Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

gdesi bre

#6751 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by gdesi bre »

dustaban wrote: 15/02/2021 20:25 Nisam Bosnjak ali me, kao nekoga ko sa Bosnjacima dijeli sve, zaista, ali ZAISTA SRAMOTA ovih likova koji DANAS čine vrh bošnjačkog korpusa. Bakir, Sebija, Budnje, Prevljaci, Osmice...
Riječ kriminalci je njima kompliment, krimosi su likovi poput Brankovica, Bicakcica, Radoncica... i oni vise ne vode taj korpus, vode ga preispoljni i NEPISMENI TOKMACI.
A to je nesto gore od mafije i korupcije. To je propast od koje se covjek srami. I sve to je ogoljeno na slucaju Memic.

Izvinite na digresiji.
Za vrijeme tite nisu mogli ni laprdat a danas nadoknadjuju izgubljeno,uzeli maha,kako ovi tako i ostali sirom bivse juge
Mer11

#6752 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

dystopia wrote: 15/02/2021 20:52
JThomas wrote: 15/02/2021 20:42 sebija ne laže kad kaže da je tužilaštvo tražilo da institucija vještači, odnosno odredi iz reda svojih stručnjaka osobe koje će to uraditi. niti je to samo po sebi nedozvoljen postupak, to se često radi, naročito u složenijim predmetima. ali u konkretnom slučaju, taj se postupak (prvenstveno tužilaštva koje naređuje, pa tek onda kcus) dešava nakon dva nalaza koja kažu isto, da nema osnova ni dokaza za trajnu amneziju. što očito ukazuje da se svijećom namjerno tražilo da neko napiše da "ima". bez potrebe i suprotno dokazima. treće vještačenje će se tražiti kad su dva oprečnog ili nejasnog sadržaja, jel.
e hvala na ispravci.
bila sam ubjeđena da ona nije trebala da imenuje tu komisiju.

ipak ostaje to da je potpuno bespotrebno sačinjavanje trečeg tima vještaka. to je samo po sebi sumnjivo. a dodatno je sumnjivo što upravo taj tim vještaka koji je ona imenovala konstatuje amneziju (no ovo je već u domenu mojih ličnih teorija zavjere) :D
Ali i u trecem timu koji je imenovala Sebija, dr. Sandra Vegar Zubović i dr. Kemal Dizdarević su potvrdili da Alisa nema amneziju, a doktorica koja je bila i u drugom i u trecem timu, dr. Jasminka Đelilović Vranić tvrdi da ima amneziju, a ista ta doktorica zove dr. Kemala i traži od njega da promijeni nalaz :zjev:
dystopia

#6753 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Mer11 wrote: 15/02/2021 21:58
dystopia wrote: 15/02/2021 20:52
JThomas wrote: 15/02/2021 20:42 sebija ne laže kad kaže da je tužilaštvo tražilo da institucija vještači, odnosno odredi iz reda svojih stručnjaka osobe koje će to uraditi. niti je to samo po sebi nedozvoljen postupak, to se često radi, naročito u složenijim predmetima. ali u konkretnom slučaju, taj se postupak (prvenstveno tužilaštva koje naređuje, pa tek onda kcus) dešava nakon dva nalaza koja kažu isto, da nema osnova ni dokaza za trajnu amneziju. što očito ukazuje da se svijećom namjerno tražilo da neko napiše da "ima". bez potrebe i suprotno dokazima. treće vještačenje će se tražiti kad su dva oprečnog ili nejasnog sadržaja, jel.
e hvala na ispravci.
bila sam ubjeđena da ona nije trebala da imenuje tu komisiju.

ipak ostaje to da je potpuno bespotrebno sačinjavanje trečeg tima vještaka. to je samo po sebi sumnjivo. a dodatno je sumnjivo što upravo taj tim vještaka koji je ona imenovala konstatuje amneziju (no ovo je već u domenu mojih ličnih teorija zavjere) :D
Ali i u trecem timu koji je imenovala Sebija, dr. Sandra Vegar Zubović i dr. Kemal Dizdarević su potvrdili da Alisa nema amneziju, a doktorica koja je bila i u drugom i u trecem timu, dr. Jasminka Đelilović Vranić tvrdi da ima amneziju, a ista ta doktorica zove dr. Kemala i traži od njega da promijeni nalaz :zjev:
pa ja ba.
da čovjek ne povjeruje.

