Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Chloe
Photo mod

#23251 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

sherbett wrote: 14/02/2021 18:28
Chloe wrote: 14/02/2021 18:21
sherbett wrote: 14/02/2021 18:15

O kojim postupanjima granične policije ti govoriš? kakve vize?
ja se referiram na ilegalno prelaženje državne granice koja je ujedno vanjska granica EU
A o čemu ti pričaš??
'
Pričam o onom šta Hr policija treba da poduzme kad nadje migranata na svojoj teritoriji i postupcima koji nisu u skladu s tim Zakonima.

Bilo je poprilično afera GP Hr kao i policije koje su prošle sa opomenama EU, I na tome završilo.

Da BiH radi poput Hr, EU bi nas ucjenila sa bilo čime, a vize su već u tom kontekstu spominjane.
a ti si neki insajder pa nagovještaš ucjene EU? Znaš šta je na stolu?
Postoje kriteriji po kojima se prelazi državna granica i amen. Sviđalo se to tebi ili ne.
Federacija je uzela od iste te EU novac za zbrinjavanje migranata, znali su da će ostati na vanjskim granicama EU, jbga, nepravda po slijedu događaja pa je baš Kladuša na prelasku.
Nemoj pričati o stvarima o kojima evidentno ne znaš.
Međunarodni politički odnosi i međunarodno pravo su ipak više od kafanskih nagađanja.

Izvini, ali još nisam čula nebulozu u rangu te da zbog ponašanja granične policije BiH prema migrantima, RH uvela građanima BiH vize
Kafanski događaj nije slovo na papiru ili ti Zakon, po kojem Hr isto kao i BiH treba postupati sa migrantima kad ih nadju na svojoj teritoriji.

Slučaj studenata nije kafanska priča, nego jedan od mnogih dokaza nepoštivanja Zakona.

Ne podcjenjuj djevojko. :)
Chloe
Photo mod

#23252 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Baba Jefimija wrote: 14/02/2021 18:25
Chloe wrote: 14/02/2021 18:17
Baba Jefimija wrote: 14/02/2021 18:06

Granična policija ne postupa po zakonu, ali zato isilovi teroristi legalno prelaze granice 🤭 Toliko EU voli ove garagane da su odlučni u tome da od BiH naprave kamp za ilegalce
Ja da znam to što ti znaš, prijavila bih nadležnim bezbjedonosnim službama, a ne bih pisala po forumu. :)

Odobravaš da susjed svoje smeće prebacuje u tvoje dvorište, zanimljivo.
Ma objasni ti kako to policija postupa nelegalno? Valjda je posao policije da štiti granicu od ilegalnih prelazaka. Koliko vidim niko se u Evropi ne buni na postupke hr graničara osim krijumčara ljudima i ovih isilovaca što pokušavaju da se dočepaju Zapada, kako bi mogli ubijat ljude po Beču, Parizu itd.
Jaooo, Kolindini ispadi su zaboravljeni. To ona onako iz dosade vodala novinare po šušmarcima opravdavajući policijske brutalnosti. :)
Chloe
Photo mod

#23253 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

sherbett wrote: 14/02/2021 18:38
Chloe wrote: 14/02/2021 18:32

Postoje kriteriji po kojima se prelazi državna granica i amen. Sviđalo se to tebi ili ne.
Federacija je uzela od iste te EU novac za zbrinjavanje migranata, znali su da će ostati na vanjskim granicama EU, jbga, nepravda po slijedu događaja pa je baš Kladuša na prelasku.
Međunarodni politički odnosi i međunarodno pravo su ipak više od kafanskih nagađanja.

Izvini, ali još nisam čula nebulozu u rangu te da zbog ponašanja granične policije BiH prema migrantima, RH uvela građanima BiH vize
Kafanski događaj nije slovo na papiru ili ti Zakon, po kojem Hr isto kao i BiH treba postupati sa migrantima kad ih nadju na svojoj teritoriji.

Slučaj studenata nije kafanska priča, nego jedan od mnogih dokaza nepoštivanja Zakona.

