Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

u-pet-deka

#6976 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

zudda wrote: 17/02/2021 13:27
Palmalma wrote: 17/02/2021 12:21
bandit_mo wrote: 17/02/2021 11:57

Nije uvijek. Usudim se reći da ne unesu u 40% slučajeva.
Slažem se. Ali možda je on među tih 60% čiji je prelazak na graničnom prijelazu registriran.
Problem je sto niko nikada nije zatražio ispred institucija tužilaštva ništa o tom. A da ne govorimo da je BiH član i Europola i interpola, pa da zatraži i detaljnije podatke; korištenje kartice za plaćanje, boravak te osobe u naznačenom hotelu ili kod prijatelja....
Jok, oni skrenuli istragu na saobracajnu nesreću ne bi li svi drugi detalji zastarili.

Mi živimo u državi gdje su institucije ove zemlje, ne podzemlje, prošle godine prozvane za izdavanje četiri pasoša kriminalcima iz regiona pod lažnim imenima.
Gdje ćeš dalje!?

. https://crna-hronika.info/istraga-o-laz ... sos/162264
Nije da branim Budnju ali ako je zaista zaveden izvod sa kartice gdje imaju iskazani troskovi apoteka,hotel itd sto sam procitao ovdje na forumu da ima u dokaznom materijalu to se ne moze nastimati naknadno, jedino da je prije planirano tako da je to sa granicama nebitno. S druge strane i ja sam se naslusao prica da je Budnjo bio na licu mjesta i u hotelima tih dana tako da je po meni jedino upitno postojanje tih dokaza. AKO zaista postoje ti dokazi i da su validni to uklanja sumnju. A takodje i kroz gostovanje Muriza na face-u da se naslutiti da nije Budnjo saucesnik nego realno da izbace Budnju iz price slucaj bi izgubio na popularnosti a to je kljuc rjesavanja slucaja. Po meni je najvjerovatnija mogucnost da je neko iz policije htio da unisti taj snimak nakon saznanja sta je na njemu a Budnjo to dozvolio pa se sad pere. Jer da je Budnji bilo od interesa on je mogao odmah reci ne rade kamere crko racunar dan prije itd. Ja npr da sam ucestvovao u ubistvu na ikakav nacin i da imam video nadzor nekoliko stotina metara dalje istu noc bih uklonio snimak.
Ima njemačkog advokata kao svjedoka da je na taj dan bio u Njemačkoj kod istog u uredu. Plus nato ima prijatelja koji je putovao u pratnji.
td_maajka

#6977 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

zudda wrote: 17/02/2021 13:27
Palmalma wrote: 17/02/2021 12:21
bandit_mo wrote: 17/02/2021 11:57

Nije uvijek. Usudim se reći da ne unesu u 40% slučajeva.
Slažem se. Ali možda je on među tih 60% čiji je prelazak na graničnom prijelazu registriran.
Problem je sto niko nikada nije zatražio ispred institucija tužilaštva ništa o tom. A da ne govorimo da je BiH član i Europola i interpola, pa da zatraži i detaljnije podatke; korištenje kartice za plaćanje, boravak te osobe u naznačenom hotelu ili kod prijatelja....
Jok, oni skrenuli istragu na saobracajnu nesreću ne bi li svi drugi detalji zastarili.

Mi živimo u državi gdje su institucije ove zemlje, ne podzemlje, prošle godine prozvane za izdavanje četiri pasoša kriminalcima iz regiona pod lažnim imenima.
Gdje ćeš dalje!?

. https://crna-hronika.info/istraga-o-laz ... sos/162264
Nije da branim Budnju ali ako je zaista zaveden izvod sa kartice gdje imaju iskazani troskovi apoteka,hotel itd sto sam procitao ovdje na forumu da ima u dokaznom materijalu to se ne moze nastimati naknadno, jedino da je prije planirano tako da je to sa granicama nebitno. S druge strane i ja sam se naslusao prica da je Budnjo bio na licu mjesta i u hotelima tih dana tako da je po meni jedino upitno postojanje tih dokaza. AKO zaista postoje ti dokazi i da su validni to uklanja sumnju. A takodje i kroz gostovanje Muriza na face-u da se naslutiti da nije Budnjo saucesnik nego realno da izbace Budnju iz price slucaj bi izgubio na popularnosti a to je kljuc rjesavanja slucaja. Po meni je najvjerovatnija mogucnost da je neko iz policije htio da unisti taj snimak nakon saznanja sta je na njemu a Budnjo to dozvolio pa se sad pere. Jer da je Budnji bilo od interesa on je mogao odmah reci ne rade kamere crko racunar dan prije itd. Ja npr da sam ucestvovao u ubistvu na ikakav nacin i da imam video nadzor nekoliko stotina metara dalje istu noc bih uklonio snimak.
Meni to sto pises ima smisla fakat, ovako kad kao normalan covjek razmisljas o tome.
Ali, mi "obicni smrtnici" smo jedno, a drugo su oni. Ne razmislja on kao ti ili ja npr., da pazi, jer njemu se niko usudio nije jos zabraniti da radi sto vec radi. I Muamer je prvo osudjen za nasilje nad zenom, pa je (para vrti gdje burgija ne moze) dobio uslovnu, a nakon toga je dobio starateljstvo nad djetetom :shock: A da ne pricamo o slucaju kada se sudilo policajcima koji su njega priveli nakon sto je napao covjeka u sred dana.

