Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Android Knego wrote: ↑19/01/2021 18:50
Negdje između 1000 i 1200 naslova je na Netflixu u 4K (od ukupno preko 13.000 naslova u globalnoj bazi koja se razlikuje za svaku zemlju i najveća je u USA sa nešto više od 5000 naslova). Nisam 100% siguran da li je ovo još uvijek tačno ali eto može poslužiti kao neka orijentacija. U BiH, ako se dobro sjećam, ima nešto više od 1000 naslova ukupno (svih vrsta i kvaliteta sadržaja).
Dobio sam želju da malo više gubim vrijeme pred tv-om tek otkako mogu pratiti 4K, pa mi je zato taj podatak zanimljiv...
fusion_ba wrote: ↑25/11/2020 10:55
Ako su nekome titlovi prioritet onda mislim da Netflix još nije dobar izbor. Trenutno je oko 9% sadržaja titlovano. Napreduje se ali ne baš tako brzo, a ima i puno naslova.
Kome su titlovi važni onda je HBO GO bolji izbor.
Vidim da si baš informisan oko Netflixa, pa da te pitam: barataš li informacijom koji postotak filmova je UHD 4K?
Negdje između 1000 i 1200 naslova je na Netflixu u 4K (od ukupno preko 13.000 naslova u globalnoj bazi koja se razlikuje za svaku zemlju i najveća je u USA sa nešto više od 5000 naslova). Nisam 100% siguran da li je ovo još uvijek tačno ali eto može poslužiti kao neka orijentacija. U BiH, ako se dobro sjećam, ima nešto više od 1000 naslova ukupno (svih vrsta i kvaliteta sadržaja).
Zapravo, Netflix u BiH (i drugim zemljama bivše Jugoslavije) ima više od 3800 naslova. Na stranici hrflix eu piše čak da je u Hrvatskoj dostupno 5000+ naslova, od čega 11% lokalizirano.
Ako je ko zainteresovan, a na Telemachu je i ima Netflix a nema HBO GO.. Da izvršimo trampu tj. da dodam tu osobu na listu HBO uređaja, a on meni da Netflix account.
PlusSA wrote: ↑03/02/2021 21:50
Ima li ko 1x slot viška da me ubaci.
Dogovorit cemo se za placanje naravno
Ja pisao prije par mjeseci da uzmemo i da se utalimo, nece niko. Sigurnije raji uzimati na ebayu od kineza izgleda, nego ovako da se dogovorimo i izadje nas mjesec 4.5 eura, al' eto.
Ne znam za taj od 0.40, uzimao sam na eBay po 3 - 4 dolara, ali iz nekog razloga odnedavno blokiraju smart tv aplikacije dok na pc, android i ostalim radi. To mi je i seller potvrdio. Ne znam preko čega gledaš i jel još uvijek tako,al čisto da znaš
Ja pisao prije par mjeseci da uzmemo i da se utalimo, nece niko. Sigurnije raji uzimati na ebayu od kineza izgleda, nego ovako da se dogovorimo i izadje nas mjesec 4.5 eura, al' eto.
Imam ja netflix, moze hbo go?
Ne koristim fakat, jedino Netflix od ovih servisa. Ja sam pisao da se rastalimo, al' eto
Imam ja netflix, moze hbo go?
Tražiš HBO go? Koji paket netflixa , jel UHD mogli bi se dogovorit ? Ističe mi brzo svakako
tnt-tunja wrote: ↑16/02/2021 00:30
Jeste UHD paket netflixa, aj javi se u pp, ostavi br.telefona da se cujemo na viber/whatsapp
Odlično, nadam se da si HBO Go mislio preko smart tv aplikacije zbog aktivacije, kažem jer ide preko telemacha pa bi morao dati šifru od svega . Šaljem pp
Nisam baš upućen u vidoprodukciju, i sl. pa bih molio za objašnjenje
Razlika između HDR i 4KUHD? Da li je svaki HDR i UHD, odnosno 4K i da li je svaki UHD 4K i HDR?
Znam da ima neke veze sa rasponom boja, kontrastom ali nikad nisam skontao do kraja šta je šta. Sada kada imam Netflikx to me počelo zanimati, posebno kad imam tv i sa HDR i sa UHD
Pa solidno si pohvat'o Uglavnom 4k je rezolucija, a hdr standard boja( veća osvjetljenost i razlike između najtamnije i najsvjetlije scene u kadru, širi gamut boja itd ) i nije nužno povezano jedno s drugim, znači ne mora bit 4k da bi bio hdr (hdr radi i na 1080p, i nije nužno ako je 4k da je hdr )
HDR da bi bio to što jeste mora biti tako i snimljen (ili neki remastering sa sdr-a, ali to nije baš neka sreća)
Last edited by typeOnegative on 17/02/2021 11:45, edited 1 time in total.
Ma jasta, al kad smo kod tih hdr standarda meni se Dolby Vision pokazao bolji od HDR-a i to dosta. HDR 10+ nisam vidio još, a ni TV ga ne podržava. navodno je dosta poboljšan