Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
visuljak

#46076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

Ti ces @Kolinda uskoro biti neka civija na ovom forumu.
Raskrinkavanje, pronicljivost, mudrost zborenja, stilistika, mehkoca u pisanju...buducnost je pred tobom na ovom forumu. :thumbup:
Sociolog

#46077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sociolog »

Cuo sam da je ova Sanela Butigan bivsa kandidatkinja za predsjednicu VSTV ,sudinica, prije 15 godinsa ,bila jedna od najjacih i najboljih zenski u Sarajevu.
problemnatravunu

#46078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by problemnatravunu »

Ode Milan, doDŽe Halil .... :mrgreen:
DonieBrasco

#46079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

problemnatravunu wrote: 10/02/2021 13:02 Ode Milan, doDŽe Halil .... :mrgreen:
Napad na srbe i hrvate u najavi.
BrziGonzales

#46080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BrziGonzales »

Kolinda wrote: 10/02/2021 11:59
BrziGonzales wrote: 09/02/2021 17:47
Američka Ambasada u BiH osudila je kao neprihvatljivo veličanje ratnih zločinaca koje vrše bošnjački političari.

- U javnom diskursu nema mjesta za jezik koji promoviše netoleranciju i podriva međusobno povjerenje i razumijevanje. Negiranje ratnih zločina, te slavljenje ratnih zločinaca je neprihvatljivo, naveli su iz Ambasade SAD u BiH nakon što su ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković i ministar u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović veličali komandantu Trećeg korpusa Armije BiH Sakiba Mahmuljina osuđenog za zločine nad Srbima.

Iz Ambasade SAD u BiH ukazuju da takvi potezi vrijeđaju žrtve iz svih etničkih grupa i nanose bol njihovim porodicama, te predstavljaju prijetnju bezbjednosti BiH.

Iz ovog diplomatskog predstavništva su napomenuli da zločini pojedinaca ne mogu nositi kolektivnu stigmu.

- U isto vrijeme, moramo se podsjetiti da presude za ratne zločine ukazuju na individualnu odgovornost i ne odnose se na jedan narod u cjelini. Zvaničnici imaju obavezu da se uzdrže od retorike podjela i pozivamo ih sa svih nivoa da preduzmu konkretne korake na promovisanju pomirenja, te se fokusiraju na neophodne reforme i napredak za sve građane BiH, navedeno je u odgovoru na upit portala "Dnevno".
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... vo-628662
Ništa to, Busaladžić ne smeta jer je njihov, Budak smeta jer je "naš" , Mahmuljin također nije problem ali Kordić je....Hrvat lopov je lopov i razbijač države a Bošnjak je samo lopov.... :bih:
Kako ovo priopćenje najvažnije ambasade nema u Sarajevskoj kotlini isti tretman kao sve ostala priopćenja? Nešto mi tu zaudara na cenzuru. Ipak izgleda da biramo što građanstvo smije da čita a što ne. Na ovom portalu nema ni fusnote na zadnjoj stranici.
Kolinda

#46081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

BrziGonzales wrote: 10/02/2021 19:52
Ništa to, Busaladžić ne smeta jer je njihov, Budak smeta jer je "naš" , Mahmuljin također nije problem ali Kordić je....Hrvat lopov je lopov i razbijač države a Bošnjak je samo lopov.... :bih:
Kako ovo priopćenje najvažnije ambasade nema u Sarajevskoj kotlini isti tretman kao sve ostala priopćenja? Nešto mi tu zaudara na cenzuru. Ipak izgleda da biramo što građanstvo smije da čita a što ne. Na ovom portalu nema ni fusnote na zadnjoj stranici.
Ako si pratio presudu Ljubić ista nije objavljena nigdje dosta vremena a sa iste sjednice je uredno preneseno ukidanje dana RS a...tako ništa čudno ni ništa novo i ne viđeno.
BrziGonzales

#46082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BrziGonzales »

Kolinda wrote: 10/02/2021 20:18

Ako si pratio presudu Ljubić ista nije objavljena nigdje dosta vremena a sa iste sjednice je uredno preneseno ukidanje dana RS a...tako ništa čudno ni ništa novo i ne viđeno.
Dakle, mogu proći samo destilirane vijesti jer politički komesari vrijedi rade. Ko je rekao da su oni izumrli?
visuljak