http://radionasarijec.com/sudi-se-polic ... inog-sina/

Isti taj Budnjo (stariji) vec godinama zna da je u prekrsaju, da ne placa sto bi drzavi trebao placati, pa se opet pravi budala i nije ucinio nista povodom toga. Samo kazem, da ja njih ne bih jos otpisivala skroz. Mislim da nisu samo "slucajni" akteri u svemu tome, ali vrijeme i istraga ce pokazati.

Ja samo kazem da je profil ljudi koji su umijesani u ovo i koji su mogli zataskati nesto ovakvo, upravo tip "Budnjo".
Da li je to Budnjo ovaj ili Budnjo onaj, ili je to neko treci - to cemo tek da vidimo.
Cherry-Cherry

#6978 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Pa nije ni njemačka advokatica nepotkupljiva...
Kako god, on neke veze ima sa svim ovim, to je sigurno.
u-pet-deka

#6979 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Cherry-Cherry wrote: 17/02/2021 14:12 Pa nije ni njemačka advokatica nepotkupljiva...

Ne znam kakvi su advokatski uredi u Njemačkoj, ali ako postoji bilo što slično onom u Danskoj što znam, onda šanse nema da Tužilaštvo može postaviti pitanje o njegovom boravku i posjeti tamo. To su advokatske kuće, uz video nadzor, morate na ulazu ili na pultu potpisati da ste stigli i tako dalje. Nije to Balkan, gdje advokat sjedi u nekoj rupi a stol zatrpan brdom predmeta i na njima polu pojeden sendvič.
Last edited by u-pet-deka on 17/02/2021 14:38, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#6980 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

td_maajka wrote: 17/02/2021 10:31 https://faktor.ba/vijest/hasan-dupovac- ... bih/115209

Odbijene zalbe Mutapa i Dupovca. Ostaju u pritvoru.
Akobogda da ih vidimo i u zatvoru.

:thumbup:
uglavnomja

#6981 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

td_maajka wrote: 17/02/2021 14:10

Ja samo kazem da je profil ljudi koji su umijesani u ovo i koji su mogli zataskati nesto ovakvo, upravo tip "Budnjo".
Da li je to Budnjo ovaj ili Budnjo onaj, ili je to neko treci - to cemo tek da vidimo.

od pocetka se trazi idealan krivac i nasao ga latic

da citiram jedan komentar, tacnije parafraziram: cak i ako budnjo jr nema veze sa ubistvom treba ga osuditi za to jer je budnjo ...

e pa to ne ide tako
(ne samo u ovom slucaju, ima jos tako slucajeva gdje je serviran idealan krivac, a frustrirani narod poletio da ubija, pali, vjesa ... srecom samo preko tastature)

uglavnom nema logike da je budnjo, osim zavjere da je on dobio naredjenje odozgo da naredi nekom petom da eliminise alisu i/li dzenana

a u tom slucaju snimak ne bi ni postojao

da su budnje kriminalci 1/1 - stoji
da znaju sta se desilo, zasto, kako ... znaju
da li su direktno umijesani - sumnjam

Da li ce ovo sve dovesti do budnjinog pada - ne znam, nadam se da hoce
svakako je on neki medjulevel, nije gore glavni, drze ga ovi u saci. harac se napalacuje po starom turskom obicaju, dobio si hotel, placaj harac

a moze se budnjo lako srusiti, samo da udje finansijska policija i pregleda knjige, prihode, rashode, gotovinu, poprica sa bivsim radnicima (a vjerujem da i ovo sve ima spremno u nekoj ladici, samo ceka zeleno svjetlo :) )
da ne pricamo o porijeklu imovine

a u tom slucaju pada sve za sta su se borili alijini bojovnici od 90.
Cherry-Cherry

#6982 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Pa za šta god da ga uhapse, ne bi pogriješili... Za nešto je sigurno kriv.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6983 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JoseMujica »

ova mala zna šta se desilo ali niko je ne pritišće da priča zbog te navodne amnezije. Ali ima još jedan, ko fol svjedok, navodne saobraćajke...romkinja koja je ispričala policiji kako se to navodno desilo...zašto niko nju ne pritisne da kaže ko joj je složio tu priču?
zigubigule

#6984 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zigubigule »

Pasos je prosao, dokumenti prosli, kartica kreditna takodjer prosla, sve granice.

