hihihih ja mislio neko metno na vagu pa izvago 890 grama reko varaju. Uh sad mi lakse...
Kupujmo domaće isplati se
Moderator: anex
- stubrijez
#551 Re: Kupujmo domaće isplati se
-
Matrix_
#552 Re: Kupujmo domaće isplati se
karlovaćka pivara je pod Hajnekenom (tamo se i toči Hajneken i tuši po Balkanu, u BH preko hdzovaca jedne od najvećih distrubuterskih firmi, Boreas iz Kreševa ?!?)detroit-mercy wrote: ↑12/02/2021 15:27Pa dobro sad, Karlovacko je dio Carlsberg grupacije i kao dio sistema naravno da ima veci marketinski budzet/uticaj.komercionala wrote: ↑12/02/2021 10:02Ino pivari koje si naveo su neminovnost u svakoj zemlju na svijetu, ja ne govorim o tome, govorim da Sarajevsko, tuzlansko i ostala naša piva nemaju ni približan marketink kao npr. Laško, Karlovačko, ožujsko, Lav ... ti budžeti su itekako uporedivi. Neka Sarajevsko plati reklamu na HRT-u ili RTS-u, sta je problem u tome? najlakse je kukati, a ne ulagati ništa i čekati sve. Naši proizvodžači ne ulažu u marketing ni 10% od onoga što bi trebali. Koju reklamu za vodu vidiš u medijima - 90% je to Jana. Nema to veze da li Hr ili Srbija hoće ili neće naše proizvode, napraviš kampanju marketing uložiš koji milion i imaš tržište.detroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 22:51
Onda nemoj ni da se bodes sa Heinikenom ili Carlsbergom u njihovom dvoristu.
Sarajevska, Tuzlanska ili bilo koja druga pivara u BiH je fakticki nivo craft pivara po svijetu i kao takve treba da se poziciniraju na trzistu. Nase pivo je specijalno, zbog A, B i C i na tome gradis svoju strategiju a ne da konkurises Carlsbergu pozicionirajuci svoj proizvod u isti kos sa njima.
a ne Carslbergom
Carslberg je u srbiji, pivara Čelarevo
i tuši npr. Pan pivo hrvatima u HR a puni se u Čelarevu, srbiji
hrvati su pizdili na to
Last edited by Matrix_ on 12/02/2021 16:58, edited 1 time in total.
- stubrijez
#553 Re: Kupujmo domaće isplati se
To je tacno. Ja sam zbog toga odustao od domaceg piva...Aida_Beba wrote: ↑12/02/2021 15:20 Kupiš par puta jer je domaće i super kvalitet, kasnije promijene teksturu i sastav kobasica, i bukvalno dobiješ mesarski otpad u kobasici, zato kažem naša posla nikako da zadrže nivo kvaliteta, samo profit u glavi
Za razliku od kobasica, za mene licno najbolje domace viršle na tržištu i to vec duži vremenski period
![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#554 Re: Kupujmo domaće isplati se
Meni su te chilli kobasice i virsle menprom top, a još domaće. 
-
kox
#555 Re: Kupujmo domaće isplati se
Vlasnici pivare nemaju blage veze o biznisu. Dobili da toce Pepsi, Pepsija nigdje da se kupi. Dobili Lipton, Liptona nigdje. Mims dio po dio skrsili i rasprodali. Ne znam kako Sarajevska pivara do sada nije propala. Njihovu reklamu na tv vidio dva puta u zivotu i to na ntv99 dok je Adil Kulenovic vodio
Dok je oni drze mogu biti mahalska i prigradska pivara, to im je domet. Nazalost. I ovo kaze neko ko kupuje skoro iskljucivo domace BH proizvode haman 20 godina.
Dok je oni drze mogu biti mahalska i prigradska pivara, to im je domet. Nazalost. I ovo kaze neko ko kupuje skoro iskljucivo domace BH proizvode haman 20 godina.
-
Forumerrer
#556 Re: Kupujmo domaće isplati se
Dajte ljudi, kakav AS spominjete. Unistili su sve, ukljucujuci i KLAS, gulili su ga dok su mogli pa je i on na koljenima. Plate mizerne, ljudi bez normalnih ugovora i preko noci bez posla ostaju.
Od domacih se treba ugledat na Violetu - istina nemam pojma kakve su plate uposlenicima, ali rekao bih da su normalne.
Jadni mi kad vam je idol AS grupacija - takvi poput njih i Selimovica su unistili BH privredu 100 puta vise od rata.
