kako bi ja ovo uz tarabe
Dešavanja u Srbiji
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
Bossona
#51477 Re: Dešavanja u Srbiji
Zemljače očito si tanak o poznavanju hostorije naših prostora i kartografija, ti guslaš dubioze. Iako Bosna nije dobila međunarodno priznanje 1878 godine imala je svoje granice koje su AVNOJ-m potvrđene uključujući i drugi izlaz na more u Sutorini. Bosna je imala svoje granice kako unutar Otomanske imperije tako i unutar Austrougarske Aneksije. Sandžak je imao autonomiju koji je okupiran u blakanskim ratovima a potom podijeljen između Srbije i Crne Gore 1913 godine..General War wrote: ↑13/02/2021 01:48Ufff, Nije ba Bosna priznata na berlinskom kongresu..jel tako tesko procitati? Sta ima veze sto je bila pasaluk ili autonomija (to je unutrasnje uredjenje) kada su joj turci izbrisali granice...u berlinu su napravljene nove, i uspostavljene nove drzave ali medju njima nije Bosna. Avnoj je drugo...i tu nema sandjaka, sto nema? To treba pitat one koje su krojili granice...nije ni bila Hrvatska ni Slovenija, ni Makedonija pa opet ne izgleda im glupo ova (republicka)granica kao Bosanska...posebno na moru, Tvrtkova tvdjava u po Herceg Novog...crnogorsko, Dubrovnik vazda autonoman...e sad hrvatski...samo bosna cunom malo umocila u more.Bossona wrote: ↑13/02/2021 01:38General War wrote: ↑13/02/2021 01:16
Ama nisu ne izmisljaj, otkako je Tvrtku ocaparena glava Bosna nema drzavu ni teritoriju...ono sto nisu ocaparili dali su austrougarskoj.
Evo ti pregled širenje Srbije a priznata je u granicama berlinkog kongresa 1878 godine
Ti očito o historiji nemaš pojma, Bosna je bila Pašaluk/Autonomja u granicama srednjevjekovne Bosne gotovo sve godine otomanske okupacije uz varijacije sve do Berlinkog kongresa u kojima smo u po AVNOJ u bez okupiranog Sandžaka i sa drugim izlazmo na more u Sutorini,..
![]()

Dopisnica-Razglednica sa slikom Bošnjaka u narodnoj nošnji na kojoj su granice Bosne sa Sandžakom u njoj, ovo je dopisnica u vrijeme Austougarske okupacije Bosne sa grbom Bosne iz tog perioda nakon Berlinskog Kongresa 1878 koji je imao status Autonomija pod Austrougarskom aneksijom u sastavu Bosne sve do balkanskih ratova kada je 1912 godine okupiran od strane Srbije i Crne Gore da bi za vrijeme druge Komunističke Jugoslavije Autonomija Sandžaka bila vraćena a potom u ukinuta.
BALKANSKI RAT JE OKONČAN BUKUREŠTANSKIM MIROM 1913 GODINE SA TERITORIJALNIM USTUPCIMA SRBIJI
Istočna granica Srbije povučena je od vrha Patarika, gde je bila stara granica, a zatim je slijedila vododelnicu između rijeka Vardara i Strumice do grčko-bugarske granice, sem što je dolina Strumice u gornjem toku ostala u posjedu Bugarske. Ovako dobijena teritorija obuhvatala je centralni dio Makedonije, uključujući Ohrid, Bitolj, Kosovo, Štip i Kočane, kao i istočnu polovinu novopazarskog sandžaka. Po ovom aranžmanu teritorija Srbije je uvećana sa 18650 na 33891 kvadratnu milju a broj stanovnika se uvećao za više od 1,500 000.
-
swanfilter
#51478 Re: Dešavanja u Srbiji
-
155_mm
#51479 Re: Dešavanja u Srbiji
ova kad prdne vjerovatno odleti kao balisticka raketa. mozda je to ta "balisticka leteca uniforma".