Je li Budnjo prosao?

Za sliku je dovoljno pronaci frajera koji iole lici (visina, debljina, boja kose) srediti bradu malo, srediti friz. Trzni centar, apoteka, kamera snima odozgo frajera u odjeci sa kacketom.

Advokat iz Njemacke mu nije brat rodjeni da ga zna napamet. Vidi ga jednom godisnje mozda? Pogleda licne dokumente, potvrdi. Frajera koga sam 2 puta vidio i kupio biciklo sad da sretnem ne bih ga poznao. Al da ga u radnji sretnem, bih.

Dan dva prije odlazi, dan dva nakon se vraca.
Jaran alibi.

Ne kazem da jeste, ali kazem da je izvodivo. Cak nije ni tesko.
Pa nece ti krv na granici i otisak uzimati da vide jesi li ti ti, il je neko drugi ti. Dovoljno je da licis. To je sve.

Kako god. Pravda!
hadzinicasa

#6985 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hadzinicasa »

ono sto je ovdje strasno su razmjere zataskavanja kako vertikale tako i horizontale, kao i to da ima ljudi kojima je sve dozvoljeno, moze im se, a na sve to su navikli odnosno odgojio ih je tako sadasnji tridesetogodisnji (ukljucujuci i ratne godine) poredak i drustveni milje.

dodatnu dimenziju uzasa daju komentari koji se ovdje mogu citati i tu se potpuno slazem s @karanana - razvlacenje sestara uz etiketiranja koja pas s maslom .... prava mahalska razglabanja.

jer jedno ne opravdava drugo.
zudda

#6986 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zudda »

zigubigule wrote: 17/02/2021 15:01 Pasos je prosao, dokumenti prosli, kartica kreditna takodjer prosla, sve granice.

Je li Budnjo prosao?

Za sliku je dovoljno pronaci frajera koji iole lici (visina, debljina, boja kose) srediti bradu malo, srediti friz. Trzni centar, apoteka, kamera snima odozgo frajera u odjeci sa kacketom.

Advokat iz Njemacke mu nije brat rodjeni da ga zna napamet. Vidi ga jednom godisnje mozda? Pogleda licne dokumente, potvrdi. Frajera koga sam 2 puta vidio i kupio biciklo sad da sretnem ne bih ga poznao. Al da ga u radnji sretnem, bih.

Jaran alibi.

Pa nece ti krv na granici i otisak uzimati da vide jesi li ti ti, il je neko drugi ti. Dovoljno je da licis. To je sve.

Kako god. Pravda!
Jest ali za ovo je uslov da je planirano ranije a to ni Muriz ne tvrdi da jest.
Billy The Pljuc

#6987 Re: Slučaj Dženan Memić

zudda wrote: 17/02/2021 15:13
zigubigule wrote: 17/02/2021 15:01 Pasos je prosao, dokumenti prosli, kartica kreditna takodjer prosla, sve granice.

Je li Budnjo prosao?

Jaran alibi.

Kako god. Pravda!
Jest ali za ovo je uslov da je planirano ranije a to ni Muriz ne tvrdi da jest.
Naprotiv, spominje "nalogodavca" nekog, nisam iskreno skontao da li misli na sam napad na Dženana ili kasnije radnje u zataškavanju slučaja.
zigubigule

#6988 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zigubigule »

Ma ne bih zelio bacati sumnju ni na Budnju ako nije. Ali sve je izvodivo. Apsolutno sve. Nikad ne odbacivati mogucnosti jer se cine nemogucim.

Trojanski konj je podvala od hiljade godina stara.

Sve nade u Gocu i ekipu. Da jednom za sva vremena ispliva istina, pravda i da nas, kao drustvo, skretnicarskim potezom usmjere u koristenje mozga. Sutra i zauvijek.

Pravda! Pravda u vraziju mater. Pravda!
Palmalma

#6989 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

u-pet-deka wrote: 17/02/2021 14:35
Cherry-Cherry wrote: 17/02/2021 14:12 Pa nije ni njemačka advokatica nepotkupljiva...

