Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6726 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

Lao Ce wrote: 09/02/2021 21:04

Ja bih volio da mi objasniš zašto nosiš brnjicu, a ovdje nitko ne spominje Gatesa osim vas. Zašto si pristao da budeš manje vrijedan od životinje?
neko mora biti odrasli.

ne mogu svi gubiti vrijeme na djetinjarije i liječenje kompleksa kroz novousvojenu vještinu pretraživanja interneta.
Lao Ce

#6727 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Kako mediji, poslušničke sluge covid projekta zajedno sa političarima i vlastima konstantno lažu i drže na vatri ovaj projekat. Nedao Bog da opadne nekako broj oboljelih. To bi bila panika. Uglavnom, prije koji dan (juče) počeli su sa strašenjem u vezi 'britanskog' soja, s tim da su naravno nalagali.

Kao i sa UK, gdje je novi soj bio u službi prepdanja ljudi radi vakcinacije, tako je i ovdje sada kada treba da stignu vakcine, ali su se zajebali u laži.
Prof. dr. Goletić: Britanski soj koronavirusa u Sarajevo je donio mladi turista, testiran je 25. decembra

https://ekstremno.net/prof-dr-goletic-b ... uqEHTkcTIs

Pored toga, naučna studiju „The effect of SARS-CoV-2 variant B.1.1.7 on symptomatology, re-infection and transmissibility“ kaže da takozvani britanski soj B.1.1.7 ne uzrokuje teže simptome bolesti te da je postotak reinfekcija sa B.1.1.7 i s drugim varijantama vrlo mali, odnosno ispod 1 posto.

Jasno je ko dan šta se želi i šta se hoće. Previše je sve prozirno, ali i dalje ima naivčina koji u ovo sve vjerujue i koji naskedaju na njihove finte.
drag_gost

#6728 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Lao Ce wrote: 09/02/2021 20:45 Zašto ste dobrovoljno pristali da nosite maske, tj. da budete robovi i zašto ste dobrovoljno pristali da učestvujete i budete dio plandemije?

Zašto se dragovoljno pristali da budete dio ovog socijalnog eksperimenta i plana porobljavanja ljudi? Koliko ste debelokožci i koliko ste spremni da prihvaćate sve ovo što vam se nudi od strane vlasti koja je produžena ruka globalističe elite?

Zašto ste pristali da budete jadni i mizerni?

Gdje vam je dostojanstvo?

Nosite brnjice, koje čak ni životinje ne nose.
Evo bas programiram robota da te pelcuje. Ima da svijetlis kao lampa na dugme.
spinel_

#6729 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Hitler im zavidi. Fasizam u svom najjacem obliku:
Die Welt objavio je članak u kojem kako je njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer angažirao znanstvenike kako bi podigli razinu straha od COVID-19 pandemije te tako kontrolirali stavove građana koji bi se mogli usprotiviti radikalnim epidemiološkim mjerama odnosno nametnutom lockdownu. Die Welt je teze iz članka temeljio na e-mail korespondenciji.
.....
Znanstvenici su isporučili obilje sugestija, uključivši prijedloge kako osigurati „strah i poslušnost populacije“. Primjerice, kampanja je trebala uključiti slike ljudi koji umiru boreći se za dah jer nema dovoljno slobodnih jedinica intenzivne skrbi.

Znanstvenici su u korespondenciji međusobno pregovarali o tome kakvu smrtnost nakon zaraze SARS-CoV-2 virusom treba spominjati. Ozbiljni Robert Koch institut predložio je (visokih) 0,56 posto, dok je s istraživačkog RWI instituta stigao prijedlog kako treba govoriti o 1,2 posto.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... n-15049435
https://www.welt.de/politik/deutschland ... r-ein.html
spinel_

#6730 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Nego sta kazu na ovo teoreticari koji vjeruju u nauku, zvanicni narativ i sve sto vam politicari i mediji serviraju?
Naucnicima treba vjerovati jel tako?
Kerber je pak poslao e-mailove na adrese više znanstvenika na sveučilištima i istraživačkim institutima te ih je zamolio, između ostalog, da mu napišu najgore moguće scenarije kako bi imali „mentalnu i sistemsku“ kontrolu situacije te bi mogli mirno planirati „mjere preventivne i represivne prirode“.
Sta vas briga, brnjice na nos i vjeruj u nauku!
Scena je postavljena

