Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

JThomas

#6826 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

sve to nije nemoguće, ali ni neophodno. ne mora uopšte biti stari momak svodnik da bi sačekao novog momka da mu nešto "objasni". niti mora biti svodnik da bi bio uticajan ili imao nekoga uticajnog. a da je neko uticajan iza igranke koja je uslijedila, to je sigurno.
dystopia

#6827 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

JThomas wrote: 16/02/2021 12:15 sve to nije nemoguće, ali ni neophodno. ne mora uopšte biti stari momak svodnik da bi sačekao starog da mu nešto "objasni". niti mora biti svodnik da bi bio uticajan ili imao nekoga uticajnog. a da je neko uticajan iza igranke koja je uslijedila, to je sigurno.
da ali zašto onda sve ovo?

zašto bi uticajni ljudi rizikovali svoju reputaciju i poziciju da zaštite jednog uticajnog člana ako i sami nemaju neku ličnu korist? zašto ga jednostavno ne pustiti niz vodu u tom slučaju?

ili evo recimo da ga je alisa ubila? zašto ne montirati jednostavno da ga je alisa ubila jer je bila x motiv, nebitno, ako i alisa nema saznanja koja bi potencijalno mogla ugroziti moćnike?
spreca

#6828 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by spreca »

u-pet-deka wrote: 16/02/2021 11:08
dystopia wrote: 16/02/2021 00:10
u-pet-deka wrote: 16/02/2021 00:08 U ovom slučaju to bi sve promijenilo. Za buduće slučaje najvjerovatnije ništa. Jer svaki slučaj ima svoju strukturu.
ne razumijem, kako misliš sve?

šta sve, konkretno navedi?
Istraga trenutno je stala. Imaju u pritvoru dvoje pod sumnjom da su ometali proces, predmet ili slučaj, kako god. Koliko znam, oba imaju alibi da te noći nisu tu bili. I na kraju krajeva, ko je otac djevojke, koji 'navodno' po principu on okom ostali svi skokom može tako upravljati ne jednom već brojnim institucijama u državi? On je onda u najmanju ruku morao imati 60 Maraka u džepu poslije rata.
Ko kaze da je istraga stala?
Palmalma

#6829 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

u-pet-deka wrote: 16/02/2021 10:56
uvijekIInikadI wrote: 16/02/2021 05:29
u-pet-deka wrote: 15/02/2021 23:51 Pa ako tvrde da zna ko je ubica, pretpostavljam da ima dokaze, a ne da lupa u prazno, ili?
Zna ko je ubica, ima dokaze i ne lupa niko u prazno osim tebe.
Imaju sumnju a dokaz nemaju. Dokaz (trenutno) je samo jedna osoba, takođe žrtva napada, koja se brani dijagnozom amnezija. Da svi kažu nema je, ona će reči ja te kobne noći ničega se ne mogu sijetiti. I tu je kraj čitave priče.
Živa ljudska osoba nije i ne može biti dokaz, ona samo može biti svjedok u procesu.

Amnezija, nakon što se utvrdi uloga Sebije Izetbegović i KC će biti ponovo vještačena zbog ogromnog pritiska na pravosuđe sa ovim slučajem.

Sada ćeš pitati kako nakon toliko vremena? I neposredno nakon slučaja ubistva vještačenje A.M. se vršilo bez susreta sa istom; samo na osnovu medicinske dokumentacije.
u-pet-deka

#6830 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Ne vjerujem da će se neko s bilo kakvom moći izložiti nepredvidljivom riziku zbog momka i 'prostitutke' ostavljajući ih na životu. Jer su bili živi nakon događaja. Što da je momak preživio, zar ljudi ozbiljno misle da bi se i on (kao žrtva brutalnog napada) branio amnezijom?
dystopia

#6831 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

u-pet-deka wrote: 16/02/2021 12:23 Ne vjerujem da će se neko s bilo kakvom moći izložiti nepredvidljivom riziku zbog momka i 'prostitutke' ostavljajući ih na životu. Jer su bili živi nakon događaja. Što da je momak preživio, zar ljudi ozbiljno misle da bi se i on (kao žrtva brutalnog napada) branio amnezije?

a izložili bi se riziku montirajući sve ovo radi neke cure koja ga je ubila?
JThomas

#6832 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

pa možda je "njihov", ne mora biti svodnik. svi oni sve duguju halci i stranci. a nisu mislili da će se tako iskomplikovati. mislili su da će porodica "uzeti odštetu", što je hasan dupovac odmah na prvu nabacivao murizu...ili prosto biti pasivna kako to najčešće kod nas biva čak i kad je mrtva glava.
dystopia