I od svega toga tužilaštvo uzme to vještačenje da ona ima amneziju :lol:
Dozer

#6754 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

dystopia wrote: 15/02/2021 20:48 i apsolutno je poražavajuće što su ti, slobodno mogu da kažem, kriminalci koji obnašaju funkcije tužitelja, sudija, policajaca, doktora, sudskih vještaka, direktora kliničkih univerziteta, polupismeni idioti vrlo ograničene artikulacije, sa izrazito sumnjivim diplomama.

ali to me, ne čudi, obzirom da sam lično doživjela da mi sudija opštinskog suda prizna kako je na poziciju sudije u opštinskom sudu došao preko stranačke veze i kako se nada da ću i ja (AKO BOG DA) naći nekoga ko će da me "gura".

i šta vi mislite, kako se on toj stranci koja mu je omogućila da obnaša funkciju sudije oduži?
A posto si zensko, znas i sama na koji nacin fercera to "guranje".

-----
Ono sto mene zanima jeste da li ce ikada ovom glupom narodu doci iz goozice u glavu... Da li ce ikada shvatiti da se protiv ovog polupismenog polusvijeta na vlasti i oko nje moze boriti iskljucivo kukom i motikom...

Ovo najvise govorim radi vas mladjih od 40 (25-40), jer vi ste u 90% slucajeva podlegli ENV matrici koju tokmaci namecu. Za vas je (ne optuzujem, samo iznosim cinjenice bez namjere rasprave ili svadje) ovo stanje zapravo prirodno. U njemu ste se rodili (ili malo prije njegovog nastupanja), u njemu ste odrasli i u njemu zivite. Nazalost, rijetki su medju vama koji su malo proputovali izvan ove kaljuge od zemlje i koji su imali priliku vijdjeti i drugo i drugacije.

Ali, bez obzira na sve to, frapantno je da nemate svoje "ja". Zapravo je zalosno. Cega se bojite? Koga? Zaista mislite da je njih vise i da su zaista jaci?
Nisu ni priblizno. Imaju sve poluge i mehanizme nazovi drzave iza sebe, sve su to sebi potcinili u cilju svoje zastite, medjutim - istina je da zapravo nemaju nikakve sanse kada se narod digne.
Uostalom, to smo vidjeli 02/14. Ona kolicina njihovog straha i panike, ono silno zajednicko mucanje na TV, nemoc da odgovornost dogovorno prebace izmedju sebe i tako sve zataskaju (na kraju su uspjeli i dogovorili se s Fahrom da presutno preuzme krivicu, a zauzvrat ce uci u vlast, kako je i bilo), samo su pokazali koliko su oni u sustini jadni, bijedni i nemocni.

Da ovdje zive iole osvijesteni gradjani, sutra bi na ulicama bilo 100.000 ljudi koji bi trazili raspustanje i ukidanje SDA, ostavke i krivicno gonjenje svih ukljucenih u ovo ocigledno zataskavanje, ekspresno provodjenje zakona o porijeklu imovine, itd.itd..

Ali, i opet nazalost, izgleda da u ovoj zemlji ne zive gradjani, nego utorovane kukavice...
dystopia

#6755 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

problem je sistematske prirode i apsolutno si upravu kada kažeš da je mnogim ljudima u bosni i hercegovini ovo prirodno stanje.

kaako sistematske prirode? pa nisu korumpirani samo sudovi, policija, ljekari, korumpirani su profesori na univerzitetima, profesori razredne nastave, revizori u tramvajima, saobraćajna policija, privatni poduzetnici, biroi za zapošljavanje, nevladine organizacije, humanitarne organizacije...

neki dan žena na fb-u traži SAVJET kako i koga da potkupi (nije ovako eksplicitna bila ali to je bila suština njenog pitanja) da ona bude u mogućnosti da bira učitelja svog djeteta koji tek kreće u osnovnu školu.

