Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A ko stoji iza šverca krmetine i alkohola, Sejo Brajlović?!?!
De nam neki link o tim poznatim "krmecim kartelima" i borve protiv istih od strane iranskih vlasti!?
Ti bez obzira na sve argumente još uvijek tvrdiš da u Iranu nema problema sa narkomanijom tako da je tebi nešto dokazivati uzaludan posao! Jbga dubok si lik...
Ne, ja sam rekao da, pogotovo uzimajuci u obzir geografski polozaj, u Iranu nema nista vise problema s narkomanijom od bilo koje druge zemlje na svijetu, a posebno zapadnih zemalja.
Hajde sada, daj barem nesto od onoga sto bi, barem malo, potkrijepilo tvoje tvrdnje!?
De nam neki link o tim poznatim "krmecim kartelima" i borve protiv istih od strane iranskih vlasti!?
Ti bez obzira na sve argumente još uvijek tvrdiš da u Iranu nema problema sa narkomanijom tako da je tebi nešto dokazivati uzaludan posao! Jbga dubok si lik...
Ne, ja sam rekao da, pogotovo uzimajuci u obzir geografski polozaj, u Iranu nema nista vise problema s narkomanijom od bilo koje druge zemlje na svijetu, a posebno zapadnih zemalja.
Hajde sada, daj barem nesto od onoga sto bi, barem malo, potkrijepilo tvoje tvrdnje!?
Uzmimo da je istinit i da mu vjerujemo, cak ni u cijelom clanku, svi likovi koji se spominju, kao i njihovi prijatelji, ne jedu krmetinu, a briga ih za serijat! Sta reci?!
Last edited by salik79 on 05/02/2021 21:28, edited 1 time in total.
JohnnyS wrote: ↑05/02/2021 21:06
Objektivno, mislim da i u većini zapadnih zemalja rijetko se nađe država gdje ima 70% ljudi da jedu svinjetinu, ima ovih vegana/vegetarijanaca/ostalih hranidbenih manjina, a ja recimo znam masu ljudi koji jedu meso da jedu samo piletinu i puretinu. Reci da si pretjerao, nećemo ti ništa
Pa ja mislim mozda u Americi da je 70%.
Kako neozbiljan trebas biti da ovako nesto izjavis.
Pa kad cijela regija stoljecima ne jede jednu vrstu mesa ne postoje ni jela ni apetit za takvo nesto. Nije to samo jer religija nalaze, jednostavno kad cijelo drustvo ne jede to ko da pricamo o pascetini ili tako nesto.
Mislim jede neko sigurno, ali to je garant rijetko.
Ja znam Iranaca u Americi, s religijom se sastali nisu, ali opet ne jedu svinjetinu.
Alkohol u Iranu je sigurno u visestruko vecem procentu nego klempa. A i to je naravno u vrlo malom procentu, ni blizu 70%.
Mislim isto prica za djecu.
Osnovno bi bilo da naučiš razliku između Perzijanaca i Arapa...
zilog wrote: ↑05/02/2021 21:42
Diskutuje se sa likom koji valja bombe da je Alija bio SS-ovac i onda se cudite sto zavalja o 70% Iranaca koji jedu krmetinu...
Cekam da vidim sta je slijedece...
Pa jebemu sto nam ne javite ranije. Ne pratimo svi teme o Aliji i SS-u.
zilog wrote: ↑05/02/2021 21:42
Diskutuje se sa likom koji valja bombe da je Alija bio SS-ovac i onda se cudite sto zavalja o 70% Iranaca koji jedu krmetinu...
Cekam da vidim sta je slijedece...
Pa jebemu sto nam ne javite ranije. Ne pratimo svi teme o Aliji i SS-u.
Evo:
tempuser wrote: ↑21/01/2021 11:19
Tito je praktično rehabilitovao i Aliju, kojem je kao MM osuđeniku i pripadniku SS handžar divizije dozvolio ra radi, bude na rukovodećim funkcijama, stvara porodicu, dobije stan, odškoluje djecu do akademskg nivoa (nećemo sad u detalje ko im je pisao diplomske radove itd).
Uzmimo da je istinit i da mu vjerujemo, cak ni u cijelom clanku, svi likovi koji se spominju, kao i njihovi prijatelji, ne jedu krmetinu, a briga ih za serijat! Sta reci?!
Traži dokaz - dobije dokaz pa mu ne valja datum proizvodnje i sumnja u istinitost?!?!?!?
Ka'em ti ja, džaba je tebi dokazivati... Ne more Bošnjo oprostitš krmetinu i Iranu nikako!
Traži dokaz - dobije dokaz pa mu ne valja datum proizvodnje i sumnja u istinitost?!?!?!?
Ka'em ti ja, džaba je tebi dokazivati... Ne more Bošnjo oprostitš krmetinu i Iranu nikako!
Evo, vjerujem u istinitost clanka 100%. De mi sada citiraj recenicu iz cijelog clanka gdje je neko jeo krmetinu!?? Svi likovi, koji se spominju u clanku, ne jedu krmetinu, iako ih ne interesuje sta je halal, a sta haram. Dakle, cak ni u tom clanku nema niti jedne, jedine, osobe koja kaze da, inace, jede krmetinu (naprotiv, ocituju se da je ne jedu!!!), a kamoli nekakvih imaginarnih 70% Iranaca! Ti, fakat, nisi dobar!
Zna se da komad slanine irancima traje i po par godina. Ujutro se famelijarno omrse kad babo familije žiletom odreže taaanki komadić, u inat zlim mulama, da se uvere ...
Za početak na koju regiju misliš?
Neko ko hoće da diskutuje o ovome mora da zna da je osnovni razlog zašto religije semitskih naroda brane krmetinu je što u klimatskim uslovima koji su vladali tamo gdje su živjeli semitski narodi i gdje su se rodile te regije nije bilo moguće sačuvati svinjsko meso. Za razliku od Male Azoije u Perziji itekako zna biti hlado i itekako zna padati snijeg. Islam u u Iran stigao cca 2500 godina poslije dolaska Perzijanaca i nije njihova autohtona nego nametnuta religija.
Za početak na koju regiju misliš?
Neko ko hoće da diskutuje o ovome mora da zna da je osnovni razlog zašto religije semitskih naroda brane krmetinu je što u klimatskim uslovima koji su vladali tamo gdje su živjeli semitski narodi i gdje su se rodile te regije nije bilo moguće sačuvati svinjsko meso. Za razliku od Male Azoije u Perziji itekako zna biti hlado i itekako zna padati snijeg. Islam u u Iran stigao cca 2500 godina poslije dolaska Perzijanaca i nije njihova autohtona nego nametnuta religija.
Ja sam šokiran.
Tek sada razumim šta misle kada kažu da se osjećaju ko krme u Teheranu. Pa čovječe, ne zna se ko će ga prije smazati...
E vala, čovjek svaki dan nešta novo nauči, samo ako hoće...
Evo, vjerujem u istinitost clanka 100%. De mi sada citiraj recenicu iz cijelog clanka gdje je neko jeo krmetinu!?? Svi likovi, koji se spominju u clanku, ne jedu krmetinu, iako ih ne interesuje sta je halal, a sta haram. Dakle, cak ni u tom clanku nema niti jedne, jedine, osobe koja kaze da, inace, jede krmetinu (naprotiv, ocituju se da je ne jedu!!!), a kamoli nekakvih imaginarnih 70% Iranaca! Ti, fakat, nisi dobar!
Tražio si dokaz - dobio si dokaz... Sve ostalo ne palamudologija likova koji su tamo bili heftu turistički ili nisu bili nikako.