Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Nivelacija
#48151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pitaju se okorjele ustase sa HB foruma kojima porastose apetiti od jucer gdje da uplate donaciju za Njihovu stranku?
-
detroit-mercy
#48152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mi eknomski i demografski srljamo u propast a ovdje se prica o izdaji drzave jer se nije digla ruka za jednu od dvije opcije koji ovu zemlju vec godinama vode u tu istu propast
koje rezonovanje 
-
zippoo87
#48153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zatucanost naroda i zivot u neimastini i borbi za goli zivot je ostavio traga ocito.detroit-mercy wrote: ↑16/02/2021 17:23 Mi eknomski i demografski srljamo u propast a ovdje se prica o izdaji drzave jer se nije digla ruka za jednu od dvije opcije koji ovu zemlju vec godinama vode u tu istu propastkoje rezonovanje
![]()
90% ovih sto glasaju za SDA nikada nije izaslo iz BiH...mozda neki jesu ono na Jadran sa firmom u Jugi i to je to.
To su ljudi koji ne razumiju globalizam i svijet...njihov domet je freza iz donacije i parola SDA do smrti ili pokusaj da te rodjak uvali na budzet u grad,to ovi mladji...koje "stranka prati"
Ti ljudi ne znaju kako je primiti platu od 3000-4000 KM za jedan mjesec...pa otici na ljetovanje u hotel,pa putovati,pa voziti se po uredjenom gradskom prevozu ,uredjenim vozovima i ostalim,pricati na engleskom jeziku,njemackom,turskom,spanskom...upoznati ljude druge nacionalnosti,druziti se sa takvim.To su ljudi koji iako se bore za golo prezivljavanje i znaju ko je kriv za to,ali opet vezuju stranku SDA i vjeru...zato sto su vecinski muslimani...glasaju za SDA...jer oni stvarno vjeruju da ako glasas za drugu stranku,recimo SDP,da si izdao vjeru .
I onda ovakvi odgoje svoju djecu,pa svoje unuke i onda imamo ove botove po netu...koji za sendvic urlaucu po internetu ,forumima i portalima.
Ja znam da ove starije ne mozes promijeniti ali ovi mladji su postali jos gori...gola fukara koja bi za saku licne koristi prodala i kucu i roditelje i drzavu i sve...samo da njima bude dobro a za ostalo ih ne zanima i zato se najgori sada laktaju u politiku...pa vidis Prevljaka recimo i ostale prevljake...pa Budnju onog sa Ilidze...nakon gostovanja u Faceu,bruji internet...lik nije izgovorio ispravno haman pa ni jednu rijec za sat ipo...pa vidis onda ovdje Bunka i ekipu...sve ono najprimitivnije sto postoji,je u njima usadjeno i ne prestaju guslati ...samo guslaju svoje lazi i tako iz dana u dan.
Last edited by zippoo87 on 16/02/2021 17:35, edited 1 time in total.
- BHCluster
#48154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Osim loseg kucnog odgoja i malogradanstva kod tebe se ne moze nista drugo ni procitati a ocekujes od sagovornika da ti odgovara.zippoo87 wrote: ↑16/02/2021 17:00Pa ti sa svima ovako napises i onda ni sa kim ne diskutujes,nego samo navijas za DF/SDABHCluster wrote: ↑16/02/2021 15:55I sa takvim kucnim odgojom ocekujes da se s tobom komunicira kako? Olicje malogradjanstva sa ogranicenim intelektualnim sposobnostima.zippoo87 wrote: ↑16/02/2021 15:40
Tebe pamtim tamo sa df teme...ti si stvarno teski mucak i umjesto da se toga stidis,ti se time ponosis.
Socijala obicna u drugoj drzavi,pobjegao odavde negdje drugo a palamudi ovdje sta drugi treba da rade.
Ali hajde ovako,obzirom da tebe toliko zulja BiH i politika ovdje ,da li bi se vratio u BiH i borio sa nama ovdje,popravljao svoju sredinu ,mozda uclanio u neku stranku i gurao svoje stavove ?
