Snajperisti u Sarajevu..
- Dozer
#6127 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Kod GRASA (Zica) snajper nije imao odakle djelovati (osim pete kolone, ali to je vec 93, tako da sumnjam da je i to), tako da je to vjerovatno bio geler.toska wrote: ↑12/02/2021 13:06mogućnost pogibije od granate je uvijek moguća, ali mislim da to vodi u krivom smjeru.Nekako s proljeća wrote: ↑12/02/2021 11:55 Onda datum imamo poznat, a moguće i identitet žrtve iz Novog grada. Hvala. Ako ste raspoloženi za mapiranje zločina nad civilom i lokaciju zločinca sa snajperom, mislim da bi bilo korisno. Postoji i vjerovatnoća da je žrtva ubijena gelerom od granate, po sjećanju je fragment gelera bio u stanju smrtno raniti nekoga i do 200 metara od mjesta eksplozije.
u blizini nije postojalo ništa za granatirati, morala bi biti debela greška nišanđije.
taj dio je odranije poznat po snajperskom dejstvu i bez nekih dokaza teoriju o granati bi odbacio.
vojnici su u dolasku i odlasku na Stup uvijek izbjegavali taj dio i išli obalom ili koritom Miljacke.
- Dozer
#6128 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Izvrsno Vijece i Grbavica.
-
hillbill
#6129 Re: Snajperisti u Sarajevu..
ovo su oni sto su Ozona prepadali citav rat........malo snajperanja, pa onda u skupstinsku salu za govornicu......tamo su se drzali tako vatrni govori da je policija iz stanice M. Dvor znala doci da vidi sto se dogada.Bilo je tu stvarno inspirativnih govora.
-
trocadero
#6130 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Upravo tako.
Najviše su ga isprepadali kad su mu od snajpera ranjeni otac i majka.
Pa čak i tada nije puno ni kritikovao ni jadikovao oko toga kao što ti napisa na drugoj temi.
- Dozer
#6131 Re: Snajperisti u Sarajevu..
O cemu vi....?
-
Emiremir33
- Dozer
#6133 Re: Snajperisti u Sarajevu..
I uspjesno prezivio sve muslimanske snajpere koji su tamo sijali smrt na svakom milimetru i pobili 12.449 civila...?
-
Emiremir33
#6134 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Dozer dobro napisano pa da nema dijela grada koji nije bio pokriven snajperskom vatrom,Dobrinja,Vojničko,A.Polje B faza ,Marijin Dvor,Malta,Hrasno,Socijalno ,od Skenderije pa do Baščaršije,izuzetak je Otoka,Čvila al i to je pokriveno pamovima i patovima
- Grean
#6135 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Halal vjera za ovo @Nekako s proljeća.Nekako s proljeća wrote: ↑10/02/2021 08:13
Mali obični ljudi a čiji se doprinos ne može isključiti su i ova dvojica branilaca, u ovoj akciji faktički bez puške u rukama.
Lijevo je Irfan Mravović , vodič kroz ogroooman kompleks Pretisa koji je ipak na kraju odveo učesnike noćne diverzantske akcije do objekta ''Kotex'' ako se dobro sjećam, tu su bile uskladištene PO rakete koje su bile primarni cilj braniocima. Desno je Ešref Bucalović, jedan od vozača vozila sa ljudstvom ili sa izuzetim MTS-om. Oba su rahmetli, Ešref po sjećanju 1993. a Irfan prirodnom smrću prije koju godinu.
Sto se tice rahmetli Eše, Ešrefa Bucalovića, on se pokrenuo medju prvim iz mahale pogotovo medju ovim starijim. Govorio je idem ja da ne bi isao moj sin. Inace sina mu znam, bio je godinu stariji od mene, druzili smo se kao djeca. Ešo rahmetli je bio strog kao roditelj ali evo ovo pokazuje kakav je karakter bio. Dok je vecina ostalih iz mahale rodjenih 40' godina sjedila kucama a njhova djeca bila po jedinicama, Eso je pokazao karakter i velicinu, prije svega onu roditeljsku.
