Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Nivelacija
#49751 Re: Zeničani
Fudo nije alternativa Fudo je rezim vec 5 godina.
U 5 godini rezima mu grad na polarnom talasu ostaje bez grijanja.
U 5 godini rezima mu grad na polarnom talasu ostaje bez grijanja.
- avenija
#49752 Re: Zeničani
Ako Fudo, grad, grijanje, Mittal itd ne mogu osigurati voz uglja odnekle odmah spalit kasabu treba
- Casual's
-
Nivelacija
#49754 Re: Zeničani
Odbojka ide u Kakanj, rukomet na Bilimisce, mali nogomet Visoko, a atletika ne moze koristiti stadion vjerovatno ce atleticar po atleticar prelaziti u Sarajevo.
Hoce raskinuti ugovor koji je potpisao prije 3 mjeseca i uzeti Čeliku prostore
2000 KM po utakmici Neimarima ahhahahahahahahaha ovaj covjek nije mogao dobiti ljekarsko za gradonacelnika nema teoretske šanse.
Ima forumas kuglanje ze i oni su preselili u Kakanj i gore su domaćini jel istina kuglanje?
2000 KM po utakmici Neimarima ahhahahahahahahaha ovaj covjek nije mogao dobiti ljekarsko za gradonacelnika nema teoretske šanse.
Ima forumas kuglanje ze i oni su preselili u Kakanj i gore su domaćini jel istina kuglanje?
- likce
#49755 Re: Zeničani
Samo da se prijavim i da nabijem Fudu na onu stvar kao i one koji ga podrzavaju u ovom idiotizmu sto se tice Arene i Celika
- N.N.
#49756 Re: Zeničani
Frajer je naprimao 200 ljudi u JP.
Nema para klosar, vidite samo koliko treba u budzetu za novozaposlene samo u Gradskoj upravi.
Odes da ovjeris dokumente, likovi se iza saltera sudaraju jedni sa drugima
Pisao sam, neka uvazeni vijecnik Kenan Uzunovic vrati zenu u New Yorker za kasu, umjesto sto je uvalio u JP za odrzavanje sportskih terena, pa mozda i bude para.
Mi imamo JP Zenica gas, znate li vi to, vec 3 godine postoji, sta rade te osobe tamo!? Hahahaah
Ovaj balon ce kad tad puknuti, ali ko im jebe mater.
Klosari
Nema para klosar, vidite samo koliko treba u budzetu za novozaposlene samo u Gradskoj upravi.
Odes da ovjeris dokumente, likovi se iza saltera sudaraju jedni sa drugima
Pisao sam, neka uvazeni vijecnik Kenan Uzunovic vrati zenu u New Yorker za kasu, umjesto sto je uvalio u JP za odrzavanje sportskih terena, pa mozda i bude para.
Mi imamo JP Zenica gas, znate li vi to, vec 3 godine postoji, sta rade te osobe tamo!? Hahahaah
Ovaj balon ce kad tad puknuti, ali ko im jebe mater.
Klosari
-
channel10
#49757 Re: Zeničani
Primaju platu, eto sta rade
...
-
Nivelacija
#49758 Re: Zeničani
jesu to rudari poceli strajk gladju, nigdje nista osim ove baralije i mostara jbt zenica ko tamni vilajet.
niko nista ni za grijanje a izgleda ovi poceli strajk gladju
eo klix o rudarima ipak ali nista o grijanju
niko nista ni za grijanje a izgleda ovi poceli strajk gladju
eo klix o rudarima ipak ali nista o grijanju
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#49759 Re: Zeničani
Pa gdje se ti informišeš....svi pišu i za grijanje i za štrajk i za sve.
- Casual's
#49760 Re: Zeničani
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/63 ... are-mlinar
Stvarno mi nije jasno kakve su ovo ciganije u grad navukli. Sad za vikend, od Bosanke do Carine bar 10 cigana ide i traži nešto.