Ne znam kakvi su advokatski uredi u Njemačkoj, ali ako postoji bilo što slično onom u Danskoj što znam, onda šanse nema da Tužilaštvo može postaviti pitanje o njegovom boravku i posjeti tamo. To su advokatske kuće, uz video nadzor, morate na ulazu ili na pultu potpisati da ste stigli i tako dalje. Nije to Balkan, gdje advokat sjedi u nekoj rupi a stol zatrpan brdom predmeta i na njima polu pojeden sendvič.
Da je Tuzilastvo islo u potpunu provjeru kretanja odredjene osobe u datom periodu onda se ne obraca tom i tom advokatu u Njemackoj, sto znaci da i nije vazno kakav je njegov ured, vec preko Europola ili Interpola (ciji je BiH clan) trazi sve podatke o kretanju te i te osobe u odredjenom vremenskom periodu, sto ukljucuje i koristenje platnih kartica, rezervacija po hotelu ili hotelima, pasoskim kontrolama...

Ali nije.

Otislo je slijedom kojim je junior prikazao licni pasos, nekoliko sacuvanih racuna (izmedju ostalih i iz apoteke)... i utvrdilo da je to dovoljno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6990 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JoseMujica »

ministar MUP-a Kurtona Sarajevo Admir Katica (NiP)

izvolite gospodine pokažite znate li išta raditi!
uglavnomja

#6991 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

niko nije mogao biti siguran da ce se dzenan naci sa alisom to vece.
ima taj neki sms u kojem kaze u stilu - neces ici sama ...
a mogao je komforno da kaze - idi, sta me briga

planiranje, ako je postojalo i ako je upletena "amnezija" je moglo poceti samo poslije te poruke
Palmalma

#6992 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

hadzinicasa wrote: 17/02/2021 15:09 ono sto je ovdje strasno su razmjere zataskavanja kako vertikale tako i horizontale, kao i to da ima ljudi kojima je sve dozvoljeno, moze im se, a na sve to su navikli odnosno odgojio ih je tako sadasnji tridesetogodisnji (ukljucujuci i ratne godine) poredak i drustveni milje.

dodatnu dimenziju uzasa daju komentari koji se ovdje mogu citati i tu se potpuno slazem s @karanana - razvlacenje sestara uz etiketiranja koja pas s maslom .... prava mahalska razglabanja.

Zar nije najgore sto imamo slučaj gdje su porodica žrtve i Tužilaštvo Kantona Sarajevo na suprotnim stranama?
jazzer

#6993 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by jazzer »

Zatso se tata Budnjo pojavio u medijima upravo sada kada je Tuzilastvo pocelo konkretnije da radi na slucaju? Zasto to nije
uradio prije 2,3 ili 4 godine?

Ja da sam Budnjo i da se smatram apsolutno nevinim u ovom slucaju, uz duzno postovanje prema Memicima, rekao bih im svima ''idite na sud pa mi se javite sa sudskim pozivom da pricamo, do tada sklonite mi se sa ociju. Dovedite me vi ili neko vas u vezu sa ubistvom, ja cu vas tuziti''.
I tuzio bih sve redom.

Ovako ostaje vrlo indikativno da se on bas sada izjasnjava o cijelom slucaju i to dobro, dobro potkovan
detaljima gdje je ko bio, sta je radio, sta je ko kome rekao, kada je ko dosao na mjesto ubistva, koliko ko ima godina i drugim detaljima koje,
u normalnoj situaciji, ne bi ni trebao znati.

A ne dozivljavam ga merhametli osobom koja bi sve svoje resurse stavila na raspolaganje Memicima da otkriju ubicu pa se iz merhametluka
odlucio gostovati na Face tv, da i javno ponudi pomoc.

Ne kazem da je njegov sin ubica ali sam ubijedjen da su na neki nacin involvirani u sve ovo.
hadzinicasa

#6994 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hadzinicasa »

Palmalma wrote: 17/02/2021 15:27
hadzinicasa wrote: 17/02/2021 15:09 ono sto je ovdje strasno su razmjere zataskavanja kako vertikale tako i horizontale, kao i to da ima ljudi kojima je sve dozvoljeno, moze im se, a na sve to su navikli odnosno odgojio ih je tako sadasnji tridesetogodisnji (ukljucujuci i ratne godine) poredak i drustveni milje.