#6731 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Scena je postavljena »

Mogy87 wrote: 09/02/2021 19:24
shbc wrote: 09/02/2021 19:20
Point. wrote: 09/02/2021 01:33 Je li Bill Gates upalio svoj mega kvantni kompjuter kodnog imena The Beast i da li fercera kako je zamišljeno? Da li kontroliše Izrael i njegovo pelcovano stanovništvo? Šta vele u alternativnim vijestima?
Ovi Jevreji izgleda fini neki ljudi. Iza svih ovih zavjera oni stoje, a vakcine na sebi prvo testiraju. Svaka im cast
Ja bi platila da udjem u glavu ovih "alternativaca" samo da vidim kako su pomirili te dvije teorije zavjere :D
Vrlo jednostavno. Izraelci su primili vakcinu kako bi se zastitili od COVIDA i jos jednog virusa, ovog puta mnogo jaceg, koji tek treba da bude pusten iz laboratorije. Izraelci su zasticeni, no ne i palestinci, arapi...i njih bi taj novi virus mogao poharati, sto ce izraelcima olaksati posao povratka zlatnog doba iz vremena kralja Solomona i proširivanje teritorija Izraela od Nila do Eufrata. Zato se se i poceli vracati u zemlju koja je okruzena sa 100 miliona arapa i koju prosjecni Evropljanin, Afrikanac, Amerikanac, Azijat..smatra vukojebinom i nikad ne bi tamo otisli, no jevreji umjesto da odu uzivati u USA ili Zapadnoj Evropi, otisli su u Izrael.
Mogy87

#6732 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Scena je postavljena wrote: 10/02/2021 14:17
shbc wrote: 09/02/2021 19:20

Ovi Jevreji izgleda fini neki ljudi. Iza svih ovih zavjera oni stoje, a vakcine na sebi prvo testiraju. Svaka im cast
Ja bi platila da udjem u glavu ovih "alternativaca" samo da vidim kako su pomirili te dvije teorije zavjere :D
Vrlo jednostavno. Izraelci su primili vakcinu kako bi se zastitili od COVIDA i jos jednog virusa, ovog puta mnogo jaceg, koji tek treba da bude pusten iz laboratorije. Izraelci su zasticeni, no ne i palestinci, arapi...i njih bi taj novi virus mogao poharati, sto ce izraelcima olaksati posao povratka zlatnog doba iz vremena kralja Solomona i proširivanje teritorija Izraela od Nila do Eufrata. Zato se se i poceli vracati u zemlju koja je okruzena sa 100 miliona arapa i koju prosjecni Evropljanin, Afrikanac, Amerikanac, Azijat..smatra vukojebinom i nikad ne bi tamo otisli, no jevreji umjesto da odu uzivati u USA ili Zapadnoj Evropi, otisli su u Izrael.
Ok. Vidis da ova tvoja teorija pokriva samo dio o "zlocastim" Izraelcima. Jer pociva na pretpostavci da je vakcina efikasna i sigurna.

E sad kako to pomiriti sa tvrdnjama ovdje na temi da mRNA tehnologija mijenja genetski kod, izaziva sterilitet, sluzi da se izvrsi depopulacija i jos milion varijanti koje su se vrtile, samo prelistaj par stranica.

Zasto bi Izrael, kad su vec tako lukavi kako tvrdis, uradio tako nesto svom narodu? Zar cilj nije suprotan, kako kazes, dominacija u regionu?

Vidis kako je tesko obuhvatiti obje teorije?
Scena je postavljena

#6733 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Scena je postavljena »

Mogy87 wrote: 10/02/2021 14:33
Ok. Vidis da ova tvoja teorija pokriva samo dio o "zlocastim" Izraelcima. Jer pociva na pretpostavci da je vakcina efikasna i sigurna.

