Probo, nije nestoMatrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:02probaj pa ćeš vidjetdetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 22:57Pa sam naziv premium bi trebao da nosi svoju tezinu, sad je li sarajevsko premium stvarno premium je drugo pitanje![]()
daleko bolje od bilo kojeg uvoznog smeća na tržištu
Kupujmo domaće isplati se
Moderator: anex
-
detroit-mercy
#501 Re: Kupujmo domaće isplati se
- drndalo
#502 Re: Kupujmo domaće isplati se
I sta imas ti od toga? Bolju cijenu? Bolje gorivo? Ne zna krkan sta ce s para ali ne do bog podici plate radnicima za 100-200 KM...Matrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:00
da,da
ista šuplja prica kao i za Bingo
samo što i Hifa i Bingo ulažu u nove objekte i zaposljavaju nove ljude
Hifa otvorila i savremeni naftni terminal
INA i EP nisu otvorile.nove pumpe godinama niti šta ulažu, već izvlače profit iz BH
žive jos telativno dobro zahvaljujući nasljeđenim dobrim pozicijama benzinskih pumpi ali se i taj "kredit" topi neće jos zadugo
kako se vidi na gore listi Hifa ih sustiže a bogami neke i prestize
a kad bi se sabrale sve kćerke Hife i objedinio prikaz kao jedne kompanije, najbolji su
za inat svim dušmanima koji gotive tuđe govno
Koje bi oni onda opet vise trosili okolo, i multiplicirali potrosnju vise nego kad seljak kupi novog Mercedesa SLK...
Mislim zamisli odrona, EP, u vlasnistvu INAe, u vlasnistvu MOLa, ima vece plate od naseg najboljeg nafto-mumina...
Jebote, isto nadrealisti...
Bingo barem nesto ulaze i u proizvodnju, a HIFA vala bas nista... Ali je nasa... Malo nas je al’ smo govna.
-
detroit-mercy
#503 Re: Kupujmo domaće isplati se
da,dadrndalo wrote: ↑11/02/2021 23:07Ja to odlicno kontam, ti idealiziras samo zato jer je robovlasnik iz Tesnja... Ina BiH i EP iako u stranom vlasnistvu, rade ovdje, placaju poreze, zaposljavaju ljude, kao i Hifa. Ono sto je meni vaznije je da zaposleni u INA i EP po mojim informacijama imaju bolje uslove i plate nego kod “naseg mumina”... Nas mumin kajmak kupi od raje i putem monopola na pelet, kojeg je bio sveg pokupovao, pa je zima na zimu pelet bio skocio sa 150->300 KM/tona... Dobri nas mumin-kajmaklija...Matrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:00 [quote=drndalo post_id=17145451 time=<a href="tel:1613080544">1613080544</a> user_id=110018]
[quote=Matrix_ post_id=17145434 time=<a href="tel:1613080087">1613080087</a> user_id=451227]
pa nemaju svoju rafineriju, pa moraju kupovat negdje
nisu INA I EP domaći jer su samo podružnice stranih kompanija sa sjedištima van BH i kajmak nose u druge zemlje
Hifa je domaća kompanija
to su različite i bitne stvari koje ti nećes ili ne možeš da skontaš
Dakle osim sto gazda ima prijavljenu adresu u Tesnju, nista drugo mu nije domace... Pa ga ne treba tako ni hvaliti, lihvar kao i ostali naftasi. Samo jos vece govno jer je nas, ali nas hebe vise nego i strani...![]()
INA i EP nisu otvorile.nove pumpe godinama niti šta ulažu, već izvlače profit iz BH
žive jos telativno dobro zahvaljujući nasljeđenim dobrim pozicijama benzinskih pumpi ali se i taj "kredit" topi neće jos zadugo
a kad bi se sabrale sve kćerke Hife i objedinio prikaz kao jedne kompanije, najbolji su
[/quote]
I sta imas ti od toga? Bolju cijenu? Bolje gorivo? Ne zna krkan sta ce s para ali ne do bog podici plate radnicima za 100-200 KM...
Koje bi oni onda opet vise trosili okolo, i multiplicirali potrosnju vise nego kad seljak kupi novog Mercedesa SLK...