#6833 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

JThomas wrote: 16/02/2021 12:25 pa možda je "njihov", ne mora biti svodnik. svi oni sve duguju halci i stranci. a nisu mislili da će se tako iskomplikovati. mislili su da će porodica "uzeti odštetu", što je hasan dupovac odmah na prvu nabacivao murizu...
jest i to moguće, ali svejedno je nekako nevjerovatno da bi štitili ubicu i opstruirali godinama istragu samo jer je to uradio neko "njihov" - ako i oni nemaju nešto što sami kriju, a možda je potpuno nevezano za ubistvo.

e onda je to još strašnije. znači za sitan hatar su u stanju sve ovo uradit.
TheWatcher

#6834 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by TheWatcher »

ona gdjica amnezija "smrdi" od glave do pete :run:
Skofild

#6835 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Skofild »

u-pet-deka wrote: 16/02/2021 12:05
dystopia wrote: 16/02/2021 12:03
u-pet-deka wrote: 16/02/2021 12:00

Zato što ga je najvjerojatnije ona opajdarila u glavu a potom nazvala (najvjerovatnije) babu, i babo došao na lice mjesta. A drug policajac je babin dobar drugar iz ranije pa su bacili se u avanturu zataškivanja. Meni ova teza djeluje najbliža potpunoj istini.
jašta je.

ona ga opajdarila :lol: a onda i sebe malo pretukla.

ona je prvo rekla da je njih neko napao i udario, a onda je promjenila iskaz i rekla da ih je auto udarilo.

otkud dalidi burzić da kaže: "ma on njega nije htio ubiti, samo su se naguravali"

a onda najednom ta dalida podiže optužnicu za s.n.

:lol: cirkus

ali polahko, sve će se saznat. vjerujem u to.
A otkuda mi znamo da ta Dalida nije s namjerom zamijenila ona sa on? Meni njeni iskazi upravo govore da nisu bili još 100% smislili kojim smijerom da idu. Pa kasnije se drži ko pijan plota amnezije.
Jel s namjerom možda zamjenila i htjela sa htio?
Kako te bolan nije stid?
dystopia

#6836 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

pa nema tu stida.
pokušali su na sve načine da sakriju pravog ubicu. prvo saobraćajna, pa cigani, pa sad da žrtvuju alisu.

ali to neće da može :lol:
u-pet-deka

#6837 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Držim se zdravog razuma. Da je stvar planirana, tada ne bismo vidjeli 'idemo lijevo, idemo desno' s slučajem ili predmetom, kako god. Meni je logično da otac pokušava prikriti (zaštititi) vlastito dijete.

Ta djevojka meni djeluje kao neka koja želi da je poklopac u svemu. Control-freak. Momak rekao želim raskinut odnos, ona sigurno postala bijesna. -'Ja sam ta koja raskida (pravi taj korak) a ne drugi meni.' Tu se igrom slučaja našla letva, štanga, palica, opajdarila ga od zada i kraj. Sebi kasnije nanijela nešto ogrebotina i sličnog. Najvjerovatnije tek kada je drugar babe rekao.

Dajem sebi za pravo da grešim.
dystopia

#6838 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

dobro, ali zašto onda tužitelji, policajci, doktori, politički vrh stranke se umješa da prikrije ubistvo?

zbog alise? štite alisu?
što alisu? što je ona bitna?

njen otac je čovjek koji ima srednju školu i koji tvrdi da novac dobija "iz inostranstva" jer se ničim lukrativnim ne bavi.

i meni je logično da je on štititi.

ali zašto je štite svi ovi ostali ljudi onda?

kad već razmišljaš zdravim razumom :lol:
Palmalma

#6839 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

u-pet-deka wrote: 16/02/2021 12:40 Držim se zdravog razuma. Da je stvar planirana, tada ne bismo vidjeli 'idemo lijevo, idemo desno' s slučajem ili predmetom, kako god. Meni je logično da otac pokušava prikriti (zaštititi) vlastito dijete.

Ta djevojka meni djeluje kao neka koja želi da je poklopac u svemu. Control-freak. Momak rekao želim raskinut odnos, ona sigurno postala bijesna. -'Ja sam ta koja raskida (pravi taj korak) a ne drugi meni.' Tu se igrom slučaja našla letva, štanga, palica, opajdarila ga od zada i kraj. Sebi kasnije nanijela nešto ogrebotina i sličnog. Najvjerovatnije tek kada je drugar babe rekao.

