OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#1526 Re: PIK.ba-all about

Post by anex »

Prodao danas nesto sa OLXa, dođe bhexpress, preuze paket. Ništa mi nije dao, nikakvu potvrdu o preuzimanju, nit pita koliko šta košta...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1527 Re: PIK.ba-all about

Post by _BataZiv_0809 »

zippoo87 wrote: 02/02/2021 20:54 Ne znam sta se to kod vas desava sa postom i olxom...ja godinama kupujem/prodajem i nemam niti jedan problem.
Sa postarima sam dobar i odmah sve zavrsavaju i pare mi donose sutradan odmah i mogu samo pohvale napisati.
Isto nekada oni dodju po paket,nekada ja odnesem ako je usput,samo naglasim da je nalog sa olxa i zavrsim sve za par minuta.

Ovo kod vas sto imate probleme,meni implicira da tu rade nestrucni ljudi i da ih boli ona stvar za poslom i korisnicima i onda imamo ove probleme.
Druga stvar bi mogla biti da vi nesto ne odradite dobro ,ili postavite pitanje koje nije najbolje sastavljeno,pa vas ovi iz poste pogresno razumiju.

Moguce da i ovo sto neko napisa u Sarajevu,da je bh Express posta samo ta kod stanice ...u mom gradu je sve u jednom objektu i svaki postar mi donosi pakete a preuzima samo jedan,ako ide preko olx naloga
Eh ovo je ključ, moraš biti dobar sa štarzeom. :D
zippoo87

#1528 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

_BataZiv_0809 wrote: 09/02/2021 21:06
zippoo87 wrote: 02/02/2021 20:54 Ne znam sta se to kod vas desava sa postom i olxom...ja godinama kupujem/prodajem i nemam niti jedan problem.
Sa postarima sam dobar i odmah sve zavrsavaju i pare mi donose sutradan odmah i mogu samo pohvale napisati.
Isto nekada oni dodju po paket,nekada ja odnesem ako je usput,samo naglasim da je nalog sa olxa i zavrsim sve za par minuta.

Ovo kod vas sto imate probleme,meni implicira da tu rade nestrucni ljudi i da ih boli ona stvar za poslom i korisnicima i onda imamo ove probleme.
Druga stvar bi mogla biti da vi nesto ne odradite dobro ,ili postavite pitanje koje nije najbolje sastavljeno,pa vas ovi iz poste pogresno razumiju.

Moguce da i ovo sto neko napisa u Sarajevu,da je bh Express posta samo ta kod stanice ...u mom gradu je sve u jednom objektu i svaki postar mi donosi pakete a preuzima samo jedan,ako ide preko olx naloga
Eh ovo je ključ, moraš biti dobar sa štarzeom. :D
To je bonus :D
Oni prvenstveno rade po pravilima...a to sto ljudi(korisnici) ne znaju sta treba da dobiju od usluge,koju placaju...to je njihov problem.
Evo ovaj u postu iznad kaze dosao mu lik po paket i nije mu nista dao a trebao mu je dati otpremnicu BH poste,gdje imaju svi podaci o naruciocu,posiljaocu,tracking broj i sve ostalo.
Pa nisu mi jednom zagubili paket,pa sam ja na reagovao i na osnovu te fakture,nadju paket zacas.

Evo ovo trebate dobiti svaki puta kada saljete ili primate paket preko bh express poste
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1529 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

4 su papira jedan ti je zaboravuo dati
Natrapirdax

#1530 Re: PIK.ba-all about

Post by Natrapirdax »

ja zadnji put prodao 2 PS4 PRO i nije mi dao ništa kaže imam duple naloge 2 na 8 km dostava 2 na 10 km dostava.

reko ta 2 naloga na 8 km su sa olx to mi treba, kaže frajko vidiću u pošti i ode

paketi stigli na odredište za 2 dana pare dobio nakon 5 dana
svilenjak

#1531 Re: PIK.ba-all about

Post by svilenjak »

