Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
moonca

#22776 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

bandit_mo wrote: 04/02/2021 14:38
moonca wrote: 04/02/2021 14:34
meridiyan wrote: 04/02/2021 14:18 Covic kategorican, kao i Dodik da nema mjesta u "njihovim" sredinama za kriminalnu afroazijsku bagru sto smatram potpuno ispravnim stavom, bez obzira koliko mi inace bili ogavni i odurni.
... :-) prevedeno na nash jezik.... migrantima- islamske vjere.. ali, ne pitaju se oni tu - vjerujem da je ovako odlucila EU
....kao i --- ne znamo, da li kroz 'svoju' teritorijue- ne islamiste - sprovedu, do neke zemlje EU
NIsu oni nikakve vjere osim religiozne predanosti kriminalu.
hm... ne bash...
moonca

#22777 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

meridiyan wrote: 04/02/2021 15:01
moonca wrote: 04/02/2021 14:34
meridiyan wrote: 04/02/2021 14:18 Covic kategorican, kao i Dodik da nema mjesta u "njihovim" sredinama za kriminalnu afroazijsku bagru sto smatram potpuno ispravnim stavom, bez obzira koliko mi inace bili ogavni i odurni.
... :-) prevedeno na nash jezik.... migrantima- islamske vjere.. ali, ne pitaju se oni tu - vjerujem da je ovako odlucila EU
....kao i --- ne znamo, da li kroz 'svoju' teritorijue- ne islamiste - sprovedu, do neke zemlje EU
Za dogovor je potrebno dvoje. I znalo se i neposredno prije najezde zohara ko im ovdje zeli dobrodoslicu. Ne mozes ti nesto odluciti u moje ime.
Njihovo tumacenje islama je u suprotnosti sa nasim vidjenjem iako neki to pokusavaju izjednaciti.
Znash kako to funkcionishe.. dao si glas na izborima.. dao povjerenje- ti izabrani, rade kako misle da je najbolje, i vishe nemaju razloga da pitaju birace.

Mogli su reci NE,.zasto nisu... ne znam.... mozda ima negdje objasnjenje.
RtrnOfSalisbury

#22778 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

glede bodljavine hazima, dal sam dobro skonto da je samoobrana nozom dozvolita 8) prolazi jos jedan dan bez kalasnjikova :sad:
Juni

#22779 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Juni »

Samo pročitati dva današnja naslova i sabrati 2 +2 kome frtalj mozga radi:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-i-h ... /210204065
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /210204074
Ali jok, najkrivlji su Haris Pasovic i Dino Mustafic, oni su ovo sve izrezirali :-)
User987

