Ovdje mnogi iskljucuju polciju, a policija je debelo umijesana. Vrlo je moguce da su snimke izbrisali policajci koji su prvi put dolazili. Oni prvi put dosli kao da nesto vide, pa onda drugi put za nekoliko dana poslali druge. Dakle snimak nije odmah izbrisan.Billy The Pljuc wrote: ↑13/02/2021 21:57 Da se mene pita ona bi završila na dugogodišnjoj robiji.
Ono što jeste sigurno je da su snimci sa hotela izbrisani u samom hotelu, malo mi je nevjerovatno da Alija ne zna za isto u smislu ko je prilazio centralnoj jedinici ako već on ne stoji iza toga jer postoji kamera koja pokriva recepciju i tu centralnu jedinicu kako on kaže. Koliko smo saznali od nezavisnog inspektora "fale" samo snimci od dva dana, sve ostalo prije i poslije se moglo znači pronaći, noć kad je Dženan ubijen i dan kada su snimci najvjerovatnije izbrisani fale. Priča o nestanku struje koja je prouzrokovala brisanje snimaka je za malu djecu.
Fingirana pljačka iznosa nešto malo više od 60.000 KM, smiješno za povjerovati da se neko usudi opljačkati "lokalnog" moćnika i da ni njega ni novac više nikad ne pronađu. Realno mala je to cifra da se potkupljuju velike ribe ali sasvim dovoljna da se kupi haman pa čitavo divlje romsko naselje. Realno - da je Alija Budnjo htio da pomogne Murizu Memiću sa svojim bogatstvom i uticajem sve bi završio u roku nekoliko sati.
Stoji sve za ono što nudi pare da se izvrše vještačenja centralne jedinice ali svi znamo da se ista može oštetiti do te mjere da postane neupotrebljiva najvećim dijelom, neke podatke će vratiti a nešto neće nikada i vjerujem da je za ovih 5 godina neko o tome već poveo računa i Alija to zna.
Ono što je takođe jasno jeste kretanje Zije Mutapa koji je dolazio i odlazio sa mjesta ubistva kako je htio i kad je htio, "vodio svoj slučaj" i čak pratio Muriza Memića. Dio policijskih struktura je bez sumnje svjesno učestvovao u zataškavanju ubistva, ne znam otkud njima pravo da brišu poruke sa telefona pronađenog na mjestu ubistva i šta će taj telefon kod Zije Mutapa uopšte.
Toliko je stvari koje bi nekog "normalnog" natjeralo u ludilo i činjenje pogrešnog koraka koje bi rezultiralo njegovom smrću a Muriz Memić je imao dovoljno snage da se tome odupre. S obzirom kako ga je Mutap pratio vjerujem da bi ga ohladili prije nego išta uspije učiniti.
Slučaj Dženan Memić
- _Reds_
#6251 Re: Slučaj Dženan Memić
-
DonieBrasco
#6252 Re: Slučaj Dženan Memić
Kako se oni mogu pozivati na Boga i vjeru, a rade sto sto rade od rata, trajanja rada pa dan danas a i sutra ce se nastaviti i u narednom periodu sve dok im se ne stane u kraj.
