Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

_Reds_

#5426 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

pinokio04 wrote: 07/02/2021 00:43 Mozda je u momentu od udarca u glavu pa do dolaska hitne sluzbe, taj isti zijo kad je vidio koliko je sati, da su ga ubili, mozda je tad telefonom zvao nekog svog i pojasnio sta se zbilo, pa sta da radi. I to je moguce. Imao je sat i po vremena. Mozda je slusao sta i kako da radi sa prikrije dokaze. I to je moguce
Dzenan je tada bio ziv, to sto pises nema logike, jer je u bolnici mogao prezivjeti, pa dzabe onda namjestanje materijalnih dokaza.
vjeshalica

#5427 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Aida_Beba wrote: 07/02/2021 00:36 Zna li se nesto vise o proslosti Zije Mutapa? odakle je rodom? rat? period poslije rata? cime se bavio?

Vidim spomnju se neka vozila i bliskost sa Fikretom Prevljakom, ako je barem nesto istinito onda vjerujem da je to profil ljudi oko tih lokalnih kabadahija, nazovi viđenijih ratnih profitera i kriminalaca koji su u stanju sve uraditi, da ne spominjem kada je porodica u pitanju, uz malo volje pojedinaca, ratnih kolega i interesa u maniru ti meni - ja tebi, svasta se može uraditi i uciniti
Pljacka para iz hotela malo ko pominje pogtovo ona botina mensurlina
vjeshalica

#5428 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

_Reds_ wrote: 07/02/2021 01:59
pinokio04 wrote: 07/02/2021 00:43 Mozda je u momentu od udarca u glavu pa do dolaska hitne sluzbe, taj isti zijo kad je vidio koliko je sati, da su ga ubili, mozda je tad telefonom zvao nekog svog i pojasnio sta se zbilo, pa sta da radi. I to je moguce. Imao je sat i po vremena. Mozda je slusao sta i kako da radi sa prikrije dokaze. I to je moguce
Dzenan je tada bio ziv, to sto pises nema logike, jer je u bolnici mogao prezivjeti, pa dzabe onda namjestanje materijalnih dokaza.
Da, Dzenan je umro u bolnici ne na licu mjesta
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5429 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Mozda nisu znali da je ziv

Takodjer alisa je isla kod memica u posjet dok se dzenan borio za zivot
Dakle dzenan nije znao ko ga je napao
Aida_Beba

#5430 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

suspect_zero wrote: 07/02/2021 01:13 Evo našla sam...e ako je ovo ovako...ne znam vala više :evil:

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/62 ... caka-hamze
Danas bi Hamza imao 19 godina, punoljetan momak, vjerovatno išao na fakultet, ima djevojku ...

Strašno je gdje živimo i šta se radi, mogu da razumijem da se pogriješi, pa da se ispravi, tu su nadređeni, pa zatim provjera slučaja, pa sve ispočetka, adekvatne sankcije i slicno, ali ne, što si gori to si bolji za stranku koja diktira sve od nivoa mjesne zajednice pa do vrha države, isto je i sa tuzilastvom, sto si gori i sto bolje slušaš to ces vise napredovati

Ocit primjer Dalida Burzic koje je za deset godina napredovala od sutkinje kantonalnog suda, do predsjednice krivicnog odjeljenja suda, zatim dosla na mjesto glavne tuziteljica KS, pa zatim na mjesto sudije suda BIH :-)

Ovdje je sve moguce, jer vlada zakon jačeg
invincible1921

#5431 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by invincible1921 »

Nakon svega ja i dalje mislim ono sto sam mislio i prvih dana...svadja/tuca/napad koji je posao po zlu i zavrsio smrcu ostecenog..isto tako mislim i ha Davida.

Dokazi su prikrivani vjerovatno radi osobe koja u ovom slucaju bila napadac odnosno njene "zaledjine"

Medjutim nadam se da ce se na novom sudjenju/vjestacenju prije svega govoriti o motivima ovog slucaja
_Reds_

#5432 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

Black swan wrote: 07/02/2021 02:04 Mozda nisu znali da je ziv

Takodjer alisa je isla kod memica u posjet dok se dzenan borio za zivot
Dakle dzenan nije znao ko ga je napao
Pazi, ovolika urota da bude oko toga, a da ne provjere da li je ziv, ne ide jedno sa drugim.

