Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Alfons Kauders wrote: ↑15/02/2021 20:20
Jesu li glasači SDP htjeli Kordića? Možemo ovako do sutra, ali nema svrhe - loša i gora opcija.
Zato i jeste bilo najpoštenije ostati suzdržan. Šta god to impliciralo.
Ne, najpoštenije bi bilo da su u startu svi u koaliciji rekli "mi smo jezičak na vagi, zato nudimo svog kandidata (idealno nestranački) i ako kandidat ne prođe, onda ćemo biti suzdržani"
Ovako je ispalo loše i za SDP, i za NS, a najviše za Mostar.
Dobitnici samo SDA i HDZ... I NiP. Ne vidim da se Kifla oglasio po ovom pitanju? Ušutio se jer zna da mu ovo ide na ruku za opšte izbore.
don vito wrote: ↑15/02/2021 20:16
Podržavaju ih oni koji su i dosad glasali za NS... i opet ću, zajedno sa članovima svoje porodice, 2022. glasati za NS. Mogu se predomisliti samo ako, ne daj Bože, Forto uveze neispravne kineske respiratore za Kanton Sarajevo, Sabina Čudić zatvori Opću bolnicu za pacijente, Srđan Mandić zavrne milione u Centru, Damir Arnaut bude koristio državnu obavještajnu službu za obračun sa političkim protivnicima...
A patrijote imaju izbor - zločinačka SDA, a evo vidim njihove botine i reufljagići hvale i SDP za "časno probošnjačko držanje" u Mostaru.
Ahahahahahahaha. Ti mislis da ce NS ikada dobiti priblizno onoliko glasova u Mostaru koliko su dobili ovaj put? "Podrzavaju ih glasaci NSa" velis? Al ce neko da se razocara na sljedecim izborima u Mostaru Glasovi su im dosli u 90% slucejva od Bosnjaka koji ce ili odustati od glasanja totalno ili da daju glas nekoj stranci tipa Platformi ili NiP na sljedecim izborima.
A HDZ neka gradi treci entitet uz podrsku SDA i NS
Mostar se ne treba sikirati. Po svemu sudeci jos dugo ce njihovim zivotima upravljati SDA i HDZ.. Nakon toliko godina bez izbora, nakon toliko problema u medjuvremenu, oni opet za iste i to ubjedlljivo.. Posle ovih izbora NiP nece ni razmisljati o Mostaru, a vjerujem da nece ni NS.. Mostarcima zelim svu srecu..
Zanimljivo kako su jedini koji podrzavaju NS po ovom pitanju
1. HDZovci
2. NSovci koji zive u Sarajevu i bosnjackim dijelovima Federacije van Mostara
@don vito, koji si ti? Ja sam onda ovaj drugi
Nesto mi ovo poznato, cini mi se iz srpski narodni pesama. Ja sam prvi ko je drugi da pijemo..tako nekako.
Druže Pattone, uvijek sam te smatrao duhovitijim i prosvjećenijim SDA botom od prosjeka ekipe Salke Zildžića. Nemoj ovakvim niskim udarcima da kvariš utisak. Ne priliči ti.
mistek wrote: ↑15/02/2021 19:49
A koji su argumenti da se podrži ova Baralija? Ja bih prije umro nego glasao za SDA, ali ne bih nikad ruku digao za Baraliju, apsolutno nikad. Po čemu je ona nešto dobro?
To je samo isti argument i paradigma kada kažu što NS nije podržala SDA, pa što SDA nije podržala Baraliju.