Stvarno mi nije jasno kakve su ovo ciganije u grad navukli. Sad za vikend, od Bosanke do Carine bar 10 cigana ide i traži nešto.
- Ja_Ja
#49761 Re: Zeničani
I vec trecu godinu u budjetu za "finansiranje rada JP ZENICAGAS d.o.o. Zenica" se izdvaja 200,000+ maraka. U 2020 izdvojeno 208,000 maraka, u 2021 trazeno 210,000 i nacrtom predvidjeno 210,000.
Jos dodatni milioncic za izgradnju primarnog gasovoda, sekundarne distributivne gasne mreze, ICT infrastrukture i izrada tehnicke dokumentacije (citaj, vecina ce otici na "izradu tehnicke dokumentacije"). Naravno uz vrhunsku transparentnost (na stranici preduzeca pod stavkom "javne nabavke" nema ni plana, ni odluka ni propisa koji se mogu preuzeti ili pogledati.
A ta ciganija sto hara gradom je nista drugo do proizvod krc-a od tuzilastva i policije koji ne rade svoj posao. Grad se za sedam dana moze dovesti u red i ocistiti od buvljanera, ciganije i inih krkanluka, ali interesa nema ni sekunde. Neko dobru lovu uzima na trgovini na crno, cigancenju i drugim prosjalucima po gradu.
-
kuglanje_ze
#49762 Re: Zeničani
Kuglaški klub je sve svoje utakmice i treninge godinama održavao u Kaknju. U Zenici nemamo kuglanu sa 9 čunjeva (tzv. klasik), nego Američku kuglanu sa 10 čunjeva.Nivelacija wrote: ↑10/02/2021 17:21 Odbojka ide u Kakanj, rukomet na Bilimisce, mali nogomet Visoko, a atletika ne moze koristiti stadion vjerovatno ce atleticar po atleticar prelaziti u Sarajevo.
U Kaknju smo imali iste uslove za trening i utakmice kao sto ih ima domaći Kuglaški Klub Rudar Kakanj koji je višestruki prvak države i učesnik lige prvaka u kuglanju. Trening 2 sata kuglane smo plaćali 40 KM, a termin za utakmicu koja traje cca 4 sata smo plaćali 50 KM. Cjelokupan odnos prema kuglašima Čelika u Kaknju je bio nevjerovatan, imali smo ogromnu podršku svih ljudi u sklopu KSC Kakanj, kuglaškom klubu, pa čak i ljubitelja kuglanja. Osjećali smo se kao kod svoje kuće.
Moram istaći da smo u početku sve troškove finansirali iz svojih sredstava, ali je vremenom podrška gradskih i kantonalnih struktura postala značajna tako da smo zadnju sezonu odigrali bez razmišljanja o finansijama. Također smo imali i kvalitetne sponzorske ugovore sa Podravkom, Croatia osiguranjem, MKF Lider, Gog racunarima...
Klub je, na žalost, nakon mog preseljenja u Sarajevo i zbog nedostatka igračkog kadra ugašen u decembru prošle godine.
-
belfy
#49763 Re: Zeničani
evo odlican primjer koliko Nivelacija razumije ono o cemu prica, pa ga lijepo covjek kojeg je sam pozvao u raspravu demantuje. pogotovo ovaj podvuceni dio.kuglanje_ze wrote: ↑10/02/2021 19:48Kuglaški klub je sve svoje utakmice i treninge godinama održavao u Kaknju. U Zenici nemamo kuglanu sa 9 čunjeva (tzv. klasik), nego Američku kuglanu sa 10 čunjeva.Nivelacija wrote: ↑10/02/2021 17:21 Odbojka ide u Kakanj, rukomet na Bilimisce, mali nogomet Visoko, a atletika ne moze koristiti stadion vjerovatno ce atleticar po atleticar prelaziti u Sarajevo.
