Dešavanja u Srbiji

Capljina74

#50801 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

jjww wrote: 09/02/2021 11:03 Zabrana negiranja genocida mora biti naredni korak, sve drugo je opravdavanje genocida.

Jedan od problema koji od zavrsetka rata nisu rjeseni je izostanak sudjenja ratnohuskackim novinarima iz Srbije i RS-a.

Do danas, niko sudjen.

Niko osudjen.

Pa i to je poruka. Jasna i nedvosmislena. Mediji nisu dozivjeli promjenu. Nikad se u medijima u Srbiji na jutarnjoj kafi nisu promijenile price, tonovi.

Sve isto ili malo perfidnije kao i tokom ratnih godina.
Nemaš ti veze sa vezom.

Srbiju je devedesetih bolio rinakaš za rat.

Više su plakali što ne mogu u Hrvatsku na more ili piti Kolu original...

Beograd kolektivno je bolio i za Srbijom i za BiH.

Veze sa vezom nemate, ali bitno da se palamudi.
jjww

#50802 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jjww »

I kada se zakonom zabrani negiranje genocida, treba preispitati i promijeniti srpsku Deklaraciju o Srebrenici.

Rijetko vidjene akrobacije izbaciti iz dokumenta. Dokument uspostaviti korektno i bez izostavljanja kljucnih rijeci.

Ovako kako trenutno izgleda, srpska Deklaracija o Srebrenici pokazuje odvratnu i bljutavu poziciju Srbije prema Srebrenickom genocidu.
DonieBrasco

#50803 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Nece njima biti dobro do kraja maja do kada treba da se zavrse ove dvije drugostepne finalne presude Mladicu prva i druga Simatovicu - Stanisicu.

Kod nas u BiH potom donjeti zakon o negiranju genocida, najavio Incko da ce nametnuti ako se domaci ne usaglase a znamo ko je protiv s' time sto ce HDZ biti na testu moralnosti i razuma.
HarTar

#50804 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HarTar »

jjww

#50805 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jjww »

Jedino ispravno, dugorocno rjesenje za Zapadni Balkan je uvodjenje protektorata u Srbiji. Odavno je to trebalo da se napravi, odmah nakon pada Milosevica. Vlasti u Srbiji od one necuvene Osme sjednice maltretiraju sve oko sebe pod izgovorom ugrozenosti (uz milione drugih razloga). Beograd je generator nestabilnosti. Provokator. Leglo mitologije. Opsesije nacijom.

Medjutim, jasno je da se ispravna i dugorocna rjesenja ne donose lako, jednostavno i brzo. Ceka se. Uvijek se ceka da se stanje pogorsa. Da problem postane neizdrziv. Da dodje do agonije.

Jer, Beograd je u nedavnoj proslosti isamaran u momentima kad je realno presao sve granice.

I bas nikako da taj Beograd uspostavi neki pristojan nivo samokontrole, nego uvijek, tvrdoglavo, inatdzijski trazi razloge problema na drugoj strani.

Pa, totalni imbecil bi shvatio da sa njim nesto nije u redu kad bi redom svi koji ga okruzuju od njega okrenuli glavu. Ne, nakon sto su svi ostali napustili Jugu, upravo zbog Beograda takvog kakav jeste, Beograd i dalje blesavo, iracionalno, idiotski ponavlja svoju odavno izlizanu, procitanu pricu.

Ne ide nabolje. Sve otprilike isto kao i prije tridesetak godina.

Jedino protektorat u Beogradu i Srbiji moze da rijesi problem i da cijeli region dobije sansu da ozivi, krene naprijed.
jjww

#50806 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jjww »

Sto se tice Inzka, on jeste veliki dio svog mandata predstavljao skupu ikebanu, ipak, ako uvede zakonski zabranu negiranja genocida, napravice korak u pravom smjeru, iza njega ce ostati bar nesto dobro.

Iako je zabrana negiranja genocida zakonski morala biti proglasena odmah nakon presude Krsticu.
Nike af1 white

#50807 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nike af1 white »

Capljina74 wrote: 09/02/2021 11:54
jjww wrote: 09/02/2021 11:03 Zabrana negiranja genocida mora biti naredni korak, sve drugo je opravdavanje genocida.

Jedan od problema koji od zavrsetka rata nisu rjeseni je izostanak sudjenja ratnohuskackim novinarima iz Srbije i RS-a.

Do danas, niko sudjen.

Niko osudjen.

Pa i to je poruka. Jasna i nedvosmislena. Mediji nisu dozivjeli promjenu. Nikad se u medijima u Srbiji na jutarnjoj kafi nisu promijenile price, tonovi.

Sve isto ili malo perfidnije kao i tokom ratnih godina.
Nemaš ti veze sa vezom.

jes jes bolio a slali kolone i kolone ratnika da malo kolju i pucaju po gradovima
jedino sta je Beograd zasluzio devedesetih a sto nije dovoljno dobio je da je NATO vise tukao tog proljeca ;-)
Capljina74

#50808 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

Ne lupaj.

