Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
last mohicans

#23501 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by last mohicans »

Odgledao dvije epizode Patrie. Onako,presporo brate, je li i nastavak takav?
Lao Ce

#23502 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Lao Ce »

last mohicans wrote: 12/02/2021 23:47 Odgledao dvije epizode Patrie. Onako,presporo brate, je li i nastavak takav?
Patria je dobra serija ali je prespora. Ja sam je gledao jedno 20 dana :mrgreen:
omar little

#23503 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by omar little »

SanskiBiser wrote: 12/02/2021 22:36
Bolja od 4 sezone.

Sve je moglo biti krace i dinamicnije, inace ove sezone sam se cesto nalazio u situaciji da moram premotati i pogledati ponovo neke dijelove jer bi mi odlutale misli tokom gledanja od dosade ono pocnem prebirati po glavi sta bi trebalo od fasunge uzeti u Bingu i pokusavati se sjetiti kojim danima Bingo dobija svjeze povrce i voce. To mi se u 4 sezoni nije desavalo a suvisno pricati vise koliko je losa ta sezona bila u odnosu na prve 3.

PS
Inaros, Naomi, Filip story arc...

Image
nije mi se jednom desilo da sjednem gledati novu epizodu i ide onaj rikep na pocetku a ja veze nemam o cemu oni. reko' pa ja nisam proslu gledala, a nije...od dosade sam se bila iskljucila i pola mi promaklo.
ANamelessGhoul

#23504 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by ANamelessGhoul »

SanskiBiser wrote: 12/02/2021 21:41
omar little wrote: 12/02/2021 21:03 njh the expanse. gore od cetvrte sezone nije moglo, ali pola ove sezone se komotno moze bacit drito u smece.

ma nema nam druge nego :D
Image
WHY LISAAA WHYYYY :D
Sorry morao sam :lol:
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#23505 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by JelBistro »

Ne prduckajte previše oko Expanse! :mrgreen: Jesu malo usporili i zategnuli radnju s nekim odstupanjem iz knjiga,
ali vrh i klasa serija bez obzira na žanr a i u pogledu na ostale aktualne naslove. :thumbup:
omar little

#23506 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by omar little »

okej, pogledah konacno i taj famozni klan. cetiri i malo pete. dosta od mene. :D vece multidimenzionalne sizofrenije dugo ne vidjeh. tonalno, narativno, zanrovski, ziva sizofrenija. sta oce biti se mijenja iz scene u scenu. satira, komedija, krimi, drama, kritika...a, u biti, nista. koliko decenija mora proci da se "u regionu" nauci pisati scenarij. razvoj lika da ne spominjem. pocnemo sa dva kokosara i debila, demonstrirano glupandera, da bi tri scene kasnije, iz nicega, bez ikakve narativne i karakterne podrske, postali bistri profi igraci zajebane ulicne igre. u iducoj epizodi opet debili, kad treba za comic relief, sa sve muzickim lajtmotivom i jeftinim setup punch, onda par scena pa ambiciozne i opasne baje sa imperijalistickim pretenzijama. originalnosti tipa "ili jebes ili si jeben" "zajedno smo iz govana izasli, zajedno cemo da vodimo imperiju" da ne spominjem. samo ozbiljan spisateljski um moze takvo sta srociti. jebemtisunce. :lol:

kao i u vecini srbijanskih produkcija, manjak dobrog pisanja, etabliranja/razvoja lika, se kompenzira off beat dranjem i urlanjem. jebote, bre, kurac, bre. sve se to moze uraditi pisanjem, samo treba znati. klanic je ipak i pored svega simpaticna skupinica, oce se zezaju, oce se igraju, mladalacki i mangupski.

kao i obicno u njihovim serijama, nasa ekipica zivi u vakumu i sve to skupa nije produkt srbijanskog drustva niti je povezano sa ikakvim politickim ili drzavnim kontekstom. policajac here or there. to je sve. da su imali muda pa napravili po istinitim pricama zemunskih kriminalaca i ubica, puno bi bolje bilo. zapravo, imalo bi smisla. ovo sad je besmisleno pickasto pranje najobicnije. sto ne naprave seriju o legiji sa sve ezdebeom, klanjem po susjednim drzavama i atentatom? takav scenarij holivud ne moze napraviti, a njima stoji neiskoristen. :D

glumacka ekipa je mlada, nema nekih velikih imena. par njih su se vec etablirali malo, bili su u nekoliko serija, ali ova dva glavna nikad vidjela prije. ne kupujem ni jednog ni drugog. glavnog pogotovo. ja, mozda, previse iscitavam jer sam ja, :D ali scena njih dvojice na balkonu mi uzasno para ubitacnoj avon stringer balkon sceni. i sve to skupa onda cini jos jadnijim. no, srbija stanca glumce vise nego iko iz okoline. od tog silnog broja, neko ce se vec izdvojiti.