Ili si ipak samo jos jedan besposleni internet udarnik,koji ne bi izasao ni na proteste,taman da mu se o djetetu radi ???
Ja ne kontam sta ti imas od guranja tih propalih politika i politicara...Komsica,Bakira,SDA i ostalih...koji svaki dan istjeraju par desetaka gradjana iz BiH a da nije pandemije,bio bi onaj trend da se za par godina iseli ljudi kao jedan veci grad.
Sta ti ocekujes da SDA i nacioanlisti mogu u buducnosti da poprave a sto nisu mogli/htjeli popraviti u ovih 26 godina od rata ???
Mozes li to pojasniti ?![]()
I nemoj se ti brinuti o mom kucnom odgoju...ne mogu ja sa tobom i botovima pricati intelektualno,kada ti ni 2 + 2 ne znas koliko je.
Evo postavio sam ti i par pitanja u proslom postu,pa bujrum odgovori...pa da diskutujemo intelektualno,sto bi ti rekao![]()
-
zippoo87
#48155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hajmo pokusati ovakoBHCluster wrote: ↑16/02/2021 17:35Osim loseg kucnog odgoja i malogradanstva kod tebe se ne moze nista drugo ni procitati a ocekujes od sagovornika da ti odgovara.zippoo87 wrote: ↑16/02/2021 17:00Pa ti sa svima ovako napises i onda ni sa kim ne diskutujes,nego samo navijas za DF/SDA![]()
I nemoj se ti brinuti o mom kucnom odgoju...ne mogu ja sa tobom i botovima pricati intelektualno,kada ti ni 2 + 2 ne znas koliko je.
Evo postavio sam ti i par pitanja u proslom postu,pa bujrum odgovori...pa da diskutujemo intelektualno,sto bi ti rekao![]()
![]()
Da li ima na forumu barem jedna osoba sa kojom ti mozes diskutovati i odgovoriti na neka najosnovnija pitanja ?
I nemoj mi se personalno obracati...nego se fokusiraj na sadrzaj napisanog a ne na pisca
- BHCluster
#48156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao sto si ti uradio u svome obracanju.zippoo87 wrote: ↑16/02/2021 17:37Hajmo pokusati ovakoBHCluster wrote: ↑16/02/2021 17:35Osim loseg kucnog odgoja i malogradanstva kod tebe se ne moze nista drugo ni procitati a ocekujes od sagovornika da ti odgovara.zippoo87 wrote: ↑16/02/2021 17:00
Pa ti sa svima ovako napises i onda ni sa kim ne diskutujes,nego samo navijas za DF/SDA![]()
![]()
Da li ima na forumu barem jedna osoba sa kojom ti mozes diskutovati i odgovoriti na neka najosnovnija pitanja ?
I nemoj mi se personalno obracati...nego se fokusiraj na sadrzaj napisanog a ne na pisca
-
zippoo87
#48157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisi ti dzaba socijala "jarane"BHCluster wrote: ↑16/02/2021 17:41Kao sto si ti uradio u svome obracanju.![]()
Odustajem...ubijedio si me u svoja uvjerenja...samo SDA i DF
- BHCluster
#48158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- BHCluster
-
miop
#48160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo i Naša Stranka ima svog Skaku za borbu protiv antikorupcije
Pogledajte kako Kojović najavljuje borbu Naše stranke protiv antikorupcije
-
Bossona
#48161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stižu i prve izborne čestitke od poznate Čovićeve agitatorke etnorasističkog i fašističkog izbornog zakona po mjeri HDZ-UZP-ovaca.