U Kaknju smo imali iste uslove za trening i utakmice kao sto ih ima domaći Kuglaški Klub Rudar Kakanj koji je višestruki prvak države i učesnik lige prvaka u kuglanju. Trening 2 sata kuglane smo plaćali 40 KM, a termin za utakmicu koja traje cca 4 sata smo plaćali 50 KM. Cjelokupan odnos prema kuglašima Čelika u Kaknju je bio nevjerovatan, imali smo ogromnu podršku svih ljudi u sklopu KSC Kakanj, kuglaškom klubu, pa čak i ljubitelja kuglanja. Osjećali smo se kao kod svoje kuće.
Moram istaći da smo u početku sve troškove finansirali iz svojih sredstava, ali je vremenom podrška gradskih i kantonalnih struktura postala značajna tako da smo zadnju sezonu odigrali bez razmišljanja o finansijama. Također smo imali i kvalitetne sponzorske ugovore sa Podravkom, Croatia osiguranjem, MKF Lider, Gog racunarima...
Klub je, na žalost, nakon mog preseljenja u Sarajevo i zbog nedostatka igračkog kadra ugašen u decembru prošle godine.
da li ja mogu sutra osnovati "Kung-fu klub Zenica" koje treba svaki dan tri termina od po 4 sata u Areni? 1,5h za mladje i 1,5h za starije i sat meditacije navecer?
svaki klub treba da se brine o sebi. nigdje ne pise da otvaranjem kluba dobijas prava na koristenje necega kao sto je Arena ili Bilino polje. ovdje neki pisu da bi to trebalo dozvoliti sportskim udruzenjima osnovanim od Grada. NE! sam Grad treba takve odluke donijeti oko raspodjele sredstava prema sporskim kolektivima. za sve ostalo se ista moraju i sama boriti bilo da je u pitanju clanarina, sponzori ili donacije/dotacije.
imas para samo za slabije uslove - onda takve i koristis i pokusavas napraviti bolji rezultat da bi imao jos bolje. ko ce odluciti koji je od dva stonoteniska, karate ili teniska kluba bolji? treba li svakom dati na koristenje reprezentativne objekte koji nece biti odgovorni za njihovu amortizaciju?
a da se osvnerm i na ovo oko zvanicnih utakmica. kaze trening im naplacivalo 50 za trecinu povrsine PARTERA, a sada hoce vise za organizaciju sluzbenih utakmica... jer im za utakmice treba samo cijeli teren koji bi onda trebao biti jeftiniji... valjda im tribine ne trebaju, kao sto u tom periodu onda ni drugi klubovi ne mogu da koriste svoju trecinu koju bi platili...
elem, svaki JP objekat treba da postavi svoje cijene. nece biti ista cijena koristenja Arene, Bilimista (jasno da je i ovo skolska sala, ali zajedno sa Masinskom se nemalo izdvaja) ili skolske sale. i tu Grad ne bi trebao da se mijesa. oni sami treba da predoce koliko kosta odrzavanje, amortizacija i ulaganja za unapredjenje istih, da ista ne bi postala ruine ili mjesta gdje vise niko ne zeli ni da posjeti (jedan jako lijep zapostavljeni primjer je Papirna, zatvoreni bazen, pa i sala Masinske skole u kojoj su odigrana neka bitnija takmicenja). Bilimiste je trenutacno u rekonstrukciji, pa bih ga izdvojio, iako bi bilo broj 2 nakon Arene, kao sto je bilo broj 1 prije nje.
onaj ko osniva novo sporstko udruzenje ili klub bi trebalo da zna sta cini, a ne pretpostavi da je nakon osnivanja njemu nesto Grad duzan.
P.S. i nisam razumio gdje bi onaj nehljeb-preletacevic od Nedima trebao da zavrsi... neki odbor necega?
-
Nivelacija
#49764 Re: Zeničani
Kad JP napravi objekat onda nek stavlja cijene, ko je napravio Bilino Polje i kome?
Ko je napravio Arenu i kome? Nije ga JP nego grad i gradjani preko budzeta.
