Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Moderator: Benq
-
shandrprcSA
#476 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
jbla vas aplikacija, samo iptv

-
zippoo87
#477 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Moja web tv je sasvim upotrebljiva na racunaru...otvara programe instant i sve radi odlicno.
Jedino je UI aplikacije katastrofa za danasnje standarde...vidi se da je nastala prije 6-7 godina ali sve sto ima tamo radi odlicno.
Ali ove arene cloud cim je vece opterecenje ,ne radi.
Ja ovo vise i ne korisitim,jer imam arene od provajdera ali zadnji puta kada sam gledao kada je bilo SP u rukometu...sjecam se da mi je slika stala jedno 30 puta u toku utakmice i svaki puta moras ponovo kliknuti da pokrene
Izgleda da se nije nista promijenilo od tada
-
mRNA
#478 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Vidiš da him akuju
-
zippoo87
- erotica
#480 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Jednostavna računica na msat za 22 KM mjesečno dobijes arene 1-4 HD, Eurosport i još nepokrenuti as 1x2 (esport neću ni da računam u sportski kanal) a na mojatv za 22 KM arene, Eurosport i sk 1-10. Mislim da nema svako realan vidi ko ima bolju ponudu sporta za istu cijenu, a ja sam na telemahu samo zbog eon smart tv aplikacije, ne mogu da zamislim da se moram vratiti na neke stb i resivere, a as kanale imam preko mojawebtv od 1.17 KM, nakačim tv na 4G i bolja mi slika nego što je bio sd signal na telemahu.messilla wrote: ↑17/02/2021 17:55Kako će biti bolje? Kao korisnik telemacha imaš sve SK-ove u HD-u znači samo ti trebaju Arene. MTS nudi čini mi se 8 HD Arena u tom paketu + još hrpu nekih kanala koje nemaju ni Telecom ni Telemach. Istina, imaju i kod telecoma HD Arene, ali sumnjam da će biti dostupne dalje od marta ili koliko su već produžili. Što se tiče benefita MojaTV Basic maksimalno možeš dobiti dva mjeseca po marku, a ovamo 11 mjeseci po 11KM. Plus još kod MTS-a imaš besplatno drugi tv. Znači ne da je neuporedivo bolja ponuda, već ozbiljno satiranje.erotica wrote: ↑17/02/2021 17:36 Pa zar nije bolje za 22KM koliko je taj srednji paket msat uzeti mojatv basic i imaš i arene i sk i Eurosport plus sve ostale kanale uz benefite za potpisivanje na 12 i 24 mj ko što i msat daje za ugovore na taj period.
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... televizija
Ovo što msat reklamira arene za 7.5 KM je čista navlakusa jer se u tom paketu dobije samo arena 1.
-
probook
#481 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Samo zaboravljas jednu stvar: za msat trebas staviti satelitsku antenu! Sta mislis koliko ljudi zivi u gradovima gdje ne mozes kaciti satelitske na zgrade?
A za moja tv basic jel to ide preko bilo kojeg interneta ili se mora imati adsl linija od telecoma?
A za moja tv basic jel to ide preko bilo kojeg interneta ili se mora imati adsl linija od telecoma?
- Nike af1 white
#482 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
za sada najbolja solucija svima bez arena je kodi sa bt buildom i mojawebtv za korištenje van bhtelecom interneta 25 keka tri mjeseca i tjt il 2km za tekmu preko moba
ja vcrs hladno kodi na bt slika u full hd ljepota ziva pa nek nabiju sebi 8 eurica u vucicevu usnicu
ja vcrs hladno kodi na bt slika u full hd ljepota ziva pa nek nabiju sebi 8 eurica u vucicevu usnicu
- erotica
#483 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Plus malo jače nevrijeme eto prekida signala i gubljenja slike preko satelita, znam jer sam total TV koristio 5-6 godina i jača kiša ili snijeg i eto problema. A za moju tv bez neta vjerovatno je dovoljno da ima telefonska linija samo, nisam siguran al eto ima par ljudi iz BHT pa mogu oni reći.