Vjerovatno je istina negdje na pola.
Blackjack21

#5433 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Blackjack21 »

Ne znam, meni i dalje nema logike da je Zijo ubica. Otkrilo se prethodnih dana dosta stvari o njemu, ali još uvijek mi u čitavoj toj priči nešto fali. Da čovjek kojem su momci druge dvije kćerke ubijeni na čudan način i koji je takav kakav jeste ne "dovrši" posao nego se bavi namještanjem saobraćajne nesreće na licu mjesta? Druga stvar koja se zaboravlja je Murizova izjava da je sam Zijo njemu u bolnici, a kasnije i Alisina majka kući rekli da su pretučeni. Zašto bi čovjek koji prikriva ubistvo i koji je na licu mjesta iscenirao saobraćajnu nesreću ovo rekao Dženanovom ocu? Moje mišljenje je da je Zijo došao po Alisinom pozivu NAKON što se sve izdešavalo i to samo zato što je Alisa SAUČESNIK koji je naveo Dženana u zamku koja mu je unaprijed spremljena. Dupovac je Murizu rekao da je Alisa bila hladna kao led, a koja bi to osoba bila hladna kao led da joj je otac ubio momka?

To da li je dovoljno jak, bogat, o tome bi se dalo raspravljati jer kod nas ne moraš biti ni jak ni bogat da uspiješ ovo izvesti, dovoljno je samo da znaš nešto o nekome.

Većina umiješanih u zataškavanje slučaja i namjernog vođenja istrage u pogrešnom smjeru bi nakon ovolikog pritiska javnosti propjevali da je u pitanju jedan Zijo Mutap, a oni su šutjeli u uvjerenju da ih štiti neko odozgo. Sad kada vide da to nije tako, jedno po jedno će progovarati.

Samo navođenje predsjedavajućeg ad hoc tijela na pljačku meni apsolutno odbacuje Mutapa kao ubicu jer se Mutap po meni nikako ne može povezati sa oba slučaja.
Freamon Lester

#5434 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Freamon Lester »

1. Ovaj sto je bio predsjednik komisije naveo je primjer pljacke u hotelu iz vrlo jednostavnog razloga. Banalno nepostivanje procedura. Policajac radi na obezbjedjenju objekta i u njegovom reonu bude pljacka, nakon sto je on radio na osiguranju mjesta i nakon sto je povucen on u svom izvjestaju napise da je dan protekao bez problema. Covjek vam govori da je tu problem osnovni sa policijom. Olako shvataju procedure i procese, a onda kad se zakomplicira situacija nema nazad vec se samo kopa dublje i dublje. Tacno je covjek kao profesionalac prikazao sistemsku gresku koja je u korjenu puno problema. Tako da dva policajca odu uraditi dodatni uvidjaj, pokupe nadjeno staklo u kesu bez procedura i strpaju sa ostalim dokazima. I to sve skupa kasnije mogu hladno pravdati pa takva je praksa. Da li namjerno ili slucajno. Ali recimo da su oni cigani stvarno udarili Memica sad bi bili na slobodi zbog ovakvih postupaka. Policijski posao nije za uhljeba. Ili ga radis i jedva cekas ici na posao ili ga ne radis, a onda komplet zajednica ispasta.

2. Zijo Mutap ubica. Nazalost jedete udicu opet istih krugova koji su prvo skrenuli istragu na rome, a sad vam uvaljuju jednog drugog. Zijo Mutap da je ubio Djenana bi vrlo jednostavno prikrio ubojstvo i svjedocenje Alise bi izgledalo... Napali nas maskirani, pokusali nas opljackati, on nas branio i udarili njega i mene. Zavrsena prica. Babo siguran, ubice zagarantovano nikad nece biti nadjene i problem rjesen.

3. Alisa saucesnik. Nikada. Ona je po meni uzrok ubistva i svjedok koji se ocigledno boji za svoj zivot. Da li je to neko ljubomoran pocinio ili iz desetog razloga nije bitno. Ali je dovoljno vidjeti da je taj neko manipulisao od pocetka istrage, koraka tuziteljstva, zalbi Federalnog tuzitelja, politike, doktora. I jasan je onda strah Alise i izbjegavanje bilo kakvog svjedocenja. Iz toga proizilazi da se Zijo Mutap uvalio po dva osnova. Prvog jer je uvidio priliku da mu taj neko bude duzan pa ce mu nekad kasnije valjati, a onda kad je sa pajtosima policajcima poceo kovati plan da ih je udarilo auto jer ce tako vise naplatiti OSIGURANJA. Tako je Dupovac i Murizu pokusao sugerirati da ce se vise i sigurnije naplatiti ako je bila saobracajna nesreca.