Zar nije najgore sto imamo slučaj gdje su porodica žrtve i Tužilaštvo Kantona Sarajevo na suprotnim stranama?
najgore je sto ovo sve imamo zadnjih 30 godina.
ovaj slucaj je samo veoma plasticna demonstracija kompletne sprege. pa se ljudi iscudjavaju, pa teorije zavjere, pa ovo pa ono.
sad se samo ponesto vidi.

mislim, ne znam u ovom konekstu ko je za sta kriv, a pogotovo ne podrzavam teorije zavjere, a jasno mi je da se sve moze "srediti" i sredjuje se, no hajde nek neki obicni gradjanin ne plati vodu godinu dana. podjimo od toga. ili kaze ruznu rijec policajcu, a kamo li zatrazi nesto od njega.
meridiyan

#6995 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

Kao prvo, nikoga ne branim i ne optuzujem ovim upisom i od sveg srca zelim da se pronadju ubice i nalogodavci r.Dzenana.
Samo iznosim neke nedosljednosti bez obzira ko bio u pitanju

Mislim, sa ovim dokazima a i provjerama Tuzilastva koje su uradjene nepobitno je da Budnjo nije mogao u tom vremenskom periodu boraviti na prostoru drzave. Jedino ako ima brata blizanca ili nekoga nevjerovatno slicnog njemu da je sa njegovim pasosom ovo odradio.
Kopka me jos i ovo.
Ako cemo po toj logici, neke veze sa ovim ima i Dino Konakovic. Nije neke, vec i te kako neke. Cinjenicom da je u to vrijeme bio u SDA halki, namjerno ili nenamjerno uticao je da krucijalni dokaz nestane a to je, da nije obezbjedio i izuzeo hard disk centralne jedinice videonadzora hotela Kristal.
Njegovim pranjem zasto to nije uradio i cekao 3 dana, mogu skoro svi osumnjiceni primjeniti u svom "ucescu" u pocinjenim radnjama u datom trenutku.. I jos simptomaticnije je cinjenica da u krivicnoj prijavi Muriza koja sadrzi imena 40 i nesto osoba nema njegovog imena. Uzalud u izvjestaju Ad hoc komisije je jasno okarekterisan kao sumnjiva osoba sa Josip B., Hasan Dupovac, i Vahidin Džano. Protiv ove trojice je krivicna prijava a on je izostavljen. Zasto? Zasto, ako se realno pogleda njegov polozaj i njegova odgovornost u datom slucaju? I sto je najgore, dok se groznicavo traze dokazi ko je ubio Dzenana, njegova sestra Arijana pristupa bas NiP stranci ciji je vodja, slobodno mozemo reci, direktno uticao na daljnji razvoj dogadjaja i jos vise, svjesno ili nesvjesno, zakomplicirao slucaj.
Mislim :-) :-)
"Uvidom u konkretan spis poduzimanja službenih radnji u slučaju 'Dženan Memić', kao i u konkretnim razgovorima, proizlazi sumnja da su u pojedinim slučajevima i pojedinim segmentima rada, prevashodno službenici Josip B., Hasan Dupovac, Elmedin Konaković i Vahidin Džano, postupali protivno odredbama koji regulišu ponašanja i primjene policijskih ovlaštenja pripadnika policije i to: Zakona o unutrašnjim poslovima KS, Zakona o policijskim službenicima KS, Zakona o krivičnom postupku FBiH i drugih obavezujućih akata", stoji u zaključku izvještaja.
Spoiler
Show
Kada smo vec kod famoznog spiska ...

Ovlaštena službena lica u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KTKS):

Dalida Burzić, nekadašnja Glavna tužiteljica Kantona Sarajevo, danas sudija Suda BiH

– Poznati sarajevski odvjetnik Ifet Feraget gostujući na jednoj TV emisiji je kazao: “To što je gospođa Dalida Burzić otišla s pozicije Glavne kantonalne tužiteljice KS jest dobro, ali način na koji je otišla je užasan”, alidurajući, da je već odavno trebala biti bez odlaganja suspendirana, kažnjena i s pravosudne pozicije udaljena, zbog njezine sramne i kriminalne uloge u predmetu “Dženan Memić”, u tom skandaloznom policijsko-tužiteljskom slučaju bez presedana, u skrivanju i prikrivanju počinilaca ubojstva Dženana Memića za koje prikrivanje se ista sumnjiči, da je u svojstvu Glavne kantonalne tužiteljice KS od stvarnih počinilaca ubojstva Dženana Memića i njihovih srodnika uzela mito u ukupnom iznosu od 250.000 Eura, a koji iznos je otišao ključnim akterima tog prikivanja. Osobno je polovicu te sume zadržala za sebe, dok je ostatak mita otišao konstruktorima toga slučaja, vještacima i policiji;

Aida Topalović, zamjenica Glavne kantonalne tužiteljice KS;

Sead Kreštalica, tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, kojemu je već dokazana suradnja sa osobama iz podzemlja i koji je disciplinski kažnjavan zbog povezanosti sa osobama sa policijskim dosjeom;