- fusion_ba
-
probook
#485 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Juce Kodi nije radio. Mojaweb ima uzasnu sliku na Areni,ono se moze gledati ako imas max 32" tv.Nike af1 white wrote: ↑17/02/2021 22:31 za sada najbolja solucija svima bez arena je kodi sa bt buildom i mojawebtv za korištenje van bhtelecom interneta 25 keka tri mjeseca i tjt il 2km za tekmu preko moba
- dend
#486 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Mojawebtv na 43" odlicna slikaprobook wrote: ↑17/02/2021 23:02Juce Kodi nije radio. Mojaweb ima uzasnu sliku na Areni,ono se moze gledati ako imas max 32" tv.Nike af1 white wrote: ↑17/02/2021 22:31 za sada najbolja solucija svima bez arena je kodi sa bt buildom i mojawebtv za korištenje van bhtelecom interneta 25 keka tri mjeseca i tjt il 2km za tekmu preko moba
- sagosen
#487 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
https://www.tvarenasport.com/vesti/osta ... 0hB5uHo7fY
Gledaj saopštenja, ovako ga ni Generalni štab SNS-a ne bi napisao

Gledaj saopštenja, ovako ga ni Generalni štab SNS-a ne bi napisao
-
Q_Line
#488 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Kada malo bolje pročitate Arenino saopštenje, samo jedan zaključak se nameće
Mogli su slobodno napisati ko im je to učinio, a ne ovako da "mi kao nagađamo"
Arena Sport indirektno optužuje Telemach za hakerski napad
Mogli su slobodno napisati ko im je to učinio, a ne ovako da "mi kao nagađamo"
Arena Sport indirektno optužuje Telemach za hakerski napad
-
tindbe
#489 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Baš me zanima kako su stručnjaci, koji su radili ovakvu krš aplikaciju, uopšte utvrdili da ih DDOS-aju.sagosen wrote: ↑18/02/2021 00:28 https://www.tvarenasport.com/vesti/osta ... 0hB5uHo7fY
Gledaj saopštenja, ovako ga ni Generalni štab SNS-a ne bi napisao![]()
![]()
![]()
![]()
Još kažu, ovakav napad košta između 100k i 150k eVra. Zanimljivo, ja radio ko dijete za džaba.
- sagosen
#490 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
@tindbe Šolak i Đilas ne rade DDoS za džaba 
- fusion_ba
#491 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Najlakše je okriviti drugog za sopstvenu nesposobnost.
Uostalom ta sabotaža je njihova praksa. Pa mtel je prije par mjeseci blokirao pristup EON-u kad su ovi dali besplatno korištenje nekoliko dana u sedmici kad su igrale reprezentacije BiH, Srbije...
Uostalom ta sabotaža je njihova praksa. Pa mtel je prije par mjeseci blokirao pristup EON-u kad su ovi dali besplatno korištenje nekoliko dana u sedmici kad su igrale reprezentacije BiH, Srbije...
-
messilla
#492 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Pazi, posmatramo msat plus i mojatv basic kao dodatak nečemu, a ne kao samostalnu uslugu. U ovom slučaju pričamo o korisnicima Telemacha, koji već imaju SK-ove u HD-u i neće im uopće trebati ovi sa Telecoma u SD-u. Dakle samo ganjaš Arene i nekako je logičnije da za manje para dobiješ HD Arene, nego da više platiš za SD Arene (okej trenutno su otključane, ali neće promo period biti dvije godine).erotica wrote: ↑17/02/2021 22:00 Jednostavna računica na msat za 22 KM mjesečno dobijes arene 1-4 HD, Eurosport i još nepokrenuti as 1x2 (esport neću ni da računam u sportski kanal) a na mojatv za 22 KM arene, Eurosport i sk 1-10. Mislim da nema svako realan vidi ko ima bolju ponudu sporta za istu cijenu, a ja sam na telemahu samo zbog eon smart tv aplikacije, ne mogu da zamislim da se moram vratiti na neke stb i resivere, a as kanale imam preko mojawebtv od 1.17 KM, nakačim tv na 4G i bolja mi slika nego što je bio sd signal na telemahu.
