Narod i Pravda (Konakovic)
- drug_profi
#10976 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Na ideologije se sad fataju naivci da bi se razbili ovi pokreti opozicije.
Sasvim je jednostavno: radnicka prava moze i NiP zastupati jednako dobro kao i SDP.
Jedino u cemu se moze praviti razlika izmedju dva pola koalicije, gdje nema usaglasavanja, je pitanje LGBT zajednice, vjeronauka i mozda imena ulica.
A vala ako su nam to sad prioriteti, jebat nas...
Sasvim je jednostavno: radnicka prava moze i NiP zastupati jednako dobro kao i SDP.
Jedino u cemu se moze praviti razlika izmedju dva pola koalicije, gdje nema usaglasavanja, je pitanje LGBT zajednice, vjeronauka i mozda imena ulica.
-
suspect_zero
#10977 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mogu i ta pitanja riješiti bez dizanja halabuke oko toga, jer realno ta pitanja i nisu od neke važnosti spram gorućih problema koja imamo.drug_profi wrote: ↑05/02/2021 23:32 Na ideologije se sad fataju naivci da bi se razbili ovi pokreti opozicije.
LGBT- dati im prava koja traže, neka voli i živi ko sa kim hoće.
Vjeronauka- opcija izbora, ko hoće neka ide, ko neće- ne mora.
Ulice- Peta ulica, šesti sokak, 22 Avenija, Trg čempresa.....
-
Seyfo
#10978 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Treba NIP-u dati sansu, ja cu im donijeti 50ak glasova licno od dosadasnjih apstinenata...ali ako budu pretjerali sa nacionalnom i vjerskom pricom po uzoru na Stanivukovica,i ako ih jos samo jednom povezu sa Zukorlicem, ...prnuce u sisu.
- Styling
#10979 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A zasto je Zukorlic problematican? Sto je posluzio kao izgovor ZK i Bakiru za rusenje Vlade KS jer nisu imali nista drugo za izmisliti? Jer se kandidovao kao protukandidat za reisa vladajucoj struji SDA? Pa covjek na to ima apsolutno pravo. Sta je njegov grijeh pa ga se ovoliko stigmatizira? Medju Bosnjaci a u regiji Zukorlic je jedan od najvecih intelektualaca. Intelektom odskace od svih nasih minderasa koji se samoprozivaju za neke Bosnjacke vodje. Bosnjacima i treba jedna ovakva figura. Bakira bi u bilo kojoj debati razvalio kao dijete zvecku.
- bunk
#10980 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Oj hljebe,pogaco i demokratijo...
-
palermo
#10981 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
De.mi je Prpa....jedino njega vrijedi pitati sta je Dini trebao onaj jucerasnji pamflet o izborima u Mostaru
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10982 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Styling wrote: ↑06/02/2021 08:58A zasto je Zukorlic problematican? Sto je posluzio kao izgovor ZK i Bakiru za rusenje Vlade KS jer nisu imali nista drugo za izmisliti? Jer se kandidovao kao protukandidat za reisa vladajucoj struji SDA? Pa covjek na to ima apsolutno pravo. Sta je njegov grijeh pa ga se ovoliko stigmatizira? Medju Bosnjaci a u regiji Zukorlic je jedan od najvecih intelektualaca. Intelektom odskace od svih nasih minderasa koji se samoprozivaju za neke Bosnjacke vodje. Bosnjacima i treba jedna ovakva figura. Bakira bi u bilo kojoj debati razvalio kao dijete zvecku.

Ovo ne moze biti moj reis, ni bilo koja druga funkcija i jadni smo mi ako njega snatramo jednim od najvecih intekektualaca....kriminalac i diktator i velika mrlja Nip-a, tj. Konakovica.
Nije sad da su ovi naši nešto posebno bolji, ali neka ga tamo..
-
Seyfo
#10983 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovo je malo starija slika,dok su bile stare tablice u Srbiji. Ja sam vidio na tv-u njegove 3 bijele x6-ice (ovo su bmw x5-ice) na kojima pise MUFTY. Znaci nije MUFTIJA nego Mufty,kao neki njegov sexy nadimak ili sta vec. Groteskno, gadno, neukusno, primitivno, sizofrenicno,pogotovo sto se radi o vjerskom sluzbeniku. Takva bahatost,osionost i primitivizam se ne bi smio dovoditi u vezu sa vjerskim sluzbenikom bilo koje vjere. U svakom slucaju,dalja rasprava o doticnom nema smisla, tema je NiP,ja opet poentiram da,iako njihov simpatizer i glasac, ovakvi gafovi se NE SMIJU ponoviti. To je zalogaj koji ne moze svariti niti jedan njihov glasac. Nadam se da oni citaju ovu temu i da bar na taj nacin osluskuju puls naroda. U stranci treba da ima svih vjera i ne treba te clanove stavljati u neugodnu poziciju. Naravno,treba podilaziti masi,ipak oni cine dobar dio glasova,ali se ne mora pretjerivati u tome. Gube se poeni,tesko steceni,i kredibilitet,tesko izgradjen.