- Blek Stena
#51480 Re: Dešavanja u Srbiji
Moze u zmaju desetka. Gospodin siugly duckling wrote: ↑13/02/2021 20:28Pa obiicno ste se i predstavljali ko SarajlijeBlek Stena wrote: ↑13/02/2021 19:56Jesi garantugly duckling wrote: ↑13/02/2021 19:48
ja sam u Sarajevu
ti si u dijaspori jelde
ili si stranac
iz srbije![]()
Ja sam iz Kadinog sela kod Mokrog. Znaci...Sarajlija ko i ti![]()
Mislim vi iz mokrog Rogatice il' tako nesto
A ako kad dodjes javi vodicu te na cevape
Znam da je to vama interesantno
- General War
#51481 Re: Dešavanja u Srbiji
Intetesantan fetis: juce kurtoni, danas prdjenje 
-
Capljina74
#51482 Re: Dešavanja u Srbiji
U srezu Srebrenici zemaljska komisija je utvrdila imenom i prezimenom 2 262 žrtve, a pun broj je oko 6 000 ubijenih Srba u tom kraju za vrijeme NDH.155_mm wrote: ↑13/02/2021 10:51 ma sta ka'e, oni oslobodili hrvate a oni njima tako.
pa sta bi onda trebali bosnjaci reci na cinjenicu da su 1942. u Srebrenici spasili od ustaskog pokolja 3500 dusa. isti onih koju su 50tak godina u istoj toj Srebrenici izvrsili genocid nad svojim spasiocima.
a te 1942. sve bilo spremno za klanje. pohvatalo ih, jame bile iskopane, nozevi naostreni i bosnjaci nisu dali franceticu da ih kolje sa svojom crnom legijom.
Pusti al lažiru, ovo je utvrdila zemaljska komisija poslije rata.
-
155_mm
#51483 Re: Dešavanja u Srbiji
ma samo je jedna istina u paralelnom univerzumu serpskom.

-
Capljina74
-
sandzokan
#51485 Re: Dešavanja u Srbiji
Hoćeš da kažeš da ih, jadne, maltretiramo pitanjima o Srebrenici? Jesam li te dobro razumio?General War wrote: ↑13/02/2021 01:36
Valjda ti je jasno da neko ko dodje na ovaj forum iz srbije, da dobije nogu u roku od odmah...kad ne godi, samo pitaj za srebrenicu (evo prije par stranica ovaj novajlija je postavio set pitanja)
Dobiju nogu, a ti znaš zašto dobiju nogu. Misliš da je nisu zaslužili?
Razumijem što si frustriran, imam u svojoj familiji dosta bivših boraca koji osjećaju gađenje na sve ovo tako da imam neku predstavu kako se nakon svega osjećate.Dobro si upratio ostalo...ja jesam bivsi borac ABIH i BAS ZATO na sta smo spali i kakve suge i samozivi nesposobnjakovici vode ovo zasto ja potrosih godine zivota a mnogi zivote...da smo na ovo spali...da se izivljavamo na drugima a nista nismo postigli...osim da na forumu lijecimo frustracije...jel to?
Volio bih da sam vidio i to poklapanje, a bilo je prilika. Možda ti ove što su naletili od oktobra ne smatraš "pravima" ali ne znam tvoju kategorizaciju. Vidim sada da uzdižeš i VS. Da nećeš i ti početi da postavljaš slike Nore, Lazara, Miloša... kao ona Aida?Cudna mi cuda na "svom" forumu sad pricati o srbiji i traziti ceTnike nebi li se svidio auditoriju...kad dodju oni pravi, namirisem to i poklopim (ne radi tebe vec radi sebe), a ako neko ima samo suprotne stavove...boze moj.
-
sandzokan
#51486 Re: Dešavanja u Srbiji
Posvećen si forumu, i sa zimovanja kuckašCapljina74 wrote: ↑13/02/2021 21:22
U srezu Srebrenici zemaljska komisija je utvrdila imenom i prezimenom 2 262 žrtve, a pun broj je oko 6 000 ubijenih Srba u tom kraju za vrijeme NDH.
Pusti al lažiru, ovo je utvrdila zemaljska komisija poslije rata.
Šta tačno hoćeš da kažeš, da se u Srebrenici ipak desio pokolj nad Srbima ili da se slučaj spašavanja Srba iz okoline Srebrenice nije nikada ni desio?
-
Bossona
#51487 Re: Dešavanja u Srbiji
Kineski ekocid i trovanje Srbije ali i regiona. Zabrinjavajući prizori crvene toksčne prašine iz Smedereva i njene željezare. Očito se radi o nepostojanju adekvatnih filtera za filtriranje fabričkih dimnjaka.