hej. javno pita kako da ona utiče na nešto što je regulisano postojećim procedurama i na što ona niti može niti smije uticati. a radi se o djetetu koji kreće u prvi razred osnovne škole.

lično poznajem ljude koji su platili da im dijete ne ide u osnovnu školu u koju prema mjestu prebivališta treba ići, nego u "gradsku" osnovnu školu, "poznatu" i "elitnu".

meni samoj se desilo da sam dovedena u situaciju da se žalim na nepravedno i neetično postupanje prema meni osobi koja je izvršila to nepravedno i neetično postupanje.

mi, građani, apsolutno ne dovodimo u pitanje sukob interesa u slučajevima u kojima je očigledno da taj sukob interesa postoji jer smo toliko oguglali na to. toliko nam je postalo "normalno" da na pozicije u državnim firmama mimo zakonskih procedura bivaju zaposlena djeca onih koji su dužni da proces upošljavanja novih radnika obavljaju u skladu sa zakonskim procedurama. plastično rečeno - direktor javnog preduzeća na funkciju u tom preduzeću zaposli svog sina i to je svima normalno pa čak i poželjno ako slušate neke jer "je sasvim logično i svak bi to uradio - zaposlio vlastito dijete".

pa je tako moguće da na jednom fakultetu radi profesorica čiji je asistent njena rođena kćerka i to je svima normalno.

a da ne pričamo o sitnim, svakodnevnim korumpiranostima kojima se prosječan građanin ne libi koristiti, od tutkanja u džep policijskim službenicima, plaćanja ispita, plaćanja vozačkih ispita, tutkanja u džep ljekarima, opštinskim službenicima, pa čak i efendijama :lol: a svi su oni plaćeni i dužni da obavljaju svoj posao savjesno i odgovorno.

mnogi građani su i sami dio problema na ovaj ili onaj način, boje se progovoriti jer su i sami sa mrljom i orasima u džepovima, jer su npr platili x sumu novca da im se dijete zaposli na mjesto medicinske sestre, opštinskog službenika, ili slično.

drugi se boje jer su svakodnevno svjedoci kako oni korumpirani, pokvareni, zlobni nemaju skrupula i kako svakodnevno stavljaju sistem u svrhu svojih ličnih interesa. pa kada prosječan građanin vidi šta se dešava doktorima, profesorima, advokatima koji ustaju protiv tih pojedinaca koji zloupotrebljavaju sistem, kako ih se sistematski protjeruje, mobinguje, dehumanizira, naravno da se boji.

ja kad stavim sliku na fb imam more lajkova, kada objavim post sa člankom ili videom povezanim sa slučajem memića, ili bilo kojim drugim slučajem u kojem eksplicitno izrazim osnovanu sumnju da se radi o kriminalu tih i tih osoba - niko ne smije da lajka. vjerovali ili ne, ljudi se boje staviti lajk na objavu u kojoj jedna osoba izražava sumnju u integritet određenih ljudi na vlasti i na bitnim pozicijama.

treća, najmanja skupina su ljudi koji su odlučili ustati protiv sistema i svim srcem se nadam, navijam, da će pokrenuti dovoljnu kritičnu masu koja će biti nosioc promjena.

sve je ovo of al' eto. :bih:
Dozer

#6756 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

Treba nam smajli-koji-skace-po-bh-zastavi....
Njanjavi

#6757 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Njanjavi »

