Kupujmo domaće isplati se
Moderator: anex
- victom
#476 Re: Kupujmo domaće isplati se
megle je domaca firma u vlasnistvu njemaca i sve je OK
Milkos je domaci shrot. Jednom sam nasao u pakovanju regularnog mlijeka, cokoladno mlijeko. Ma kolko domace ili da mi rodjeni babo proizvodi, ako kvalitet ne valja, necu kupiti. Poglovica has spoken. hawk.
Milkos je domaci shrot. Jednom sam nasao u pakovanju regularnog mlijeka, cokoladno mlijeko. Ma kolko domace ili da mi rodjeni babo proizvodi, ako kvalitet ne valja, necu kupiti. Poglovica has spoken. hawk.
Last edited by victom on 01/03/2021 02:32, edited 2 times in total.
- victom
#477 Re: Kupujmo domaće isplati se
i ne dirajte mi muhu sa avatara. ona nije nikome nista nažao učinila.
Last edited by victom on 01/03/2021 02:32, edited 2 times in total.
- CikCikCikPogodi
#478 Re: Kupujmo domaće isplati se
http://www.farmer.ba/proizvod/mlijecni-namaz-200g/579nivla wrote: ↑22/07/2020 17:51 pa sta ocekujete od “mlijecnog” proizvoda punog biljne masti, cijena sve govori, ja vidio reklamu i otisao da kupim, procitam sastav tamo vise uranijuma nego mlijeka u sastavu i odustanem
sto se tice milkos maslaca ima karakteristican smek, jestivo ali daleko od dobrog, kad pojedem, a sad se malo veca kolicina stavlja u hranu da se brze potrosi, ide opet meggle koji ne smrdi
meggle BiH je imao dobar maslac koji je hose komerc prodavao pod bony brandom ali izgleda da taj maslac ide za izvoz jer hose sad pakuje neki njemacki i prodaje pod svoj( u kojem se osjeti dodatak margarina ili nekog ulja repice)
- CikCikCikPogodi
#479 Re: Kupujmo domaće isplati se
Od nekih BH kompanija ne treba ni kupovati ni jedan proizvod jer otvoreno truju narod. Mozda tada skontaju da naprave bolje, inace gledam kvalitetu proizvoda vise nego gdje je proizveden. Radnije bi platio na nesto skuplje iz Njemacke, nego na neki komad uranijuma sto ovaj kaze za namaz.
- dumpa
#480 Re: Kupujmo domaće isplati se
Ne bih da zvučim kao Senad HadžifejzovićCikCikCikPogodi wrote: ↑22/07/2020 22:59 Od nekih BH kompanija ne treba ni kupovati ni jedan proizvod jer otvoreno truju narod.
- jednonogi_Jack
#481 Re: Kupujmo domaće isplati se
Evo hin jošCikCikCikPogodi wrote: ↑22/07/2020 22:56http://www.farmer.ba/proizvod/mlijecni-namaz-200g/579nivla wrote: ↑22/07/2020 17:51 pa sta ocekujete od “mlijecnog” proizvoda punog biljne masti, cijena sve govori, ja vidio reklamu i otisao da kupim, procitam sastav tamo vise uranijuma nego mlijeka u sastavu i odustanem
sto se tice milkos maslaca ima karakteristican smek, jestivo ali daleko od dobrog, kad pojedem, a sad se malo veca kolicina stavlja u hranu da se brze potrosi, ide opet meggle koji ne smrdi
meggle BiH je imao dobar maslac koji je hose komerc prodavao pod bony brandom ali izgleda da taj maslac ide za izvoz jer hose sad pakuje neki njemacki i prodaje pod svoj( u kojem se osjeti dodatak margarina ili nekog ulja repice)

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#482 Re: Kupujmo domaće isplati se
Probao, ali nije cemu. Iskreno, bolje da su receoturu skiinuli kako treba, nego dizajn..Naslovnica wrote: ↑22/07/2020 15:33 Kupio neki dan, bljak!
Ni na šta ne liči, fakat se pitam šta su imali na umu kada su pravili ovaj namaz, da li ga je iko probao?!
![]()
- muha_sa
-
prof.
