Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hadzinicasa

#16051 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

sve i jedna, ali SVAKA recenica je iznesena ovdje na ovom forumu i to mahom od muskaraca i jos u formi teze ili jos gore - argumenta.
Image
Last edited by hadzinicasa on 11/02/2021 10:04, edited 1 time in total.
broj dva

#16052 Re: Danasnji "feminizam"

Post by broj dva »

Škobo Habu wrote: 09/02/2021 15:09
piupiu wrote: 09/02/2021 14:31

Vjerovao ili ne, naučnici tvrde da nikad u istoriji Zemljani (ljudovi) nisu bili manje nasilni nego sada. Imamo i woke culture. I generacije mladih koji su totalno PC. I spoznaju da genocid nije opravdan, kad ti se ne svidja drugačiji od tebe, kojega si dehumanizirao. Nuklearni rat nikad nismo imali, srećom? Terorizam je... babaroga, minoran kao aktivnost, u odnosu na sve ono što se dogadja u svijetu. Aparthejd, pa, to smo ponegdje stavili ad acta, a ponegdje, kao kod nas, uzeli kao super uzor. Internet će nas dokusuriti. Sad više nema učenja, nego samo traženja potvrde svojih vjerovanja.
Tako nešto i Harari tvrdi, ali sam ja skeptičan dosta po tom pitanju. Teoretičare treba uzmati sa rezervom.

To što nikada više pretilnih na Zemaljskoj kugli, ne znači da ljudi po Africi i dalje ne umiru od gladi.
Genocid je uvijek prisutan, pa me ne bi iznenadilo da određene metode, koje Kina provodi nad Ujgurima, međunarodna zajednica ne okarakteriše kao neki vid tihog genocida. Nuklearni rat nismo doživjeli - istina, ali prjetnja od takvog rata trenutno postoji, tenzije postoje - Kina i USA.

Panika koju je terorizam posijao u prošloj deceniji nije zapamćena u svjetskim razmjerama. Ubjeđeni smo da živimo u relativno bezbjednom svijetu, međutim jedna pandemija pola zemaljske kugle zatvori u karantin. Australija je dobar primjer - vlast razmatra da uvede višegodišnji karantin za strane državljane.

Da se vratimo na početak - eksplozija ljudskog IQ, koliko god je dobrog donjela na polju zdravstva, nauke, ljudskih prava, isto tako je dovela do strahovitog napretka na polju ratne tehnologije i vještina. Uzmimo samo zadnji rat između Armenije i Azerbejdžana - glavnu riječ je vodila visokosofisticirana tehnika - dronovi, satelitsko praćenje. Rat na prostoru bivše Jugoslavije, koji se desio - sa vremenske distance - relativno nedavno, izgleda kao "tridesetogodišnji rat" u usporedbi sa zadnjim na Kavkazu.
Ako cemo vjerovati ovome
https://www.arisefdn.org/slavery-today? ... gKq7fD_BwE
nikad vise robova nije bilo na planeti nego danas.
Tako da sve price o napredku stoje na klimavim nogama. Doduse u to smo se mogli licno uvjeriti prije par decenija.
Vise sminke nego istinskog napredka.
saint_mirad

#16053 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

hadzinicasa wrote: 11/02/2021 10:02 sve i jedna, ali SVAKA recenica je iznesena ovdje na ovom forumu i to mahom od muskaraca i jos u formi teze ili jos gore - argumenta.
Image
Ova s hidžabom nije prijavila jer udata žena u islamu ne može biti silovana. :P
ExNihilo

#16054 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Možda nije hidžab, možda je ofarbala kosu u zeleno. :lol:

Vidiš da joj se vidi tjeme. :D
hadzinicasa

#16055 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

saint_mirad wrote: 11/02/2021 11:19
hadzinicasa wrote: 11/02/2021 10:02 sve i jedna, ali SVAKA recenica je iznesena ovdje na ovom forumu i to mahom od muskaraca i jos u formi teze ili jos gore - argumenta.
Image
svak vidi ono sto zeli da vidi ili tumaci prema svojim predrasudama...