Sve ste vi ispravno i ljudski napisali ali treba da shvatite da srz problema i falericnosti ovakvih sistema globalno dolazi iz ropskog mentaliteta, znaci od malena si taban u glavu da moras slijepo slusat autoritet, od vrtica do skole i nadalje.
I cim stasas trube ti da si stoka jer ne glasas.
Po meni je u tome srz problema, u glasanju i validovanju obscelitnog sistema biranja bilo koga da upravlja sa te povlastene pozicije.
Ako nam je ista pokazalo kroz istoriju svoju falericnost, to je.
Toliko se krvi prolilo i toliko nepravde zbog takvog sistema biranja nekih mini bogova.
Sve dok covjek ne evoluira i ne odjebe taj mentalitet ovce i roba, sve do tad ce nas jebavat sve gore i gore.
Meni je najfrapantnije od svega sto imas toliko skolovane raje koja trubi jedno te isto, glasaj glasaj glasaj, samo glasanjem mozes mjenjat stvari.
Znaci pitas se samo taj jedan dan, das glas a ostale cetri godine prst u supak i oni vedre i oblace po svom i nalaze sebe u talovima.
I jako je naivno kontat i da se svi ovi debili pociste koji su se ogrjesili od ovaj slucaj, da sutra neki novi nece radit slicna sranja.
Covjek je tako falerican, jebat nas.
Zato kazem, sistem ovakav kakav imamo globalno je stvoren na falericnostima, krvi, nepravdi, i jako je naivno ocekivat drukciji rezultat bez temeljnog mjenjanja osnova ferceranja drustva.
dystopia

#6758 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Njanjavi wrote: 15/02/2021 23:01 Sve ste vi ispravno i ljudski napisali ali treba da shvatite da srz problema i falericnosti ovakvih sistema globalno dolazi iz ropskog mentaliteta, znaci od malena si taban u glavu da moras slijepo slusat autoritet, od vrtica do skole i nadalje.
I cim stasas trube ti da si stoka jer ne glasas.
Po meni je u tome srz problema, u glasanju i validovanju obscelitnog sistema biranja bilo koga da upravlja sa te povlastene pozicije.
Ako nam je ista pokazalo kroz istoriju svoju falericnost, to je.
Toliko se krvi prolilo i toliko nepravde zbog takvog sistema biranja nekih mini bogova.
Sve dok covjek ne evoluira i ne odjebe taj mentalitet ovce i roba, sve do tad ce nas jebavat sve gore i gore.
Meni je najfrapantnije od svega sto imas toliko skolovane raje koja trubi jedno te isto, glasaj glasaj glasaj, samo glasanjem mozes mjenjat stvari.
Znaci pitas se samo taj jedan dan, das glas a ostale cetri godine prst u supak i oni vedre i oblace po svom i nalaze sebe u talovima.
I jako je naivno kontat i da se svi ovi debili pociste koji su se ogrjesili od ovaj slucaj, da sutra neki novi nece radit slicna sranja.
Covjek je tako falerican, jebat nas.
Zato kazem, sistem ovakav kakav imamo globalno je stvoren na falericnostima, krvi, nepravdi, i jako je naivno ocekivat drukciji rezultat bez temeljnog mjenjanja osnova ferceranja drustva.
sa svime se slažem.

boldovano je jako važno. i ključno je da se takav mindset promjeni.

mislim da niko ne konta da će se rješavanjem ovog slučaja zaustaviti kriminal koji se ovdje grana desetljećima, ali mnogi ljudi koje poznajem, i ja sama, smo vjerovanja da će rješavanje ovog slučaja početi odmotavati to klupko, tu spregu politike, pravosuđa i kriminalaca, koja vedri i oblači.

društvo može biti svakako, političari mogu biti svakaki, oni koji obnašaju javne fukncije mogu biti svakakvi i prirodno je da se desi i korumpirani pojedinci, i više njih, ali pravosuđe mora biti korektivni faktor u ovom društvu.

isto to pravosuđe, mora imati krovnu instituciju koja će ga štititi i drugo, neovisno tijelo, koje će voditi računa o ispravnosti rada pravosuđa.

mi sve to imamo, sve zakone, uredbe, propise imamo, poznajemo i međunarodno pravo i propise, imamo i stručnjake koji mogu zamjeniti nepodobne i nesposobne ali je javnost ključan faktor koji može omogućiti ispravno funkcionisanje svih tih institucija tako što će ih svaki put pozvati na odgovornost što javno, što privatno i u konkretnim slučajevima.

pa tako kada sutra neki student zna (kao što sam ja znala) da profesor prodaje ispite, neće šutjet, nego otići i to prijavit.

kada etički i moralno postane neprihvatljiva zloupotreba funkcija i kada se svaki put počinitelj pozove na odgovornost onda ćemo imati normalno uređenu državu.