Cini mi se da je i Penny jedna od pozitivnijih prica, tako sam cuo.
Od domacih se treba ugledat na Violetu - istina nemam pojma kakve su plate uposlenicima, ali rekao bih da su normalne.
Jadni mi kad vam je idol AS grupacija - takvi poput njih i Selimovica su unistili BH privredu 100 puta vise od rata.
- konektovan
#557 Re: Kupujmo domaće isplati se
Nedavno je Ćorluka na tv-u rekao da je najniza plata izmedju 800-900 KM u violetiForumerrer wrote: ↑12/02/2021 18:38 Dajte ljudi, kakav AS spominjete. Unistili su sve, ukljucujuci i KLAS, gulili su ga dok su mogli pa je i on na koljenima. Plate mizerne, ljudi bez normalnih ugovora i preko noci bez posla ostaju.
-
detroit-mercy
#558 Re: Kupujmo domaće isplati se
To je ono sto ja kazem, ovdje se prica da bi nasa piva letila ko halva samo da nije granice. Gdje, realno Sarajevsko se je i prije rata pilo slabo gdje drugo osim okoline Sarajeva. Relativno je nepoznato na trzistu bivse Juge, Lasko se je prije rata moglo kupiti malte ne od Triglava do Djevdjelije. Sarajevsko ti je nesto ko Skopsko, svi culi za njega ali ga niko nije probokox wrote: ↑12/02/2021 18:15 Vlasnici pivare nemaju blage veze o biznisu. Dobili da toce Pepsi, Pepsija nigdje da se kupi. Dobili Lipton, Liptona nigdje. Mims dio po dio skrsili i rasprodali. Ne znam kako Sarajevska pivara do sada nije propala. Njihovu reklamu na tv vidio dva puta u zivotu i to na ntv99 dok je Adil Kulenovic vodio![]()
![]()
Potpuno pogresan pristup ili vlasnike jednostavno zaboli kurko za Pivaru, vjerovatno nekretnine vrijede vise od brenda
-
detroit-mercy
#559 Re: Kupujmo domaće isplati se
Onaj Hrvic iz ASa, ja sam citao njegova jedno 4 intervjua u rasponu od jedno 3-4 godine. Intervju od prije 4 godine i ovaj zadnji isti u bobu, copy/paste. Pa jebo te hoce li reci sta malo drugacije, imam osjecaj da mu posalju pitanja i neki mali koji se bavi PRom samo uzme intervju od prije 4 godine i prekopira ponovo odogovoreForumerrer wrote: ↑12/02/2021 18:38 Dajte ljudi, kakav AS spominjete. Unistili su sve, ukljucujuci i KLAS, gulili su ga dok su mogli pa je i on na koljenima. Plate mizerne, ljudi bez normalnih ugovora i preko noci bez posla ostaju.
-
kox
#560 Re: Kupujmo domaće isplati se
Ne znam kakva je sada situacija, ali AS je Klas digao haman iz mrtvih. Da je ostao pod prethodnim vlasnicima zavrsio bi postojanje prije 4-5 godina.Forumerrer wrote: ↑12/02/2021 18:38 Dajte ljudi, kakav AS spominjete. Unistili su sve, ukljucujuci i KLAS, gulili su ga dok su mogli pa je i on na koljenima. Plate mizerne, ljudi bez normalnih ugovora i preko noci bez posla ostaju.
Znam da traže da svi rade tako da u periodu kada su preuzeli Klas nije bilo nista čudno da pola radnog vremena radis u , lupam, finansijama a pola pakujes brasno tako da je mnogo ljudi otislo, a to i jeste vjerovatno bio bar dijelom cilj. Ali Klas je prije toga bio kao drzavna firma najgore vrste - slika vlasnika na zidu
Meni kod ove AS grupacije dosta stvari nije jasno, Bazar kao trgovacki lanac je kritican, cijene dosta proizvoda su im puno vece od realnog i sl. (Vegafruit ajvar, Oaza). Ali ljudi su napravili i dosta dobrih stvari, od Maze nadalje.
Last edited by kox on 12/02/2021 21:50, edited 1 time in total.