SDA je zlo koje je NS nakon izdaje Mostara ojačala jer je svoim uzdržanim neglasanjem izručila Mostar Čovićevom anti BH Čoviću, ali i SDA, jer su im dali opravdanje za prozivku. Nakon izdaje Mostar NS će postati prošlost ne samo u Mostaru već i u Sarajevu. Poslije neuspjelog pokušaja oduzumanja glasova Željku Komšiču kandidaturom Falatara i neuspjele pomoći Čoviću da pobjedi za člana predsjedništva izdaja Mostara će debelo koštati NS. Dobro je rekao Vojin kada je prozvao brbljavu Sabinu Čudić u petak na gostovanju kod Senada u CD kojeg je Kojović napao a čovjek je samo rekao istinu, jer ona je krtica ne samo NS već i BH bloka. SDP se ponio mudrije i državnički i treba se ograditi od NS-a po pitanju Mostara, da je bio NiP umjesto NS zasigurno bi podržali BH blok. U izboru dvije loše ponude između razbijačko neprijateljskog HDZ i kriminalno tajkunske SDA valjda se podrži manje loša opcija po BIH jer je NS-a trebala ramišljati šta ih čeka u budućnosti ako izgube bošnjačke i pro BIH glasove i podršku u Sarajevu. Mnogi će nakon Mostara dati podršku NiP i SDP-u i trebaju, jer je NS nakon Mostara sebe ugasila.
laik1981 wrote: ↑15/02/2021 20:42
Mostar se ne treba sikirati. Po svemu sudeci jos dugo ce njihovim zivotima upravljati SDA i HDZ.. Nakon toliko godina bez izbora, nakon toliko problema u medjuvremenu, oni opet za iste i to ubjedlljivo.. Posle ovih izbora NiP nece ni razmisljati o Mostaru, a vjerujem da nece ni NS.. Mostarcima zelim svu srecu..
Divim se optimizmu ljudi koji zaista misle da ce se status quo odrzati zauvijek.
Mostar ce postati de facto podijeljen grad kad Hrvati dobiju svoj entitet (a dobice, to ce osigurati i SDA i NS). Zapadni dio ce pripasti hrvatskoj izbornoj jedinici, a tamo ce vladati HDZ, a istocni dio ce pripasti bosnajckoj federalnoj jedinici u kojoj ce se mijenjati zeleni i crveni.
kluz franjo wrote: ↑15/02/2021 18:23
Puna podrška Irmi i Boški.
I opred ogavnih pritisaka i laži, ostale su doljedne svojim predizbornim obećanjima i očuvale nadu - ma koliko malu - da će možda nekada Mostar, ali i cijela BiH biti jedinstveno i demokratsko društvo ravnopravnih građana i naroda.
A patriJote neka uživaju u plodovima rada 1. i 2. supotpisnika. Do i od Bulevara.
Sjebase BH Blok i kazes ostadose doljedne.
Jasno je da se funkcionalno nepismene patriJote dosljedno raduju nastavku dosljedne koalicije vječitih supotpisnika.
Salem Marić će kao i u zadnjih 10 godina vrijedno štititi interese.
Čestitke na izboru.
_Scarlett_ wrote: ↑15/02/2021 20:41
Anketa: kad Mostar bude stolni grad hrvatskog entiteta, kome ce HDZovci prvo da podignu spomenik?
1. SDA
2. NS
Jbt, nas jedino moze spasiti idiotluk i nesposobnost samih BH Hrvata. Nisu nas razocarali po tom pitanju do sada,valjda nece ni sada.
Jedinica ko kuća. Jedino SDA ima snagu da im isporuči entitet..
U zamjenu za
- Upravni odbor KCUS-a
- Žmirenje na 10,5 miliona zavrnutih na respiratorima
- Ostanak na funkciji korumpiranih Osmica koji se koriste za obračun sa Trezorkovim političkim protivnicima u bošnjačkom korpusu
- nastavi niz
Jasno je da se funkcionalno nepismene patriJote dosljedno raduju nastavku dosljedne koalicije vječitih supotpisnika.
Čestitke na izboru.
Ne slavim nego se smijem u lice.
Ja stvarno nisam stručan za "narative tvoje realnosti". Tu imaju druge institucije koje su nadležne.
Još jednom čestitke Željku Komšiću na izboru Salema Marića za "čuvara budžeta".