Znam da je bio u toj akciji, sjecam se kad se vratio, Vikic mu dao automat u znak zahvalnosti (tako se govorilo tad, eh sad Vikic ili neko od njegovih ne mogu garantovati). Nije poginuo 93' vec ubrzo nakon toga kad je bio onaj napad na Grbavicu, poginuo je negdje kod Unioninvesta, ne znam kojom ulicom su nasi napadali negdje prema Vracama. Eso je koliko se sjecam prvi pali borac iz nase blize okoline.
-
hillbill
#6136 Re: Snajperisti u Sarajevu..
trocadero wrote: ↑19/02/2021 13:17Upravo tako.
Pa čak i tada nije puno ni kritikovao ni jadikovao oko toga kao što ti napisa na drugoj temi.
........a cuj
dok se on zali na tromblone moju kucu su bucali tenkovi sa pncirnim granata. Jel se zalim ?Ne.
Stani malo.
Zale se oni sto su bili na drugoj strani...padali im trombloni....zale se oni sto su pobjegli ....pokrali im kasike,viljuske, garderobu, nalozili im ormar itd itd. Nas popalili, i pobili /gore od Eugena/ i mi treba da cutimo .Mozes misliti.....drznuli se da se brane.
-
hillbill
#6137 Re: Snajperisti u Sarajevu..
.........I sada Goran treba da se stidii onoga sto je radio.Mozes militie da sam procitao ,na ovoj temi..da smo ih gadali crvenim stijelama po Zagrebackoj.
Mi da smo tada imali crvene strijele vjerovatno bi ih ispaljivali preko Drine.
-
trocadero
#6138 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Pa ne žali se ni on niti kukumaće iako su mu ranjeni roditelji. Po meni a većini ostalih on je napisao najbolje stranice ratnih događaja koje je doživio.Sad što se to tebi ne sviđa nije razlog da ga omalovažavaš i nipodništavaš.hillbill wrote: ↑19/02/2021 14:47
........a cuj
dok se on zali na tromblone moju kucu su bucali tenkovi sa pncirnim granata. Jel se zalim ?Ne.
Stani malo.
Zale se oni sto su bili na drugoj strani...padali im trombloni....zale se oni sto su pobjegli ....pokrali im kasike,viljuske, garderobu, nalozili im ormar itd itd. Nas popalili, i pobili /gore od Eugena/ i mi treba da cutimo .Mozes misliti.....drznuli se da se brane.
-
hillbill
#6139 Re: Snajperisti u Sarajevu..
trocadero wrote: ↑19/02/2021 13:17Upravo tako.
a meni se cini da je tebi zao sto danas Batko sjedi u centralnom zatvoru...ti bi ga radije vidio u onoj kancelariji iz koje pucaju ovi momci.
-
trocadero
#6140 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Loše ti se čini.
Ne bih želio da sjedi u centralnim zatvoru već da mu je stolica izmaknuta ispod nogu a gajtan oko vrata.
Ne bih želio da sjedi u centralnim zatvoru već da mu je stolica izmaknuta ispod nogu a gajtan oko vrata.
-
hillbill
#6141 Re: Snajperisti u Sarajevu..
ne ...ne omalovazavam ja njega.....to sto se on nasao na pogresnoj strani nije kriv Goran i Mustafa...neke stvari treba da pirupata svoje roditelje.trocadero wrote: ↑19/02/2021 15:54Pa ne žali se ni on niti kukumaće iako su mu ranjeni roditelji. Po meni a većini ostalih on je napisao najbolje stranice ratnih događaja koje je doživio.Sad što se to tebi ne sviđa nije razlog da ga omalovažavaš i nipodništavaš.hillbill wrote: ↑19/02/2021 14:47
........a cuj
Stani malo.
