Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
GAU8

#23151 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by GAU8 »

escobar__ wrote: 12/02/2021 08:59 Migranti su i konačni ekser u lijes države Bosne i Hercegovine.
Sta ti je, BiH je bila vise drzava za vrijeme rata nego sada...

Hvala ti Alija
neko_sa_strane

#23152 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

nosara wrote: 12/02/2021 07:49 Sve hin u biracki spisak ugurat, ako vec niste.

Jazuk da propa'nu glasovi. :D
Misliš da Bakir nije pomislio iskoristiti tu priliku uz pomoć reisa Kavazovića.
nosara

#23153 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by nosara »

neko_sa_strane wrote: 12/02/2021 13:21
nosara wrote: 12/02/2021 07:49 Sve hin u biracki spisak ugurat, ako vec niste.

Jazuk da propa'nu glasovi. :D
Misliš da Bakir nije pomislio iskoristiti tu priliku uz pomoć reisa Kavazovića.
Sve dok su tu, to je preveliko iskusenje za sve mestre izbornog inzenjeringa... :lol:
u-pet-deka

#23154 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by u-pet-deka »

Niko ih više ne želi. Osuđeni su da ostanu u BiH ili da se vrate kući.
swanfilter

#23155 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by swanfilter »

Rothmans wrote: 11/02/2021 23:44
Aida_Beba wrote: 11/02/2021 22:05 Ahhhhhh ti bosnjackog merhametli naroda, malo hurmasice malo one stvari na izvolite pa bujrum, vec je prigrlio ....

Image
Kobile... pa kad im bradrs prirede redaljku bice kuku meni i razvaljenoj mi bulji
Jos da ova zna kako se pale na plavojke ...

Nema vecih balvana od naseg naroda ...
swanfilter

#23156 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by swanfilter »

A, i ti, Chloe-Sadika, svasta-nesto bih ti imao za napisati, al mozda me vec danas ceka pauza na forumu, a ne zelim mjesec umjesto 7 dana. I tebi, i Austriji, i fasungi, i Kurtzu.

Tebi dok jednom ne naplate jarkom, ti neces odvaditi od te svoje glupe price ...
Aida_Beba

#23157 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Aida_Beba »

“Oslobođenje” – zlo novinarskog kurvaluka: Žale migrantske teroriste, a ne žale mladića kojemu je polomljena lobanja

IOM je korumpirao medije, istinu, pravdu – pa tako danas medijske kurtizane iz lista “Oslobođenje” žale migrantske teroriste koji su dobili batine kao odmazdu, ali ne žale je A. Gverića kojemu su ti isti migrantski teroristi polomili lobanju, ugrozili život i od njega vjerovatno napravili trajnog invalida koji će moguće imati epileptične napade kao posljedicu ovog premlaćivanja. Svi koji su korumpirani, od Islamske zajednice, preko političara, do medija, ponašaju se isto – ne smiju ni riječi kazati kada migrantski teroristi ugrožavau naše građane, ali, čim neko uzvrati istom mjerom, diže se salva optužbi za “fašizam” i ostale tandaramandarije. U posljednjem tekstu iz “Oslobođenja”, najednom se, eto, otkrilo da je brat A. Gverića, Mirhad Gverić, “procesuiran zbog raznih krivičnih djela”,ali se ni jednog časa ne suosjeća sa mladićem koji je pretučen. To zapravo otkriva kriminalnu, korupcijsku pozadinu novinarskog kurvaluka, kakav nikad nije zabilježen u povijesti bh. novinarstva. Fuuuuuuuuj!

U nastavku tekst iz Guzolođenja…

Gverićima je nekoliko puta oduziman automobil zbog toga što su pokušali krijumčariti migrante. Sumnja se da je, upravo, zbog neraščićenih poslova oko krijumčarenja došlo do prvobitnog sukoba između Gverića i grupe migranata koja je živjela u napuštenom objektu u blizini njihove kuće
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Bihać naredilo je da se organizator napada i zlostavljanja migranata odmah pusti na slobodu, saznaje Istraga.ba.

Pripadnici MUP-a USK-a su idenfikovali jednog od ukupno devet osoba koje su, u znak “odmazde”, teško pretukli trojicu migranata u Bihaću, a svoju akciju su snimali i objavili na Facebooku.

