Razumijem ja i državu i narod i migrante ... kao što razumijem da rješenje nije na vidiku a napetost se mržnjom diže i ništa dobro ne donosi nikome.User987 wrote: ↑11/02/2021 12:09Nisi ih pustila u BiH i nisi odgovorna, ali moraš imati razumijevanje za svoj narod i opasnosti stvaranja logora u tvojoj blizini. Logori (kampovi) slični onima u Palestini, Jemenu i Libanu. Da li su nama koji smo svašta preturili preko glave i satjerani u nekoliko gradova u zadnjem ratu, sada potrebni i logori sa sumnjivim tipovima bez dokumenata i prošlosti? Moraš znati da ćemo i mi Bošnjaci snositi posljedice za sve što eventualno ilegalni migranti naprave. Medju njima zasigurno ima isilovaca, kriminalaca svake vrste. Neka ti kao podsjetnik posluži slučaj Mevlida Jašarevića koji je došao iz Srbije u Sarajevo i ispalio sto metaka na američku amabasadu. Pri tome i teško ranio našeg policajca. Mi smo se morali opravdati kao narod zbog onog što je učinio ovaj fanatik-podlac iz Srbije. Nazivam ga podlacem i huljom zato što je iz Srbije došao u Sarajevo da puca. Zar nije bilo logičnije da je otišao u Beograd. Ali, podlac je htio smišljeno da Sarajevu i Bošnjacima nametne stigmu terorista.
Ilegalni migranti u BiH
- Chloe
- Photo mod
#23051 Re: Ilegalni migranti u BiH
-
Baba Jefimija
#23052 Re: Ilegalni migranti u BiH
Po ovim NVO idiotima ispada da je BiH dužna da se brine o svim siromašnim ljudima na svijetu. Znači država koja je tako teško nastradala u ratu koja i sama ima milion problema treba da sutra pravi kampove na svojoj teritoriji za pola Afrike i Bliskog istoka. A to je Briselu i cilj. Da od BiH napravi kamp za sav ilegalan škart koji EU neće na svojoj teritoriji. Koja budala moraš biti da pomažeš ilegalnu bandu dok ti pola ljudi nema da sastavi od prvog do prvog. To je kao kada nahraniš psa lutalicu. Nahraniš jednog i onda ti se skupi njih deset. Tako je i sa ovim ilegalcima. Vide da ih u Bosni niko ne dira, da ima ovih debila koji ih sažalijevaju pa šta ne bi njih milion sutra došlo kad vide da im se može. Svugdje ih tjeraju, na granicama im bubrege pomjeraju samo u BiH im prave kampove

-
User987
#23053 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ja ne znam ko je ko na ovom forumu i da li neko ustvari brani svoje prihode u IOM-u ili u nekoj od humanitarnih ili NVO. Ali, moram reći da danas vrlo često to nisu nikakve humanitarne organizacije nego čopori podmuklih hijena krvožednih zuba. Čim neki multi milijarder odluči donirati novac za određenu svrhu, pojavljuju se ONI kao posrednici izmedju donatora i krajnjih korisnika. To su čopori lopova, licemjera i pokvarenjaka. Mislim da je prava komparacija za njih da su gladni čopori hijena krvožednih zuba. Uposlenici IOM od ovih skoro 90 miliona pomoći za ilegalne migrante u BiH uzimaju trećinu za svoje plate. Vole da su im uredi u gradu Sarajevu, Bihaću itd. Prosječna plata im je 5500 KM. Nažalost, pristankom na prvi kamp, mi smo gadnim hijenama omogućili da nam se natovare na vrat. Njih treba razotkriti pojedinačno. Ko su, šta su, odakle su. Ne mogu nama vršljati po Sarajevu, Bihaću, Tuzli, Zenici itd, IOM-ovci iz RS-a koja nema ni jedan kamp niti živog migranta.Baba Jefimija wrote: ↑11/02/2021 12:11Dok god se ne protjeraju te kojekakve "dobrotvorne" organizacije neće biti dobro. Tako su Mađari sveli te udruge na minoran broj, a Rusi su NVO aktiviste proglasili za teroristeneko_sa_strane wrote: ↑11/02/2021 12:04 Brani svoje prihode. Zarađuju na migrantima ali nisu toliko humani da ikoga od njih prime u svoj dom.Mirni su ko bubice