brate sergej bebolucija paradira kao danilo lazovic za sirotinju. :roll:

sta jos ima novo za upratiti, zomri? :D
milejovic1971

#23507 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by milejovic1971 »

12 reci...
zomri

#23508 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by zomri »

@omar little javiću se kasnije, pusti me da sad malo uživam u ovom rantu :lol: :lol: :lol:
dzigibau1

#23509 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dzigibau1 »

omar little wrote: 13/02/2021 17:50 okej, pogledah konacno i taj famozni klan. cetiri i malo pete. dosta od mene. :D vece multidimenzionalne sizofrenije dugo ne vidjeh. tonalno, narativno, zanrovski, ziva sizofrenija. sta oce biti se mijenja iz scene u scenu. satira, komedija, krimi, drama, kritika...a, u biti, nista. koliko decenija mora proci da se "u regionu" nauci pisati scenarij. razvoj lika da ne spominjem. pocnemo sa dva kokosara i debila, demonstrirano glupandera, da bi tri scene kasnije, iz nicega, bez ikakve narativne i karakterne podrske, postali bistri profi igraci zajebane ulicne igre. u iducoj epizodi opet debili, kad treba za comic relief, sa sve muzickim lajtmotivom i jeftinim setup punch, onda par scena pa ambiciozne i opasne baje sa imperijalistickim pretenzijama. originalnosti tipa "ili jebes ili si jeben" "zajedno smo iz govana izasli, zajedno cemo da vodimo imperiju" da ne spominjem. samo ozbiljan spisateljski um moze takvo sta srociti. jebemtisunce. :lol:

kao i u vecini srbijanskih produkcija, manjak dobrog pisanja, etabliranja/razvoja lika, se kompenzira off beat dranjem i urlanjem. jebote, bre, kurac, bre. sve se to moze uraditi pisanjem, samo treba znati. klanic je ipak i pored svega simpaticna skupinica, oce se zezaju, oce se igraju, mladalacki i mangupski.

kao i obicno u njihovim serijama, nasa ekipica zivi u vakumu i sve to skupa nije produkt srbijanskog drustva niti je povezano sa ikakvim politickim ili drzavnim kontekstom. policajac here or there. to je sve. da su imali muda pa napravili po istinitim pricama zemunskih kriminalaca i ubica, puno bi bolje bilo. zapravo, imalo bi smisla. ovo sad je besmisleno pickasto pranje najobicnije. sto ne naprave seriju o legiji sa sve ezdebeom, klanjem po susjednim drzavama i atentatom? takav scenarij holivud ne moze napraviti, a njima stoji neiskoristen. :D

glumacka ekipa je mlada, nema nekih velikih imena. par njih su se vec etablirali malo, bili su u nekoliko serija, ali ova dva glavna nikad vidjela prije. ne kupujem ni jednog ni drugog. glavnog pogotovo. ja, mozda, previse iscitavam jer sam ja, :D ali scena njih dvojice na balkonu mi uzasno para ubitacnoj avon stringer balkon sceni. i sve to skupa onda cini jos jadnijim. no, srbija stanca glumce vise nego iko iz okoline. od tog silnog broja, neko ce se vec izdvojiti.

brate sergej bebolucija paradira kao danilo lazovic za sirotinju. :roll:

sta jos ima novo za upratiti, zomri? :D

Serija Klan jeste malo čudno uradjena, u stilu crne komedije, dosta glumaca je nepoznato, medjutim ono što je zanimljivo kod ove serije i glavni razlog zašto je gledana u Srbiji je zato što je u potpunosti uradjena po istinitim dogadjajima, sve što se dogodilo u svakoj epizodi se zaista i dogodilo u realnosti, samo su imena i malo neke okolnosti izmenjene, prva sezona, to jest prvih 8 epizoda se dešavaju izmedju januara i avgusta 2000. i sve ove primedbe koje si nabrojao/la da ti izgledaju neuverljivo zaista su se i dogodile baš tako, svaka ličnost u seriji je postojala u realnosti, ali baš svaka koja se pojavljuje, zato je zanimljivo za gledanje ljudima koji su tada pratili dešavanja u beogradskom podzemlju, a tek posle 5. oktobra klan dobija punu snagu, tako da očekujem zanimljive sledeće sezone.
dale cooper

#23510 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Moguća četvrta sezona True Detective u razvoju sa novim piscima:

https://deadline.com/2021/02/true-detec ... 234691756/
90minut

#23511 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by 90minut »

dale cooper wrote: 14/02/2021 08:37 Moguća četvrta sezona True Detective u razvoju sa novim piscima:

https://deadline.com/2021/02/true-detec ... 234691756/
Pa znalo se da ce biti nakon određenog vremena..