#22780 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Juni wrote: 04/02/2021 17:10 Samo pročitati dva današnja naslova i sabrati 2 +2 kome frtalj mozga radi:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-i-h ... /210204065
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /210204074
Ali jok, najkrivlji su Haris Pasovic i Dino Mustafic, oni su ovo sve izrezirali :-)
Veliki dio Bošnjaka nema ni taj frtalj mozga. Oni zapravo i ne koriste mozak nego bez razmišljanja vjeruju IZ i SDA. To je počelo poslije prvih slobodnih izbora kada je pobijedila SDA, a za IZ počelo novo vrijeme. Od tada pa do danas većina Bošnjaka smatra da su IZ i SDA po difoltu određeni da misle umjesto njih. Prije nego je otvoren PRVI KAMP za ilegalne migrante trebalo je u Parlamentu BiH raspraviti gdje će se kampovi otvarati i da li ih uopšte otvarati. Umjesto toga, otvorena su četiri kampa u Krajini gdje je vlast bošnjačka. Pazite dalje. Molim vas da se koncentrišete. Otvaraju se dva kampa Sarajevu! Zamislite u sred glavnog grada BiH. Ilegalnim momcima, bošnjačka vlast velikodušno prepušta Ilidzu i Hadžiće uz istovremeno gledanje kroz prste ilegalnim momcima useljavanje u napuštene objekte po cijelom gradu, spavanje po hostelima i iznajmljenim stanovima i kućama bez registrovanja ko su, šta su, imaju li dokumente itd. Ilegalni momci osvajaju raskrsnice, tržne centre, naoružani čakijama, noževima i sl. Šire se i dalje prema Visokom, Kaknju, Travniku itd. Pazite dalje! U isto vrijeme ta besramna vlast trenira strogoću na vlastitim gradjanima i piše im kazne za nenošenje maski od 500 KM, za kretanje u vrijeme nezakonitog policijskog sata, za vožnju bez upaljenih dnevnih svjetala itd. Ovo su perverzije i ruganje pravnoj državi. Najgore od svega u ovoj priči je što su SDA i IZ prihvatili kampove i ilegalne samo zato što su iz muslimanskih zemalja. Bez stida i srama uporedjuju ilegalne, vojno sposobne muškarce od 20 do 30 godina sa našim ratnim izbjeglicama saatavljenim od žena i djece. Igra je prljava da ne može biti prljavija. Zato od sveg srca navijam za Dodika i Čovića i znam da neće dozvoliti kampove tamo gdje se oni pitaju. Ali, kao što vidite, ne da im ni IZ u džamije. Ne da im ni SDA pseudo begovska elita u svoje kuće i vile. Reis, Bakir i pseudobegovska elita se smijulje i ponavljaju: Ma dobar je naš narod, to je jedan merhametli narod, ma to je naprosto jedan vjerski narod. :D :D :D
Cherry-Cherry

#22781 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Merhametli glupi Bošnjo, sve može kod njega proći, samo nek SDA i IZ kažu da je u redu...
moonca

#22782 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

Nije glup- zna tacno sta hoce i to, odobrava... respektuj :-)
visuljak

#22783 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

Hajmo zajebat Bosnjake pa zaustaviti migrante na Drini ili ih ukrasti pa ih smjestiti u Bijeljini i Zvorniku.
Hajmo im otvoriti put u Hrvatsku da se ovdje ne zadrzavaju jer ne daj boze mogu ostati.
meridiyan

#22784 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Moze im se :-)
Migrant u Zenici napao ženu

Brzom intevencijom zaštitara agencije “Condor”, koji i osiguravaju šoping centar, migrant je savladan

Inače, brojni migranti nalaze se ispred zeničkog šoping centra zbog frekvencije građana, a koji im, često, daju novac.
Nedzada

#22785 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Nedzada »

meridiyan wrote: 04/02/2021 22:21 Moze im se :-)
Migrant u Zenici napao ženu

Brzom intevencijom zaštitara agencije “Condor”, koji i osiguravaju šoping centar, migrant je savladan

Inače, brojni migranti nalaze se ispred zeničkog šoping centra zbog frekvencije građana, a koji im, često, daju novac.
Kad smo glupi i dajemo lovu.
Još kad ih vidim povaljane po klupama po Kamberovićima. I to curama dobacuje.

I kažu sevap - nek' je jebu i oni i njihov sevap.
paladinka

#22786 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by paladinka »

I koliko je u to vrijeme domacih kriminal napravilo!
Rothmans

#22787 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Rothmans »

paladinka wrote: 05/02/2021 01:33 I koliko je u to vrijeme domacih kriminal napravilo!
Ni jedan jedini slucaj
problemnatravunu

#22788 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by problemnatravunu »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... nti/399952
Sudbine / Suze na ispraćaju migranata iz BiH: Dosta je 11 "gameova", poželio sam djecu...
04. 02. 2021.
Marokanac Tariq Louakili stojički je u naš mikrofon govorio o nedaćama kroz koje je prošao tokom 11 „gameova“ – pokušaja ulaska u Hrvatsku, pokazivao nam brojne ožiljke – njegovu trajnu uspomenu na nedosanjani san da se domogne boljeg života u Evropi, pričao kako se na sarajevskim minusima snalazio za prenočište, komad hljeba...