a evo da ti bude lakse:
Image
saint_mirad

#16056 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

hadzinicasa wrote: 11/02/2021 11:30
saint_mirad wrote: 11/02/2021 11:19
Image
svak vidi ono sto zeli da vidi ili tumaci prema svojim predrasudama...

a evo da ti bude lakse:
Image
Boys will be boys mi je omiljeni. :-D Ko biva dečaci umesto da šutiraju loptu ili sudaraju čestice u LHC idu redom i gang-rapeuju naivne i nezaštićene Belle Delphines ovog dunjaluka. Jašta radi.
saint_mirad

#16057 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Za deo 'why were you dressing' zanimljivo istraživanje:
A recent study found that showing men pictures of sexualized women evokes less activity in areas of the brain responsible for mental state attribution—that is, the area of the brain that becomes active when we think we are looking at an entity capable of thought and planned action. Other studies have found similar results. When men see body shots of women as compared with face shots, they judge women to be less intelligent, likeable, ambitious and competent.
Što će reći, postoji korelacija između ženskog oblačenja i muške percepcije žene kao seksualnog objekta. Možda su rešenje mandatorni hidžabi. 😅
wewa

#16058 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

saint_mirad wrote: 11/02/2021 11:40 Za deo 'why were you dressing' zanimljivo istraživanje:
A recent study found that showing men pictures of sexualized women evokes less activity in areas of the brain responsible for mental state attribution—that is, the area of the brain that becomes active when we think we are looking at an entity capable of thought and planned action. Other studies have found similar results. When men see body shots of women as compared with face shots, they judge women to be less intelligent, likeable, ambitious and competent.
Što će reći, postoji korelacija između ženskog oblačenja i muške percepcije žene kao seksualnog objekta. Možda su rešenje mandatorni hidžabi. 😅
mozda je rjesenje mandatorna hemijska kastracija hehehe
MarlboroGold

#16059 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

saint_mirad wrote: 11/02/2021 11:40 Za deo 'why were you dressing' zanimljivo istraživanje:
Tu korelaciju razbijaju mnogi primjeri silovanja i napastvovanja u konzervativnim azijskim zemljama - uglavnom arapskim. Jedino Saudijska Arabija odbija dati podatke o tome. Što li? :mrgreen:

Dakle... provokativno oblačenje ili ne ili hidžab - razlike gotovo da nema.

U Evropi i Americi je najčešći slučaj toga, ali samo zato što su mnogo transparentnije u vidu podataka od ostalih zemalja.
hadzinicasa

#16060 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

sto ce reci da je in the eye of beholder ili do onoga ko bilo kakvu konotaciju ima u svojoj glavi.
dakle, oni koji napastvuju ili asociraju, neka izvole poraditi na svom mindsetu, umjesto da odgovornost prebacuju na objekte pozude.
saint_mirad

#16061 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

MarlboroGold wrote: 11/02/2021 11:58
Tu korelaciju razbijaju mnogi primjeri silovanja i napastvovanja u konzervativnim azijskim zemljama - uglavnom arapskim. Jedino Saudijska Arabija odbija dati podatke o tome. Što li? :mrgreen:

Dakle... provokativno oblačenje ili ne ili hidžab - razlike gotovo da nema.

U Evropi i Americi je najčešći slučaj toga, ali samo zato što su mnogo transparentnije u vidu podataka od ostalih zemalja.
Nije isto precipirati ženu kao seksualni objekat i silovati je. Drugo ne sledi iz prvog.

Većina muškaraca će dobru koku percipirati dobrom kokom, ali je neće silovati zbog toga. On the flip side, zgodno žensko je uvek zgodno a tek onda naučnica, spisateljica ili nekakva borkinja za ženska prava. Setite se teme o voditeljkama. :-D

Čak i u tom kontekstu je pohvalno smerno oblačenje i u interesu je same žene. Samo silovanje je najpre čin nasilja i dominacije, pa tek sekundarno ima komponentu seksa. Ko je naumio da siluje osobu x, uradit će to koliko god da je ružna.
MarlboroGold

#16062 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Dobro to je tačno. Nije isto.