#46083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

:meza:
lajkujMe

#46084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by lajkujMe »

Dosao ovdje da napisem ovo i odem :run:

Da li je BIH drzava Bosnjaka?
Nije!
Bosnjaci kao vecinski narod 51% imaju najmanja prava i najmanje se pitaju u kom smjeru im ide drzava.
Od EU nema nista jer nece srbi i hrvati
Od NATO nema nista jer nece srbi i hrvati
Od ekonomskog procvata nema nista jer nece srbi i hrvati
Od postivanja osnovnih ljudskih prava nema nista jer nece srbi i hrvati
Od respektabilne drzave na medjunarodnom nivou nema nista jer ne daju srbi i hrvati

Zasto ne daju srbi i hrvati?
Jer nece Bosnu, mrze je, i jedva cekaju da umre pa makar se morali patiti 50 godina ali ce je u grob odvesti jer vole svoju Srbiju i svoju Hrvatsku.

Bosnjacka politika je nezrela, glupa i narcisioidna i nema odgovor na ovo.
Narod Bosnjacki ode za EU tamo mu nema Srba i Hrvata da mu sole pamet a jos ima hljeba i igara.

Nazovite ovo kako hocete ali ovo je istina.
A srbe i hrvate necemo dovesti na nasu stranu jer mrze bosnjake, mrze Bosnu tako da nema izlaza iz ove situacije.
Ne moze nama niko pomoci sem samih sebe.
Pozzz
Evenine

#46085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Evenine »

lajkujMe wrote: 10/02/2021 20:49 Dosao ovdje da napisem ovo i odem :run:

Da li je BIH drzava Bosnjaka?
Nije!
Bosnjaci kao vecinski narod 51% imaju najmanja prava i najmanje se pitaju u kom smjeru im ide drzava.
Od EU nema nista jer nece srbi i hrvati
Od NATO nema nista jer nece srbi i hrvati
Od ekonomskog procvata nema nista jer nece srbi i hrvati
Od postivanja osnovnih ljudskih prava nema nista jer nece srbi i hrvati
Od respektabilne drzave na medjunarodnom nivou nema nista jer ne daju srbi i hrvati

Zasto ne daju srbi i hrvati?
Jer nece Bosnu, mrze je, i jedva cekaju da umre pa makar se morali patiti 50 godina ali ce je u grob odvesti jer vole svoju Srbiju i svoju Hrvatsku.

Bosnjacka politika je nezrela, glupa i narcisioidna i nema odgovor na ovo.
Narod Bosnjacki ode za EU tamo mu nema Srba i Hrvata da mu sole pamet a jos ima hljeba i igara.

Nazovite ovo kako hocete ali ovo je istina.
A srbe i hrvate necemo dovesti na nasu stranu jer mrze bosnjake, mrze Bosnu tako da nema izlaza iz ove situacije.
Ne moze nama niko pomoci sem samih sebe.
Pozzz
Odgovor na ovo je jako cinican.

Jedini nacin da Bosnjaci odgovore na separatizam, uz ovakav stav preostala dva naroda, je da naprave one dijelove zemlje gdje su Bosnjaci vecina sto boljim za zivot, da ojacaju ekonomiju maksimalno a da sabotiraju koliko god mogu razvoj onih dijelova gdje su vecina Srbi i Hrvati. Ubrzan razvoj Srbije i Hrvatske i ekonomski krah RS i tzv HZHB bi doveo do masovnog iseljavanja Srba i Hrvata u maticne drzave. Dio bi mozda presao da zivi kod nas.

U prevodu na obican jezik: borba demografijom i ekonomskim poklapanjem. Mi smo ovdje u prednosti jer smo jos uvijek vecina i jer je ovo nasa jedina i maticna zemlja + drzimo Sarajevo.

Time bi se otupila ostrica separatisticke politike, ali bi zemlja i dalje ostala podijeljena i ne previse funkcionalna. Je li ovo bolje nego sadasnje stanje sami zakljucite.
BrziGonzales

#46086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BrziGonzales »

:meza:
Evenine

#46087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Evenine »

Ono sto sada imamo je da srpske i hrvatske stranke ne zele da djeluju konstruktivno i da sve znacajne odluke moraju nametati stranci. Pro-bosanska strana nema nikakav leverage.