Čovjek ima iskustva sa tenderima. A i patriJota je. Logičan izbor.
mistek wrote: ↑15/02/2021 19:49
A koji su argumenti da se podrži ova Baralija? Ja bih prije umro nego glasao za SDA, ali ne bih nikad ruku digao za Baraliju, apsolutno nikad. Po čemu je ona nešto dobro?
To je samo isti argument i paradigma kada kažu što NS nije podržala SDA, pa što SDA nije podržala Baraliju.
SDA je zlo koje je NS nakon izdaje Mostara ojačala jer je svoim uzdržanim neglasanjem izručila Mostar Čovićevom anti BH Čoviću, ali i SDA, jer su im dali opravdanje za prozivku. Nakon izdaje Mostar NS će postati prošlost ne samo u Mostaru već i u Sarajevu. Poslije neuspjelog pokušaja oduzumanja glasova Željku Komšiču kandidaturom Falatara i neuspjele pomoći Čoviću da pobjedi za člana predsjedništva izdaja Mostara će debelo koštati NS. Dobro je rekao Vojin kada je prozvao brbljavu Sabinu Čudić u petak na gostovanju kod Senada u CD kojeg je Kojović napao a čovjek je samo rekao istinu, jer ona je krtica ne samo NS već i BH bloka. SDP se ponio mudrije i državnički i treba se ograditi od NS-a po pitanju Mostara, da je bio NiP umjesto NS zasigurno bi podržali BH blok. U izboru dvije loše ponude između razbijačko neprijateljskog HDZ i kriminalno tajkunske SDA valjda se podrži manje loša opcija po BIH jer je NS-a trebala ramišljati šta ih čeka u budućnosti ako izgube bošnjačke i pro BIH glasove i podršku u Sarajevu. Mnogi će nakon Mostara dati podršku NiP i SDP-u i trebaju, jer je NS nakon Mostara sebe ugasila.
Divim se optimizmu ljudi koji zaista misle da ce se status quo odrzati zauvijek.
Mostar ce postati de facto podijeljen grad kad Hrvati dobiju svoj entitet (a dobice, to ce osigurati i SDA i NS). Zapadni dio ce pripasti hrvatskoj izbornoj jedinici, a tamo ce vladati HDZ, a istocni dio ce pripasti bosnajckoj federalnoj jedinici u kojoj ce se mijenjati zeleni i crveni.
Ako je to neki realan scenario onda su Mostarci odlucili da tako bude..
Pa podijeljenj je 1993 i šta se to nešto na dobro promijenilo?
kluz franjo wrote: ↑15/02/2021 19:00
Čestitke na izboru.
Ne slavim nego se smijem u lice.
Ja stvarno nisam stručan za "narative tvoje realnosti". Tu imaju druge institucije koje su nadležne.
Stvarno mi te je zao, staziras na forumu za bajat sendvic.
Nesto mi ovo poznato, cini mi se iz srpski narodni pesama. Ja sam prvi ko je drugi da pijemo..tako nekako.
Druže Pattone, uvijek sam te smatrao duhovitijim i prosvjećenijim SDA botom od prosjeka ekipe Salke Zildžića. Nemoj ovakvim niskim udarcima da kvariš utisak. Ne priliči ti.
Ako je "bajati sendvič" neka forumska šifra za razno-razne DF-ovske radikale i redikule, onda da.
Nego, jesi li ti skontao da je sedam manje od deset ili je to još uvijek u tvom patriJotskom univerzumu upitna stvar?
Reuf, Gratz, savjetnik Albin... Jesu li se u međuvremenu oglasili svi Željkovi alpinisti?
Hebote... spadneš na to da si alpinista alpiniste.
Takoreći, alpinista drugog reda.
kluz franjo wrote: ↑15/02/2021 20:52
Ako je "bajati sendvič" neka forumska šifra za razno-razne DF-ovske radikale i redikule, onda da.
Nego, jesi li ti skontao da je sedam manje od deset ili je to još uvijek u tvom patriJotskom univerzumu upitna stvar?
Jasta a od mogucih 7 iz BH Bloka onog istog sto su razvali ona dobi 2. Medjutim kasnije se i zna zasto.