SDA-All about
- drug_profi
#55801 Re: SDA-All about
Ja baš htjedoh reći da sam kod bunkeca dijagnosticirao Štokholmski još prije pola godine.
A ne liječi se uopšte.
A ne liječi se uopšte.
- Better Man
#55802 Re: SDA-All about
Nemoj shvatati sve bukvalno. Svojim postupcima i nesposobnošću, omogućili su neprijatelju da izvrši agresiju počini najstrašnije ratne zločine. Da su nas od početka pripremali i otvoreno nam rekli da će doći ili da može biti rata, imali bi manje žrtve. Znali su da je rat neizbježan, a uvjervali su nas da od toga nema ništa, jer za rat treba dvoje. Držali su svoj narod u zabludi.
- bunk
#55803 Re: SDA-All about
drug_profi wrote: ↑18/02/2021 11:30 Ja baš htjedoh reći da sam kod bunkeca dijagnosticirao Štokholmski još prije pola godine.
A ne liječi se uopšte.
E,ovo je vec ozbiljno.jazzer wrote: ↑18/02/2021 11:28Ne treba biti posebno edukovan da bi se shvatilo da je kod tebe u pitanju skokholmski. Nakon 30 godina SDA, Bakira, Genjca,bunk wrote: ↑18/02/2021 11:15 Nevjerovatno.
2021 godina.
Imamo internet zadnjih hajde u BiH da kazem 15 godina siroko dostupan,smartphone koji u dva klika na googleu sve objasne.
I dodje lik koji tvrdi da je "progresivnih pogleda" i ovako bubne..
Jos ako si Bosnjak i ovako razmisljas.
Ja nisam ekspert na tom polju ali to je patologija nekog od sindroma,da li Svedskog da li jugonostalgicni ili koji djavo vec ali je level99..
Najsmjesnije je sto cetnik isto gleda mene i nekog zaludjenika sa ovim stavovima..
Dzeferovica i ostalih biti idalje pristalica i gorljivi zagovornik njihove politike je teska psihologija.
Konzilij
Stokholmski..hmm,moram priznati da su obje sestre u Svedskoj ,pa sad..
- Blixen
#55804 Re: SDA-All about
nece
pomoci Bosnjacima koje bahatost SDA gamadi zavila u crno
- tovarish
#55805 Re: SDA-All about
To sam i ja napisao na sdp temi. Jedino što je pozitivno da će ipak sd ovim oslabiti i sdp sebi vratiti dio glasača.izvrsni direktor wrote: ↑18/02/2021 10:23 Uhapsen sda clan bijedic? Uhapsili ga da ga zvanicno proglase nevinim i oslobode svih optuzbi?![]()
-
Patton44
#55806 Re: SDA-All about
Better Man wrote: ↑18/02/2021 11:21Isto i za njega i SDS, kao i za HDZ. Sve sam ih smatro najvećim zlom za Bosnu i Hercegovinu.Patton44 wrote: ↑18/02/2021 10:09A sta si tad govorio za radovana i sds.Better Man wrote: ↑18/02/2021 08:10
Dobro si prolupao, jer ja ne da nikad nisam glasao za SDA, već sam još 1990. kad još nisam imao prava glasa govorio ako Alija i SDA dođu na vlast da će nas odvesti u propast i rat i bio sam u pravu. A Ti živi u zabludi da sam njihov glasač. Prije bi se reklo da si to ti.
Maloljetna vidjelica, 80 god. gospa ,90 god. Alija i SDA.
Ako ti se opet sta ukaze napisi,more i rezultat kakve utakmice.
- bimbokaposzta
#55807 Re: SDA-All about
Ma ti ne znaš gdje si šupalj a zbog gluposti koje pišeš, ako uopšte imaš pravo glasa, treba ti ga oduzet'.Better Man wrote: ↑18/02/2021 11:32Nemoj shvatati sve bukvalno. Svojim postupcima i nesposobnošću, omogućili su neprijatelju da izvrši agresiju počini najstrašnije ratne zločine. Da su nas od početka pripremali i otvoreno nam rekli da će doći ili da može biti rata, imali bi manje žrtve. Znali su da je rat neizbježan, a uvjervali su nas da od toga nema ništa, jer za rat treba dvoje. Držali su svoj narod u zabludi.