![]()
- Chloe
- Photo mod
#23054 Re: Ilegalni migranti u BiH
Baba Jefimija wrote: ↑11/02/2021 12:28 Po ovim NVO idiotima ispada da je BiH dužna da se brine o svim siromašnim ljudima na svijetu. Znači država koja je tako teško nastradala u ratu koja i sama ima milion problema treba da sutra pravi kampove na svojoj teritoriji za pola Afrike i Bliskog istoka. A to je Briselu i cilj. Da od BiH napravi kamp za sav ilegalan škart koji EU neće na svojoj teritoriji. Koja budala moraš biti da pomažeš ilegalnu bandu dok ti pola ljudi nema da sastavi od prvog do prvog. To je kao kada nahraniš psa lutalicu. Nahraniš jednog i onda ti se skupi njih deset. Tako je i sa ovim ilegalcima. Vide da ih u Bosni niko ne dira, da ima ovih debila koji ih sažalijevaju pa šta ne bi njih milion sutra došlo kad vide da im se može. Svugdje ih tjeraju, na granicama im bubrege pomjeraju samo u BiH im prave kampove![]()
![]()
-
howdy
#23055 Re: Ilegalni migranti u BiH
opet bosnjo kriv i stvara napetost
jebote s kim se dijeli vazduh
-
cimara
#23056 Re: Ilegalni migranti u BiH
Šuhret Fazlić je izjavljivao da "mi" tako spašavamo obraz BiH i EU.Baba Jefimija wrote: ↑11/02/2021 12:28 Po ovim NVO idiotima ispada da je BiH dužna da se brine o svim siromašnim ljudima na svijetu. Znači država koja je tako teško nastradala u ratu koja i sama ima milion problema treba da sutra pravi kampove na svojoj teritoriji za pola Afrike i Bliskog istoka. A to je Briselu i cilj. Da od BiH napravi kamp za sav ilegalan škart koji EU neće na svojoj teritoriji. Koja budala moraš biti da pomažeš ilegalnu bandu dok ti pola ljudi nema da sastavi od prvog do prvog. To je kao kada nahraniš psa lutalicu. Nahraniš jednog i onda ti se skupi njih deset. Tako je i sa ovim ilegalcima. Vide da ih u Bosni niko ne dira, da ima ovih debila koji ih sažalijevaju pa šta ne bi njih milion sutra došlo kad vide da im se može. Svugdje ih tjeraju, na granicama im bubrege pomjeraju samo u BiH im prave kampove![]()
![]()
-
howdy
#23057 Re: Ilegalni migranti u BiH
Baba Jefimija wrote: ↑11/02/2021 12:28 Po ovim NVO idiotima ispada da je BiH dužna da se brine o svim siromašnim ljudima na svijetu. Znači država koja je tako teško nastradala u ratu koja i sama ima milion problema treba da sutra pravi kampove na svojoj teritoriji za pola Afrike i Bliskog istoka. A to je Briselu i cilj. Da od BiH napravi kamp za sav ilegalan škart koji EU neće na svojoj teritoriji. Koja budala moraš biti da pomažeš ilegalnu bandu dok ti pola ljudi nema da sastavi od prvog do prvog. To je kao kada nahraniš psa lutalicu. Nahraniš jednog i onda ti se skupi njih deset. Tako je i sa ovim ilegalcima. Vide da ih u Bosni niko ne dira, da ima ovih debila koji ih sažalijevaju pa šta ne bi njih milion sutra došlo kad vide da im se može. Svugdje ih tjeraju, na granicama im bubrege pomjeraju samo u BiH im prave kampove![]()