ZASTUPNICA U EUROPSKOM PARLAMENTU
Zovko pozdravila izbor gradonačelnika u Mostaru: Izbor Kordića je korak ka europskoj BiH
ZASTUPNICA U EUROPSKOM PARLAMENTU
Zovko pozdravila izbor gradonačelnika u Mostaru: Izbor Kordića je korak ka europskoj BiH
VIJESTI
velj 16, 2021
Jučer je u Mostaru na sjednici Gradskog vijeća izabran novi gradonačelnik Mostara, kandidat HDZ-a BiH, dr. Mario Kordić. Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko pozdravila je izbor novog gradonačelnika, a čiji je izbor jasno odrazio volju građana za čvrstim i jedinstvenim vodstvom grada:
"Ovo je izvrsna vijest i povijesni dan za građane Mostara koji su nakon 12 godina konačno dobili priliku izraziti svoju volju i izabrati svog predstavnika. Posebno me raduje što je gradonačelnik Kordić "simbolično" izabran na petu obljetnicu podnošenja zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji. Ovo je jasan signal i korak naprijed prema europskoj budućnosti BiH. " - naglasila je Zovko i dodala kako se nada da će ovi izbori poslužiti kao podloga za postizanje kompromisa oko donošenja novog Izbornog zakona:
"Sljedeći korak prema europskim integracijama je donošenje novog Izbornog zakona. Nadam se da će ovi izbori poslužiti kao pozitivan primjer za postizanje kompromisa oko Izbornog zakona kako bi BiH što prije, čak i ove godine, dobila kandidatski status za pristupanje Europskoj uniji. " - zaključila je Zovko.
Podsjetimo, u Mostaru su krajem prošle godine po prvi put nakon 12 godina održani lokalni izbori. Time je Bosna i Hercegovina napravila značajan iskorak prema europskim integracijama i ispunila jedan od prioriteta za svoju prosperitetnu i stabilnu europsku budućnost.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/zovko-po ... W6ypB0iVKk#
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#48162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA i HDZ jesu veoma slična vnago, ali i među govnima postoji gradacija jer UZP ne možeš porediti sa SDA, bez obzira o kakvim se gurbetima radi.
FGRovci odabrali ste, ne imaginarno već čisto, dokazano i presuđeno zlo, koje je ubijalo, silovalo, trpalo ljude u logore i otvoreno rušilo ovu državu i dan danas je drži daleko od EU i NATO-a
FGRovci odabrali ste, ne imaginarno već čisto, dokazano i presuđeno zlo, koje je ubijalo, silovalo, trpalo ljude u logore i otvoreno rušilo ovu državu i dan danas je drži daleko od EU i NATO-a
- shbc
#48163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tako je. Iz tolerancije se daju nazivi ulica i skola po slugama ustaskih i nacistickih rezima, napadaju djeca u dresovima susjednih zemalja po tramvajima, Pedja etiketira kao cetnik, pisu fasisticki stavovi "Ode Edina, dodje Kristina", tuku pederi po ulicama, u svakodnevnom rjecniku izrazi kao "cetnik, ustasa, latin, vlah, djikan" se koriste kao postapalice, mrske komunjare se proglasavaju izdajnicima... Olicenje i primjer tolerancije za Balkan, a vala i Evropu.zlajaBHF wrote: ↑16/02/2021 14:06Bosnjaci nikad nisu prestali biti primjer kada je rijec o toleranciji, tako da ta prica pada u vodu.
Nisu ni Hrvati i Srbi nista bolji, sta vise. Ali kad procitam ovako nesto od pripadnika bilo kojeg od ova tri naroda tacno mi se povraca.
- JohnnyS
#48164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo SDA sa svojim trabantima smije nekažnjeno koalirati s ne imaginarnim već čistim, dokazanim i presuđenom zlom, koje je ubijalo, silovalo, trpalo ljude u logore i otvoreno rušilo ovu državu i dan danas je drži daleko od EU i NATO-a
-
palermo
#48165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pobogu, pa ima li iko u tvojoj blizini da te malo sauliše.......haj što je netačno to šti pišeš, ali brate ružno je...zippoo87 wrote: ↑16/02/2021 17:34Zatucanost naroda i zivot u neimastini i borbi za goli zivot je ostavio traga ocito.detroit-mercy wrote: ↑16/02/2021 17:23 Mi eknomski i demografski srljamo u propast a ovdje se prica o izdaji drzave jer se nije digla ruka za jednu od dvije opcije koji ovu zemlju vec godinama vode u tu istu propastkoje rezonovanje
![]()
90% ovih sto glasaju za SDA nikada nije izaslo iz BiH...mozda neki jesu ono na Jadran sa firmom u Jugi i to je to.