Ali, na pitanje koga ima u Maroku, ko ga čeka, koga će zagrliti kada se vrati na rodnu grudu, uslijedio je neugodni muk, suze se počinju slijevati niz njegovo lice. Dok pokušava savladati emocije, drhatvim glasom kroz stisnute zube jedva izgovara - djecu.

„Volim ih. Puno sam ih poželio. Nisam ih vidio godinu i po...“, u prekidima izgovara emocijama shrvani Tariq, u posljednjim trenucima u kojima je migrant.
koja patetika i sranje u ovim tekstovima ....o likovima sa one strane zakona, na rubu zakona, piše se kao o nevinoj maloj djeci koja su došla na ekskurziju sa školom!
:shock: :shock:
Cherry-Cherry

#22789 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Evo sad ćemo svi da ih žalimo, jao kuku, ostavio djecu u rodnoj grudi, sve mi suze teku.... Jbt okorjeli kriminalci došli bez dokumenata i vize, pljačkaju, kradu i ubijaju i sad će se merhametli Bošnjo sažaliti..
Fuj pizda vam materina, odjebite niko vas nije zvao. I ovi "humanitarci" što vas brane nek odjebu sa vama, bagro afričkoazijska
ViaCombusta

#22790 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by ViaCombusta »

problemnatravunu wrote: 05/02/2021 06:39 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... nti/399952
Sudbine / Suze na ispraćaju migranata iz BiH: Dosta je 11 "gameova", poželio sam djecu...
04. 02. 2021.
Marokanac Tariq Louakili stojički je u naš mikrofon govorio o nedaćama kroz koje je prošao tokom 11 „gameova“ – pokušaja ulaska u Hrvatsku, pokazivao nam brojne ožiljke – njegovu trajnu uspomenu na nedosanjani san da se domogne boljeg života u Evropi, pričao kako se na sarajevskim minusima snalazio za prenočište, komad hljeba...

Ali, na pitanje koga ima u Maroku, ko ga čeka, koga će zagrliti kada se vrati na rodnu grudu, uslijedio je neugodni muk, suze se počinju slijevati niz njegovo lice. Dok pokušava savladati emocije, drhatvim glasom kroz stisnute zube jedva izgovara - djecu.

„Volim ih. Puno sam ih poželio. Nisam ih vidio godinu i po...“, u prekidima izgovara emocijama shrvani Tariq, u posljednjim trenucima u kojima je migrant.
koja patetika i sranje u ovim tekstovima ....o likovima sa one strane zakona, na rubu zakona, piše se kao o nevinoj maloj djeci koja su došla na ekskurziju sa školom!
:shock: :shock:
It Maroka, sa obale, bukvalno se vidi Španija. Ako im je cilj Italija, nema kraće. Onaj ko vjeruje da su u Bosni jer su krenuli iz Maroka, zaista nema niti jednu sivu ćeliju.
Nedzada

#22791 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Nedzada »

Rothmans wrote: 05/02/2021 06:34
paladinka wrote: 05/02/2021 01:33 I koliko je u to vrijeme domacih kriminal napravilo!
Ni jedan jedini slucaj
Evo i ja gledam izvještaj MUPA
@paladinka
Domaći u to vrijeme ama baš nijedan slučaj nemaju evidentiran.
I šta ćemo sad?
Chloe
Photo mod

#22792 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Isto kao što od pojave Covida nema drugih uzročnika smrti.
Nedzada

#22793 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Nedzada »

Chloe wrote: 05/02/2021 08:32 Isto kao što od pojave Covida nema drugih uzročnika smrti.
Daj reci jednu jedinu dobru stvar koja je došla sa migićima?
Chloe
Photo mod