Možda je isto za feministkinje koje i dick pic svrstavaju u silovanje :P
Last edited by MarlboroGold on 11/02/2021 12:20, edited 1 time in total.
hadzinicasa

#16063 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

ja mislim da je pohvalno da se zena oblaci kako god ona zeli, da nosi odjecu koja joj odgovara ili joj se svidja.

slobodno. a oni u kojima to izaziva asocijacije ili nagone, neka se suzdrze (ako vec ne mogu raditi na sebi i na promjeni svoje svijesti i shvatiti da je do njih samih i njihovh ubjedjenja i predrasuda) bez zadiranja u njenu slobodu kako izricaja tako i prostora. i to bi takodjer bilo pohvalno.
saint_mirad

#16064 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

hadzinicasa wrote: 11/02/2021 12:20 ja mislim da je pohvalno da se zena oblaci kako god ona zeli, da nosi odjecu koja joj odgovara ili joj se svidja.

slobodno. a oni u kojima to izaziva asocijacije ili nagone, neka se suzdrze (ako vec ne mogu raditi na sebi i na promjeni svoje svijesti i shvatiti da je do njih samih i njihovh ubjedjenja i predrasuda) bez zadiranja u njenu slobodu kako izricaja tako i prostora. i to bi takodjer bilo pohvalno.
Ovako i jeste u praksi u ogromnoj većini slučajeva. Žene se leti nose izazovnije, muškarci ih ne siluju zbog toga.
saint_mirad

#16065 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

MarlboroGold wrote: 11/02/2021 12:19 Dobro to je tačno. Nije isto.

Ako je neželjeni dick pick silovanje, onda možemo uvesti i kategoriju mentalnog silovanja forumskim postovima. :run:
Rothmans

#16066 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Rothmans »

Image
bandit_mo

#16067 Re: Danasnji "feminizam"

Post by bandit_mo »

saint_mirad wrote: 11/02/2021 12:23
MarlboroGold wrote: 11/02/2021 12:19 Dobro to je tačno. Nije isto.

Ako je neželjeni dick pick silovanje, onda možemo uvesti i kategoriju mentalnog silovanja forumskim postovima. :run:
Nije silovanje nego seksualno uznemiravanje. Ili..? :?
Rothmans

#16068 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Rothmans »

sherbett wrote: 11/02/2021 18:37
Rothmans wrote: 11/02/2021 18:14 Image
Zlostavljacica zena
Zlostavljac*
u-pet-deka

#16069 Re: Danasnji "feminizam"

Post by u-pet-deka »

Muškarac koji sebe naziva ženom nema nikakve veze s feminizmom. Barem tako mislim.
MarlboroGold

#16070 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Kako li će Jelena opravdati to gore :mrgreen:
Hakiz

#16071 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

hadzinicasa wrote: 11/02/2021 12:20 ja mislim da je pohvalno da se zena oblaci kako god ona zeli, da nosi odjecu koja joj odgovara ili joj se svidja.

Kako ti zamišljaš da se vrste produžavaju? Da smo radili na sebi da nam tijela, pogotovo zgodna, ne izazivaju požudu, možda danas ne bismo ovo pisali. Ne bi postojali. Postojale bi samo vrste kod kojih mozak nije "pobijedio" nagon.

Ali budi sretna, već odavno radimo na tome da nas tvoj ideal nenagonskog ponašanja zamijeni. Roboti su, naime, sve napredniji...
Hakiz

#16072 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Ma, te su za sirotinju, imaju one sexdolls.com

Razumio sam ja hadžinicu, samo hoću reći jedno je ne dozvoliti da me požuda natjera na to da neku silujem, ali njen post mi je izgledao kao da govori da se treba osloboditi požude uopšte. To je nemoguće, to je isto kao da kažeš nekome da se oslobodi nagona za disanjem, pišanjem, sranjem, hranom itd. Ne može, nagona se ne može osloboditi, možda ih se može donekle kontrolisati. Ali i to samo do neke mjere, kontroliši nagon za disanjem, i možeš izdržati minut, možda dva, ako si dobro utreniran 3 minuta, već poslije četvrte, halali Huso materi, slijede džanza ili sahrana. Slčno ako se čovjek ne olakša, jeste prljavo i smrdi, ali neka neko zadrži u sebi sedmicu-dvije ili mjesec-dva i crnu vunu će familija da mu prede. Ne ide, nagoni su na kraju ti koji ili pobijede ili ako ih čovjek ne posluša, onda ubiju.