Mladen Furtula, bivši tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je u međuvremenu zbog svoje nečasne uloge u predmetu „Dženan Memić“, kao i Dalida Burzić nagrađen pozicijom tužioca u Tužilaštvu BiH;

Ivana Petković, bivši tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koja je u međuvremenu zbog svoje nečasne uloge u predmetu „Dženan Memić“, kao i Dalida Burzić i Mladen Furtula, nagrađena pozicijom tužioca u Tužilaštvu BiH;

Meris Ćato, bivši tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je zbog predmeta „Memić“ dao ostavku na poziciju tužioca, te prešao u advokate;

Amina Ruždić, tužilac u Tužilaštva Kantona Sarajevo;

Dragan Slijepčević, tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo;

Sabina Sarajlija, aktuelna Glavna kantonalna tužitejica Kantona Sarajevo;

Šejla Heljić, tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo;

Deset (10) tužilaca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo smjenjivalo se i zastupalo montiranu optužnicu u predmetu „Dženan Memić“, u kojoj su lažno optuženi, te kasnije dva puta Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu od sve krivice oslobođeni, Ljubo i Bekrija Seferović.

Ovlaštena službena lica Federalnog tužilaštva F BiH:

Zdravko Knežević, bivši glavni tužilac Federalnog tužilaštva F BiH (u mirovini), koji je iz morovine preko posrednika poručio Murizu Memiću, ocu ubijenog Dženana Memića: „Šta ću, nisam ništa mogao učiniti. Mafija je u predmetu „Memić“ bila jača“!

Tihomir Jurko, v.d. Glavnog tužioca F BiH;

Vlado Mišković, tužilac Federacije BiH;

Ovlaštena službena lica MUP-a Kantona Sarajevo:

Vahid Ćosić, bivši komesar MUP-a KS, koji je zbog predmeta „Dženan Memić“, smijenjen sa te pozicije;

Mevludin Halilović, bivši komesar MUP-a KS, smijenjen Odlukom Vlade KS, zbog loših rezultata rada;

Sanela Hasanbegović, inspektorica MUP-a KS;

Olga Vuksan, inspektorica MUP-a KS;

Džafer Hrvat, inspektor MUP-a KS;

Nurija Mehić, MUP KS;

Hasan Dupovac, MUP KS, koji je uhapšen po naredbi Tužiteljstva BiH i po Rješenju Suda BiH mjesečno pritvoren;

Mirsad Đelilović, MUP KS;

Sakib Kremo, MUP KS (penzionisan prema našim informacijama);

Admir Šalaka, MUP KS;

Emir Mehmedagić, MUP KS, i rođak direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića zv. Osmica;

Edin Grabovica, MUP KS;

Vahid Bakija, MUP KS;

Nermin Halilović, MUP KS;

Selak Amer i Suljo Klino, MUP KS – zajedno, kojima je posebnim istražnim radnjama provođenih po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu od strane OSA-e BiH, već dokumentovana bliska suradnja sa narkomafijom, te prijateljstvo sa višestrukim povratnicima u krivičnim djelima;

Vahidin Džano, MUP KS;

Dino Osmankadić, MUP KS;

Samir Mujagić, MUP KS;

Haris Imamović, MUP KS;

Josip Barić, MUP KS;

Sefedin Škrijelj, MUP KS;

Pripadnici DKPT-a:

Hrvat Nedžad

Veljović Nebojša
dzolix

#6996 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

bandit_mo wrote: 17/02/2021 12:28 Molim vas, za nas koji nismo od starta upućeni u slučaj, da li ima neki detalaj članak, rekonstukcije vrijedan čitanja?
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... XRl1sMH7bU
dystopia

#6997 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

meridiyan wrote: 17/02/2021 15:33
Kao prvo, nikoga ne branim i ne optuzujem ovim upisom i od sveg srca zelim da se pronadju ubice i nalogodavci r.Dzenana.