-
mRNA
#493 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
To prekidanje signala se riješi sa boljim lnb kao što sam i uradio isto namjeravam i sa msat uraditi, dosad da kucnem nema prekida.erotica wrote: ↑17/02/2021 22:31 Plus malo jače nevrijeme eto prekida signala i gubljenja slike preko satelita, znam jer sam total TV koristio 5-6 godina i jača kiša ili snijeg i eto problema. A za moju tv bez neta vjerovatno je dovoljno da ima telefonska linija samo, nisam siguran al eto ima par ljudi iz BHT pa mogu oni reći.
-
jarobot
#494 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Ma đe manje para . U početku manje a poslije duplo više. nabijem Msat pusilips i ostala govna . Gori su mi ovi iz BH telekoma koji su se udružili sa mts_om da pokušaju srušiti konkurenciju i uzmu monopol u Federaciji kao što U RS_u ima mts pa da hebu kako oni hoće.messilla wrote: ↑18/02/2021 03:30Pazi, posmatramo msat plus i mojatv basic kao dodatak nečemu, a ne kao samostalnu uslugu. U ovom slučaju pričamo o korisnicima Telemacha, koji već imaju SK-ove u HD-u i neće im uopće trebati ovi sa Telecoma u SD-u. Dakle samo ganjaš Arene i nekako je logičnije da za manje para dobiješ HD Arene, nego da više platiš za SD Arene (okej trenutno su otključane, ali neće promo period biti dvije godine).erotica wrote: ↑17/02/2021 22:00 Jednostavna računica na msat za 22 KM mjesečno dobijes arene 1-4 HD, Eurosport i još nepokrenuti as 1x2 (esport neću ni da računam u sportski kanal) a na mojatv za 22 KM arene, Eurosport i sk 1-10. Mislim da nema svako realan vidi ko ima bolju ponudu sporta za istu cijenu, a ja sam na telemahu samo zbog eon smart tv aplikacije, ne mogu da zamislim da se moram vratiti na neke stb i resivere, a as kanale imam preko mojawebtv od 1.17 KM, nakačim tv na 4G i bolja mi slika nego što je bio sd signal na telemahu.
Mamu vam pokupite tanjire marš preko Drine hebo vas otac ugušićete nas as RTS hepy i Pink šundom
-
jarobot
#495 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
MTS je rinaka dobra za ŠumadijumRNA wrote: ↑18/02/2021 07:10To prekidanje signala se riješi sa boljim lnb kao što sam i uradio isto namjeravam i sa msat uraditi, dosad da kucnem nema prekida.erotica wrote: ↑17/02/2021 22:31 Plus malo jače nevrijeme eto prekida signala i gubljenja slike preko satelita, znam jer sam total TV koristio 5-6 godina i jača kiša ili snijeg i eto problema. A za moju tv bez neta vjerovatno je dovoljno da ima telefonska linija samo, nisam siguran al eto ima par ljudi iz BHT pa mogu oni reći.
