Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Veigar

#36001 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Raigor Stonehoof wrote: 08/02/2021 14:34
Veigar wrote: 08/02/2021 13:58
BaDa wrote: 08/02/2021 12:52 Raja jel ima.narodna verzija football manager 21? Gledam po netu lafo ima?
Pa nedavno je na epicu bio original besplatan.
Bio je 20.
Lol, meni je to isto :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#36002 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

ma vala, nove verzije svake godine su samo glorifikovani transfer apdejti
House

#36003 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Velkoski wrote: 08/02/2021 14:38 SA jednostavno ima najbolje likove u igri :mrgreen:
a vice city atmosferu :D
BaDa

#36004 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BaDa »

hvala vam na informaciji :D
Tabakmalac

#36005 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

House wrote: 08/02/2021 15:19
Velkoski wrote: 08/02/2021 14:38 SA jednostavno ima najbolje likove u igri :mrgreen:
A IV priču. :mrgreen:
DonieBrasco

#36006 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Navodno ima neki "projekt Amerika" sad da li je to zelja GTA fanova ili neke inforamcije sto cure iz Rock Stara, mada prije da su zelje fanova. Ugalvnom se radi o tome da bi se novi naslov mogao sastojati od vise gradova i vremena događanja, npr. da ide Vice City koji je u 70-im ili 80-im, pa da ide na Liberty City (GTA3)...itd. A ima i neka verzija gdje je mjesto radnje latino amerika kao i SAD - neki tranzit.

Kao sto u RDR2 ima onaj otok na koji prica odvede glavne likove pa se opet vrate, tako neka kombinacija. :mrgreen:
House

#36007 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Tabakmalac wrote: 08/02/2021 16:52
House wrote: 08/02/2021 15:19
A IV priču. :mrgreen:
:thumbup: četvorka je priča za sebe.
_coRey_

#36008 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by _coRey_ »

Forza Horizon 4 od 9. marta na Steamu

typeOnegative

#36010 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Ja danas zaganj'o, u ajmo reć sivoj zoni jeftinije forzu 4 ultimate. Ima pedesetak dlc-eva ojhaaa :-D , hebet auta al što je najbitnije ima Fortune Island DLC :)

Image
Tabakmalac

#36011 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Update - 2:08 p.m. ET, 2/8/21: In a follow-up statement to Kotaku, Microsoft confirmed that Forza Horizon 4 won’t support cross-progression and any save data from the existing version of the game will not carry over to the Steam release

Znači ako ste igrali PC verziju putem Microsoft Store-a ili na Xboxu, nećete moći prebaciti save na Steam verziju.
Nanox7

#36012 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Nanox7 »

BaDa wrote: 08/02/2021 12:52 Raja jel ima.narodna verzija football manager 21? Gledam po netu lafo ima?
Ako ti treba skinova, faca i popravak pravih imena javi se. :thumbup:
:mrgreen: :mrgreen:
Spoiler
Show
Image
:izet:
Image
l33t

#36013 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

_coRey_ wrote: 08/02/2021 20:56 Forza Horizon 4 od 9. marta na Steamu

Free?
Tabakmalac

#36014 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Ma gdje će free druže. 100% da će biti €30 Standard, €80 Deluxe i €100 Ultimate Edition jer to su cijene i za Microsoft Store verziju, samo što je trenutno na sale-u, a Ultimate se najviše isplati jer daje najviše.
l33t

#36015 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Ma izvozao sam se na narodnoj verziji, nako pitam :D
aditon

#36016 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

završio sam chapter 6 u RDR2 i sad sam na epilogu part 1

osjećanja su mi pomješana, malo sam i ljut...cijelo vrijeme gradim Arthurovu ličnost i sad...prc..inače u prelomnom trenutku igre, izabrao sam da pomognem Johnu i sad mi je malo krivo zbog te odluke...može li mi neko, ko je drugu opciju izabrao, u pp reći šta bi me tada u smislu epiloga igre čekalo..
Tabakmalac

#36017 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Epilog ti je isti uglavnom, ništa se ne mijenja.
Veigar

