Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

suspect_zero

#5401 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

pinokio04 wrote: 06/02/2021 23:52
spinel_ wrote: 06/02/2021 23:46 Ima logike. :thumbup:
Na osnovu svega ovoga sto pratim, informacija, izjava Muriza, Ifeta, Denisa, ovog komesara na Face tv, nema sta drugo biti. I onda kad je sve to se izdesavalo, kad su smislili saobracajku i ciganiju, pa pozvali hitnu sluzbu u 23:30. Onda se slijedecih dana se maximalno angazovali da jos vise zapetljaju, da podmetnu, trazili veze, zijo beli otac joj, da se kamere skinu snimci uniste, dokazi stakla dodatno donesu u ulici na mjesto dogadjaja, da zametnu tragove. Razmisljali kako i sta da smute, pa i doktore zovi da imaju nalaz amnezije, jednostavno se dali svom snagom da maximalno izmuljaju i sakriju sve sto bi ih kostalo, da ih ne otkriju.

Onda je Mutab u najmanju ruku milioner, pa skontaj koliko je ljudi u igri i koliko je policajaca, doktora, tužilaca, Seferoviće, vlasnike okolnih kamera, raje "koja nešto zna"....itd., trebalo podmazati da šute....ne znam, i dalje mislim da je veća zvjerka iza svega i da motiv nije ljubavna svađa. Alisa možda namamila Dženana u šetnju, već u dogovoru sa ocem a po naredbi nekog trećeg koji opet, u međuvremenu ima pripremljen savršen alibi.
Joj te porodice, jadna pokoljenja koja ostaju iza njih....teško će biti to breme i etiketiranje u životu.
pinokio04

#5402 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

swanfilter wrote: 07/02/2021 00:14 Pa, Murizu je valjda Dr. rekao da su zakasnili taj sat koji je Dzenan proveo lezuci na cesti. To je dodatno krivicno djelo, na ovo sve do sada ...
To je to. Opisao sam gore iznad svoje razmišljanje. Prvo udarac u glavu palicom, pa kad su vidili sta su uradili, ostavili ga da umire na podu. Kako bi smislili šta dalje raditi. Ali su ga prvo sklonili sa ceste, da ne bi ko vidio od slučajnih prolaznika. Tu je taj sat i po vremena, do momenta kad su odlučili da pozovu hitnu,tu su razmišljali i kovali plan šta dalje raditi. Kad su skontali šta i kako da rade, skovali plan, tad su zvali hitnu službu.
Last edited by pinokio04 on 07/02/2021 00:25, edited 2 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5403 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Vjerojatno aida beba
Ali vako opisano bez mamine izjave...nema smisla
pinokio04

#5404 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

Black swan wrote: 07/02/2021 00:15 Ok sta je dzenan radio dok je alisa pozvala oca i dok je zijo stigao
Sad su mnogo jasnija i 2 prethodna lesa
Pricala je majka pokojnika br.2 na TV kako policija nije ucinila nista za ubojstvo na svadbi a djevojka alisina sestra je samo sutila
Ništa, šta će raditi Dženan. Čeko s njom da dođe otac zijo, nastavio se svađati s alisom, po uslovom da su se svađali.
Vidiš da ga se Dzenan nije bojao, čim ga je dočekao, nije pobjegao, a mogao je.
Truba

#5405 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Stojanova majka place
Bježanova se smije
pinkman

#5406 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

pinokio04 wrote: 07/02/2021 00:22
swanfilter wrote: 07/02/2021 00:14 Pa, Murizu je valjda Dr. rekao da su zakasnili taj sat koji je Dzenan proveo lezuci na cesti. To je dodatno krivicno djelo, na ovo sve do sada ...
To je to. Opisao sam gore iznad svoje razmišljanje. Prvo udarac u glavu palicom, pa kad su vidili sta su uradili, ostavili ga da umire na podu. Kako bi smislili šta dalje raditi. Ali su ga prvo sklonili sa ceste, da ne bi ko vidio od slučajnih prolaznika. Tu je taj sat i po vremena, do momenta kad su odlučili da pozovu hitnu,tu su razmišljali i kovali plan šta dalje raditi. Kad su skontali šta i kako da rade, skovali plan, tad su zvali hitnu službu.
Ima logike, ali sta je sa Burzicke. Ko je njoj naredio da prekvalifikuje u saobracajnu nesrecu jer tuzilac daje kvalifikaciju.