Za sve koji imaju prigovor na rad bhpostexpressa, pametnije je da napišete prigovor na [email protected] nego što pišete po forumu. Ovdje pomoć nećete dobiti a tamo vjerovatno hoćete, govorim iz iskustva. A ovi što im smetaju prijedlozi za zamjenu, doplata, smanjenje cijene i ostalo.... Ostavite se trgovine, nije to za vas. To je u čitavom svijetu normalna stvar, samo se kod nas pojedini ibrete, kao ono, jao koji balkanizam, pa kolut očima. Svi bi mi najrađe keširali postavljenu cijenu (uglavnom mega-nerealnu) za postavljeni artikal ali da je tako jednostavno trgovati svi bi prodavači bili bogati.
zippoo87

#1532 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

svilenjak wrote: 09/02/2021 21:37 Za sve koji imaju prigovor na rad bhpostexpressa, pametnije je da napišete prigovor na [email protected] nego što pišete po forumu. Ovdje pomoć nećete dobiti a tamo vjerovatno hoćete, govorim iz iskustva. A ovi što im smetaju prijedlozi za zamjenu, doplata, smanjenje cijene i ostalo.... Ostavite se trgovine, nije to za vas. To je u čitavom svijetu normalna stvar, samo se kod nas pojedini ibrete, kao ono, jao koji balkanizam, pa kolut očima. Svi bi mi najrađe keširali postavljenu cijenu (uglavnom mega-nerealnu) za postavljeni artikal ali da je tako jednostavno trgovati svi bi prodavači bili bogati.
Toliko nisi u pravu oko ovog,da mi se i ne komentarise ...ali evo ukratko.
Svugdje je normalno da se cjenka,pregovara,trazi mana necemu da se obori cijena...ali nigdje na svijetu neces dobiti poruku "sve sa profila za telefon,laptop,ili neki drugi artikal"...a tamo smece ukupne vrijednosti 20 KM...on stavio da to sve vrijedi 300 KM

ALi evo da ne idem toliko usiroko...evo trenutno prodajem jedan telefon,jedan od novijih i stavio sam najnizu cijenu igdje oglasenu i na olx i na FB ovim grupama...dakle telefon je ispod cijene vec...dakle skoro svi upiti zadnja dva dana su bili zamjena,iako nisam nigdje naglasio da zelim zamjenu a i to sto su nudili u zamjenu je 30+% skuplje od trzisne cijene na olxu a ja stavio ispod cijene.
Dvoje se javilo ,obaralo cijenu za 50 KM,ja rekao moze i vise se nisu javili,ni za njihovu cijenu.
Ako hoces,javi se u PM,pa ti napravim screenshoot iz poruka,pa vidi koliko zamjena i sta nude.

Zakljucak...ovdje je sve gola seljadija i sirotinja,vise mentalna sirotinja,nego finansijska...nekulturne i nerealne budale a i po olxu su vecinom ljudi koji nemaju nikakvu obavezu i onda ovako na svaki oglas pisu ti "zadnja"...iako i da im das u pola oglasene cijene,opet nece kupiti.
Natrapirdax

#1533 Re: PIK.ba-all about

Post by Natrapirdax »

zippoo87 wrote: 09/02/2021 22:22
Zakljucak...ovdje je sve gola seljadija i sirotinja,vise mentalna sirotinja,nego finansijska...nekulturne i nerealne budale a i po olxu su vecinom ljudi koji nemaju nikakvu obavezu i onda ovako na svaki oglas pisu ti "zadnja"...iako i da im das u pola oglasene cijene,opet nece kupiti.
ko hoće da kupi klikne na kupi i završi proceduru u 2 klika prije toga postavi jedno ili dva pitanja suvisla i gotovo, ovu ostalu gamad ne mogu smislit
zippoo87

#1534 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

Natrapirdax wrote: 09/02/2021 22:31
zippoo87 wrote: 09/02/2021 22:22
ko hoće da kupi klikne na kupi i završi proceduru u 2 klika prije toga postavi jedno ili dva pitanja suvisla i gotovo, ovu ostalu gamad ne mogu smislit
Pa da...postavi jos par pitanja vezanih za artikal,(a ovi debili sa olxa,prvo obaraju cijenu,pa onda pitaju u kakvom je stanju artikal )
ako vec nema nesto naglaseno a kod mene na oglasima imaju bukvalno svi detalji,po 20-30 slika ,sve opisano i naznaceno...bukvalno me nemas vise sta pitati vezano za artikal...eventualno neko simbolicno umanjenje cijene.