#36018 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Tabakmalac wrote: 09/02/2021 12:23 Epilog ti je isti uglavnom, ništa se ne mijenja.
To je baš bezveze.
Tabakmalac

#36019 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Pa u neku ruku i jeste, ali Rockstar je odlučio da popuni tu "prazninu" između RDR 2 i RDR 1 hronološki ubacujući epilog da se na kraju može "zaokružiti" priča. Dalje ću navesti u spoileru.
Spoiler
Show
Marstonova sudbina je već zapečaćena u RDR1, a RDR2 epilog samo potpunjuje prazninu koju RDR1 nije objasnio na početku. E sada, da Marston nije ubio par likova, i da je živio miran i tih život u epilogu u RDR2, ne bi došao u situaciju u koju dođe u RDR1. Ali obzirom da je Rockstar kreirao prvu igru, pa onda su napravili prequel na prvu igru, onda su morali malo drukčije sumirati jer RDR1 "potvrđuje" RDR2 radnje itd.
aditon

#36020 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Tabakmalac wrote: 09/02/2021 12:23 Epilog ti je isti uglavnom, ništa se ne mijenja.
Spoiler
Show
Dakle, Arthur, kako god, je bivši? Zašto sam onda gradio lika cijelo vrijeme, honor itd...sve je onda to nevažno jer s Marstonom kao da započinje nova igra, koja se zove Marston's new begining...Moram da dodam da je meni ostalo nejasno da li je Arthur zaista "preselio" ili nije...Iako je bio TB pozitivan, a Micah ga nije ubio, dok od Rain Falls-a je dobio kao neki lijek?
arnes_king

#36021 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

aditon wrote: 09/02/2021 14:55
Spoiler
Show
Dakle, Arthur, kako god, je bivši? Zašto sam onda gradio lika cijelo vrijeme, honor itd...sve je onda to nevažno jer s Marstonom kao da započinje nova igra, koja se zove Marston's new begining...Moram da dodam da je meni ostalo nejasno da li je Arthur zaista "preselio" ili nije...Iako je bio TB pozitivan, a Micah ga nije ubio, dok od Rain Falls-a je dobio kao neki lijek?
Spoiler
Show
Od honor sistema ti ovisi kakav ces kraj dobiti, ima i prije neke scene su drugacije u zavinosti kakav si bio. I ja sam bio nesiguran da li je stvarno umro, medjutim na kraju epiloga se potvrdi a i mozes otici na mjesto gdje je Arthur docekao izlazak sunca (happy ending) i vidjet mu tu spomenik.
aditon

#36022 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

arnes_king wrote: 09/02/2021 15:00
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Od honor sistema ti ovisi kakav ces kraj dobiti, ima i prije neke scene su drugacije u zavinosti kakav si bio. I ja sam bio nesiguran da li je stvarno umro, medjutim na kraju epiloga se potvrdi a i mozes otici na mjesto gdje je Arthur docekao izlazak sunca (happy ending) i vidjet mu tu spomenik.
Spoiler
Show
znači zaista je mrtav jer ta scena kad gleda zalazak sunca sugeriše da on umire ali ti to nikad zaista i ne pokaže rockstar...što ostavlja sumnju u to da li je mrtav ili ne...moram si ovako spoilati igru iako je nisam završio jer me naljutilo pravo...a sjećam se tvog posta i ranije gdje si govorio da će mi biti žao ako mi honor ne bude pozitivan...i u pola igre sam postao dobričina da bi se igra na kraju tako završila...cijelo vrijeme ja nešto fin, a na kraju prc..pa šta bi bilo da sam ostao konj kao s početka igre..ne vidim kakav drugi scenario bi bio osim da ne bi možda imao taj spomenik na mjestu gdje se sve desilo...sve sam se nadao da će se Marston negdje ponovo sresti s Arthurom, ali nema ništa od toga kako stvari stoje..Zbog čega onda uopšte i moram birati da li da pomognem Marstonu ili da idem po Dutch-ev novac ako Marston preživi i bez moje pomoći a Arthur opet umre..Ubili su mi konja kojeg sam 900 dolara platio, Turkmana, ostao sam bez 6000 dolara koje sam imao u tom momentu...preglupo mi je to i baš sam ljut zbog ovog razvoja događaja :cry: :evil:
arnes_king

