Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Zaitsev

#49726 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

veliki_ah wrote: 09/02/2021 17:19
apsidejzi wrote: 09/02/2021 11:27
Ja_Ja wrote: 08/02/2021 18:54 Na drugu starnu imamo problem Fude koji bukvalno unistava svaku pozitivni pricu u ovom gradu. Cetvrti grad po velicini (sto cesto pominje), sa duplo vecim budjetom npr. od Kaknja odvaja za sport u 2021 godini mizernih 60,000 maraka (po nacrtima budjeta) vise od tog istog Kaknja.
Kikibombona wrote: 09/02/2021 02:52 A to je Kasumovic na kakvog smo navikli. Mene bi iznenadilo da je drugacije. Veoma los karakter.
Mene kad citas na ovoj temi ispada da ja branim Fudu a to mi nije cilj :D Hvala mu sto je pokazao pravo lice SDA /ASDA i sto smo se svi mogli uvjeriti koji nam kreteni rade o glavama. No na stranu to, nas glavni i osnovni problem smo mi sami. Fudo je marketinski tip covjeka. On osjeti gdje su pare, popularnost, koja prica pali i prirodno ima u sebi IMT. No taj njegov prirodni kapacitet da otkrije s koje strane dolazi popularnost pokazuje zapravo kakvi smo mi kao zajednica.

Mi nemamo interes za sport. Mi nemamo interes za kulturu. Mi nemamo interes za muziku. Fudo bi sutra finansirao neko sportsko udruzenje da se ispostavi kako ce mu to donijeti popularnost. Jer on je takav tip covjeka. Da iduce sezone punimo bilino sa 15.000 ljudi svaku utakmicu, svi bi dugovi bili otplaceni u roku godinu dana. On bi nasao pare jer bi to znacilo POPULARNOST. Taj IMT. No sto bi on to radio za ideale? On nije idealista. On je interesdzija i ide samo tamo gdje ima interes.

Mi smo ti koji mu ne dajemo interes za sport, kulturu, zabavu, muziku. Gdje je diskoteka u zenici? Gdje je grupa momaka koja dnveno provodi tri cetiri sata u garazi i vjezbaju razne instrumente? Gdje su ljudi koji pisu knjige? Gdje su kreativne radionice. Ja sam ubjedjen da ce Fudo sutra finansirati neki aktivitet samo da se malo izdigne iz zabokrecine. Pa evo, procitah da ce otkupiti od Sericana sav visak ljetine i dati penzionerima. Ljudi proizveli ekstra zbog korone i sad kao nemaju trzista, i grad uleti. To je potez za pohvalu. Pohvalu ljudi koji su nesto proizveli. U nas su samo konzumenti i to je problem. Nemamo bendova, nemamo slikara, ljudi koji nesto prave. Neke hobije. Nesto. A imamo kapacitet. Pa Dubioza je potekla sa nasih ulica. No kad je Dubioza nastajala imali smo najmanje 10 raznih bandova, repera i sl. Imali smo energiju da stvaramo nesto novo. Sad imamo samo konzumente.

I to je ta surova realnost sa Fudom. On takav vise govori o nama, a mi imamo srece sa njim sta smo zapravo zasluzili svojim neradom.
Ima u celiku i vise nego popularnu pricu. Pricu koja ce za 2 godine puniti stadion. Ali je problem sto nema njega tu i sto nema njegovog tala i sto momci hoce da sve bude transparentno i fer.

Covjek je govno i ljiga i to je to.
Ne mogu shvatiti da i dalje postoje ljudi koji ama na bilo koji način opravdavaju vakufskog ublehaša. Eto, FuJdo sad ispade najmanje kriv za to što jeste. Smetlje, smrad, ublehaš i veće zlo nego SDA, svih ovih 30 godina. Zaboli mene k*rac, da ne kazem briga, sto je on “populista” i “ogledalo vas “”zenicana””. Moje ogledalo nije niti ce kad biti. Ja nisam dao glas njemu samo da ga ne bih dao SDA, niti cu ikada. Maloumni, primitivni i ograniceni mozak ce uvijek naci izgovor: nesto lose je bolje od neceg losijeg. Fuj!