-
Matrix_
#485 Re: Kupujmo domaće isplati se
treba konkretizovat stvar
navesti tačno koje to artikle kupite i date prednost u odnosu na strane
evo za primjer
robe širokr potrošnje
onako na prvu (kasnije i dopunim spisak)
voda - Oaza
pivo - sarajevsko premium
sokovi - "Kuća prirode" ili "Kulin"
mlijeko - Milkos ili Mi 99 (Gradačac) koii su skontali odlučnu foru, da pod brendom Merkatora tuše svije mlijeko i to za 1 KM za 1 lita 2,8%
kafa - Zlatna džezva (iako je preskupa, pa vrlo često uzmem i "Special" Branch)
brašno i peciva - Klas
supe - Semberka i Vispak
šečer - Bingo
čokolade - Mak zara
slatki namazi - Maza
salame i mesne konzerve - Ovako i Menprom
itd.
i by the way
obavezno sipam benzin na Hifi
evo za primjer
robe širokr potrošnje
voda - Oaza
mlijeko - Milkos ili Mi 99 (Gradačac) koii su skontali odlučnu foru, da pod brendom Merkatora tuše svije mlijeko i to za 1 KM za 1 lita 2,8%
brašno i peciva - Klas
supe - Semberka i Vispak
šečer - Bingo
čokolade - Mak zara
slatki namazi - Maza
itd.
i by the way
-
komercionala
#486 Re: Kupujmo domaće isplati se
Ovaj Kapo govori ono sto svi manje vise znaju. A niko da ga pita kako smo dosli do ovih cifara? Sve vrijeme je prica da mi mozemo sve svoje proizvesti ali da nas ubi uvoz. Zasto domaci proizvod ne plati bolju poziciju na polici? Zasto ne napravi bolju reklamu koja ljudima iz frizidera iskace? Zasto se ne okrenemo izvozu ako mozemo proizvesti? Sve se nesto od drzave ocekuje a ta vremena su prosla. Sad imas globalno trziste prljavu igru pa kako se ko snadje. Trzni centri su pregazili male piljare, zasto ocekivati od drzave da zastiti male mljekare i poljoprivrednike kad ih veliki proizvodjaci gaze? Gledam da kupujem domace licno ali realnost treba prihvatiti. Svi mi volimo reci da su nasa djeca najbolja ali kad ih pustimo u vatru realnost nas satra.
- drndalo
#487 Re: Kupujmo domaće isplati se
Sta je na Hifi domaca nafta? Ili rafinerija...? Ili ? Nisam citao deklaraciju Bingo secera, odakle je secer? BiH ili uvozni zapakovan? Zlatna dzezva je osim sto je poslkupljena po meni i pokvarena u odnosu na prije, i svjetlije je przena, meni ne odgovara taj light ukus...Matrix_ wrote: ↑10/02/2021 20:39 treba konkretizovat stvar
evo za primjer
robe širokr potrošnje
voda - Oaza
brašno i peciva - Klas
supe - Semberka i Vispak
šečer - Bingo
čokolade - Mak zara
slatki namazi - Maza
itd.
i by the way
-
Matrix_
#488 Re: Kupujmo domaće isplati se
domaći distributer,drndalo wrote: ↑11/02/2021 22:23Sta je na Hifi domaca nafta? Ili rafinerija...? Ili ? Nisam citao deklaraciju Bingo secera, odakle je secer? BiH ili uvozni zapakovan?Matrix_ wrote: ↑10/02/2021 20:39 treba konkretizovat stvar
evo za primjer
robe širokr potrošnje
voda - Oaza
brašno i peciva - Klas
supe - Semberka i Vispak
šečer - Bingo
čokolade - Mak zara
slatki namazi - Maza
itd.
i by the way
bolje Hifi nego INA-i / EP a pogotovo Gaspromu
Slovencima i Petrolu bi jos i mogo halalit
za Bingo isto, naravno da nemaju šečeranu
ali pakuju i distribuiraju
porijeklo nisam gledo i ne zanima me
da ne bi Konzumov šečer kupovo ?