#22794 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Nedzada wrote: 05/02/2021 08:40
Chloe wrote: 05/02/2021 08:32 Isto kao što od pojave Covida nema drugih uzročnika smrti.
Ništa nama dobro nije došlo s njima. Nikad nisam ni rekla da jeste.
Samo situaciju gledam na drugačiji način. Kako god ne možemo utjecati na vrijeme,
tako nemamo moć da utječemo na pojavu masovnih migracija,
nego da tražimo način da se suočavamo sa situacijom i problemima.
S druge strane, kako god ne volim da mene gdje god odem poprijeko gledaju jer sam iz Kladuše,
tako ni ja neću da generalizujem neke narode, bez obzira da li je riječ o području BiH, nacionalne skupine, ili migrante
i redom lijepim etikete životinja, ubica, kriminalaca, lopova, ljenčuga itd.
To ne radim ni prema Srbima i Hrvatima koji su mom narodu nanijeli više zla od migranata.
Ne želim da sebe trujem mržnjom i bijesom.
Sigma90

#22795 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

Chloe wrote: 05/02/2021 08:48
Samo situaciju gledam na drugačiji način. Kako god ne možemo utjecati na vrijeme,
S druge strane, kako god ne volim da mene gdje god odem poprijeko gledaju jer sam iz Kladuše,
tako ni ja neću da generalizujem neke narode, bez obzira da li je riječ o području BiH, nacionalne skupine, ili migrante
To ne radim ni prema Srbima i Hrvatima koji su mom narodu nanijeli više zla od migranata.
Slazem se. Ali sta onda dalje kada EU neda ni milimetar na svoju teritoriju. Nagovarati ljude da idu dalje primati batine od EU po sumama? Jel to rjesenje?
Ovdje jedino takozvane humanitarne organizacije imaju korist. Niko drugi.
Chloe
Photo mod

#22796 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Sigma90 wrote: 05/02/2021 09:00

Slazem se. Ali sta onda dalje kada EU neda ni milimetar na svoju teritoriju. Nagovarati ljude da idu dalje primati batine od EU po sumama? Jel to rjesenje?
Humanitarne organizacije koriste ovaj kaos. Prozivaju IOM ili koga već da je muljao sa obrocima. Da li su zaista muljali, ili su dijelili obroke po šumama pokrivajući se preko kampa, ne znamo, ali daje prostora da sumnjamo u njih, jer živimo u društvu koje je korumpirano, i mi drugačije ne znamo nego u svemu i svakom vidjeti lopova.
Polazim od sebe na ovoj temi, ne slažem se sa nekim stvarima automatski su me optužili da sam plaćenik i da ima koristi od migranata.

Možemo se mi odupirati centrima ali oni su prvi korak ka prevazilaženju svih problema, stavljanje pod kontrolu i migranata i humanitarnih organizacija koje djeluju nekoordinirano na terenu.
A tu je kamen spoticanja uređenje naše država, koje je prekomplikovano, kad ne možemo usaglasiti tekst himne kako ćemo naći rješenje migrantske krize.
User987

#22797 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Svašta se da saznati i naučiti iz ovog teksta sa portala “Radio Sarajevo”. (Naravno, tekst je naručen i plaćen od strane IOM, a vjerujem da je dodatno plaćeno i laganje migranata o nekim “dobrim” ljudima koji daju 1000 eura). Dakle, Marokanac kreće u veliku kriminalnu avanturu sa odredjenim početnom svotom novca. Okolo kole naokolo. Prate ga čopori hijena i vukova u formi raznih organizacija za pomoć ilegalnim migrantima. Ima ih na pasja prekakala. Ovaj tekst je naručio i platio IOM pa nije čudo da su uposlenici IOM (razne Mie, Saše, Vanje i sl) predstavljeni kao najveći heroji koji s migrantima dijele zadnji zalogaj, a ne kao hijene sa platama koje su deset puta veće od naše prosječne penzije.
Na kraju avanture jadni Marokanac zaglavi kod Bošnjaka, a u tekstu se naglašava kako smo mi jedan fini merhametlu narod koji daje pare, smještaj itd. Čak se neoprezno navodi da se “Marokanac i snalazio u Sarajevu”. Znači nema ništa loše u kršenju domaćih zakona po mišljenju teta iz IOM-a pogotovo ako se to radi kod Bošnjaka.
Junak i heroj nevidjeni iz Maroka nakon 11 pokušaja prelaska hrvatske granice, odustaje! Tu se u tekstu po ko zna koji put navode brutalnosti hrvatske policije, ali zaboravlja spomenuti da Hrvatska to radi po direktivi iz Brisela.
Marokanac na kraju odustaje, ali najveći dio naših ilegalaca će Europa pokušati nastaniti ovdje. Naravno, na prolječe dolaze novi. Za IOM i desetine čopora hijena i vukova nema zime.
Iker C