Ako je tebi ok da klubovi iz Zenice treniraju i takmice se po Kaknju, Vitezu pa evo i Visokom zadnji slucaj meni nije. Nesto tu ne stima.
Uhljebili 15 ljudi za godinu dana i neko sada podrzava sto hoce to da naplate preko klubova.
Sada kada Atleticari budu prelazili svi redom u Sarajevo opet ce biti pa ako ne mogu platiti 5000 stadion onda sta cemo. Samo ko ce koristiti onda sve ove objekte koje su gradjani i grad izgradili?
Ko je napravio Arenu i kome? Nije ga JP nego grad i gradjani preko budzeta.
Ako je tebi ok da klubovi iz Zenice treniraju i takmice se po Kaknju, Vitezu pa evo i Visokom zadnji slucaj meni nije. Nesto tu ne stima.
Uhljebili 15 ljudi za godinu dana i neko sada podrzava sto hoce to da naplate preko klubova.
Sada kada Atleticari budu prelazili svi redom u Sarajevo opet ce biti pa ako ne mogu platiti 5000 stadion onda sta cemo. Samo ko ce koristiti onda sve ove objekte koje su gradjani i grad izgradili?
- notsure
#49765 Re: Zeničani
Napravio ga PDV, da se SDA i Huso imaju čime hvaliti "vi'te šta smo vam napravili, šta serete da ne znamo ni okrečit ono što je tito napravio"Nivelacija wrote: ↑11/02/2021 00:43Ko je napravio Arenu i kome? Nije ga JP nego grad i gradjani preko budzeta.
Ako se sjećate, Arenu je trebao napraviti privatnik koji dobije tender, ali kad su tender naštimali Bananoviću skočili prihodi zbog uvođenja PDVa, nisu znali šta će s parama pa ih poklonili Bananoviću, skupa sa zemljom da kao ima šta staviti pod hipoteku da digne kredit. Zelena banda. Klinac je njima bilo do sporta, samo gledaju kako ukrast para.
Trebalo bi uvesti neku stimulaciju za klubove... ko poveća broj članova za 20%, ko organizuje takmičenje/ljetnu školu/podmladak, osvoji neku medalju, prvenstvo, nagradu, turnir, klinac-palac, bilo kakav uspjeh, taj mjesec/godinu ne plaća korištenje sportskih objekata. Ili dobije vaučer.Nivelacija wrote: ↑11/02/2021 00:43 Sada kada Atleticari budu prelazili svi redom u Sarajevo opet ce biti pa ako ne mogu platiti 5000 stadion onda sta cemo. Samo ko ce koristiti onda sve ove objekte koje su gradjani i grad izgradili?
Državni prvak - godinu džaba, balkanski - dvije, evropski - pet, svjetski - doživotno.
Tako bi se stimulisali da budu bolji. A ne ko FK Čelik, jbt milioni odoše a oni sve niže i niže. I još niko ne odgovara za krađu i slupane milione.
Stimulišeš uspjeh a kažnjavaš neuspjeh.
-
slavemaster
#49766 Re: Zeničani
ovo je uradio i prije desetak godina kad je usao u klub i onda odmah nakon izbora da ostavkuExNihilo wrote: ↑10/02/2021 13:05 https://www.klix.ba/sport/nogomet/nk-ce ... /210210060
Seoska varalica potpisala ugovor da uzme izbore, i sad se povlači.
-
kuglanje_ze
#49767 Re: Zeničani
Previše vi na sport gledate kroz politiku i poteze političara. Zenica ima ogromne probleme u sportu i to nisu samo finansijski problemi.
Prvo nemamo usvojenu strategiju razvoja sporta u gradu, to je dokument o kojem se prica 4 godine i koji jos nije ugledao svjetlo dana.
Drugo Zenica nema viziju razvoj sporta, zelimo li vrhunski sport zasnovan na rezultatima ili masovni sport ili neku kombinaciju ta dva modela.
