Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Meni najdraza knjizara, tu si mogao kupit neke stvari koje nisi mogao naci po normalnim knizarama, od pribora za crtanje do specijalnog papira...imala je neki specifican miris kad udjes unutra, zatvoris vrata iza sebe i samo cujes prigusen zvuk saobracaja izvana a unutra ko citaonica, toplo , tisina....
Zar zgrada koja je na lijevom dijelu slike ne bi trebala biti na desnoj strani jer mi izgleda da je ovo slikano otprilike sa mjesta gdje je danas zgrada BH Telecoma?
Zar zgrada koja je na lijevom dijelu slike ne bi trebala biti na desnoj strani jer mi izgleda da je ovo slikano otprilike sa mjesta gdje je danas zgrada BH Telecoma?
Nema vise ove ceste i pruge, ovo je sada izmedju Holiday i Alte, zvala se Bulevar Borisa Kidrica
Znači ovo uopšte nije slikano na Prvoj transverzali kako sam mislio već je postojala ulica koja je išla između Holiday Inna i današnje Alte. Samo još jedno pitanje. Ovo na slici je tramvajska pruga pretpostavljam?
Nema vise ove ceste i pruge, ovo je sada izmedju Holiday i Alte, zvala se Bulevar Borisa Kidrica
Znači ovo uopšte nije slikano na Prvoj transverzali kako sam mislio već je postojala ulica koja je išla između Holiday Inna i današnje Alte. Samo još jedno pitanje. Ovo na slici je tramvajska pruga pretpostavljam?
na onim slikama sa tramvajom jeste, kroz birisa kidriča
na ove dvije slike koje sam ja postavio nije više,posebno ne na ovoj drugoj poslijeratnoj. nova trasa pored mašinske je napravljena ranije kad je renovirana ulica pored izvršnog vijeća, tj od marindvora naniže. dakle tramvajska pruga nije išla kroz borisa kidriča u vrijeme kad su pravljeni holidej i momo i uzeir
Sjeba me ova slika, ali ipak mi je drago bilo vidjeti...
Mjesto gdje Mazuraniceva ulica izlazi na obalu Miljacke. Ove dvije zene sto sjede na klupi su Marija i Mileva, bivsi stanari Mazuraniceve br. 2 gdje se moja mati rodila, a i ja odrastao...
Ima ovoj fotki nekih 40-tak godina...
htjedoh prvo reći nema teorije da je četrdeset, a onda sam skontao da je ovo vjerovatno druga polovina osamdesetih i da to jeste skoro 40 ...... strašno