ja sam uvjerena da je i ovaj slučaj bio razlogom da se kod mnogih ta svijest probudi, znam da kod mene jeste, tek u 25toj godini života, ali jeste.bolje ikada nego nikada. jer smo ovaj put svjedoci, čitava javnost, da je jedno dijete ubijeno i da su se koristili svi resursi da se to ubistvo zataška.

znači više nije stvar da će namjestit konkurs pa će neko dobit posao a ja neću a ja ga možda više zaslužujem.
riječ je o životu.

stvarno se nadam da ćemo se osvjestit, i uvjerena sam da hoćemo, možda ne danas ili sutra ali mislim da činimo prve korake. :bih:
u-pet-deka

#6759 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Sestra ubijenog je za N1 izjavila, 2 feb. 2021:

“Mi mnogo toga znamo već jako dugo, ali oprostit ćete nam i vi i građani što ne smijemo da govorimo više. Ako mi ne kažemo ime ubice, to nije jer nismo osvetnici, nego porodica koja zahtjeva od nadležnih organa da rade svoj posao na legalan način”.

Nema logike što govori ali eto, svako ima svoje.
Last edited by u-pet-deka on 15/02/2021 23:24, edited 1 time in total.
Njanjavi

#6760 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Njanjavi »

Nema logike samo tebi mensecini al haj, navikli smo na takve debilnosti od tebe i nekolicine takvih bolida poput tebe.
Fakat ne kontam sta je u toj izjavi tebi toliko tesko za shvatit...
Dimu1927

#6761 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dimu1927 »

dystopia wrote: 15/02/2021 16:15 i gdje su sad MensuriM i slični da nam objasne kako je murzi memić luđak, kako je prisilio pošteni pravosudni sistem da oslobodi ubice svog djeteta, "ubice" koji su tako očito bili podmetnuti da lažno svjedoče da se ni sami nisu mogli dogovoriti kako se šta desilo a kamoli da ta njihova verzija događaja bude u skladu sa dokaznim materijalom.
Takve treba samo ignorisati, lik je ocito na platnoj listi da ovdje nervira ljude svojim postovima i da tako skrece paznju i truje citavu pricu.

Politika je odavno prepoznala moc drustvenih mreza, foruma, portala i interneta. Pa pogledajte koliko sad imamo nekakvih portala sa vijestima, sve i jedan su u sluzbi nekoga, na sve i jednom mozes zavrsiti da vijest nestane ili da se postavi, zavisno od toga kojoj struji pripadas.

To je sad postao ozbiljan biznis i teror gradjana i slobode govora, najocitiji primjer su komentatori clanaka i oni davaci famoznog plusa i minusa.
dystopia

#6762 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Dimu1927 wrote: 15/02/2021 23:22
dystopia wrote: 15/02/2021 16:15 i gdje su sad MensuriM i slični da nam objasne kako je murzi memić luđak, kako je prisilio pošteni pravosudni sistem da oslobodi ubice svog djeteta, "ubice" koji su tako očito bili podmetnuti da lažno svjedoče da se ni sami nisu mogli dogovoriti kako se šta desilo a kamoli da ta njihova verzija događaja bude u skladu sa dokaznim materijalom.
Takve treba samo ignorisati, lik je ocito na platnoj listi da ovdje nervira ljude svojim postovima i da tako skrece paznju i truje citavu pricu.

Politika je odavno prepoznala moc drustvenih mreza, foruma, portala i interneta. Pa pogledajte koliko sad imamo nekakvih portala sa vijestima, sve i jedan su u sluzbi nekoga, na sve i jednom mozes zavrsiti da vijest nestane ili da se postavi, zavisno od toga kojoj struji pripadas.

To je sad postao ozbiljan biznis i teror gradjana i slobode govora, najocitiji primjer su komentatori clanaka i oni davaci famoznog plusa i minusa.
da ima pravde i prava i te botove što komentarišu i spinuju i lažu bi trebalo naći i natjerati da priznaju u čije ime i za čiji interes su to radili.
Billy The Pljuc

#6763 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Prvi dio intervjua se dotiče slučaja Memić, ostatak svako ko ne voli Kiflu neka ignoriše i ne gleda.