Evo sada sam jednog otresao...opet javlja se sa "najniza"...ja pitam je li musterija,kaze 1000%...ja mu na ovu svoju najnizu jos spustim cijenu...on odgovara i obara cijenu za 50 KM...taman mi je naletio ko kec na desetku,samo sto sam napisao ovaj prethodni post,eto njega...da ga otresem :D
Natrapirdax

#1535 Re: PIK.ba-all about

Post by Natrapirdax »

dva redmi note 9 pro 6/128 prodavao sam za 430 jedan neotpakovan drugi korišten 10-15 dana

ovaj korišteni ode odmah još sam pride i dodatnu masku i slušalice dao

za ovaj neotpakovani me frajer morio 10 dana zamjena, doplata, uplata, kad vidim danas neko klik i ode u zenicu

tačno besposlenih ljudi ima i spamaju svuda isto one gospoje sa viklerima na glavama što zovu radio čitav dan-
Concord

#1536 Re: PIK.ba-all about

Post by Concord »

Meni neki dan lik poslao zahtjev za narudzbu, bez ijedne poslane poruke, bez icega. Ja kontao zajebaje me neko, vratice se paket i samo cu izgubit vrijeme da saljem i primam nazad.
Lik platio, meni pare dosle, sve regulara. Trazio sam mu profil da mu napisem svaka cast ljudino, ali nema informacije na olxu nigdje koji profil je narucio (ime, prezime, adresa, telefon ima ali nema profil).
zippoo87

#1537 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

Concord wrote: 09/02/2021 22:57 Meni neki dan lik poslao zahtjev za narudzbu, bez ijedne poslane poruke, bez icega. Ja kontao zajebaje me neko, vratice se paket i samo cu izgubit vrijeme da saljem i primam nazad.
Lik platio, meni pare dosle, sve regulara. Trazio sam mu profil da mu napisem svaka cast ljudino, ali nema informacije na olxu nigdje koji profil je narucio (ime, prezime, adresa, telefon ima ali nema profil).
Ja godinama kupujem i prodajem ali se ne sjecam da sam imao ovakav slucaj,bez ikakvog kontakta da neko kupi...iako cesto bude i novih stvari,fabricki zapakovanih ali vecinom se jave prije.Da se razumijemo,ja i volim da se jave,vecinom trazim broj i nazovem i pojasnim jos sve ako treba,dogovorimo se i onda samo klikne ,ja potvrdim i to je to.

Ali ove dosadne,koji samo bezveze pisu i komentarisu...to ne kontam.
Ima ono i par svercera...cim nesto objavim,kaze koja je najniza...ja kazem ponudi ti svoju cijenu,ako ti moja ne odgovara...isto se ne javi vise i opet se javi tako na slijedeci oglas,ja sve isto napisem,opet ne odgovori hahaha

Ovdje kod ljudi haman pa kod svakoga mozes neku dijagnozu ustanoviti...ja vec dugo nisam sreo normalnu osobu...ili kocka,ili pije,ili kuka,ili ne zna sta ce od sebe :lol:
_Reds_

#1538 Re: PIK.ba-all about

Post by _Reds_ »

Concord wrote: 09/02/2021 22:57 Meni neki dan lik poslao zahtjev za narudzbu, bez ijedne poslane poruke, bez icega. Ja kontao zajebaje me neko, vratice se paket i samo cu izgubit vrijeme da saljem i primam nazad.
Da, imao sam i ja takvih, i to stvari reda 200-300 KM,
Mehemed
Vozim: automobil

#1539 Re: PIK.ba-all about

Post by Mehemed »

I ja sam imao jednu takvu situaciju, a naziv profila imaš u onom prozoru za prihvati/odbij narudžbu, to ima samo preko računara, nema na mobilnoj aplikaciji.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1540 Re: PIK.ba-all about

Post by un1ted »

anex wrote: 09/02/2021 20:58 Prodao danas nesto sa OLXa, dođe bhexpress, preuze paket. Ništa mi nije dao, nikakvu potvrdu o preuzimanju, nit pita koliko šta košta...
Dobro, hajd sve pošta problem, ali kako si ti mogao nesto predati bez dokaza? Evo sutra da ti nestane paket, kako ces dokazati da si ga ZAISTA POSLAO?

