Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sigma90

#22726 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

Sve su to Vlade USK i KS krive. Zatvoriti radnje IOMa na Kantonu i protjerati ih nazad.

Sta ova radi po BL kada nema Centara tamo.
vrbas1979

#22727 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by vrbas1979 »

Piaty wrote: 03/02/2021 16:28 Ilegalno si usao i nemas dokumente. Tu se sva prica zavrsava.

Prosjacenje, kampovi, postupanje policije, odnos naroda prema njima, hoce li jesti, hoce li se drogirati - sve to pada u vodu na osnovu ovog gore. Svaka daljnja prica oko ovih stvari je supljiranje koje samo ide na stetu ovog naroda.

Jedino rijesenje je ujedno i zakonsko rij3senje - DEPORTACIJA!
Tako može, ali u fašističkim državama.

Ljudi su ušli, zatražili azil i država je dužna zakonski, ustavno i po međunarodnim konvencijama brinuti o tim ljudima u skladu sa humanitarnim pravom.
Ovdje se priča završava. Sve ostalo je zločin i fašizam!

Sada jedino možemo govoriti o (ne)sposopbnosti državnih vlasti i svi problemi izazvani na relaciji migranti-lokalno stanovništvo u najvećoj mjeri su posljedica nerada državnih vlasti i njene nesposobnosti da brine o nekoliko hiljada ljudi.
Sigma90

#22728 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

User987 wrote: 03/02/2021 17:35
vrbas1979 wrote: 03/02/2021 13:19
Nedzada wrote: 03/02/2021 09:57 Prosjačenje je po zakonu zabranjeno.

Treba početi kažnjavati svakoga ko da novac nekome što prosi.

Jbte dajemo migićima marku/dvije a imamo komšiju koji rovi po kontejnerima.
A kada ćemo prestati voditi brigu o drugim ljudima?
Ko si ti i s kojim pravom misliš da možeš da raspolažeš sa novcem drugih osoba?
Ako neko osjeti potrebu i pozove osobu u nevolji (bio migrant ili siromašni kommšija) i plati joj ručak, odjeću ili da nešto novca da ima - to je isključivo njegova lična stvar. Ti se tu nemaš šta miješati, zabranjivati ili tražiti da se kažnjava.

Ja sa svojim novcem raspolažem onako kako ja želim i davati ću ga kome hoću, a sigurno neću tebe pitati. Vrijedi i obrnuto, naravno.
Nadam se da je sada jasnije.
Ti si se jednom prilikom neoprezno razotkrio kao Srbin iz Banja Luke koji radi za IOM. Nemam ništa protiv tvog naroda niti protiv RS-a, ali je malo degutantno da ti nekog prozivaš za ksenofobiju i rasizam. Živiš u entitetu u kojem se podiže uzbuna na dojavu građana da su negdje vidjeni ilegalni migranti. Dižu se specijalci, helikopter se diže, autobusi se angažuju da se ilegalni migranti što prije uhvate i prebace u gradove sa bošnjačkom vlašću. Ti si se u jednom komentaru narugao i ilegalnim migrantima i Bošnjacima kao narodu pa te i to diskredituje u ovim diskusijama. Bošnjaci kao narod zaslužuju sve što im se desi kada im takvi kao ti mogu vršljati po gradovima gdje su nam na prevaru otvorili kampove. Ja sam na putu da nešto doznam, ali ne mogu sada o tome.
To nam vrbas iz laktasa govori sta treba a sta ne. A nigdje migica kod njega u blizini...
visuljak

#22729 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

biscanka2 wrote: 03/02/2021 20:19
moonca wrote: 03/02/2021 19:44
wrote: 03/02/2021 19:38 Evo jednog mišljenja sa društvenih mreža koje prenosi portal "Antimigrant.ba". Prema sigurnim izvorima, minimalna plata u IOM-u je 3.500 KM, a prosječna 5.500 KM! Nadam se da ćemo konačno malo progledati kao narod.
Kakve poveznice imaju plate s migrantima... pretjerivanje s ovakvim argumentima.. :zoka:
Pa nerade humanitarci dzabe.Oni od humanitarne organizacije u kojoj rade imaju plate iz kojih sami sebi moraju penzijsko i bolesnicko osiguranje uplacivati. Znaci ako nema ilegalaca nema ni posla. Sa tim zaposljavanjem radnika po kampovima, iz manjeg entiteta, to je stvarno veliki bezobrazluk.Nemam nista protiv tih ljudi ali neka se kod njih otvore kampovi pa neka ih tamo i zaposljavaju.
Najzalosnije je sto su sva ta sredstva koja dobijaju klosari iz IOM i UNHCR namijenjena BiH za neke druge projekte a povlace se radi migranata.
Cherry-Cherry