Treće Zenica nema usvojen spisak klubova koji su od značaja za grad i kojima će se pružati maksimalna podrška, dok će ostali dobijati skromnoju podršku i biti prepušteni da opstaju na sposobnosti onih koji upravljaju klubom.
Četvrto, zbog cjelokupnog nereda imate masprodukciju udruzenja gradjana koja se predstavljaju sportskim kolektivima - deset škola košarke (a nijednog košarkaša), 6 tenis klubova (a tenisera ni na mapi), 5 fudbalskih klubova i škola nogometa (ne treba trošiti riječi), borilački klubovi, rukometni klubovi, razne škole sporta koje se kao negdje takmiče, a ništa. Jedno veliko ništa. I svi oni očekuju podršku iz budžeta, ali bez ikakve obaveze (naplata članarina od roditelja netransparentno, rezultati netransparentni, finansijski izvještaji netransparentni, djeca se prodaju u druge gradove bez ikakvog reda)
90% "sportskih radnika" su kokošari kojibgledaju kako da klepe što više novca sa raznih nivoa budžeta i od roditelja. Vjerujte, kretao sam se među tom "gospodom", 5% ih zna napisati molbu za sponzorstvo i pregovarati sa potencijalnim sponzorima (u principu ih to i ne zanima dok je budzeta i roditelja).
Peto, na sve ovo dodate privrednike u Zenici koji nemaju veliki interes da pomognu sport (osim ako im dijete trenira u nekom klubu). Meni je lakše bilo pregovarati sa npr. PodravkomBiH nego sa bilo kojim privrednikom iz Zenice.
Prvo nemamo usvojenu strategiju razvoja sporta u gradu, to je dokument o kojem se prica 4 godine i koji jos nije ugledao svjetlo dana.
Drugo Zenica nema viziju razvoj sporta, zelimo li vrhunski sport zasnovan na rezultatima ili masovni sport ili neku kombinaciju ta dva modela.
Treće Zenica nema usvojen spisak klubova koji su od značaja za grad i kojima će se pružati maksimalna podrška, dok će ostali dobijati skromnoju podršku i biti prepušteni da opstaju na sposobnosti onih koji upravljaju klubom.
Četvrto, zbog cjelokupnog nereda imate masprodukciju udruzenja gradjana koja se predstavljaju sportskim kolektivima - deset škola košarke (a nijednog košarkaša), 6 tenis klubova (a tenisera ni na mapi), 5 fudbalskih klubova i škola nogometa (ne treba trošiti riječi), borilački klubovi, rukometni klubovi, razne škole sporta koje se kao negdje takmiče, a ništa. Jedno veliko ništa. I svi oni očekuju podršku iz budžeta, ali bez ikakve obaveze (naplata članarina od roditelja netransparentno, rezultati netransparentni, finansijski izvještaji netransparentni, djeca se prodaju u druge gradove bez ikakvog reda)
90% "sportskih radnika" su kokošari kojibgledaju kako da klepe što više novca sa raznih nivoa budžeta i od roditelja. Vjerujte, kretao sam se među tom "gospodom", 5% ih zna napisati molbu za sponzorstvo i pregovarati sa potencijalnim sponzorima (u principu ih to i ne zanima dok je budzeta i roditelja).
Peto, na sve ovo dodate privrednike u Zenici koji nemaju veliki interes da pomognu sport (osim ako im dijete trenira u nekom klubu). Meni je lakše bilo pregovarati sa npr. PodravkomBiH nego sa bilo kojim privrednikom iz Zenice.
- avenija
#49768 Re: Zeničani
Djeca u jaknama i kapama u ucionicama jer cetvrti grad evropski i arcelormittal najjaci svjetski gigant ne mogu naci 2 vagona uglja
- N.N.
#49769 Re: Zeničani
Pojava sve vise sportskih klubova je i pocela zadnjih godina kada su svi skontali da mogu osnovati neki klub, aplicirati, nakaciti se na budzet i rokaj.
Deset milja, zauhar.
Samo kumi, moli, i sebe finansiraj.