Nismo mi bolje od seoske, vakufske varalice ni zasluzili, ali ga prestanite pravdati i smatrati “boljim” od bilo koga i cega, jer on to nije. Od zavrsetka Izbora vam se samo govori...
apsidejzi

#49727 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Zaitsev wrote: 09/02/2021 17:47 Ne mogu shvatiti da i dalje postoje ljudi koji ama na bilo koji način opravdavaju vakufskog ublehaša. Eto, FuJdo sad ispade najmanje kriv za to što jeste. Smetlje, smrad, ublehaš i veće zlo nego SDA, svih ovih 30 godina. Zaboli mene k*rac, da ne kazem briga, sto je on “populista” i “ogledalo vas “”zenicana””. Moje ogledalo nije niti ce kad biti. Ja nisam dao glas njemu samo da ga ne bih dao SDA, niti cu ikada. Maloumni, primitivni i ograniceni mozak ce uvijek naci izgovor: nesto lose je bolje od neceg losijeg. Fuj!
A kome je tvoj cijenjeni glas otisao?
Zaitsev

#49728 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

apsidejzi wrote: 09/02/2021 17:55
Zaitsev wrote: 09/02/2021 17:47 Ne mogu shvatiti da i dalje postoje ljudi koji ama na bilo koji način opravdavaju vakufskog ublehaša. Eto, FuJdo sad ispade najmanje kriv za to što jeste. Smetlje, smrad, ublehaš i veće zlo nego SDA, svih ovih 30 godina. Zaboli mene k*rac, da ne kazem briga, sto je on “populista” i “ogledalo vas “”zenicana””. Moje ogledalo nije niti ce kad biti. Ja nisam dao glas njemu samo da ga ne bih dao SDA, niti cu ikada. Maloumni, primitivni i ograniceni mozak ce uvijek naci izgovor: nesto lose je bolje od neceg losijeg. Fuj!
Njemu i njima nije. Cijenjen je kao i tvoj i bilo ciji drugo.
Casual's

#49729 Re: Zeničani

Post by Casual's »

:D
apsidejzi

#49730 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Zaitsev wrote: 09/02/2021 18:58
Pa dobro, daj uputi i nas izgubljene ovce da znamo gdje je pravi pastir. Za ovim ocito lutamo bespucima i nepreglednim prostranstvima.
Zaitsev

#49731 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

apsidejzi wrote: 09/02/2021 21:01

Pa dobro, daj uputi i nas izgubljene ovce da znamo gdje je pravi pastir. Za ovim ocito lutamo bespucima i nepreglednim prostranstvima.
Pametnom je i išaret dosta. Ovce će uvijek biti ovce, što izgubljene, što u toru, sa pastirom ili bez...
Oi

#49732 Re: Zeničani

Post by Oi »

A znate li kako se pod plastom podrske sportu i sportskih udruzenja, finansiraju uhljebi u gradskim javnim preduzecima, tacnije oni u JP za odrzavanje sportskih terene - citaj uposlenici Arene?
Imate jedan profesionalni klub u Zenici, koji se takmici u dvoranskim sportovima i koji zbog nivoa takmicenja, svoje utakmice mora da igra u Areni. Kada su predstavnici tog kluba dosli u Arenu na razgovor, vec su bili upoznati da Grad Zenica svojom odlukom refundira troskove koristenja arene, ali htjeli su to da bude po propisu i dosli su sa svojim rasporedom prvenstva. Rukovodstvo arene takodjer zna da ce troskove odigravanja utakmica platiti grad, te su pomenutom klubu stavili ugovor na potpis, sto ima logike, jer na osvnovu tog ugovora ce oni poslati fakturu Gradskoj upravi da im se uplate troskovi odigravanja utakmica.
Ko god je igrao termine u areni zna da iznajmljivanje 1/3 terena kosta 50 KM i vodeci se tom logikom zakljucuje se cifra troskova najma cijelog patera arene u trajanju od 3 sata, koliko je potrebno za odigravanje utakmice (3 x 50 x 3 = 450,00 KM). Klubu to realno nije bilo bitno, jer troskove pokriva Grad Zenica, te su vrlo rado dosli da potpisu Ugovor.
Pred njih je stavljen Ugovor u kojem stoji da 3 sata najma arene kosta 6000,00 KM!!!
Iako prema odluci Gradske uprave, oni nemaju nista s placanjem, bilo im je cudno zasto se fakturise toliki nerealni iznos, pogotovo sto i sami znaju koliko kostaju termini u areni. Uprava arene im je odgovorila da se oko toga ne brinu, da oni tako rade i da Gradska uprava iz budzeta za sport redovno izmiruje dostigle fakture i da slobodno potpisu Ugovor jer jedino tako imaju osnova da im daju termine koje traze.
Taj klub skoro godinu dana koristi arenu za svoje utakmice....
Iz toga se zakljucuje, da Grad Zenica, pod plastom finansiranja sporta, pri svakoj utakmici pomenutog kluba, uplati 6000,00 KM JP za upravljanje sportskim terenima, od cega je 450,00 KM realnih trzisnih troskova, a ostatak od 5550,00 vjerovatno ide na finansiranje "sposobnih, a nepodobnih" kadrova, ciji se broj u proteklih godinu dana povecao za 13.

Bog dragi zna koliko su se fakturisali troskovi koristenja ostalih terena kojim rukovodi JP i koliko je tu sredstava građana ovoga grada otišlo u dzepove krOljevih uhljeba.