#22730 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

visuljak wrote: 03/02/2021 20:03
Cherry-Cherry wrote: 03/02/2021 19:36 Zatvoriti ih u kampove, ograditi bodljikavom žicom, jedan obrok dnevno i to je to.
To ti ostalo od predaka???
Vjerujem da si i ti kao i ovaj @vrbas1979 negdje iz Laktaša i da uživaš što su migranti uvaljeni Bošnjacima. Providni ste.
visuljak

#22731 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

Cherry-Cherry wrote: 03/02/2021 21:23
visuljak wrote: 03/02/2021 20:03
Cherry-Cherry wrote: 03/02/2021 19:36 Zatvoriti ih u kampove, ograditi bodljikavom žicom, jedan obrok dnevno i to je to.
To ti ostalo od predaka???
Vjerujem da si i ti kao i ovaj @vrbas1979 negdje iz Laktaša i da uživaš što su migranti uvaljeni Bošnjacima. Providni ste.
pusa ti :kiss:
vrbas1979

#22732 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by vrbas1979 »

User987 wrote: 03/02/2021 17:35
vrbas1979 wrote: 03/02/2021 13:19
Nedzada wrote: 03/02/2021 09:57 Prosjačenje je po zakonu zabranjeno.

Treba početi kažnjavati svakoga ko da novac nekome što prosi.

Jbte dajemo migićima marku/dvije a imamo komšiju koji rovi po kontejnerima.
A kada ćemo prestati voditi brigu o drugim ljudima?
Ko si ti i s kojim pravom misliš da možeš da raspolažeš sa novcem drugih osoba?
Ako neko osjeti potrebu i pozove osobu u nevolji (bio migrant ili siromašni kommšija) i plati joj ručak, odjeću ili da nešto novca da ima - to je isključivo njegova lična stvar. Ti se tu nemaš šta miješati, zabranjivati ili tražiti da se kažnjava.

Ja sa svojim novcem raspolažem onako kako ja želim i davati ću ga kome hoću, a sigurno neću tebe pitati. Vrijedi i obrnuto, naravno.
Nadam se da je sada jasnije.
Ti si se jednom prilikom neoprezno razotkrio kao Srbin iz Banja Luke koji radi za IOM. Nemam ništa protiv tvog naroda niti protiv RS-a, ali je malo degutantno da ti nekog prozivaš za ksenofobiju i rasizam. Živiš u entitetu u kojem se podiže uzbuna na dojavu građana da su negdje vidjeni ilegalni migranti. Dižu se specijalci, helikopter se diže, autobusi se angažuju da se ilegalni migranti što prije uhvate i prebace u gradove sa bošnjačkom vlašću. Ti si se u jednom komentaru narugao i ilegalnim migrantima i Bošnjacima kao narodu pa te i to diskredituje u ovim diskusijama. Bošnjaci kao narod zaslužuju sve što im se desi kada im takvi kao ti mogu vršljati po gradovima gdje su nam na prevaru otvorili kampove. Ja sam na putu da nešto doznam, ali ne mogu sada o tome.
Sve u vezi mene što si napisao je netačno. Nešto si ti dobro pobrkao i zamijenio me s nekim. Slobodno potraži i objavi da sam negdje napisao da sam iz Banja Luke ili da sam Srbin. Nikad tamo nisam živio, niti sam Srbin. Lupaš gluposti.

I po meni nema nikakve razlike između RS cirkusa sa helikopterima i protjerivanju migranata do Bosanske Otoke, kada istovremeno policija USK protjeruje migrante iz Bihaća opet na entitetsku liniju.

Najveći je problem ovdje što država neće da preuzme odgovornost za migracije koje jesu isključivo u njenoj nadležnosti i tada bi mogli hladno odjebati sve međunarodne organizacije iz ove zemlje.
GAU8

#22733 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by GAU8 »

Toliko energije u ljudima ovdje, ujedinjeni oko zajednicke ideje raskrinkavanja i borbe protiv IOM-a...

Zasto ne uradite nesto konkretno, bolje biste se osjecali?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#22734 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by un1ted »

vrbas1979 wrote: 03/02/2021 20:37 Ljudi su ušli, zatražili azil i
Da li ja treba da popijem ban radi ovog penzionera koji nema boljeg posla, nego da šilji sda propagandu? Kakav ba azil, niko od njih ne trazi alzil! Kako ce azil traziti neko bez dokumenata.