Ne podcjenjuj djevojko. :)
A ti ne izvrči
Kad te se izbije argumentom, izokreneš priču
Piši argumentirano a ne rekla kazala

Dokaži relevantnim izvorom da postoji hipoteza ili slučaj u kojem bi RH BiH građanima uvela vizni režim, ako nije kafanska priča

Ništa ja ne podcjenjujem nego ti argumentima dokazujem da pričaš gluposti
Kakva Hrvatska? :-? Govorim o odnosu EU prema Hr i BiH.

EU igra duplim aršinima, Hrvatskoj gleda kroz prste sve što radi nezakonito a zbog dešavanja sa migrantima u BiH su spominjane vize.
Baba Jefimija

#23254 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Baba Jefimija »

Chloe wrote: 14/02/2021 18:36
Baba Jefimija wrote: 14/02/2021 18:25
Chloe wrote: 14/02/2021 18:17

Ja da znam to što ti znaš, prijavila bih nadležnim bezbjedonosnim službama, a ne bih pisala po forumu. :)

Odobravaš da susjed svoje smeće prebacuje u tvoje dvorište, zanimljivo.
Ma objasni ti kako to policija postupa nelegalno? Valjda je posao policije da štiti granicu od ilegalnih prelazaka. Koliko vidim niko se u Evropi ne buni na postupke hr graničara osim krijumčara ljudima i ovih isilovaca što pokušavaju da se dočepaju Zapada, kako bi mogli ubijat ljude po Beču, Parizu itd.
Jaooo, Kolindini ispadi su zaboravljeni. To ona onako iz dosade vodala novinare po šušmarcima opravdavajući policijske brutalnosti. :)
Gluposti. Ne postoji ijedan dokaz o tzv. policijskoj brutalnosti. Svako ko legalno prelazi granicu ima normalan tretman. Riječi ovih šugavaca što bacaju dokumente nemaju nikakvu težinu. Pokolju se međusobno i onda im drugi krivi. Toliko su pametni da idu po ovoj hladnoći plivat preko rijeka :lol:
bingov buraz

#23255 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

Chloe wrote: 14/02/2021 18:21
sherbett wrote: 14/02/2021 18:15

O kojim postupanjima granične policije ti govoriš? kakve vize?
ja se referiram na ilegalno prelaženje državne granice koja je ujedno vanjska granica EU
A o čemu ti pričaš??
'
Pričam o onom šta Hr policija treba da poduzme kad nadje migranata na svojoj teritoriji i postupcima koji nisu u skladu s tim Zakonima.

Bilo je poprilično afera GP Hr kao i policije koje su prošle sa opomenama EU, I na tome završilo.

Da BiH radi poput Hr, EU bi nas ucjenila sa bilo čime, a vize su već u tom kontekstu spominjane.

Kako ti iz Hrvatske znaš da je Federacija uzela pare za migrante?
cimara

#23256 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Jesu vizu bile spominjane ali ne u kontekstu o kojem ti misliš.Davno je EU rekla da bilo kakvi kampovi u blizini Hr nisu poželjni,a mi sve kontra...ispada da Bosna služi kao stanica za ilegalne ulaske u Hr tj EU a ovi su rekli ende.I da,sad kada bi krenuli šamarati migose i tjerati ih nazad EU bi izrazila zabrinutost i ništa više.
Chloe
Photo mod

#23257 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

sherbett wrote: 14/02/2021 18:46
Chloe wrote: 14/02/2021 18:43
sherbett wrote: 14/02/2021 18:38

A ti ne izvrči
Kad te se izbije argumentom, izokreneš priču
Piši argumentirano a ne rekla kazala

Dokaži relevantnim izvorom da postoji hipoteza ili slučaj u kojem bi RH BiH građanima uvela vizni režim, ako nije kafanska priča

Ništa ja ne podcjenjujem nego ti argumentima dokazujem da pričaš gluposti
Kakva Hrvatska? :-? Govorim o odnosu EU prema Hr i BiH.

EU igra duplim aršinima, Hrvatskoj gleda kroz prste sve što radi nezakonito a zbog dešavanja sa migrantima u BiH su spominjane vize.
Gdje su spominjane vize? Jel naš ministar vanjskih i EU poslova spominjao vize?? daj link
Hajde stani na lopticu,
vrati nazad pa pročitaj šta sam napisala. :)

Mi ne možemo postupati kao Hr je nije isti odnos EU.