Mislim zamisli odrona, EP, u vlasnistvu INAe, u vlasnistvu MOLa, ima vece plate od naseg najboljeg nafto-mumina...
Bingo barem nesto ulaze i u proizvodnju, a HIFA vala bas nista... Ali je nasa... Malo nas je al’ smo govna.
[/quote]
Hadzije iz Tesnja, duboko povezani sa SDA
-
Aida_Beba
#504 Re: Kupujmo domaće isplati se
Floskula - Kupujmo domace naustrb kvaliteta moze proci samo kod budala 
-
Matrix_
#505 Re: Kupujmo domaće isplati se
kad violetini radnici u Škutirlendu ne budu glasali za tuđman-boban-ćovićev HDZ mozda i kupim koji njihiv proizvodNike af1 white wrote: ↑11/02/2021 23:06kad ti budes kupovao domacu violetu memo i glasao za sdp tek tada ces imato pravo glasaMatrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:02probaj pa ćeš vidjetdetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 22:57
Pa sam naziv premium bi trebao da nosi svoju tezinu, sad je li sarajevsko premium stvarno premium je drugo pitanje![]()
daleko bolje od bilo kojeg uvoznog smeća na tržištu![]()
ovako... od mene se neće finasirat
- drndalo
#506 Re: Kupujmo domaće isplati se
Vala bas razmisljam odakle mi je ovaj stil pisanja iako ima samo 15 postova nakon 23 reinkarnacije (da ne kazem vaskrsavanja), i bas na njega pomislim...Nike af1 white wrote: ↑11/02/2021 23:06kad ti budes kupovao domacu violetu memo i glasao za sdp tek tada ces imato pravo glasaMatrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:02probaj pa ćeš vidjetdetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 22:57
Pa sam naziv premium bi trebao da nosi svoju tezinu, sad je li sarajevsko premium stvarno premium je drugo pitanje![]()
daleko bolje od bilo kojeg uvoznog smeća na tržištu![]()
-
Matrix_
#507 Re: Kupujmo domaće isplati se
vidim Gasprom i INA imaju manje cijenedrndalo wrote: ↑11/02/2021 23:07I sta imas ti od toga? Bolju cijenu? Bolje gorivo? Ne zna krkan sta ce s para ali ne do bog podici plate radnicima za 100-200 KM...Matrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:00
da,da
Mislim zamisli odrona, EP, u vlasnistvu INAe, u vlasnistvu MOLa, ima vece plate od naseg najboljeg nafto-mumina...![]()
imam zadovoljstvo što ostavljam moje oare domaćem čovjeku, koji ulaže u nove objekte i zapošljava ljude, malo. prati koliko jr novih pumpi Hifa grupacija otvorila, barem 20 u zadnjih 2 godine
i što ne dajem tuđinu
istu vi priču imate i za Bingu
jednostavno vam sve domaće trn u oku
ili ste zaposleni u nekoj od ovih distributerskih stranih frimi ili ste jefnostavno krivo nasađeni
ali to već nije moj problem
-
detroit-mercy
#508 Re: Kupujmo domaće isplati se
A sta je sa SDA firmama i ciji radnici glasaju za SDA, tog bracnog partnera HDZa jos od ranih danaMatrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:12kad violetini radnici u Škutirlendu ne budu glasali za tuđman-boban-ćovićev HDZ mozda i kupim koji njihiv proizvodNike af1 white wrote: ↑11/02/2021 23:06kad ti budes kupovao domacu violetu memo i glasao za sdp tek tada ces imato pravo glasa![]()
ovako... od mene se neće finasirat
Ja sam reko, od kako je Fiko nabavio registratore preko veze, samo Fikine proizvode kupujem
-
detroit-mercy
#509 Re: Kupujmo domaće isplati se
Koji li je, vidim da se je tek registrovaodrndalo wrote: ↑11/02/2021 23:15Vala bas razmisljam odakle mi je ovaj stil pisanja iako ima samo 15 postova nakon 23 reinkarnacije (da ne kazem vaskrsavanja), i bas na njega pomislim...Nike af1 white wrote: ↑11/02/2021 23:06kad ti budes kupovao domacu violetu memo i glasao za sdp tek tada ces imato pravo glasa![]()
![]()
- drndalo
#510 Re: Kupujmo domaće isplati se