Stvarno ne znam zasto dopustate ovakve lazi da se iznose?
User987

#22735 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

vrbas1979 wrote: 03/02/2021 22:19 Sve u vezi mene što si napisao je netačno. Nešto si ti dobro pobrkao i zamijenio me s nekim. Slobodno potraži i objavi da sam negdje napisao da sam iz Banja Luke ili da sam Srbin. Nikad tamo nisam živio, niti sam Srbin. Lupaš gluposti.

I po meni nema nikakve razlike između RS cirkusa sa helikopterima i protjerivanju migranata do Bosanske Otoke, kada istovremeno policija USK protjeruje migrante iz Bihaća opet na entitetsku liniju.
Znaš kako kažu: "Nije majka Muju karala što se kockao, nego što se vadio". Odao te komentar u kojem se rugaš Bošnjacima i migrantima. To je bio jedan jedini komentar. U svim ostalim se strogo kriješ iza borbe za prava migranata. Više puta si tvrdio da policija USK vraća ilegalne migrante na entitetsku liniju. Da si Bošnjak kao što sigurno nisi, ne bi se tu zaustavio i morao bi dovršiti tu priču konstatacijom da se ilegalni migranti nakon intervencije policije USK opet primjenom sile iz RS-a, vrate u USK ili odu U Sarajevo, Zenicu; Kakanj, Travnik, Visoko itd. Dakle, ni jedan jedini ne ostaje u RS-u duže od dva sata. Dakle, ti jesi Srbin iz Banja Luke, radiš za IOM i veći dio radnog vremena provodiš u gradovima gdje je "najbolja vlast na svijetu". Mislim naravno na bošnjačku vlast koja dozvoljava svakom da dodje u Sarajevo, Bihać, Zenicu itd, da vršlja, da radi protiv ovog naroda, da prosjači, da hoda bez dokumenata i bez imena i prezimena, da otvara kampove ze nezakonite i ilegalne muškarce od 20 do 30 godina u sred gradova, da podržava razne NVO i humanitarne lopove i protuhe itd.
meridiyan

#22736 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Gdje je sada Kuco iz S Mosta ,dotična Odobašićka i međunarodne organizacije?!
"BILO BI BOLJE DA SAM UMRO."
Ovako je sinoć rekao Biscanin,koji je izboden nedavno od strane migranata koji su nasilno htjeli ući u kuću gdje su bile zene i on je stavio svoj život na kocku!
On je dobio račun iz kantonalne bolnice,u iznosu cca 1650 km.
Cijelim gradu je poznato, da je Hazim Majetic socijalni slučaj , da preživljava dan za danom.
Hazim Majetić nema tih para,da li će na kraju jos zbog neplaćenog računa završiti na sudu.?
Da li kantonalna bolnica, preko koje je ili bolje rečeno,u kojoj su do sada ukradeni MILIONI, može ovaj račun zanemariti.?
Gdje su medjunarodne organizacije koje plaćaju stetu koju načine migranti?
Hoće li Hazim na kraju u zatvor?!

ImageImageImage
User987

#22737 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

un1ted wrote: 04/02/2021 10:48
Da li ja treba da popijem ban radi ovog penzionera koji nema boljeg posla, nego da šilji sda propagandu? Kakav ba azil, niko od njih ne trazi alzil! Kako ce azil traziti neko bez dokumenata.

Ti kao da si pao sa neba. Nije to nikakav penzioner nego Srbin iz Banja Luke, zaposlen u IOM-u. Doduše, promigrantska propaganda mu je ponekad slična onoj iz IZ i SDA.
User987

#22738 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

meridiyan wrote: 04/02/2021 11:23 Gdje je sada Kuco iz S Mosta ,dotična Odobašićka i međunarodne organizacije?!
Ovako je sinoć rekao Biscanin,koji je izboden nedavno od strane migranata koji su nasilno htjeli ući u kuću gdje su bile zene i on je stavio svoj život na kocku!
Cijelim gradu je poznato, da je Hazim Majetic socijalni slučaj , da preživljava dan za danom.
Hazim Majetić nema tih para,da li će na kraju jos zbog neplaćenog računa završiti na sudu.?
Da li kantonalna bolnica, preko koje je ili bolje rečeno,u kojoj su do sada ukradeni MILIONI, može ovaj račun zanemariti.?