Iz svega ovoga i na osnovu onoga sto se moze vidjeti u medijima po meni moguci scenariji...

1. U Sarajevu postoji mafija kojom sa cela rukovodi Zijo Mutap, a umrezena je od politike, medija, policije do tuziteljstva i sudova. Ovo je jednako teorijama da je zemlja ravna.

2. Djenana je ubio neko blizak porodici Mutap. Jako malo vjerovatno jer Zijo Mutap moze imati utjecaj do policijske stanice Ilidza, ali da moze vrsiti pritisak na Vrhovni sud Federacije i da ce za njega neko ozbiljan podmetati ledja. Cisto sumnjam. Davno bi on u najmanju ruku nastradao u "sumnjivoj" nesreci da se tereta rjese.

3. Djenana je ubio neko jako mocan ili je ubijen po naredjenju nekog jako mocnog. Jedino objasnjenje. Jer neko sistemski organizira citavu farsu na ocigled cjelokupne javnosti i niko im nista ne moze. Prica o Budnji, sinovima. Pije vode ali nema sanse da bi ga pokrivali od vrha do dna svi redom. Prvo je opasno jer se moze lako ostaviti trag, a drugo nikome Budnjo nije toliko bitan niti se nalazi u izvrsnoj vlasti. On kao finansijer moze vrsiti pritisak, ali ja ti iz vlasti zatvorim sve sto imas i zavrsena prica.

4. Ne bi bilo iskljuceno da zbog nekog sranja koje je napravio babo Mutap neko se odlucio poslati poruku tako sto ce mu napasti kcerku. Djenan se tu nasao kao kolateralna steta. Alisa zbog babinog sranja ne moze da svjedoci plus je u strahu za sebe.

Kako god bilo i ko god da je ubio Djenana pored muke porodice Memic nas treba jako da zabrine nekoliko stvari. Postoji organizovani sistem koji je u stanju prikrivati kroz sve nivoe drustva zlocin. Iza ovog prikrivanja su vec desetine svjedoka i saucesnika. Treba biti opasno jak pa da te se boje od dna do vrha i nazad. Kako krog policijsko-tuziteljski sistem, tako i kroz medije, zdravstvo i politiku. Neko ovim rukovodi iz sjene i taj je poprilicno mocan. Ako se zna da ce na sudu LAGATI policija, 2 nivoa tuzitelja, doktori...

Kao poruka za laku noc. Sjetite se kako jedan monstrum Zijad Turkovic tepa generalnom sekretaru SDA na telefon.. Susjed... Iza orkestriranog prikrivanja stoji neko ko zna tajne i gdje treba pritisnuti od lokalne policije, do kantonalnog i Federalnog tuzitelja. Neko ko moze sastaviti tim ljekara po zelji koji ce postaviti dijagnozu po zelji... Tako mocni ljudi u BiH ima maksimalno 10. Nema ni toliko. U Federaciji max. 5. Ali kako god se pogleda to prikrivanje dolazi iz politike.
ovo_malo_duse

#5435 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

Podpisujem ovaj post prije mene (predug za quote)

Nema sanse da je Zijo toliko jak da sam ovo odradi, tuziteljstvo, policija, vjestacenje.

Ovo moze samo neko vrlo mocan i jak i u isto vrijeme blizak Sultaniji. Meni licno smrdi na “Genrala” vise nego na Budnje.
Budnje bi davno pustili biz vodu.
Moguce da je Zijo za tog nekog odradjivao poslove i da mu se ovim putem probalo pomoci. I da je Zijo ili neko ili njega udario Dzenana ali ovo je mogao do ovih nivoa probat zataskat neko sa nivoa “Generala”. Nema sanse da je Zijo Mutap toliko jak za sve od Dalide do KUCS
Stim da se nije kontalo da se Muriz nece predati i da ce sve otic ovako daleko.
Bazirano na prijasnjim dogadzajima i ovo je trebalo bit mjesec 2 halabuke i ujeo vuk kenjca.
_Reds_

#5436 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

ovo_malo_duse wrote: 07/02/2021 07:39 Podpisujem ovaj post prije mene (predug za quote)

Nema sanse da je Zijo toliko jak da sam ovo odradi, tuziteljstvo, policija, vjestacenje.

