SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zigson

#43151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Jbt beograd ko citava bosna, a sta sarajevo nema 300k ljudi. A u pravu je covjek od zikine organizacije i ubistava, nije ni bilo onako. Mozda djordje zdrale i oni po lukavici kad su se rokali, al i to slabo. Da bogdo nema nikako al eto
90minut

#43152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

foxlife wrote: 18/02/2021 00:02
90minut wrote: 17/02/2021 23:56 Ne tripuj se niko od te djece nece brzu lovu i kola te floskule koje smo culi milijardu puta piši negdje drugo jer i ovi kriminalci koje gledaš danas po Sarajevu niko nije ubio nekoga da ne pricam nešto drugo.

Zadnja ekipa u Sarajevu koja je to radila je Zikina, ovi šmrkovi kurci palci njima je maksimum da ti puca u noge i to je to.

To je isto dokaz koliko smo iza Beograda u tom smislu kod njih ubistva i nestajanje ljudi s lica planete svako malo kod nas skoro i da ne postoji.

Neko napisao da bi se mogle u Sarajevu 90te dogoditi u skorije vrijeme koga uopšte zamišljate da ce pucati?
Ovi što su poznati policiji od ranije? :lol:

Beogradska prosjecna ekipa bi preuzela primat u Sarajevu u roku mjesec dana.
jesi ti ikad bio u blizini ovih dudlaca crijeva?
naravno da zele brzu lovu kola i te stvari dovoljno je jedan put slusati koja im je prica

90e ne u smislu ubijanja i tih stvari nego tog nekog sunda gdje svi hoce da su neke face gdje se zeli brza lova i to a ovi sto ce pucati ce nastaviti pucati u noge i to je ta razlika izmedju nas i beograda tamo su bila ubijanja 90ih a ovdje ce biti ranjavanja

zato i govorim da smo mi light verzija beograda u svemu od muzicara bandi kriminalaca do izvrsenja krivicnih djela i sl
To su onda vec neke druge price ti pricas o likova koji vec i jesu zagrizli u sitni kriminal, ja pricam o široj slici mladih jer svi smo mi bili mladi.

I da bili su nam zanimljivi krimosi i filmovi o njima, al' niko nije maštao da budemo kao oni pogotovo niko nije napravio konkretne korake.

Naravno da ima izuzetaka samo necemo sad tih 5% i manje od toga svrstavati kao da su mladi regularno maštali.
Guadalajara

#43153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

90minut wrote: 17/02/2021 23:56
Kad su pociscene krupnije ribe...Evo Gasijeve zene u komšiluku sa djecom...Pored Kosovara, Crnogoraca, Sandjaklija...tesko...
90minut

#43154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Guadalajara wrote: 18/02/2021 00:06
Kad su pociscene krupnije ribe...Evo Gasijeve zene u komšiluku sa djecom...Pored Kosovara, Crnogoraca, Sandjaklija...tesko...
Da istina..

Da je tu onih par ekipa od prije 20 godina tad bi bio zalogaj i krupnijim ribama da nešto naprave ovdje zato danas.. :-)
suspect_zero

#43155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Heroinska ruta iz Pakistana i Afganistana ide preko Bugarske, CG, Albanije, Kosova i onda preko nas....BiH je vazda bila na tom putu prema Evropi.....kokain, mislim da većinom ide preko Španije, Italije, Hrvatske....e sada, šta Šmrk ovdje tuši to ne znam :?: ....opao je broj novih ovisnika o heroinu što mi je drago a i čudno jer je trenutno dosta jeftiniji u odnosu na prije nekoliko decenija.
Ako se već valja velika lova onda je kokain ili neka sintetika???
zigson

#43156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

suspect_zero wrote: 18/02/2021 00:08 Heroinska ruta iz Pakistana i Afganistana ide preko Bugarske, CG, Albanije, Kosova i onda preko nas....BiH je vazda bila na tom putu prema Evropi.....kokain, mislim da većinom ide preko Španije, Italije, Hrvatske....e sada, šta Šmrk ovdje tuši to ne znam :?: ....opao je broj novih ovisnika o heroinu što mi je drago a i čudno jer je trenutno dosta jeftiniji u odnosu na prije nekoliko decenija.
Ako se već valja velika lova onda je kokain ili neka sintetika???
Bio je optuzivan za heroin i kokain
Last edited by zigson on 18/02/2021 00:13, edited 1 time in total.
Guadalajara

#43157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

90minut wrote: 18/02/2021 00:07
Da istina..