E sad kako to pomiriti sa tvrdnjama ovdje na temi da mRNA tehnologija mijenja genetski kod, izaziva sterilitet, sluzi da se izvrsi depopulacija i jos milion varijanti koje su se vrtile, samo prelistaj par stranica.

Zasto bi Izrael, kad su vec tako lukavi kako tvrdis, uradio tako nesto svom narodu? Zar cilj nije suprotan, kako kazes, dominacija u regionu?

Vakcina koju su izraelci primili jest sigurna.
Samo treba da u opticaj puste jaci virus prema kojem je COVID mala maca i koji ce poharati nevakcinisane arape.
Mogy87

#6734 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Scena je postavljena wrote: 10/02/2021 14:38
Mogy87 wrote: 10/02/2021 14:33

Vakcina koju su izraelci primili jest sigurna.
Samo treba da u opticaj puste jaci virus prema kojem je COVID mala maca i koji ce poharati nevakcinisane arape.
Ali ovdje se tvrdi drugacije. Da vakcina nije ni sigurna ni efikasna.

E mene interesuje zasto Izraelci (ciji je cilj dominacija-tako jedna teorija kaze) bi svom narodu davali vakcinu koja nije ni sigurna ni efikasna (to je druga teorija koja je okosnica ove teme).
Last edited by Mogy87 on 10/02/2021 14:47, edited 1 time in total.
Lao Ce

#6735 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

spinel_ wrote: 10/02/2021 13:40 Nego sta kazu na ovo teoreticari koji vjeruju u nauku, zvanicni narativ i sve sto vam politicari i mediji serviraju?
Naucnicima treba vjerovati jel tako?
Kerber je pak poslao e-mailove na adrese više znanstvenika na sveučilištima i istraživačkim institutima te ih je zamolio, između ostalog, da mu napišu najgore moguće scenarije kako bi imali „mentalnu i sistemsku“ kontrolu situacije te bi mogli mirno planirati „mjere preventivne i represivne prirode“.
Sta vas briga, brnjice na nos i vjeruj u nauku!
Kod brnjičara su brnjice i preko očiju i ušiju. Ono, poptuna' zaštita' od stvarnosti i istine. Gluhi i slijepi pa tumaraju u mraku.
Lao Ce

#6736 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Image
apsidejzi

#6737 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by apsidejzi »

apsidejzi wrote: 09/02/2021 21:03
Ja bih volio da mi objasne kako je BIl Gejts uspio ubaciti cip u rusku vakcinu!
Ja bih volio da mi objasniš zašto nosiš brnjicu, a ovdje nitko ne spominje Gatesa osim vas. Zašto si pristao da budeš manje vrijedan od životinje?
Zato sto zelim sacuvati zivot ljudi koji su u osjetljivoj kategoriji. Ja sam u svojim 30-tim i vjerovatno cu biti asimptomatican u slucaju da virus udje u mene ali postoji velika sansa da budem prenosnik virusa na druge ljude. Iz tog razloga pazim sta radim. Ako to nije u skladu sa tvojim uzvisenim standardima ljudskosti onda neka tako i bude. Nemam kompleks boga pa da mislim da sam bolji od zivotinja jer homosapisens je samo jos jedna zivotinjska vrsta u nizu. No to je vec druga diskusija kojoj se mozes pridruziti na temi Inteligentnog dizajn vs Evolucija. Podforum: Religija i filozofija.

No moja maska i dalje ne objasnjava kako je Bil Gejts uspio ubijediti Putina da ubaci njegov mikrocip u rusku vakcinu. Valjda i sam uvidjas apsurdnost te tvrdnje.

PS: U mojoj blizoj porodici imao sam jednog takvog koji se javno hvalio kako ne vjeruje u virus i da je sve to izmisljotina i zavjera. Taj lik je prije par sedmica na dopustu otisao zivjeti kod svojih roditelja. Par dana kasnije njegov otac je poceo blago kasljati, pa onda testiran pozitivno, na kraju zavrsio na respiratoru a sad je na groblju. Pa ti vidi...
adsubzero

#6738 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Lao Ce wrote: 10/02/2021 15:22 Image
Holy fuck, jel ti stvarno ne vidis nikakvu ironiju ovdje? :zid:
drag_gost