To su ljudi koji ne razumiju globalizam i svijet...njihov domet je freza iz donacije i parola SDA do smrti ili pokusaj da te rodjak uvali na budzet u grad,to ovi mladji...koje "stranka prati"
Ti ljudi ne znaju kako je primiti platu od 3000-4000 KM za jedan mjesec...pa otici na ljetovanje u hotel,pa putovati,pa voziti se po uredjenom gradskom prevozu ,uredjenim vozovima i ostalim,pricati na engleskom jeziku,njemackom,turskom,spanskom...upoznati ljude druge nacionalnosti,druziti se sa takvim.To su ljudi koji iako se bore za golo prezivljavanje i znaju ko je kriv za to,ali opet vezuju stranku SDA i vjeru...zato sto su vecinski muslimani...glasaju za SDA...jer oni stvarno vjeruju da ako glasas za drugu stranku,recimo SDP,da si izdao vjeru .
I onda ovakvi odgoje svoju djecu,pa svoje unuke i onda imamo ove botove po netu...koji za sendvic urlaucu po internetu ,forumima i portalima.
Ja znam da ove starije ne mozes promijeniti ali ovi mladji su postali jos gori...gola fukara koja bi za saku licne koristi prodala i kucu i roditelje i drzavu i sve...samo da njima bude dobro a za ostalo ih ne zanima i zato se najgori sada laktaju u politiku...pa vidis Prevljaka recimo i ostale prevljake...pa Budnju onog sa Ilidze...nakon gostovanja u Faceu,bruji internet...lik nije izgovorio ispravno haman pa ni jednu rijec za sat ipo...pa vidis onda ovdje Bunka i ekipu...sve ono najprimitivnije sto postoji,je u njima usadjeno i ne prestaju guslati ...samo guslaju svoje lazi i tako iz dana u dan.
-
Patton44
#48166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zippoo87 wrote: ↑16/02/2021 17:37Hajmo pokusati ovakoBHCluster wrote: ↑16/02/2021 17:35Osim loseg kucnog odgoja i malogradanstva kod tebe se ne moze nista drugo ni procitati a ocekujes od sagovornika da ti odgovara.zippoo87 wrote: ↑16/02/2021 17:00
Pa ti sa svima ovako napises i onda ni sa kim ne diskutujes,nego samo navijas za DF/SDA![]()
![]()
-
zlajaBHF
#48167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Guzin nije SDA kadar, nema razloga da manipulises.laik1981 wrote: ↑16/02/2021 15:07Ne mozes ni ako ga isporucis SDA i u Mostaru ga nece ni popravljati jer ocito da Mostarci nisu bili spremni napraviti potreban iskorak.. Ako su izdali SDA neka su i ponosan sam na to. SDA ne smije vise biti izbor ako zelimo normalnu drzavu.. Izmedju HDZ-a i SDA nema razlike. Partneri od kada postoje. NS je ovim potezom pokazala da ipak ima postenih i principijelnih ljudi u politici i nadam se da ce biti pokretaci promjena tamo gdje imaju uticaja..zlajaBHF wrote: ↑16/02/2021 14:52Ili si mlad, ili si laik....nesto od togalaik1981 wrote: ↑16/02/2021 14:25
Kojoj toleranciji? Nema je ni medju Bosnjacima. I na kraju krajeva nisam ni govorio o toleranciji vec o popravljanju sistema tamo gdje se to moze. Ako je to trenutno moguce samo u odredjenim sredinama onda ga tu i treba pokusati popravljati. Dosta je vise pravdanja Dodikom i Covicem. U Sarajevu, Zenici, Tuzli se moze raditi, ako vec ne moze u Mostaru i Banja Luci. Vidjecemo i sta ce se uraditi u nekom doglednom periodu. Ja sam nakon dugo vremena blagi optimista uzevsi u obzir i vjetrove koji pusu sa zapada. Imam osjecaj da se nesto konacno desava. Vidjecemo sta ce biti. Ono sto je sigurno je da BiH i Bosnjaci nemaju nikakvu perspektivu sa SDA..![]()
Ne mozes popravljati stanje tako sto ces isporuciti HDZ-u gradonacelinika u Mostaru!