Ja i dalje ne mogu da vjerujem da nebitan lik kao taj Mutap moze zataskati ovo. Zar smo do toga dosli. :shock: Nije nesto ukradeno, nego je covjek ubijen.

Cijelo vijeme kontam da je neko iz politike upetljan. Sva ova nerijesena ubistva imaju vezu sa nekim mocnim.
pinokio04

#5407 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

suspect_zero wrote: 07/02/2021 00:22
pinokio04 wrote: 06/02/2021 23:52
spinel_ wrote: 06/02/2021 23:46 Ima logike. :thumbup:
Na osnovu svega ovoga sto pratim, informacija, izjava Muriza, Ifeta, Denisa, ovog komesara na Face tv, nema sta drugo biti. I onda kad je sve to se izdesavalo, kad su smislili saobracajku i ciganiju, pa pozvali hitnu sluzbu u 23:30. Onda se slijedecih dana se maximalno angazovali da jos vise zapetljaju, da podmetnu, trazili veze, zijo beli otac joj, da se kamere skinu snimci uniste, dokazi stakla dodatno donesu u ulici na mjesto dogadjaja, da zametnu tragove. Razmisljali kako i sta da smute, pa i doktore zovi da imaju nalaz amnezije, jednostavno se dali svom snagom da maximalno izmuljaju i sakriju sve sto bi ih kostalo, da ih ne otkriju.

Onda je Mutab u najmanju ruku milioner, pa skontaj koliko je ljudi u igri i koliko je policajaca, doktora, tužilaca, Seferoviće, vlasnike okolnih kamera, raje "koja nešto zna"....itd., trebalo podmazati da šute....ne znam, i dalje mislim da je veća zvjerka iza svega i da motiv nije ljubavna svađa. Alisa možda namamila Dženana u šetnju, već u dogovoru sa ocem a po naredbi nekog trećeg koji opet, u međuvremenu ima pripremljen savršen alibi.
Joj te porodice, jadna pokoljenja koja ostaju iza njih....teško će biti to breme i etiketiranje u životu.
Dovoljno je bilo da samo skrenu pažnju i postave dokaze, da nije ubistvo nego saobraćajna nesreća. I samim tim, ode sve lančano u pogrešnom smjeru. To im je i bio cilj, kad su smišljali plan kako da se izvuku ( onaj sat i po vremena od udarca u glavu do dolaska i hitnu).
U krivom smjeru da navedu istragu, samo da nije ubistvo, nego saobracajka. Automatsk sve ide u pogresnom smjeru. Svako slijedeci ko se ukljucuje u proces istrazivanja ide u pogresnom smjeru. To je i bio cilj ubica. Da zametnu tragove i upute na skroz druge stvari. Zato su cijelo vrijeme na tome radili, zvali cigane, donosili naknadno komade stakla na mjesto nesreće. Da preusmjere tok istrage i svakog ispitivanja, u pogresnom smjeru.
Aida_Beba

#5408 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

Zna li se nesto vise o proslosti Zije Mutapa? odakle je rodom? rat? period poslije rata? cime se bavio?

Vidim spomnju se neka vozila i bliskost sa Fikretom Prevljakom, ako je barem nesto istinito onda vjerujem da je to profil ljudi oko tih lokalnih kabadahija, nazovi viđenijih ratnih profitera i kriminalaca koji su u stanju sve uraditi, da ne spominjem kada je porodica u pitanju, uz malo volje pojedinaca, ratnih kolega i interesa u maniru ti meni - ja tebi, svasta se može uraditi i uciniti
td_maajka

#5409 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

swanfilter wrote: 07/02/2021 00:18
Black swan wrote: 07/02/2021 00:15 Ok sta je dzenan radio dok je alisa pozvala oca i dok je zijo stigao
Pricala je majka pokojnika br.2 na TV kako policija nije ucinila nista za ubojstvo na svadbi a djevojka alisina sestra je samo sutila
Ima li kakvih linkova za ta druga dva smrtna slucaja? Samo sam procitao na ovoj temi da se desilo, detalje nisam upratio ...
Osim nagadjanja i rekla kazala, nema, a da se to moze povezati sa sestrama Mutap, osim da se zna da su obje bile u vezi sa tim momcima sto su ubijeni (obojica). Kod starije je to bilo prije ove social media ere, a kod srednje sestre je slucaj o kojem imas naci nesto i na netu.
pinokio04

#5410 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

pinkman wrote: 07/02/2021 00:30
pinokio04 wrote: 07/02/2021 00:22
Ima logike, ali sta je sa Burzicke. Ko je njoj naredio da prekvalifikuje u saobracajnu nesrecu jer tuzilac daje kvalifikaciju.