#6739 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

apsidejzi wrote: 10/02/2021 16:20
apsidejzi wrote: 09/02/2021 21:03
Ja bih volio da mi objasne kako je BIl Gejts uspio ubaciti cip u rusku vakcinu!
Zato sto zelim sacuvati zivot ljudi koji su u osjetljivoj kategoriji. Ja sam u svojim 30-tim i vjerovatno cu biti asimptomatican u slucaju da virus udje u mene ali postoji velika sansa da budem prenosnik virusa na druge ljude. Iz tog razloga pazim sta radim. Ako to nije u skladu sa tvojim uzvisenim standardima ljudskosti onda neka tako i bude. Nemam kompleks boga pa da mislim da sam bolji od zivotinja jer homosapisens je samo jos jedna zivotinjska vrsta u nizu. No to je vec druga diskusija kojoj se mozes pridruziti na temi Inteligentnog dizajn vs Evolucija. Podforum: Religija i filozofija.

No moja maska i dalje ne objasnjava kako je Bil Gejts uspio ubijediti Putina da ubaci njegov mikrocip u rusku vakcinu. Valjda i sam uvidjas apsurdnost te tvrdnje.

PS: U mojoj blizoj porodici imao sam jednog takvog koji se javno hvalio kako ne vjeruje u virus i da je sve to izmisljotina i zavjera. Taj lik je prije par sedmica na dopustu otisao zivjeti kod svojih roditelja. Par dana kasnije njegov otac je poceo blago kasljati, pa onda testiran pozitivno, na kraju zavrsio na respiratoru a sad je na groblju. Pa ti vidi...
Ne mozes ti ovome objasniti. Hronicni nedostatak nekonvencionalnog obrazovanja je zamjenio alternativnim polupismenim sajtovima koji pisu isto tako oni koji nisu dovoljno obrazovani. Ili - timeo hominem unius libri! To je njihov mali ekosistem i oni tu obitavaju. Nema tu racionalnog objasnjavanja, vjeruj mi pokusao sam. Cim cinjenice podastres ispred njih, bjeze od istih. Sjeti se price o dijamantima i svinjama.
spinel_

#6740 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Kakve ti covjece cinjenice podastres? Nema stranice na ovoj temi a da nisi spamao o cipovima.

Kad vam se postavi cinjenica kao ova dole ( nikakva zavjera ) usutite se ko kuje.
spinel_ wrote: 10/02/2021 13:16
Die Welt objavio je članak u kojem kako je njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer angažirao znanstvenike kako bi podigli razinu straha od COVID-19 pandemije te tako kontrolirali stavove građana koji bi se mogli usprotiviti radikalnim epidemiološkim mjerama odnosno nametnutom lockdownu. Die Welt je teze iz članka temeljio na e-mail korespondenciji.
.....
Znanstvenici su isporučili obilje sugestija, uključivši prijedloge kako osigurati „strah i poslušnost populacije“. Primjerice, kampanja je trebala uključiti slike ljudi koji umiru boreći se za dah jer nema dovoljno slobodnih jedinica intenzivne skrbi.

Znanstvenici su u korespondenciji međusobno pregovarali o tome kakvu smrtnost nakon zaraze SARS-CoV-2 virusom treba spominjati. Ozbiljni Robert Koch institut predložio je (visokih) 0,56 posto, dok je s istraživačkog RWI instituta stigao prijedlog kako treba govoriti o 1,2 posto.

adsubzero

#6741 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 10/02/2021 19:27 Kakve ti covjece cinjenice podastres? Nema stranice na ovoj temi a da nisi spamao o cipovima.

Kad vam se postavi cinjenica kao ova dole ( nikakva zavjera ) usutite se ko kuje.
spinel_ wrote: 10/02/2021 13:16
.....