![]()
upravo
-
Baba Jefimija
#23058 Re: Ilegalni migranti u BiH
Sve to stoji u teoriji, ali u praksi je to gotovo neizvodivo. IOM je nedodirljiv u BiH. Vlast njima odgovara, a ne oni vlasti. Jel nije bila vijest da je IOM graničnoj policiji poklonio dva džipa.User987 wrote: ↑11/02/2021 12:29Ja ne znam ko je ko na ovom forumu i da li neko ustvari brani svoje prihode u IOM-u ili u nekoj od humanitarnih ili NVO. Ali, moram reći da danas vrlo često to nisu nikakve humanitarne organizacije nego čopori podmuklih hijena krvožednih zuba. Čim neki multi milijarder odluči donirati novac za određenu svrhu, pojavljuju se ONI kao posrednici izmedju donatora i krajnjih korisnika. To su čopori lopova, licemjera i pokvarenjaka. Mislim da je prava komparacija za njih da su gladni čopori hijena krvožednih zuba. Uposlenici IOM od ovih skoro 90 miliona pomoći za ilegalne migrante u BiH uzimaju trećinu za svoje plate. Vole da su im uredi u gradu Sarajevu, Bihaću itd. Prosječna plata im je 5500 KM. Nažalost, pristankom na prvi kamp, mi smo gadnim hijenama omogućili da nam se natovare na vrat. Njih treba razotkriti pojedinačno. Ko su, šta su, odakle su. Ne mogu nama vršljati po Sarajevu, Bihaću, Tuzli, Zenici itd, IOM-ovci iz RS-a koja nema ni jedan kamp niti živog migranta.Baba Jefimija wrote: ↑11/02/2021 12:11Dok god se ne protjeraju te kojekakve "dobrotvorne" organizacije neće biti dobro. Tako su Mađari sveli te udruge na minoran broj, a Rusi su NVO aktiviste proglasili za teroristeneko_sa_strane wrote: ↑11/02/2021 12:04 Brani svoje prihode. Zarađuju na migrantima ali nisu toliko humani da ikoga od njih prime u svoj dom.Mirni su ko bubice
![]()
-
Johnny_x
#23059 Re: Ilegalni migranti u BiH
Kazu da ovi migranti idi svi za boljom zivotom, neka mi neko objasni zasto jedan Pakistanac prodje pored zemalja zaliva, gdje itekako ima posla i gdje mogu naci pristojan posao, vec svi idu u Evropu gdje ima socijale, bez da ista radis.
Treba malo mozga ukljuciti, Marokanac udaljen 19 km od Evrope i krece na put od 10 000 km, da bi se dokopao Evrope, 80% hasisa u Evropu dolazi iz Maroka, dakle svercerskih kanala postoji.
Pakistanac proĺazi pored zemalja u kojima moze naci posao vrlo lahko, ali ne on nastavlja svoj put 10 000 km, da bi se dokopao Evrope.
Evropa je uvidila kakvi su ovi ljudi i zato nikakve sankcije ili posljedice nece imati hrvatska policija. Mogu samo trubiti u medijima i to je to.
NVO bagra smatra da "ljudi u prolazu" mogu rusiti sve pred sobom, prelaziti ilegalno granice, krsiti zakone zemalja u kojima se nalaze i u svakom krivicnom djelu ce naci opravdanje(Nizdara je htjela opravdati ubistvo momka na Ilidji, pa vi vidite sa kakvom placenickom bagrom se susrecemo).
Treba protjerati NVO bagru, pregledati njihove finansije, sigurno neki porez nisu uplatili, ne mogu biti cisti 100%, njih kad se rijeimo, rijesit cemo se i migranta, a sve do tad NVO ce zauzimati prostor u medijima i ubjervati nas kako "ljudi u prolazu" imaju ljudska prava da krse sve domace zakone.