Baviš se konstrukcijama samog ubistva. To je nepotrebno. Bitno je samo Ko je i zbog čega u cilju zataškavanja ubistva i ubice ili ubica pod svoje stavio MUP, Tužilaštvo, Klinički centar...?
dystopia

#6840 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Palmalma wrote: 16/02/2021 12:48
u-pet-deka wrote: 16/02/2021 12:40 Držim se zdravog razuma. Da je stvar planirana, tada ne bismo vidjeli 'idemo lijevo, idemo desno' s slučajem ili predmetom, kako god. Meni je logično da otac pokušava prikriti (zaštititi) vlastito dijete.

Baviš se konstrukcijama samog ubistva. To je nepotrebno. Bitno je samo Ko je i zbog čega u cilju zataškavanja ubistva i ubice ili ubica pod svoje stavio MUP, Tužilaštvo, Klinički centar...?
ama bitno je botovima spinovati i odvlačiti pažnju od stvarnog problema stvari a to je upravo ovo što si naveo
hladan.preminger

#6841 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hladan.preminger »

ova tema postala ko aerodrom u ćoralićima, sve kamikaze slijeću na nju
u-pet-deka

#6842 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Po bosanski, babo zna od povjerenja koga u MUP-u, taj isti (jer više od jednog je već gužva) u Tužilaštvu i malo šire, taj neko u Tužilaštvu pozna koga u klinici. Nesretan slučaj, nije "on" namjerno a ono bila ona.

Ponavljam opet, dajem sebi za pravo da grešim.
JanuaryJones

#6843 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JanuaryJones »

A jesu li se na KCUS-u dovoljno potrudili da ostane u životu? Nije momak umro na licu mjesta.
dystopia

#6844 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

koliko sam uspjela shvatiti hitna pomoć nije odmah pozvana ili ?
JanuaryJones

#6845 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JanuaryJones »

dystopia wrote: 16/02/2021 13:03 koliko sam uspjela shvatiti hitna pomoć nije odmah pozvana ili ?
7 dana je on bio u bolnici. S obzirom na sva zataškavanja, nameće se i logično pitanje - koliko zmija i leglo imaju svoje prste upetljane u njegovo (ne)preživljavanje?
Palmalma

#6846 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

u-pet-deka wrote: 16/02/2021 12:54

Po bosanski, babo zna od povjerenja koga u MUP-u, taj isti (jer više od jednog je već gužva) u Tužilaštvu i malo šire, taj neko u Tužilaštvu pozna koga u klinici. Nesretan slučaj, nije "on" namjerno a ono bila ona.

Misliš da je “babo” toliko jak i da je imao 250.000 € da da Dalidi B. da bi slučaj Memić bio zataškan?
Međutim, kako je prošlo više od godinu dana od pokretanja istrage u predmetu „Dženan Memić“, radi čitateljstva bitno je napomenuti, da je u predmetu „Dženan Memić“ prijavljeno 45 lica iz pravosudnog i policijskog establišmenta, na čelu sa prvo prijavljenom Dalidom Burzić, nekadašnjom Glavnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a danas sudijom Suda Bosne i Hercegovine – javnost neće zaboraviti njenu sramotnu i kriminalnu ulogu u aferi “MEMIĆ”, u skandaloznom policijskom i sudsko-tužiteljskom slučaju bez presedana prikrivanja stvarnih počinitelja krivičnog djela ubojstva DŽENANA MEMIĆA na Ilidži, za koje prikrivanje se ista sumnjiči da je kao Glavni tužitelj nadležnog Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu od stvarnih počinitelja tog zločina i njihovih srodnika primila mito u iznosu od 250.000,00 EURA koji iznos je podijelila sa ostalim ključnim akterima tog prikrivanja (lično je po uputama naručitelja prikrivanja zadržala polovicu te sume, dok je ostatak mita otišao ostalim ključnim prikrivateljima i konstruktorima tog slučaja u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, policiji i vještacima, kao i plaćenim novinarima i spin majstorima plaćenicima na pojedinim plaćenim web portalima).
https://www.google.dk/amp/s/relax-porta ... mic/%3famp
dzolix

#6847 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Palmalma wrote: 16/02/2021 12:15
u-pet-deka wrote: 16/02/2021 11:55
jazzer wrote: 16/02/2021 11:36 @ u-pet-deka

Hajd odmori malo, oguli jabuku.