- drug_profi
#10984 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kako sam ja shvatio, te Mufty oznake su bile na vozilima pratnje, placene zastitarske agencije koja je pratila Zukorlica u Srebrenicu. Tada su i slikani i koristeni kako kome treba i za sta treba.
Dok ovo pricam molim te nemoj ni sekunde pomisliti da mi je Zukorlic simpatican, kao sto mi nije simpatican ni jedan vjerski cinovnik (a evo da se odmah ispravim, Papa Franjo mi je simpatican radi svojih dijela) koji zivi dobro od prodaje bajki.
I ne bi bio problem sto on prodaje i sto to neko kupuje, da ne pocinju kreirati i moj zivot spram uvjerenja iz svojih bajki.
Dok ovo pricam molim te nemoj ni sekunde pomisliti da mi je Zukorlic simpatican, kao sto mi nije simpatican ni jedan vjerski cinovnik (a evo da se odmah ispravim, Papa Franjo mi je simpatican radi svojih dijela) koji zivi dobro od prodaje bajki.
I ne bi bio problem sto on prodaje i sto to neko kupuje, da ne pocinju kreirati i moj zivot spram uvjerenja iz svojih bajki.
- Styling
#10985 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Razumijem ja da se Zukorlica odredjene struje u IZ i SDA boje jer je intelektualno nadmocniji, ali spocitavati mu kriminal na osnovu rekla-kazala da bi se covjeka ocrnilo je licemjerno, u najmanju ruku. Da je kriminalac mislis da mu BIA ne bi odavno zakucala na vrata? Covjek je poslanik u Srbijanskom parlamentu i vise je gost na njihovim televizijama od bilo kojeg drugog politicara (osim Vucica). Prejak je za ove nase minderpuze pa su upregli sva sredstva da ga ocrne.
-
Login7777
#10986 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
BIA?
Pa lik visio po vučićevom Informeru.
Pa lik visio po vučićevom Informeru.
-
ibizza
#10987 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koliko puta si do sada glasao za SDA?BHDragons wrote: ↑05/02/2021 23:04 Znamo svi da su se pojavljivale lažne nade kod nas često. SBB (nisam glasao), DF (nisam glasao), SBiH (nisam glasao), itd. Za NiP sam glasao, jer je prvi put opozicija ujedinjeno krenula na izbore, a zato je najviše Dino bio zaslužan. Kad se sjetim lokalnih izbora i po 7 kandidata za neke opštine u Sarajevu smuči mi se. Prvi put se stvorila neka priča koja se zasniva na realnosti, a ne Diznilend na Stojčevcu, Viseći most na Sedreniku itd. Ova priča se iz Sarajeva mora prenijeti na kompletnu državu ako želimo bilo kakav napredak, ne zato što su ovi savršeni (a nisu), nego zato što treba mijenjati ove ljigavce što su se ucrvali u foteljama više. To je demokratija, mijenjaj kad ne valja. I ovi ako ne budu valjali mijenjat ćemo ih. Nažalost, nismo demokratski razvijena država, navikli smo na diktatora koji nam sve određuje i to je to, moramo graditi postepeno demokratsku kulturu. A što se tiče ideologija, bezveze mi je malo ta priča. Ja sam Bošnjak, musliman, po nekim pitanjima konzervativan, po nekima progresivan. Nijedna stranka po tom me ne bi mogla dovoljno zadovoljiti da glasam za njih. Evo koja je ideologija zastupljena kod SDA ili HDZ? Ne znam stvarno. Za građansku su državu kao a da je normalna država, pola bi ih po zatvorima bilo. Ovo konzervativnije krilo SDA koji su za islamsku državu opet isto, da je šerijat pola bi ih bez ruku bilo. Kod nas ništa nije razvijeno pa tako ni ideologije, sve je to primitivno i bezveze.