Treba malo mozga ukljuciti, Marokanac udaljen 19 km od Evrope i krece na put od 10 000 km, da bi se dokopao Evrope, 80% hasisa u Evropu dolazi iz Maroka, dakle svercerskih kanala postoji.
Pakistanac proĺazi pored zemalja u kojima moze naci posao vrlo lahko, ali ne on nastavlja svoj put 10 000 km, da bi se dokopao Evrope.
Evropa je uvidila kakvi su ovi ljudi i zato nikakve sankcije ili posljedice nece imati hrvatska policija. Mogu samo trubiti u medijima i to je to.
NVO bagra smatra da "ljudi u prolazu" mogu rusiti sve pred sobom, prelaziti ilegalno granice, krsiti zakone zemalja u kojima se nalaze i u svakom krivicnom djelu ce naci opravdanje(Nizdara je htjela opravdati ubistvo momka na Ilidji, pa vi vidite sa kakvom placenickom bagrom se susrecemo).
Treba protjerati NVO bagru, pregledati njihove finansije, sigurno neki porez nisu uplatili, ne mogu biti cisti 100%, njih kad se rijeimo, rijesit cemo se i migranta, a sve do tad NVO ce zauzimati prostor u medijima i ubjervati nas kako "ljudi u prolazu" imaju ljudska prava da krse sve domace zakone.
-
Baba Jefimija
#23060 Re: Ilegalni migranti u BiH
Glupost dolazi na naplatu. Navodno je 100 000 migranata na putu od Tuske prema Evropi. Šta će biti tek kad se pokrene onih par miliona u Turskoj. Baš se pitam gdje će završit i zaglavit.howdy wrote: ↑11/02/2021 12:38Baba Jefimija wrote: ↑11/02/2021 12:28 Po ovim NVO idiotima ispada da je BiH dužna da se brine o svim siromašnim ljudima na svijetu. Znači država koja je tako teško nastradala u ratu koja i sama ima milion problema treba da sutra pravi kampove na svojoj teritoriji za pola Afrike i Bliskog istoka. A to je Briselu i cilj. Da od BiH napravi kamp za sav ilegalan škart koji EU neće na svojoj teritoriji. Koja budala moraš biti da pomažeš ilegalnu bandu dok ti pola ljudi nema da sastavi od prvog do prvog. To je kao kada nahraniš psa lutalicu. Nahraniš jednog i onda ti se skupi njih deset. Tako je i sa ovim ilegalcima. Vide da ih u Bosni niko ne dira, da ima ovih debila koji ih sažalijevaju pa šta ne bi njih milion sutra došlo kad vide da im se može. Svugdje ih tjeraju, na granicama im bubrege pomjeraju samo u BiH im prave kampove![]()
![]()
upravooaza u srcu europe, kako ce nam ovo skocit na nos ubrzo
-
User987
#23061 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ma pogodila si ili pogodio, u samu srž problema. U SRIDU! Ja to stalno pokušavam objasniti. Naš prosječni penzioner sa penzijom od 400 KM ne može uopšte preživjeti. On preživi, ali brzo umire zbog jeftine, nekvalitetne hrane. Naš radnik koji izdržava porodicu jede zeljanicu od 1KM za doručak da bi ostalo djeci za potrebe koje imaju. Mi smo siromašno društvo, najsiromašniji u Evropi, a dijele nam se lekcije o postupku prema samovoljno pridošlim momcima bez dokumenata. Pred narodnim kuhinjama su redovi naših ljudi, često penzionera koji ne mogu kupiti hranu. Dakle, pomagati ilegalnim migrantima za nas Bošnjake nije ništa drugo nego ludilo. Prije ili kasnije, Evropa će prekinuti ovakvu vrstu pomoći. Znate zašto? Zato što će uvesti humanitarnu pomoć i za ilegalne migrante i za nas Bošnjake. Sve će nas zajedno tretirati na kamaru. To će biti veliki jedinsveni logor za muslimane na jednom dijelu BiH. Dodik i Čović će svoje granice utvrditi, a Evropa će biti stalno zabrinuta.Baba Jefimija wrote: ↑11/02/2021 12:28 Po ovim NVO idiotima ispada da je BiH dužna da se brine o svim siromašnim ljudima na svijetu. Znači država koja je