-
last mohicans
#6253 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma kakav halal certifikat, naslušao sam se i nagledao sam se ja tog halala,gdje arapkinje pod nikabom naručuju alkohol u sobe, u onim hotelima gdje se služi. Kad je riječ o ilidžanskim hotelima, javna je tajna da su im se najprije dovodile kurve iz Istočnog SA, a poslije su se i naše okuražile. Nije me jedan pitao da mu završim djevojke i gdje ima. Ne bi pitali da nisu čuli. Jedino ovi što su sa porodicama dolazili nisu pitali.Aida_Beba wrote: ↑13/02/2021 22:32Pa vecina hotela koji su u Arapskom vlasnistvu praktikuju to, a poceli su i pojedini hoteli ciji su vlasnici naši ljudi zbog halal certifikata, ne mozes otici sa djevojkom u hotel, iskljucivo vjenčana žena, na uvid licne karte gdje mora biti identično prezime, a hotel Malak Regency trazi i vjenčani list po uzoru na šerijatski zakon Saudijske Arabijetvojkomsija wrote: ↑13/02/2021 22:27 Čuj ima problem u hotelu sa nevjenčanim parovima... o yebo te zivot, jel ovo Iran ili Bosna
Od Sarajeva su davno napravili Arapsku džamahiriju i to na mala vrata pogurali![]()
-
sandzokan
#6254 Re: Slučaj Dženan Memić
Laže kao pas, isto kao što laže da nema kamere nad recepcijom. Niko ti u njegovim hotelima neće tražiti nikakav vjenčani list i sl. gluposti.tvojkomsija wrote: ↑13/02/2021 22:27 Čuj ima problem u hotelu sa nevjenčanim parovima... o yebo te zivot, jel ovo Iran ili Bosna
Aida_Beba wrote: ↑13/02/2021 22:32Pa vecina hotela koji su u Arapskom vlasnistvu praktikuju to, a poceli su i pojedini hoteli ciji su vlasnici naši ljudi zbog halal certifikata, ne mozes otici sa djevojkom u hotel, iskljucivo vjenčana žena, na uvid licne karte gdje mora biti identično prezime, a hotel Malak Regency trazi i vjenčani list po uzoru na šerijatski zakon Saudijske Arabijetvojkomsija wrote: ↑13/02/2021 22:27 Čuj ima problem u hotelu sa nevjenčanim parovima... o yebo te zivot, jel ovo Iran ili Bosna
Od Sarajeva su davno napravili Arapsku džamahiriju i to na mala vrata pogurali![]()
- _Reds_
#6255 Re: Slučaj Dženan Memić
U Malaku se ne sluzi alkohol, u ostalim hotelima da.last mohicans wrote: ↑13/02/2021 22:51Ma kakav halal certifikat, naslušao sam se i nagledao sam se ja tog halala,gdje arapkinje pod nikabom naručuju alkohol u sobe, u onim hotelima gdje se služi. Kad je riječ o ilidžanskim hotelima, javna je tajna da su im se najprije dovodile kurve iz Istočnog SA, a poslije su se i naše okuražile. Nije me jedan pitao da mu završim djevojke i gdje ima. Ne bi pitali da nisu čuli. Jedino ovi što su sa porodicama dolazili nisu pitali.Aida_Beba wrote: ↑13/02/2021 22:32Pa vecina hotela koji su u Arapskom vlasnistvu praktikuju to, a poceli su i pojedini hoteli ciji su vlasnici naši ljudi zbog halal certifikata, ne mozes otici sa djevojkom u hotel, iskljucivo vjenčana žena, na uvid licne karte gdje mora biti identično prezime, a hotel Malak Regency trazi i vjenčani list po uzoru na šerijatski zakon Saudijske Arabijetvojkomsija wrote: ↑13/02/2021 22:27 Čuj ima problem u hotelu sa nevjenčanim parovima... o yebo te zivot, jel ovo Iran ili Bosna
Mislim da se ne sluzi nii u Cordobi, ne znam jel se tako zove onaj hotel preko puta Malaka.
Last edited by _Reds_ on 13/02/2021 22:53, edited 1 time in total.
-
Aida_Beba
#6256 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo dezurnih mumijevih - mumina da kažu da to nije tako 
-
sandzokan
-
meridiyan
#6258 Re: Slučaj Dženan Memić
Pogledali, izvjestili nadleznog, stigli strucnjaci u policijskim uniformama i rijesili stvar. Ili obrnuto. Prosto.
-
last mohicans
#6259 Re: Slučaj Dženan Memić
Chrystal,Terme Spa, Bosna-Austria, Hercegovina -gdje repka odsjeda i mislim kompleks Oaza kuća i apartmana. Hills i ostali su pri grupaciji Mrkulić company, drugi profiter. Da ne zaboravimo da su to zaštićeni historijski spomenici,a on je Bosnu prepravio i nadogradio moderni objekat uz isti koji je ruglo sa kontra strane.karanana wrote: ↑13/02/2021 22:44 Koji su sve hoteli u budnjinom vlasnistvu?
Oni stari na pocetku aleje. Jel kupio i holywood i terme ili je to drugi frajer? Sluzi li se kod budnjinih hotela alkohol?
Jak je budnjo. Znam da su se njemu pare nosile za poso u telecomu i slicnim preduzecima. Mafija je to velika i hobotnica je. Ali ja i dalje ne vjerujem da su imali ista sa ovim, osim mozda da prikriju neciji nerad i javasluk u istrazi. Ali da su ubili ili bili saucesnici ili narucili ubistvo ne vjerujem.
Sjo ove aide.....
- gdesi bre
#6260 Re: Slučaj Dženan Memić
Znaci u njegovim hotelima nema sexa,ko bude
ulete izbacivaci i noga iz sobe.