Ipak, zbog Celika nema para...
Casual's

#49733 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Direktorsko mjesto obećano Nedimu Taliću?
D.PAŠALIĆ :D
24.07.2018

Kako saznajemo od izvora bliskih Nadzornom odboru preduzeća, mjesto direktora najvjerovatnije će pripasti Nedimu Taliću, nekadašnjem kadru i pulenu SDA, a koji se upravo za ovo mjesto “prodao” i prešao u Nezavisni blok.

Budući da je Fuad Kasumović, jedan od osnivača Nezavisnog bloka i gradonačelnik Zenice, u Nadzorni odbor ovog preduzeća postavio svoje ljude, nagrada Taliću neće biti problem.

Oi

#49734 Re: Zeničani

Post by Oi »

E sad Fudo tog prelivodu Talica najvise j***. Ukinuo mu refundiranje sportskih terena, a ubacio mu bruku novih kadrova.
Nivelacija

#49735 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

nema uglja za grijanje zbog blokade racuna rudnika obustava ide od sutra debeli minusi, danas vec treba neko hitno reagovati
ExNihilo

#49736 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/nk-ce ... /210210060

Seoska varalica potpisala ugovor da uzme izbore, i sad se povlači.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#49737 Re: Zeničani

Post by anex »

Nivelacija wrote: 10/02/2021 12:31 nema uglja za grijanje zbog blokade racuna rudnika obustava ide od sutra debeli minusi, danas vec treba neko hitno reagovati

Nije to ništa...sad kad od 15.tog bude prekid isporuke elektrani od svih rudnika...neće biti ni struje... :lol:

Pa ćemo da vidimo ko je zavisno društvo, kome nedate platu i ko da radi đaba!
Oi

#49738 Re: Zeničani

Post by Oi »

ExNihilo wrote: 10/02/2021 13:05 https://www.klix.ba/sport/nogomet/nk-ce ... /210210060

Tako se on mozda povlaci na tefericima, ali ovdje su ipak malo pravno ozbiljnije stvari...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49739 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote: 10/02/2021 13:05 https://www.klix.ba/sport/nogomet/nk-ce ... /210210060

Uzeo bi ih svakako, mozda sa manje ubjedljivom razlikom, ali bi ih uzeo.

Medjutim, ovdje zaista podrzavam momke iz Celika da ovo istjeraju do kraja i sto se mene tice ovdje ide ogromna minuscina za Fudu.

Ne (samo) zbog Celika, tu svakako smatram da je trebalo ici sa varijantom fresh starta, nego zbog prevarantskog i supackog nacina ulaska u ugovorni odnos.
Nivelacija

#49740 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

anex wrote: 10/02/2021 13:09
Nivelacija wrote: 10/02/2021 12:31 nema uglja za grijanje zbog blokade racuna rudnika obustava ide od sutra debeli minusi, danas vec treba neko hitno reagovati

Nije to ništa...sad kad od 15.tog bude prekid isporuke elektrani od svih rudnika...neće biti ni struje... :lol:

znam da vi radnici niste krivi ni najmanje ali malo je supacki preko starih, bolesnih, djece koja ce se smrzavati ostvarivati svoja prava..
pogotovo sto ide hladni talas a ako se sutra stanovi ohlade niko ih vise neugrija, nadam se nekom dogovoru i reakciji vec danas.
Casual's

#49741 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Pa niko ovim debilima nije kriv što nemaju rezerve.
Nivelacija

#49742 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

ne mozes na -7 . -8 ostaviti grad bez grijanja, poreska im mora hitno odblokirati racun pa nek nalaze rjesenja poslije.

fudo se oglasio ali blago samo reda radi...

sarajevo kada ostane bez plina 24 sata dignu se svi mediji, evo prvi klix pa to reportaze nove bh itd i to na +15 ovdje grad citav ostaje bez grijanja na jakim hladocama niko nista...klix ? poreska?
channel10

#49743 Re: Zeničani

Post by channel10 »

anex wrote: 10/02/2021 13:09

Pa druze, to vjerovatno mogu samo jednom uraditi. Sljedeca scena i akcija je nabavka uglja iz inostranstva, a ovi sa rudnika ce po onoj staroj "kud koji mili moji"...
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#49744 Re: Zeničani

Post by anex »

Kojeg inostranstva prika moj?

Tona uglja prema EP je 40 KM.

Gdje to u svijetu ima po toj cijeni?

Zatvoriti rudnik košta prika moj. Da bi okno rudnika zagvorio treba ti i vremena i para...

Živi bili pa vidjeli.

Žao mi je naroda al još više je meni žao mene.

Nije kriv ni Mital, ni Fudo, ni poreska.