- General War
#51488 Re: Dešavanja u Srbiji
Bilo je Ok ljudi iz srbije koji su popusili foru od dezurnih patriJota....jadno je samo za sta ova tema nekima sluzi.sandzokan wrote: ↑13/02/2021 21:38Hoćeš da kažeš da ih, jadne, maltretiramo pitanjima o Srebrenici? Jesam li te dobro razumio?General War wrote: ↑13/02/2021 01:36
Valjda ti je jasno da neko ko dodje na ovaj forum iz srbije, da dobije nogu u roku od odmah...kad ne godi, samo pitaj za srebrenicu (evo prije par stranica ovaj novajlija je postavio set pitanja)
Dobiju nogu, a ti znaš zašto dobiju nogu. Misliš da je nisu zaslužili?Razumijem što si frustriran, imam u svojoj familiji dosta bivših boraca koji osjećaju gađenje na sve ovo tako da imam neku predstavu kako se nakon svega osjećate.Dobro si upratio ostalo...ja jesam bivsi borac ABIH i BAS ZATO na sta smo spali i kakve suge i samozivi nesposobnjakovici vode ovo zasto ja potrosih godine zivota a mnogi zivote...da smo na ovo spali...da se izivljavamo na drugima a nista nismo postigli...osim da na forumu lijecimo frustracije...jel to?
Volio bih da sam vidio i to poklapanje, a bilo je prilika. Možda ti ove što su naletili od oktobra ne smatraš "pravima" ali ne znam tvoju kategorizaciju. Vidim sada da uzdižeš i VS. Da nećeš i ti početi da postavljaš slike Nore, Lazara, Miloša... kao ona Aida?Cudna mi cuda na "svom" forumu sad pricati o srbiji i traziti ceTnike nebi li se svidio auditoriju...kad dodju oni pravi, namirisem to i poklopim (ne radi tebe vec radi sebe), a ako neko ima samo suprotne stavove...boze moj.
Nije to frustracija vec ljutnja za propustenom sansom da ova zemlja bude uzor a ne rupa.
Kazem, nisam na forumu da bih se nekima svidio niti kod mene ide politicka korektnost, kad ko naore, tako i dusu dobije.
Priznanje da je neko nesto uradio (npr VS za sebe sa norama, lazarima...qurcima palcima) nije automatski da si na necijoj strani, vec da se zapitas sta TI imas da kontriras tome...ja na to godinama upozoravam, pa onda dodju opet patriJote da poruce kako ce amerika branit, nece dat...'ta ce srbija, hrvatska, rusija, vidi im gloove...i tako u krug.
-
sandzokan
#51489 Re: Dešavanja u Srbiji
Mislim da sam te razumio. LP.General War wrote: ↑13/02/2021 22:30
Bilo je Ok ljudi iz srbije koji su popusili foru od dezurnih patriJota....jadno je samo za sta ova tema nekima sluzi.
Nije to frustracija vec ljutnja za propustenom sansom da ova zemlja bude uzor a ne rupa.
Kazem, nisam na forumu da bih se nekima svidio niti kod mene ide politicka korektnost, kad ko naore, tako i dusu dobije.
Priznanje da je neko nesto uradio (npr VS za sebe sa norama, lazarima...qurcima palcima) nije automatski da si na necijoj strani, vec da se zapitas sta TI imas da kontriras tome...ja na to godinama upozoravam, pa onda dodju opet patriJote da poruce kako ce amerika branit, nece dat...'ta ce srbija, hrvatska, rusija, vidi im gloove...i tako u krug.
-
zilog
#51490 Re: Dešavanja u Srbiji
Vidim slomio si se to pricajuci ovima koji iz Srbije dodju podjebavati i na suho, polusuho i mokro.General War wrote: ↑13/02/2021 19:14...ima i usred sarajeva a i tuzle...nije tema ni podjebavanje na suho....ili neka neko promjeni ime teme npr. "Hajmo se preseravat na srbiju"...mrzim srbiju...onda bi ovo imalo smisla...zilog wrote: ↑13/02/2021 19:06Imas Crnaju svaki dan u sred Beograda, ali Crnaja nije tema...General War wrote: ↑13/02/2021 18:53
Doook u BiH:
Kolone vozila ispred tunela Crnaja kod Jablanice, prosjacima prilika za zaradu![]()
![]()
Da smo autoput nazvali Kapetan Husein Gradascevic i da se na njemu ceka 3x vise nego sto se vozi, prvi bi bio da podhebavas i na suho i na mokro...
