adsubzero wrote: ↑04/02/2021 12:11Ma naravno, vrhunac intelekta gdje na osnovu svog licnog iskustva daje generalni zakljucak.
To vrijedi u oba smjera. Većina ljudi, i to velika, ipak prođu bez značajnijih problema.
Moderator: O'zone
adsubzero wrote: ↑04/02/2021 12:11Ma naravno, vrhunac intelekta gdje na osnovu svog licnog iskustva daje generalni zakljucak.
Zatvorili zdravstvene sisteme po preporukama tog istog WHO-a i sad se ovi snebivaju. Licemjeri korumpirani.laik1981 wrote: ↑04/02/2021 13:24Sve su to nebitni slucajevi.. Oni mogu cekati.. Ne ubija rak tako brzo.. Pa virus kruzi i sta mislis da se ti ljudi zaraze.. Neka se strpe do boljih vremena, neka piju caj.. Treba da te bude sramota sto si i postavio ovaj clanak i pokusavas da relativiziras opasnost od virusa.. Ocito ti nedostaje empatije i solidarnosti. Pa vidis li ti viskove smrtnosti sirom Evrope? Sta mislis koliko veci viskovi bi bili da su ljudi imali pristup zdravstvenim ustanovama i da im je omoguceno lijecenje? Puna podrska za mjere i protokole, pogotovo u zdravstvenim sistemima.. Zdravstveni sistemi se moraju zastiti po svaku cijenu da ne bi doslo do pucanja istih..biglebovski wrote: ↑04/02/2021 12:52 WHO: Utjecaj pandemije na karcinome ne može se nazvati slabijim imenom od katastrofe
https://www.index.hr/vijesti/clanak/who ... 51911.aspx
UTJECAJ pandemije covida-19 na liječenje raka je "katastrofalno", objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) za Europu, koja je rekla da je došlo do prekida u onkološkim uslugama u trećini zemalja europske zone.
"Utjecaj pandemije na karcinome u regiji ne može se nazvati slabijim imenom od katastrofe", rekao je direktor WHO-a za Europu Hans Kluge, prigodom Svjetskog dana borbe protiv raka.
Među 53 zemlje koju obuhvaća WHO za Europu, u koje pripada i nekoliko zemalja središnje Azije, jedna od tri zemlje djelomično je ili u potpunosti prekinula usluge za onkološke pacijente zbog mobilizacije protiv pandemije koronavirusa ili restrikcija putovanja.
"U nekim zemljama došlo je i do nedostatka lijekova za rak, a mnoge imaju značajno smanjenje novodijagnosticiranih slučajeva karcinoma, čak i najbogatije zemlje", rekao je Kluge u priopćenju, naglašavajući kako je došlo do dodatnog pogoršanja nejednakosti zbog ekonomske krize.
U Nizozemskoj i Belgiji, za vrijeme prvog zatvaranja u proljeće 2020. broj novih slučajeva karcinoma pao je za 30 do 40 posto, u Kirgistanu za 90 posto u travnju prošle godine, rekao je taj dužnosnik UN-a.
Prema predviđanjima WHO-a, u Velikoj Britaniji kašnjenja u dijagnostici i liječenju mogla bi povećati smrtnost od raka debelog crijeva za 15 posto a dojki za 9 posto u sljedećih pet godina.
![]()
Pa sto puta vam se objasni da je ta teza apslutno nemoguca, i opet se nadje neko i lupa po starom.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑04/02/2021 12:24Jedini ko je bahat si ti, skrati malo jezicinu, nismo skupa ovce cuvali. Takav nacin ophodjenja ostavis za svoje ukucane, ako te neko uopste trpi i tolerise.Industrialyzer wrote: ↑04/02/2021 10:18cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑03/02/2021 23:38 Za pocetak bi se ljudi, kada vec mediji nece - sokatno, trebali poceti zanimati o tome na koliko ciklusa/aplifikacija su podesene masine koje obradjuju PCR testove. Zapravo je genijalna fora, Nabijes cikluse na 35+ ili 40+ i imas dramatican rast "zarazenih", smanjis broj ciklusa na 20-25 i imas opadanje broja "zarazenih". To i gluho bilo razdvajanje pozitivnih, lazno pozitivnih, asimptomatskih, retestiranih, laksih i tezih klinickih slika bi pomoglo u razumijevanju desavanja.
Ali avaj......niko to jos uvijek nije uradio, pretesko za uciniti, zapravo nemoguce, jer da je moguce to bi vec neko uradio, zar ne![]()
Oj Alija, za sve si ovo ti kriv![]()
Zar je moguce da smo ovako bahata i neobrazovana nacija?!
Ma jeste, i ja pitam gluposti.
što upravo ti, zubi, mogy i ovaj ko fol badboy raditeadsubzero wrote: ↑04/02/2021 12:11Ma naravno, vrhunac intelekta gdje na osnovu svog licnog iskustva daje generalni zakljucak.
Sta ja radim? Znamo svi da vecina dobro prodje, ali ovaj Ajnstajn na osnovu svog iskustva tvrdi da je to bezveze, sega, sala...hladan.preminger wrote: ↑04/02/2021 14:59što upravo ti, zubi, mogy i ovaj ko fol badboy radite
99,6% dobro prodje.adsubzero wrote: ↑04/02/2021 15:36Sta ja radim? Znamo svi da vecina dobro prodje, ali ovaj Ajnstajn na osnovu svog iskustva tvrdi da je to bezveze, sega, sala...
S ovim "oficijalnim" brojkama? Ni ja ne vjerujem u njih iskreno, vjerovatno su jos manji procenti ali eto.
A sta cemo sa oficijelnom brojkom da je smrtnost bila skoro 3%?
E dezurni advokat, hvala, tako je. Jer na istoj toj stranici pise da broj registrovanih novozarazenih treba pomnoziti sa 10 puta. I onda se dobije jos veci broj od 99.6% sa blazim simptomima i puno manji broj od 3% umrlih.
Posto sam ja dezurni advokat, ima li dezurni matematicar da mi obrazlozi ove njegove brojke?
Šta sam bolan ograničen? Što mi smeta sebični stav "ja sam dobro prošao boli me tuki za druge"??? Kakvo ti je to razmišljanje? Znači sve nas treba da boli briga za sve ostale?