- drndalo
#489 Re: Kupujmo domaće isplati se
Evo ja cu sa primjerom kojeg znam. Kum mi je dugo bio jedan od direkrora jedne domace pivare, pa znam neke stvari. Prvo je da su domaci pivari prilicno dobro saradjivali u borbi protiv uvoznih, naravno u granicama moguceg. Dok je Sarovic bio ministar trgovine, uspjeli su ubaciti akcize na uvozne pive, koje su redom iz velikih multi kompanija, da budu 5 pf. skuplje nego domace, koje su male... To im je dosta pomoglo.komercionala wrote: ↑10/02/2021 21:56 Ovaj Kapo govori ono sto svi manje vise znaju. A niko da ga pita kako smo dosli do ovih cifara? Sve vrijeme je prica da mi mozemo sve svoje proizvesti ali da nas ubi uvoz. Zasto domaci proizvod ne plati bolju poziciju na polici? Zasto ne napravi bolju reklamu koja ljudima iz frizidera iskace? Zasto se ne okrenemo izvozu ako mozemo proizvesti? Sve se nesto od drzave ocekuje a ta vremena su prosla. Sad imas globalno trziste prljavu igru pa kako se ko snadje. Trzni centri su pregazili male piljare, zasto ocekivati od drzave da zastiti male mljekare i poljoprivrednike kad ih veliki proizvodjaci gaze? Gledam da kupujem domace licno ali realnost treba prihvatiti. Svi mi volimo reci da su nasa djeca najbolja ali kad ih pustimo u vatru realnost nas satra.
Marketing? Zamisli koliko Haineken, Carlsberg i Molson Coors mogu potrositi para na reklamu...? Ja ti kazem da na nasim prostorima imaju marketnske budzete barem 10-20x od svake nase pivare i to kad se zajebaju... Za to vrijeme uvoz nase pive u neke okolne drzave ne ide, iako je “slobodan”, jer ne priznaju nase laboratorije, pa uzmu uzorke i kamion bi trebao cekati sa tovarom 5-8 dana na granicnom prelazu, dok njihova lab. ne potvrdi ispravnost. Ko ima vremena da mu kamion sa vozacem lezi na granici 5 dana i noci...? Za to isto vrijeme kamion sa pivom u obrnutom smjeru, od bilo koje mega svjetske pivare, na ulasku u BiH trosi 6 min. na carinsku evidenciju uvoza...
Last edited by drndalo on 11/02/2021 22:44, edited 1 time in total.
-
Matrix_
#490 Re: Kupujmo domaće isplati se
i opet je do glupog Bošnje
meni mogu reklame na TV, pop up debilne oglase dosadne po internetu trubit dan i noć, ne jebem 1 posto
opet ću kupit sarajevsko, pošto je riječ konkretno sad o pivi i ono što sam gore naveo na spisku
onako NAMJERNO iz onog jebenog bosanskog inata
ali nas takvih dabogda da ima 1%
ostali debili nisu svjesni svoje nesvjesti
by the way
kod Svabe po kafićima i Aldiju i Lidlu nećes nać ništa osim Becksa, Paulenera ili Hella
nista Hajneken, Carslberg, kurac palac
zato je Svabo to što jest
meni mogu reklame na TV, pop up debilne oglase dosadne po internetu trubit dan i noć, ne jebem 1 posto
opet ću kupit sarajevsko, pošto je riječ konkretno sad o pivi i ono što sam gore naveo na spisku
onako NAMJERNO iz onog jebenog bosanskog inata
ali nas takvih dabogda da ima 1%
ostali debili nisu svjesni svoje nesvjesti
by the way
kod Svabe po kafićima i Aldiju i Lidlu nećes nać ništa osim Becksa, Paulenera ili Hella
nista Hajneken, Carslberg, kurac palac
zato je Svabo to što jest
Last edited by Matrix_ on 11/02/2021 22:44, edited 1 time in total.
- drndalo
#491 Re: Kupujmo domaće isplati se
I INA BiH je domaci distributer. I EP. I ostali. Kupuj gdje hoces, ali mi nemoj to zamotavati u kupujmo domace. Jer nije. By the way, Hifine kamione u desetinama komada dnevno mozes sresti na autoputu prema BG, kako idu u Rafineriju Pancevo...Pa opet sipas od Gasproma... Ups... Dobri robovlasnik nas mumin...Matrix_ wrote: ↑11/02/2021 22:25domaći distributer,drndalo wrote: ↑11/02/2021 22:23Sta je na Hifi domaca nafta? Ili rafinerija...? Ili ? Nisam citao deklaraciju Bingo secera, odakle je secer? BiH ili uvozni zapakovan?Matrix_ wrote: ↑10/02/2021 20:39 treba konkretizovat stvar
evo za primjer
robe širokr potrošnje
voda - Oaza
brašno i peciva - Klas
supe - Semberka i Vispak
šečer - Bingo
čokolade - Mak zara
slatki namazi - Maza
itd.
i by the way
bolje Hifi nego INA-i / EP a pogotovo Gaspromu
Slovencima i Petrolu bi jos i mogo halalit
za Bingo isto, naravno da nemaju šečeranu
ali pakuju i distribuiraju
porijeklo nisam gledo i ne zanima me
da ne bi Konzumov šečer kupovo ?