- Styling
- Styling
-
Login7777
- Prpa.ba
#10992 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iskren da budem, vise bih volio da se Dino fokusira na zavrsavanje posla u KS, nego na vec evidentno polovicno uspjesno sirenje "price" po ostatku BiH.
Realno, NiP kakav je sad je mogao nastati i opstati samo u KS, jer tu ima ideolosku, ekonomsku i kadrovsku bazu. I u KS nalijecu na svakakve gluposti (raznorazni Bogunicke, Custovici, Srdici itd.), ali sve mogu "zavrsiti" jer su tu. Van Sarajeva im trenutno ne dajem nikakve sanse jer nisu kompaktne ekipe niti imaju iskustvo i vezivne elemente kakvu imaju u KS. Dzaba se trude i trose vrijeme u autima na magistralama, NiP nece zamijeniti SDA na federalnom nivou jer nemaju kadrvoski bazen, mogu samo postati bosnjacki HDZ (gomilati ruke u Domu naroda kroz kantonalne skupstine par prostorno bliskih kantona: KS, BPK, ZDK).
Sto se tice Mostara, najpametniji potez je bio i ne izlaziti na te izbore. Osvojis mandat-dva, a zauzvrat uletis u zabokrecinu iz koje ti nema izlaza. Kapa dole za izbjegavanje te "odgovornosti" u ovom trenutku. Deklarativno podrzali BH Blok, ali sve dok nemas vijecnika, mozes raditi i pricati sta hoces, niko te ne moze pozvati na odgovornost.
Mislim da je Dinino pozicioniranje spram Mostara isto kao pozicioniranje SDA spram BH Bloka. Pravljenje win-win situacije kako god okrenes. Ako BH Blok podrzi SDA, njihova odluka, mozda je i bolje. Ako BH Blok ne podrzi SDA, ne znaci da je najbolja odluka ali je njihova odluka, pajel. Ako SDA i HDZ formiraju vlast, eto vidite kako Bakir spasava Sebiju i radi talove sa HDZ-om.
Sve ostale pikanterije vrlo brzo pokriju ruzmarin, snjegovi i sas.
- Styling
- _Reds_
#10994 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Prpa.ba wrote: ↑07/02/2021 10:38Iskren da budem, vise bih volio da se Dino fokusira na zavrsavanje posla u KS, nego na vec evidentno polovicno uspjesno sirenje "price" po ostatku BiH.
Realno, NiP kakav je sad je mogao nastati i opstati samo u KS, jer tu ima ideolosku, ekonomsku i kadrovsku bazu. I u KS nalijecu na svakakve gluposti (raznorazni Bogunicke, Custovici, Srdici itd.), ali sve mogu "zavrsiti" jer su tu. Van Sarajeva im trenutno ne dajem nikakve sanse jer nisu kompaktne ekipe niti imaju iskustvo i vezivne elemente kakvu imaju u KS. Dzaba se trude i trose vrijeme u autima na magistralama, NiP nece zamijeniti SDA na federalnom nivou jer nemaju kadrvoski bazen, mogu samo postati bosnjacki HDZ (gomilati ruke u Domu naroda kroz kantonalne skupstine par prostorno bliskih kantona: KS, BPK, ZDK).
Sto se tice Mostara, najpametniji potez je bio i ne izlaziti na te izbore. Osvojis mandat-dva, a zauzvrat uletis u zabokrecinu iz koje ti nema izlaza. Kapa dole za izbjegavanje te "odgovornosti" u ovom trenutku. Deklarativno podrzali BH Blok, ali sve dok nemas vijecnika, mozes raditi i pricati sta hoces, niko te ne moze pozvati na odgovornost.
Mislim da je Dinino pozicioniranje spram Mostara isto kao pozicioniranje SDA spram BH Bloka. Pravljenje win-win situacije kako god okrenes. Ako BH Blok podrzi SDA, njihova odluka, mozda je i bolje. Ako BH Blok ne podrzi SDA, ne znaci da je najbolja odluka ali je njihova odluka, pajel. Ako SDA i HDZ formiraju vlast, eto vidite kako Bakir spasava Sebiju i radi talove sa HDZ-om.
Sve ostale pikanterije vrlo brzo pokriju ruzmarin, snjegovi i sas.![]()
Stim da neizlazak na izboru u jednom vecem gradu pokazuje da je NIP lokalna stranka.
Sa druge strane Baketu ostavlja prostora da on prica o nekakvim laznim pobjednicima.