tako teško nastradala u ratu koja i sama ima milion problema treba da sutra pravi kampove na svojoj teritoriji za pola Afrike i Bliskog istoka. A to je Briselu i cilj. Da od BiH napravi kamp za sav ilegalan škart koji EU neće na svojoj teritoriji. Koja budala moraš biti da pomažeš ilegalnu bandu dok ti pola ljudi nema da sastavi od prvog do prvog. To je kao kada nahraniš psa lutalicu. Nahraniš jednog i onda ti se skupi njih deset. Tako je i sa ovim ilegalcima. Vide da ih u Bosni niko ne dira, da ima ovih debila koji ih sažalijevaju pa šta ne bi njih milion sutra došlo kad vide da im se može. Svugdje ih tjeraju, na granicama im bubrege pomjeraju samo u BiH im prave kampove![]()
![]()
-
Baba Jefimija
#23062 Re: Ilegalni migranti u BiH
Sve si u pravu, samo mislim da Evropa nikad neće prestat davat pomoć. Davat će pare ovim NVO pizdunima da i dalje kao brinu o jadnim i napaćenim migrantima dok će sa druge strane baba Merkel govoriti u superlativima o hrvatskoj graničnoj policijiUser987 wrote: ↑11/02/2021 12:50Ma pogodila si ili pogodio, u samu srž problema. U SRIDU! Ja to stalno pokušavam objasniti. Naš prosječni penzioner sa penzijom od 400 KM ne može uopšte preživjeti. On preživi, ali brzo umire zbog jeftine, nekvalitetne hrane. Naš radnik koji izdržava porodicu jede zeljanicu od 1KM za doručak da bi ostalo djeci za potrebe koje imaju. Mi smo siromašno društvo, najsiromašniji u Evropi, a dijele nam se lekcije o postupku prema samovoljno pridošlim momcima bez dokumenata. Pred narodnim kuhinjama su redovi naših ljudi, često penzionera koji ne mogu kupiti hranu. Dakle, pomagati ilegalnim migrantima za nas Bošnjake nije ništa drugo nego ludilo. Prije ili kasnije, Evropa će prekinuti ovakvu vrstu pomoći. Znate zašto? Zato što će uvesti humanitarnu pomoć i za ilegalne migrante i za nas Bošnjake. Sve će nas zajedno tretirati na kamaru. To će biti veliki jedinsveni logor za muslimane na jednom dijelu BiH. Dodik i Čović će svoje granice utvrditi, a Evropa će biti stalno zabrinuta.Baba Jefimija wrote: ↑11/02/2021 12:28 Po ovim NVO idiotima ispada da je BiH dužna da se brine o svim siromašnim ljudima na svijetu. Znači država koja je tako teško nastradala u ratu koja i sama ima milion problema treba da sutra pravi kampove na svojoj teritoriji za pola Afrike i Bliskog istoka. A to je Briselu i cilj. Da od BiH napravi kamp za sav ilegalan škart koji EU neće na svojoj teritoriji. Koja budala moraš biti da pomažeš ilegalnu bandu dok ti pola ljudi nema da sastavi od prvog do prvog. To je kao kada nahraniš psa lutalicu. Nahraniš jednog i onda ti se skupi njih deset. Tako je i sa ovim ilegalcima. Vide da ih u Bosni niko ne dira, da ima ovih debila koji ih sažalijevaju pa šta ne bi njih milion sutra došlo kad vide da im se može. Svugdje ih tjeraju, na granicama im bubrege pomjeraju samo u BiH im prave kampove![]()
![]()
-
Johnny_x
#23063 Re: Ilegalni migranti u BiH
Jesu migracije su uvijek bile prisutne i bit ce, samo sto se od drugog svjetskog rata nacin tih migracija promjenio. Kada zelis u drugu zemlju zbog boljeg zivota ides pred ambasadu, apliciras za vizu, pronadjes posao, trazis radne dozvole, a ne da krenes bez ikakvog dokumenta, predjes 20 granica ilegalno i onda to pravdas pod ljudskim pravima. Ljudsko pravo nije ilegalan prelaz granice, vec krivicno djelo.Chloe wrote: ↑11/02/2021 11:34Momak, migracije su oduvijek prisutne, novije doba donijelo je i drugačije probleme sa kojima se mi suočavamo.
