Ona je najsretnija zbog raspada Bh Bloka. To dokazuje i ovim postom.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
tutku
- MaksprotivMarksa
#47652 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo znaci i raspad Cetvorke 2022. godine i skoru smjenu Kojovica u NS, NiP ce se primaci SDA, NS platiti cijenu historijskim minimumom u broju glasova, a SDP svakako ne postoji, u SG ce Hadzibajric u takvim okolnostima da se dogovori sa maticom, NS ruse iznutra vec mjesecima, pripremaju zborove, tri struje vrsljaju i bore se za prevlast zbog stranke od 2,8 posto u FBiH. NS je stranka sa dignitetom, opet su izigrani, Pedja ce objektivno morati da ode nakon svega sto se dogodilo, ali SDA NS je to sve odradila iznutra, kreirala krize, a plate od po 3000 u stranci nisu ppmogle. Stranka u kojoj je Redzo nada nema cemu da se nada, a Srdjan ober kvalitetan kadar i Bukva prefsjednik KO. U NS se nakon 12 godina ! pisu novi pravilnici o izboreuu regionalne i kantonalne organizacije, svi odbori u svadjama, programi i politike ne postoje, strucni savjeti kozmeticke prirode. Sa druge strane u NiP-u bjelasnicki klan, bratski klan i tekijaski klan, ne smiju da organizuju kongres, ljudi osnivaci izlaze iz lokalnih odbora zbog SDA nacina rada, svi nezadovoljni, Dino pozivima rjesava kadrovske krizaljke. Ja cu i 2022. godine glasati za nekoga od stranaka Cetvorke, ali ovo nece na dobro, nema se kapaciteta, volje, morala, vazda manje zlo biramo, nikada nesto dobro.
Ja se jezim od ovoga sto se dogadja, Cetvorka je dobila sansu, prokockava se kadrovskim rjesenjima, okolnostima u kojima nisu trebali preuzeti KS, ali svima se zuri, svi razmisljaju u okvirima mandata, gradjani ga puse i to je to.
Ja se jezim od ovoga sto se dogadja, Cetvorka je dobila sansu, prokockava se kadrovskim rjesenjima, okolnostima u kojima nisu trebali preuzeti KS, ali svima se zuri, svi razmisljaju u okvirima mandata, gradjani ga puse i to je to.
Last edited by MaksprotivMarksa on 10/02/2021 16:55, edited 1 time in total.
- Revolucionar ★
#47653 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne moze se o cetvorci ni pricati kad su tri clana te cetvorke zapravo paraziti na uspjehu jednog clana. NiP je odradio izbore u Sarajevu, dok su i NS i SDP zabiljezili apsolutno znacajan pad glasova. Treba to stavit na papir i priznati kao takvo. Ovo majmunisanje u Mostaru je samo dokaz da nema imunih na vlast i moc
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#47654 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni se cini da je Sabini tesko pala Cetvorka i da se najvise voli igrati opozicije uzivajuci sve privilegije vlasti. Jedva je docekala ovo u Mostaru i odmah potrcala dovesti u pitanje Cetvorku.
- Kikibombona
#47655 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Irma na sjednici poziva da se prihvati kandidatura Zalihica, a Sabina izlazi sa otrovnim strelicama._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2021 17:19 Meni se cini da je Sabini tesko pala Cetvorka i da se najvise voli igrati opozicije uzivajuci sve privilegije vlasti. Jedva je docekala ovo u Mostaru i odmah potrcala dovesti u pitanje Cetvorku.
Ne znam, ako je ona problem, moze ozbiljno sjebati NS, jer ima dosta pristalica unutar stranke. Moze sve otici u pm.
Nekim ljudima je dosta 3% i nemaju nikakve druge ambicije osim da moralisu kao opozicija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#47656 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da bi se moglo ici naprijed moraju se ovakvi kao Sabina rastjerati. Dosta je bilo to furanje alternative i vjecne opozcije iz udobnih i debelo preplacenih skupstinskih klupa. Pa cak im je i slogan bio nekad nesto u fazonu mi nemamo obecanja, imamo rjesenja, ko biva oni vazda nesto mimo svih, samo kritika, nikad akcija. Nema od toga hljeba bracki....Kikibombona wrote: ↑10/02/2021 17:23Irma na sjednici poziva da se prihvati kandidatura Zalihica, a Sabina izlazi sa otrovnim strelicama._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2021 17:19 Meni se cini da je Sabini tesko pala Cetvorka i da se najvise voli igrati opozicije uzivajuci sve privilegije vlasti. Jedva je docekala ovo u Mostaru i odmah potrcala dovesti u pitanje Cetvorku.
Ne znam, ako je ona problem, moze ozbiljno sjebati NS, jer ima dosta pristalica unutar stranke. Moze sve otici u pm.
Nekim ljudima je dosta 3% i nemaju nikakve druge ambicije osim da moralisu kao opozicija.
- fosna2014
#47657 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nadam se da će dati zajedničku izjavu.