Jedini nacin da pro-bosanske stranke dobiju leverage je da maksimalno urede i razviju dijelove zemlje koje imaju pod kontrolom cime bi se usporilo iseljavanje ljudi. Srbija, Hrvatska i EU ce usisati mlado stanovnistvo iz RS i tzv HZHB a penzionere ce ostaviti u BiH jer sta ce im?

Tek tada ce se pregovaracka klima poceti mijenjati.
Evenine

#46088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Evenine »

Jedini scenarij u kojem ja vidim da bi se mogla desiti gradjanska BiH na organski nacin je da se vecinski bosnjacki dijelovi toliko razviju u odnosu na cak i Srbiju i Hrvatsku da Srbi i Hrvati pocnu masovno da naseljavaju "nas" dio.

Da bi se ovo izvelo nivo emancipovanosti Bosnjaka bi trebalo da bude na nivou stanovnika Singapura.
Kolinda

#46089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

BrziGonzales wrote: 10/02/2021 21:13 :meza:
Kojoj skupini pripadaju oni koji poruku šalju na način da neke narode namjerno pišu malim a neke velikim početnim slovom, nisam našao nigdje definiciju pa ako ti jesi mogao bi mi pomoći a u međuvremenu ću i ja :meza: :mrgreen:
Kolinda

#46090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

BrziGonzales wrote: 10/02/2021 20:24
Kolinda wrote: 10/02/2021 20:18
Dakle, mogu proći samo destilirane vijesti jer politički komesari vrijedi rade. Ko je rekao da su oni izumrli?
U 6-oj brzini su već duže vrijeme...
visuljak

#46091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

Image

Promicatelji qrca moga.
Kolinda

#46092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

visuljak wrote: 10/02/2021 21:49 Image

Promicatelji qrca moga.
Jeli objavljeno priopćenje US ambasade :skoljka:
visuljak

#46093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

6x

a sta promicu hercegovacki gusteri???
eu i nato integracije ali po velikosrpskom receptu.
Leverage

#46094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Na kraju će da kaže nismo glasali za tu stvar jer je predlagač Denis Bećirović, šta god on da predloži mi ćemo biti protiv.
lajkujMe

#46095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by lajkujMe »

Evenine wrote: 10/02/2021 21:41 Jedini scenarij u kojem ja vidim da bi se mogla desiti gradjanska BiH na organski nacin je da se vecinski bosnjacki dijelovi toliko razviju u odnosu na cak i Srbiju i Hrvatsku da Srbi i Hrvati pocnu masovno da naseljavaju "nas" dio.

Da bi se ovo izvelo nivo emancipovanosti Bosnjaka bi trebalo da bude na nivou stanovnika Singapura.

E odlicno si objasnio, da se na neki nacin privremeno odreknemo cijele BIH, pod tim mislim da sve svoje snage fokusiramo gdje smo vecina i napravimo Singapur od naseg dijela dok nam se ovi tamo dive i hoce da zive i rade tu.
Lijepo zvuci ali, da bi ti to napravio a bez da pravis svoju drzavu moras imati ozbiljnu nezavisnost od hrvata i srba bez da ti se mijesaju konstitutivnosti.
Da bi mi postali tako jaki trebamo osigurati odredjene uvjete za veliki razvoj i napredak.
Par nabrojanih su raznorazni zakoni i ovlasti drzave BIH a ne entiteta i kantona tipa Porezi, takse, medjunarodnja trgovina, finansijski sistem, monetarna politika, vanjska politika itd..
Onda tu dolazimo opet nazad do srba i hrvata jer se bez njih ne moze nista uraditi na drzavnom nivou a njima to nece biti u interesu da budemo Singapur.
Drugim rijecima, da bi dobio Singapur moras ili nametnuti odluku ili se odreci ostalih i uspostaviti svoj sistem to jest nezavisnost od BIH, da bi od "svojih dijelova" napravio Singapur.

Samo zelim reci onima koji su Dejtonski sporazum stvorili.
I u konacnici postavili kao stub nase drzave, moja garancija za TV je bolje napisana od tog ustava sram da bude one koji nisu vidjeli pogubnost tog sporazuma po buduce generacije u BIH.
Novak20

#46096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Kolinda wrote: 10/02/2021 22:00
Image

Medijska igra za bošnjačke narodne mase.