Ja i dalje ne mogu da vjerujem da nebitan lik kao taj Mutap moze zataskati ovo. Zar smo do toga dosli. :shock: Nije nesto ukradeno, nego je covjek ubijen.

Cijelo vijeme kontam da je neko iz politike upetljan. Sva ova nerijesena ubistva imaju vezu sa nekim mocnim.
Pa vjerovatno u tom momentu je imao zijo mutap nekog političara u vrhu, kao prijatelja, pa je potegao vezu da mu izadju u susret da se zataska to. Vidis da je nalaz doktora rekao ponovno treci put da je kao imala amneziju. Imao nekog tada u tom momemtnu u politici ko je blizak vrhu, sda, sbb, stranka, polticiki.
pinokio04

#5411 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

Mozda je u momentu od udarca u glavu pa do dolaska hitne sluzbe, taj isti zijo kad je vidio koliko je sati, da su ga ubili, mozda je tad telefonom zvao nekog svog i pojasnio sta se zbilo, pa sta da radi. I to je moguce. Imao je sat i po vremena. Mozda je slusao sta i kako da radi sa prikrije dokaze. I to je moguce
Truba

#5412 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

td_maajka wrote: 07/02/2021 00:37
swanfilter wrote: 07/02/2021 00:18
Ima li kakvih linkova za ta druga dva smrtna slucaja? Samo sam procitao na ovoj temi da se desilo, detalje nisam upratio ...
Osim nagadjanja i rekla kazala, nema, a da se to moze povezati sa sestrama Mutap, osim da se zna da su obje bile u vezi sa tim momcima sto su ubijeni (obojica). Kod starije je to bilo prije ove social media ere, a kod srednje sestre je slucaj o kojem imas naci nesto i na netu.
Ja sam samo mislio na obiteljsku situaciju i radijus kretanja sestara nista drugo
Al koja je vjerojatnoca za ovo
Last edited by Truba on 07/02/2021 00:45, edited 1 time in total.
Aida_Beba

#5413 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

Suvišno je o tome diskutovati da li je Zijo Mutap imao nekoga iz politike na svojoj strani koji mu je pomogao u svemu na ovaj ili onaj način
Billy The Pljuc

#5414 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Konačno odgledah, mada ne volim Senada ispade vrlo dobra emisija. I ranije sam bio mišljenja da se Stojniću da prostor da ako ništa laje i diže prašinu jer isto u svakom slučaju može više pomoći no odmoći rješavanju ovog ubistva. Imao je odmah na početku vrlo dobru opasku u vezi Alise Mutap, nevjerovatno je da je ista još uvijek na slobodi a postoje dokazi da se istoj omogućilo "izuzeće" navodnom amnezijom.

Ja konkretno sam večeras saznao neke nove detalje, npr. njene različite izjave o događaju, te možda nas je auto udarilo, te možda nas je neko iza drveta napao itd. itd. Iskreno se nadam da će ista završiti iza rešetaka i platiti robijanjem svoje učešće u svemu ovome.

Svakom neutralnom posmatraču je valjda od večeras jasno da su različite institucije tj. osobe u njima svjesno zataškavale i onemogućavale rješavanje ubistva Dženana Memića.

Frapiran sam izrečenim da je Sebija Izetbegović aka kuja iz pakla određivala komisiju koja će na kraju donijeti pozitivan sud o Alisinoj amneziji. Kad vidiš da se jedan Kemal Dizdarević usudio dati negativan nalaz o istom i o čemu se navodno pismenim putem obratio kuji iz pakla onda samo možeš zamisliti koliko daleko i visoko ovo sve ide i zašto je isti otjeran i proganjan i prozivan.

Da se vratim na Stojnića, dobili smo ako ništa naznaku čime se zaista bavi čovjek koji tvrdi da živi od "donacija dobrih ljudi iz inostranstva", svi smo svjesni da su ljudi iz tog miljea povezani sa pojedincima iz MUP-ova kao što to kolega forumaš i napisa.

Najvećim laicima je dovoljno sabrati dva i dva i mnogo toga se da naslutiti.

Ne znam ima li Burzićka određeni imunitet ali je evidentno da je se mora pozvati na odgovornost.

E sad, najvažnija stvar u svemu ovome jeste da velika većina imena pominjanih ovdje pripada ili je usko povezana sa SDA.