ImageImageImage
Možda hoće i u zatvor jer za razliku od svemira koji vjerovatno ima granice, bošnjačke gluposti nemaju granica. Da vidimo da li će ovaj slučaj objaviti mediji i portali koji imaju Bošnjake kao ciljanu grupu korisnika. Ne bih se iznenadio da se oglasi NIdzara Ahmetašević i podrži bolnicu u naplati liječenja za ovog našeg Bošnjaka koji se usudio spriječiti ilegalnog kriminalca da pljačka. Ta ženska je već izrazila velike sumnje kada se radi o onom ubistvu Jasmina Berovića u Otesu. Ona tvrdi da se on samoubio.
meridiyan

#22739 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

I majorizirani zakuca :!:
Čović protiv raspoređivanja migranata po cijeloj BiH: To ne dolazi u obzir :!:

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kaže da je sinoćnji razgovor s američkim ambasadorom Ericom Nelsonom bio ugodan i konstruktivan
Mi moramo u potpunosti poštivati zakone BiH, odnosno da migrant gdje uđe u BiH bude evidentiran, tu stacioniran i prema njemu da se postupa po zakonima BiH, a ne da ih puštamo da se slobodno kreću po državi i da ne znamo tko su uopće te osobe. Mi smo spremni u državnim institucijama uraditi sve što treba, izdvojiti i potrebna sredstva, ako treba promijeniti i neke zakone, ali ne da se migranti raspoređuju po cijelom teritoriju BiH. To ne dolazi u obzir, kazao je Čović.
GAU8

#22740 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by GAU8 »

meridiyan wrote: 04/02/2021 11:23 Gdje je sada Kuco iz S Mosta ,dotična Odobašićka i međunarodne organizacije?!

ImageImageImage
Neka baci dokumente i ode u migrante...
User987

#22741 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Da bi uopšte počeli sa raspetljavanjem ilegalno migrantskog čvora koji nam steže vrat, najprije moramo raskrinkati rane Nidzare Ahmetaševičke koje neumorno po medijima i mrežama šire laži u korist ilegalnih momaka bez dokumenata i imena. Treba da razotkrijemo njihove motive i izvore finansiranja. Nidžara lijepo živi, putuje i drži predavanja sve na račun ilegalnih migranata. Tu su i Haris Pašović, Damir Nikšić, Ozren Kebo. Nije teško analizom njihovih tekstova i apela za ilegalne momke, otkriti da iza toga stoji novac. Novac najlakše zaradjen u životu, ali jako smrdljiv i prljav.
Johnny_x

#22742 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Johnny_x »

User987 wrote: 04/02/2021 11:24
un1ted wrote: 04/02/2021 10:48

Ti kao da si pao sa neba. Nije to nikakav penzioner nego Srbin iz Banja Luke, zaposlen u IOM-u. Doduše, promigrantska propaganda mu je ponekad slična onoj iz IZ i SDA.
I treba dodati pomagac terorista, jer se ovdje hvalio kako je pomagao Ujgurima u kampu, a skoro sam siguran da su to Ujguri koje je Erdogoan doveo u Siriju da sire demkratiju i da se bore protiv mrskog diktatora Asada. Forumas tepsija je redovni pisao na temi Sirija i tome, preko 10 000 Ujgura je doslo u Siriju i oni nisu ratovali u ISILu vec u Al Nusri, a za zapad su oni bili umjereni pobunjenici. Nema sanse da su ti Ujguri krenuli put iz Kine, preko Bosne, pa lakse bi im bilo preko Rusije do Evrope.
visuljak

#22743 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

ImageImageImage
Ne mogu da vjerujem sta pises.
Hazim je klosar, neradnik, prevarant...koji je pokusao naplacivati migrantima smjestaj u tudjoj kuci.
spreca

#22744 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by spreca »

User987 wrote: 04/02/2021 11:45 Da bi uopšte počeli sa raspetljavanjem ilegalno migrantskog čvora koji nam steže vrat, najprije moramo raskrinkati rane Nidzare Ahmetaševičke koje neumorno po medijima i mrežama šire laži u korist ilegalnih momaka bez dokumenata i imena. Treba da razotkrijemo njihove motive i izvore finansiranja. Nidžara lijepo živi, putuje i drži predavanja sve na račun ilegalnih migranata. Tu su i Haris Pašović, Damir Nikšić, Ozren Kebo. Nije teško analizom njihovih tekstova i apela za ilegalne momke, otkriti da iza toga stoji novac. Novac najlakše zaradjen u životu, ali jako smrdljiv i prljav.
:thumbup:
Johnny_x