- General War
#51491 Re: Dešavanja u Srbiji
De vi napravite autoput, pa ga zovite kako hocete da ne lomim auto...ziv bio gdje se autoputa sjeti..bolje da nisi nista napisao.zilog wrote: ↑13/02/2021 22:54Vidim slomio si se to pricajuci ovima koji iz Srbije dodju podjebavati i na suho, polusuho i mokro.General War wrote: ↑13/02/2021 19:14...ima i usred sarajeva a i tuzle...nije tema ni podjebavanje na suho....ili neka neko promjeni ime teme npr. "Hajmo se preseravat na srbiju"...mrzim srbiju...onda bi ovo imalo smisla...
Da smo autoput nazvali Kapetan Husein Gradascevic i da se na njemu ceka 3x vise nego sto se vozi, prvi bi bio da podhebavas i na suho i na mokro...
-
zilog
#51492 Re: Dešavanja u Srbiji
De ti odgovori i na jedan "suhopodhebacki" post ovih indijanaca iz Srbije, pa nam onda dodji pricati svoje legende kako si bio borac ARBiH...General War wrote: ↑13/02/2021 23:09De vi napravite autoput, pa ga zovite kako hocete da ne lomim auto...ziv bio gdje se autoputa sjeti..bolje da nisi nista napisao.zilog wrote: ↑13/02/2021 22:54Vidim slomio si se to pricajuci ovima koji iz Srbije dodju podjebavati i na suho, polusuho i mokro.General War wrote: ↑13/02/2021 19:14
...ima i usred sarajeva a i tuzle...nije tema ni podjebavanje na suho....ili neka neko promjeni ime teme npr. "Hajmo se preseravat na srbiju"...mrzim srbiju...onda bi ovo imalo smisla...
-
Evenine
#51493 Re: Dešavanja u Srbiji
Treba napraviti temu "Istorija i geopolitika Srbije". Na njoj ograniciti defleksiju, whataboutism, zatrpavanje teme, trolanje i chat. Par likova ovdje sabotiraju sve ozbiljne rasprave. Ovu temu ostaviti njima, botovima, srbofilima, "ko nas ba/bre zavadi" slucajevima i onima koje stvarno zanima sta se desava ovih dana u Srbiji.zilog wrote: ↑13/02/2021 22:54Vidim slomio si se to pricajuci ovima koji iz Srbije dodju podjebavati i na suho, polusuho i mokro.General War wrote: ↑13/02/2021 19:14...ima i usred sarajeva a i tuzle...nije tema ni podjebavanje na suho....ili neka neko promjeni ime teme npr. "Hajmo se preseravat na srbiju"...mrzim srbiju...onda bi ovo imalo smisla...
-
zilog
#51494 Re: Dešavanja u Srbiji
Onda ce ti ista ekipa doci i naprdjivati kako je tema redudantna...Evenine wrote: ↑13/02/2021 23:22Treba napraviti temu "Istorija i geopolitika Srbije". Na njoj ograniciti defleksiju, whataboutism, zatrpavanje teme, trolanje i chat. Par likova ovdje sabotiraju sve ozbiljne rasprave. Ovu temu ostaviti njima, botovima, srbofilima, "ko nas ba/bre zavadi" slucajevima i onima koje stvarno zanima sta se desava ovih dana u Srbiji.zilog wrote: ↑13/02/2021 22:54Vidim slomio si se to pricajuci ovima koji iz Srbije dodju podjebavati i na suho, polusuho i mokro.General War wrote: ↑13/02/2021 19:14
...ima i usred sarajeva a i tuzle...nije tema ni podjebavanje na suho....ili neka neko promjeni ime teme npr. "Hajmo se preseravat na srbiju"...mrzim srbiju...onda bi ovo imalo smisla...
Samo ih cekam da pocnu pricu, kako treba ocistiti ispred svog praga...