Mislim, sa ovim dokazima a i provjerama Tuzilastva koje su uradjene nepobitno je da Budnjo nije mogao u tom vremenskom periodu boraviti na prostoru drzave. Jedino ako ima brata blizanca ili nekoga nevjerovatno slicnog njemu da je sa njegovim pasosom ovo odradio.
Kopka me jos i ovo.
Ako cemo po toj logici, neke veze sa ovim ima i Dino Konakovic. Nije neke, vec i te kako neke. Cinjenicom da je u to vrijeme bio u SDA halki, namjerno ili nenamjerno uticao je da krucijalni dokaz nestane a to je, da nije obezbjedio i izuzeo hard disk centralne jedinice videonadzora hotela Kristal.
Njegovim pranjem zasto to nije uradio i cekao 3 dana, mogu skoro svi osumnjiceni primjeniti u svom "ucescu" u pocinjenim radnjama u datom trenutku.. I jos simptomaticnije je cinjenica da u krivicnoj prijavi Muriza koja sadrzi imena 40 i nesto osoba nema njegovog imena. Uzalud u izvjestaju Ad hoc komisije je jasno okarekterisan kao sumnjiva osoba sa Josip B., Hasan Dupovac, i Vahidin Džano. Protiv ove trojice je krivicna prijava a on je izostavljen. Zasto? Zasto, ako se realno pogleda njegov polozaj i njegova odgovornost u datom slucaju? I sto je najgore, dok se groznicavo traze dokazi ko je ubio Dzenana, njegova sestra Arijana pristupa bas NiP stranci ciji je vodja, slobodno mozemo reci, direktno uticao na daljnji razvoj dogadjaja i jos vise, svjesno ili nesvjesno, zakomplicirao slucaj.
"Uvidom u konkretan spis poduzimanja službenih radnji u slučaju 'Dženan Memić', kao i u konkretnim razgovorima, proizlazi sumnja da su u pojedinim slučajevima i pojedinim segmentima rada, prevashodno službenici Josip B., Hasan Dupovac, Elmedin Konaković i Vahidin Džano, postupali protivno odredbama koji regulišu ponašanja i primjene policijskih ovlaštenja pripadnika policije i to: Zakona o unutrašnjim poslovima KS, Zakona o policijskim službenicima KS, Zakona o krivičnom postupku FBiH i drugih obavezujućih akata", stoji u zaključku izvještaja.
Spoiler
Show
Kada smo vec kod famoznog spiska ...

Ovlaštena službena lica u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KTKS):

Dalida Burzić, nekadašnja Glavna tužiteljica Kantona Sarajevo, danas sudija Suda BiH

– Poznati sarajevski odvjetnik Ifet Feraget gostujući na jednoj TV emisiji je kazao: “To što je gospođa Dalida Burzić otišla s pozicije Glavne kantonalne tužiteljice KS jest dobro, ali način na koji je otišla je užasan”, alidurajući, da je već odavno trebala biti bez odlaganja suspendirana, kažnjena i s pravosudne pozicije udaljena, zbog njezine sramne i kriminalne uloge u predmetu “Dženan Memić”, u tom skandaloznom policijsko-tužiteljskom slučaju bez presedana, u skrivanju i prikrivanju počinilaca ubojstva Dženana Memića za koje prikrivanje se ista sumnjiči, da je u svojstvu Glavne kantonalne tužiteljice KS od stvarnih počinilaca ubojstva Dženana Memića i njihovih srodnika uzela mito u ukupnom iznosu od 250.000 Eura, a koji iznos je otišao ključnim akterima tog prikivanja. Osobno je polovicu te sume zadržala za sebe, dok je ostatak mita otišao konstruktorima toga slučaja, vještacima i policiji;

Aida Topalović, zamjenica Glavne kantonalne tužiteljice KS;

Sead Kreštalica, tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, kojemu je već dokazana suradnja sa osobama iz podzemlja i koji je disciplinski kažnjavan zbog povezanosti sa osobama sa policijskim dosjeom;

Mladen Furtula, bivši tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je u međuvremenu zbog svoje nečasne uloge u predmetu „Dženan Memić“, kao i Dalida Burzić nagrađen pozicijom tužioca u Tužilaštvu BiH;

Ivana Petković, bivši tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koja je u međuvremenu zbog svoje nečasne uloge u predmetu „Dženan Memić“, kao i Dalida Burzić i Mladen Furtula, nagrađena pozicijom tužioca u Tužilaštvu BiH;

Meris Ćato, bivši tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je zbog predmeta „Memić“ dao ostavku na poziciju tužioca, te prešao u advokate;

Amina Ruždić, tužilac u Tužilaštva Kantona Sarajevo;

Dragan Slijepčević, tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo;

Sabina Sarajlija, aktuelna Glavna kantonalna tužitejica Kantona Sarajevo;

Šejla Heljić, tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo;

Deset (10) tužilaca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo smjenjivalo se i zastupalo montiranu optužnicu u predmetu „Dženan Memić“, u kojoj su lažno optuženi, te kasnije dva puta Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu od sve krivice oslobođeni, Ljubo i Bekrija Seferović.

Ovlaštena službena lica Federalnog tužilaštva F BiH:

Zdravko Knežević, bivši glavni tužilac Federalnog tužilaštva F BiH (u mirovini), koji je iz morovine preko posrednika poručio Murizu Memiću, ocu ubijenog Dženana Memića: „Šta ću, nisam ništa mogao učiniti. Mafija je u predmetu „Memić“ bila jača“!