Živio sam to vrijeme u Srbiji i Beogradu.

Ali stvarno, ne lupaj!
visuljak

#50809 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by visuljak »

Capljina74 wrote: 09/02/2021 11:54

Nemaš ti veze sa vezom.

:lol: :lol:

Ovo da citam 2056.god. kao druga generacija covjek bi pomislio da je bilo bas tako. :izet:
88Sioux

#50810 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 88Sioux »

Obrisat ću posljednjih par postova. Tema su dešavanja u Srbiji. Za sve ratne priče i momente, pronađite odgovarajuću temu ili otvorite novu.
88Sioux

#50811 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 88Sioux »

Ka Đerdapu 100 na sat: Poznata trasa novog državnog puta od Požarevačke petlje do Golupca

Vlada Srbije utvrdila je prostorni plan područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta od Požarevačke petlje do Golupca.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1808708

Na trasi dužine oko 68 kilometara planom je predviđena izgradnja 30 mostova preko reka i kanala, kao i 26 petlji, raskrsnica i kružnih raskrsnica i 21 denivelisano ukrštanje, piše Ekapija.

Granica plana određena je na osnovu koridora državnog puta, u prosečnoj širini od 100 do 200 metara, koja obuhvata pojas puta, zaštitni pojas, pojas kontrolisane izgradnje, postojeće vodno i železničko zemljište i planirano vodno zemljište potrebno za regulaciju tokova i zaštitu puta od poplava, u ukupnoj dužini od oko 68 kilometara.

Ukupna površina obuhvata plana je 10,26 kvadratnih kilometara i obuhvata teritorije Smedereva, Požarevca, Velikog Gradišta i Golupca.

Cilj izrade prostornog plana je, kako se navodi, definisanje planskog osnova i obezbeđenje prostornih uslova za izgradnju, opremanje i funkcionisanje državnog puta IB reda auto-put E-75 Beograd- Niš, petlja Požarevac, kao i za razvoj i funkcionisanje drugih magistralnih infrastrukturnih sistema u koridoru.

Trasa novog puta

Planirana trasa počinje od postojeće petlje Požarevac na koridoru auto-puta E-75 Beograd–Niš Od ove petlje, koridor planiranog državnog puta se pruža u pravcu severoistoka i prolazi kroz teritorije grada Smedereva, grada Požarevca (koji zaobilazi sa severne strane), opštine Veliko Gradište (zaobilazeći građevinsko područje sa južne strane), sve do ulaska u Golubac.

Trasa se u prvom delu pruža duž postojećeg državnog puta IB reda broj 33 (do Požarevca) i državnog puta IB reda broj 34 (obilaznica Požarevca) koji se rekonstruišu i šire, dok se u drugom delu pruža novoplaniranom trasom zaobilazeći naselja.

Nakon obilaska Požarevca, planirana trasa državnog puta napušta postojeću trasu i najvećim delom novom trasom obilazi građevinska područja naselja na teritoriji grada Požarevca i opština Veliko Gradište i Golubac i završava se na ulasku u Golubac.

Konfiguracija terena uslovila veći broj objekata

Zbog konfiguracije terena i ukrštanja sa vodotokovima i saobraćajnicama, planiran je veći broj različitih objekata državnog puta, kao što su mostovi, nadvožnjaci, podvožnjaci i propusti, a planom je predviđeno 30 mostova preko reka i kanala.

Predviđeno je jedno obostrano odmorište, uz mogućnost definisanja drugih potencijalnihnovih lokacija a predviđena je i gradnja tri benzinske stanice.

Planirana je i izgranja 26 petlji, raskrsnica i kružnih raskrsnica, kao i 21 denivelisano ukrštanje (podvožnjaci i nadvožnjaci).

Za čitavu trasu državnog puta planira se i projektuje trasa puta za brzinu od 100 kilometara na sat, piše portal.
Last edited by 88Sioux on 09/02/2021 23:42, edited 1 time in total.
HarTar

#50812 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HarTar »

Ja sam bio u Beogradu prije par godina i osjećao sam se sasvim sigurno i normalno, čak i lagodnije nego u Neumu ili tzv. Zapadnom Mostaru.
Capljina74

#50813 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

HarTar wrote: 09/02/2021 23:35 Ja sam bio u Beogradu prije par godina i osjećao sam se sasvim sigurno i normalno, čak i lagodnije nego u Neumu ili tzv. Zapadnom Mostaru.
Beogradu je bila mala SFRJ, a neće biti Srbija.

Nikakve veze on nema sa Srbijom.

Odeš u unutrašnjost i skontaš te stvari.

Dok sam studirao gore, bila jedna mala, rodjena Beogradjanka, Hrvatica.

Forsirala ijekavicu i purgerski izgovor. Dok je njenu sestru bolila ona stvar i gurala je darkerski fazon. To devedesetih i niko Sunčici nije riječ rekao niti je neko pogledao.