Ostatak namaknes clanarinama, ganjaj da ti ovaj sponzorira sendvice, ovaj prevoz i ti na konju.
Upravu je gore kolega, ti imas milion nekih fudbalskih i kosarkaskih klubova, rezultata nigdje.
Nisi postenog igraca napravio ima 20 godina.
P.s.da ne zaboravim ove futsal klubove. I njih pun racku, a ustvari termin sport...ali tu je memio pare onaj Safet Kubat.
A da ne govorim da je od ex Drugara, Sejo Cerimovic po mahali opremu prodavao kada su se isti raspadali.
I td.
Deset milja, zauhar.
Samo kumi, moli, i sebe finansiraj.
Ostatak namaknes clanarinama, ganjaj da ti ovaj sponzorira sendvice, ovaj prevoz i ti na konju.
Upravu je gore kolega, ti imas milion nekih fudbalskih i kosarkaskih klubova, rezultata nigdje.
Nisi postenog igraca napravio ima 20 godina.
P.s.da ne zaboravim ove futsal klubove. I njih pun racku, a ustvari termin sport...ali tu je memio pare onaj Safet Kubat.
A da ne govorim da je od ex Drugara, Sejo Cerimovic po mahali opremu prodavao kada su se isti raspadali.
I td.
- Ja_Ja
#49770 Re: Zeničani
Ebi ga sad. Treba sve redom oblatiti. Evo tog Kubata ne znam, ali pratim sta radi i tip je napravio dva veoma, veoma pozitivna projekta. Ramazanska liga ili kako se vec zove je za mene veoma pozitivan dogadjaj i mislim da i treba da dobija sredstva za nju ako ih dobija. Za razliku od nekih projekata tip je omasovio takmicenje i uglavnom sve prolazi super. I ovaj drugi projekt “Rijeke BiH” ili kako se vec zove je fenomenalan. Ne znam da li nesto dobija za to ali ako dobija treba mu sve halaliti. Njegovim aktivizmom je ocisceno nekoliko desetina divljih deponija i sta sve ne u Zenici i oko Zenice a bogami i sirom BiH. To su pozitivne, dobre stvari i ne treba ih urusavati. Ljudi poput Kubata, Abazovica i jos nekolicine se trebaju pomoci jer iskreno uspijevaju da naprave veoma pozitivne stvari sa malo ili nimalo pomoci.
Neko opet pomenu Celik gore kao “rupu bez dna”. Da mi je neko prije deset godina rekao da ce marva uspjeti da ogadi Celik jednom dijelu mojih sugradjana zvekno bi mu samarcinu. Celik nije rupa bez dna. Celik je ogledalo Zenice u svim svojim segmentima. Zna se kolika je rupa i koliko je dno. I ono se gotovo svakim danom priblizava povrsini tj. smanjuje. Celik je u zadnjih nekoliko godina dobio relativno mala sredstva u poredjenju sta druge sredine izdvajaju za svoje klubove. Problem Zenice danas a samim tim i naseg Likceta jeste sto vladajuca garnitura zeli po svaku cijenu da ugasi klub. Ja sam misljenja da su trenutni dugovi tu najmanji problem, jer su momci pokazali i dokazali da mogu ocistiti milionske dugove za frakciju troska. Veci problem je pokusaj prikrivanja kriminala. Pa danas se vode najmanje tri procesa u tuzilastvu zbog Celika. No doci ce i tome kraj i Celik ce sigurno biti tamo gdje pripada a raja ce se opet kleti u njega. Sa ili bez grada ce se to desiti, samo sto ce to sa gradom ici puno lakse i brze.