-
putokaz1
#47658 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bhblokpmp 7
Irma Baralija prvi put 5
Irma Baralija drugi put 2
Napredajumeo
Irma Baralija prvi put 5
Irma Baralija drugi put 2
Napredajumeo
- fosna2014
-
Nivelacija
-
tutku
#47661 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja kada sam to govorio mene ovdje neki proglasise Sda spavacem. Skupo cemo platiti zablude i nedorasle ljudi u Cetvorci._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2021 17:19 Meni se cini da je Sabini tesko pala Cetvorka i da se najvise voli igrati opozicije uzivajuci sve privilegije vlasti. Jedva je docekala ovo u Mostaru i odmah potrcala dovesti u pitanje Cetvorku.
-
tutku
#47662 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve si rekao. Kad je tako, i treba da nas jebe sda desetljecima.MaksprotivMarksa wrote: ↑10/02/2021 16:44 Ovo znaci i raspad Cetvorke 2022. godine i skoru smjenu Kojovica u NS, NiP ce se primaci SDA, NS platiti cijenu historijskim minimumom u broju glasova, a SDP svakako ne postoji, u SG ce Hadzibajric u takvim okolnostima da se dogovori sa maticom, NS ruse iznutra vec mjesecima, pripremaju zborove, tri struje vrsljaju i bore se za prevlast zbog stranke od 2,8 posto u FBiH. NS je stranka sa dignitetom, opet su izigrani, Pedja ce objektivno morati da ode nakon svega sto se dogodilo, ali SDA NS je to sve odradila iznutra, kreirala krize, a plate od po 3000 u stranci nisu ppmogle. Stranka u kojoj je Redzo nada nema cemu da se nada, a Srdjan ober kvalitetan kadar i Bukva prefsjednik KO. U NS se nakon 12 godina ! pisu novi pravilnici o izboreuu regionalne i kantonalne organizacije, svi odbori u svadjama, programi i politike ne postoje, strucni savjeti kozmeticke prirode. Sa druge strane u NiP-u bjelasnicki klan, bratski klan i tekijaski klan, ne smiju da organizuju kongres, ljudi osnivaci izlaze iz lokalnih odbora zbog SDA nacina rada, svi nezadovoljni, Dino pozivima rjesava kadrovske krizaljke. Ja cu i 2022. godine glasati za nekoga od stranaka Cetvorke, ali ovo nece na dobro, nema se kapaciteta, volje, morala, vazda manje zlo biramo, nikada nesto dobro.
-
Škobo Habu
#47663 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nakon Tuzle, samo idealistima i sljepcima nije bilo jasno kuda sve ovo ide.MaksprotivMarksa wrote: ↑10/02/2021 16:44 Ovo znaci i raspad Cetvorke 2022. godine i skoru smjenu Kojovica u NS, NiP ce se primaci SDA, NS platiti cijenu historijskim minimumom u broju glasova, a SDP svakako ne postoji, u SG ce Hadzibajric u takvim okolnostima da se dogovori sa maticom, NS ruse iznutra vec mjesecima, pripremaju zborove, tri struje vrsljaju i bore se za prevlast zbog stranke od 2,8 posto u FBiH. NS je stranka sa dignitetom, opet su izigrani, Pedja ce objektivno morati da ode nakon svega sto se dogodilo, ali SDA NS je to sve odradila iznutra, kreirala krize, a plate od po 3000 u stranci nisu ppmogle. Stranka u kojoj je Redzo nada nema cemu da se nada, a Srdjan ober kvalitetan kadar i Bukva prefsjednik KO. U NS se nakon 12 godina ! pisu novi pravilnici o izboreuu regionalne i kantonalne organizacije, svi odbori u svadjama, programi i politike ne postoje, strucni savjeti kozmeticke prirode. Sa druge strane u NiP-u bjelasnicki klan, bratski klan i tekijaski klan, ne smiju da organizuju kongres, ljudi osnivaci izlaze iz lokalnih odbora zbog SDA nacina rada, svi nezadovoljni, Dino pozivima rjesava kadrovske krizaljke. Ja cu i 2022. godine glasati za nekoga od stranaka Cetvorke, ali ovo nece na dobro, nema se kapaciteta, volje, morala, vazda manje zlo biramo, nikada nesto dobro.
Može kvazi-ljevica blebetati dokle hoće - NiP je kohezivni faktor koji drži BH blok u jednom komadu. Mostar je primjer kada SDP odluči da preuzme političku incijativu - šta na kraju ispadne. Jedno veliko ništa. Izborni trijumf na kom su bazirali vlastitu platformu se pretvorio u debakl.
Kadriranje, kadriranje, kadriranje...
-
Milenkov buraz
#47664 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Je li ono nekad u decembru isto zamalo bila kriza u Sarajevu kod formiranja vlade KS zbog Sabine Čudić, nešto se brecala i ultimativno postavljala neke uslove, ne mogu se sjetiti oko čega, Konaković popustio naravno iako NS po dobijenim glasovima nema taj komoditet.