-Sve radimo u saradnji sa MUP-om USK-a. Jedna osoba je bila privedena i dežurni tužilac nije naredio zadržavanje. Ta osoba je priznala napad i svi dokazi su obezbijeđeni tako da nije bilo osnova za pritvor. Trenutno se vrši vještačenje tjelesnih povreda koje su zadobili migranti, kazala je glavna kantonalna tužiteljica u Bihaću Fadila Amidžić.

Istraga.ba je objavila da je organizator ovog napada bio Mirhad Gverić, poznati nasilnik iz Bihaća koji je više puta procesuiran zbog raznih krivičnih djela, ali i povezanosti sa krijumčarenjem migranata.

-Bravoo Bihać. Osveta je pala za našeg Alvira Gverića kojeg je prekjučer ova grupa migranata pretukla, navedeno je u opisu snimka koji je u srijedu ujutro objavljen na Facebooku.

https://antimigrant.ba/oslobodjenje-zlo ... a-lobanja/
moonca

#23158 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

swanfilter wrote: 12/02/2021 17:03 A, i ti, Chloe-Sadika, svasta-nesto bih ti imao za napisati, al mozda me vec danas ceka pauza na forumu, a ne zelim mjesec umjesto 7 dana. I tebi, i Austriji, i fasungi, i Kurtzu.

Tebi dok jednom ne naplate jarkom, ti neces odvaditi od te svoje glupe price ...
Ti navedi svoje loshe iskustvo, time ces pomoci mnogima.
Bez obzira na sve- neki nemaju tako sto, i zasto je to teshko prihvatiti.
Nije razlog da nekome zbog toga zelis da mu isti, nanesu zlo, oplajackaju.. siluju itd... jako puno govori i o tvom karakteru.. gdje bi se komsije (mozda i najblizi ) zamislile, da li da se nadju u liftu zajedno ili stubistu, da ti ovo citaju.
swanfilter

#23159 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by swanfilter »

moonca wrote: 12/02/2021 17:32
swanfilter wrote: 12/02/2021 17:03 A, i ti, Chloe-Sadika, svasta-nesto bih ti imao za napisati, al mozda me vec danas ceka pauza na forumu, a ne zelim mjesec umjesto 7 dana. I tebi, i Austriji, i fasungi, i Kurtzu.

Nije razlog da nekome zbog toga zelis da mu isti, nanesu zlo, oplajackaju.. siluju itd... jako puno govori i o tvom karakteru.. gdje bi se komsije (mozda i najblizi ) zamislile, da li da se nadju u liftu zajedno ili stubistu, da ti ovo citaju.
U redu je ...
howdy

#23160 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

moonca wrote: 12/02/2021 17:32

u tome sto si napisala kutlača je najgora :lol: sve bi nas pobila nemoj bradere dirat
Chloe
Photo mod

#23161 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Posveti se sebi i poradi na sebi, to bi ti bilo pametnije. :-D
Chloe
Photo mod

#23162 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Gverićima je nekoliko puta oduziman automobil zbog toga što su pokušali krijumčariti migrante. Sumnja se da je, upravo, zbog neraščićenih poslova oko krijumčarenja došlo do prvobitnog sukoba između Gverića i grupe migranata koja je živjela u napuštenom objektu u blizini njihove kuće
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Bihać naredilo je da se organizator napada i zlostavljanja migranata odmah pusti na slobodu, saznaje Istraga.ba.
Lopovska posla.
howdy

#23163 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

jel zima ilegalcima? koliko ste ih odveli kuci da se ne smrznu? :)
Chloe
Photo mod

#23164 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Chloe wrote: 11/02/2021 15:00
Johnny_x wrote: 11/02/2021 14:56
Chloe wrote: 11/02/2021 14:30