-
Matrix_
#492 Re: Kupujmo domaće isplati se
pa nemaju svoju rafineriju, pa moraju kupovat negdje
nisu INA I EP domaći jer su samo podružnice stranih kompanija sa sjedištima van BH i kajmak nose u druge zemlje
Hifa je domaća kompanija
to su različite i bitne stvari koje ti nećes ili ne možeš da skontaš

nisu INA I EP domaći jer su samo podružnice stranih kompanija sa sjedištima van BH i kajmak nose u druge zemlje
Hifa je domaća kompanija
to su različite i bitne stvari koje ti nećes ili ne možeš da skontaš

-
detroit-mercy
#493 Re: Kupujmo domaće isplati se
Onda nemoj ni da se bodes sa Heinikenom ili Carlsbergom u njihovom dvoristu. Sarajevska, Tuzlanska ili bilo koja druga pivara u BiH je fakticki nivo craft pivara po svijetu i kao takve treba da se poziciniraju na trzistu. Nase pivo je specijalno, zbog A, B i C i na tome gradis svoju strategiju a ne da konkurises Carlsbergu pozicionirajuci svoj proizvod u isti kos sa njima.drndalo wrote: ↑11/02/2021 22:37Evo ja cu sa primjerom kojeg znam. Kum mi je dugo bio jedan od direkrora jedne domace pivare, pa znam neke stvari. Prvo je da su domaci pivari prilicno dobro saradjivali u borbi protiv uvoznih, naravno u granicama moguceg. Dok je Sarovic bio ministar trgovine, uspjeli su ubaciti akcize na uvozne pive, koje su redom iz velikih multi kompanija, da budu 5 pf. skuplje nego domace, koje su male... To im je dosta pomoglo.komercionala wrote: ↑10/02/2021 21:56 Ovaj Kapo govori ono sto svi manje vise znaju. A niko da ga pita kako smo dosli do ovih cifara? Sve vrijeme je prica da mi mozemo sve svoje proizvesti ali da nas ubi uvoz. Zasto domaci proizvod ne plati bolju poziciju na polici? Zasto ne napravi bolju reklamu koja ljudima iz frizidera iskace? Zasto se ne okrenemo izvozu ako mozemo proizvesti? Sve se nesto od drzave ocekuje a ta vremena su prosla. Sad imas globalno trziste prljavu igru pa kako se ko snadje. Trzni centri su pregazili male piljare, zasto ocekivati od drzave da zastiti male mljekare i poljoprivrednike kad ih veliki proizvodjaci gaze? Gledam da kupujem domace licno ali realnost treba prihvatiti. Svi mi volimo reci da su nasa djeca najbolja ali kad ih pustimo u vatru realnost nas satra.
Marketing? Zamisli koliko Haineken, Carlsberg i Molson Coors mogu potrositi para na reklamu...? Ja ti kazem da na nasim prostorima imaju marketnske budzete barem 10-20x od svake nase pivare i to kad se zajebaju... Za to vrijeme uvoz nase pive u neke okolne drzave ne ide, iako je “slobodan”, jer ne priznaju nase laboratorije, pa uzmu uzorke i kamion bi trebao cekati sa tovarom 5-8 dana na granicnom prelazu, dok njihova lab. ne potvrdi ispravnost. Ko ima vremena da mu kamion sa vozacem lezi na granici 5 dana i noci...? Za to isto vrijeme kamion sa pivom u obrnutom smjeru, od bilo koje mega svjetske pivare, na ulasku u BiH trosi 6 min. na carinsku evidenciju uvoza...
-
Matrix_
#494 Re: Kupujmo domaće isplati se
ovaj Carslberg i Hajneken ovde su smeće jer se prvi puni u srbiji, pivara Čelarevo, a drugi u hrvatskoj u karlovačkoj pivari
sarajevsko.premium je za to smeće izmislilo pivu
sarajevsko.premium je za to smeće izmislilo pivu
Last edited by Matrix_ on 11/02/2021 22:56, edited 1 time in total.
- drndalo
#495 Re: Kupujmo domaće isplati se
Ja to odlicno kontam, ti idealiziras samo zato jer je robovlasnik iz Tesnja... Ina BiH i EP iako u stranom vlasnistvu, rade ovdje, placaju poreze, zaposljavaju ljude, kao i Hifa. Ono sto je meni vaznije je da zaposleni u INA i EP po mojim informacijama imaju bolje uslove i plate nego kod “naseg mumina”... Nas mumin kajmak kupi od raje i putem monopola na pelet, kojeg je bio sveg pokupovao, pa je zima na zimu pelet bio skocio sa 150->300 KM/tona... Dobri nas mumin-kajmaklija...