- erotica
#496 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Naravno svako bira što misli da mu više odgovara, meni da je stani padni zbog arena, lijepo bi otkazao Telemach i prešao na BHT, a sada mi je najbolja i najjeftinija opcija mojawebtv od 1.17 + tv na 4, za onoliko utakmica koliko mjesečno gledam na areni imam sasvim dovoljno prometa u svom paketu. Sad neko kome je arena upaljena po cijeli dan njemu to ne godi al eto ima mogućnost izbora mojatv, msat ili nesretna arena cloud.messilla wrote: ↑18/02/2021 03:30Pazi, posmatramo msat plus i mojatv basic kao dodatak nečemu, a ne kao samostalnu uslugu. U ovom slučaju pričamo o korisnicima Telemacha, koji već imaju SK-ove u HD-u i neće im uopće trebati ovi sa Telecoma u SD-u. Dakle samo ganjaš Arene i nekako je logičnije da za manje para dobiješ HD Arene, nego da više platiš za SD Arene (okej trenutno su otključane, ali neće promo period biti dvije godine).erotica wrote: ↑17/02/2021 22:00 Jednostavna računica na msat za 22 KM mjesečno dobijes arene 1-4 HD, Eurosport i još nepokrenuti as 1x2 (esport neću ni da računam u sportski kanal) a na mojatv za 22 KM arene, Eurosport i sk 1-10. Mislim da nema svako realan vidi ko ima bolju ponudu sporta za istu cijenu, a ja sam na telemahu samo zbog eon smart tv aplikacije, ne mogu da zamislim da se moram vratiti na neke stb i resivere, a as kanale imam preko mojawebtv od 1.17 KM, nakačim tv na 4G i bolja mi slika nego što je bio sd signal na telemahu.
-
mRNA
#497 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Trenutno bolji izbor od msat ne postoji!
-
Migakispro
#498 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Pozdrav ljudi, registrovo sam se samo da Vam kazem da je i jedno i drugo sr**je. Ja sam uzeo IPTV dosta sam ih istrazio i ovi kasne za stvarnim vremenom samo 25 sekundi. Slika je FHD sto ne nude niti telemah niti bhtelecoma sigrno ne Eronet niti msat. Najbitnija mi je slika i na IPT>V mi je najbolja. koristim telemah i nikad se vise ne bih vratio na BHT jer su stvarno zastali u vremenu i prostoru.erotica wrote: ↑18/02/2021 09:14Naravno svako bira što misli da mu više odgovara, meni da je stani padni zbog arena, lijepo bi otkazao Telemach i prešao na BHT, a sada mi je najbolja i najjeftinija opcija mojawebtv od 1.17 + tv na 4, za onoliko utakmica koliko mjesečno gledam na areni imam sasvim dovoljno prometa u svom paketu. Sad neko kome je arena upaljena po cijeli dan njemu to ne godi al eto ima mogućnost izbora mojatv, msat ili nesretna arena cloud.messilla wrote: ↑18/02/2021 03:30Pazi, posmatramo msat plus i mojatv basic kao dodatak nečemu, a ne kao samostalnu uslugu. U ovom slučaju pričamo o korisnicima Telemacha, koji već imaju SK-ove u HD-u i neće im uopće trebati ovi sa Telecoma u SD-u. Dakle samo ganjaš Arene i nekako je logičnije da za manje para dobiješ HD Arene, nego da više platiš za SD Arene (okej trenutno su otključane, ali neće promo period biti dvije godine).erotica wrote: ↑17/02/2021 22:00 Jednostavna računica na msat za 22 KM mjesečno dobijes arene 1-4 HD, Eurosport i još nepokrenuti as 1x2 (esport neću ni da računam u sportski kanal) a na mojatv za 22 KM arene, Eurosport i sk 1-10. Mislim da nema svako realan vidi ko ima bolju ponudu sporta za istu cijenu, a ja sam na telemahu samo zbog eon smart tv aplikacije, ne mogu da zamislim da se moram vratiti na neke stb i resivere, a as kanale imam preko mojawebtv od 1.17 KM, nakačim tv na 4G i bolja mi slika nego što je bio sd signal na telemahu.
Cijena iptv je 15 KM. Necu nikome reci koji je da ne bude da je reklama malo istrazite i to vam je najisplatnije slika kao mlijeko. Da ne govorim da ima jos dodatnih 50 sportskih kanala i preko 1500 filmskih i drugih kanala. A evo koristim vec dva mjeseca i nema poteskoca.