-
suspect_zero
#561 Re: Kupujmo domaće isplati se
pa logiko mojo hifa nabavlja sve iz panceva naftu i ulje sto pakuju sta mislis to da hamdija u tesnju pakuje njihova ulja hahahahah
a sto nisi tako pricao o srbima i dodiku dok si reklamirao modricina ulja je li licemjeru
i zato volim sto zivis u Tuzli u kojoj toliko vlada SDP da ti pada uvijek mrak na oci
i haj sad jednu tabelu u boji za raju
[/quote]
Mojne mi Tuzle paša moj,svugdje ima budala
Prije nekoliko mjeseci dodje švabo u Jelah,i htjede firmu otvoriti. Kad je čuo kolika je plata,sračunao da može komotno duplo davati. Braća mumini ga pozvaše na razgovor,i zaprijetiše da plata ne smije biti veća nego kod ostalih gazda. Pobježe švabo iz zemlje dobrih mumina,gdje gazdin vozni park košta više nego godišnja plata svih uposlenih....
[/quote]
Čula sam i ja ovu priču....ništa me više ne može iznenaditi.
-
Forumerrer
#562 Re: Kupujmo domaće isplati se
I prijasnji vlasnik ih je naravno srozao, a ovi su samo nastavili. Od prijatelja zena preko noci dobila otkaz, a imala platu kao diplomirani radnik mislim 650 KM.kox wrote: ↑12/02/2021 21:44Ne znam kakva je sada situacija, ali AS je Klas digao haman iz mrtvih. Da je ostao pod prethodnim vlasnicima zavrsio bi postojanje prije 4-5 godina.Forumerrer wrote: ↑12/02/2021 18:38 Dajte ljudi, kakav AS spominjete. Unistili su sve, ukljucujuci i KLAS, gulili su ga dok su mogli pa je i on na koljenima. Plate mizerne, ljudi bez normalnih ugovora i preko noci bez posla ostaju.
Znam da traže da svi rade tako da u periodu kada su preuzeli Klas nije bilo nista čudno da pola radnog vremena radis u , lupam, finansijama a pola pakujes brasno tako da je mnogo ljudi otislo, a to i jeste vjerovatno bio bar dijelom cilj. Ali Klas je prije toga bio kao drzavna firma najgore vrste - slika vlasnika na zidu, njih 20 se sudara guzicama i niko nista ne radi, hvatala se hladovina gdje god se moglo. Svi bjeze od odgovornosti a i da trebaju nesto da urade njih 90% ne bi znalo. Ne govorim o proizvodnji, taj dio ne poznajem, mozda je tamo bilo drugacije. Plate su bile niske, bonovi za njihov trzni centar umjesto novca itd. Doduse, te bonove su i drugi tada davali, mislim i Konzum i Mercator.
Meni kod ove AS grupacije dosta stvari nije jasno, Bazar kao trgovacki lanac je kritican, cijene dosta proizvoda su im puno vece od realnog i sl. (Vegafruit ajvar, Oaza). Ali ljudi su napravili i dosta dobrih stvari, od Maze nadalje.
Ulazim u Bazar (koje je zatvoren vec neko vrijeme). Unutra dizajn kao da sam se vratio u 88. godinu. Uglavnom je bio jedan radnik na citavu radnju, a u faci mu vidis tugu. Ne znam covjeka, poce pricat iz cista mira kako radi za 420 KM i kako ima (mislim) jedan slobodan dan u 14 dana.
Ne treba podrzavati sve domace, ovo su UBICE ekonomije. Jel bolje raditi u AS-u za 600 KM ili u DM-u za 1000 KM?
-
kox
#563 Re: Kupujmo domaće isplati se
Kao sto sam napisao gore, ja kupujem skoro iskljucivo domace. U okviru toga biram one koji su kvalitetniji, bolje tretiraju radnike itd. Jednostavno, podrska domacim proizvodjacima je jedini nacin da se poveca zaposlenost, a bez toga nema ni fer tretmana radnika. Sve dok na radno mjesto u npr. Bingu ceka 10 ljudi poslodavac ce to sigurno koristiti da obori uslove rada, i nas i strani nebitno. A radnici u trgovini su svuda lose tretirani, nigdje to nije neka sreca. DM ima drugi poslovni koncept i oni su specifican slucaj ne samo kod nas.
Last edited by kox on 13/02/2021 09:01, edited 1 time in total.
- drndalo
#564 Re: Kupujmo domaće isplati se
U ASu naravno, jer oni su nasi magovi! Iz Jelaha, Tesnja, ovaj, Gradacca, ma nema veze, nasi su!Forumerrer wrote: ↑13/02/2021 07:31
Ne treba podrzavati sve domace, ovo su UBICE ekonomije. Jel bolje raditi u AS-u za 600 KM ili u DM-u za 1000 KM?