Ovo je izdaja, i pokazuje kakva je NS stranka.
Koalcija za Mostar i HDZ je vama isto, i zato sam siguran da ljudi vise nece glasati za tu sranku.
-
zlajaBHF
#48168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vasa teorija je da je SDA za HDZ-om dogovorila da ce NS osstati suzdrzan, kako bi pobjedio kandidat HDZ-a ? Jeli tako?ultima_palabra wrote: ↑16/02/2021 15:53SDA, u proteklih 12 godina. I ovaj put je sve bilo unaprijed dogovoreno, samo je SDA ugledala priliku da posvadja SDP i NS.zlajaBHF wrote: ↑16/02/2021 14:57 To je sve samo ne tacno. Biraci nisu ovakav ishod zeljeli. I vjerujem da su znali da ce ovako zavrsiti, da NS nebi dali glas.
HDZ je stranka koja je ulice po Mostaru nazvala po fasistima.... o cemu mi pricamo? Ko bi normalan zelio da se njima dodjeli mjesto gradonacelnika?
-
zlajaBHF
#48169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako mislis da Bosnjaci nisu pokazali ogromnu tolerantnost nakon zadnjih 30 godina, onda nemamo sta pricati....shbc wrote: ↑16/02/2021 19:35Tako je. Iz tolerancije se daju nazivi ulica i skola po slugama ustaskih i nacistickih rezima, napadaju djeca u dresovima susjednih zemalja po tramvajima, Pedja etiketira kao cetnik, pisu fasisticki stavovi "Ode Edina, dodje Kristina", tuku pederi po ulicama, u svakodnevnom rjecniku izrazi kao "cetnik, ustasa, latin, vlah, djikan" se koriste kao postapalice, mrske komunjare se proglasavaju izdajnicima... Olicenje i primjer tolerancije za Balkan, a vala i Evropu.
Nisu ni Hrvati i Srbi nista bolji, sta vise. Ali kad procitam ovako nesto od pripadnika bilo kojeg od ova tri naroda tacno mi se povraca.
-
Patton44
-
zlajaBHF
#48171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moze biti da se radi o neznanju, moze biti da se radi o sebicnosti, jer se samo o svoj guzi misli, ali vama nikako da udju u glavu neke stvari.detroit-mercy wrote: ↑16/02/2021 17:23 Mi eknomski i demografski srljamo u propast a ovdje se prica o izdaji drzave jer se nije digla ruka za jednu od dvije opcije koji ovu zemlju vec godinama vode u tu istu propastkoje rezonovanje
![]()
Probleme sa kojima zivite vi u Sarajevu, Tuzli, Bihacu, Srebreniku imaju i oni Bosnjaci koji zive pod palicimo HDZ-a i SNSD-a, samo sto ti ljudi imaju mnogo dodatnih problema za koje vi ne znate.
On ovdje prica o demografskoj propasti, a HDZ privodi ljude u policijsku stanicu kako bi zastrasio narod u Mostaru. iste one koje je strpao u logore 1993. Zamisli da zivi negdje gdje ti upada policija i pred djecom te izvodi iz kuce....... Da li bi ti bio prioritet demografska propast ili mozda nesto drugo?