Nema logike u mnogo čemu.
Da smo generalno bolji ljudi, ne bi imali one koji se kupaju u šampanjcu i one koji danas umiru od gladi.
Samo jednoj obitelj u Ugandi je dovoljno 10 eura mjesečno za hranu,
toliko mi najobičniji potrošimo mjesečno na gluposti.
Kamo sreće da je sve idealno, pravedno i prati koliko toliko logiku.
Svako ima pravo da radi sa svojim novcem sta hoce, ako se neko kupa u sampanjcu, neka to radi, njegov je novac, i ti nemas pravo da ga kritikujes sto nije human, sto ne pomaze drugima. Ako se neko rasipa i trosi SVOJ novac, niko nema pravo da ga kritikuje ili da mu namece gdje ce trositi svoje pare. To sto su neke zemlje bogatije i sto trose svoj novac na raznorazne gluposti(UAE na nebodere), je problem te drzave i njihovih stanovnika.
Problem moje drzave i njenih stanovnika je sto imamo hiljade ljudi koji tumaraju ulicama, bez ikakvog dokumenta, sto prvaljuju u tudje domove, pljackaju, napadaju moje sugradjane, stoje drogirani i pjani na semaforima i zelim da neko ko placa porez ovoj drzavi da se rijesi taj problem, zelim da se postuju zakoni ove zemlje, je li problem u tome? Ne moze BiH kao drzava, kao ni bilo koja drzava, prihvatati bez ikakvog reda i zakona stanovnike druge drzave samo zato sto oni u svojoj maticnoj drzavi nemaju posla. Mozemo ih prihvatati ali samo po pravilima i zakonima, a nikako ovako kako je sad.
Naravno, da svako svojim novcem radi šta hoće. I ja to radim.
A problem naša država ima kao i jače države od nje.

KAd tako sve znaš, javi se da imaš rješenje i daj svoj doprinos u rješavanu migrantske krize. :)

Bilo bi lijepo da i ove naše što ih krijumčare natjeraš da poštuju zakone naše države ... ;)
@Johnny_x

"Gverićima je nekoliko puta oduziman automobil zbog toga što su pokušali krijumčariti migrante. Sumnja se da je, upravo, zbog neraščićenih poslova oko krijumčarenja došlo do prvobitnog sukoba između Gverića i grupe migranata koja je živjela u napuštenom objektu u blizini njihove kuće
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Bihać naredilo je da se organizator napada i zlostavljanja migranata odmah pusti na slobodu, saznaje Istraga.ba."

Šta sa ovima našima pametnjakovićima, svoji na svome a kabadahije koje muljaju sa migrantima, čuuj, krijumčarenje...

Ili ovima ovakvima :
Jezivi zločin koji je do srži potresao stanovnike Teočaka predmet je opsežne istrage koju provode istražitelji tuzlasnkog MUP-a.

Kako saznajemo 22-godišnji Haris Haračić je muškarac koji je u pljačkaškom pohodu provalio u porodičnu kuću gdje je nožem ubio staricu H. Đ. (73), a teško povrijedio njenog supruga M. Đ. (78). Ovu informaciju je potvrdila i kćerka žrtava Nermina Džuzdanović koja je fotografiju osumnjičenog objavila na svom Facebook profilu.
Ili ovo
U Velikoj Kladuši sinoć oko 22 sata dogodila se pucnjava u kojoj je ubijen 28-godišnji muškarac. Ovu informaciju je za "Avaz" potvrdio portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Kako saznajemo ubijen je Hasan Grahović, a na društvenim mrežama prijatelji se opraštaju od njega.

- Muškarac u dobi od 35 godina pucao je u 28-godišnjaka i tom prilikom mu nanio smrtnosne povrede. On je uhapšen i bit će predat Tužilaštvu USK. Oba muškarca su iz Velike Kladuše - rekao nam je Šiljdedić.
I zbilja, hoćemo li sve građane Teočak i Kladuše proglasiti ubicama i lopovima?
DEMONIKA

#23165 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by DEMONIKA »

titami :lol:

titami je bilo za howdija ne za tebe
js :mrgreen:
Chloe
Photo mod

#23166 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

DEMONIKA wrote: 12/02/2021 20:58 titami :lol:

'dje si Demi? I da je za mene, šta ima veze... Ni prva ni posljednja ne bi bila.... :kiss:
swanfilter

#23167 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by swanfilter »

Chloe wrote: 12/02/2021 20:35

Ma, ti se dokazujes od teme do teme. Toliko, da si i ime promijenila, a vrhunac ti nisu migranti, nego bosnjacka imena. Sjecas se ti, Sadika ...

