Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Evenine

#48226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Evenine »

Bloo wrote: 16/02/2021 21:43
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 14:57 To je sve samo ne tacno. Biraci nisu ovakav ishod zeljeli. I vjerujem da su znali da ce ovako zavrsiti, da NS nebi dali glas.

HDZ je stranka koja je ulice po Mostaru nazvala po fasistima.... o cemu mi pricamo? Ko bi normalan zelio da se njima dodjeli mjesto gradonacelnika?
CIK je, na sjednici održanoj u Sarajevu, većinom glasova potvrdio kako će HDZ-ova koalicija imati 13 zastupnika; Koalicija za Mostar, predviđena Strankom demokratske akcije (SDA) 11 zastupnika; koalicija Naše stranke (NS) i Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine šest zastupnika, Hrvatska republikanska stranka (HRS) tri zastupnika, a po jedan zastupnički mandat imat će srpska lista te Prva mostarska partija (PMP)

Glasači su rekli svoje.
HDZ
SDA

Kraj priče.

Sve i da je SDAovac postao gradonačelnik, ko ima većinu?

Glasaci nisu dali glas NS-u da HDZovac ne bi postao gradonacelnik, cak i pod cijenu da NS podrzi SDA kandidata.
Onda bi se glasalo za SDA na samim izborima.

Besramno spinujes i spinujes.
Znaci HDZ, HRS, Srpska lista: 17 vijecnika
KzM, BH Blok, PMP: 18 vijecnika

Je li se odluke ikada donose prostom vecinom?
drug_profi

#48227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Bloo wrote: 16/02/2021 21:24 Bosnjake koji su im dali glas, probosanske snage a la SDA/DF/insertkojuvechocesstranku, drzave BiH, gradanski koncept koji postoji samo u glavama par ludaka i tako...
Znači ti više nećeš glasati za NS. Od sad samo za SDP?
detroit-mercy

#48228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:47
Bloo wrote: 16/02/2021 21:43
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 14:57 To je sve samo ne tacno. Biraci nisu ovakav ishod zeljeli. I vjerujem da su znali da ce ovako zavrsiti, da NS nebi dali glas.

HDZ je stranka koja je ulice po Mostaru nazvala po fasistima.... o cemu mi pricamo? Ko bi normalan zelio da se njima dodjeli mjesto gradonacelnika?
CIK je, na sjednici održanoj u Sarajevu, većinom glasova potvrdio kako će HDZ-ova koalicija imati 13 zastupnika; Koalicija za Mostar, predviđena Strankom demokratske akcije (SDA) 11 zastupnika; koalicija Naše stranke (NS) i Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine šest zastupnika, Hrvatska republikanska stranka (HRS) tri zastupnika, a po jedan zastupnički mandat imat će srpska lista te Prva mostarska partija (PMP)

Glasači su rekli svoje.
HDZ
SDA

Kraj priče.

Sve i da je SDAovac postao gradonačelnik, ko ima većinu?

Glasaci nisu dali glas NS-u da HDZovac ne bi postao gradonacelnik, cak i pod cijenu da NS podrzi SDA kandidata.
Onda bi se glasalo za SDA na samim izborima.

Besramno spinujes i spinujes.
Taj rijec spin su ljudi poceli koristiti iako ne znaju sta znaci, pa mi se nekako rijec ogadila :D

Oni koji su glasali za NS su htjeli promjene u vlast, znaci u gradskom vijecu, ali 99% njih bi radila vidilo Guzina kao gradonacenika, nego predstavnika HDZ-a.
Super onda, tih 99% ce iduci put dat glas SDA i sve potaman, babo ruco :)
Bloo
Globalna šefica

#48229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

drug_profi wrote: 16/02/2021 21:50
Bloo wrote: 16/02/2021 21:24 Bosnjake koji su im dali glas, probosanske snage a la SDA/DF/insertkojuvechocesstranku, drzave BiH, gradanski koncept koji postoji samo u glavama par ludaka i tako...
Znači ti više nećeš glasati za NS. Od sad samo za SDP?
Uozbiljite se druže.
ultima_palabra

#48230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:47

Taj rijec spin su ljudi poceli koristiti iako ne znaju sta znaci, pa mi se nekako rijec ogadila :D

Oni koji su glasali za NS su htjeli promjene u vlast, znaci u gradskom vijecu, ali 99% njih bi radila vidilo Guzina kao gradonacenika, nego predstavnika HDZ-a.
Glasaci iz zapadnog dijela koji su glasali za Bosku bi voljeli vidjeti SDA kandidata kao nacelnika? Treba im javiti to :D
Last edited by ultima_palabra on 16/02/2021 21:53, edited 2 times in total.
zlajaBHF

#48231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:47
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:45
detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:42
Da te opet pitam, sta bi se konkrento promijenilo da iducih 12 godina gradonacelnik Mostara bude iz SDA :mrgreen:.
Na kraju, posto su ovi izdali i raja vise nece glasat za njih znaci da su samo olaksali posao SDA da na sljedcim izborima suvereno podere i pokupi sve glasove od izdajica i postavi svog gradonacelnika pa da i mi imamo vatromet.
Kad je dernek nek i hala gori :mrgreen:.
Odgovorio sam ti vec na to prvo pitanje.

