Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
¤ jelena ¤

#16076 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

MarlboroGold wrote: 12/02/2021 11:57 Kako li će Jelena opravdati to gore :mrgreen:
Čuj Jelena da pravda to gore... :? Brate Zlatni, ni u šali.

Nek pravdaju, osuđuju i o tome gore raspravljaju oni koji takva dešavanja aktivno prate, navijački. I svi oni koji, dok gledaju ove fotke, razbijaju glavu time da li je razbijena, krvava lobanja i glava što razbija lobanje pred očima javnosti...ženska ili muška, biološka ili transrodna. :-)
piupiu

#16077 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Škobo Habu wrote: 09/02/2021 15:09
piupiu wrote: 09/02/2021 14:31

Vjerovao ili ne, naučnici tvrde da nikad u istoriji Zemljani (ljudovi) nisu bili manje nasilni nego sada. Imamo i woke culture. I generacije mladih koji su totalno PC. I spoznaju da genocid nije opravdan, kad ti se ne svidja drugačiji od tebe, kojega si dehumanizirao. Nuklearni rat nikad nismo imali, srećom? Terorizam je... babaroga, minoran kao aktivnost, u odnosu na sve ono što se dogadja u svijetu. Aparthejd, pa, to smo ponegdje stavili ad acta, a ponegdje, kao kod nas, uzeli kao super uzor. Internet će nas dokusuriti. Sad više nema učenja, nego samo traženja potvrde svojih vjerovanja.
Tako nešto i Harari tvrdi, ali sam ja skeptičan dosta po tom pitanju. Teoretičare treba uzmati sa rezervom.

To što nikada više pretilnih na Zemaljskoj kugli, ne znači da ljudi po Africi i dalje ne umiru od gladi.
Genocid je uvijek prisutan, pa me ne bi iznenadilo da određene metode, koje Kina provodi nad Ujgurima, međunarodna zajednica ne okarakteriše kao neki vid tihog genocida. Nuklearni rat nismo doživjeli - istina, ali prjetnja od takvog rata trenutno postoji, tenzije postoje - Kina i USA.
Ovi migranti koji se kreću kroz Bosnu su dokaz o tome da svi težimo boljem, da znamo da ga ima i da znamo kako do njega doći. Gladnih ne bi moralo biti da smo bolji nego što jesmo - u razvijenom se svijetu baci toliko hrane da bi svi gladni mogli postati pretili, da se hrane rasporedjuje nauštrb 'racionalnog tržišta'. Ovako, ostaje nam da vjerujemo u bajke o 'racionalnom tržištu', a ne svojim očima.

Genocidni pohodi s početka 20. vijeka su vrhunac tehnološki propupale civilizacije, katastrofalne, industrijske klanice ljudskog mesa... koliko god da je bilo ratova nakon toga, nadam se da nikada vise necemo 'dostići' nivo Prvog i Drugog rata (do sada nismo, a imamo naučnofantastičnog oružja za 'igru'). Sama činjenica da smo nakon njih izmislili riječ 'genocid' govori o razvoju kolektivne svijesti. Valjda. S druge strane... :roll:
Panika koju je terorizam posijao u prošloj deceniji nije zapamćena u svjetskim razmjerama. Ubjeđeni smo da živimo u relativno bezbjednom svijetu, međutim jedna pandemija pola zemaljske kugle zatvori u karantin. Australija je dobar primjer - vlast razmatra da uvede višegodišnji karantin za strane državljane.
To, po mom mišljenju, ima veze isključivo sa arogancijom ljudskog roda, koji je sebi umislio da je razvojem tehnologije preskočio evolutivnu ljestvicu i uhvatio Boga za jaja. Mi smo još uvijek dio prirode, i tehnologija nam nije ubrzala proces evolucije. Virusi nam još uvijek mogu dohakati jer smo... ćelijski organizmi. Meni je super ova korona, kao šamar budali - šta se kurčiš, sisarčiću!

Na kraju će ispasti da je ovaj period napretka (moderno doba i posebno 20. stoljeće) bio izuzetak u razvoju čovječanstva, jer sve su prilike da nismo dorasli sopstvenoj ideji progresa... opet ponavljam, to što nam je IQ u kolektivnom padu nažalost govori puno. Čini se da se ne krećemo ka nekakvoj ljudskoj utopiji, nego ka samouništenju - razvoj kolektivne svijesti i razvoj tehnologije čini mi se trenutno u raskoraku.

Glede Australije - to je uvijek bila policijska država sa užasno striktnim biosecurity zakonima, nije to za Australiju ništa posebno novo... kad hoćeš cuku uvesti u Australiju, on mora sjediti u karanteni 6 mjeseci.