Da je tu onih par ekipa od prije 20 godina tad bi bio zalogaj i krupnijim ribama da nešto naprave ovdje zato danas.. :-)
Meni je monstruoznije ta sprega droge i policije/tuzilastva/politike u Srbiji od ovog pucanja, topljenja u kiselinama i slicno. :-)
90minut

#43158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

zigson wrote: 18/02/2021 00:05 Jbt beograd ko citava bosna, a sta sarajevo nema 300k ljudi. A u pravu je covjek od zikine organizacije i ubistava, nije ni bilo onako. Mozda djordje zdrale i oni po lukavici kad su se rokali, al i to slabo. Da bogdo nema nikako al eto
Ih brate ovi crnogorci ubiše te stereotipe koliko stanuje u kojem gradu ljudi nogama u glavu. :D

Škaljarci i Kavčani su šefovi cijelom balkanu, ne znam jesi li upoznat gdje se nalaze oni i to.. :D
90minut

#43159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Guadalajara wrote: 18/02/2021 00:09
90minut wrote: 18/02/2021 00:07

Da istina..

Meni je monstruoznije ta sprega droge i policije/tuzilastva/politike u Srbiji od ovog pucanja, topljenja u kiselinama i slicno. :-)
Preveulicana je ta prica, mislim da jesu imali nekih dodira s glavnim ljudima u Srbiji posebno kad su bili oni protesti samo da su ovi štitili nekoga i da su znali da se njegova ekipa krije iza nestanaka i ubistava to je vec nemoguca misija realno.
Guadalajara

#43160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

90minut wrote: 18/02/2021 00:10
zigson wrote: 18/02/2021 00:05 Jbt beograd ko citava bosna, a sta sarajevo nema 300k ljudi. A u pravu je covjek od zikine organizacije i ubistava, nije ni bilo onako. Mozda djordje zdrale i oni po lukavici kad su se rokali, al i to slabo. Da bogdo nema nikako al eto
Ih brate ovi crnogorci ubiše te stereotipe koliko stanuje u kojem gradu ljudi nogama u glavu. :D

Škaljarci i Kavčani su šefovi cijelom balkanu, ne znam jesi li upoznat gdje se nalaze oni i to.. :D
Treba sad pratiti sta ce biti sa Milom u CG. :D
Guadalajara

#43161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

90minut wrote: 18/02/2021 00:11 Preveulicana je ta prica, mislim da jesu imali nekih dodira s glavnim ljudima u Srbiji posebno kad su bili oni protesti samo da su ovi štitili nekoga i da su znali da se njegova ekipa krije iza nestanaka i ubistava to je vec nemoguca misija realno.
Mislim da nije preuveličana, već da ih nisu mogli pokrivati za toliko ubistava u kratkom vremenskom periodu. Za ono jedno ubistvo bio je već alarm. Poslije su pukli...
90minut

#43162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Guadalajara wrote: 18/02/2021 00:12

A ova dva klana više ne angažuju svoje ljude da rokaju vec iskljucivo dovode placenike njima su baš pune ruke posla s njima , ovi ispijaju kafice po moru imaju desetine i desetine miliona na racunima uhodane rute i haj ga ti uhapsi. :lol:

Ma najjace što niko nije znao ljudi su poceli s lica zemlje da ljude brišu vjerujem i da su se ovi pojedinci sjebali kad su vidjeli za koliko su ubistava odgovorni.

Nije bezveze Vucic pustio snimak treninga Belivuka kako uci rukovati snajperom. :lol:
Last edited by 90minut on 18/02/2021 00:17, edited 1 time in total.
foxlife

#43163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

90minut wrote: 18/02/2021 00:05
90minut wrote: 17/02/2021 23:56 Ne tripuj se niko od te djece nece brzu lovu i kola te floskule koje smo culi milijardu puta piši negdje drugo jer i ovi kriminalci koje gledaš danas po Sarajevu niko nije ubio nekoga da ne pricam nešto drugo.

Zadnja ekipa u Sarajevu koja je to radila je Zikina, ovi šmrkovi kurci palci njima je maksimum da ti puca u noge i to je to.

To je isto dokaz koliko smo iza Beograda u tom smislu kod njih ubistva i nestajanje ljudi s lica planete svako malo kod nas skoro i da ne postoji.