Haj, prijatno ti. Kidas mi zivce, pa cu prestati ...
DEMONIKA

#23168 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by DEMONIKA »

Chloe wrote: 12/02/2021 21:01

'dje si Demi? I da je za mene, šta ima veze... Ni prva ni posljednja ne bi bila.... :kiss:
pa jbga na ovoj temi za tebe bi bilo
titami :run:
:mrgreen:
Chloe
Photo mod

#23169 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

swanfilter wrote: 12/02/2021 21:14
Chloe wrote: 12/02/2021 20:35

Ma, ti se dokazujes od teme do teme. Toliko, da si i ime promijenila, a vrhunac ti nisu migranti, nego bosnjacka imena. Sjecas se ti, Sadika ...

Haj, prijatno ti. Kidas mi zivce, pa cu prestati ...
Jesi li ti jeo bunike momak? :)
Chloe
Photo mod

#23170 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

DEMONIKA wrote: 12/02/2021 21:52
Chloe wrote: 12/02/2021 21:01

pa jbga na ovoj temi za tebe bi bilo
titami :run:
:mrgreen:
Demi draga, zašto?
U svom životu ništa ne radim nezakonito :)
A ovdje iznosim mišljenje kao i svi drugi.
To što ne podržavam mržnju, generalizaciju ljudi itd. ako je moj grijeh, meni će na pleća i nikom drugom.
I bez obzira koliko su se mnogi potrudili popljuvati me, time su rekli ko su oni kao i sa svim drugim upisima koji nemaju veze ni sa ljudskošću niti sa pravdom.

Da hoće ukinuti policijski sat, možda ljudi nadju drugi način kanalisanja frustracija i negativne energije... :eh:
Chisum

#23171 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chisum »

Ne upratih, napisase li razni dezurni i jedan jedini komentar na temu pretucenog momka, ili im se Bosnjaci toliko gade, da je sve zavrslo onom cuvenom "ovako su nasi u Njemackoj" mantrom ono dvoje banovanih u egzilu?
Ili je mozda palo koje "ja, i?", a sve u skladu s odnosom ove bagre prema svom narodu.

Reakcija ista kao i kada je onaj nadrogirani pakistanski majmun udario onu nanu preg granapom - NEMA JE. Ono, ko sljivi nanu. Ona pobjegulja iz Slovenije se nije javljao dan-dva, i to je bilo to, a nije se jedan jedini slucaj desio da se ovi divljaci nisu ogrijesili o zemlju po kojoj hodaju bez dokumentata i bilo kakve odgovornosti, a da ova prodana bagra nije pozurila da ispljuje Bosnjake i da nam, za svaki slucaj, prije svake rasprave, "objasni" da su nase izbjeglice sve to, a i gore, stavljajuci u istu ravan one koji su bjezali od rata s ovim iegalnim istocnjacma iz zemalja koji vidjeli rata nisu.

Onoj svedskoj trolcini je svaki post pocinjao tom pricom - vecu mrznju i gadjenje prema sopstvenom narodu nisam dugo vidio.
Vjerujem da i danas laprda o istim stvarima, ali pod drugim imenom.
Last edited by Chisum on 13/02/2021 01:20, edited 1 time in total.
Piaty

#23172 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Piaty »

Nemojte se sta naljutiti, ali od ovog lika ste samo gori jos vi koji se raspravljate sa njim. Frajer stavlja nake smajlije, zajebava se, ko fol brani tipove koje bi rodjeni brat ili otac slomili od batina zbog njihovog ponasanja a kamoli neko iz druge drzave.
Klasicni zajebant, opali smajli pa se ti j...

Tuzno je ovo braco draga. Moj je otac je proveo 4 godine na liniji za ovaj komadic zemlje ali nije prezivio mir jer je od rata zestoko obolio i umro. Sad neko dodje da nas zeza na ovo malo jada sto imamo, da nam udara nene i nase djevojcice i djecake. Osjecam se ko govno zbog toga, frustriran sam a volim ovu zemlju, najradije bih otisao na Mars kada vec ne mogu zivjeti u svojoj zemlji a u drugu nesto i ne bih.