-
Evenine
#51495 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma znam. Ima medju takvima svega - od onih koji sabotiraju namjerno, jugonostalgicara i naivnih ljudi koji ne kopcaju kako politika funkcionise. Oni misle da se eto Bakir, Covic i Dodik dogovaraju i medjusobno pomazu jedan drugog. Takvi bi i da se desi otcjepljenje RSa vikali "Ma ufff ovo je predizborna".zilog wrote: ↑13/02/2021 23:25Onda ce ti ista ekipa doci i naprdjivati kako je tema redudantna...Evenine wrote: ↑13/02/2021 23:22Treba napraviti temu "Istorija i geopolitika Srbije". Na njoj ograniciti defleksiju, whataboutism, zatrpavanje teme, trolanje i chat. Par likova ovdje sabotiraju sve ozbiljne rasprave. Ovu temu ostaviti njima, botovima, srbofilima, "ko nas ba/bre zavadi" slucajevima i onima koje stvarno zanima sta se desava ovih dana u Srbiji.![]()
Samo ih cekam da pocnu pricu, kako treba ocistiti ispred svog praga...![]()
-
Evenine
#51496 Re: Dešavanja u Srbiji
Kaze Sidran:
I dan danas budala medju Bosnjacima ima koji eto kontaju da je Alija kriv za sve. A da je Bakir nekakav kingpin koji vlada Balkanom.Pa bi u našim uvjetima teorija bila u tome što se takvim emocijama, i na bazi mitologije zasnovane na njima, događaju politički programi, državni programi sa teritorijalnim pretenzijama prema susjedima, i nastaje haos, nastaje potpuna ahistorična, protuhistorična situacija. U doba kada godišnje i u Hrvatskoj i Srbiji gube po dva grada od 5-6 hiljada stanovnika, ratuju za teritorije. To je apsurd. Znači da je ostalo u ljudskom biću ono animalno. Animalno je boriti se za teritoriju, zapišavati svoj prostor, i to se zove precizno- "nomadska glad za teritorijom". Što će ona u jednoj glavi Titinog generala Tuđmana? Smeta mu što Hrvatska izgleda ko kifla, pa da popuni taj trbuh. Što će Srbiji njihov san o velikoj Srbiji? Pa ja sam u Beogradu, to se zna, ima i na Youtubeu, u Domu sindikata, rekao Nurijinu misao: "Nama Bosancima uopšte ne smeta vaša velika Srbija, samo vas molimo da je pravite nasprat".
Početkom rata protiv Bosne, 15.,16., ili17. aprila, kada je Sarajevo već pod granatama, užas jedan, probao sam da zaustavim to ludilo. Sticajem okolnosti tada je predsjednik Jugoslavije bio Dobrica Ćosić, ali sa njim nisam imao nikakve kontakte, već sa šefom njegovog kabineta, koji je bio moj kolega pjesnik, a bili smo i drugovi dobri. Odlično se slagali u lopti i alkoholu. Ja nazivam Beograd, njegovu ženu Ljilju čiji je tata jedan udbaš sarajevski, čika Vlado, i kažem: “Ljiljo bona, gdje ti je Rajko. Znate li šta se dešava u Sarajevu, sravniše nam grad. A kaže Ljilja: A vi pobiste 6.000 Srba. Miljacka ne može da teče, sve srpski leševi po Miljacki“.
To meni govori Ljilja koja je supruga moga prijatelja Rajka. A reko: “Ljiljo otkud ti ta informacija, to je budaleština, nijednog nisam vidio, ni najlon kesu, a ne da leševi plove Miljackom. Kaže da-da nemoj se praviti lud. Kažem dobro Ljiljo, ja ti vidim tatu, čika Vladu koji svaki dan šeta od Radićeve preko Ferhadije, tad smo govorili Vase Miskina, kao što je naučio 50 godina da šeta. Vidio sam ga preključe, kako to objašnjavaš, što on ne plovi Miljackom, on je policajac udbaš, bio bi prvi na meti. Kaže, to pitaj Aliju što ne dira moga tatu“.