Točka o napretku BiH u procesu pridruživanja NATO. Evo i ja mogu reći da napretka jednostavno nema ali HDZ namjerno neće da bruka Komšića koji je zbog ANP godinu dana blokirao uspostavljanje VM. :lol:

Bolje da se truni o ovome nego o rudarima u štrajku i onima koji će ubrzo ostati bez posla.
Novak20

#46097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

lajkujMe wrote: 10/02/2021 22:45
Evenine wrote: 10/02/2021 21:41 Jedini scenarij u kojem ja vidim da bi se mogla desiti gradjanska BiH na organski nacin je da se vecinski bosnjacki dijelovi toliko razviju u odnosu na cak i Srbiju i Hrvatsku da Srbi i Hrvati pocnu masovno da naseljavaju "nas" dio.

E odlicno si objasnio, da se na neki nacin privremeno odreknemo cijele BIH, pod tim mislim da sve svoje snage fokusiramo gdje smo vecina i napravimo Singapur od naseg dijela dok nam se ovi tamo dive i hoce da zive i rade tu.
Lijepo zvuci ali, da bi ti to napravio a bez da pravis svoju drzavu moras imati ozbiljnu nezavisnost od hrvata i srba bez da ti se mijesaju konstitutivnosti.
Da bi mi postali tako jaki trebamo osigurati odredjene uvjete za veliki razvoj i napredak.
Par nabrojanih su raznorazni zakoni i ovlasti drzave BIH a ne entiteta i kantona tipa Porezi, takse, medjunarodnja trgovina, finansijski sistem, monetarna politika, vanjska politika itd..
Onda tu dolazimo opet nazad do srba i hrvata jer se bez njih ne moze nista uraditi na drzavnom nivou a njima to nece biti u interesu da budemo Singapur.
Drugim rijecima, da bi dobio Singapur moras ili nametnuti odluku ili se odreci ostalih i uspostaviti svoj sistem to jest nezavisnost od BIH, da bi od "svojih dijelova" napravio Singapur.

Samo zelim reci onima koji su Dejtonski sporazum stvorili.
I u konacnici postavili kao stub nase drzave, moja garancija za TV je bolje napisana od tog ustava sram da bude one koji nisu vidjeli pogubnost tog sporazuma po buduce generacije u BIH.
Bošnjaci nažalost nisu shvatili da je za uspjeh potreban cilj, red, rad i disciplina. Preslikali su tajkunski koncept iz okruženja s tom razlikom da njihovi tajkuni uz časne izuzetke ne vide dalje od trgovine i zauzimanja lokacija u centru gradova. Pare sklanjaju u inostranstvo i slabo ih ulažu u BiH, izbjegavaju plaćanja državi gdje god mogu, a radnike tretiraju kao stoku.
palermo

#46098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Novak20 wrote: 10/02/2021 22:58
Kolinda wrote: 10/02/2021 22:00
Image

Medijska igra za bošnjačke narodne mase.

Točka o napretku BiH u procesu pridruživanja NATO. Evo i ja mogu reći da napretka jednostavno nema ali HDZ namjerno neće da bruka Komšića koji je zbog ANP godinu dana blokirao uspostavljanje VM. :lol:

Bolje da se truni o ovome nego o rudarima u štrajku i onima koji će ubrzo ostati bez posla.
:D :D meni su tako smiješni tvoji postovi.....ne zahmeti
visuljak

#46099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

Ne spamaj sa rudarima, vrlo jednostavno

Zašto je Dragan Čović glasao protiv tačke o napretku BiH u procesu priključenja NATO-u?

Da bi udovoljio velikosrbima, vrlo jednostavno.
BrziGonzales

#46100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BrziGonzales »

Upratio sam da se taj "nas" dio upravo naseljava. Nisu baš Singapurci, ni Srbi niti Hrvati ali je naš Bake našao odgovarajuću zamjenu, perspektivna mladost od Maroka do Avganistana. Koncepcija je jasna. Više ljudi = brži razvoj i genijalni plan će se sigurno ostvariti.
Locked