Nisam ih ja pustila u BiH, nisam ja odgovorna što se nalaze na ulicama i što država nema snagu i finansije da postupi po onim Zakonima
koje je sama donijela ( zamisli, opet ih ja nisam donijela).
BiH kao drzava po svojim zakonima 90% migranata je trebala deportovati, ali posto mi nemamo drzavne institucije(imamo samo na papiru i sluze samo za trosenje poreskog novca) do tad cemo imati probleme sa migrantima.
-
moonca
#23064 Re: Ilegalni migranti u BiH
Njihove vlade, ne narod...wrote: ↑11/02/2021 12:29 Dok god se ne protjeraju te kojekakve "dobrotvorne" organizacije neće biti dobro. Tako su Mađari sveli te udruge na minoran broj, a Rusi su NVO aktiviste proglasili za teroristeMirni su ko bubice
- Chloe
- Photo mod
#23065 Re: Ilegalni migranti u BiH
To i pijana vrana zna ... Niti smo krivi mi niti migranti, niti daje nama pravo da uzimamo zakon u svoje ruke, osim što nam daje pravo da tražimo od vlasti da poduzmu nešto i da im pomožemo a ne da odmažemo.Johnny_x wrote: ↑11/02/2021 13:07Jesu migracije su uvijek bile prisutne i bit ce, samo sto se od drugog svjetskog rata nacin tih migracija promjenio. Kada zelis u drugu zemlju zbog boljeg zivota ides pred ambasadu, apliciras za vizu, pronadjes posao, trazis radne dozvole, a ne da krenes bez ikakvog dokumenta, predjes 20 granica ilegalno i onda to pravdas pod ljudskim pravima. Ljudsko pravo nije ilegalan prelaz granice, vec krivicno djelo.Chloe wrote: ↑11/02/2021 11:34Momak, migracije su oduvijek prisutne, novije doba donijelo je i drugačije probleme sa kojima se mi suočavamo.
Nisam ih ja pustila u BiH, nisam ja odgovorna što se nalaze na ulicama i što država nema snagu i finansije da postupi po onim Zakonima
BiH kao drzava po svojim zakonima 90% migranata je trebala deportovati, ali posto mi nemamo drzavne institucije(imamo samo na papiru i sluze samo za trosenje poreskog novca) do tad cemo imati probleme sa migrantima.
I nije tačno da ti ljudi nemaju dokumente, jer bez njih nemaju šta tražiti u EU koja im je krajnji cilj, masa ih je otišla i ostala.
-
howdy
#23066 Re: Ilegalni migranti u BiH
vidimo masovne proteste madjara protiv politike madjarske vlade
-
howdy
#23067 Re: Ilegalni migranti u BiH
imaju dokumente i kriju ih znaci. krivicno djelo ilegalnog ulaska na teritoriju suverene zemlje i krivicno djelo skrivanja identiteta.