-
foxlife
#55808 Re: SDA-All about
Nije better man ovdje puno pogrijesio mozda cak nista al je on onaj koji pise kako mu sta odgovara
Da sutra sda zavlada pricao bi da je skontao 90e kako komunjare zele da rasture drzavu da rade za srbiju i sl
Da sutra sda zavlada pricao bi da je skontao 90e kako komunjare zele da rasture drzavu da rade za srbiju i sl
- asurbanipal
#55809 Re: SDA-All about
SEAD ĐULIĆ: Ko je i kada izdao Mostar?
U fazi priprema za konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Mostara, a posebice u pregovorima oko mogućeg gradonačelnika i podrške predloženim kandidatima, te nakon konačnog izbora gradonačelnika najčešće izgovorena riječ u Mostaru, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini je riječ IZDAJA.
Da ne bih sam tumačio značenje navedenog pojma potražio sam šta o svemu tome kaže Wikipedija. Dakle, Izdaja je oblik prevare. Izdati nekoga znači iznevjeriti nečije povjerenje, nečija očekivanja i lojalnost ili povrijediti interese grupe kojoj subjekt pripada. Najčešće uzrokuje jake osude i nije omiljena ni među onima kojima ide u korist. Kroz historiju izdaja je smatrana jednim od najgorih činova koje osoba može učiniti za grupu kojoj pripada (državu, narod, pleme, vojsku itd.) i uglavnom se oštro kažnjavala.
Pojam izdaja ima negativnu konotaciju. Osoba koja je počinio izdaju naziva se izdajnikom.
Izdaja može biti
· odavanje povjerljivih informacija ili tajne drugim osobama ili općenito,
· ostavljanje osobe ili skupine na cjedilu.
Iako se danas ubojstvo smatra najgorim zločinom, u prošlosti se veleizdaja ili politička izdaja (države, naroda itd.) smatrala gorom. U engleskom zakonu srednjeg vijeka izdaja se kažnjavala vješanjem, davljenjem i, na kraju, siječenjem na četiri dijela za muškarce, odnosno spaljivanjem na lomači za žene (zakon koji je bio na snazi sve do 1814.).
U Shakespearevoj tragediji Kralj Lear saznaje, da ga je kćer javno osramotila (što se također smatralo izdajom) i kaže da je to gore od ubojstva.
U Danteovoj „Božanstvenoj komediji“ najniži krugovi pakla su određeni za izdajnike.
U kršćanstvu, Juda Iškariotski, apostol koji je izdao Isusa Krista bio je izložen najgorim mukama i njegovo ime se često koristi za izdajnike.
Poznati izdajnici iz historije su:
– Marko Junije Brut, jedan od atentatora rimskog cara Julija Cezara
– Juda Iškariotski, apostol koji je izdao Isusa Krista
Kad u ovaj kontekst stavimo današnje tumačenje izdaje na sjednici Gradskog vijeća Mostara, kada je izabran gradonačelnik, onda je jasno da se radi o direktnom pozivu na linč političkih neistomišljenika.
Razmišljajući o svemo što se događa meni se nameće vrlo ozbiljno pitanje koje glasi: Da li je Mostar izdan?
Da, odgovaram sam sebi, ali ne februara 2021. godine, nego mnogo ranije i više puta.
– Prva izdaja Mostara desila se u proljeće 1992. godine. Naime, tada je stigla Naredba sa potpisom predsjednika Predsjedništva Alije Izetbegovića, koji je bio i predsjednik stranke koja je danas najglasnija u osudama i pričama o izdaji, kojom se odbrana Bosne i Hercegovine južno od Bradine, dakle Hercegovina, povjerava Hrvatskom vijeću obrane. Tom naredbom regulisano je da se sve druge jedinice, dakle i jedinice Armije RBiH, imaju predpočiniti (čitaj staviti pod komandu) HVO-a. Mi u Mostaru vrlo dobro znamo šta je to značilo, kao što i znamo da je kompletan rukovodni kadar u HVO-u postavljao predsjednik druge države, a svi nosili obilježja i zastave te iste države. Vidjeli smo jasno da ta odbrana istovremeno znači i aneksiju. Kada smo govorili o svemu što smo doživljavali na terenu, iz Sarajeva nam je odgovarano da se strpimo, da budemo kooperativni itd. Mi smo i te 1992. godine jasno vidjeli i znali da će se desiti 9. maj 1993. godine, bilo je samo pitanje dana i pogodnog trenutka. Ali nije bilo nikoga da nas čuje.