U pravu si da je NS gotov u Mostaru, ali ce SDP uvijek imati podrsku....ako poznaajes Mostar, znas da SDP ima vjerne glasace, koji bi glasali za SDP, ma kakav SDP bio. Za mene je SDP isti kao i NS i sve ovo su odradili zajedno.
Sreca da je SDA tu da popravlja situaciju i to sve sa svojim koalicionim partnerima :mrgreen:.
Ako nas oni ne izvuku iz govana, niko nece :mrgreen:.
Ja ne mislim da ce SDA nesto dobro uraditi i popraviti situaciju, jer ih smatram nesposobnim. Onaj Salem Maric je valjda glava stranke u kantonu....to sve govori. Medjutim, izabrali su kandidata koji nije bio stranacki kadar, i koji nije imao mrlje. Ponudili su SDP-u i NS saradnju i zajednicki program, sto meni mnogo govori. Znaci, treba biti iskren i objektivan.
Za mene bi bio pun pogodak da su SDP i NS to prihvatili i povecali svoj uticaj na vlast i mozda promjenili neke stvari.
JohnnyS

#48232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 20:22
ultima_palabra wrote: 16/02/2021 20:13
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 19:49

Vasa teorija je da je SDA za HDZ-om dogovorila da ce NS osstati suzdrzan, kako bi pobjedio kandidat HDZ-a ? Jeli tako?
Svako je znao da ce NS biti suzdrzana jer su to otvoreno govorili, jer im se na tome zasnivala i kampanja i jer se radi o koliko-toliko principijelnoj stranci. Ne vidim kako bi se ubuduce mogli pojaviti u vecinskim hrvatskim i srpskim podrucjima, da su se sad pokazali kao rezervni polozaj SDA.

I Salem Maric je vratio mandat jer je se sve znalo unaprijed. Da je SDA toliko stalo da HDZ nema nacelnika, podrzali bi Baraliju.
Cuj svi su znali da ce NS biti suzdrzana?

Koalicija za Mostar je nudila SDP-u i NS da se napravi zajednicki program i da imaju zajednickog kandidata, prije izbora sto su SDP i NS odbili.

Guzin nije bio SDA kadar, nego kandidat za kojeg su svi rekli da je veoma kompetentan i da on nije problem. Zasto onda nisu zajedno usli i zajedno napravili program za bolji Mostar. Na taj nacin bi mogli nesto promjeniti i stvoriti?

Ovako ce HDZ imati gradonacelnika, Mostar jos vise predstaviti kao Hrvatski grad. NS i SDp ce kukurikat i tuzakat vlast iz coska......i to je to. Znaci nista nece napraviti. Cilj im nije bio uraditi dobar posao i nesto popraviti, nego da pokazu zube i mozda se se malo ulizu HDZ-u i pokazu im kako su ozbiljan potencijalni partner.

I sta kazes, pojaviti u vecinskim hrvatskim i srpskim podrucjima? Pa covjece koliko ti je godina? Ne mgu da vjerujem da to pises.....Ocekujes da ce uci u gradsko vijece Gruda ili mozda dobiti nacelnicko mjesto tamo? :zoka:

Ne prethodnim lokalnim izborima je to recimo pošlo SDP-u za rukom, i to ne jedan nego dva. To je po meni bio kolosalan uspjeh, tamo ni partija nije mogla dobiti toliko u Jugi... Samo je pitanje hoće li ponoviti taj uspjeh nakon što se SDP uhvatio u kolo "samo da Hrvat ne bude gradonačelnik Mostara"
drug_profi

#48233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Bloo wrote: 16/02/2021 21:52 Uozbiljite se druže.
Pogrešan citat jbg sori
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:20 za mene je ovo izdaja od strane NS-a.
Dakle zlaja nećeš više glasat za NS, već od sad samo za SDP?
Last edited by drug_profi on 16/02/2021 21:54, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#48234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

U suštini, SDA onda pobjeđuje i djelomično na težnjama svojih glasača da sjebu HDZ.
Oh wait... to je Komšić. :mrgreen:
zlajaBHF

#48235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

ultima_palabra wrote: 16/02/2021 21:52
Glasaci iz zapadnog dijela koji su glasali za Bosku bi voljeli vidjeti SDA kandidata kao nacelnika? Treba im javiti to :D
Ti mislis da su ti iz "zapadnog dijela" Hrvati? :D
ultima_palabra

#48236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:54
ultima_palabra wrote: 16/02/2021 21:52
Ti mislis da su ti iz "zapadnog dijela" Hrvati? :D
Mormoni.
zlajaBHF

#48237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

drug_profi wrote: 16/02/2021 21:53

NS je zadja stranka za koju bi glasao. To misljenje nemam od juce....
zlajaBHF

#48238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

ultima_palabra wrote: 16/02/2021 21:56

Mormoni.
Mozda su Amishi....