Što se dijagnoza tiče na ovoj temi, foe lista čuda čini.
dystopia

#6764 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

a jest bakir propo :lol:

ma i ovaj kifla nije čist.

ali je jako dobro okarakterizirao sebiju i mislim da njoj nema ravnog.
niti jedan trenutni političar nije u stanju papuča okrenuti sebiji. ta žena nema nikakvog skrupula.
Billy The Pljuc

#6765 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Čist ili ne isti trenutno predstavlja jaku političku figuru i ne libi se pričati protiv nekadašnjih "mentora" i suboraca, ako ih iko poznaje onda je on taj. Sa druge strane porodici Memić je potrebna svaka moguća podrška da se ovo istjera do kraja ma u čemu se ona ogledala.
Dimu1927

#6766 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dimu1927 »

Billy The Pljuc wrote: 15/02/2021 23:39 Čist ili ne isti trenutno predstavlja jaku političku figuru i ne libi se pričati protiv nekadašnjih "mentora" i suboraca, ako ih iko poznaje onda je on taj. Sa druge strane porodici Memić je potrebna svaka moguća podrška da se ovo istjera do kraja ma u čemu se ona ogledala.
Meni je samo sumnjivo da su i on i Campara, koji su sad na sva zvona protiv SDA, prije 5 godina bili na funkcijama u FBiH i KS, i nisu se tada iskazali niti su dali sve od sebe da se ova istraga odvede u pravom smjeru. Sto ce biti da su indirektno mozda i oni tada bili usutkani ili savjetovani od nekog da se ne petljaju u ovo.
u-pet-deka

#6767 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Njanjavi wrote: 15/02/2021 23:21 Nema logike samo tebi mensecini al haj, navikli smo na takve debilnosti od tebe i nekolicine takvih bolida poput tebe.

Pokušajte biti razumni. Otac javno proziva ljude (imenom) koji su pogrešno postupili na sudu, MUP-u i samoj obradi slučaja. Kažu da znaju ko je ubica, ali ne žele da otkriju njegovo ime. Čekajte, nije problem javno prozivati imena ljudi koji su sudjelovali u obradi slučaja, ali očigledno je problem reći ko je ubio momka, a tvrde da znaju ime?

Kakva je smisao predmeta na sudu? Šta otac želi? Pravda za njegovog sina ili da ide okolo i drži govore i predavanja po raznim TV stanicama?

'cut to the chase'
dystopia

#6768 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

slažem se ja, sve to stoji.

ja sam prvi put odlučila da se učlanim u neku stranku zbog ovog slučaja. i jedini izbor je bio narod i pravda baš zbog podrške koju je pružio. ali nisam glupa, znam da je i on mutan, ali trenutno je on upravo to, neko ko se ne libi pričati.

samo kad sve ovo prođe treba protrest i njegove džepove, za svaki slučaj. :D
Čist ili ne isti trenutno predstavlja jaku političku figuru i ne libi se pričati protiv nekadašnjih "mentora" i suboraca, ako ih iko poznaje onda je on taj. Sa druge strane porodici Memić je potrebna svaka moguća podrška da se ovo istjera do kraja ma u čemu se ona ogledala.
dystopia

#6769 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

u-pet-deka wrote: 15/02/2021 23:45
Njanjavi wrote: 15/02/2021 23:21 Nema logike samo tebi mensecini al haj, navikli smo na takve debilnosti od tebe i nekolicine takvih bolida poput tebe.

Pokušajte biti razumni. Otac javno proziva ljude (imenom) koji su pogrešno postupili na sudu, MUP-u i samoj obradi slučaja. Kažu da znaju ko je ubica, ali ne žele da otkriju njegovo ime. Čekajte, nije problem javno prozivati imena ljudi koji su sudjelovali u obradi slučaja, ali očigledno je problem reći ko je ubio momka, a tvrde da znaju ime?

Kakva je smisao predmeta na sudu? Šta otac želi? Pravda za njegovog sina ili da ide okolo i drži govore i predavanja po raznim TV stanicama?