Vidimo i sami da je rješavanje ovog ubistva atak na bošnjake i državu kako stvari stoje.

Pitam se onako ljudski, da li nas je moglo veće zlo zadesiti od njih.

Oduševio me i ovaj nezavisni inspektor, pošteno je odradio sa kolegama svoj dio posla i jeste da je pokušao u dva navrata opravdati snage reda i sigurnosti ali nije ulazio u dubioze. Kao i u svemu tako i tamo politika određuje ko će dobiti posao i koju funkciju će neko držati što implicira da smo stvarno duboko korumpirana država i da mnogo toga treba očistiti od nepodobnih kadrova.
Last edited by Billy The Pljuc on 07/02/2021 08:57, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#5415 Re: Slučaj Dženan Memić

Osim_13 wrote: 06/02/2021 21:57
Billy The Pljuc wrote: 06/02/2021 21:29 Ima li gdje video ili da idem vrtiti unazad?
Izbacili su na YT kanal Facea.
Hvala druže, u međuvremenu sam odvrtio unazad i odgledao sve.

:thumbup:
td_maajka

#5416 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Sve je moguce, meni samo u toj teoriji o Ziji Mutapu nesto smeta, ali ne znam jos sta.
Samo mi ne mirise jos na potpunu sliku, ali vidjet cemo svakako u narednom periodu :saveta:
Truba

#5417 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Jeate li zamijetili na avazu da je otac zgazenog djecaka prije 8 godina
Sada poceo prozivati debevca ili kako se zove da je tu prometnu nesrecu nastimivao da mu je sin kriv
A 10 marki je ukradeno iz torbe
suspect_zero

#5418 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

Black swan wrote: 07/02/2021 00:57 Jeate li zamijetili na avazu da je otac zgazenog djecaka prije 8 godina
Sada poceo prozivati debevca ili kako se zove da je tu prometnu nesrecu nastimivao da mu je sin kriv
De nam link?
Truba

#5419 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

suspect_zero wrote: 07/02/2021 01:01
Black swan wrote: 07/02/2021 00:57 Jeate li zamijetili na avazu da je otac zgazenog djecaka prije 8 godina
De nam link?
Ma ne znam naci ne znam ni prezime tog sto je sobio pritvor
suspect_zero

#5420 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

Evo našla sam...e ako je ovo ovako...ne znam vala više :evil:

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/62 ... caka-hamze
Billy The Pljuc

#5421 Re: Slučaj Dženan Memić

suspect_zero wrote: 07/02/2021 01:13 Evo našla sam...e ako je ovo ovako...ne znam vala više :evil:

Strašno...

I mi trebamo povjerovati u nevinost Dupovca i sličnih likova kojih na žalost nema samo u policiji, pune su nam institucije ljudskog otpada i za koje nema adekvatne kazne.
i agree

#5422 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

Aida_Beba wrote: 07/02/2021 00:45 Suvišno je o tome diskutovati da li je Zijo Mutap imao nekoga iz politike na svojoj strani koji mu je pomogao u svemu na ovaj ili onaj način
ako je bio kao sto kazu baja na ilidzi ocigledno mu je guzove cuvo neki od supaka sa politcke scene ilidze
i agree

#5423 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

pinokio04 wrote: 07/02/2021 00:43 Mozda je u momentu od udarca u glavu pa do dolaska hitne sluzbe, taj isti zijo kad je vidio koliko je sati, da su ga ubili, mozda je tad telefonom zvao nekog svog i pojasnio sta se zbilo, pa sta da radi. I to je moguce. Imao je sat i po vremena. Mozda je slusao sta i kako da radi sa prikrije dokaze. I to je moguce
vjerovatno,nije dzaba ni alisa kao punoljetna ispitivana uz prisustvo roditelja,sve jasno kao dan.nek je brko pao bilo je vrijeme.jos da pohapse ta govna sto su ga do sad cuvala...
vjeshalica

#5424 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Billy The Pljuc wrote: 07/02/2021 01:38
suspect_zero wrote: 07/02/2021 01:13 Evo našla sam...e ako je ovo ovako...ne znam vala više :evil:

Strašno...

I mi trebamo povjerovati u nevinost Dupovca i sličnih likova kojih na žalost nema samo u policiji, pune su nam institucije ljudskog otpada i za koje nema adekvatne kazne.
I naravno vjestak kaurin Seval Kovacevic
Truba

#5425 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Strahota
Ni u snu nisam pomislio da stiti oca
Locked