Cemu takav nacin komunikacij i sta tacno ocekujes kao reakciju? Mislis li da neko od nas podrzava ovo? Naravno da ovo nije uredu, ali nema potrebe da to koristis kao odskocnu dasku da se zanemari opasnost. Utjerivanje straha nije u redu, ali mnogi ovdje bi izgleda zeljeli da svi stavimo prst u uho i pravimo se da se nista ne desava. E pa desava se, a za ministra prizeljkujem sankcije, ukoliko je ovo istina.
red evil

#6742 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by red evil »

drag_gost wrote: 10/02/2021 19:03

Ne mozes ti ovome objasniti. Hronicni nedostatak nekonvencionalnog obrazovanja je zamjenio alternativnim polupismenim sajtovima koji pisu isto tako oni koji nisu dovoljno obrazovani. Ili - timeo hominem unius libri! To je njihov mali ekosistem i oni tu obitavaju. Nema tu racionalnog objasnjavanja, vjeruj mi pokusao sam. Cim cinjenice podastres ispred njih, bjeze od istih. Sjeti se price o dijamantima i svinjama.
Jer ko će čitati tekst duži od 10ak rečenica i malo kompleksinijim riječima. Lakše ovako, sve je zavjera i to je to.
drag_gost

#6743 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

red evil wrote: 10/02/2021 19:52
drag_gost wrote: 10/02/2021 19:03

Jer ko će čitati tekst duži od 10ak rečenica i malo kompleksinijim riječima. Lakše ovako, sve je zavjera i to je to.
Ma ja, wildcard za sve. GEJC, LIZARDI, MARSOVCI. Naleti tu i tamo kakav sa AI, Masinama koje ce nas porobiti i slicno. Ali vrti se to sve u krug.
belfy

#6744 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

Dozer wrote: 08/02/2021 23:51
vaučer wrote: 08/02/2021 18:27 Nego sad kad je vakcinisanje uzeli maha, gdje su te piramide leševa u Izraelu i drugim zemljama koje su ovdje najavljivane? Gdje su mutanti!? Nije valjda da su vakcine sigurne i da spriječavaju zarazu?
Ako je jos prerano za pozitivne efekte vakcine, kako kazu neki ovdje, onda valjda isto vazi i za negativne? :-)
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/medj ... /210210050

sta sada i kako dalje...?
komercionala

#6745 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by komercionala »

Evo kod nas nema vakcinisanih a kontra cijelog svijeta drastican je pad novozarazenih.
drag_gost

#6746 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Trenutno je u porastu kod nas.
trotecnr1

#6747 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by trotecnr1 »

drag_gost wrote: 10/02/2021 23:14 Trenutno je u porastu kod nas.
Možda u tvojoj glavi, imal' toalet papira dovoljno? :mrgreen:
MUNAFIK

#6748 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by MUNAFIK »

drag_gost wrote: 10/02/2021 23:14 Trenutno je u porastu kod nas.
U porastu u odnosu na sta???

Broj zarazenij na globalnom nivou pada i to nema veze sa vakcinama, kao sto i kod nas pada... Broj zarazenih je kod nas pao u 2..3 mjeseca preko 70%.... Ako ne i više, a nismo se vakcinisali niti smo se pridrzavali mjera.
belfy

#6749 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

koje je tvoje objasnjenje?
MUNAFIK

#6750 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by MUNAFIK »

belfy wrote: 11/02/2021 00:20 koje je tvoje objasnjenje?
Pa mi smo konkretno vecinom prebolovali covid...

Iz raznoraznih razloga vecina pozitivnih (sa simptomima) nije testirana, a svakako je 50% zarazneih bez ikakvih simptoma tako da takvi svakako nisu nikad ni testirani...

Kod nas je minimalno 50% ljudi odbolovalo covid pa i sa ovakvim NIKAKVIM zdravstvenim sistemom nismo dozivjeli nikakve crne scenarije.

Nazalost veliki broj ljudi koji je umro, umro je radi nikakvog zdravstva jer ljudi su cekali i po 12 dana samo da urade test i dobiju prvu terapiju, mnoge je to cekanje ubilo...

A nisu cekali jer su bolnice bile prepune, nego jer je sistem nakaradan, a bolnice zatvorene i na telefone se niko ne javlja...

Uz sve to radi panike hiljade i hiljade zdravih ljudi je opteretilo doktore jer su ih mediji isprepadali, a Bogami i kojelakvi krizni stabovi i kvazi ljelari koji su najavljivali pomore i strasili narod.
Post Reply