Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja se ne sjecam da sam se odusevljavala tim filmom, ali nije mi ni ostao u sjecanju kao los. nesto sam indiferentna. proslo je dosta vremena od kino gledanja, mozda opetovanim pregledom iskristaliziram poziciju.
The White tigar 2021 imdb 7.2
Ambiciozni indijski vozač koristi svoju duhovitost i lukavost da pobjegne od siromaštva i ustane na vrh. Epsko putovanje bazirano na bestseleru New York Timesa. https://m.imdb.com/title/tt6571548
Tyke wrote: ↑05/02/2021 11:44The Little Things sinoc odgledao, glumacka ekipa odlicna, generalno sam vise ocekivao od samog filma i kompletne radnje, te misterije i nacina otkrivanja iste, ali mi se kraj svidio, neklasican i nepredvidiv.
Na kraju ne mogu a ne pohvaliti po ko zna koji put Ramija i njegovu izbezumljenu, blentavu facu i samu glumu. Lik je nanadjebivo uvrnut i originalan.
Film je odlican, radnja neizvjesna, interesantna. Kraj me je totalno razocarao, bas. Neko slicno razocarenje sam doživjela na kraju filma Nicija zemlja, ne znam da me ijedan kraj tako razocarao. Glumci...hmmm Denzel klasika, zbog njega sam otisla gledati film, Rami isto blećak, najlošiji u filmu, ali je zato Jared spasio film svojom glumom.
johnnykola wrote: ↑06/02/2021 08:23
Kraj Ničije zemlje je vrhunski. Evo dvadeset i šestu godinu ležimo na mini, živimo status quo. Definicija svega u toj sceni. Cera je Bosna.
Ma ne kazem da je kraj los, to sto sam ja ocekivala happy end je moj problem
Tyke wrote: ↑05/02/2021 11:44The Little Things sinoc odgledao, glumacka ekipa odlicna, generalno sam vise ocekivao od samog filma i kompletne radnje, te misterije i nacina otkrivanja iste, ali mi se kraj svidio, neklasican i nepredvidiv.
Na kraju ne mogu a ne pohvaliti po ko zna koji put Ramija i njegovu izbezumljenu, blentavu facu i samu glumu. Lik je nanadjebivo uvrnut i originalan.
Film je odlican, radnja neizvjesna, interesantna. Kraj me je totalno razocarao, bas. Neko slicno razocarenje sam doživjela na kraju filma Nicija zemlja, ne znam da me ijedan kraj tako razocarao. Glumci...hmmm Denzel klasika, zbog njega sam otisla gledati film, Rami isto blećak, najlošiji u filmu, ali je zato Jared spasio film svojom glumom.
Ne znam, film je dobar, ali bice da sam ja ocekivao malo vise upravo zbog glumacke postave. Kraj mi je ok upravo jer je drugaciji, ne pretjerano predvidiv, mada i ja volim klasicnije happy end-ove.
Rami je meni king s onom blentavom, izbezumljenom facom. Jared k'o Jared
Ne znam, film je dobar, ali bice da sam ja ocekivao malo vise upravo zbog glumacke postave. Kraj mi je ok upravo jer je drugaciji, ne pretjerano predvidiv, mada i ja volim klasicnije happy end-ove.
Poprilicno dosadan i ne dinamican film. Okca ne mogu nikako smisliti. Leto je jedini odlicno odradio.
Kraj....sta je bio kraj? Ja nista nisam skonto. Pa ko je ubica?
Poprilicno dosadan i ne dinamican film. Okca ne mogu nikako smisliti. Leto je jedini odlicno odradio.
Spoiler
Show
Ubica je Leto, samo što je Denzel namjerno kupio ono crveno na kraju filma da bi Malek bio uvjeren 100% da je ubio pravog lika i da se ne bi izjedao.
Spoiler
Show
Ubica je Leto, samo što je Denzel namjerno kupio ono crveno na kraju filma da bi Malek bio uvjeren 100% da je ubio pravog lika i da se ne bi izjedao.
Za mene je on, da urađeno je tako da ostaviš sebi na maštu da se zapitaš za mene jeste..To što nisu našli tijela gdje ih je odveo ne govori ništa zašto bi serijski ubica to uradio?Da ga maltretira još više..Kako ga ti gledaš?
Za mene je on, da urađeno je tako da ostaviš sebi na maštu da se zapitaš za mene jeste..To što nisu našli tijela gdje ih je odveo ne govori ništa zašto bi serijski ubica to uradio?Da ga maltretira još više..Kako ga ti gledaš?
Spoiler
Show
Film ne daje odgovor na pitanje ko je ubica. S ozbirom da pred sami rasplet saznamo kako je lik kojeg igra Leto ranije priznavao ubistva koja nije počinio, time nam film sugerira kako ovaj vjerovatno nije ubica.
Prvo, zato što bi takva tendencija, dakle tendencija da priznaje zločine koje nije počinio, samo kako bi dospio u centar pažnje, objasnila njegovo ekscentrično ponašanje tokom filma, uključujući to što mu se diže kita kad vidi fotografije žrtava. On se ponaša sumnjičavo jer uživa u tome, a ne zato što je ubica.
Drugo, zato što nam se eksplicitno naglasi kako serijske ubice, statistički gledano, gotovo nikada ne priznaju zločine.
Što me vraća na početak. Film namjerno ne daje odgovor na pitanje ko je ubica, što i jeste twist, jer pomjera fokus sa ubice na “heroje” i igra se percepcijom time što junaci postaju zločinci.
Dakle, nije bitno ko je ubica. Bitna je dekonstrukcija arhetipa “genijalnog detektiva s integritetom”, specifičnog za ovaj žanr, jer autor nam Denzela u prvom činu predstavi baš tako (svi oduševljeno uzdišu kad ga ponovo vide), samo da bi ga posrao u trećem činu.
Pa to mašta slažem se ja da ima dosta pokazatelja kako nije Sparma ubica, al' ima isto dosta koje pokazuju da jeste..
Recimo meni je u glavi da prva scena nema veze s filmom da nije isti ubica i isti slucaj da je to skroz neko drugi.
Sve u svemu urađeno namjerno tako da bacamo teorije.
Zato i kazem za mene on jeste.
Da, ni ja ne mislim da je leto ubica. Posebno ono kad je na kraju reko u svoj ozbiljnosti da nije nikad nikog ubio. Ja sam u jednom trenutku pomislio da ce twist biti da je denzel ubica. Posebno kad je dosao pred kraj onaj federalac koji kaze policajcima da je bijelac ubica 25-40 godina itd itd. Reko, evo da vidimo i crnca serijskog ubicu konacno. I to denzela. U neku ruku i jeste ubica ali ne u smislu u kojem sam ja mislio.