Ovo moze samo neko vrlo mocan i jak i u isto vrijeme blizak Sultaniji. Meni licno smrdi na “Genrala” vise nego na Budnje.
Moguce da je Zijo za tog nekog odradjivao poslove i da mu se ovim putem probalo pomoci. I da je Zijo ili neko ili njega udario Dzenana ali ovo je mogao do ovih nivoa probat zataskat neko da nivoa “Generala”. Nema sanse da je Zijo Mutap toliko jak za sve od Dalide do KUCS
Stim da de nije kontalo da se Muriz nece predati i da ce sve otic ovako daleko.
Bazirano na prijasnjim dogadzajima i ovo je trebalo bit mjesec 2 halabuke i ujeo vuk kenjca.
A ima sanse da je Alisa Mutap toliko vazna da se zbog nje to uradi. Jedna teorije vuce drugu, i onda je sama ukopa.
Karikaturist

#5437 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Karikaturist »

Puno teorija i laprdanja a malo konkretnosti.

Ne znam istinu ali volio bih da je saznam i da drugi saznaju. Ovo postaje malo i smijesno ali je u principu jako tuzno i cudno.
ovo_malo_duse

#5438 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

_Reds_ wrote: 07/02/2021 07:42
ovo_malo_duse wrote: 07/02/2021 07:39 Podpisujem ovaj post prije mene (predug za quote)

Moguce da je Zijo za tog nekog odradjivao poslove i da mu se ovim putem probalo pomoci. I da je Zijo ili neko ili njega udario Dzenana ali ovo je mogao do ovih nivoa probat zataskat neko da nivoa “Generala”. Nema sanse da je Zijo Mutap toliko jak za sve od Dalide do KUCS
A ima sanse da je Alisa Mutap toliko vazna da se zbog nje to uradi. Jedna teorije vuce drugu, i onda je sama ukopa.
Jarane ovdje ima million logicnih teorija a sve imaju iste zakljucke:
1.Dzenan je ubijen.
2.Alisa sigurno zna ko je to uradio.
3.I sve je probao zataskat neko ko je vrlo mocan da moze mjenjat vjestake na KUCS i uticati na 2 nivoa tuzitelja i nacelnike policije.
_Reds_

#5439 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

Imas teoriju, nadji konkretnu poveznicu.

Sa Budnjama je to bio snimak sa hotela koji je nestao.
ovo_malo_duse

#5440 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

I gdje nam je Menso. Izgleda da je provaljen. Sad mozemo ocekivati navalu trollova da malo razvodne temu i smijem se kladiti da ce ici ova prica:

Zijo Mutap aka Super Alkapone da Ilidze je sam sve odradio.
Zavrno Dalidi muda, Sultaniji zaprijetio da ce joj osunetit po drugi put Bakira ako ne zamjeni 2 tima vjestaka. A Policajcima podjelio milion. Mozda i jest ubica al bez SDA ovo je NEIZVODLJIVO
Mada za raju to ce biti sljedeca furka. Mozda ubrzo i prizna sve i nagodi se da tuzilastvom za par godina u onom zatvoru otvorenog tipa gore na Igmanu.
Ne znam dali raja uopste zna za ovaj zatvor i kako se u njemu sluzi kazna. Tu sluze haveri od politicara, finansijski krimosi i zrtvovani politicari.
Svaki bi penzioner u Bosni pozelio odsluzit bar 10 godina u ovom zatvoru. Hrana i smjestaj ko u hotelu, vikendi kuci, posjete itd.
pinokio04