Kriva je naša uprava sa EP na celu.
ExNihilo

#49745 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Rudnik će fakat sahraniti EP. :D
channel10

#49746 Re: Zeničani

Post by channel10 »

anex wrote: 10/02/2021 14:44 Kojeg inostranstva prika moj?

Tona uglja prema EP je 40 KM.

Gdje to u svijetu ima po toj cijeni?

Zatvoriti rudnik košta prika moj. Da bi okno rudnika zagvorio treba ti i vremena i para...

Živi bili pa vidjeli.

Žao mi je naroda al još više je meni žao mene.

Nije kriv ni Mital, ni Fudo, ni poreska.

Kriva je naša uprava sa EP na celu.
Koliko se sjecam, uvijek su govorili da mogu dosta jeftinije nabaviti ugalj izvana, nego sto placaju nasim rudnicima. Plus sto je kvalitetniji. A to da je neko iz uprave EP kriv za ovakvo stanje u rudnicima je prica za malu djecu. Mozda su jedino krivi sto nisu oni preuzeli Rudnike i otjerali sve od poslovodje do direktora u hapsanu ili barem iz firme. Tu je jedina njihova krivica. Krivi su sto dosad nisu bagru otjerali i izvrsili sistematizaciju radnih mjesta, pa neke poslali, kuci, a neke spustili u zemlju da pojacaju ekipu dole.

Za sve ostalo su krivi ljudi iz Rudnika.
Last edited by channel10 on 10/02/2021 15:07, edited 2 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49747 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Negdje sam zakacio informaciju, ogradjujem se odmah ako nije istina, da Heidelberg cement Kakanj nabalja ugalj iz Ukrajine.

Dakle jeftiniji mu je ugalj koji putuje 1500 kilometara nego onaj cija se separacija vidi iz upravne zgrade Heidelberg cementa.
channel10

#49748 Re: Zeničani

Post by channel10 »

_BataZiv_0809 wrote: 10/02/2021 15:03 Negdje sam zakacio informaciju, ogradjujem se odmah ako nije istina, da Heidelberg cement Kakanj nabalja ugalj iz Ukrajine.

Dakle jeftiniji mu je ugalj koji putuje 1500 kilometara nego onaj cija se separacija vidi iz upravne zgrade Heidelberg cementa.
Ma uvijek bilo. Bilo je da im je jeftinije iz Australije i Rusije nabaviti nego ovdje u krugu od 10-15km. Samo sto rudare pune pricama stranacke im kolege koji su se "infiltrirali" u rukovodstvo EPBIH-a i rukovode sa njima. Govore im sta da rade i kad da rade, sa tacnim vremenom postupanja akcije :), samo ne znam dokle ce.
Ja_Ja

#49749 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

_BataZiv_0809 wrote: 10/02/2021 13:35

Uzeo bi ih svakako, mozda sa manje ubjedljivom razlikom, ali bi ih uzeo.

Medjutim, ovdje zaista podrzavam momke iz Celika da ovo istjeraju do kraja i sto se mene tice ovdje ide ogromna minuscina za Fudu.

Ne (samo) zbog Celika, tu svakako smatram da je trebalo ici sa varijantom fresh starta, nego zbog prevarantskog i supackog nacina ulaska u ugovorni odnos.
I ja sam misljenja da bi ih uzeo, jer realno nije bilo alternative. Celik mu je opet bio samo vjetar u ledja i guranje uz vjetar onog dijela ljudi koji ili ne bi izasli na izbore ili bi bacili svoj glas.

"fresh start" bi znacio dovidjenja historiji i kontinuitetu kluba, a usput bi i zavalio na desetine subjekata koji su posteno zaradili svoj novac preko Celika. Razumijem da sigurno ima i onih koji su talovima dolazili do ugovora sa klubom ali ima malih dobavljaca koji su posteno odradjivali svoje obaveze. Da ne pricamo o tome sta bi to znacilo za sudske procese koji se trenutno vode oko kluba. Celik ce sigurno stati na svoje noge, uz grad, navijace, a polagano evo i sponzore. A ovim krimosima neka se tresu gace sad kad se "trkelja" dokumentacija iz kluba i kada se pozivaju na saslusanja.
apsidejzi

#49750 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Zaitsev wrote: 10/02/2021 00:06
apsidejzi wrote: 09/02/2021 21:01
Pametnom je i išaret dosta. Ovce će uvijek biti ovce, što izgubljene, što u toru, sa pastirom ili bez...
Pa dobro il sam ja glup pa ne kontam za koga treba glasati il ti blefiras. Evo otvoren sam za konstruktivni razgovor na temu zenickih politicara. No tebi to ocito nije cilj. CIlj je samo omalovaziti Fuada bez nudjenja alternative a to moze raditi samo onaj koji zna da je alternativa jos gora karina od Fuada. Nazalost, do daljnjeg, on je najbolja alternativa.
Post Reply