Ne dajes tudjinu, koji distribuira naftu koju kupuje u Pancevu od Rusa? Aferim. Znao sam da je SDA logika zjbna, ali toliko, nisam znao...Matrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:16vidim Gasprom i INA imaju manje cijenedrndalo wrote: ↑11/02/2021 23:07I sta imas ti od toga? Bolju cijenu? Bolje gorivo? Ne zna krkan sta ce s para ali ne do bog podici plate radnicima za 100-200 KM...Matrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:00
da,da
Mislim zamisli odrona, EP, u vlasnistvu INAe, u vlasnistvu MOLa, ima vece plate od naseg najboljeg nafto-mumina...![]()
imam zadovoljstvo što ostavljam moje oare domaćem čovjeku, koji ulaže u nove objekte i zapošljava ljude, malo. prati koliko jr novih pumpi Hifa grupacija otvorila, barem 20 u zadnjih 2 godine
i što ne dajem tuđinu
ili ste zaposleni u nekoj od ovih distributerskih stranih frimi ili ste jefnostavno krivo nasađeni
-
Matrix_
#511 Re: Kupujmo domaće isplati se
za tebe su isti, za mene nisudetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 23:16A sta je sa SDA firmama i ciji radnici glasaju za SDA, tog bracnog partnera HDZa jos od ranih danaMatrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:12kad violetini radnici u Škutirlendu ne budu glasali za tuđman-boban-ćovićev HDZ mozda i kupim koji njihiv proizvodNike af1 white wrote: ↑11/02/2021 23:06
kad ti budes kupovao domacu violetu memo i glasao za sdp tek tada ces imato pravo glasa![]()
ovako... od mene se neće finasirat. Kako ono rece podpresjednik SDA na kongresu HDZa, da su dobri partneri koji se savrseno razumiju
Ja sam reko, od kako je Fiko nabavio registratore preko veze, samo Fikine proizvode kupujem![]()
tvoj problem što ne vidiš DRASTIČNU razliku izmedu osovine rasturanja BH od tuđmana-slobe preko bobana- karadžića do dodika-ćovića i s druge strane snaga koje nastoje da sačuvaju BH od ovih prvih
- drndalo
#512 Re: Kupujmo domaće isplati se
Ma Memo nas stari, dobri...detroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 23:18Koji li je, vidim da se je tek registrovaodrndalo wrote: ↑11/02/2021 23:15Vala bas razmisljam odakle mi je ovaj stil pisanja iako ima samo 15 postova nakon 23 reinkarnacije (da ne kazem vaskrsavanja), i bas na njega pomislim...Nike af1 white wrote: ↑11/02/2021 23:06
kad ti budes kupovao domacu violetu memo i glasao za sdp tek tada ces imato pravo glasa![]()
![]()
![]()
-
detroit-mercy
#513 Re: Kupujmo domaće isplati se
A to SDA cuva zemlju od svojih pouzdanih partnera u pljakanjuMatrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:23za tebe su isti, za mene nisudetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 23:16A sta je sa SDA firmama i ciji radnici glasaju za SDA, tog bracnog partnera HDZa jos od ranih dana. Kako ono rece podpresjednik SDA na kongresu HDZa, da su dobri partneri koji se savrseno razumiju
Ja sam reko, od kako je Fiko nabavio registratore preko veze, samo Fikine proizvode kupujem![]()
tvoj problem što ne vidiš DRASTIČNU razliku izmedu osovine rasturanja BH od tuđmana-slobe preko bobana- karadžića do dodika-ćovića i s druge strane snaga koje nastoje da sačuvaju BH od ovih prvih
Eto, hadzije sposobni, inovatori, ma giganti cudi me da ih vec nisu vrbovali da sjede na Board of Directors u Boschu ili Daimleru
-
Matrix_
#514 Re: Kupujmo domaće isplati se
slabo nešto kontašdrndalo wrote: ↑11/02/2021 23:23Ne dajes tudjinu, koji distribuira naftu koju kupuje u Pancevu od Rusa? Aferim. Znao sam da je SDA logika zjbna, ali toliko, nisam znao...Matrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:16vidim Gasprom i INA imaju manje cijenedrndalo wrote: ↑11/02/2021 23:07
I sta imas ti od toga? Bolju cijenu? Bolje gorivo? Ne zna krkan sta ce s para ali ne do bog podici plate radnicima za 100-200 KM...