Zali se piku, neka se jave posti da ti dostave papir.
anex
Nindža revizor

#1541 Re: PIK.ba-all about

Post by anex »

Ako čovjek iz poste kaže to je to...šta trebam? Sam uci u auto i napisati otpremnicu?
Na OLXu pratim paket na profilu svom. Ali nemam dokaz da sam poslao...osim tog dokaza na profilu svom.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1542 Re: PIK.ba-all about

Post by un1ted »

anex wrote: 10/02/2021 09:56 Ako čovjek iz poste kaže to je to...šta trebam? Sam uci u auto i napisati otpremnicu?
Da mu ne vjerujes? Da mu trazis DOKAZ O uručenju artikla i tako zastitis sebe? Zasto dozvoljavate da vas neko pravi budalom i da NE RADI POSAO.

Ja bih na tvom mjestu poslao zalbu piku da natjeraju postara da se vrati i dostavi ti potvrdu o slanju :) a ti prati ako hoces.
anex
Nindža revizor

#1543 Re: PIK.ba-all about

Post by anex »

Ne brini. Žalio sam se ja odmah.
Pismeno putem emaila.
Vidjet cemo kako ce zavrsiti.

I ovo nije do OLXa. Ovo je do ualuge bh poste.
Natrapirdax

#1544 Re: PIK.ba-all about

Post by Natrapirdax »

neumorni su

Image

Image

Image
Truba

#1545 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

Klosarska drzava
Natrapirdax

#1546 Re: PIK.ba-all about

Post by Natrapirdax »

Black swan wrote: 11/02/2021 11:40 Klosarska drzava
i ne prestaje tokom čitavog dana nude muda pod bubrege za nov telefon

sreća ima opcija blokiranja ovih idiota
Truba

#1547 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

Oce ljudi maksimum za minumum

Bolje nego kad imas para a stoje ti na racunu

Spustim knjige s 50 na 20
Dace mi neko smece sto cu na pijaci za 1.5 prodati
I opet se ne javlja :lol:
zippoo87

#1548 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

anex wrote: 10/02/2021 09:56 Ako čovjek iz poste kaže to je to...šta trebam? Sam uci u auto i napisati otpremnicu?
Na OLXu pratim paket na profilu svom. Ali nemam dokaz da sam poslao...osim tog dokaza na profilu svom.
Nije ti 100% sigurno ovo da se prati preko olxa samo...a evo i zasto.
Ja prosle sedmice nesto kupio od lika preko olxa i poslao mi paket i isto nije trazio papir od postara i samo na olxu bilo.
I on je valjda negdje na svom oglasu napisao da je prodao artikal,neko ga prijavio olx administraciji i oni obrisali artikal i tako ja izgubio ikakav dokaz o kupovini.

Ovo mi se prvi put desilo neki dan...nisam ni znao da mogu obrisati ovako i da se obrise sve.

Zato trazite od postara papir...oni to imaju na racunaru,popravilu treba da isprintaju po 3-4 primjerka i da ide uz paket,da ide njima jedan,da jedan ide tebi.

Ako nemate papir,nemate ni dokaz...pa ako se desi problem,tesko cete rijesiti problem.
zippoo87

#1549 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

Natrapirdax wrote: 11/02/2021 07:35 neumorni su

Image

Image

Image
I kod mene zadnjih dana tako sve...a oglasena cijena ispod trzisne ali dzaba...ne odustaju.
Sa vecinom se sprdam ovako,jer ocito to nisu normalni likovi.
un1ted

#1550 Re: PIK.ba-all about

Post by un1ted »

Naravno da imaju, ali im se ne radi kako treba.
Post Reply