-
Forumerrer
#565 Re: Kupujmo domaće isplati se
E sad je pitanje sta se smatra domacim. Da li su domaci proizvod Meggle i Argeta koji se proizvode u BiH a strani su vlasnici? Ako kupujete te proizvode da li gledate da li je svaki proizveden iskljucivo u BiH?kox wrote: ↑13/02/2021 08:57 Kao sto sam napisao gore, ja kupujem skoro iskljucivo domace. U okviru toga biram one koji su kvalitetniji, bolje tretiraju radnike itd. Jednostavno, podrska domacim proizvodjacima je jedini nacin da se poveca zaposlenost, a bez toga nema ni fer tretmana radnika. Sve dok na radno mjesto u npr. Bingu ceka 10 ljudi poslodavac ce to sigurno koristiti da obori uslove rada, i nas i strani nebitno. A radnici u trgovini su svuda lose tretirani, nigdje to nije neka sreca. DM ima drugi poslovni koncept i oni su specifican slucaj ne samo kod nas.
- drndalo
#566 Re: Kupujmo domaće isplati se
Vise je Argeta u stranom vlasnistvu domaci proizvod ako se proizvodi u Hadzicima, nego ako domaci lanac Bingo pakuje ili oznacava ambalazu Bingo znakom, a proizvedena je vani.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#567 Re: Kupujmo domaće isplati se
Last edited by _BataZiv_0809 on 13/02/2021 09:53, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#568 Re: Kupujmo domaće isplati se
koji su ovo smradovi od insana..._BataZiv_0809 wrote: ↑13/02/2021 09:47 Nabijem Hifu na kurac
[img]https://** No links **.ba/media/pictures/2016/06/28/thumbs/57724a1d-fd34-49a4-a0ed-56970a0a0a66-fb-hifa-2-previewOrg.jpg[/img]
![]()
-
Matrix_
#569 Re: Kupujmo domaće isplati se
pa na minimalcu je, šta je tu čudnoForumerrer wrote: ↑13/02/2021 07:31I prijasnji vlasnik ih je naravno srozao, a ovi su samo nastavili. Od prijatelja zena preko noci dobila otkaz, a imala platu kao diplomirani radnik mislim 650 KM.kox wrote: ↑12/02/2021 21:44Ne znam kakva je sada situacija, ali AS je Klas digao haman iz mrtvih. Da je ostao pod prethodnim vlasnicima zavrsio bi postojanje prije 4-5 godina.Forumerrer wrote: ↑12/02/2021 18:38 Dajte ljudi, kakav AS spominjete. Unistili su sve, ukljucujuci i KLAS, gulili su ga dok su mogli pa je i on na koljenima. Plate mizerne, ljudi bez normalnih ugovora i preko noci bez posla ostaju.
Znam da traže da svi rade tako da u periodu kada su preuzeli Klas nije bilo nista čudno da pola radnog vremena radis u , lupam, finansijama a pola pakujes brasno tako da je mnogo ljudi otislo, a to i jeste vjerovatno bio bar dijelom cilj. Ali Klas je prije toga bio kao drzavna firma najgore vrste - slika vlasnika na zidu, njih 20 se sudara guzicama i niko nista ne radi, hvatala se hladovina gdje god se moglo. Svi bjeze od odgovornosti a i da trebaju nesto da urade njih 90% ne bi znalo. Ne govorim o proizvodnji, taj dio ne poznajem, mozda je tamo bilo drugacije. Plate su bile niske, bonovi za njihov trzni centar umjesto novca itd. Doduse, te bonove su i drugi tada davali, mislim i Konzum i Mercator.
Ulazim u Bazar (koje je zatvoren vec neko vrijeme). Unutra dizajn kao da sam se vratio u 88. godinu. Uglavnom je bio jedan radnik na citavu radnju, a u faci mu vidis tugu. Ne znam covjeka, poce pricat iz cista mira kako radi za 420 KM i kako ima (mislim) jedan slobodan dan u 14 dana.
