Mogy87 wrote: ↑28/01/2021 19:59
Naslovnica wrote: ↑28/01/2021 19:51
Mogy87 wrote: ↑28/01/2021 19:40
Nego tvrdis da "niko normalan" o tome ne bi razmisljao. Eto vidis da razmisljaju. Ljudi kojima je to posao. Sta ako je juni u pitanju?
Sta kazes za Izrael?
Zasto su odlucili umjesto 33, 22, 39, 24 i slicne godine da vakcinisu ove od 16 i 17? Shvatas da su upravo postavili to logicko pitanje. I odlucili da je korisnije. Eto u praksi, a nije Indonezija.
Naravno da niko normalan ne bi razmišljao.
Od svih zemalja jedino Indonezija cijepi prvo mlađu populaciju, ali svjesno ne kažeš zašto je to tako, prelaziš preko toga.
Svi ostali rade upravo onako kako i treba da rade.
Za Izrael sam ti već rekao.
I dodao da bi i debil do sada skontao, ali ti si to digla na viši nivo.
A eto ljudi kojim je to posao su razmisljali o tome, a neki i odlucili da je to strategija koju zele primijeniti.
Napisao si
Ja govorim o sadašnjem vremenu. Od 65 pa do 16 ili od 16 pa do 65, nebitno, govorim o rasponu godina.
To nije tacno. Trenutno se u Izraelu vakcinisu osobe 40+ i osobe od 16 i 17 godina. Zasto su napravili taj razmak?
Zasto nisu redom snizavali dobnu granicu?
Donekle si u pravu.
Prvo su išli 60 ili 65+, jer su oni najugroženiji.
Paralelno se vakcinišu medicinari, vojska, hitne službe...
Israel began administering vaccines on December 20, beginning with health professionals and quickly proceeding to the elderly, sick and at-risk groups, continuously lowering the minimum age of those entitled to the shot.
Za ove mlade:
The vaccination of the teens is intended to allow them to return to schools and take their winter “bagrut” matriculation exams on schedule.
Ja sam pogriješio u tome da nije 16-65+, nego 16-18, 65+, 40+, a valjda će uskoro i ostali.