Primjer je ekstreman, ali realno, ako gledamo na cijelu BiH, ovo je veoma realnost povratnika Bosnjaka. Zabrana jezika, sikaniranje, napadi, opstrukcije itd itd. I ovdje se prica ista SDA i HDZ
- ultima_palabra
#48172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ok, zasto su im onda tvoji dali kontrolu nad Domom naroda FBiH?JoseMujica wrote: ↑16/02/2021 19:32 SDA i HDZ jesu veoma slična vnago, ali i među govnima postoji gradacija jer UZP ne možeš porediti sa SDA, bez obzira o kakvim se gurbetima radi.
FGRovci odabrali ste, ne imaginarno već čisto, dokazano i presuđeno zlo, koje je ubijalo, silovalo, trpalo ljude u logore i otvoreno rušilo ovu državu i dan danas je drži daleko od EU i NATO-a![]()
Znaci NS je kriva sto je svojim neglasanjem dala HDZu protokolarnu funkciju, a SDA nije kriva kad aktivnim glasanjem da HDZu kontrolu nad citavom Federacijom?
-
zlajaBHF
#48173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja nisam glasao za SDA, i razumijem ljude koji ne glasaju za tu stranku.zippoo87 wrote: ↑16/02/2021 17:16Dodji ti iz dijaspore malo u Mostar ,druzi se sa mostarcima pa kada vidis da njih boli ona ostvar za njima samim...dodji i govori da je neko nekoga izdao.zlajaBHF wrote: ↑16/02/2021 14:52Ili si mlad, ili si laik....nesto od togalaik1981 wrote: ↑16/02/2021 14:25
Kojoj toleranciji? Nema je ni medju Bosnjacima. I na kraju krajeva nisam ni govorio o toleranciji vec o popravljanju sistema tamo gdje se to moze. Ako je to trenutno moguce samo u odredjenim sredinama onda ga tu i treba pokusati popravljati. Dosta je vise pravdanja Dodikom i Covicem. U Sarajevu, Zenici, Tuzli se moze raditi, ako vec ne moze u Mostaru i Banja Luci. Vidjecemo i sta ce se uraditi u nekom doglednom periodu. Ja sam nakon dugo vremena blagi optimista uzevsi u obzir i vjetrove koji pusu sa zapada. Imam osjecaj da se nesto konacno desava. Vidjecemo sta ce biti. Ono sto je sigurno je da BiH i Bosnjaci nemaju nikakvu perspektivu sa SDA..![]()
Ne mozes popravljati stanje tako sto ces isporuciti HDZ-u gradonacelinika u Mostaru!
Ovo je izdaja, i pokazuje kakva je NS stranka.
Cuj izdaja mostaraca a mostarci 2/3 izaslih na izbore glasali za SDA i HDZ,koji su se dogovorili oko ove podjele vlasti.
I po logici dijaspore i botova...NS je izdala nesto i nekoga a nisu ih izdali njihovi nacionalni zastitinici iz SDA i HDZa.
Kakve vratolomije u svojim glavama izvodi dijaspora...to je ludnica.
P.s. pise ti da si iz dijaspore,mozda i nisi ali interesantno je na svim politickim temama da dijaspora nema pojma kako ovdje stvari stoje i iskljucivo navijaju nacionalisticki i vjerski...a nikako logicki i racionalno.
Ja to donekle i razumijem,jer ne smrdi tebi smece sa uborka pod prozorom,nego mostarcima...ne otkines ti tocak na autu po novom "makadamu",nego mi ovdje...ne placas ti zdravstveno od svake plate a onda ni krv ne mozes izvaditi,nego dodatno placas...i ja razumijem da ti to gledas emotivno i sa pogleda tvoje etnije...ali nemoj ziv bio nama ovdje objasnjavati kako nam je dobro zivjeti sa SDA seljadijom,fasistima,nacionalistima,laznim vjernicima,hodzama ,kriminalcima...i sve ostalo protiv cega se NS boji.