'da upravo sudski vještak dr. Hamza Žuje nije utvrdio, da je „smrt Dženana Memića bila nasilna, da se ista dogodila tupim mehaničkim predmetom, a da su povrede na koljenima i dlanovima nastupile padom u mjestu prilikom udarca u glavu“.'

https://www.dnevno.ba/vijesti/na-predme ... ks-122790/

Da li biste se složili sa mnom (koji god je momka udario opisanim predmetom u lobanju) da je to bilo nesrečniku pao kao udar iznenada. Ako vještak dr. Hamza Žujo tvrdi da su povrede na koljenima i dlanovima nastupile padom u mjestu prilikom udarca u glavu, onda je udarac u glavu mogao samo doći kao iznenadni udarac, koji je momentalno oborio momka na tlo.

Udar u glavu je mogao samo biti iznenadan i iz neposredne blizine. To znači da je onaj ko je momak udario u glavu morao uživati ​​njegovo potpuno povjerenje da mu bude što bliže, a da dječak nije imao sumnju u neko zlo.
Probaj sam sebi odgovoriti.
Sudski vještak, patolog, dr. Hamza Žuljo navede da je smrt nastupila nasilno, zbog udarca tupim mehaničkim predmetom u glavu a Tužilaštvo gura saobraćajnu nesreću?

Šta misliš zašto? I Ko je toliko moćan da podigne na svoju stranu MUP, Tužilaštvo, Klinički centar...?

Saobracajna nesreca i jeste vecinom udarac,trenje tupim predmetom i nasilna smrt.
Tupi predmet moze biti m. vozilo ,cesra,drvo a ne samo hladno oruzje, orudje.
dystopia

#6848 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

JanuaryJones wrote: 16/02/2021 13:06
dystopia wrote: 16/02/2021 13:03 koliko sam uspjela shvatiti hitna pomoć nije odmah pozvana ili ?
7 dana je on bio u bolnici. S obzirom na sva zataškavanja, nameće se i logično pitanje - koliko zmija i leglo imaju svoje prste upetljane u njegovo (ne)preživljavanje?
ne znam, ne bih baš rekla da su namjerno dozvolili da momak umre. to mi je baš nekako "out there" teorija.

ali da su oni koji su bili te noći prisutni u trenutku napada namjerno čekali toliko dugo da pozovu hitnu pomoć (vjerovatno iz panike šta su uradili, jer nisu planirali baš toliko da ga povrijede) sam sigurna.
dystopia

#6849 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

e čuj saobraćajna nesreće i jest udarac tupim predmetom. :lol:
u glavu :lol:
u-pet-deka

#6850 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Palmalma wrote: 16/02/2021 13:07
u-pet-deka wrote: 16/02/2021 12:54

Misliš da je “babo” toliko jak i da je imao 250.000 € da da Dalidi B. da bi slučaj Memić bio zataškan?
Međutim, kako je prošlo više od godinu dana od pokretanja istrage u predmetu „Dženan Memić“, radi čitateljstva bitno je napomenuti, da je u predmetu „Dženan Memić“ prijavljeno 45 lica iz pravosudnog i policijskog establišmenta, na čelu sa prvo prijavljenom Dalidom Burzić, nekadašnjom Glavnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a danas sudijom Suda Bosne i Hercegovine – javnost neće zaboraviti njenu sramotnu i kriminalnu ulogu u aferi “MEMIĆ”, u skandaloznom policijskom i sudsko-tužiteljskom slučaju bez presedana prikrivanja stvarnih počinitelja krivičnog djela ubojstva DŽENANA MEMIĆA na Ilidži, za koje prikrivanje se ista sumnjiči da je kao Glavni tužitelj nadležnog Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu od stvarnih počinitelja tog zločina i njihovih srodnika primila mito u iznosu od 250.000,00 EURA koji iznos je podijelila sa ostalim ključnim akterima tog prikrivanja (lično je po uputama naručitelja prikrivanja zadržala polovicu te sume, dok je ostatak mita otišao ostalim ključnim prikrivateljima i konstruktorima tog slučaja u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, policiji i vještacima, kao i plaćenim novinarima i spin majstorima plaćenicima na pojedinim plaćenim web portalima).
https://www.google.dk/amp/s/relax-porta ... mic/%3famp
Možda ta Dalila poznaje babu od ranije, ili možda upletenu ćerku? Zar nije otac momka izjavio na TV da je ta Dalila (navodno) pokazivala znake simpatije prema tom "on"? Ili se varam?
Locked