#22798 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Iker C »

Juce kad se Katica pojavio u kampu u Blazuju nastao je tajac medju migrantima, i oni su osjetili odlucnost, harizmu i autoritet kojim odise nas ministar.
Sigma90

#22799 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

Chloe wrote: 05/02/2021 09:13

Humanitarne organizacije koriste ovaj kaos. Prozivaju IOM ili koga već da je muljao sa obrocima. Da li su zaista muljali, ili su dijelili obroke po šumama pokrivajući se preko kampa, ne znamo, ali daje prostora da sumnjamo u njih, jer živimo u društvu koje je korumpirano, i mi drugačije ne znamo nego u svemu i svakom vidjeti lopova.
Polazim od sebe na ovoj temi, ne slažem se sa nekim stvarima automatski su me optužili da sam plaćenik i da ima koristi od migranata.

Možemo se mi odupirati centrima ali oni su prvi korak ka prevazilaženju svih problema, stavljanje pod kontrolu i migranata i humanitarnih organizacija koje djeluju nekoordinirano na terenu.
A tu je kamen spoticanja uređenje naše država, koje je prekomplikovano, kad ne možemo usaglasiti tekst himne kako ćemo naći rješenje migrantske krize.
Ja se slazem da kamp nije losa solucija. Ogranicen broj da bude i da bude privremenog karaktera. Ali da to bude dosta od gradova i sela. Tako da nemamo migrante i domace stanovnistvo jedne kraj drugi. Tako smanjivas krivicna dijela na minimum. Ostaju jos medjusobni sukobi ali to se da rijesiti sa ogranicenim brojem migranata na jednom mjestu i uz zastitu securitija i policije. I da drzava ili kanton vode brigu o tome a ne iom, sos balkanroute i ostale organizacije. Ali sad nastoji problem kako dalje. A na to nam do sada niko nije mogao dati rjesenje. Ni drzava, ni iom ni razne takozvane humanitarne organizacije. Kako dalje? Prelazak iduce granice je krivicno dijelo. Znaci ti ako vodis taj kamp ne mozes pustiti ljude da se slobodno kretaju jer znas da planiraju krivicno dijelo ilegalnog prelaska granice. A po zakonu si obavezan sprijeciti svako krivicno dijelo za koje znas da se planira. Tako da se po tome svakako mogu dosta organizacija krivicno goniti. A iz moralni razloga je sumnjivo slati ljude na ilegalni prelazak granice jer znas da ce taj migrant teske batine primiti od EU. Svaki NGO bi se trebao zapitati jel ga nije sram uzimati lovu na tim ljudima kada zna sta ih ceka na granici. Zato ostaje ti solucija da ih drzis u tim kampovima i da EU financira. Ali do kada ces to tako raditi? Znaci sve dok je EU granica zatvorena nema rjesenja. I na zo treba prvo odgovor dati pa ondada se vidi sta dalje.
Ja se bas ne slazem da je EU rjesenje migrante u BiH drzati jer to treba placati. A to ide od EU poreza i kad ta cifra dostigne neku visinu dolazi kraj vladajucima u EU i onda nece biti jedan Orban nego 27 Orbana. I drzati ih u BiH znaci stititi godinama HR granicu. A za to treba dosta para. I sta ako se nakupe 100 000-200 000 i krenu svi pravac EU? Ko ce to zaustaviti? Misljenja sam kad bude pritisak toliki radi bushbakova da ce onda ici na to da Grcku komplet zatvore i da dole sa Erdoganom i ostalim ide nova transa love da ih sprijeci daljeg prolaska. To im je svakako jeftinije nego godinama se vucersti po sudu sa svakim odbijenim migrantom.
Eno vidim u Rumuniji pocela isto invazija migranata jer se proculu da je kroz HR gotovo nemoguce proci. Svakako da ce to malo smanjiti novi priliv migranata.
Chloe
Photo mod