Ili mozda Avdo i Mejra moji rodjaci koji su povratili stan :D
drug_profi

#48239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:56

Pa znaci nisi glasao za NS?
A sto?
Sto si onda ozlojeđen? Jesu tebi nesto obecali pa te prevarili?
shbc

#48240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 19:54
shbc wrote: 16/02/2021 19:35
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 14:06

Bosnjaci nikad nisu prestali biti primjer kada je rijec o toleranciji, tako da ta prica pada u vodu.
Tako je. Iz tolerancije se daju nazivi ulica i skola po slugama ustaskih i nacistickih rezima, napadaju djeca u dresovima susjednih zemalja po tramvajima, Pedja etiketira kao cetnik, pisu fasisticki stavovi "Ode Edina, dodje Kristina", tuku pederi po ulicama, u svakodnevnom rjecniku izrazi kao "cetnik, ustasa, latin, vlah, djikan" se koriste kao postapalice, mrske komunjare se proglasavaju izdajnicima... Olicenje i primjer tolerancije za Balkan, a vala i Evropu.

Nisu ni Hrvati i Srbi nista bolji, sta vise. Ali kad procitam ovako nesto od pripadnika bilo kojeg od ova tri naroda tacno mi se povraca.
Ako mislis da Bosnjaci nisu pokazali ogromnu tolerantnost nakon zadnjih 30 godina, onda nemamo sta pricati....
Ma ja. To je ta prica. Tako i funkcionise ta tolerancija u praksi.
detroit-mercy

#48241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:52
detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:47
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:45

Odgovorio sam ti vec na to prvo pitanje.

U pravu si da je NS gotov u Mostaru, ali ce SDP uvijek imati podrsku....ako poznaajes Mostar, znas da SDP ima vjerne glasace, koji bi glasali za SDP, ma kakav SDP bio. Za mene je SDP isti kao i NS i sve ovo su odradili zajedno.
Sreca da je SDA tu da popravlja situaciju i to sve sa svojim koalicionim partnerima :mrgreen:.
Ako nas oni ne izvuku iz govana, niko nece :mrgreen:.
Ja ne mislim da ce SDA nesto dobro uraditi i popraviti situaciju, jer ih smatram nesposobnim. Onaj Salem Maric je valjda glava stranke u kantonu....to sve govori. Medjutim, izabrali su kandidata koji nije bio stranacki kadar, i koji nije imao mrlje. Ponudili su SDP-u i NS saradnju i zajednicki program, sto meni mnogo govori. Znaci, treba biti iskren i objektivan.
Za mene bi bio pun pogodak da su SDP i NS to prihvatili i povecali svoj uticaj na vlast i mozda promjenili neke stvari.
To ti i dalje vjerujes u casne namjere SDA :skoljka:, ko sa SDA lijeze u krevet budi se upisan :mrgreen: Pogledaj sta je ostalo od DFa.
Da se razumijemo, SDA nije dravotvorna stranka i prema tome od njih se nemoze ocekivati da vuku drzavnicke poteze. Oni nastupaju sa sitnosicardzijske pozicije i sve konce vuku u pravcu da se polope resursi.
Ti smatras da su nesposobni ali zalis za njima, veoma kontradiktorno. SDA je u Mostaru mogal povuci potez kojim bi pokazala da joj stalo do onoga za sta se deklarativno zalazu, ali nije, end of the story.
Na kraju, ni sami Mostarci nisu glasali za promjene nego velika vecina za status quo, prema tome status quo ostaje.
zlajaBHF

#48242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

drug_profi wrote: 16/02/2021 21:58

A sto?
Druze Profi, volim i ja Tita, ali proslo je to vrijeme.....I stvarno, da si mi postavljao pitanja o politici u BiH 1989. ja bi ti davao drugacije odgovore nego danas.....ali valjda smo za ovih 30 godina nesto i iskusili i naucili.