Pijana vrana zna šta je sve EU dala Hrvatskoj za zaštitu granica, nama nisu dali ništa. :)

EU je zbog proteklih događaja vize spominjala, i ovdje je pisano o tome. :)
cimara

#23258 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

sherbett wrote: 14/02/2021 19:06
cimara wrote: 14/02/2021 18:55 Jesu vizu bile spominjane ali ne u kontekstu o kojem ti misliš.Davno je EU rekla da bilo kakvi kampovi u blizini Hr nisu poželjni,a mi sve kontra...ispada da Bosna služi kao stanica za ilegalne ulaske u Hr tj EU a ovi su rekli ende.I da,sad kada bi krenuli šamarati migose i tjerati ih nazad EU bi izrazila zabrinutost i ništa više.
u kojem kontekstu i za koga su spominjane vize?

Ja nikako da dobijem odgovor

Nije Bosna stanica, nego federacija.
Koliko se piše, u RS-u ih nema.
Zaššto ih nema?

Vidi, da se razumijemo, ja isto mislim da je migrantska kriza težak teret za BiH, i da je teško pronaći adekvatno rješenje.

Mene zanima, što kaže na to državni i diplomatski vrh BiH, što predlaže, za što se zalaže?
Ovo je bilo upućeno Chloe ne tebi,zaboravio sam citirati :D Pa napisao sam da ispadamo stanica za ilegalne prelaske u EU koja to više ne dozvoljava,otud priče o vizama.I Federacija je Bosna ako ne znaš.RŠ kaže da ih neće,šalje ih glupanima koji glume dobrotvore umjesto da ih vraćaju nazad i tako to.Državni vrh nije nadležan za ništa.
Chloe
Photo mod

#23259 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Kod nas je komplikovano usvojiti tekst himne a kamo li dogovoriti nešto vezano za migrantsku krizu. 🤷‍♀️

U nastojanjima da se jača GP BiH, svoju saglasnost ne da RS ( kojem ovaj haos u Federaciji i odgovara na neki način) .
Geografski položaj Krajine ne ide u prilog Federaciji, jer najlakša ruta do EU vodi ovom stranom. Na našu žalost.

Malo morgen bi RS bio "čist" da je ruta preko njihovog dijela. Jedino da ih policija ubija tamo. Ovako dodatno ulijevaju ulje na vatru cijeloj situaciji okrećući sebi u korist.

BiH nije dobila novac direkt u budžet, nego preko Medjunarodnih organizacija koje djeluju kod nas.

I sve zadnje novčane pomoći, nakon "slučaj Lipa" su išle preko Crvenog križa i IOM-a.

Npr. Bihać je dobio poprilično donacija i projekata od IOM-a, ali novac nije proticao kroz naše budžete.
Piaty

#23260 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Piaty »

Jos jednom i to treci put (mada znam da nece piti vode)!

Ne da nema svrhu, nego je i stetno da polemizirate sa ovim Kloe i ovim drugim tipom. Zato se se na forumskom diskursu pojavljuje nevazna prica, trazi se rijesenje na problem i bavljenje posljedicom ciji je uzrok sam po sebi nelegalan i kriminalan: cinjenica da je neko nelegalno usao u BiH prestaje sva prica o nekakvim posebnim pravima tih ljudi.

Da li on dobija desert nakon rucka, da li mu ostaje dovoljno da se drogira, da li ce mu biti hladno ili nece, koje pistolje nose, vole li da heklaju...iskljucivo je bitno samo i jedino to KAKO JE TAJ NEKO USAO NELEGALNO U DRZAVU i sta zakon kaze o tome?

Sta uopce imate polemizirati kada neko BUKVALNO opravdava cinjenje kriminalnih djela argumentima da ih neko drugi cini? Taj se zestoko zajebava sa vama (zbog cega se nervirate) ili je lud, nema trece?