Tihomir Jurko, v.d. Glavnog tužioca F BiH;

Vlado Mišković, tužilac Federacije BiH;

Ovlaštena službena lica MUP-a Kantona Sarajevo:

Vahid Ćosić, bivši komesar MUP-a KS, koji je zbog predmeta „Dženan Memić“, smijenjen sa te pozicije;

Mevludin Halilović, bivši komesar MUP-a KS, smijenjen Odlukom Vlade KS, zbog loših rezultata rada;

Sanela Hasanbegović, inspektorica MUP-a KS;

Olga Vuksan, inspektorica MUP-a KS;

Džafer Hrvat, inspektor MUP-a KS;

Nurija Mehić, MUP KS;

Hasan Dupovac, MUP KS, koji je uhapšen po naredbi Tužiteljstva BiH i po Rješenju Suda BiH mjesečno pritvoren;

Mirsad Đelilović, MUP KS;

Sakib Kremo, MUP KS (penzionisan prema našim informacijama);

Admir Šalaka, MUP KS;

Emir Mehmedagić, MUP KS, i rođak direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića zv. Osmica;

Edin Grabovica, MUP KS;

Vahid Bakija, MUP KS;

Nermin Halilović, MUP KS;

Selak Amer i Suljo Klino, MUP KS – zajedno, kojima je posebnim istražnim radnjama provođenih po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu od strane OSA-e BiH, već dokumentovana bliska suradnja sa narkomafijom, te prijateljstvo sa višestrukim povratnicima u krivičnim djelima;

Vahidin Džano, MUP KS;

Dino Osmankadić, MUP KS;

Samir Mujagić, MUP KS;

Haris Imamović, MUP KS;

Josip Barić, MUP KS;

Sefedin Škrijelj, MUP KS;

Pripadnici DKPT-a:

Hrvat Nedžad

Veljović Nebojša
riječ je bolan o imenjaku kifle. policajac koji se isto zove.
Palmalma

#6998 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

meridiyan wrote: 17/02/2021 15:33

Kopka me jos i ovo.
Nije to Dino iz Naroda i Pravde :D
Billy The Pljuc

#6999 Re: Slučaj Dženan Memić

@meridiyan

Elmedin Konaković policajac i Dino Konaković predsjednik NiP-a su sasvim različite ličnosti, stekoh utisak da u svom postu pišeš kao o jednom licu.
Palmalma

#7000 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

jazzer wrote: 17/02/2021 15:28 Zatso se tata Budnjo pojavio u medijima upravo sada kada je Tuzilastvo pocelo konkretnije da radi na slucaju? Zasto to nije
uradio prije 2,3 ili 4 godine?

Ja da sam Budnjo i da se smatram apsolutno nevinim u ovom slucaju, uz duzno postovanje prema Memicima, rekao bih im svima ''idite na sud pa mi se javite sa sudskim pozivom da pricamo, do tada sklonite mi se sa ociju. Dovedite me vi ili neko vas u vezu sa ubistvom, ja cu vas tuziti''.
I tuzio bih sve redom.

Ovako ostaje vrlo indikativno da se on bas sada izjasnjava o cijelom slucaju i to dobro, dobro potkovan
detaljima gdje je ko bio, sta je radio, sta je ko kome rekao, kada je ko dosao na mjesto ubistva, koliko ko ima godina i drugim detaljima koje,
u normalnoj situaciji, ne bi ni trebao znati.

A ne dozivljavam ga merhametli osobom koja bi sve svoje resurse stavila na raspolaganje Memicima da otkriju ubicu pa se iz merhametluka
odlucio gostovati na Face tv, da i javno ponudi pomoc.

Ne kazem da je njegov sin ubica ali sam ubijedjen da su na neki nacin involvirani u sve ovo.

Nisam u kriminalnim grupama, ali mogu pretpostaviti kako tamo stvari funkcionisu. Svako ima neki snimak kojim moze udariti na onog drugog ako ga oni ocinkaju. Budnjo mozda par snimaka iz hotelskih soba, oni Budnju iz ko zna kakvih radnji....

Zacaran je to krug, cim su pod svoje stavili i Tuzilastvo KS.

A sto je Budnjo dosao kod Senada, uh! Pa rekao je sam, parafraziram - prica narod da se svasta radi u mojim hotelima; a ja imam problem izdati sobe parovima bez vjencanog lista.

Pa sada ga ti skontaj?
Ali nije ni on od jucer.
Locked