Da li je ovo izdaja?
– Druga izdaja o kojoj danas govorimo samo mi koji smo joj svjedočili desila se 7. maja 1993. godine. Naime, tadašnje rukovodstvo SDA u Mostaru, ali i ono za Hercegovinu otvoreno se stavilo u funkciju HVO-a i optužilo Komandu 4. Korpusa Armije RBiH za izazivanje nemira sa, kako su rekli, Hrvatima. I u otvorenom napadu na jedinice 4. Korpusa 9. maja iste godine ostali su djelovati bez ikakvih problema u dijelu grada koji je tada vojno bio okupiran. Ne zaboravimo, u tom napadu i okupaciji učestvovale su i neke gardijske brigade Hrvatske vojske pod direktnim zapovjedništvom predsjednika Republike Hrvatske. Činjenice kažu da je u tom vremenu SDA djelovala u Mostaru u funkciji agresora na građane za čije interese se, kažu, borila. Tamo gdje su bili građani nije ih bilo. Tek kasnije, teška srca, centrala iz Sarajeva će ih izopćiti iz stranke i postaviti novo rukovodstvo.
– Da li je ovo izdaja?
– Da li je izdaja kada na prvim poratnim izborima pobijedi lista za jedinstveni Mostar, koju predvodi SDA, a vi elegantno gradonačelničku poziciju prepustite HDZ-u i to proglasite džentlmenskim potezom pomirenja.
– Da li je izdaja današnji izgled ulice Maršala Tita ili kako je ovi najglasniji u pričama o izdaji vole zvati, Glavna? U njoj se i danas 26 godina po okončanju rata snimaju ratna stradanja bez ikakvih scenografskih intervencija. Ova ulica ogledalo je i rezultat kompletne politike vođene u ovom dijelu grada. Nekoć je to bila i opština kojom je suvereno vladala SDA. Rezultat vidimo svakodnevno.
– Da li je izdaja uništavanje Fabrike duhana, HEKOM-a, Fabrike trgovinske opreme, Pamučne industrije „Đuro Salaj“ i drugih?
Sve navedeno preživjelo je rat. Uništeno je i nestalo netragom.
– Stara gradska jezgra koja je pod zaštitom UNESKA je u jadnom stanju i njom se uglavnom ne upravlja, stvari teku same od sebe i pod kontrolom lokalnih „šerifa“. Opet je sve to u nadležnosti onih koji danas najglasnije pričaju o izdaji.
Ukratko, odgovorite na ova pitanja, ali i brojna druga, i rasčistite ih, ogradite se od njih, učinite nešto da bi mogli upirati prstom na bilo koga.
Pisanje i davanje izjava brojnih stranačkih kadrova i njihovih botova o izdaji podsjetilo me na konstituirajuću sjednicu Skupštine HNK iz 1998. godine. Bio sam izabran za poslanika SDP-a. Skupština je brojala 50 poslanika. Nas iz SDP-a bilo je četvero i bili smo jedina opozicija. O tome šta smo doživljavali nekom drugom prilikom. Sada o samo jednom detalju. Okupili smo se u kafani hotel Ere, jer sjednica je tamo zakazana. Dvorana sa ogledalima kao u noćnom klubu. Po ulasku u dvoranu primjetili smo da su na sjedištima postavljeni natpisi: hrvatski zastupnik, odnosno bošnjački poslanik. Svi su sjeli osim nas troje, jer četvrti nije stigao. Stajali smo između redova. Predsjedavajući je insistirao da sjednemo, a mi smo rekli da nema natpisa sa našom partijom, jer nismo na izborima bili ni na hrvatskoj niti bošnjačkoj listi. Data je pauza i ovo se nikada više nije ponovilo.