Dakle osim sto gazda ima prijavljenu adresu u Tesnju, nista drugo mu nije domace... Pa ga ne treba tako ni hvaliti, lihvar kao i ostali naftasi. Samo jos vece govno jer je nas, ali nas hebe vise nego i strani...
-
detroit-mercy
#496 Re: Kupujmo domaće isplati se
Pa svi mogu sve proizvesti ali po kojoj cijenikomercionala wrote: ↑10/02/2021 21:56 Ovaj Kapo govori ono sto svi manje vise znaju. A niko da ga pita kako smo dosli do ovih cifara? Sve vrijeme je prica da mi mozemo sve svoje proizvesti ali da nas ubi uvoz. Zasto domaci proizvod ne plati bolju poziciju na polici? Zasto ne napravi bolju reklamu koja ljudima iz frizidera iskace? Zasto se ne okrenemo izvozu ako mozemo proizvesti? Sve se nesto od drzave ocekuje a ta vremena su prosla. Sad imas globalno trziste prljavu igru pa kako se ko snadje. Trzni centri su pregazili male piljare, zasto ocekivati od drzave da zastiti male mljekare i poljoprivrednike kad ih veliki proizvodjaci gaze? Gledam da kupujem domace licno ali realnost treba prihvatiti. Svi mi volimo reci da su nasa djeca najbolja ali kad ih pustimo u vatru realnost nas satra.
-
detroit-mercy
#497 Re: Kupujmo domaće isplati se
Pa sam naziv premium bi trebao da nosi svoju tezinu, sad je li sarajevsko premium stvarno premium je drugo pitanje
-
Matrix_
#498 Re: Kupujmo domaće isplati se
da,dadrndalo wrote: ↑11/02/2021 22:55Ja to odlicno kontam, ti idealiziras samo zato jer je robovlasnik iz Tesnja... Ina BiH i EP iako u stranom vlasnistvu, rade ovdje, placaju poreze, zaposljavaju ljude, kao i Hifa. Ono sto je meni vaznije je da zaposleni u INA i EP po mojim informacijama imaju bolje uslove i plate nego kod “naseg mumina”... Nas mumin kajmak kupi od raje i putem monopola na pelet, kojeg je bio sveg pokupovao, pa je zima na zimu pelet bio skocio sa 150->300 KM/tona... Dobri nas mumin-kajmaklija...
Dakle osim sto gazda ima prijavljenu adresu u Tesnju, nista drugo mu nije domace... Pa ga ne treba tako ni hvaliti, lihvar kao i ostali naftasi. Samo jos vece govno jer je nas, ali nas hebe vise nego i strani...![]()
ista šuplja prica kao i za Bingo
samo što i Hifa i Bingo ulažu u nove objekte i zaposljavaju nove ljude
Hifa otvorila i savremeni naftni terminal
INA i EP nisu otvorile.nove pumpe godinama niti šta ulažu, već izvlače profit iz BH
žive jos telativno dobro zahvaljujući nasljeđenim dobrim pozicijama benzinskih pumpi ali se i taj "kredit" topi neće jos zadugo
kako se vidi na gore listi Hifa ih sustiže a bogami neke i prestize
a kad bi se sabrale sve kćerke Hife i objedinio prikaz kao jedne kompanije, najbolji su
za inat svim dušmanima koji gotive tuđe govno
Last edited by Matrix_ on 11/02/2021 23:04, edited 1 time in total.
-
Matrix_
#499 Re: Kupujmo domaće isplati se
probaj pa ćeš vidjetdetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 22:57Pa sam naziv premium bi trebao da nosi svoju tezinu, sad je li sarajevsko premium stvarno premium je drugo pitanje![]()
daleko bolje od bilo kojeg uvoznog smeća na tržištu
- Nike af1 white
#500 Re: Kupujmo domaće isplati se
kad ti budes kupovao domacu violetu memo i glasao za sdp tek tada ces imato pravo glasaMatrix_ wrote: ↑11/02/2021 23:02probaj pa ćeš vidjetdetroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 22:57Pa sam naziv premium bi trebao da nosi svoju tezinu, sad je li sarajevsko premium stvarno premium je drugo pitanje![]()
daleko bolje od bilo kojeg uvoznog smeća na tržištu