Beograd je za sebe.

Ali i u Rajvosa se osjećam komotno, Nikada tako u z. Mostaru.
Capljina74

#50814 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

Jurio je neko vrijeme. Pozvala me kući, ja se ponadao, (rekao bi jedan moj jaran, čak se i okupao), a ona me dovela da me upozna sa roditeljima i sestrom.

Jebeno...
visuljak

#50815 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by visuljak »

Capljina74 wrote: 09/02/2021 23:19 Koliko veze nemate.

Jebe vas zatrovan mozak.

Srbijanci, posebno Beogradjani su plakali za hrvatskim primorjem.

Nema Kole ordjinal...

Bolio ih rinakaš.
znamo znamo, i cvijece bacali na tenkove ne znajuci kako da im drugacije uruce
redovna vojska, rezervisti, dobrovoljci raznih formacija...mislim da je sestorica pacifista ostala u beogradu ne zeleci da ratuju
Last edited by visuljak on 10/02/2021 01:00, edited 1 time in total.
Capljina74

#50816 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

Ne lupaj.

Ni jedna važnija utakmica bez 70 000 nije bila, Ada puna da ne možeš peškir spustiti...

Čitavo ljeto 1993. nije bilo dana ispod 100 000 ljudi. Bilo je i mnogo više.

To su sve mladi ljudi.

Stvarno pričate o stvarima o kojima ne znate ništa.
Nike af1 white

#50817 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nike af1 white »

Capljina74 wrote: 10/02/2021 00:10 Ne lupaj.

Ni jedna važnija utakmica bez 70 000 nije bila, Ada puna da ne možeš peškir spustiti...

To su sve mladi ljudi.

Image

ma bitka oko peskira vidi se ovi na oklopnjacima govore tri kod guzatih sa novog beograda a ovi sa nadvožnjaka se deri sretno i moze za sporet od mehe il zvonke ;-)
HarTar

#50818 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HarTar »

Capljina74 wrote: 09/02/2021 23:50 Jurio je neko vrijeme. Pozvala me kući, ja se ponadao, (rekao bi jedan moj jaran, čak se i okupao), a ona me dovela da me upozna sa roditeljima i sestrom.

Jebeno...
Jbg, cura za udaje :D :lol: :lol: :lol:
HarTar

#50819 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HarTar »

Ja dobijem ban što sam napisao Hakizu da je prekodrinski nastrojen, a ovdje nacionalizam buja u svim mogućim oblicima... :-) Zato i ne posjećujem ove naše balkanske teme i rahat :D AdioS amigoS
88Sioux

#50820 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 88Sioux »

Ne treba se pecati na provokacije likova koji pokušavaju da usmere tok u prošlost zarad svojih interesa (koji pucaju po šavovima) u sadašnjosti. Pritom se većina njih lažno predstavlja. :mrgreen:

Samo mir i stabilnost. :thumbup:
Point.

#50821 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Point. »

Ispade sad Beograd 90-tih bio metropola hipstera, mirotvoraca i bolimekuraca za rat u BiH. Šta sve čovjek neće naučiti :mrgreen:
desni

#50822 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by desni »

Beograđani :roll:
Ovako su navijali Beograđani 2014.godine na fudbalskoj utakmici Crvene Zvezde sa klubom iz Novog Pazara.
Navijačka pjesma sa stihovima:
"Leleču Turci, kukaju bule" je baš onako prigodna za jedan sportski događaj.
Još kad pročitaš komentare ispod.

88Sioux

#50823 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 88Sioux »

Ispade sad Beograd 90-tih bio metropola hipstera, mirotvoraca i bolimekuraca za rat u BiH. Šta sve čovjek neće naučiti
Svakakvih likova ima.

:D
Capljina74

#50824 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

Nike af1 white wrote: 10/02/2021 00:20
Capljina74 wrote: 10/02/2021 00:10 Ne lupaj.

To su sve mladi ljudi.

Image

ma bitka oko peskira vidi se ovi na oklopnjacima govore tri kod guzatih sa novog beograda a ovi sa nadvožnjaka se deri sretno i moze za sporet od mehe il zvonke ;-)
Koliko godina imaš?

Imaš pet nadvožnjaka od Gazele do kapije Beograda, i da je na svakom bilo ovoliko ljudi, cirka 50, to ti je dokaz nečega?

U gradu od 2,5 miliona ljudi?

Pa ni rodbina ih nije ispratila.

Drugo,
te 1991. popunjenije su bile jedinice iz BiH (tada su se i muslimani odazivali na poziv JNA) nego iz Srbije. Jedino je CG digla ljude u JNA preko 90%.
Capljina74

#50825 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

Uporedi svoju sliku sa snimkom koncerta!

Na ovom trgu stane preko 100 000 ljudi bez problema, a na snimku vidiš koliko je ljudi.

Da li shvataš koliku si glupost napisao?
Post Reply