Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#53176 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Sjajna satira :thumbup:
chakany

#53178 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

Film Nermina Hamzagića, Pun mjesec, večeras ima TV premijeru na BHT 1 od 21 sat.
Definitivno preporuka :thumbup: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#53179 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

johnnykola wrote: 05/02/2021 20:14:-D
Negdje sam ga od tebe zakacio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#53181 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Jaaaako zanimljiv film i odlicna gluma sada odraslog djecaka sa podmornice K-19

Ko voli psihologiju, narocito onu bihevorijalnu, uzivat ce u svakoj sekundi filma.

Drugim rijecima, ovo je idealan film za @ExNihilo
ExNihilo

#53182 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote: 05/02/2021 23:05 Image

Jaaaako zanimljiv film i odlicna gluma sada odraslog djecaka sa podmornice K-19

Ko voli psihologiju, narocito onu bihevorijalnu, uzivat ce u svakoj sekundi filma.

Drugim rijecima, ovo je idealan film za @ExNihilo
Je li se odnosi na onaj famozni eksperiment kad ih k'o fol lupa strujom? :D

Nisam znao za film, pogledat ću, hvala. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#53183 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote: 05/02/2021 23:36
Je li se odnosi na onaj famozni eksperiment kad ih k'o fol lupa strujom? :D

Nisam znao za film, pogledat ću, hvala. :thumbup:
Upravo na taj :thumbup:

Jedva sam cekao da zavrsi film da ti napisem preporuku :D A nisam zelio da brzo zavrsi jer je predobar :D Šizofrena cepanja :lol:
omar little

#53184 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

ja se ne sjecam da sam se odusevljavala tim filmom, ali nije mi ni ostao u sjecanju kao los. nesto sam indiferentna. proslo je dosta vremena od kino gledanja, mozda opetovanim pregledom iskristaliziram poziciju. :D
Drina65

#53185 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Drina65 »

The White tigar 2021 imdb 7.2
Ambiciozni indijski vozač koristi svoju duhovitost i lukavost da pobjegne od siromaštva i ustane na vrh. Epsko putovanje bazirano na bestseleru New York Timesa.
https://m.imdb.com/title/tt6571548
azurna_obala

#53186 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by azurna_obala »

Tyke wrote: 05/02/2021 11:44 The Little Things sinoc odgledao, glumacka ekipa odlicna, generalno sam vise ocekivao od samog filma i kompletne radnje, te misterije i nacina otkrivanja iste, ali mi se kraj svidio, neklasican i nepredvidiv.
Na kraju ne mogu a ne pohvaliti po ko zna koji put Ramija i njegovu izbezumljenu, blentavu facu i samu glumu. Lik je nanadjebivo uvrnut i originalan.
Film je odlican, radnja neizvjesna, interesantna. Kraj me je totalno razocarao, bas. Neko slicno razocarenje sam doživjela na kraju filma Nicija zemlja, ne znam da me ijedan kraj tako razocarao. Glumci...hmmm Denzel klasika, zbog njega sam otisla gledati film, Rami isto blećak, najlošiji u filmu, ali je zato Jared spasio film svojom glumom.
johnnykola

#53187 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Kraj Ničije zemlje je vrhunski. Evo dvadeset i šestu godinu ležimo na mini, živimo status quo. Definicija svega u toj sceni. Cera je Bosna.
azurna_obala

#53188 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by azurna_obala »

johnnykola wrote: 06/02/2021 08:23 Kraj Ničije zemlje je vrhunski. Evo dvadeset i šestu godinu ležimo na mini, živimo status quo. Definicija svega u toj sceni. Cera je Bosna.
Ma ne kazem da je kraj los, to sto sam ja ocekivala happy end je moj problem :)
Tyke

#53190 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tyke »

azurna_obala wrote: 06/02/2021 07:58
Tyke wrote: 05/02/2021 11:44 The Little Things sinoc odgledao, glumacka ekipa odlicna, generalno sam vise ocekivao od samog filma i kompletne radnje, te misterije i nacina otkrivanja iste, ali mi se kraj svidio, neklasican i nepredvidiv.
Na kraju ne mogu a ne pohvaliti po ko zna koji put Ramija i njegovu izbezumljenu, blentavu facu i samu glumu. Lik je nanadjebivo uvrnut i originalan.
Film je odlican, radnja neizvjesna, interesantna. Kraj me je totalno razocarao, bas. Neko slicno razocarenje sam doživjela na kraju filma Nicija zemlja, ne znam da me ijedan kraj tako razocarao. Glumci...hmmm Denzel klasika, zbog njega sam otisla gledati film, Rami isto blećak, najlošiji u filmu, ali je zato Jared spasio film svojom glumom.
Ne znam, film je dobar, ali bice da sam ja ocekivao malo vise upravo zbog glumacke postave. Kraj mi je ok upravo jer je drugaciji, ne pretjerano predvidiv, mada i ja volim klasicnije happy end-ove. 😁
Rami je meni king s onom blentavom, izbezumljenom facom. Jared k'o Jared 👌
90minut