- I naravno Dzej
#6261 Re: Slučaj Dženan Memić
Beg ti je jarane derviš u Živčićima , nego mu i Šejh fasovo krivičnu, umalo zatvora nije zaglavio .Nego prizno, pa mu uslovnu dali i da vrati pare.Iker C wrote: ↑13/02/2021 22:46Ali beg zivi po islamskim postulatima, ima svoju dzamiju, njegov hotel njegova pravila.tvojkomsija wrote: ↑13/02/2021 22:27 Čuj ima problem u hotelu sa nevjenčanim parovima... o yebo te zivot, jel ovo Iran ili Bosna
-
boshniak
#6262 Re: Slučaj Dženan Memić
Sad mi tek nije jasno, ko je ubio Dzenana. Koliko zavjere i skrivanja ko da ga je sam Inzko ubio.
- Ajs_Nigrutin
#6263 Re: Slučaj Dženan Memić
Znači all eyes on the next sedmica 
-
sandzokan
- _Reds_
#6265 Re: Slučaj Dženan Memić
Policija je kod nas umijesna u svasta, dokaz su ona dva ubistva. Prva policija ne zeli da ih rijesi, jer bi se klupko pocelo odvezivati.
I ovdje je vrlo mogue da je upleten neko iz policije.
I dobro izbirsani snimci bili, sto nije policija izuzela tada kad je dolazila 3-4 put, i vratila snimke.
-
meridiyan
#6266 Re: Slučaj Dženan Memić
Treba ovo na cijelu BiH primjeniti.Aida_Beba wrote: ↑13/02/2021 22:32Pa vecina hotela koji su u Arapskom vlasnistvu praktikuju to, a poceli su i pojedini hoteli ciji su vlasnici naši ljudi zbog halal certifikata, ne mozes otici sa djevojkom u hotel, iskljucivo vjenčana žena, na uvid licne karte gdje mora biti identično prezime, a hotel Malak Regency trazi i vjenčani list po uzoru na šerijatski zakon Saudijske Arabijetvojkomsija wrote: ↑13/02/2021 22:27 Čuj ima problem u hotelu sa nevjenčanim parovima... o yebo te zivot, jel ovo Iran ili Bosna
- Osim_13
- gdesi bre
- I naravno Dzej
-
Aida_Beba
#6270 Re: Slučaj Dženan Memić
Nema potrebe da meni bilo sta objasnjavas kada je u pitanju Alija Budnjo, ja se referiram na ono sto je on rekao i sto je zvanicno, pa indirektno se zna i poznato je da Muamer Budnjo stoji iza svega kada je prostitucija u hotelima u pitanju, da ti napišem kako je pala afera Reket u tuzilastvu? pa pala je upravo u jednoj od hotelskih soba njegovog hotela, sa prislusnim aparatima i opremom bivseg AID-a koje je Budnjo kupio od Jasmina Akšamije
Last edited by Aida_Beba on 13/02/2021 23:00, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#6271 Re: Slučaj Dženan Memić
haha, baš tako. Šerijatska policija uskače u sobe. Inače su njihovi konobari i radnici najljubazniji, po pola sata ga čekaš da dođe. Izrabljuje ih za šaku para, a sinčina se bahati. Još da mu radnici za ljubav Alje i šerijata ganjaju kurvare po sobama.
-
swanfilter
#6272 Re: Slučaj Dženan Memić
Kakvog sina ima, mozda babu ukopa ...karanana wrote: ↑13/02/2021 22:44 Koji su sve hoteli u budnjinom vlasnistvu?
Oni stari na pocetku aleje. Jel kupio i holywood i terme ili je to drugi frajer? Sluzi li se kod budnjinih hotela alkohol?
Jak je budnjo. Znam da su se njemu pare nosile za poso u telecomu i slicnim preduzecima. Mafija je to velika i hobotnica je. Ali ja i dalje ne vjerujem da su imali ista sa ovim, osim mozda da prikriju neciji nerad i javasluk u istrazi. Ali da su ubili ili bili saucesnici ili narucili ubistvo ne vjerujem.
Sjo ove aide.....
-
meridiyan
#6273 Re: Slučaj Dženan Memić
Je li i Inzko dolazio? Zato i rade sta im se prohtije.I naravno Dzej wrote: ↑13/02/2021 23:00Ima jarane, moraš samo člansku SDA pokazati i udri slobodno.
-
boshniak
#6274 Re: Slučaj Dženan Memić
- gdesi bre