Napisah na žalost prije nekog vremena kako očekujem da se nešto slično desi. SDA niti zna niti može drugačije braniti vlastite korumpirane i nesposobne kadrove osim floskulama tipa - napad na bošnjake i državu.Palmalma wrote: ↑15/02/2021 11:36 Tačno na godišnjicu smrti
Sebija Izetbegović i Enra Suljić poslale otvoreno pismo Murizu Memiću. Prijete mu tužbom:
https://klix.ba/sebija-izetbegovic-i- ... 8aQDbSG6dE
To što je svima nama od države ostalo ni "D" zahvaljujući njima je jedan drugačiji problem, bezbeli da njima ovakva "država" odgovara.
Htjeli mi to priznati ili ne a što se već godinama i potvrđuje, kuja iz pakla je nedodirljiva i iskreno nema šanse da je se eventualno prozove na odgovornost zbog moguće umiješanosti u zataškavanje ubistva Dženana Memića. Isto će se primjeniti i na slabije rangirane od nje same pa se realno ne može očekivati ni da Suljić, Burzić i eventualno Kreštalica dođu uopšte u situaciju da za nešto odgovaraju. Za pripadnike u policiji nisam siguran, iskreno ne znam kako tamo stvari stoje i čiji su ljudi na funkcijama, mogu samo da pretpostavljam.
Ne bih da širim defetizam, volio bih da ih sve vidim iza rešetaka ali teško da se isto i desi. Kao građanina bi me donekle umirilo zatvaranje ubice/ubica, njihovih bližih pomagača, policajaca koji su vršili nečasne radnje, Zije i Alise definitivno.
Svako "zvučnije" ime bi mi predstavljalo dodatni bonus u nadi da se kod nas konačno počinju odvijati ispravni procesi u borbi protiv kriminala i korupcije ali mi je teško povjerovati da će oni koji tvore te same institucije za koje znamo da su korumpirane i kriminalne ikada odgovarati za bilo šta. Te i takve samo narod može srušiti izlaskom na ulice, drugačije se isti neće povući.