-
palermo
#10995 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Odlično. Ovo si ub'o u centar. I baš zbog toga me čudi onakva reakcija Dine, valjda su prsti i kod njega nekada brži od pameti.Prpa.ba wrote: ↑07/02/2021 10:38
Sve ostale pikanterije vrlo brzo pokriju ruzmarin, snjegovi i sas.![]()
Al ova zadnja rečenica ti je za upis. Jeste, sve će to prekriti ruzmarin, snijegovi i šaš i onda ni ovaj Dinin bespotrebni pamflet i nije nešto.
P.S al nećeš mi zamjeriti, na tragu ovog što si napisao, ne mogu a da još jednom ne kažem, ok'le onolika pamet BH bloku, pa jeb'o te treba posebna pamet dovesti sebe u lose-lose situaciju u ovakvoj Bosni i Hercegovini
- drug_profi
#10996 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I ugla SDA glasaca ne zaboravi pmenut.
Iz mog ugla sve je jasno. SDA nije htjela Baraliju koja bi garantovala da HDZ ispada. Nego se islo upravo na ovu situaciju da se Covicu da sta je dogovoreno a da se za to optuzi bh blok.
Ne zaboravi da to svi drugi vide osim vas.
Jer nama je jednako lose sda ili hdz. Razlike nema.
Iz mog ugla sve je jasno. SDA nije htjela Baraliju koja bi garantovala da HDZ ispada. Nego se islo upravo na ovu situaciju da se Covicu da sta je dogovoreno a da se za to optuzi bh blok.
Ne zaboravi da to svi drugi vide osim vas.
Jer nama je jednako lose sda ili hdz. Razlike nema.
-
palermo
#10997 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ja razumijem da i unutar SDP-a ili Naše stranke, postoje radikalni elementi koji bi išli što bi se reklo na nož sa suparničkim partijama i razumijem da je ovo forum pa se može sebi dozvoliti i pjesnička sloboda....ali, jebem li ga, valjda zato i postoje rukovodstva, da usmjeravaju politiku stranaka,dotjerivaju.....analiziraju, ovako...meni se čini da oni jedino forum čitaju...
elenis, nije tema bH blok, Nego NiP, pa da ne off topicarim
- drug_profi
#10998 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mostarci biraju. Mislis da im neko moze nesto naredit?
Sve su ovo fakture za sda politiku.
Sve su ovo fakture za sda politiku.
- _Reds_
#10999 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Isti oni koji su pricali da u NG treba javno, sada u Mostaru traje tajno.
Dino ce im olovke poslati..
Dino ce im olovke poslati..
- BHDragons
#11000 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
0ibizza wrote: ↑07/02/2021 09:16Koliko puta si do sada glasao za SDA?BHDragons wrote: ↑05/02/2021 23:04 Znamo svi da su se pojavljivale lažne nade kod nas često. SBB (nisam glasao), DF (nisam glasao), SBiH (nisam glasao), itd. Za NiP sam glasao, jer je prvi put opozicija ujedinjeno krenula na izbore, a zato je najviše Dino bio zaslužan. Kad se sjetim lokalnih izbora i po 7 kandidata za neke opštine u Sarajevu smuči mi se. Prvi put se stvorila neka priča koja se zasniva na realnosti, a ne Diznilend na Stojčevcu, Viseći most na Sedreniku itd. Ova priča se iz Sarajeva mora prenijeti na kompletnu državu ako želimo bilo kakav napredak, ne zato što su ovi savršeni (a nisu), nego zato što treba mijenjati ove ljigavce što su se ucrvali u foteljama više. To je demokratija, mijenjaj kad ne valja. I ovi ako ne budu valjali mijenjat ćemo ih. Nažalost, nismo demokratski razvijena država, navikli smo na diktatora koji nam sve određuje i to je to, moramo graditi postepeno demokratsku kulturu. A što se tiče ideologija, bezveze mi je malo ta priča. Ja sam Bošnjak, musliman, po nekim pitanjima konzervativan, po nekima progresivan. Nijedna stranka po tom me ne bi mogla dovoljno zadovoljiti da glasam za njih. Evo koja je ideologija zastupljena kod SDA ili HDZ? Ne znam stvarno. Za građansku su državu kao a da je normalna država, pola bi ih po zatvorima bilo. Ovo konzervativnije krilo SDA koji su za islamsku državu opet isto, da je šerijat pola bi ih bez ruku bilo. Kod nas ništa nije razvijeno pa tako ni ideologije, sve je to primitivno i bezveze.