Ne mogu shvatiti da i dalje postoje ljudi koji ama na bilo koji način opravdavaju vakufskog ublehaša. Eto, FuJdo sad ispade najmanje kriv za to što jeste. Smetlje, smrad, ublehaš i veće zlo nego SDA, svih ovih 30 godina. Zaboli mene k*rac, da ne kazem briga, sto je on “populista” i “ogledalo vas “”zenicana””. Moje ogledalo nije niti ce kad biti. Ja nisam dao glas njemu samo da ga ne bih dao SDA, niti cu ikada. Maloumni, primitivni i ograniceni mozak ce uvijek naci izgovor: nesto lose je bolje od neceg losijeg. Fuj!veliki_ah wrote: ↑09/02/2021 17:19Ima u celiku i vise nego popularnu pricu. Pricu koja ce za 2 godine puniti stadion. Ali je problem sto nema njega tu i sto nema njegovog tala i sto momci hoce da sve bude transparentno i fer.apsidejzi wrote: ↑09/02/2021 11:27Ja_Ja wrote: ↑08/02/2021 18:54 Na drugu starnu imamo problem Fude koji bukvalno unistava svaku pozitivni pricu u ovom gradu. Cetvrti grad po velicini (sto cesto pominje), sa duplo vecim budjetom npr. od Kaknja odvaja za sport u 2021 godini mizernih 60,000 maraka (po nacrtima budjeta) vise od tog istog Kaknja.Mene kad citas na ovoj temi ispada da ja branim Fudu a to mi nije ciljKikibombona wrote: ↑09/02/2021 02:52 A to je Kasumovic na kakvog smo navikli. Mene bi iznenadilo da je drugacije. Veoma los karakter.Hvala mu sto je pokazao pravo lice SDA /ASDA i sto smo se svi mogli uvjeriti koji nam kreteni rade o glavama. No na stranu to, nas glavni i osnovni problem smo mi sami. Fudo je marketinski tip covjeka. On osjeti gdje su pare, popularnost, koja prica pali i prirodno ima u sebi IMT. No taj njegov prirodni kapacitet da otkrije s koje strane dolazi popularnost pokazuje zapravo kakvi smo mi kao zajednica.
Mi nemamo interes za sport. Mi nemamo interes za kulturu. Mi nemamo interes za muziku. Fudo bi sutra finansirao neko sportsko udruzenje da se ispostavi kako ce mu to donijeti popularnost. Jer on je takav tip covjeka. Da iduce sezone punimo bilino sa 15.000 ljudi svaku utakmicu, svi bi dugovi bili otplaceni u roku godinu dana. On bi nasao pare jer bi to znacilo POPULARNOST. Taj IMT. No sto bi on to radio za ideale? On nije idealista. On je interesdzija i ide samo tamo gdje ima interes.
Mi smo ti koji mu ne dajemo interes za sport, kulturu, zabavu, muziku. Gdje je diskoteka u zenici? Gdje je grupa momaka koja dnveno provodi tri cetiri sata u garazi i vjezbaju razne instrumente? Gdje su ljudi koji pisu knjige? Gdje su kreativne radionice. Ja sam ubjedjen da ce Fudo sutra finansirati neki aktivitet samo da se malo izdigne iz zabokrecine. Pa evo, procitah da ce otkupiti od Sericana sav visak ljetine i dati penzionerima. Ljudi proizveli ekstra zbog korone i sad kao nemaju trzista, i grad uleti. To je potez za pohvalu. Pohvalu ljudi koji su nesto proizveli. U nas su samo konzumenti i to je problem. Nemamo bendova, nemamo slikara, ljudi koji nesto prave. Neke hobije. Nesto. A imamo kapacitet. Pa Dubioza je potekla sa nasih ulica. No kad je Dubioza nastajala imali smo najmanje 10 raznih bandova, repera i sl. Imali smo energiju da stvaramo nesto novo. Sad imamo samo konzumente.
I to je ta surova realnost sa Fudom. On takav vise govori o nama, a mi imamo srece sa njim sta smo zapravo zasluzili svojim neradom.
Covjek je govno i ljiga i to je to.
Nismo mi bolje od seoske, vakufske varalice ni zasluzili, ali ga prestanite pravdati i smatrati “boljim” od bilo koga i cega, jer on to nije. Od zavrsetka Izbora vam se samo govori...