Onaj nekakav mene pita da li smo pricali o zivotnom putu onog migranta. E pa taman cu tebi reci, zini da ti kazem.
Chloe
Photo mod

#23261 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

cimara wrote: 14/02/2021 18:55 Jesu vizu bile spominjane ali ne u kontekstu o kojem ti misliš.Davno je EU rekla da bilo kakvi kampovi u blizini Hr nisu poželjni,a mi sve kontra...ispada da Bosna služi kao stanica za ilegalne ulaske u Hr tj EU a ovi su rekli ende.I da,sad kada bi krenuli šamarati migose i tjerati ih nazad EU bi izrazila zabrinutost i ništa više.
Bi li drugačije reagovali da igramo ping-pong sa migrantima i Hr policijom?

Isto bi bilo.

Nasilje na hrvatskoj strani granice?

Der Spiegela piše kako „hrvatske sigurnosne snage često i uz upotrebu nasilja sprječavaju te ljude u pokušaju ulaska na njihov teritorij". Prenosi se svjedočanstvo Nasima Husseina koji tvrdi da su ga hrvatski graničari u više navrata zlostavljali, prisilili da se skine, i onda ga, kako tvrdi, udarali jednom granom. Nasim je za Spiegel ispričao i da je jednom uspio stići čak do Zagreba, i da su ga onda policajci vratili nazad u BiH. Nevladine organizacije i UN-ova agencija za izbjeglice su višestruko dokumentirali ilegalne „pushbackove" na hrvatskoj stranici granice, vlada u Zagrebu te prigovore odbacuje i demantira upotrebu nasilja, odnosno mučenje migranata – nekad se tvrdi doslovce da migranti te stvari izmišljaju, piše Der Spiegel.

„Od strane EU stiže suzdržana kritika na račun Hrvatske. Savezna kancelarka Angela Merkel je izričito pohvalila vladu u Zagrebu zbog migracijskog menadžmenta. Bruxellesu i Zagrebu je stalo do toga da države na granicama EU-a zaustave izbjeglice, očito je ostatku Europe sasvim svejedno, s kakvim se sredstvima taj cilj ostvaruje", piše Der Spiegel.
Chloe
Photo mod

#23262 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Piaty wrote: 14/02/2021 19:48 Jos jednom i to treci put (mada znam da nece piti vode)!

Ne da nema svrhu, nego je i stetno da polemizirate sa ovim Kloe i ovim drugim tipom. Zato se se na forumskom diskursu pojavljuje nevazna prica, trazi se rijesenje na problem i bavljenje posljedicom ciji je uzrok sam po sebi nelegalan i kriminalan: cinjenica da je neko nelegalno usao u BiH prestaje sva prica o nekakvim posebnim pravima tih ljudi.

Da li on dobija desert nakon rucka, da li mu ostaje dovoljno da se drogira, da li ce mu biti hladno ili nece, koje pistolje nose, vole li da heklaju...iskljucivo je bitno samo i jedino to KAKO JE TAJ NEKO USAO NELEGALNO U DRZAVU i sta zakon kaze o tome?

Sta uopce imate polemizirati kada neko BUKVALNO opravdava cinjenje kriminalnih djela argumentima da ih neko drugi cini? Taj se zestoko zajebava sa vama (zbog cega se nervirate) ili je lud, nema trece?

Onaj nekakav mene pita da li smo pricali o zivotnom putu onog migranta. E pa taman cu tebi reci, zini da ti kazem.
Jesi li se ti klonirao samo da bi to napisao... 🙃
bingov buraz

#23263 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

Ne znam da li svjesna ali tvoj link upravo potvrđuje da Federacija nije dobila nikakve pare.

EU pare daje IOMu,svojoj organizaciji koja sve organizuje od nabavke kruha do plaćanja goriva policiji genocidnog entiteta kad dovezu novi turu ilegalaca u Krajinu.

https://www.iom.int/
cimara

#23264 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Chloe wrote: 14/02/2021 19:47 Kod nas je komplikovano usvojiti tekst himne a kamo li dogovoriti nešto vezano za migrantsku krizu. 🤷‍♀️

U nastojanjima da se jača GP BiH, svoju saglasnost ne da RS ( kojem ovaj haos u Federaciji i odgovara na neki način) .
Geografski položaj Krajine ne ide u prilog Federaciji, jer najlakša ruta do EU vodi ovom stranom. Na našu žalost.