Neko opet pomenu Celik gore kao “rupu bez dna”. Da mi je neko prije deset godina rekao da ce marva uspjeti da ogadi Celik jednom dijelu mojih sugradjana zvekno bi mu samarcinu. Celik nije rupa bez dna. Celik je ogledalo Zenice u svim svojim segmentima. Zna se kolika je rupa i koliko je dno. I ono se gotovo svakim danom priblizava povrsini tj. smanjuje. Celik je u zadnjih nekoliko godina dobio relativno mala sredstva u poredjenju sta druge sredine izdvajaju za svoje klubove. Problem Zenice danas a samim tim i naseg Likceta jeste sto vladajuca garnitura zeli po svaku cijenu da ugasi klub. Ja sam misljenja da su trenutni dugovi tu najmanji problem, jer su momci pokazali i dokazali da mogu ocistiti milionske dugove za frakciju troska. Veci problem je pokusaj prikrivanja kriminala. Pa danas se vode najmanje tri procesa u tuzilastvu zbog Celika. No doci ce i tome kraj i Celik ce sigurno biti tamo gdje pripada a raja ce se opet kleti u njega. Sa ili bez grada ce se to desiti, samo sto ce to sa gradom ici puno lakse i brze.
-
Nivelacija
#49771 Re: Zeničani
grad nema grijanja, djeca u hladnim skolama, rudari strajkuju gladju, hitna ih kupi, niko se neoglasava ni poreska, ni novalic, ni ministar..
kakav odnos prema Zenici ovo je nerealno.
kakav odnos prema Zenici ovo je nerealno.
- anex
- Nindža revizor
#49772 Re: Zeničani
Ez De Ha
Ništa više neću reći.
Da je kojim slucajem ova gamad na vlasti, vjerujte mi, rijesili bi se i rudari i grijanje i sve.
Niko se nije iz vlade javio u ovih 4 dana.
Sjeme im se zatrlo...
Ništa više neću reći.
Da je kojim slucajem ova gamad na vlasti, vjerujte mi, rijesili bi se i rudari i grijanje i sve.
Niko se nije iz vlade javio u ovih 4 dana.
Sjeme im se zatrlo...
-
Nivelacija
#49773 Re: Zeničani
Ma sutra kad se okupite svi u 7 blokirajte im M17, uvijek sam bio protiv toga ali nemate vi tu sta vise traziti, ocigledno mozete pomrijeti od gladi svi i u strajku nece se ni oglasiti. Ovo je bas ponizavanje kako vas tako i cijelog grada.
Sutra ako vam ne odblokira poreska racun pitanje je sta ce biti, ide vikend..tek tada nista nema
- anex
- Nindža revizor
#49774 Re: Zeničani
Vjeruj mi, ne nadamo se uopšte da se odblokira račun, pogotovo sutra.
Sutra staje RMUBreza.
Ponedeljak prestaju raditi ostali u koncernu...prekida se isporuka EP.
Ice Age
Nicaze edišn.
Sutra staje RMUBreza.
Ponedeljak prestaju raditi ostali u koncernu...prekida se isporuka EP.
Ice Age
Nicaze edišn.
- -Chesterfield-
#49775 Re: Zeničani
RMU Zenica i RMU Breza pripadaju Koncernu Javnog preduzeća (JP) Elektroprivreda BiH. U sastavu ovog koncerna posluju i RMU Kreka iz Tuzle, RMU Đurđevik, RMU Kakanj, RMU Abid Lolić iz Travnika i RMU Gračanica iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja.
Poreski dug rudnika u Federaciji BiH (jedan od dva bh. entiteta) iznosi više od pola milijarde konvertibilnih maraka (262,53 miliona eura).
Najveći dužnik je rudnik Zenica, koji je drugi na listi najvećih poreskih dužnika Poreske uprave Federacije BiH sa 153 miliona maraka (78,2 miliona eura). Među deset najvećih poreskih dužnika su još tri rudnika – Kreka, Breza i Kakanj.
"Kao i sva preduzeća u javnom vlasništvu kojima upravlja politika i rudnici su bili partijski plijen i mjesta partijskog zapošljavanja, tako da u pojedinim rudnicima imate situaciju da na jednog rudara dolaze dva zaposlena u tzv. nadgradnji", navodi Miljević.