https://www.worldometers.info/coronavirus/#countrieskio01 wrote: ↑04/02/2021 16:37Posto sam ja dezurni advokat, ima li dezurni matematicar da mi obrazlozi ove njegove brojke?
Svi ovdje koriste ovu stranicu pa eto prouci je malo.
Moderator: O'zone
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countrieskio01 wrote: ↑04/02/2021 16:37Posto sam ja dezurni advokat, ima li dezurni matematicar da mi obrazlozi ove njegove brojke?
Dobro, na vrhu stranice pise deaths= 3%. Hoces mi reci da je 2,4% od tih umrlih dobro proslo?Trappist wrote: ↑04/02/2021 17:37https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Pa ujednačeno smo na vrhu svjetske liste po smrtnosti. Trenutno 8.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/02/2021 17:10 Ljudi žive u BiH i vide svojim očima kakva je situacija i rade ugostiteljski objekti i broj smrti je ujednačen,
neki to vide i opet ne vjeruju a neki kao u ZHK vide i vjeruju.
U nekim državama je sve zatvoreno ali oni ne znaju kako je to kad je sve otvoreno pa misle da im tako mora biti.
Pa ne znam sta mene pitas, fino ti pise da je 0.4% u kritičnom stanju. A na istoj stranici imas istraživanje za new york gdje je bilo 10 puta vise slučajeva nego sto je zabilježeno.kio01 wrote: ↑04/02/2021 17:41Dobro, na vrhu stranice pise deaths= 3%. Hoces mi reci da je 2,4% od tih umrlih dobro proslo?Trappist wrote: ↑04/02/2021 17:37https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Ko krivično odgovara u tih 7 drugih drzava?ja71 wrote: ↑04/02/2021 18:20Pa ujednačeno smo na vrhu svjetske liste po smrtnosti. Trenutno 8.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/02/2021 17:10 Ljudi žive u BiH i vide svojim očima kakva je situacija i rade ugostiteljski objekti i broj smrti je ujednačen,
U nekim državama je sve zatvoreno ali oni ne znaju kako je to kad je sve otvoreno pa misle da im tako mora biti.
U normalnim državama bi neko krivično odgovorao zbog toga.
Bit je da nemamo mjere koje narušavaju mentalno zdravlje i slabe imunitet,ja71 wrote: ↑04/02/2021 18:20Pa ujednačeno smo na vrhu svjetske liste po smrtnosti. Trenutno 8.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/02/2021 17:10 Ljudi žive u BiH i vide svojim očima kakva je situacija i rade ugostiteljski objekti i broj smrti je ujednačen,
Možemo ako hoćeš i prodiskutovati stanje u tim zemljama.
Sta mislis pod ispostovala? Ti to znas da slovenci nisu ispostovali? Talijani isto, spanci, cesi, njemci, portugalci? Niko nije ispostovao osim kineza meni se cini.
Odgovaraju barem pojedinci koji krse propise.Trappist wrote: ↑04/02/2021 18:21Ko krivično odgovara u tih 7 drugih drzava?ja71 wrote: ↑04/02/2021 18:20Pa ujednačeno smo na vrhu svjetske liste po smrtnosti. Trenutno 8.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/02/2021 17:10 Ljudi žive u BiH i vide svojim očima kakva je situacija i rade ugostiteljski objekti i broj smrti je ujednačen,
I je li tebi to normalno? I u sjevernoj koreji te upucaju ako preneseš virus nekome, sto to onda ne hvalimo?Edin H. wrote: ↑04/02/2021 19:22Odgovaraju barem pojedinci koji krse propise.
£500 za prvo krsenje propisa, pa onda 6 sedmica zatvora za frajera kojega je jaran posjetio da uzme punjac za telefon
A man whose friend visited his home during the Isle of Man's second coronavirus lockdown has been jailed.
Nathan Orme, 28, told police the person who had been at his home to get a phone charger was part of his "bubble", despite no such rules existing on the island, Douglas Courthouse heard.
He admitted to breaking the island's strict Covid-19 laws prohibiting indoor gatherings.
Orme, of Anagh Coar Road in Douglas, was sentenced to six weeks in prison.
Defence advocate Stephen Wood told the court Orme was a "damaged man" and had done "nothing criminal" other than meeting with his friend.
Orme was previously fined £500 for breaking self-isolation rules in May last year after leaving his home following an argument with his girlfriend.
I još uvijek su u top 3 prema broju umrlih na milion stanovnika u zadnjih 7 dana. Nešto ne štima.Edin H. wrote: ↑04/02/2021 19:22Odgovaraju barem pojedinci koji krse propise.
£500 za prvo krsenje propisa, pa onda 6 sedmica zatvora za frajera kojega je jaran posjetio da uzme punjac za telefon
A man whose friend visited his home during the Isle of Man's second coronavirus lockdown has been jailed.
Nathan Orme, 28, told police the person who had been at his home to get a phone charger was part of his "bubble", despite no such rules existing on the island, Douglas Courthouse heard.
He admitted to breaking the island's strict Covid-19 laws prohibiting indoor gatherings.
Orme, of Anagh Coar Road in Douglas, was sentenced to six weeks in prison.
Defence advocate Stephen Wood told the court Orme was a "damaged man" and had done "nothing criminal" other than meeting with his friend.
Orme was previously fined £500 for breaking self-isolation rules in May last year after leaving his home following an argument with his girlfriend.
Preporuka je i da se maske sa filterom ne koriste a austrija i jos neke zemlje te maske uveli pod obaveznedaddy-kool wrote: ↑07/02/2021 14:10 https://www.nature.com/articles/d41586-021-00277-8?s=03
Coronavirus is in the air — there’s too much focus on surfaces
Catching the coronavirus from surfaces is rare. The World Health Organization and national public-health agencies need to clarify their advice.
Meni je nevjerovatno da se preporuke još uvijek nisu usaglasile sa naučnim rezultatima i razumijevanjem prenosa virusa, ovu priču smo imali prije 6 mjeseci!?
novi-korona-virus-velika-opasnost-ili-n ... #p16752746
Ne vidim poveznicu, nitko nije ni spomenuo vakcinu.Mogy87 wrote: ↑08/02/2021 18:53 Nadam se da ovaj fan klub Svedske podrzava i ovu inicijativu digitalnog pasosa za vakcinisane![]()
https://www.reuters.com/article/us-heal ... SKBN2A41QU