Evo i ovaj Cluster isto tako kao i ti...iz udobnosti druge drzave,koja se o njemu brine i daje mu nesto a on toj drzavi ne daje ni minimum...dosao ovdje i prica nama kako sta treba a ne razumije nista...jer u njegovoj glavi i dalje stoje slike i dogadjaji iz vremena kada je on napustio BiH...i on na osnovu toga pise...on nema pojma sta se sada ovdje desava i kako se zivi i sta gradjani zele.
U Bih bi se mogle stvari vrlo lako rijesiti...samo da pohapsis sve ove vodje kriminalce i njihove prve saradnike,pohapsis tajkune i oduzmes im imovinu,kao i politicarima i dogovoris se sa onim koji zele napredak iz svih torova a moze se sve dogovoriti.
ALi ne moze u ovakvim okolnostima,gdje se na mrznji prema drugim mobilizuju glasaci i dobijaju izbori a onda se dogovori saradnja sa tim istim protivnicima,da se pokradu budzeti i ovako je bilo i u ratu a i poslije rata...znaju svi da su "neprijatelji" i u ratu saradjivali jedni sa drugima...u svercu,u pljacki imovine,u hrani i svemu.
Meni samo nije jasno da ljudi ovdje ne mogu vidjeti sav ovaj silni kriminal i unistenost i zapustenost i da uvijek iznova i iznova traze opravdanje za sva ta sranja koja se ovdje desavaju...uvijek ima ono ali...
Nema ali...ili si kriminalac ili nisi,ili si lopov ili nisi,ili si vjernik ili nisi...ne mozes biti vjernik kriminalac i lopov u isto vrijeme (mozes ako si u SDA)
Razumijem i zelju za promjenama, jer su nam potrebne. Znaci, slazemo se u vezi toga.
Ono gdje se razilazimo je vas stav koji kaze da su HDZ i SDA isto.
Da iskren budem, za mene je to sramotno misljenje, ali dobro, svi imamo pravo na pogresno misljenje
O svemu se mozemo razilaziti, ali kada dodje do strateskih interesa drzave i naroda, onda mora postojati jedinstvo kod probosanskih stranaka.
Da je bilo obratno, da je BH blok dobio vise glasova, i da je druga strana ostala suzdrzana, ja bi isto ovako pisao o njima.
-
zlajaBHF
#48174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zar nije milion puta dokazano da je to suplja prica, i da bi oni svakako imali vecinu u domu naroda i bez toga?ultima_palabra wrote: ↑16/02/2021 20:03Ok, zasto su im onda tvoji dali kontrolu nad Domom naroda FBiH?JoseMujica wrote: ↑16/02/2021 19:32 SDA i HDZ jesu veoma slična vnago, ali i među govnima postoji gradacija jer UZP ne možeš porediti sa SDA, bez obzira o kakvim se gurbetima radi.
FGRovci odabrali ste, ne imaginarno već čisto, dokazano i presuđeno zlo, koje je ubijalo, silovalo, trpalo ljude u logore i otvoreno rušilo ovu državu i dan danas je drži daleko od EU i NATO-a![]()
Znaci NS je kriva sto je svojim neglasanjem dala HDZu protokolarnu funkciju, a SDA nije kriva kad aktivnim glasanjem da HDZu kontrolu nad citavom Federacijom?
To je kao ona prica o "nije to nas rat" ? Stoputa ponovljena laz, postaje istina
- fosna2014
#48175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa to nije izdaja. To je patriotski čin. Samo oni su bili u rovovima.ultima_palabra wrote: ↑16/02/2021 20:03Ok, zasto su im onda tvoji dali kontrolu nad Domom naroda FBiH?JoseMujica wrote: ↑16/02/2021 19:32 SDA i HDZ jesu veoma slična vnago, ali i među govnima postoji gradacija jer UZP ne možeš porediti sa SDA, bez obzira o kakvim se gurbetima radi.