I budala Avdo misli da je mogao nešto izdejstvovati preko Rajka Noge, svoga bivšeg prijatelja, da će Dobrica Ćosić kazati nemojte to raditi. U nama Bosancima, Bošnjacima pa ako hoćeš bosanskim muslimanima, pa ako hoćeš još uže, Sarajlijama, ima jedan stepen strahovite infantilne naivnosti. Idiotske! Kada pokušavam o tome razmišljati možda bi ponešto mogao dokučiti. Sarajevski trgovci nisu dozvoljavali da ovdje sjedi vezir, koji je 158 godina sjedio u Travniku. Sarajevo nije željelo da ima, dakle sarajevski trgovci, ja mislim da su oni odlučivali, a ne ulema, nije željelo da ima tu prijestolje. Vladara. I to ima svoje prednosti, ali pokazuje se da ima i ogromne mane da ne postoji državotvorna svijest, da smo tu zalutali na nekoliko okuka povijesnih po kojima nas je bacala sudbina.
-
Evenine
#51497 Re: Dešavanja u Srbiji
Ko nas ba zavadi ljudi moji!“Treba izbegavati upotrebu termina Bošnjak i uvek upotrebljavati termin musliman, te ih i na taj način definisati kao religijsku grupu, a ne narod. Koristiti svaku priliku da se istakne kako su to Srbi koji su izdali veru pradedova i prihvatiti islam”, kaže se dalje u dokumentu. Ponašajući se po toj direktivi, Dodik je, npr., u izjavi o zahtjevu za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije rekao: “Ovaj akt mržnje muslimana prema Srbima uopšte pokazuje da žele postići dva cilja: desetine miliona nekakve odštete, a drugi je da se ukine RS”. Također, i sam Bakir Izetbegović označen je kao “nekadašnji Srbin koji bježi od svog porijekla”.
Kad je upravo Izetbegović nedavno pokrenuo inicijativu da se izmijeni naziv entiteta RS dodavanjem imena i ostala dva konstitutivna naroda, Dodikova reakcija bila je burna. Zaprijetio je otcjepljenjem RS-a, a zapravo je branio odrednicu iz Memoranduma 2 koja kaže: “Koristiti termin Srpska kako bi se na taj način RS definisala isključivo kao srpska teritorija. (…) Maksimalno izbegavati upotrebu termina Bosna i Hercegovina. Vrlo je bitno da se osim političara, medija, kulturnih i javnih radnika u Republici Srpskoj, ovoga pridržavaju mediji, kulturni i javni radnici u Srbiji“.
-
swanfilter
#51498 Re: Dešavanja u Srbiji
Ajd, sto je stoka tada padala na te price, medijska blokada. Al, diskurz je i danas isti. E, to je problem ...
-
Evenine
#51499 Re: Dešavanja u Srbiji
70% Srbijanaca je i dan danas pod tom blokadom. Pa toliko ih nema pojma da je Sarajevo bilo 1000+ dana pod opsadom. Oni zagrizeniji misle da Bakir pravi neki kalifat. Cak su uveli i izraz velikobosnjastvo u upotrebu. Ja umro kad sam to vidio prvi put. Kad ih pitas za logisticki aspekt ostvarivanja tog kalifata i etnicke represije drugih naroda ostanu zblanuti. Opet Srbijance donekle i shvatam jer cuclaju svoje medije i filuje ih njihova elita tim smecem decenijama.swanfilter wrote: ↑13/02/2021 23:39 Ajd, sto je stoka tada padala na te price, medijska blokada. Al, diskurz je i danas isti. E, to je problem ...
Bosnjake s druge strane uopste ne kontam.
-
swanfilter
#51500 Re: Dešavanja u Srbiji
Koja str unazad su ti balisticke uniforme ..Evenine wrote: ↑13/02/2021 23:4570% Srbijanaca je i dan danas pod tom blokadom. Pa toliko ih nema pojma da je Sarajevo bilo 1000+ dana pod opsadom. Oni zagrizeniji misle da Bakir pravi neki kalifat. Cak su uveli i izraz velikobosnjastvo u upotrebu. Ja umro kad sam to vidio prvi put. Kad ih pitas za logisticki aspekt ostvarivanja tog kalifata i etnicke represije drugih naroda ostanu zblanuti. Opet Srbijance donekle i shvatam jer cuclaju svoje medije i filuje ih njihova elita tim smecem decenijama.swanfilter wrote: ↑13/02/2021 23:39 Ajd, sto je stoka tada padala na te price, medijska blokada. Al, diskurz je i danas isti. E, to je problem ...
Bosnjake s druge strane uopste ne kontam.