#36023 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

aditon wrote: 09/02/2021 15:11
arnes_king wrote: 09/02/2021 15:00
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Spoiler
Show
znači zaista je mrtav jer ta scena kad gleda zalazak sunca sugeriše da on umire ali ti to nikad zaista i ne pokaže rockstar...što ostavlja sumnju u to da li je mrtav ili ne...moram si ovako spoilati igru iako je nisam završio jer me naljutilo pravo...a sjećam se tvog posta i ranije gdje si govorio da će mi biti žao ako mi honor ne bude pozitivan...i u pola igre sam postao dobričina da bi se igra na kraju tako završila...cijelo vrijeme ja nešto fin, a na kraju prc..pa šta bi bilo da sam ostao konj kao s početka igre..ne vidim kakav drugi scenario bi bio osim da ne bi možda imao taj spomenik na mjestu gdje se sve desilo...sve sam se nadao da će se Marston negdje ponovo sresti s Arthurom, ali nema ništa od toga kako stvari stoje..Zbog čega onda uopšte i moram birati da li da pomognem Marstonu ili da idem po Dutch-ev novac ako Marston preživi i bez moje pomoći a Arthur opet umre..Ubili su mi konja kojeg sam 900 dolara platio, Turkmana, ostao sam bez 6000 dolara koje sam imao u tom momentu...preglupo mi je to i baš sam ljut zbog ovog razvoja događaja :cry: :evil:
Spoiler
Show
Sa niskim honorom te ubije Micah i to je najgore sto se moze desiti :D Ima jos sitnih scena na koje utice honor, npr kad Arthur dobije vijest da ima TB, ili bas ta scena kad ti konj pogine i jos tokom igre ne znam ni ja sve na pamet :D
aditon

#36024 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Spoiler
Show
aaa niđe veze...ako je to najgore što se može desiti...da sam to znao, ne bi u svom stilu igre ništa mijenjao...a cijelo vrijeme, nakon promjene sistema igre, očekujem šta je to što mi pozitivan honor donosi, očekivao sam da će svi iz kampa u nekom momentu stati na moju stranu...što naravno, ispostavilo se, nije bio slučaj...

S Marstonom tek radim ove glupe misije po farmi. Još ako saznam ( u ovom momentu to ne znam) da su izgubljeni svi oni garment setovi što sam kod trapera izradio, tačno ću totalno popizditi jer sam samo na lovu, mislim, nakucao 80 sati igre..

Igra je top zaista, nema tu šta se reći, masterpeace u svakom smislu, ali da sam ljut zbog kraja...ooo itekako..nije me nijedna igra ovako naljutila, film ili bilo šta što zovemo entertaimentom..
Tabakmalac

#36025 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Ne bih da ljutim ostale, ali moram u spoileru jbg, pošto će garant biti komentar tipa "cijela stranica puna spoilera". Uglavnom, RDR2 je, tako da ako nekoga ne interesuje, samo ignore post.
Spoiler
Show
Pa tuberkuloza u 1899. (godina u kojoj je smješten RDR2) ti je sigurno značila kraj. Imao si par sedmica života maksimalno i onda se pomnožiš s nulom. Vakcina tek ovako 1945. ili 46. izmišljena a sve do tada si bio gotov ako je fasuješ.

E sada, pošto vrlo rano u igri Arthur fasuje TB (dobije je tako što Thomas Downes pljune Arthura u oko dok ga ovaj udara da uzme reket - misija za Strauss-a, koja se by the way, ne može zaobići nikako, igra je skriptovana da se mora odraditi) u startu nema posljedica, međutim prvi napad kašljanja u Saint Denis je značilo da je TB uzela maha i počinje finalno otkucavanje i Arthur jednostavno odluči po svaku cijenu da ispravi sve krive Drine i pomogne Marstonu jer ga je smatrao kao rođenim bratom. Kakav god kraj bio, da li pomoći Marstonu ili otići po pare, Arthur na kraju uvehne kao cvijet i nema načina da se spasi jer pred sami kraj, pogotovo u borbi protiv Micah-a, minute života su preostale.
Post Reply