#5441 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

Ma ima druže, a i nemora imati. Zašto ?? Pa zato sto alisa više nije bitna toliko, sad je lavina pokrenuta i infiltrirano je više ljudi u lancu zločina tj prikrivanja dokaza. Nije to vise zbog vaznosti alise, nego zbog pogresnog pravca tj. prikrivanja istine i involviranja više ljudi, policike, doktora i drugih. Alisa u tom kontekstu nije bitna, ali je zbog nje sve počelo, ona ie pokretać zla i neistene. Oni su (mutap i drugi saucesnici) vjerovatno bili ubjedjeni da ce se popušiti priča o saobraćajnoj nesreći i to je to. Misislo su da ce poturanjem dokaza biti gotovo, zavrseno, i to je to. A gle čuda, klupko se lagano odmotava. Slagalica se lagano slaže, kockica po kockica. Jest sporo, jest mučno, jest puževim koracima, ali se kreće ka riješavanju i istini.
_Reds_

#5442 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

pinokio04 wrote: 07/02/2021 08:21

Ma ima druže, a i nemora imati. Zašto ?? Pa zato sto alisa više nije bitna toliko, sad je lavina pokrenuta i infiltrirano je više ljudi u lancu zločina tj prikrivanja dokaza. Nije to vise zbog vaznosti alise, nego zbog pogresnog pravca tj. prikrivanja istine i involviranja više ljudi, policike, doktora i drugih. Alisa u tom kontekstu nije bitna, ali je zbog nje sve počelo, ona ie pokretać zla i neistene.
Vidi nismo se bas najbolje razumjeli. Da bi se sve rijeslio potreban je povod, motiv i do toga je kljucno doci. Bez motiva nemas skoro nista u ovom slucaju.
pinokio04

#5443 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

_Reds_ wrote: 07/02/2021 08:26
Ma ima druže, a i nemora imati. Zašto ?? Pa zato sto alisa više nije bitna toliko, sad je lavina pokrenuta i infiltrirano je više ljudi u lancu zločina tj prikrivanja dokaza. Nije to vise zbog vaznosti alise, nego zbog pogresnog pravca tj. prikrivanja istine i involviranja više ljudi, policike, doktora i drugih. Alisa u tom kontekstu nije bitna, ali je zbog nje sve počelo, ona ie pokretać zla i neistene.
Vidi nismo se bas najbolje razumjeli. Da bi se sve rijeslio potreban je povod, motiv i do toga je kljucno doci. Bez motiva nemas skoro nista u ovom slucaju.
Tačno. Ali povod i motiv dolaze zadnji. Prvo ubica. Onaj ko je učinio, pa tek onda povod i motiv. Kuća od temelja se pravi. Znači prvo ubica, pa će sve doći na svoje. Tako da de ide lagano u tom pravcu.
pinokio04

#5444 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

_Reds_ wrote: 07/02/2021 01:59
Ima logike itekako. Razmisli. Oni (zijo i ekipa) su išli u svakom slučaju da namjestensaobraćajku po svaku cijenu. Razmišjali su, kad su vidjeli da Dženan je u nesvijesti, razmišljao su da i ako preživi Dzenan slučajno ostane živ, da se Dzenan neće moći sjećati da je udaren u glavu. Zato što je udaren u glavu da ce izgubiti sjecanje Dzenan i ako prezivi. Zato su oni svim silama i išli na opciji da smuljaju saobracajku.
noviclan

#5445 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by noviclan »

Sreca pa je stojnic pricao mislim razgovarao sa kolegama mislim prijateljima i odveo ih na pravi kolosijek
Billy The Pljuc

#5446 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Ni ja nisam ubjeđen da je ubica Zijo Mutap ali vjerujem da zna ko je ubio rahmetli Dženana Memića, isto kao što i Alisa zna. Vrlo moguće da je ista bila samo mamac jer postoji izjava Murizova da mu je Burzićka rekla - Nije on njega mislio ubiti.

Isto tako vjerujem da ni pojedini članovi policije nisu djelovali iz "neznanja" ili "šlampavosti" u vršenju službe nego su svjesno pravili propuste u cilju opstrukcije istrage. Ne izuzeti snimak o kojem postoji pisana izjava koja govori da se određeno vozilo vidi na snimku na lokaciji ubistva ne može čak ni kreten/uhljeb kojih ima na pasja preskakala u policiji propustiti. Centralna jedinica je izuzeta i godinama se "vještači" što je apsolutno nevjerovatno čak i za našu zemlju. Snimci volšebno nestaju nekoliko dana zbog "nestanka električne energije" što je takođe priča za malu djecu, pošto je objekat Budnjin logično je povjerovati da oni stoje iza toga a ne mora značiti. Iza istog može vrlo lako stajati osoba vrlo bliska Budnji, možda neko visoko rangiran u hijerarhiji njegovih poslušnika, neko ko radi recimo na njegovom ličnom obezbjeđenju.