Zašto o ovome danas pišem?
Zato što kompletna atmosfera koja je stvorena oko izbora gradonačelnika Mostara upravo želi stvari vratiti u vrijeme te daleke 1998. godine.
Ti ljudi neće da shvate da niko od nas nije dobio političko mišljenje činom rođenja nego ga je formirao na osnovu brojnih drugih parametara i svjetonazora.
Jednom davno jedan političar je zapisao: Neka cvjeta hiljadu cvjetova.
Ako sam dobro razumio tu prastaru misao, sve ovo što se dešava protiv je buketa mirisnog cvijeća.
Ima nas koji ga više vole od jednog uvelog cvijetka.
https://preokret.info/index.php/2021/02 ... f9caruDvyo
- Better Man
#55810 Re: SDA-All about
Treba tebi svima onima koji branite kriminalni kartel SDA i njihovu pljačku i uništavanje države.bimbokaposzta wrote: ↑18/02/2021 12:33Ma ti ne znaš gdje si šupalj a zbog gluposti koje pišeš, ako uopšte imaš pravo glasa, treba ti ga oduzet'.Better Man wrote: ↑18/02/2021 11:32Nemoj shvatati sve bukvalno. Svojim postupcima i nesposobnošću, omogućili su neprijatelju da izvrši agresiju počini najstrašnije ratne zločine. Da su nas od početka pripremali i otvoreno nam rekli da će doći ili da može biti rata, imali bi manje žrtve. Znali su da je rat neizbježan, a uvjervali su nas da od toga nema ništa, jer za rat treba dvoje. Držali su svoj narod u zabludi.
- Better Man
#55811 Re: SDA-All about
Nikad, jer sam od uvijek protiv SDA. Tito je bio gospodin za ove lopove i sve bi ih on na Goli otok poslao. I koliko zna SDA vlada, a ne neko drugi u Federaciji i državi i to zajedno sa HDZ-om i SNSD-om itd.
-
foxlife
#55812 Re: SDA-All about
Tebi nije jasno sto sam napisao da si prelivoda?Better Man wrote: ↑18/02/2021 15:33Nikad, jer sam od uvijek protiv SDA. Tito je bio gospodin za ove lopove i sve bi ih on na Goli otok poslao. I koliko zna SDA vlada, a ne neko drugi u Federaciji i državi i to zajedno sa HDZ-om i SNSD-om itd.
Upravo to dokazujes svakim svojim postom
Da sda vlada u kantonu sarajevo gdje je tebi vezan posao i da ti od toga zavisi pricao bi ti drugu pricu siguran sam
- Better Man
#55813 Re: SDA-All about
Pa SDA je vladala u kantonu, pa mi nije posao zavisio od njih. Struka, znanje i sposobnost su odgovorni što sam se zaposlio bez ikakve štele i pomoći. A tražio sam posao skoro 3 godine i nagledao se naštimanih konkursa. Ovdje sam.jednostavno imao sreću da nije bio naštiman. I imao sam sreću da sam.za šeficu imao ženu, koja je oličenje poštenja i pravičnosti i od koje sam jako puno naučio i s kojom sam i dan danas veliki prijatelj. I kod nje nije mogla proći štela i bilo šta nezakonito. Posao koji ja radim nema veze s političarima i politikom.
-
foxlife
#55814 Re: SDA-All about
Ovo doslovno svaki uhljeb kaze
- Veigar
#55815 Re: SDA-All about
Između ostalog politika SDA je i to da drži zavađenim konstantno državne službenike sa narodom, mnogi i od njih svojim ponašanjem zdušno pomažu u tom ratu ali činjenica ostaje da u ovom kontekstu SDA najviše odgovara da se svi državni službenici nazivaju uhljebima. Zavadi pa vladaj.