Glede terorizma, realno, terorizma ima puno manje, nego ideologizirane priče o njemu. Pola Hollywooda treba poslati u zatvor sa svojim apokaliptičnim filmovima i filmovima u kojima je uvijek neki Arap terorista od kojeg Bruce Willis u bijeloj potkošulji spašava svijet. Mnogo je više ljudi poginulo u Ratu protiv terorizma, nego od terorizma. Samo što mi danas sve gledamo u direktnom prenosu, i sve to izgleda strašno. Nekad prije bi došla specijalna policija, počistila sve i izdala kratko saopštenje za novine; a sad mi svi uživo učestvujemo u dramskom zapletu... meni se čini da je do percepcije.
Da se vratimo na početak - eksplozija ljudskog IQ, koliko god je dobrog donjela na polju zdravstva, nauke, ljudskih prava, isto tako je dovela do strahovitog napretka na polju ratne tehnologije i vještina.
Ali taj napredak tehnologije ratovanja je doveo i do manjeg broja mrtvih vojnika (da ne ulazimo u polje 'kolateralne štete', a i tu mi se čini da su brojke manje nego do sredine 20. vijeka). Prvi svjetski rat, na primjer, koliko god da je bio strašan po pitanju gubitka ljudskih života, doprinio je razvoju medicine, na primjer, i koliko je uopšte razvoj vojne tehnologije doprinio opštem napretku (Internet, na pr). Trenutno imamo najrazornija moguća oružja ikad, ali ne ginemo u milionima i milionima... šta znam, meni je to znak nekog pomaka prema naprijed.
Uzmimo samo zadnji rat između Armenije i Azerbejdžana - glavnu riječ je vodila visokosofisticirana tehnika - dronovi, satelitsko praćenje. Rat na prostoru bivše Jugoslavije, koji se desio - sa vremenske distance - relativno nedavno, izgleda kao "tridesetogodišnji rat" u usporedbi sa zadnjim na Kavkazu.
Pa to je zato što smo mi primitivni divljaci. :D
piupiu

#16078 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

MarlboroGold wrote: 10/02/2021 15:20
piupiu wrote: 10/02/2021 15:13
ExNihilo wrote: 10/02/2021 14:49

Otvorio i pročitao svaki.

Ovu studiju, doduše, samo zaključak.
I veliš nemaju nikakve veze s ovim o čemu ja pričam? :hm:

Mora da ti je koncentracija k'o kod zlatne ribice, nema drugog objašnjenja. :D :lol:
PF ljubaF i sex su mu trenutno prioritet :mrgreen:
Aj', onda mu je sve oprošteno. :D
piupiu

#16079 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

hadzinicasa wrote: 11/02/2021 09:22 Ne znam sta mislis kad kazes - sta ce se konkretno desiti? Zrtvi ce se pruziti pomoc, krivca ce snaci kazna. I to je vec nesto, jer smo izbjegli - da zlocin prodje nekaznjeno, izbjegli smo NISTA, izbjegli smo vuk poj'o kenjca. A nadam se i pokrenuti institucionalni i ljudski mehanizmi prevencije i zastite.
Pa nisam baš sigurna da hoće, o tome se radi. Mislim da je ova tema u fazonu - svakog čuda dva dana dosta. Svi su se sablaznuli, svi su oformili komisije i rekli 'tu smo'... i mislim, cinično, da će to mahom biti to.
MarlboroGold

#16080 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

¤ jelena ¤ wrote: 12/02/2021 22:15
MarlboroGold wrote: 12/02/2021 11:57 Kako li će Jelena opravdati to gore :mrgreen:
Čuj Jelena da pravda to gore... :? Brate Zlatni, ni u šali.

Nek pravdaju, osuđuju i o tome gore raspravljaju oni koji takva dešavanja aktivno prate, navijački. I svi oni koji, dok gledaju ove fotke, razbijaju glavu time da li je razbijena, krvava lobanja i glava što razbija lobanje pred očima javnosti...ženska ili muška, biološka ili transrodna. :-)
:mrgreen: :kiss:
¤ jelena ¤

#16081 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

Ništa ti kisovi i to, sasam ljuta i bježmi sočiju... :repetirana:
konoplja

#16082 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Znao sam da ako odgovarala ce nesto ovako odgovoriti. Nije do ljudi, do sporta je. :D
Laganini misdirection :run:
¤ jelena ¤

#16083 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

Ma, to nije sport. :cry: To je patologija.

Čuj, razbit lobanju protivniku jednom...pa još jednom... To ne može uraditi zdravo ljudsko biće. I kakav je to sport koji tako nešto dozvoljava? Da nije slučajno neka plemenita vještina ili vještina uopšte? :-)

Bježi, bježi.... :D a odoh i ja... :D
Guadalajara

#16084 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Guadalajara »

¤ jelena ¤ wrote: 14/02/2021 20:08 Ma, to nije sport. :cry: To je patologija.