#53191 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Image
karanana

#53192 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Tyke wrote: 06/02/2021 09:28
Ne znam, film je dobar, ali bice da sam ja ocekivao malo vise upravo zbog glumacke postave. Kraj mi je ok upravo jer je drugaciji, ne pretjerano predvidiv, mada i ja volim klasicnije happy end-ove. 😁
Poprilicno dosadan i ne dinamican film. Okca ne mogu nikako smisliti. Leto je jedini odlicno odradio.
Kraj....sta je bio kraj? Ja nista nisam skonto. Pa ko je ubica?
90minut

#53193 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

karanana wrote: 06/02/2021 16:05

Poprilicno dosadan i ne dinamican film. Okca ne mogu nikako smisliti. Leto je jedini odlicno odradio.
Spoiler
Show
Ubica je Leto, samo što je Denzel namjerno kupio ono crveno na kraju filma da bi Malek bio uvjeren 100% da je ubio pravog lika i da se ne bi izjedao.
ExNihilo

#53194 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

90minut wrote: 06/02/2021 16:09
karanana wrote: 06/02/2021 16:05

Spoiler
Show
Ubica je Leto, samo što je Denzel namjerno kupio ono crveno na kraju filma da bi Malek bio uvjeren 100% da je ubio pravog lika i da se ne bi izjedao.
Netačno.
90minut

#53195 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Spoiler
Show
Za mene je on, da urađeno je tako da ostaviš sebi na maštu da se zapitaš za mene jeste..To što nisu našli tijela gdje ih je odveo ne govori ništa zašto bi serijski ubica to uradio?Da ga maltretira još više..Kako ga ti gledaš?
ExNihilo

#53196 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

90minut wrote: 06/02/2021 18:26
Spoiler
Show
Za mene je on, da urađeno je tako da ostaviš sebi na maštu da se zapitaš za mene jeste..To što nisu našli tijela gdje ih je odveo ne govori ništa zašto bi serijski ubica to uradio?Da ga maltretira još više..Kako ga ti gledaš?
Spoiler
Show
Film ne daje odgovor na pitanje ko je ubica. S ozbirom da pred sami rasplet saznamo kako je lik kojeg igra Leto ranije priznavao ubistva koja nije počinio, time nam film sugerira kako ovaj vjerovatno nije ubica.

Prvo, zato što bi takva tendencija, dakle tendencija da priznaje zločine koje nije počinio, samo kako bi dospio u centar pažnje, objasnila njegovo ekscentrično ponašanje tokom filma, uključujući to što mu se diže kita kad vidi fotografije žrtava. On se ponaša sumnjičavo jer uživa u tome, a ne zato što je ubica.

Drugo, zato što nam se eksplicitno naglasi kako serijske ubice, statistički gledano, gotovo nikada ne priznaju zločine.

Što me vraća na početak. Film namjerno ne daje odgovor na pitanje ko je ubica, što i jeste twist, jer pomjera fokus sa ubice na “heroje” i igra se percepcijom time što junaci postaju zločinci.

Dakle, nije bitno ko je ubica. Bitna je dekonstrukcija arhetipa “genijalnog detektiva s integritetom”, specifičnog za ovaj žanr, jer autor nam Denzela u prvom činu predstavi baš tako (svi oduševljeno uzdišu kad ga ponovo vide), samo da bi ga posrao u trećem činu.
90minut

#53197 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Spoiler
Show
Pa to mašta slažem se ja da ima dosta pokazatelja kako nije Sparma ubica, al' ima isto dosta koje pokazuju da jeste..
Recimo meni je u glavi da prva scena nema veze s filmom da nije isti ubica i isti slucaj da je to skroz neko drugi.
Sve u svemu urađeno namjerno tako da bacamo teorije.
Zato i kazem za mene on jeste.
ExNihilo

#53198 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Spoiler
Show
Ne praviš murder mistery tako što u ulogu potencijalnog ubice staviš jednog od najpoznatijih holivudskih glumaca. :lol:

Just sayin'. :)
karanana

#53200 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Spoiler
Show
Da, ni ja ne mislim da je leto ubica. Posebno ono kad je na kraju reko u svoj ozbiljnosti da nije nikad nikog ubio. Ja sam u jednom trenutku pomislio da ce twist biti da je denzel ubica. Posebno kad je dosao pred kraj onaj federalac koji kaze policajcima da je bijelac ubica 25-40 godina itd itd. Reko, evo da vidimo i crnca serijskog ubicu konacno. I to denzela. U neku ruku i jeste ubica ali ne u smislu u kojem sam ja mislio.
Post Reply