- Cherry-Cherry
#55816 Re: SDA-All about

-
foxlife
#55817 Re: SDA-All about
Znam sta ciljasVeigar wrote: ↑18/02/2021 17:53Između ostalog politika SDA je i to da drži zavađenim konstantno državne službenike sa narodom, mnogi i od njih svojim ponašanjem zdušno pomažu u tom ratu ali činjenica ostaje da u ovom kontekstu SDA najviše odgovara da se svi državni službenici nazivaju uhljebima. Zavadi pa vladaj.![]()
Naravno da i medju drzavnim sluzbenicima ima normalnih samo sto to better man nije jer je pokazao svoje ponasanje ovdje i pokazuje ga godinama
Vjerovatno nesvjesno on svojim postupcima otkrije koliko je bahat kad njemu odgovara
- Veigar
#55818 Re: SDA-All about
Nisam u kontekstu betermana ni govorio, općenito sam dodao svoju misao na temu uhljeba.foxlife wrote: ↑18/02/2021 18:00Znam sta ciljasVeigar wrote: ↑18/02/2021 17:53Između ostalog politika SDA je i to da drži zavađenim konstantno državne službenike sa narodom, mnogi i od njih svojim ponašanjem zdušno pomažu u tom ratu ali činjenica ostaje da u ovom kontekstu SDA najviše odgovara da se svi državni službenici nazivaju uhljebima. Zavadi pa vladaj.![]()
Naravno da i medju drzavnim sluzbenicima ima normalnih samo sto to better man nije jer je pokazao svoje ponasanje ovdje i pokazuje ga godinama
Vjerovatno nesvjesno on svojim postupcima otkrije koliko je bahat kad njemu odgovara
LP
- Better Man
#55819 Re: SDA-All about
S.tobom ne vrijedi raspravljati, jer imaš neku svoju fiks ideju i pričaš gluposti. I zato nemam namjeru trošiti svoje vrijeme na nebitne likove poput tebe i da te ubjeđujem kako jest, jer ti nisi sposoban da to shvatiš i razumiješ i uvjek ćeš izvrtati stvari i činjenice i izmišljati razne laži i neistine. Pri tom nemoj mi spominjati vožnju automobila, jer to nije tema ovdje. I ako nisi znao, lijevom trakom vozim kad vršim pretjecanje drugog auta, izbjegavam oštećenja na autoputu i kad je ispred mene pri gustoj magli auto bez svjetala. Ako se u monetu mog preticanja iza pojavi auto koje ide brže od mene s sklonim mu se kad završim preticanje i to je to. To što si Ti shvatio da konstantno vozim lijevom trakom to je tvoj problem i nekad malo razmisli prije nego izvodiš zaključke i nemoj sve napisano shvatati bukvalno ako si sposoban da to razumiješ.foxlife wrote: ↑18/02/2021 18:00Znam sta ciljasVeigar wrote: ↑18/02/2021 17:53Između ostalog politika SDA je i to da drži zavađenim konstantno državne službenike sa narodom, mnogi i od njih svojim ponašanjem zdušno pomažu u tom ratu ali činjenica ostaje da u ovom kontekstu SDA najviše odgovara da se svi državni službenici nazivaju uhljebima. Zavadi pa vladaj.![]()
I da se zna kriminalac je kriminalac bez obzira iz koje stranke dolazi i treba kao takav biti u zatvoru, ali obzirom na naše pravosuđe teško će se to ikada desiti. Osim da stranci preuzmu sve i krenu zavoditi red.