Neko napisao da bi se mogle u Sarajevu 90te dogoditi u skorije vrijeme koga uopšte zamišljate da ce pucati?
Ovi što su poznati policiji od ranije? :lol:

naravno da zele brzu lovu kola i te stvari dovoljno je jedan put slusati koja im je prica

90e ne u smislu ubijanja i tih stvari nego tog nekog sunda gdje svi hoce da su neke face gdje se zeli brza lova i to a ovi sto ce pucati ce nastaviti pucati u noge i to je ta razlika izmedju nas i beograda tamo su bila ubijanja 90ih a ovdje ce biti ranjavanja

zato i govorim da smo mi light verzija beograda u svemu od muzicara bandi kriminalaca do izvrsenja krivicnih djela i sl
To su onda vec neke druge price ti pricas o likova koji vec i jesu zagrizli u sitni kriminal, ja pricam o široj slici mladih jer svi smo mi bili mladi.

I da bili su nam zanimljivi krimosi i filmovi o njima, al' niko nije maštao da budemo kao oni pogotovo niko nije napravio konkretne korake.

Naravno da ima izuzetaka samo necemo sad tih 5% i manje od toga svrstavati kao da su mladi regularno maštali.
ma nisu to druge price nego mogao bih garantovati da svi ovi koji posjecuju dudlaone razmisljaju tako
pa moj sestric je primjer toga
nasao neku ekipu jarana i te dudlaone obilazi s vremena na vrijeme i jedne prilike sjeo sa njim i jaranom mu u neki kafic na bjelasnici baza gdje se skupljaju takvi
sva im je prica joj kako cemo se provesti zene laka lova daj bmw i sl
pa su mu malo roditelji rekli neke stvari sta i kako pa se nadam se odmice od takvog drustva
a nije uopste uradio nikakvo krivicno djelo sitni kriminal i sl a taj drug sto je s nama sjedio je sin policajca
ako slucajno procitaju prepoznat ce se

naravno da ima normalne raje koju zanimaju skroz neke druge stvari i njih nisam ni pominjao
opet ponavljam sto se tice ovih sto posjecuju dudlaone 90% njih zeli ovo gore nabrojano

a ovo sto se tice krupnih riba
slazem se da nije bilo nekih velikih pucnjava kao sto je beograd i opet ponavljam mi smo light verzija i u tome zato ce biti pucnjava u koljena i sl kao sto je ovo na stupu bilo jer nemaju oni muda da ubiju kao sto rekoh na pocetku svi su ovo klosari koji su jaki samo u grupi a 90 sam pomenuo sto se tice sveopsteg stanja ne konkretno na ubistva
drug_profi

#43164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

foxlife wrote: 17/02/2021 20:59 ma pravi oni skorojevici koji se furaju da su neko i nesto a svi se boje
ovi su jako samo u grupama
Pa jebote mi smo se marisali 1 na 3, lanci, palije, krvi i zuba svuda.
Pa nakon mare ide respekt ako si se muski branio. Nekad je to bila bolja referenca nego bilo sta drugo.

mene su safatali kod pumpe na cvili trojica, ja jednog zgrabio i nisam ga pustao, druga dvojica mene sutali. Ali ovaj me je zapamtio za sva vremena.
Last edited by drug_profi on 18/02/2021 00:18, edited 1 time in total.
Guadalajara

#43165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

90minut wrote: 18/02/2021 00:15
Guadalajara wrote: 18/02/2021 00:12

A ova dva klana više ne angažuju svoje ljude da rokaju vec iskljucivo dovode placenike njima su baš pune ruke posla s njima , ovi ispijaju kafice po moru imaju desetine i desetine miliona na racunima uhodane rute i haj ga ti uhapsi. :lol:
Neće da se uvaljuju...Droga, pljačke pa i ako je tona kokaina i više u pitanju je jedno...Al Bgm ubistava....a-a alarm... :D
90minut

#43166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

foxlife wrote: 18/02/2021 00:15

ma nisu to druge price nego mogao bih garantovati da svi ovi koji posjecuju dudlaone razmisljaju tako
nasao neku ekipu jarana i te dudlaone obilazi s vremena na vrijeme i jedne prilike sjeo sa njim i jaranom mu u neki kafic na bjelasnici baza gdje se skupljaju takvi
pa su mu malo roditelji rekli neke stvari sta i kako pa se nadam se odmice od takvog drustva
a nije uopste uradio nikakvo krivicno djelo sitni kriminal i sl a taj drug sto je s nama sjedio je sin policajca

naravno da ima normalne raje koju zanimaju skroz neke druge stvari i njih nisam ni pominjao
opet ponavljam sto se tice ovih sto posjecuju dudlaone 90% njih zeli ovo gore nabrojano

slazem se da nije bilo nekih velikih pucnjava kao sto je beograd i opet ponavljam mi smo light verzija i u tome zato ce biti pucnjava u koljena i sl kao sto je ovo na stupu bilo jer nemaju oni muda da ubiju kao sto rekoh na pocetku svi su ovo klosari koji su jaki samo u grupi a 90 sam pomenuo sto se tice sveopsteg stanja ne konkretno na ubistva
Sve je to još na bazi price kao što si i sam opisao javi mi se kad krene valjati pa cemo vidjeti.
foxlife