Inace kako si postavio ovo vidim vijest da se mekonahi povukao iz onog projekta gdje su on i pizolato trebali surađivati baš sam se razocarao jer sam mislio da to treba sad nekad izaci. :-)
cassius

#23512 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by cassius »

Image
SanskiBiser

#23513 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by SanskiBiser »

zomri wrote: 13/02/2021 19:11 @omar little javiću se kasnije, pusti me da sad malo uživam u ovom rantu :lol: :lol: :lol:
sta Omarka uradi sa jednim postom, natjera covjeka da se maksuz registruje na forumu i da brani seriju i objasni stvari :D :lol:
omar little

#23514 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by omar little »

dzigibau1 wrote: 13/02/2021 21:09

Serija Klan jeste malo čudno uradjena, u stilu crne komedije, dosta glumaca je nepoznato, medjutim ono što je zanimljivo kod ove serije i glavni razlog zašto je gledana u Srbiji je zato što je u potpunosti uradjena po istinitim dogadjajima, sve što se dogodilo u svakoj epizodi se zaista i dogodilo u realnosti, samo su imena i malo neke okolnosti izmenjene, prva sezona, to jest prvih 8 epizoda se dešavaju izmedju januara i avgusta 2000. i sve ove primedbe koje si nabrojao/la da ti izgledaju neuverljivo zaista su se i dogodile baš tako, svaka ličnost u seriji je postojala u realnosti, ali baš svaka koja se pojavljuje, zato je zanimljivo za gledanje ljudima koji su tada pratili dešavanja u beogradskom podzemlju, a tek posle 5. oktobra klan dobija punu snagu, tako da očekujem zanimljive sledeće sezone.
ti se regas po zadatku or vat? imate algo neki?

ja nigdje nisam rekla da izgleda neuvjerljivo nego da je lose uradjeno. to sto su istiniti dogadjaji ne znaci da je automatski ekranizacija uspjesna. i od istine treba znati napraviti pricu, likove, dijaloge i sve to zaokruziti u smislenu cjelinu. ovo serija je ekvivalent tabloida. tako izgleda tabloidno pracenje neke kriminalne grupe. ne znam bas da je narocito gledana u srbiji, ali i da je ste, mogla bih razumjeti zasto. srbija obozava tabloidne i senzacionalisticke price o kriminalcima bez da se zapravo ikada bavi ozbiljnoscu problema, dekonstruira svoje drustvo i institucije te se pogleda u ogledalo. i o sebi nesto, za promjenu, nauci. nisam legiju spomenula bez veze.
omar little

#23515 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by omar little »

SanskiBiser wrote: 14/02/2021 11:24

sta Omarka uradi sa jednim postom, natjera covjeka da se maksuz registruje na forumu i da brani seriju i objasni stvari :D :lol:
sta ti oces? :D :D
SanskiBiser

#23516 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by SanskiBiser »

omar little wrote: 14/02/2021 13:59
SanskiBiser wrote: 14/02/2021 11:24

sta ti oces? :D :D
ocem da gledam Your Honor evo izasla zadnja epizoda a ima vec na 1337 oko 7 GB (hevc codec) torent sa svih 10 epizoda. :thumbup:
dzigibau1

#23517 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dzigibau1 »

omar little wrote: 14/02/2021 13:58
dzigibau1 wrote: 13/02/2021 21:09

ti se regas po zadatku or vat? imate algo neki?