-
Baba Jefimija
#23068 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pametni ljudi. Ne žele milion Muhameda Alija na ulicama Budimpešte. To se riješi odmah na granici
-
Johnny_x
#23069 Re: Ilegalni migranti u BiH
Zasto onda ne idu pred ambasade i apliciraju za vizu, je li to problem, je li problem biti civilizovan, je li problem naci poslodavca pa da ti on sponozorise vizu?Chloe wrote: ↑11/02/2021 13:52To i pijana vrana zna ... Niti smo krivi mi niti migranti, niti daje nama pravo da uzimamo zakon u svoje ruke, osim što nam daje pravo da tražimo od vlasti da poduzmu nešto i da im pomožemo a ne da odmažemo.Johnny_x wrote: ↑11/02/2021 13:07Jesu migracije su uvijek bile prisutne i bit ce, samo sto se od drugog svjetskog rata nacin tih migracija promjenio. Kada zelis u drugu zemlju zbog boljeg zivota ides pred ambasadu, apliciras za vizu, pronadjes posao, trazis radne dozvole, a ne da krenes bez ikakvog dokumenta, predjes 20 granica ilegalno i onda to pravdas pod ljudskim pravima. Ljudsko pravo nije ilegalan prelaz granice, vec krivicno djelo.Chloe wrote: ↑11/02/2021 11:34
Momak, migracije su oduvijek prisutne, novije doba donijelo je i drugačije probleme sa kojima se mi suočavamo.
I nije tačno da ti ljudi nemaju dokumente, jer bez njih nemaju šta tražiti u EU koja im je krajnji cilj, masa ih je otišla i ostala.
Zele u Evropu gdje je se postuju zakoni, gdje je vladavina prava, gdje je ljudska civilizacija i dostignuca su na veoma visokom nivou, a da pri tome koriste metode iz 15 stoljeca.
-
Baba Jefimija
#23070 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ako imaš dokumente onda valjda ideš na granični prelaz, a ne preko šuma i planina. EU ih ne želi. Ne želi ih niko. Baš im trebaju kriminalci pušteni iz afganistanskih i iračkih zatvora.Chloe wrote: ↑11/02/2021 13:52To i pijana vrana zna ... Niti smo krivi mi niti migranti, niti daje nama pravo da uzimamo zakon u svoje ruke, osim što nam daje pravo da tražimo od vlasti da poduzmu nešto i da im pomožemo a ne da odmažemo.Johnny_x wrote: ↑11/02/2021 13:07Jesu migracije su uvijek bile prisutne i bit ce, samo sto se od drugog svjetskog rata nacin tih migracija promjenio. Kada zelis u drugu zemlju zbog boljeg zivota ides pred ambasadu, apliciras za vizu, pronadjes posao, trazis radne dozvole, a ne da krenes bez ikakvog dokumenta, predjes 20 granica ilegalno i onda to pravdas pod ljudskim pravima. Ljudsko pravo nije ilegalan prelaz granice, vec krivicno djelo.Chloe wrote: ↑11/02/2021 11:34
Momak, migracije su oduvijek prisutne, novije doba donijelo je i drugačije probleme sa kojima se mi suočavamo.
- Chloe
- Photo mod
#23071 Re: Ilegalni migranti u BiH
Koliko ti imaš godina?Johnny_x wrote: ↑11/02/2021 14:09Zasto onda ne idu pred ambasade i apliciraju za vizu, je li to problem, je li problem biti civilizovan, je li problem naci poslodavca pa da ti on sponozorise vizu?Chloe wrote: ↑11/02/2021 13:52To i pijana vrana zna ... Niti smo krivi mi niti migranti, niti daje nama pravo da uzimamo zakon u svoje ruke, osim što nam daje pravo da tražimo od vlasti da poduzmu nešto i da im pomožemo a ne da odmažemo.Johnny_x wrote: ↑11/02/2021 13:07
Jesu migracije su uvijek bile prisutne i bit ce, samo sto se od drugog svjetskog rata nacin tih migracija promjenio. Kada zelis u drugu zemlju zbog boljeg zivota ides pred ambasadu, apliciras za vizu, pronadjes posao, trazis radne dozvole, a ne da krenes bez ikakvog dokumenta, predjes 20 granica ilegalno i onda to pravdas pod ljudskim pravima. Ljudsko pravo nije ilegalan prelaz granice, vec krivicno djelo.