#22800 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Sigma90 wrote: 05/02/2021 11:00
Chloe wrote: 05/02/2021 09:13

Ja se slazem da kamp nije losa solucija. Ogranicen broj da bude i da bude privremenog karaktera. Ali da to bude dosta od gradova i sela. Tako da nemamo migrante i domace stanovnistvo jedne kraj drugi. Tako smanjivas krivicna dijela na minimum. Ostaju jos medjusobni sukobi ali to se da rijesiti sa ogranicenim brojem migranata na jednom mjestu i uz zastitu securitija i policije. I da drzava ili kanton vode brigu o tome a ne iom, sos balkanroute i ostale organizacije. Ali sad nastoji problem kako dalje. A na to nam do sada niko nije mogao dati rjesenje. Ni drzava, ni iom ni razne takozvane humanitarne organizacije. Kako dalje? Prelazak iduce granice je krivicno dijelo. Znaci ti ako vodis taj kamp ne mozes pustiti ljude da se slobodno kretaju jer znas da planiraju krivicno dijelo ilegalnog prelaska granice. A po zakonu si obavezan sprijeciti svako krivicno dijelo za koje znas da se planira. Tako da se po tome svakako mogu dosta organizacija krivicno goniti. A iz moralni razloga je sumnjivo slati ljude na ilegalni prelazak granice jer znas da ce taj migrant teske batine primiti od EU. Svaki NGO bi se trebao zapitati jel ga nije sram uzimati lovu na tim ljudima kada zna sta ih ceka na granici. Zato ostaje ti solucija da ih drzis u tim kampovima i da EU financira. Ali do kada ces to tako raditi? Znaci sve dok je EU granica zatvorena nema rjesenja. I na zo treba prvo odgovor dati pa ondada se vidi sta dalje.
Ja se bas ne slazem da je EU rjesenje migrante u BiH drzati jer to treba placati. A to ide od EU poreza i kad ta cifra dostigne neku visinu dolazi kraj vladajucima u EU i onda nece biti jedan Orban nego 27 Orbana. I drzati ih u BiH znaci stititi godinama HR granicu. A za to treba dosta para. I sta ako se nakupe 100 000-200 000 i krenu svi pravac EU? Ko ce to zaustaviti? Misljenja sam kad bude pritisak toliki radi bushbakova da ce onda ici na to da Grcku komplet zatvore i da dole sa Erdoganom i ostalim ide nova transa love da ih sprijeci daljeg prolaska. To im je svakako jeftinije nego godinama se vucersti po sudu sa svakim odbijenim migrantom.
Eno vidim u Rumuniji pocela isto invazija migranata jer se proculu da je kroz HR gotovo nemoguce proci. Svakako da ce to malo smanjiti novi priliv migranata.

Kontrola boravka dovodi do kontrole kretanja. (Iskreno, ne bih se zamarala sa RS-om jer to je igra bez granica, a njima sav ovaj haos i nezadovoljstvo građana ide u prilog) a to je još jedna prepreka na putu ka EU,
koja bi mogla smanjiti dolazak a u međuvremenu raditi na vraćanju u matične države.
Maah, šizifov je to posao, nikad se ne zna u kom pravcu sve može krenuti.
Ni teoretski nije lako naći rješenje a kamo li praktično.
Locked