ja nigdje nisam rekla da izgleda neuvjerljivo nego da je lose uradjeno. to sto su istiniti dogadjaji ne znaci da je automatski ekranizacija uspjesna. i od istine treba znati napraviti pricu, likove, dijaloge i sve to zaokruziti u smislenu cjelinu. ovo serija je ekvivalent tabloida. tako izgleda tabloidno pracenje neke kriminalne grupe. ne znam bas da je narocito gledana u srbiji, ali i da je ste, mogla bih razumjeti zasto. srbija obozava tabloidne i senzacionalisticke price o kriminalcima bez da se zapravo ikada bavi ozbiljnoscu problema, dekonstruira svoje drustvo i institucije te se pogleda u ogledalo. i o sebi nesto, za promjenu, nauci. nisam legiju spomenula bez veze.
Nemam nikakav cilj, ni zadatak, samo sam slučajno naleteo na ovaj forum koji mi je bio zanimljiv, registrovao se i odgovorio ti, ne znam čemu takva reakcija sa ovom praznom političkom demagogijom, mislio sam da na ovom forumu nema bolesnih bljuvotina kao u komentarima na ostatku klix.ba, šta ti uopšte znaš o društvu u Srbiji, kao što sam i rekao jedini razlog zašto je serija gledana su istiniti događaji koje opisuje, a ovako van tog konteksta je osrednjeg kvaliteta, još bi dodao da iako gluma nije na nekom nivou, bar ima dosta novih glumaca, smučili su mi se sve jedni isti.
ultima_palabra

#23518 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by ultima_palabra »

Eki bolesnih bljuvotina :run:
zomri

#23519 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by zomri »

e jest našao šta će braniti :lol:
SanskiBiser

#23520 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by SanskiBiser »

zomri wrote: 14/02/2021 19:24 e jest našao šta će braniti :lol:
Sta veli da Omarka pise bolesne bljuvotine tako sam skontao. :shock: :run: :lol:
dzigibau1

#23521 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dzigibau1 »

SanskiBiser wrote: 14/02/2021 19:29
Sta veli da Omarka pise bolesne bljuvotine tako sam skontao. :shock: :run: :lol:
Evo ako mogu malo da pojasnim, danas gledam nešto na internetu u vezi neke serije i slučajno nailazim na ovaj forum, deluje mi zanimljivo i reko ajde da pogledam neke preporuke za dobre serije, listajući stranice vidim komentar o seriji Klan, pošto sam je skoro gledao ostavim jedan bezazlen, benigni komentar o toj nebitnoj seriji i kao odgovor dobijem političku tiradu o ratovima, Legiji i velikosrpskoj agresiji, ubijanju i poremećenom društvu u Srbiji, na sve to moj odgovor je bio da na takav jedan moj običan komentar nisam očekivao takvu sumanutu repliku, eto ukratko to se dogodilo.
omar little

#23522 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by omar little »

budi sretan sto zaista nisi dobio odgovor od mene.
Tyke

#23523 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Tyke »

Zavrsio sa Knightfall, nista posebno, jeftina, uprostena, bez razrade likova, akcije, a toliko toga se moglo i moze o templarima govoriti i kvalitetno obraditi. Posebno lose, ocajno, sturo spomenuta/prikazana prica o Svetom gralu, tek toliko da provuku tu pricu i povezu sa templarima, cak su i to uspjeli uprskati do kraja. Na kraju mogu reci bespotrebna serija, svasta a nista u njoj.

Krenuo sam gledati YOU, prva sezona odlicna, blesava i sasvim zanimljiva za gledati.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#23524 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Gerro »

dzigibau1 wrote: 14/02/2021 20:06
SanskiBiser wrote: 14/02/2021 19:29
Evo ako mogu malo da pojasnim, danas gledam nešto na internetu u vezi neke serije i slučajno nailazim na ovaj forum, deluje mi zanimljivo i reko ajde da pogledam neke preporuke za dobre serije, listajući stranice vidim komentar o seriji Klan, pošto sam je skoro gledao ostavim jedan bezazlen, benigni komentar o toj nebitnoj seriji i kao odgovor dobijem političku tiradu o ratovima, Legiji i velikosrpskoj agresiji, ubijanju i poremećenom društvu u Srbiji, na sve to moj odgovor je bio da na takav jedan moj običan komentar nisam očekivao takvu sumanutu repliku, eto ukratko to se dogodilo.
Ne obaziri se na komentar ove Omare.

To ti je srednjovjekovna zena sa 4 macke. Jako je usamljena pa pokusava privuci paznju.
karanana

#23525 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

Svrsih your honora. Da ne odajem, sta ja znam....mixed feelings, mozda jedno 7.5. Moglo je to malo bolje. Cranston odlican.

Jel valja ova srpska 12 reci? Vidim jaka je produkcija, ide na superstartv, oni su besu napravili.
Post Reply