- irac300
#499 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
To sto ti reklamiras, ja gledam dzaba. Cuj 15 KM za pirateriju.Migakispro wrote: ↑18/02/2021 14:31Pozdrav ljudi, registrovo sam se samo da Vam kazem da je i jedno i drugo sr**je. Ja sam uzeo IPTV dosta sam ih istrazio i ovi kasne za stvarnim vremenom samo 25 sekundi. Slika je FHD sto ne nude niti telemah niti bhtelecoma sigrno ne Eronet niti msat. Najbitnija mi je slika i na IPT>V mi je najbolja. koristim telemah i nikad se vise ne bih vratio na BHT jer su stvarno zastali u vremenu i prostoru.erotica wrote: ↑18/02/2021 09:14Naravno svako bira što misli da mu više odgovara, meni da je stani padni zbog arena, lijepo bi otkazao Telemach i prešao na BHT, a sada mi je najbolja i najjeftinija opcija mojawebtv od 1.17 + tv na 4, za onoliko utakmica koliko mjesečno gledam na areni imam sasvim dovoljno prometa u svom paketu. Sad neko kome je arena upaljena po cijeli dan njemu to ne godi al eto ima mogućnost izbora mojatv, msat ili nesretna arena cloud.messilla wrote: ↑18/02/2021 03:30
Pazi, posmatramo msat plus i mojatv basic kao dodatak nečemu, a ne kao samostalnu uslugu. U ovom slučaju pričamo o korisnicima Telemacha, koji već imaju SK-ove u HD-u i neće im uopće trebati ovi sa Telecoma u SD-u. Dakle samo ganjaš Arene i nekako je logičnije da za manje para dobiješ HD Arene, nego da više platiš za SD Arene (okej trenutno su otključane, ali neće promo period biti dvije godine).
Cijena iptv je 15 KM. Necu nikome reci koji je da ne bude da je reklama malo istrazite i to vam je najisplatnije slika kao mlijeko. Da ne govorim da ima jos dodatnih 50 sportskih kanala i preko 1500 filmskih i drugih kanala. A evo koristim vec dva mjeseca i nema poteskoca.
-
Migakispro
#500 Re: Arena Cloud(arenasport preko smartphone/smartTV)
Nemoj mi kodi i ta sranja uplitati. Znaci ne moze se mjeriti. Imao sam najbolju namjeru. Hakeru izvoni nisam te prepozno. Ti gledas....irac300 wrote: ↑18/02/2021 14:38To sto ti reklamiras, ja gledam dzaba. Cuj 15 KM za pirateriju.Migakispro wrote: ↑18/02/2021 14:31Pozdrav ljudi, registrovo sam se samo da Vam kazem da je i jedno i drugo sr**je. Ja sam uzeo IPTV dosta sam ih istrazio i ovi kasne za stvarnim vremenom samo 25 sekundi. Slika je FHD sto ne nude niti telemah niti bhtelecoma sigrno ne Eronet niti msat. Najbitnija mi je slika i na IPT>V mi je najbolja. koristim telemah i nikad se vise ne bih vratio na BHT jer su stvarno zastali u vremenu i prostoru.erotica wrote: ↑18/02/2021 09:14
Naravno svako bira što misli da mu više odgovara, meni da je stani padni zbog arena, lijepo bi otkazao Telemach i prešao na BHT, a sada mi je najbolja i najjeftinija opcija mojawebtv od 1.17 + tv na 4, za onoliko utakmica koliko mjesečno gledam na areni imam sasvim dovoljno prometa u svom paketu. Sad neko kome je arena upaljena po cijeli dan njemu to ne godi al eto ima mogućnost izbora mojatv, msat ili nesretna arena cloud.
Cijena iptv je 15 KM. Necu nikome reci koji je da ne bude da je reklama malo istrazite i to vam je najisplatnije slika kao mlijeko. Da ne govorim da ima jos dodatnih 50 sportskih kanala i preko 1500 filmskih i drugih kanala. A evo koristim vec dva mjeseca i nema poteskoca.![]()