Ono sto se ne spominje, i vise je muska stvar, jeste to da niko ne primjecuje kako su ovi ljudi toliko izgubili svoju cast da se potucaju po nekakvim satorima u stranim drzavama, da i se na njih gleda drugacije i slicno. Sto je jos gore oni uopce nisu prinudjeni na to ponizenje ali se svejedno ponizavaju. To mi je potpuno strano, nesto kao prosjacenje. Mislim ono, sve i da nemas ali hajd kako ces na ulicu da prosis??? Mozes zamisliti sebe tako?
I to momci od 20-30 godina?!

Jedanput sam jednom od njih platio rucak, nakon toga mi je trazio cigaru i kad sam mu dao cigaru, trazio mi je jos 5 maraka??!
Zao mi je sto su kao narodi spali na to. Ja licno ne bih imao postovanje prema rodjenom bratu da je takav.

U cijeloj prici mi je zao najvise nas, posebno naseg naroda u Krajini. Cuo sam jos prije 2 godine od jedne djevijke iz Krajine da su cijela sela nestala i onda jos i ovo da ih snadje. Zalosno.

Nek nam je Bog na pomoci!
aldinjo

#23173 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by aldinjo »

Chisum wrote: 12/02/2021 22:51 Ne upratih, napisase li razni dezurni gutaci turskoarapskih "bratskih" kuraca jedan jedini komentar na temu pretucenog momka, ili im se Bosnjaci toliko gade, da je sve zavrslo onom cuvenom "ovako su nasi u Njemackoj" mantrom ono dvoje banovanih SDA funjara u egzilu?
Ili je mozda palo koje "ja, i?", a sve u skladu s odnosom ove bagre prema svom narodu.

Reakcija ista kao i kada je onaj nadrogirani pakistanski majmun udario onu nanu preg granapom - NEMA JE. Ono, ko sljivi nanu, valja ga podojiti brOci. Ona pobjegulja iz Slovenije se nije javljao dan-dva, i to je bilo to, a nije se jedan jedini slucaj desio da se ovi divljaci nisu ogrijesili o zemlju po kojoj hodaju bez dokumentata i bilo kakve odgovornosti, a da ova prodana bagra nije pozurila da ispljuje Bosnjake i da nam, za svaki slucaj, prije svake rasprave, "objasni" da su nase izbjeglice sve to, a i gore, stavljajuci u istu ravan one koji su bjezali od rata s ovim iegalnim istocnjackim klosarima iz zemalja koji vidjeli rata nisu.

Onoj svedskoj trolcini je svaki post pocinjao tom pricom - vecu mrznju i gadjenje prema sopstvenom narodu nisam dugo vidio.
Vjerujem da i danas laprda o istim stvarima, ali pod drugim imenom.
:lol: :lol: :lol: :skoljka: :run:
aldinjo

#23174 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by aldinjo »

jajara wrote: 11/02/2021 22:07
Aida_Beba wrote: 11/02/2021 20:28 Migranti prije sat vremena kod pumpe u Velesicima napali ženu sa djetetom koja se vracala iz Penija i ukrali joj kese odnosno istrgali joj iz ruku

Muž joj sa dvojicom prijatelja sada češlja autobusku i željezničku stanicu i taj reon vjerovatno ce biti nesto za crne hronike uskoro ako nesto krene po zlu, narod je prisiljen da se sam brani kakva policija
Ko je god u blizini nek se pridruzi muzu i nek obave ono sto treba na sto bolji nacin. I na svaki napad nek se odgovori 10 puta jace :bih:
:lol: :lol: :lol: :skoljka: :run:
aldinjo

#23175 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by aldinjo »

Rothmans wrote: 11/02/2021 23:44
Aida_Beba wrote: 11/02/2021 22:05 Ahhhhhh ti bosnjackog merhametli naroda, malo hurmasice malo one stvari na izvolite pa bujrum, vec je prigrlio ....

Image
Kobile... pa kad im bradrs prirede redaljku bice kuku meni i razvaljenoj mi bulji
:lol: :lol: :lol: :run:
Locked