#43167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

90minut wrote: 18/02/2021 00:19
foxlife wrote: 18/02/2021 00:15

Sve je to još na bazi price kao što si i sam opisao javi mi se kad krene valjati pa cemo vidjeti.
pa upravo ti govorim sta pricaju i sta zele
neki se opamete na vrijeme a neki nazalost udju u to pa se ili izvuku nekako ili ne izvuku nikako
u tome i jeste poenta onoga sto govorim svi oni zele
Nike af1 white

#43168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nike af1 white »

joj ovog db sa blica stari ne smije u belgiju otici niti u eu jer ga jos belgijanci trazi zbog ubistva 1990 godine i on nesto prica isto je i na pinku bio kad je velja pao :lol: :lol: samo u srbiji da ubica bivseg milosevicevog sistema drzi moralne pridike :run:
foxlife

#43169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

a ovo je vejrovatno mali sicusni dio koji mi znamo
a koje su to sve seme talovi pokrivanja skrivanja i ko zna sta jos to nikad vjerovatno necemo saznati cak ni ovdje u sarajevu a kamoli ovi u srbiji
sve je to uglavnom zbog love i moci i policija i kriminalci i svi ovi ispod samo je razlika nas i njih sto smo nekoliko levela ispod njih u svemu bukvalno
Guadalajara

#43170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

Nike af1 white wrote: 18/02/2021 00:22 joj ovog db sa blica stari ne smije u belgiju otici niti u eu jer ga jos belgijanci trazi zbog ubistva 1990 godine i on nesto prica isto je i na pinku bio kad je velja pao :lol: :lol: samo u srbiji da ubica bivseg milosevicevog sistema drzi moralne pridike :run:
Hahaha.... :lol:
foxlife

#43171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

Nike af1 white wrote: 18/02/2021 00:22 joj ovog db sa blica stari ne smije u belgiju otici niti u eu jer ga jos belgijanci trazi zbog ubistva 1990 godine i on nesto prica isto je i na pinku bio kad je velja pao :lol: :lol: samo u srbiji da ubica bivseg milosevicevog sistema drzi moralne pridike :run:
meni koliko je poznato on je "ubica" jugoslovenskog rezima a ne milosevicevog
suspect_zero

#43172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Šta znam, po meni Beograd nije nikada ni izašao iz te furke 90-tih, samo se malo "moda i stajling" promijenio...
Dohakaš Zemunskom i Surčinskom klanu pojave se odmah drugi....ima to malo i u subkulturi,folkloru, mentalnom sklopu ljudi.....vjerovatno bi i kod nas bila takva situacija da nas ima više, BG ima ko cijela FBiH haman.......
Rothmans

#43173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rothmans »

suspect_zero wrote: 18/02/2021 00:26 Šta znam, po meni Beograd nije nikada ni izašao iz te furke 90-tih, samo se malo "moda i stajling" promijenio...
Dohakaš Zemunskom i Surčinskom klanu pojave se odmah drugi....ima to malo i u subkulturi,folkloru, mentalnom sklopu ljudi.....vjerovatno bi i kod nas bila takva situacija da nas ima više, BG ima ko cijela FBiH haman.......
Pizde smo mi za mafijanja, nije do brojnosti
foxlife

#43174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

pa ima tu svega
beograd je i razvijeniji uvijek bio tako da je uvijek bio i da kazem "privlacniji" svima a posebno strancima od sarajeva
a i njih ima u bg oko 1,2- 1,3 miliona nema ih bas toliko koliko se inace prica al da ih ima vise naravno i to utice sigurno u nekoj mjeri

zatim sta je meni zanimljivo je isto uticaj sa strane jer je beograd relativno blizu i rumuniji i madjarskoj dok smo mi bukvalno u zabiti pa nismo imali nekih vecih vanjskih uticaja ne samo na kriminal nego opcenito pa smo vjerovatno i blazi u tim nekim kriminalnim krugovima i nemamo mi ta muda da kazem kao oni
Guadalajara

#43175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

Ne radi se ovdje o mudima... Vec o državnom projektu... :D
Post Reply