ne mogu svi radit u bhtelekomu i elektroprivredi i imat prosječnu platu 1700 KM ili na budžetskoj sisi bit uhljeb, parazit,
neko mora radit i u lošim firmama i u realnom srktoru gdjr je borba za opstanak
treba opet bit sretan što radi, što firma nije otišla u stečaj, a ko mu se ne sviđa nek napusti
najgori su uhljebski paraziti sa logikom socijalizma i docijalističko socijalnim sranjima ali prdrći sa lijepe visine, sa budžetskih jasli
-
Forumerrer
#570 Re: Kupujmo domaće isplati se
Ti si druze davno prokuzen, eno ti Hifa & co.Matrix_ wrote: ↑13/02/2021 10:03pa na minimalcu je, šta je tu čudnoForumerrer wrote: ↑13/02/2021 07:31I prijasnji vlasnik ih je naravno srozao, a ovi su samo nastavili. Od prijatelja zena preko noci dobila otkaz, a imala platu kao diplomirani radnik mislim 650 KM.kox wrote: ↑12/02/2021 21:44
Ne znam kakva je sada situacija, ali AS je Klas digao haman iz mrtvih. Da je ostao pod prethodnim vlasnicima zavrsio bi postojanje prije 4-5 godina.
ne mogu svi radit u bhtelekomu i elektroprivredi i imat prosječnu platu 1700 KM ili na budžetskoj sisi bit uhljeb, parazit,
treba opet bit sretan što radi, što firma nije otišla u stečaj, a ko mu se ne sviđa nek napusti
najgori su uhljebski paraziti sa logikom socijalizma i docijalističko socijalnim sranjima ali prdrći sa lijepe visine, sa budžetskih jasli
-
Matrix_
#571 Re: Kupujmo domaće isplati se
prepozno si se i našo prozvan kao uhljebski parazit s budzeta ili parazit bhtelekoma ili EP ?Forumerrer wrote: ↑13/02/2021 10:22Ti si druze davno prokuzen, eno ti Hifa & co.Matrix_ wrote: ↑13/02/2021 10:03pa na minimalcu je, šta je tu čudnoForumerrer wrote: ↑13/02/2021 07:31 I prijasnji vlasnik ih je naravno srozao, a ovi su samo nastavili. Od prijatelja zena preko noci dobila otkaz, a imala platu kao diplomirani radnik mislim 650 KM.
-
Forumerrer
#572 Re: Kupujmo domaće isplati se
Tako je, 3939 KM neto svaki mjesec.
-
kox
#573 Re: Kupujmo domaće isplati se
Ono što Meggle proizvodi u Bihaću za mene je domaći proizvod, ono što proizvodi vani nije. Tako da npr. kupujem Meggle mlijeko ali Milkos puter. Isto vrijedi za Argetu i sve ostale strane brandove.Forumerrer wrote: ↑13/02/2021 09:35E sad je pitanje sta se smatra domacim. Da li su domaci proizvod Meggle i Argeta koji se proizvode u BiH a strani su vlasnici? Ako kupujete te proizvode da li gledate da li je svaki proizveden iskljucivo u BiH?kox wrote: ↑13/02/2021 08:57 Kao sto sam napisao gore, ja kupujem skoro iskljucivo domace. U okviru toga biram one koji su kvalitetniji, bolje tretiraju radnike itd. Jednostavno, podrska domacim proizvodjacima je jedini nacin da se poveca zaposlenost, a bez toga nema ni fer tretmana radnika. Sve dok na radno mjesto u npr. Bingu ceka 10 ljudi poslodavac ce to sigurno koristiti da obori uslove rada, i nas i strani nebitno. A radnici u trgovini su svuda lose tretirani, nigdje to nije neka sreca. DM ima drugi poslovni koncept i oni su specifican slucaj ne samo kod nas.
- konektovan
#574 Re: Kupujmo domaće isplati se
Upravo zavirio u frizider, meggle mlijeko 3.2 % bar kod 387, meggle kefir 387, meggle vrhnje za kuhanje 387.....jedino mi je meggle alpinesse slani miješani namaz iz švabije..
I da, mislim da je meggle najbolji ttenutno poslodavac, minimalna plata u meggle Bihać je 1000 KM..
I da, mislim da je meggle najbolji ttenutno poslodavac, minimalna plata u meggle Bihać je 1000 KM..
-
Matrix_
#575 Re: Kupujmo domaće isplati se
tu je poseban apsurd što je mljekara u Bihaću a uvoznik, zastupnik i distributer Meggle za BH hdz ćovićeva škutorija iz Sirokog Brijega ?!?!
pa majku mu, valjda je logično da to bude ta podružnica Megglea iz Bihaća
zato Megle izbjegavam, ko ih jebe
radije ću kupit Dukat, iako je firma iz HR nije smjestila zastupstvo kod hdz ćovićeve škutorije nego tamo gdje joj je mljekara, u Gardacac pa je Lactalis d.o.d. Garadčac uvoznik i distributer Dukat proizvoda za BH
tako se to radi
Last edited by Matrix_ on 13/02/2021 13:46, edited 2 times in total.