Pokusavate nesto sto ni Tito nije uspio..... ne moze se graditi buducnost ako temelji nisu zdravi, i ako se svi ne suocimo sa istinom i realnosti. Ne moze se nista gurati pod tepih, zarad bratstva i jedinstva, jer ne vrijedi i nece nam nista dobrog donjeti.
detroit-mercy

#48243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

Pa sto se onda osjecas razocarano :mrgreen:
drug_profi

#48244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Tolerantnost je bila negdje do 1995-1996. Dok je trebalo topovskog mesa. Onda su poceli frustracije ispoljavati i istresati se na sve koji nisu iz njihovog miljea. Pa im je Snjezana, supruga i sestra boraca ARBiH, sestra poginulog brata maloljetne civilne zrtve rata - cetnikusa koja treba ici na Pale, za koju nema radnog mjesta iako je kvalifikovanija i iskusnija od vecine. To je ta bosnjacka tolerancija. I onda ako ukazes na to i ti si cetnik, ustasa... jer to su sve merhametlije jebote... tacno ih na ranu priviti.
detroit-mercy

#48245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 22:04

A sto?
Druze Profi, volim i ja Tita, ali proslo je to vrijeme.....I stvarno, da si mi postavljao pitanja o politici u BiH 1989. ja bi ti davao drugacije odgovore nego danas.....ali valjda smo za ovih 30 godina nesto i iskusili i naucili.

Pokusavate nesto sto ni Tito nije uspio..... ne moze se graditi buducnost ako temelji nisu zdravi, i ako se svi ne suocimo sa istinom i realnosti. Ne moze se nista gurati pod tepih, zarad bratstva i jedinstva, jer ne vrijedi i nece nam nista dobrog donjeti.
Onda ostavi ovako kao je do sada, super nam ide :mrgreen:. Jes da je sve to lakse podnositi u instranstvu al ko ga jebe :mrgreen:.
zlajaBHF

#48246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

drug_profi wrote: 16/02/2021 22:05 Tolerantnost je bila negdje do 1995-1996. Dok je trebalo topovskog mesa. Onda su poceli frustracije ispoljavati i istresati se na sve koji nisu iz njihovog miljea. Pa im je Snjezana, supruga i sestra boraca ARBiH, sestra poginulog brata maloljetne civilne zrtve rata - cetnikusa koja treba ici na Pale, za koju nema radnog mjesta iako je kvalifikovanija i iskusnija od vecine. To je ta bosnjacka tolerancija. I onda ako ukazes na to i ti si cetnik, ustasa... jer to su sve merhametlije jebote... tacno ih na ranu priviti.
Vjerujem da znas bolje, da to nebi pisao.....ali nazalost ne znas :roll:
drug_profi

#48247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 22:04

A sto?

Volis Tita?
A zagovaras potpuno suprotne stavove.
Kako, samo objasni KAKO iz etnicke podjele mislis stvoriti nesto dobro? Za tebe su zdravi temelji ako svi idemo u svoje stado?
zlajaBHF

#48248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 16/02/2021 22:06
Onda ostavi ovako kao je do sada, super nam ide :mrgreen:. Jes da je sve to lakse podnositi u instranstvu al ko ga jebe :mrgreen:.
Ne, nego cemo glasati za NS, koja ce nas naguziti, pa nek nam gura ko hoce.....
drug_profi

#48249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

zlajaBHF wrote: 16/02/2021 22:06
drug_profi wrote: 16/02/2021 22:05 Tolerantnost je bila negdje do 1995-1996. Dok je trebalo topovskog mesa. Onda su poceli frustracije ispoljavati i istresati se na sve koji nisu iz njihovog miljea. Pa im je Snjezana, supruga i sestra boraca ARBiH, sestra poginulog brata maloljetne civilne zrtve rata - cetnikusa koja treba ici na Pale, za koju nema radnog mjesta iako je kvalifikovanija i iskusnija od vecine. To je ta bosnjacka tolerancija. I onda ako ukazes na to i ti si cetnik, ustasa... jer to su sve merhametlije jebote... tacno ih na ranu priviti.
Vjerujem da znas bolje, da to nebi pisao.....ali nazalost ne znas :roll:
Nažalost ZNAM. Na svojoj koži osjećam merhamet Bosnjaka.
Da se razumijemo, jednog dijela, ne svih. Da ti pričam, rekao bi mi da lažem. A to je zato što ti živiš u svom zamišljenom svijetu, a ja u realnosti.
belfy

#48250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by belfy »

detroit-mercy wrote: 16/02/2021 21:48
belfy wrote: 16/02/2021 21:44
zlajaBHF wrote: 16/02/2021 21:39

Pitanje stvarno nije relevantno.
pa ovdje se prica o izborima u Mostaru. kako nije bitno za koga si ti glasao u Mostaru? vidio sam da si rekao da nisi glasao za SDA, ali za koga si onda glasao u Mostaru?
Za izdjice :mrgreen:
ti si mu advokat? odskakutaj i pusti covjeka da odgovori.
Last edited by belfy on 16/02/2021 22:12, edited 1 time in total.
Locked