Dakle, da bismo produžili vrstu, moramo se seksati, a da bismo se seksali moramo osjećati požudu, nagon da se seksamo. U suprotnom nas nema. Žao mi je, sve ima cijenu.

I onda neko kaže treba se osloboditi požude :shock:

Dobro si ti, težimo ka lutkama...
dale cooper

#16073 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Hakiz wrote: 12/02/2021 16:15 Ma, te su za sirotinju, imaju one sexdolls.com

Razumio sam ja hadžinicu, samo hoću reći jedno je ne dozvoliti da me požuda natjera na to da neku silujem, ali njen post mi je izgledao kao da govori da se treba osloboditi požude uopšte. To je nemoguće, to je isto kao da kažeš nekome da se oslobodi nagona za disanjem, pišanjem, sranjem, hranom itd. Ne može, nagona se ne može osloboditi, možda ih se može donekle kontrolisati. Ali i to samo do neke mjere, kontroliši nagon za disanjem, i možeš izdržati minut, možda dva, ako si dobro utreniran 3 minuta, već poslije četvrte, halali Huso materi, slijede džanza ili sahrana. Slčno ako se čovjek ne olakša, jeste prljavo i smrdi, ali neka neko zadrži u sebi sedmicu-dvije ili mjesec-dva i crnu vunu će familija da mu prede. Ne ide, nagoni su na kraju ti koji ili pobijede ili ako ih čovjek ne posluša, onda ubiju.

Dakle, da bismo produžili vrstu, moramo se seksati, a da bismo se seksali moramo osjećati požudu, nagon da se seksamo. U suprotnom nas nema. Žao mi je, sve ima cijenu.

I onda neko kaže treba se osloboditi požude :shock:

Dobro si ti, težimo ka lutkama...
Kako pišeš čovjek bi rekao da ti žene na cesti zaskačeš. :mrgreen:
Hakiz

#16074 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Kada ja dobru žensku vidim, ja se uopšte ne postidim, priđem i kažem, bit ću kratak, ženska imaš strahovit batak.

https://www.youtube.com/watch?v=A1xEete-zHM
DEMONIKA

#16075 Re: Danasnji "feminizam"

Post by DEMONIKA »

sherbett wrote: 29/01/2021 12:15
DEMONIKA wrote: 29/01/2021 11:57 ja sve haman u mašinu perem, i kožu i nekožu, kaj si se mislil da ću na ruke prat :roll: :shock:
titam
čuj
Pa ja sve na ruke ribam
Kako kožu mocis?
e jbga :mrgreen: šala,
ne močiN kožu, ko bi dao taj kožNJi miris da isHlapi, pa to više ne bu za nošenje :mrgreen:

neg da ne bude da sam offtopic
ExNihilo wrote: 09/02/2021 09:19
piupiu wrote: 09/02/2021 02:29
ExNihilo wrote: 08/02/2021 21:45 Pokušavaš razumno pojasniti koncept presumpcije nevinosti na temi gdje niko od učesnika nije mogao preko usta prevaliti da optuženik za silovanje zaslužuje pravično suđenje.
I žrtva zaslužuje pravičan pristup, pa se, skoro kao pravilo, prvo dovodi u pitanje njen karakter, njene namjere, njeni postupci, u svijetu van ove teme, a i na samoj temi, i to bez ikakavog pardona čak i kada se radi o djeci.
Hvala što si potvrdila moj navod.
nesvjesno potvrdila :mrgreen: :thumbup:
Post Reply