Malo morgen bi RS bio "čist" da je ruta preko njihovog dijela. Jedino da ih policija ubija tamo. Ovako dodatno ulijevaju ulje na vatru cijeloj situaciji okrećući sebi u korist.

BiH nije dobila novac direkt u budžet, nego preko Medjunarodnih organizacija koje djeluju kod nas.

I sve zadnje novčane pomoći, nakon "slučaj Lipa" su išle preko Crvenog križa i IOM-a.

Npr. Bihać je dobio poprilično donacija i projekata od IOM-a, ali novac nije proticao kroz naše budžete.
Pa glavna ruta i jeste preko RŠ :D Baš me čudi što ih nema recimo u Bosanskom Novom koji išće za ilegalnim prelascima :wink:
cimara

#23265 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Chloe wrote: 14/02/2021 19:59

Isto bi bilo.

Der Spiegela piše kako „hrvatske sigurnosne snage često i uz upotrebu nasilja sprječavaju te ljude u pokušaju ulaska na njihov teritorij". Prenosi se svjedočanstvo Nasima Husseina koji tvrdi da su ga hrvatski graničari u više navrata zlostavljali, prisilili da se skine, i onda ga, kako tvrdi, udarali jednom granom. Nasim je za Spiegel ispričao i da je jednom uspio stići čak do Zagreba, i da su ga onda policajci vratili nazad u BiH. Nevladine organizacije i UN-ova agencija za izbjeglice su višestruko dokumentirali ilegalne „pushbackove" na hrvatskoj stranici granice, vlada u Zagrebu te prigovore odbacuje i demantira upotrebu nasilja, odnosno mučenje migranata – nekad se tvrdi doslovce da migranti te stvari izmišljaju, piše Der Spiegel.

„Od strane EU stiže suzdržana kritika na račun Hrvatske. Savezna kancelarka Angela Merkel je izričito pohvalila vladu u Zagrebu zbog migracijskog menadžmenta. Bruxellesu i Zagrebu je stalo do toga da države na granicama EU-a zaustave izbjeglice, očito je ostatku Europe sasvim svejedno, s kakvim se sredstvima taj cilj ostvaruje", piše Der Spiegel.
Ping-pong se igra sa svetosavcima a ne Hr policijom.Vidila bi kako se čuva istočna granica kada bi horde migranata tutnjale Bijeljinom :-)
jednonogi_Jack

#23266 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by jednonogi_Jack »

Chloe wrote: 14/02/2021 20:00
Piaty wrote: 14/02/2021 19:48 Jos jednom i to treci put (mada znam da nece piti vode)!

Jesi li se ti klonirao samo da bi to napisao... 🙃
:pisnuo:
User987

#23267 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

moonca wrote: 14/02/2021 18:09 Sve gledano iz tvog ugla... kako to ti dozivljavas. respektujem.
Ocevidci smo, da se migracije desavaju... i, ne znam kako to zaustaviti/ sprijeciti?

Izet je ono, kako se osjeca.Ako krsi zakon drzave, bice kaznjen, a da zeli pomoci, je u svakom slucaju - humano.
Tvoji roditelji su se sigurno godinu dana predomišljali hoće li ili neće tebe začeti i donijeti na svijet. To se vidi iz tvojih komentara. Ali, možda se i ne radi o tome. Možda ti namjerno pišeš takve komentare.
Chloe
Photo mod

#23268 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

cimara wrote: 14/02/2021 20:01
Chloe wrote: 14/02/2021 19:47 Kod nas je komplikovano usvojiti tekst himne a kamo li dogovoriti nešto vezano za migrantsku krizu. 🤷‍♀️

Pa glavna ruta i jeste preko RŠ :D Baš me čudi što ih nema recimo u Bosanskom Novom koji išće za ilegalnim prelascima :wink:
Ne znam koliko poznaješ ovaj ovamo pojas, i u ratu dok je bila tzv. SAO Krajina, isto ovo područje je bilo ruta. Iz Bihaća su se prebacivali u Kladušu, potom išli dalje.