Zele u Evropu gdje je se postuju zakoni, gdje je vladavina prava, gdje je ljudska civilizacija i dostignuca su na veoma visokom nivou, a da pri tome koriste metode iz 15 stoljeca.
I ja sam u mladosti očekivala da sve bude tip top, nisam shvatala svaša nešto, a promijeniti nisam mogla ništa osim što sam kod sebe nakupljala nezadovoljstvo i frustracije.
Nije život med i mlijeko, krenuvši od naših osobnih, a kamo li obilteljski, zajednice, općine, kantona, entiteta, države pa kontinenta.... KAd smo mi tako extra zašto imamo rusvaj oko sebe, opet krenimo od najnižih nivoa životnih zajednica ...
Nismo oko sebe kadar idelano sve urediti a pokušavamo svjetski problem riješiti.
-
moonca
#23072 Re: Ilegalni migranti u BiH
Naravno, i ne bih optuzivala migrante- to je rulja,kojoj je poslat sognal- da probaju... i rade po uputama, izgleda.... dokaz - situacija na terenu.Baba Jefimija wrote: ↑11/02/2021 14:07Pametni ljudi. Ne žele milion Muhameda Alija na ulicama Budimpešte. To se riješi odmah na granici![]()
-
Baba Jefimija
#23073 Re: Ilegalni migranti u BiH
Kažu da na svijetu ima četiri milijarde siromašnih ljudi. Po ovoj logici svi oni bi se trebali zaputit za boljim životom u Njemačku, a Njemačka bi bila dužna da ih primiChloe wrote: ↑11/02/2021 14:17Koliko ti imaš godina?Johnny_x wrote: ↑11/02/2021 14:09Zasto onda ne idu pred ambasade i apliciraju za vizu, je li to problem, je li problem biti civilizovan, je li problem naci poslodavca pa da ti on sponozorise vizu?Chloe wrote: ↑11/02/2021 13:52
To i pijana vrana zna ... Niti smo krivi mi niti migranti, niti daje nama pravo da uzimamo zakon u svoje ruke, osim što nam daje pravo da tražimo od vlasti da poduzmu nešto i da im pomožemo a ne da odmažemo.
I ja sam u mladosti očekivala da sve bude tip top, nisam shvatala svaša nešto, a promijeniti nisam mogla ništa osim što sam kod sebe nakupljala nezadovoljstvo i frustracije.
Nije život med i mlijeko, krenuvši od naših osobnih, a kamo li obilteljski, zajednice, općine, kantona, entiteta, države pa kontinenta.... KAd smo mi tako extra zašto imamo rusvaj oko sebe, opet krenimo od najnižih nivoa životnih zajednica ...![]()
Nismo oko sebe kadar idelano sve urediti a pokušavamo svjetski problem riješiti.![]()
-
Baba Jefimija
#23074 Re: Ilegalni migranti u BiH
Zato im treba pokazat odmah na granici da nema prolaska. Neka idu kod onoga koji im daje upute. Ubuduće samo pendrecima po rebrima.moonca wrote: ↑11/02/2021 14:20Naravno, i ne bih optuzivala migrante- to je rulja,kojoj je poslat sognal- da probaju... i rade po uputama, izgleda.... dokaz - situacija na terenu.Baba Jefimija wrote: ↑11/02/2021 14:07Pametni ljudi. Ne žele milion Muhameda Alija na ulicama Budimpešte. To se riješi odmah na granici![]()
-
howdy
#23075 Re: Ilegalni migranti u BiH
vidis jada i bijede od mozga, nije bosnjo sposoban sebi ali je sposoban i duzan trpit bjelosvjetski sljam