Čuj, razbit lobanju protivniku jednom...pa još jednom... To ne može uraditi zdravo ljudsko biće. I kakav je to sport koji tako nešto dozvoljava? Da nije slučajno neka plemenita vještina ili vještina uopšte? :-)

:lol:

:kiss: :P
piupiu

#16085 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Đe ćeś, Jelo, stani, tek si došla! :oops: :lol: :kiss:
ExNihilo

#16086 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

dale cooper

#16087 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Članak je ok, iako samo utvrđuje ono što je već očigledno...da je Milanović debil. Ines je doduše imala mnogo boljih članaka, jedna
je od rijetkih koji znaju napisati kolumnu na klixu, a ima i solidno poznavanje filmske umjetnosti.
ExNihilo

#16088 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Nije tema, ali vjerovatno nikada u životu nisam čitao lošije kolumne od njenih.
dale cooper

#16089 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Za Klix standarde je space shuttle.
Nowicki

#16090 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nowicki »

Katastrofalni su joj tekstovi, a sa ovim je i sebe nadmašila.
ExNihilo

#16091 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Pa Klix ima 2 kolumnista, a ona je lošiji od dva.

Ono...
omar little

#16092 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

kakav debilitet od clanka.
Nierika

#16093 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nierika »

Meni nije loš članak. :D
sinuhe

#16094 Re: Danasnji "feminizam"

Post by sinuhe »

Milanovic me je prijatno iznenadio. Angazovan politicar a ne da je nesto tek usput rekao.
MarlboroGold

#16095 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Vidim veljačizaciju u tom članku :mrgreen:
Hakiz

#16096 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Jer, nije isto ako vam to neko radi u samoposluzi, na satu anatomije ili na setu novog Tarantinovog filma.
U pravu, si, draga, nije isto.
¤ jelena ¤

#16097 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

Guadalajara wrote: 14/02/2021 22:29

:lol:

:kiss: :P
:shock: Image :D
piupiu wrote: 14/02/2021 22:50

Đe ćeś, Jelo, stani, tek si došla! :oops: :lol: :kiss:
Ooo, ticooo! 🥰🤗
Ma, to ja ponekad samo malo šmugnem, prevencije radi, da šta ne osujem... :D
88Sioux

#16098 Re: Danasnji "feminizam"

Post by 88Sioux »

Japanska vladajuća stranka: Želimo više žena na sastancima, ali moraju šutjeti
:skoljka:
Nakon seksističkih izjava da žene na sastancima previše govore, zbog kojih je šef Olimpijskih igara u Tokiju podnio ostavku, japanska vladajuća stranka objavila je da želi žene na ključnim sastancima - ali samo ako ne govore.

Vladajuća Liberalno-demokratska stranka predložila je novi plan koji omogućava da se pet zastupnica pridruži ključnim sastancima stranke kao promatračice.

Toshihiro Nikai, 82-godišnji glavni tajnik stranke, rekao je jučer da je čuo kritike kako vrhom stranke dominiraju muškarci, ali je dodao da su članovi izabrani. No važno je da ženske članice stranke "gledaju" stranački proces odlučivanja, rekao je.

Te promatračice ne mogu govoriti tijekom sastanaka, ali mogu zasebno predati mišljenja uredu tajništva, izvijestile su dnevne novine Nikkei.

Yoshiro Mori, čelnik olimpijskog odbora za Tokio 2020, dao je ostavku prošloga tjedna nakon pogrdnih komentara da žene previše govore. Riječi 83-godišnjeg Moria, koji je i bivši premijer, jedan su od primjera koliko je seksizam duboko ukorijenjen u japanskom društvu, prenosi Reuters.

Japan je na 121. mjestu od 153 zemlje prema indeksu globalnih razlika u spolovima za 2020. Svjetskog ekonomskog foruma.
Škobo Habu

#16099 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

MarlboroGold wrote: 15/02/2021 12:29 Vidim veljačizaciju u tom članku :mrgreen:
To je ona što se na Instagramu hvali stanom za čiju kiriju izdvaja mjesečno 2000 eura a onda kukumače naokolo o nepravednom koeficijentu vrednovanja muškaraca i žena po pitanju plata?
AleksoMKD

#16100 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

sherbett wrote: 11/02/2021 22:50
Rothmans wrote: 11/02/2021 22:43
sherbett wrote: 11/02/2021 18:37

Zlostavljacica zena
Zlostavljac*
E jbga sad, nije politicki korektno
Nek mi gospo'n dame ne zamere :mrgreen:
Image
Gabbi Garcia 120kg