Kurdi su išli ovom rutom, pa Kinezi... :facepalm:
Chloe
Photo mod

#23269 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

cimara wrote: 14/02/2021 20:05
Chloe wrote: 14/02/2021 19:59

Isto bi bilo.

Ping-pong se igra sa svetosavcima a ne Hr policijom.Vidila bi kako se čuva istočna granica kada bi horde migranata tutnjale Bijeljinom :-)
👍
moonca

#23270 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

User987 wrote: 14/02/2021 20:08
moonca wrote: 14/02/2021 18:09 Sve gledano iz tvog ugla... kako to ti dozivljavas. respektujem.
Ocevidci smo, da se migracije desavaju... i, ne znam kako to zaustaviti/ sprijeciti?

Izet je ono, kako se osjeca.Ako krsi zakon drzave, bice kaznjen, a da zeli pomoci, je u svakom slucaju - humano.
Tvoji roditelji su se sigurno godinu dana predomišljali hoće li ili neće tebe začeti i donijeti na svijet. To se vidi iz tvojih komentara. Ali, možda se i ne radi o tome. Možda ti namjerno pišeš takve komentare.
.eto, vidish..... opet ad hominem.... i kako doci do cilja/ rjesenja, bilo kakve prepreke.. slijep kod ociju . tako je nash razum objasnio... :)
Bloo
Globalna šefica

#23271 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Bloo »

User987 wrote: 14/02/2021 20:08

Tako frisko registrovan, a vec nekulturan...
Opomena pred ban.
cimara

#23272 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Chloe wrote: 14/02/2021 20:09
cimara wrote: 14/02/2021 20:01

Ne znam koliko poznaješ ovaj ovamo pojas, i u ratu dok je bila tzv. SAO Krajina, isto ovo područje je bilo ruta. Iz Bihaća su se prebacivali u Kladušu, potom išli dalje.

Kurdi su išli ovom rutom, pa Kinezi... :facepalm:
Da.Ne znam ovo za Kineze.Čuj Kinezi :lol:
bingov buraz

#23273 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

sherbett wrote: 14/02/2021 20:19
bingov buraz wrote: 14/02/2021 20:00
Ne znam da li svjesna ali tvoj link upravo potvrđuje da Federacija nije dobila nikakve pare.

EU pare daje IOMu,svojoj organizaciji koja sve organizuje od nabavke kruha do plaćanja goriva policiji genocidnog entiteta kad dovezu novi turu ilegalaca u Krajinu.

https://www.iom.int/
Sve jasno, al pazi sad ovo: https://www.google.com/amp/s/www.slobod ... 61042.html

Stvarno bi BiH ili bilo koja drzava ovo sranje trpila besplatno?
Ona koja nema izbora i ima petu kolonu umjesto normalne granične službe pa ulaze kako hoće.

A te pare što kao doniraju BiH 90% kroz IOM ide.
Da se razumijemo pokrali bi političari te pare ali nemaju šansu jer Europljani imaju svoje puteve love.
howdy

#23274 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

Chloe wrote: 14/02/2021 17:26
howdy wrote: 14/02/2021 11:01 ne, hvala. odlicno mi je kad vidim da nisam poput tebe :lol:
Šteta! :)
mislim da nije steta bit lažov i plaćenik :lol: mozda u tvom svijetu je pozeljno bit isti
Last edited by howdy on 14/02/2021 20:32, edited 2 times in total.
Chloe
Photo mod

#23275 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Sredstva su kod IOM-a, tako se pomaže BiH.

Vlada BiH treba naći rješenje, tj. Centre u koje će smjestiti migrante po uslovima IOM-a i tad oni preuzimaju finansiranje kao što to rade npr. u Miral i Sedru, koji u potpunosti zadovoljavaju uslove.

IOM je napustio Lipu jer nisu bili ispunjeni osnovni uslovi.

Medjutim, svi se bune protiv otvaranja centara, situacija je kakva jeste.
Oni lunjaju ulicama, putevima, šumarcima bez ikakve kontrole...
Locked