#22745 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Johnny_x »

User987 wrote: 04/02/2021 11:45 Da bi uopšte počeli sa raspetljavanjem ilegalno migrantskog čvora koji nam steže vrat, najprije moramo raskrinkati rane Nidzare Ahmetaševičke koje neumorno po medijima i mrežama šire laži u korist ilegalnih momaka bez dokumenata i imena. Treba da razotkrijemo njihove motive i izvore finansiranja. Nidžara lijepo živi, putuje i drži predavanja sve na račun ilegalnih migranata. Tu su i Haris Pašović, Damir Nikšić, Ozren Kebo. Nije teško analizom njihovih tekstova i apela za ilegalne momke, otkriti da iza toga stoji novac. Novac najlakše zaradjen u životu, ali jako smrdljiv i prljav.
Ona ih naziva ljudi u pokretu, nikad nece reci migrant, ilegalni migrant, kriminalac ili sta vec, to sy za nju ljudi u pokretu kojima Evropa mora otvoriti granice i ona to zahtjeva.
Evo danas izasao clanak da je porezna podnjela prijavu protiv djevojke koja je primala donacije vezano za cuke, nije uplatila porez na tu donaciju. Treba apelovati na vlasti ds provjeravaju zakonitost ovih udruzenja, jesu li izmirili svoje obaveze prema drzavi itd. Njih kad se rijesimo, rjesavamo se ove migrantske propagande, kako su oni jadni i napceni ljudi koji ovdje samo prolaze, a ne kriminalci i lezihljebovici koji krse sve moguce zakone.
Chloe
Photo mod

#22746 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

visuljak wrote: 04/02/2021 11:48

ImageImageImage
Hazim je klosar, neradnik, prevarant...koji je pokusao naplacivati migrantima smjestaj u tudjoj kuci.
Bišćanin Hazim Majetić prvi napao migrante, nakon čega je izboden

Prije nego je izboden, Bišćanin Hazim Majetić je dvaput fizički napao migrante, saznaje Istraga.ba. Kada je fizički nasrnuo na djevojku iz Maroka, tražeći seks, migranti su upotrijebili nož i nanijeli mu teške tjelesne povrede. Majetović je, prethodno, od njih naplaćivao korištenje napuštene kuće u tom bihaćkom naselju. Sve su to utvrdili i pripadnici MUP-a USK-a, što je navedeno u izvještaju dostavljenom Tužilaštvu tog kantona.

https://cazin.ba/bihac-uhapseni-migrant ... amiri-dug/

“Utvrđeno je da su migranti Fatim Maydobi i njen suprug boravili u napuštenoj kući gdje je kod istih došao oštećeni Majetić Hazim i koji je fizički napao Fatim Maydobi iz razloga što njen suprug istom nije davao novac, a koji su mu, po izjavama, davali ranije. U pokušaju da odbrani svoju suprugu, drugoprijavljeni je stupio u fizički kontakt sa oštećenim nakon čega je oštećeni napustio kuću”, piše, pored ostalog, u Izvještaju MUP-a USK.
Nakon što je Majetović otišao iz kuće, tu je došao još jedan Marokanac koji je donio hranu Fatim Maydobi i njenom suprugu. Međutim, Hazim Majetić se ponovo vratio u napuštenu kuću i ponovo se sukobio sa migrantima, nakon čega ga je Marokanac koji je donio hranu ubo kuhinjskim nožem. Marokanci su, potom, Majetića izgurali iz kuće a na ulici su mu pomoć pružili stanovnici tog naselja. Prilikom uviđaja, pripadnici MUP-a USK-a su pronašli nož kojim je uboden Majetović.

Image

Podsjećamo, brojni mediji u BiH su izvijestili da je Majetović “još jedna žrtva migranata” koji siju strah ulicama Bihaća. Istraga je prvog dana objavila da su migranti izjavili da je Majetović seksualno uznemiravao jednu od migrantica koje su živjele u tom naselju. Sve je to sada potrđeno u izvještaju MUP-a USK. Hazim Majetić je, objavljivali smo, osoba koja ima policijski dosje. On je 2010. godine hapšen zajedno sa svojom majkom Razijom zbog sumnje da su njih dvoje ubili, a potom sjekirom iskasapili svoju komšinicu čiji su leš kasnije bacili u Unu. