pesoto.ba
Moderator: anex
- xPaco1337
#1202 Re: pesoto.ba
Ovako bi ti trebalo izgledati Ja sam sa Amazona narucio 9tog (Sa Prime) stiglo je 10tog u Pesoto skladiste,ali eto proslo je na Pesoto stranici tek Jucer/Jutros (16og) i ja sam bio zabrinut da nisam ofulao adresu pa ne pokazuje,ali eto dobro je nisam,sad cekam da stigne u BIHBlackjack21 wrote: ↑15/02/2021 20:30 Da li na amazonu unosim samo jednu ili obje ove adrese, ne znam je li to povezano ili su različite adrese.
612 N Colonial Ave ste F
Pesoto LLC BA47083
-
shheff
#1203 Re: pesoto.ba
Ovaj upis je prije svega namijenjen kao pomoć i dodatne informacije.
Desio mi se problem da sam imao narudzbu sa tommy.com (više artikala), koji su oni razdvojili u dva paketa, tj sa dva TN. Do sada imam 5 naruzbi i nikad mi se to nije desilo. NIsam za to znao, jer dok mi je poslan paket ja sam odmah deklarisao na Pesotu taj TN i mislio da je sve unutra (međutim tommy.com je nakon par dana poslao i drugi paket i taj nisam deklarisao jer nisam ni znao da postoji).
Dodatna nesretna okolnost je da nije bilo mojih podataka na paketu, već (first i last name) = Pesoto LLC. Ovo sam upisao prilikom registracije na tommy.com, jer isti ne nudi mogućnost unosa naše adrese, već isključivo US adrese. Stavio sam sve podatke od Pesota kako bi se podudaralo i ne bi bilo problema za dostavu unutar SAD. Međutim izgleda da kod ovakvih situacija na web site-ovima treba sve svoje podatke stavljati, a samo US adresu od Pesota ili first name Pesoto podaci, a Last name naši podaci.
U prošli petak je došao paket u BIH nepotpun pa sam shvatio da imam problem tek tad. Naravno napao sam prvo tommy.com, a kasnije i Pesoto da sam oštećen, srećom drugi paket je pronađen u Pesoto skladištu nakon više od mjesec dana. Nakon problema sa našom kretenskom carinom i ja sam Pesotu zakomplikovao. Ovom prilikom Pesoto je učinio sve da mi izađe u susret i pomogne, tako da zaslužuju pohvale, a posebno naš Edin, za Sarajevo i BiH.
I da kad je taj slijedeći let, neugodno mi je nakon svih komplikacija javljati se na chat?
Desio mi se problem da sam imao narudzbu sa tommy.com (više artikala), koji su oni razdvojili u dva paketa, tj sa dva TN. Do sada imam 5 naruzbi i nikad mi se to nije desilo. NIsam za to znao, jer dok mi je poslan paket ja sam odmah deklarisao na Pesotu taj TN i mislio da je sve unutra (međutim tommy.com je nakon par dana poslao i drugi paket i taj nisam deklarisao jer nisam ni znao da postoji).
Dodatna nesretna okolnost je da nije bilo mojih podataka na paketu, već (first i last name) = Pesoto LLC. Ovo sam upisao prilikom registracije na tommy.com, jer isti ne nudi mogućnost unosa naše adrese, već isključivo US adrese. Stavio sam sve podatke od Pesota kako bi se podudaralo i ne bi bilo problema za dostavu unutar SAD. Međutim izgleda da kod ovakvih situacija na web site-ovima treba sve svoje podatke stavljati, a samo US adresu od Pesota ili first name Pesoto podaci, a Last name naši podaci.
U prošli petak je došao paket u BIH nepotpun pa sam shvatio da imam problem tek tad. Naravno napao sam prvo tommy.com, a kasnije i Pesoto da sam oštećen, srećom drugi paket je pronađen u Pesoto skladištu nakon više od mjesec dana. Nakon problema sa našom kretenskom carinom i ja sam Pesotu zakomplikovao. Ovom prilikom Pesoto je učinio sve da mi izađe u susret i pomogne, tako da zaslužuju pohvale, a posebno naš Edin, za Sarajevo i BiH.
I da kad je taj slijedeći let, neugodno mi je nakon svih komplikacija javljati se na chat?
-
channel10
#1204 Re: pesoto.ba
Razdvojili ti na dva paketa, a dobio si samo jedan TN?
-
shheff
#1205 Re: pesoto.ba
Razdvojio mi tommy na 2 paketa, dobio prvo jedan TN deklarisao i nisam više ulazio na stranicu njihovu jer sam mislio da je jedan paket, nakon par dana poslali i drugi TN. Sad će neko reći dolaze i mail-ovi, jest, ali svaki dan po 3-4 da kupiš jer je uvijek zadnji trenutak, a mailove ignorisem. Tako da treba paziti par dana oko naruzbe na profil. Ugl. pohvala za Pesoto i Edina.