i što ne dajem tuđinu
ponovit ću jos jednom, nadam se da neće bit potrebno i treći put
naravno da nemaju rafineriju i moraju od nekog kupovat, ali nije isto kad to gorivo kupim kod njih i direktno na Gasprom pumpi
gornji top spisak sa prihodima jasno ukazuje na razliku
to sto ti ne možes da skontas kvaku je drugi par opanaka
-
Matrix_
#515 Re: Kupujmo domaće isplati se
ne mislim dalje mlatit praznu slamu s tobomdetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 23:29A to SDA cuva zemlju od svojih pouzdanih partnera u pljakanjuMatrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:23za tebe su isti, za mene nisudetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 23:16
A sta je sa SDA firmama i ciji radnici glasaju za SDA, tog bracnog partnera HDZa jos od ranih dana. Kako ono rece podpresjednik SDA na kongresu HDZa, da su dobri partneri koji se savrseno razumiju
tvoj problem što ne vidiš DRASTIČNU razliku izmedu osovine rasturanja BH od tuđmana-slobe preko bobana- karadžića do dodika-ćovića i s druge strane snaga koje nastoje da sačuvaju BH od ovih prvih. I naso Hifu reklamirat, firma koja bi bila kurac od ovce da nije veza u politici, i to dubokih.
Eto, hadzije sposobni, inovatori, ma giganti cudi me da ih vec nisu vrbovali da sjede na Board of Directors u Boschu ili Daimleru.
jasno sam reko da nisi sposoban vidjet DRASTIČNU razliku, i očigledno si samo to potvrdio
a ti dalje nastavi po svom
- drndalo
#516 Re: Kupujmo domaće isplati se
Ako iko ista ne konta onda si to ti, dokazi su tvojih 26 kloniranja ovdje na forumu.Matrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:30slabo nešto kontašdrndalo wrote: ↑11/02/2021 23:23Ne dajes tudjinu, koji distribuira naftu koju kupuje u Pancevu od Rusa? Aferim. Znao sam da je SDA logika zjbna, ali toliko, nisam znao...Matrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:16
vidim Gasprom i INA imaju manje cijene
i što ne dajem tuđinu
ponovit ću jos jednom, nadam se da neće bit potrebno i treći put
naravno da nemaju rafineriju i moraju od nekog kupovat, ali nije isto kad to gorivo kupim kod njih i direktno na Gasprom pumpi
gornji top spisak sa prihodima jasno ukazuje na razliku
to sto ti ne možes da skontas kvaku je drugi par opanaka
-
detroit-mercy
#517 Re: Kupujmo domaće isplati se
Super, onda uzivaj u blagodatima zadnje ekonomije u Evropi koju ti je priustila SDA sve sa svojim dugogodisnjim partnerimaMatrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:31ne mislim dalje mlatit praznu slamu s tobomdetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 23:29A to SDA cuva zemlju od svojih pouzdanih partnera u pljakanju. I naso Hifu reklamirat, firma koja bi bila kurac od ovce da nije veza u politici, i to dubokih.
Eto, hadzije sposobni, inovatori, ma giganti cudi me da ih vec nisu vrbovali da sjede na Board of Directors u Boschu ili Daimleru.
jasno sam reko da nisi sposoban vidjet DRASTIČNU razliku, i očigledno si samo to potvrdio
- Nike af1 white
#518 Re: Kupujmo domaće isplati se
Matrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:31ne mislim dalje mlatit praznu slamu s tobomdetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 23:29A to SDA cuva zemlju od svojih pouzdanih partnera u pljakanju. I naso Hifu reklamirat, firma koja bi bila kurac od ovce da nije veza u politici, i to dubokih.

vidi ga memo troslojni kao duša a domaci nema nista ljepse za bosansku guzicu od bih toalet papira
kupujmo i podrzavajmo domace
i stop naftnim kriminalcima iz tesnja koji su ojadili narod sto se grije na pelet i sa tusenjem loseg LPG-a i benzina al haj sta ti znas tvoja 1.2 golf kosilica to moze podnijeti traktor obicni
- drndalo
#519 Re: Kupujmo domaće isplati se
Nemoj vrijedjati cojeka, ipak je to bila 1.4 mega masina 16 vulve... 