-
putokaz1
- fosna2014
-
putokaz1
#47667 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E Tako nekako Mostar je izgubljen 2 ili 5 ili 7 koliko god troduplo je manje od 26 koji imaju "Njiha"
-
tutku
#47668 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dje ces to ovdje reci sad ce se javiti da kazu kako izmisljas i kako si sda-ovac.Milenkov buraz wrote: ↑10/02/2021 18:29 Je li ono nekad u decembru isto zamalo bila kriza u Sarajevu kod formiranja vlade KS zbog Sabine Čudić, nešto se brecala i ultimativno postavljala neke uslove, ne mogu se sjetiti oko čega, Konaković popustio naravno iako NS po dobijenim glasovima nema taj komoditet.
Kao sto gore neko rece: kadriranje i kadriranje. Nazalost, pogledajte danas ljude u prvim redovima opozicije: zelje na nivou lige prvaka, sposobnosti na nivou fk moscanice.
-
Emiremir33
#47669 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tačno si ovo napisao,odavno joj " smeta nešto..._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2021 17:27Da bi se moglo ici naprijed moraju se ovakvi kao Sabina rastjerati. Dosta je bilo to furanje alternative i vjecne opozcije iz udobnih i debelo preplacenih skupstinskih klupa. Pa cak im je i slogan bio nekad nesto u fazonu mi nemamo obecanja, imamo rjesenja, ko biva oni vazda nesto mimo svih, samo kritika, nikad akcija. Nema od toga hljeba bracki....Kikibombona wrote: ↑10/02/2021 17:23Irma na sjednici poziva da se prihvati kandidatura Zalihica, a Sabina izlazi sa otrovnim strelicama._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2021 17:19 Meni se cini da je Sabini tesko pala Cetvorka i da se najvise voli igrati opozicije uzivajuci sve privilegije vlasti. Jedva je docekala ovo u Mostaru i odmah potrcala dovesti u pitanje Cetvorku.
-
Patton44
#47670 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
BH GENIJALCI, sa pet vjecnika predlazu dva kandidata.I od ti pet dobiju dva glasa.

-
DonieBrasco
#47671 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Takvi su meni gori od SDA i HDZ, ti pojedinci iz ostalih stranaka.
To su tako podli i neshvatiljivi potezi da je to porazavajuce, sve je to licni interes ja sam siguran da je ovom Aramanu Zalihicu nesto obecano ili vec dato.
To su tako podli i neshvatiljivi potezi da je to porazavajuce, sve je to licni interes ja sam siguran da je ovom Aramanu Zalihicu nesto obecano ili vec dato.
- Leverage
#47672 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gluposti ba, SDA se sa HDZ-om već dogovorila, potpuno je nebitno da li su kandidati Irma, Arman, peti, deseti, Kordić će biti gradonačelnik jer SDA ne bi glasala za bilo koga iz SDP-a ili NS-a, niti bi ovi glasali za Guzina (osim PMP, ali to mu nije dovoljno).
Ovdje se radi o pozicioniranju pred izbore, mnogi zaboravljaju da SDP i NS računaju doslovno na iste glasače. NS je pokazala neočekivanu slabost na lokalnim izborima u KS, a van KS to je blaga katastrofa za njih, DF stoji vrlo loše, PzP je pokupila veliki broj tih glasova, itd.
SDP želi ove glasove i pokušat će da se nametne kao jedina relevantna opcija među pomenutim pred opšte izbore. NiP s druge strane ide direktno na glasove SDA i ove dvije opcije činit će kičmu nove vlasti nakon izbora 2022. Ovdje treba naglasiti da vlast u KS nije ugrožena jer i jedni i drugi dobivaju puno zbog činjenice da participiraju u tome, niko se ne bi usudio ugroziti to. Selim je svakako free agent, NS ionako nikad nije ni imala neku spektakularnu stranačku disciplinu, tako da ni vlast u TK nije ugrožena.
Eh eto, to vam je to.
Ovdje se radi o pozicioniranju pred izbore, mnogi zaboravljaju da SDP i NS računaju doslovno na iste glasače. NS je pokazala neočekivanu slabost na lokalnim izborima u KS, a van KS to je blaga katastrofa za njih, DF stoji vrlo loše, PzP je pokupila veliki broj tih glasova, itd.
SDP želi ove glasove i pokušat će da se nametne kao jedina relevantna opcija među pomenutim pred opšte izbore. NiP s druge strane ide direktno na glasove SDA i ove dvije opcije činit će kičmu nove vlasti nakon izbora 2022. Ovdje treba naglasiti da vlast u KS nije ugrožena jer i jedni i drugi dobivaju puno zbog činjenice da participiraju u tome, niko se ne bi usudio ugroziti to. Selim je svakako free agent, NS ionako nikad nije ni imala neku spektakularnu stranačku disciplinu, tako da ni vlast u TK nije ugrožena.
Eh eto, to vam je to.
-
Patton44
- Leverage
-
Patton44