- mrtva kokoš
#1206 Re: pesoto.ba
Ljudi, jel za pakete iz kine stavljam ove dvije adrese pesota i naslovim paket na svoje ime ili trebam da stavim da je primalac pesoto ili nesto trece ? Da li oni mogu regularno preuzeti taj paket ako je na moje ime a dodje na adresu pesota, placaju li se kakvi porezi dodatno za posiljke iz kine ? Paket bi bio vrijednosti ispod 100$
-
channel10
#1207 Re: pesoto.ba
Trebas pratiti mail jer je to normalna stvar kod online kupovine. Ja sam kupio tri stvari na jednoj stranici i platio istovremeno iz jedne korpe(jedan racun) i oni salju u pesoto skladiste u tri paketa i ja placam tri dostave umjesto jedne.shheff wrote: ↑17/02/2021 18:11Razdvojio mi tommy na 2 paketa, dobio prvo jedan TN deklarisao i nisam više ulazio na stranicu njihovu jer sam mislio da je jedan paket, nakon par dana poslali i drugi TN. Sad će neko reći dolaze i mail-ovi, jest, ali svaki dan po 3-4 da kupiš jer je uvijek zadnji trenutak, a mailove ignorisem. Tako da treba paziti par dana oko naruzbe na profil. Ugl. pohvala za Pesoto i Edina.
Znaci sve je do tebe i ubuduce prati mail, a vala mozes i da kliknes na TN i procitas sta ti salju u tom paketu. Uglavnom, sve je do tebe.
-
shheff
#1208 Re: pesoto.ba
Da, do mene je, zato sam i napisao kao pomoć, da ljudi paze, jer da se izgubi paket, razočarenje bi uništilo dalje online naručivanje.
- stachu
#1209 Re: pesoto.ba
@shheff , naredni let bi trebao biti iduce sedmice, jer je zadnji bio prosli cetvrtak
-
SA 071
#1210 Re: pesoto.ba
Ja sam se sve nekako nadao da će naredni let biti do kraja ove sedmice, jer su jednu sedmicu preskočili zbog one situacije sa carinom, a i pošiljke su ostavili jednu po letu, pa se nakupilo marerijala i za naredni let. Uglavnom, nek' se ustabili i svake druge sedmice biće super...
- rida1976
#1211 Re: pesoto.ba
Evo došli paketi sa carine na Skenderiju, mogu se preuzeti
-
SA 071
#1212 Re: pesoto.ba
Izgleda da će biti let i ove sedmice. Stavljena oznaka BA 022 na pakete u skladištu SAD. Bar je dosad bilo tako da stave oznaku leta dan prije nego pošalju...
- dzeno123
#1213 Re: pesoto.ba
Pa jel stigo ba021?
-
SA 071
#1214 Re: pesoto.ba
Ne, kada poleti iz SAD pošiljka, ovdje je tek za dvije sedmice koliko sam skontao. Prošle sedmice je krenuo BA 021, što znači da bi idući četvrtak ili petak trebalo biti ovdje. Ovaj ako danas ili sutra poleti, biće tu za dvije sedmice. To bi onda značilo možda još jedan let iduće sedmice...
-
TRANCE
#1215 Re: pesoto.ba
Pri plaćanju Pesoto stranica prebaci na stranicu Georgian Card payment processing providera.
Koliko sam guglao, oni su odobreni od centralne banke Gruzije. Evo link:
https://www.nbg.gov.ge/index.php?m=362
Gruzija nije baš banana država kako mi možda mislimo, jer imaju DCFTA sporazum s EU da mogu nuditi svoje finansijske usluge u EU, tako da mislim da su kontrole ok.
Također su u okviru Verified by Visa i Mastercard SecureCode. Za Visu nisam uspio naći listu, dok je za Mastercard na ovom linku, gdje je prikazana u listi i JSC Georgian Card:
https://sea.mastercard.com/en-region-se ... ndors.html
Tako da mislim da su sigurni što se toga tiče.
Naravno ovo sve ne može spasiti nekoga ko u kompjuteru ili mobitelu ima viruse, trojance i sl. koji šalju podatke ko zna gdje.
Last edited by TRANCE on 19/02/2021 01:39, edited 1 time in total.
