Pa šta ću, drug. Živim u višegeneracijskoj porodici. Pomagao sam sa ženom kad su penzioneri bili zatvoreni (prošle godine), u zgradi sa 12 spratova (jer niko drugi nije smio (????), pa ni mlađi). Moraš im kupiti makar hljeb i mlijeko. Pa otiđi u prodavnicu, na pijacu, pa se vrati, podijeli po spratovima. Niti sam osjećao ikakve simptome, niti bilo šta. Niti bilo ko od mojih (85, 83, 53, 50, 22 i 22 godine).Mogy87 wrote: ↑10/02/2021 14:41Tvoja iskrenost je osvjezavajuca.Gavaz wrote: ↑10/02/2021 14:38Svi vi koji želite da se vakcinišete... slobodno. Nosite maske (troslojne), KORISTITE DEZINFEKCIJU svaki minut. Ali, molim vas, nemojte izlaziti iz kuće (stana), ne idite nigdje, ni u prodavnicu, ni u kafiće, restorane, pozorišta, bioskope, dajte otkaz na poslu. To je vaš problem! PUSTETE NAAS, normalne, da živimo svoj život. Empatija prema vama... doviđenja. Žao mi je, ali opstanak vrsta.... Najjači, najspretniji, najbrži, najinteligentniji i svi ostali sa NAJ pobjeđuju. Takav je život. Ne možete živjeti 1000 godina. Morate umrijeti jednog dana. "Al' nemoj od corone! Može od raka, moždanog, srčanog, dijabetisa, ... mojne samo od corone!"red evil wrote: ↑09/02/2021 11:45 Ja nisam mišljenja da će biti ko hoće neka primi vakcinu. Širenje virusa mora biti zaustavljeno, niko ne želi ponovo da dozvoli da se krene širiti virus i da sve stane. I to je meni potpuno normalno, bar za ovo prvo vakcinisanje a nekad u budućnosti će biti možda stvar izbora.
Konacno da neko napise sto 90% ljudi na ovim temama misli.
A druga stvar,... Izgleda da ovdje niko nije okusio kad virus gripe napadne. Moj brat je to doživio, a ja sam bio posmatrač. 7 kg smršao za 7 dana (istina), ni okusa, ni mirisa, ... ničega. 7 dana Bogu (Allahu) dušu, a Allah (Bog) je neće. Sreća pa je bio fizički jak. A vjerovatno i imunitet organizma.
Lijepo je ućiti iz biologije "opstanak vrsta", ali kad dođe do ovih što se boje i imaju strah,... e, onda nastaje problem. NEMOJ MENE!
Ljudi su danas, u stvari, tolike kukavice. Kao da ne shvataju šta je život. Dođeš, budeš i prođeš. To je TAKO! Zadnji uzdah kad budeš bio sposoban uzeti, moraš biti svjestan svih dobrih djela a i loših (nisam vjernik!).
Kao da se gomila idiota skupila na vlasti u ovom vremenu (trenutku) .
Spominju Tita. "Hajd' pa reci neću vakcinu za "variolu". Ljudi su vjerovali sistemu i društvu. Neće Tito ubijati svoje ljude, a za 24 sata moglo se podignuti 8 000 000 ljudi pod oružjem (nije šala!) Bijah na granici sa Bugarskom, kao graničar (JNA)u ono vrijeme. Znam šta ti pričam.
Znam kako bih riješio problem ovih migranata u roku od 24 sata. Kao i onda kad smo rješavali migrante iz Bugarske i Rumunije (tad se to nije znalo, ali bilo ih je veliki broj, vjeruj mi).