-
Matrix_
#520 Re: Kupujmo domaće isplati se
samo rokaj, finansiraj UZPovceNike af1 white wrote: ↑11/02/2021 23:37Matrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:31ne mislim dalje mlatit praznu slamu s tobomdetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 23:29
A to SDA cuva zemlju od svojih pouzdanih partnera u pljakanju. I naso Hifu reklamirat, firma koja bi bila kurac od ovce da nije veza u politici, i to dubokih.
vidi ga memo troslojni kao duša a domaci nema nista ljepse za bosansku guzicu od bih toalet papira
kupujmo i podrzavajmo domace![]()
![]()
i stop naftnim kriminalcima iz tesnja koji su ojadili narod sto se grije na pelet i sa tusenjem loseg LPG-a i benzina al haj sta ti znas tvoja 1.2 golf kosilica to moze podnijeti traktor obicni
ja ipak uzimam Bingov Dolce
ko koga tjera da kupuje pelet i plin kod njih
kupuj od braće srba niko ti ne brani
finansiraj dodika ne bi li proglasio ocjepljenje čim prije
- Nike af1 white
#521 Re: Kupujmo domaće isplati se
pa logiko mojo hifa nabavlja sve iz panceva naftu i ulje sto pakuju sta mislis to da hamdija u tesnju pakuje njihova ulja hahahahahMatrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:43samo rokaj, finansiraj UZPovceNike af1 white wrote: ↑11/02/2021 23:37
![]()
finansiraj dodika ne bi li proglasio ocjepljenje čim prije
a sto nisi tako pricao o srbima i dodiku dok si reklamirao modricina ulja je li licemjeru
i zato volim sto zivis u Tuzli u kojoj toliko vlada SDP da ti pada uvijek mrak na oci
i haj sad jednu tabelu u boji za raju
-
Matrix_
#522 Re: Kupujmo domaće isplati se
ponavljaš jedne te iste gluposti, što je uostalom osobina onih koji se uvale u vlastite nebuloze pa bez ikakvih valjanih protuargumenata i ne ostaje im ništa drugo
elem, ja se više ne mislim s tobom vrtit ukrug, sve sam reko što je trebalo, pametnom dosta, ostalim ne mogu pomoći, niti hoću
elem, ja se više ne mislim s tobom vrtit ukrug, sve sam reko što je trebalo, pametnom dosta, ostalim ne mogu pomoći, niti hoću
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#523 Re: Kupujmo domaće isplati se
Nike af1 white wrote: ↑11/02/2021 23:47pa logiko mojo hifa nabavlja sve iz panceva naftu i ulje sto pakuju sta mislis to da hamdija u tesnju pakuje njihova ulja hahahahahMatrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:43samo rokaj, finansiraj UZPovceNike af1 white wrote: ↑11/02/2021 23:37
![]()
finansiraj dodika ne bi li proglasio ocjepljenje čim prije![]()
a sto nisi tako pricao o srbima i dodiku dok si reklamirao modricina ulja je li licemjeru
i zato volim sto zivis u Tuzli u kojoj toliko vlada SDP da ti pada uvijek mrak na oci
i haj sad jednu tabelu u boji za raju![]()
- drndalo
#524 Re: Kupujmo domaće isplati se
Jao majko... Izvini Elone Mušče...Matrix_ wrote: ↑12/02/2021 07:16 ponavljaš jedne te iste gluposti, što je uostalom osobina onih koji se uvale u vlastite nebuloze pa bez ikakvih valjanih protuargumenata i ne ostaje im ništa drugo
-
Matrix_
#525 Re: Kupujmo domaće isplati se
kao što rekoh, usljed nedostatka ičeg argumentovanog i pametnog slijedi niz gluposti, sasvim predvidivo
nego hajmo jos jednom s argumentima, sve jača domaća kompanija, kao grupacija Hifa je ustvari i najjača, i za inat svim ljubiteljima tuđeg govneta

nego hajmo jos jednom s argumentima, sve jača domaća kompanija, kao grupacija Hifa je ustvari i najjača, i za inat svim ljubiteljima tuđeg govneta