'cut to the chase'
o bože.

pa on ne bi išao javno i držao govore da mu ti ljudi koji proziva imenom i prezimenom nisu oduzeli prava.

njih proziva javno zato što ima dokaze, crno na bijelo, da ima razlog da ih proziva.

a ubicu ne može prozvati jer tek treba da se dokaže da je ubica i nije zaboga njegovo da to dokazuje, njegovo je da izrazi i dokaže osnovanu sumnju, a na tužilaštvu je da prikupi dokaze, te sudu da na osnovu tih dokaza presudi

to njemu nije omogućeno, nego su mu lagali, montirali procese, pravili ga budalom, tvrdili da su mu neki cigani slučajno ubili dijete
u-pet-deka

#6770 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Pa ako tvrde da zna ko je ubica, pretpostavljam da ima dokaze, a ne da lupa u prazno, ili?
dystopia

#6771 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

i ja, sad on treba da sve što je radio pet godina, sav trud koji je uložio, sve ljude koji su mu pomogli, baci u vodu time što će javno reći ko je ubica njegovog sina i tako direktno ugroziti proces samo da ti ne bi po forumu srao: što ne kaže, što ne kaže.

aj biži
Dimu1927

#6772 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dimu1927 »

dystopia wrote: 15/02/2021 23:45 slažem se ja, sve to stoji.

ja sam prvi put odlučila da se učlanim u neku stranku zbog ovog slučaja. i jedini izbor je bio narod i pravda baš zbog podrške koju je pružio. ali nisam glupa, znam da je i on mutan, ali trenutno je on upravo to, neko ko se ne libi pričati.

samo kad sve ovo prođe treba protrest i njegove džepove, za svaki slučaj. :D
Ne mozes ovako pricati ako nisi isti ko oni, i onda nakon godinu dvije se praviti da si ustvari neko drugi, ali da ne idemo u offtopic.

u-pet-deka

#6773 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

dystopia wrote: 15/02/2021 23:52 i ja, sad on treba da sve što je radio pet godina, sav trud koji je uložio, sve ljude koji su mu pomogli, baci u vodu time što će javno reći ko je ubica njegovog sina i tako direktno ugroziti proces samo da ti ne bi po forumu srao: što ne kaže, što ne kaže.

aj biži

Špekulacije. Možda ima sumnju ko bi mogao biti ili ako ima više njih ko bi mogli biti, ali to nije isto kao znati.
dystopia

#6774 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

u-pet-deka wrote: 15/02/2021 23:51 Pa ako tvrde da zna ko je ubica, pretpostavljam da ima dokaze, a ne da lupa u prazno, ili?
on je te dokaze dužan predočiti sudu, a ne tebi.
i od kud ti znaš da on te dokaze sudu nije i predočio?
pa vidiš da državna tužiteljica radi na slučaju i da su dvije osobe uhapšene.

dvije osobe za koje muriz od početka tvrdi da nešto znaju i da imaju odgovornost

mislim da se muriz trudi ne kompromitovati slučaj ni na koji način
jer je čovjek dokazao da vjeruje u pravdu a ne u lično obračunavanje, kao što rade to kriminalci protiv kojih se bori
u-pet-deka

#6775 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

dystopia wrote: 15/02/2021 23:58
u-pet-deka wrote: 15/02/2021 23:51 Pa ako tvrde da zna ko je ubica, pretpostavljam da ima dokaze, a ne da lupa u prazno, ili?
on je te dokaze dužan predočiti sudu, a ne tebi.
i od kud ti znaš da on te dokaze sudu nije i predočio?
pa vidiš da državna tužiteljica radi na slučaju i da su dvije osobe uhapšene.

dvije osobe za koje muriz od početka tvrdi da nešto znaju i da imaju odgovornost

mislim da se muriz trudi ne kompromitovati slučaj ni na koji način
jer je čovjek dokazao da vjeruje u pravdu a ne u lično obračunavanje, kao što rade to kriminalci protiv kojih se bori
Znalo bi se jer bi iz suda to procurilo. Medijske kuće dobro plaćaju interne informacije s kojim imaju prednost nad konkurencijom, i tako
privlače pažnju na svoj kanal. Nebi ta infomacija mogla biti skrivena 48 sati, da sud ima te podatke u rukama.
Locked