Ova pljačka koja je spomenuta nije navedena kao primjer nego je jedan od policajaca koji je po zadatku bio na mjestu iste navodno rekao Murizu da je pljačka lažirana i novac upotrebljen za potkupljivanje nekoga na sudu, isti taj policajac je učestvovao i u istražnim radnjama Dženanovog ubistva. Barem sam ja to tako shvatio, onda objekat gdje se sve odigralo je opet Budnjin ako se ne varam što istog ponovno uvlači u čitavu ovu priču a ne mora značiti da ima išta sa tim.

Mnogo je pitanja na koje treba pronaći odgovor i po meni to je sve trenutno manje bitno a što ne treba da znači da se sve ne mora rasvjetliti i da svako umješan u ovo ne treba odgovarati, čak naprotiv, sve do jednog treba raskrinkati.

Mnogo je bitnije privesti Alisu Mutap i natjerati istu da progovori, iako vjerujem da njen otac zna ko je ubica ne vjerujem da će kriminalac tog kalibra a što on po svemu sudeći i jeste, tako lako progovoriti.

Ako naposlijetku postoji zaštićeni svjedok a vjerujem da postoji neko ko je svemu prisustvovao i kome je moguće savjest proradila onda su nebitni i Zijo i Alisa u smislu "propjevavanja" ali da iste treba kazniti i poslati na robiju svi smo svjesni da treba.

I još uvijek sam šokiran da čitav slučaj ide čak i do najveće od svih hanuma koja koristi svoj položaj da fingira nalaz o Alisinoj amneziji isturajući svoje poslušnike. Za istu se zna da je pokvarena i zla osoba, bolesno ambiciozna sa armijom ljudi u službi i iza nje, još jedan slučaj gdje bi se ista trebala prozvati na odgovornost ali realno od toga nema ništa.

Koliko god htjeli da vjerujemo da ubistvo Dženana Memića nema političku konotaciju svi smo svjesni da to ipak nije tako, ogroman broj ljudi iz čak i samog vrha SDA ili bliskih njima je upetljan u sve ovo. Nisu mi jasni poslušnici i botovi kako na ovoj tako i na mnogim drugim temama koji spinuju i brane ovu zločinačko-kriminalnu organizaciju, zar nimalo obraza nemate i kako se možete uopšte pogledati u ogledalu?
_Reds_

#5447 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

pinokio04 wrote: 07/02/2021 08:33

Tačno. Ali povod i motiv dolaze zadnji. Prvo ubica. Onaj ko je učinio, pa tek onda povod i motiv. Kuća od temelja se pravi. Znači prvo ubica, pa će sve doći na svoje. Tako da de ide lagano u tom pravcu.
Ja sam govorio o ovom slucaju. Sve je vrcenje u krug dok se ne dodje do motiva, kad se motiv nadje onda ce se i ubica.

Slicno je i sa onim slucajem u Mostaru, one djevojke, na koju god stranu krenu dodju do motiva i zid.
pinokio04

#5448 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

_Reds_ wrote: 07/02/2021 08:52
pinokio04 wrote: 07/02/2021 08:33
Ja sam govorio o ovom slucaju. Sve je vrcenje u krug dok se ne dodje do motiva, kad se motiv nadje onda ce se i ubica.

Slicno je i sa onim slucajem u Mostaru, one djevojke, na koju god stranu krenu dodju do motiva i zid.
Ne slažem se s tobom u metodolgoji tj. redoslijedu zaključivanja. Prvo i osnovno ubica. Kad se on nađe, onda tek motiv ide. Jer nema motiva bez ubice. Nemoguće je do motiva doći bez ubice. Dakle prvo ubica, pa propjevati ce.
pinokio04

#5449 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

Je li se ikad saznalo, čija je ono auto buba Wolksvagen, što se vidi na simku što ide za zijom mutapom za golfom 4 ??
muha_sa

#5450 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by muha_sa »

Ovaj Budnjo prijeratni biznismen i truhlo bogat covjek bio cim ovoliku imovinu ima.
Locked