-
TRANCE
#1216 Re: pesoto.ba
Ovo nije tačno, katanac odnosno enkripcija znači samo da treće strane tipa ISP-ovi ili hakeri koji sniffaju podatke na mreži ne mogu vidjeti te podatke, odnosno mogu ali ne mogu ništa s njima uraditi jer su enkriptovani. Primaoc podataka može vidjeti te podatke jer posjeduje ključ za enkripciju tih podataka. Međutim u ovom slučaju to nije Pesoto, već Georgian Card, regularna payment processing kompanija, jer prilikom plaćanja Pesoto prebaci na njihovu stranicu.VChen09 wrote: ↑13/02/2021 17:34Pogledaj "katanac" kod url-a s lijeve strane Pesoto.ba adrese. Mozes kliknuti na njega za detalje. Konekcija izmedju nas kao krajnjih korisnika i Pesota je enkriptovana, sto znaci da oni nemaju pristup nasim podacima, ukljucujuci i podatke vezane za bankovne kartice u smislu da ih mogu vidjeti.
-
ahasoho
#1218 Re: pesoto.ba
Zna li se sto avionu treba 15 dana da dodje do nas? Ocekivao sam da je iz SAD u BiH za koji dan.SA 071 wrote: ↑18/02/2021 21:45 Ne, kada poleti iz SAD pošiljka, ovdje je tek za dvije sedmice koliko sam skontao. Prošle sedmice je krenuo BA 021, što znači da bi idući četvrtak ili petak trebalo biti ovdje. Ovaj ako danas ili sutra poleti, biće tu za dvije sedmice. To bi onda značilo možda još jedan let iduće sedmice...
- zincx
#1219 Re: pesoto.ba
Staje na svakoj stanici do nas...ahasoho wrote: ↑19/02/2021 08:59Zna li se sto avionu treba 15 dana da dodje do nas? Ocekivao sam da je iz SAD u BiH za koji dan.SA 071 wrote: ↑18/02/2021 21:45 Ne, kada poleti iz SAD pošiljka, ovdje je tek za dvije sedmice koliko sam skontao. Prošle sedmice je krenuo BA 021, što znači da bi idući četvrtak ili petak trebalo biti ovdje. Ovaj ako danas ili sutra poleti, biće tu za dvije sedmice. To bi onda značilo možda još jedan let iduće sedmice...
-
SA 071
#1220 Re: pesoto.ba
Pa pretpostavljam da ne postoji direktan let Wilmington-Sarajevozincx wrote: ↑19/02/2021 09:13Staje na svakoj stanici do nas...ahasoho wrote: ↑19/02/2021 08:59Zna li se sto avionu treba 15 dana da dodje do nas? Ocekivao sam da je iz SAD u BiH za koji dan.SA 071 wrote: ↑18/02/2021 21:45 Ne, kada poleti iz SAD pošiljka, ovdje je tek za dvije sedmice koliko sam skontao. Prošle sedmice je krenuo BA 021, što znači da bi idući četvrtak ili petak trebalo biti ovdje. Ovaj ako danas ili sutra poleti, biće tu za dvije sedmice. To bi onda značilo možda još jedan let iduće sedmice...
- xPaco1337
#1221 Re: pesoto.ba
Meni je dodijeljen BA 022 Let
-
SA 071
#1222 Re: pesoto.ba
Poletjela golubica BA 022 
-
VChen09
#1223 Re: pesoto.ba
Da, pogresno sam se izrazio i tacna formulacija je to sto ste naveli. Poenta i dalje stoji; Pesoto ne skladisti nase podatke, niti ih de-enkriptuje, tj. vidi, vec to rade kompanije tipa navedene.TRANCE wrote: ↑19/02/2021 01:38Ovo nije tačno, katanac odnosno enkripcija znači samo da treće strane tipa ISP-ovi ili hakeri koji sniffaju podatke na mreži ne mogu vidjeti te podatke, odnosno mogu ali ne mogu ništa s njima uraditi jer su enkriptovani. Primaoc podataka može vidjeti te podatke jer posjeduje ključ za enkripciju tih podataka. Međutim u ovom slučaju to nije Pesoto, već Georgian Card, regularna payment processing kompanija, jer prilikom plaćanja Pesoto prebaci na njihovu stranicu.VChen09 wrote: ↑13/02/2021 17:34Pogledaj "katanac" kod url-a s lijeve strane Pesoto.ba adrese. Mozes kliknuti na njega za detalje. Konekcija izmedju nas kao krajnjih korisnika i Pesota je enkriptovana, sto znaci da oni nemaju pristup nasim podacima, ukljucujuci i podatke vezane za bankovne kartice u smislu da ih mogu vidjeti.
-
vanjki
#1224 Re: pesoto.ba
Planiram da izvrsim svoju prvu narudzbu. Moze li neko preporuciti neke outlet stranice gdje se mogu naci brendovi tomy hilfiger i us polo..vidim da ima neka stranica 6pm...Koliko shvatam nema poteskoca i naruciti preko amazona? Svaka preporuka je dobro dosla
- xPaco1337
#1225 Re: pesoto.ba
Pa ne bi iskreno orginalne stvari sa amazona uzimao mislim da svaki od tih outleta ima svoj shop pa mozes direktno kod njih narucivati barem za tomy znam da ima.