Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MMM1977 wrote: ↑08/02/2021 21:24
Drug mi prije 3 mjeseca prebolovao koronu bez posebnih simptoma (gubitak okusa i mirisa, blaga temperatura) a sad u subotu zaglavio u bolnici sa obostranom upalom pluća.
Zato se preporucuje oko 10_ og dana uraditi mine RTG pluca, kod svih koji su imali simptoma pa I skroz blagih. Ne znam kako je sa asimptomaticnim. Moj kolega na poslu haman isti slucaj blaga temperatura par dana a onda nakon mjesec i nesto pritisak u plucima ujutro iskasljavanje haman se jedna natjerao doktoru. Upala pluca i Antibiotici i jos nake tablete 7 dana. Nakon 10 bio dobar.
Gdje su ova raja iz Sep. Oktob. I Nov. Imali jos ko kakvih simptoma. Ja da kucnem u drvo od pocetka decembra tablete popio nisam (lazem par puta me glavusa boljela pa sam pio ) ali nista ostalo. Isao na skijanje 3 proslo vikenda za redom nista osjetio nisam.
A iskreno i nije, pije dosta probiotika, ide 6-7 puta u wc, nekad obilnije, nekad ne, vodena sto al bar ne ide živa tečnost iz nje. Prima infuzije, jedino što je počela pomalo da jede i lakše hoda, mnogo spava, baš je taj proliv iscrpljuje. U četvrtak ima redovnu kontrolu sa nalazom krvi i slikom pluća. Uglavnom, mnogi hospitalizovana prođu sa tim problemom, žestok proliv, dehidracija od toga itd. 7 dana kako je kući, tek 2 dana da jede, da mogu reć jede. Do sad sve supa i nista drugo nije mogla. Usta joj se dosta suše, pritisak nizak, sve od toga, borba baš
Ma ništa.
Žao mi je, baš ju je smlatilo. Možda sad krene nabolje kako je krenula jesti. Držim fige da na kontroli sve bude OK što se tiče pluća.
Meni se povremeno vrate mučnine koje sam osjećala kad me uhvatila upala pluća, inače se ne sjećam kad sam imala mučnine ili smetnje s probavom mimo korone. I zaboli u dnu pluća s leđa, uhvati me vrućina, izmjerim temperaturu, ono nešto hinjski 36.9-37.2. Ne može se nazvati temperaturom, a mene zagrije kao da sam ubačena u rernu. Kako nestane temperature, tako i bol prestane. Baš nisam bila nešto previše osjetljiva na prehlade, viroze, reakciju na smog, poslije virusa mi svaki vrag smeta.
Pa iskreno osjetimo danas poboljšanje, da prostiš stolica liči pomalo na stolicu, i kad joj se spava, mjerio joj pritisak 110 sa 70 aBd da nastavi ovako. Hvala ti, aBd da sve bude ok
Prije koliko si preležala? Meni je ta temperatura gora nego 38, jednostavno me umara. Od posljedica osjetim da me želudac boli vise nego inače i to povremeno probadanje u plućima, i tokom sna se znojim kao da me neko polije vodom, a nedavno sam bio na kontroli i kaže pulmolog da je sve ok
Benjo34 wrote: ↑09/02/2021 00:14
Pa iskreno osjetimo danas poboljšanje, da prostiš stolica liči pomalo na stolicu, i kad joj se spava, mjerio joj pritisak 110 sa 70 aBd da nastavi ovako. Hvala ti, aBd da sve bude ok
Prije koliko si preležala? Meni je ta temperatura gora nego 38, jednostavno me umara. Od posljedica osjetim da me želudac boli vise nego inače i to povremeno probadanje u plućima, i tokom sna se znojim kao da me neko polije vodom, a nedavno sam bio na kontroli i kaže pulmolog da je sve ok
Biće to dobro, treba strpljenja, a mi baš nismo poznati po tome...
Ja sam preležala u drugoj polovini oktobra, početak novembra. U decembru sam imala internističku kontrolu, zbog nekih drugih stvari, sve je OK, ali ću možda tražiti pregled kod pulmologa zbog ovih bolova i rezanja prije nego što mi krene sezona alergija.
Benjo34 wrote: ↑09/02/2021 00:14
Biće to dobro, treba strpljenja, a mi baš nismo poznati po tome...
Ja sam preležala u drugoj polovini oktobra, početak novembra. U decembru sam imala internističku kontrolu, zbog nekih drugih stvari, sve je OK, ali ću možda tražiti pregled kod pulmologa zbog ovih bolova i rezanja prije nego što mi krene sezona alergija.
Strpljenje nam je ravno nuli odavno
Otiđi ali vjeruj da svako koga znam, da je imao covid upalu pluća ima te simptome, i sam to osjecam ali, pregled ti neće škoditi. Sigurno da ožiljak na plucima ostaje duže
12 dan od pojave prvih simptoma koji su bili kihanje, bolno grlo, glavobolja 1 dan, bez temperature...
I onda dobro poznati nestanak čula i mirisa i okusa.
Nema umora, čula se polako vraćaju ali primijetila sam bolove u nogama... Čudno. Da li je neko imao slično?
Eleonora wrote: ↑09/02/2021 10:47
12 dan od pojave prvih simptoma koji su bili kihanje, bolno grlo, glavobolja 1 dan, bez temperature...
I onda dobro poznati nestanak čula i mirisa i okusa.
Nema umora, čula se polako vraćaju ali primijetila sam bolove u nogama... Čudno. Da li je neko imao slično?
Mene su noge boljele kao da sam svaki dan hodao 20km. Koljena isto.
Majka je dobila da pije brufen zbog tih bolova. Ja koji se bavim sportom, košarkom, dobijem takve bolove da i sam posežem za istim. Bolovi od koljena ka stopalu
Danas, kontrolni nalazi, kod majke, nazalost nisu bas dobri
WBC povišen 10.10+ do 10 je ok
MPV 10.2 + 10 normalan
CRP 306
BILIRUBIN DIREKTNI 31
ACIDIUM URICIJUM 364.9 339.0 Je norm
Trigliceridi povišenu 2.12 normalno do 1.5
Ukupbi Bilirubinb 54 do 21 je ok
GPT Alat 127 do 31 je ok
Got ASAT 178 do 31 je ok
KREATININ 108 do 97 je ok
UREA 10.2 do 8.3 je ok
Ne znam kakvi su nalazi na otpusnici ono, jer ovo iako ne znam šta je, šta, ništa mi je djeluje ok
Mogy87 wrote: ↑10/02/2021 14:46
@Benjo34 sta kaze ljekar? Za ove nalaze?
I kako je ona inace? Osjeca li se imalo bolje, jede li?
Sutra ce doktor pogledati. Ovamo mi drug, ljekar kaže da treba pogledati jetru i žuč, da je moguće zbog lijekova, al meni je ovo previše povišeni stavki.
Ona se osjeća bolje, lakše ustaje, još je proliv muči, počela je pomalo i da jede
Sutra ce doktor pogledati. Ovamo mi drug, ljekar kaže da treba pogledati jetru i žuč, da je moguće zbog lijekova, al meni je ovo previše povišeni stavki.
Ona se osjeća bolje, lakše ustaje, još je proliv muči, počela je pomalo i da jede
Nemoj se brinuti dok je ljekar ne pregleda, veliki je sve sok za organizam, sigurno je primala i neke ozbiljne lijekove. Cuo si da se bas dosta raje dugo oporavljalo. Bitno je da je ona pod nadzorom, da se prati sta se desava.
Super da je bar malo bolje stanje. Tjeraj je da jede. Znam da je tesko, ali jesti mora.
Nemoj se brinuti dok je ljekar ne pregleda, veliki je sve sok za organizam, sigurno je primala i neke ozbiljne lijekove. Cuo si da se bas dosta raje dugo oporavljalo. Bitno je da je ona pod nadzorom, da se prati sta se desava.
Super da je bar malo bolje stanje. Tjeraj je da jede. Znam da je tesko, ali jesti mora.
Ma primila je antibiotike plus dodatno 20 sumameda za 20 dana..
Drug na specijalizaciji kaže da je ok al da treba uz jetre i muči uradit da se vidi jel tu ok sve, ostalo je kaže normalno al mene je ovo u paniku bacilo.
Ma kako je bila, i pritisak se popravlja, teško je dehidrirala
Drug na specijalizaciji kaže da je ok al da treba uz jetre i muči uradit da se vidi jel tu ok sve, ostalo je kaže normalno al mene je ovo u paniku bacilo.
20 Sumameda
Nemoj se brinuti unaprijed, vidi sta ce ljekar sutra reci. Napravite te dodatne preglede.
20 Sumameda
Nemoj se brinuti unaprijed, vidi sta ce ljekar sutra reci. Napravite te dodatne preglede.
Da, 20 komada. 6 kod kuće i u bolnici svaki dan po jedan.. Nije ni čudo što je proliv muči.
Ma nisu to toliko loši nalazi. Dodaj godine,pa opće stanje od prije. Možda je žena hronični bolesnik. Je l imala problema sa srcem, da li je pretila bila?
De Ritis koeficijent nije toliko loš, vidim da je 1,40
Najvažnije je da je srce ok, polako s vremenom će se i jetra stabilozovati.
splinter wrote: ↑10/02/2021 15:25
Ma nisu to toliko loši nalazi. Dodaj godine,pa opće stanje od prije. Možda je žena hronični bolesnik. Je l imala problema sa srcem, da li je pretila bila?
De Ritis koeficijent nije toliko loš, vidim da je 1,40
Najvažnije je da je srce ok, polako s vremenom će se i jetra stabilozovati.
63 godine, nije imala hronična oboljenja ranije, ekg srca rađen u četvrtak, ok, na slušalicama kod 3 doktora različita ok, čak se i bolje osjeća, svaki dan napreduje, vidi se, al ovi nalazi... Malo sam se prepao jer se ne razumijem al evo i ti kažeš nije loše, izgleda samo jetra da je belaj, al kad uzmete u obzir silne antibiotike...
za ove koji su prebolovali koronu uz upalu pluca, jeste li vi osjetili da i nakon što je prošlo od upale pluća evo već više od dva mjeseca kod mene da ponekad malo ''žulja''. pri dnu negdje ispod rebara, doduše jesam prije 2-3 dana se malo saginjao i lakse fizičke poslove radio itd