Goran I Mustafa su mu samo omogucili da zivi slobodno ,i slobodno kaze sto misli.Da nije bilo njih,Batko bi mu se preselio iz Zagrebacke u onu kancelariju iz koje su dejstvovali ,pa bi se i danas krio pod laznim imenom.
recimo
Kako ,i zasto se nasao na strani koja je pocela rat u Sarajevu sa;1. tekovskim napadom na skolu 2.sa tekovskim napadom na porodiliste....treba li dalje.
-
sjecamse
#6142 Re: Snajperisti u Sarajevu..
@hillbill
Evo čitam i ne mogu da vjerujem šta čitam. Kakve gluposti pišeš o mom drugaru, i njegovim problemima. Šta je mogao 11godišnjak sa nepodobnim imenom na Grbavici?
I ti se našao kao kompetentna osoba da diskutuješ o nečijim mogućnostima. Haveru primaš se ko saučešće.
Ozone i ja smo gore od tebe preživjeli 10x pa ne solimo pamet po forumu, nego smo pisali iskustva dječaka sa Grbavice, dok ti je priučeni snajperaš rokao na 20cm od otvora od 3 kvadrata i fatao se noge.
Mogu ti napisati par imena koga je i skinuo od muslimana u Zagrebačkoj kod slasticarne Jadranka.
Nemoj mi herojstva i cinizma nakon 20 godina.
Evo čitam i ne mogu da vjerujem šta čitam. Kakve gluposti pišeš o mom drugaru, i njegovim problemima. Šta je mogao 11godišnjak sa nepodobnim imenom na Grbavici?
I ti se našao kao kompetentna osoba da diskutuješ o nečijim mogućnostima. Haveru primaš se ko saučešće.
Ozone i ja smo gore od tebe preživjeli 10x pa ne solimo pamet po forumu, nego smo pisali iskustva dječaka sa Grbavice, dok ti je priučeni snajperaš rokao na 20cm od otvora od 3 kvadrata i fatao se noge.
Mogu ti napisati par imena koga je i skinuo od muslimana u Zagrebačkoj kod slasticarne Jadranka.
hillbill wrote: ↑19/02/2021 14:47
........a cuj
Stani malo.
-
trocadero
#6143 Re: Snajperisti u Sarajevu..
hillbill wrote: ↑19/02/2021 16:27
ne ...ne omalovazavam ja njega.....to sto se on nasao na pogresnoj strani nije kriv Goran i Mustafa...neke stvari treba da pirupata svoje roditelje.
Goran I Mustafa su mu samo omogucili da zivi slobodno ,i slobodno kaze sto misli.Da nije bilo njih,Batko bi mu se preselio iz Zagrebacke u onu kancelariju iz koje su dejstvovali ,pa bi se i danas krio pod laznim imenom.
recimo
Kako ,i zasto se nasao na strani koja je pocela rat u Sarajevu sa;1. tekovskim napadom na skolu 2.sa tekovskim napadom na porodiliste....treba li dalje.
Ajd ne lupetaj života ti...samo se još više zavlačiš.
-
hillbill
#6144 Re: Snajperisti u Sarajevu..
ozon i ti treba da popricate sa tatama i mamama oko toga........ ne primam se ja ..... nisam komentarisao na ovoj temi godinama, iako sam imao sto kazati...........i zapamti ;oni su zasluzni da ti mozes danas kenjati po istim.U naj manju ruku trebas pokazati malo respekta, osim ako ti nije zao sto niste ujahali na transporterima.sjecamse wrote: ↑19/02/2021 20:02 @hillbill
hillbill wrote: ↑19/02/2021 14:47
........a cuj
Stani malo.
-
sjecamse
#6145 Re: Snajperisti u Sarajevu..
@hillbill
Nemoj više ni komentarisati.
Nit sam uzjahivao niti gdje išao, još sam u svom gradu.
Nemoj više ni komentarisati.
Nit sam uzjahivao niti gdje išao, još sam u svom gradu.
-
hillbill
-
jefff
#6147 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Kada se srbizujes slijedeci korak je da zasluzis karadjordjevu zvezdu.
-
hillbill
- thekupus
#6150 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ispade Pale bile pod opsadom