-
foxlife
#55820 Re: SDA-All about
Cekaj jesi ti parkirao na sred ulice da kupis ulozak i je li vozis lijevom stranom autoputem?Better Man wrote: ↑18/02/2021 18:20S.tobom ne vrijedi raspravljati, jer imaš neku svoju fiks ideju i pričaš gluposti. I zato nemam namjeru trošiti svoje vrijeme na nebitne likove poput tebe i da te ubjeđujem kako jest, jer ti nisi sposoban da to shvatiš i razumiješ i uvjek ćeš izvrtati stvari i činjenice i izmišljati razne laži i neistine. Pri tom nemoj mi spominjati vožnju automobila, jer to nije tema ovdje. I ako nisi znao, lijevom trakom vozim kad vršim pretjecanje drugog auta, izbjegavam oštećenja na autoputu i kad je ispred mene pri gustoj magli auto bez svjetala. Ako se u monetu mog preticanja iza pojavi auto koje ide brže od mene s sklonim mu se kad završim preticanje i to je to. To što si Ti shvatio da konstantno vozim lijevom trakom to je tvoj problem i nekad malo razmisli prije nego izvodiš zaključke i nemoj sve napisano shvatati bukvalno ako si sposoban da to razumiješ.foxlife wrote: ↑18/02/2021 18:00Znam sta ciljasVeigar wrote: ↑18/02/2021 17:53
Između ostalog politika SDA je i to da drži zavađenim konstantno državne službenike sa narodom, mnogi i od njih svojim ponašanjem zdušno pomažu u tom ratu ali činjenica ostaje da u ovom kontekstu SDA najviše odgovara da se svi državni službenici nazivaju uhljebima. Zavadi pa vladaj.![]()
I da se zna kriminalac je kriminalac bez obzira iz koje stranke dolazi i treba kao takav biti u zatvoru, ali obzirom na naše pravosuđe teško će se to ikada desiti. Osim da stranci preuzmu sve i krenu zavoditi red.
Nemoj se sada izvlaciti da samo pretices jer su ljudi iza tebe vozili dosta a ti lijevu prigrlio
Jesi na kruznom precicom vozio umjesto kruzenja?
Da ne pominjem neke druge stvari koje nisu na forumu pominjane pa nije fer da ih otkrivam ovdje
Ako si legalista kao sto se predstavjas zasto onda u svemu ne postujes zakon a ne kao sto rekoh samo gdje ti odgovara
I u sda su legalisti kako kazu vjeruju nasim sudovima
Londonac boga ti ne prosipaj suplju mi koji smo ovdje duze te znamo tako da to mozes prosipati samo novoj raji
-
foxlife
#55821 Re: SDA-All about
Nisam ni ja samo je better bio primjer onih koji se predstavljaju postenima a nisu i onda se buneVeigar wrote: ↑18/02/2021 18:18Nisam u kontekstu betermana ni govorio, općenito sam dodao svoju misao na temu uhljeba.foxlife wrote: ↑18/02/2021 18:00Znam sta ciljasVeigar wrote: ↑18/02/2021 17:53
Između ostalog politika SDA je i to da drži zavađenim konstantno državne službenike sa narodom, mnogi i od njih svojim ponašanjem zdušno pomažu u tom ratu ali činjenica ostaje da u ovom kontekstu SDA najviše odgovara da se svi državni službenici nazivaju uhljebima. Zavadi pa vladaj.![]()
LP
Prelivode su najveci problem ovdje sto rekoh vidimo i po prelascima iz stranke u stranku
Da se ovako hitler ponasao zavrsio bi kao pripadnik jevreja u odboru nekog udruzenja za borbu oko holokausta eto kakvi su to karakteri
- drug_profi
#55822 Re: SDA-All about
De ba ljudi, kad se ponovo registrujete, dajte neki hint koji ste bili u proslom zivotu. Ne znamo s kim pricamo.
- Veigar
#55823 Re: SDA-All about
drug_profi wrote: ↑18/02/2021 20:00 De ba ljudi, kad se ponovo registrujete, dajte neki hint koji ste bili u proslom zivotu. Ne znamo s kim pricamo.
- drug_profi
#55824 Re: SDA-All about
Pa lik dva dana tu opalio 150 postova i zna istoriju foruma unazad godina i godina...
Ne znam jel mi simpatican ili smo se pokacili nekad, a to jel nije u redu.
Ne znam jel mi simpatican ili smo se pokacili nekad, a to jel nije u redu.
-
Q_Line
#55825 Re: SDA-All about
"Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", lagano pjevuše vladakući bh. političari.
Za njih isto tako važi i ona da "država ne voli konkurenciju" i sl.
Zašto Bosna i Hercegovina nikada neće biti Njemačka
Za njih isto tako važi i ona da "država ne voli konkurenciju" i sl.
Zašto Bosna i Hercegovina nikada neće biti Njemačka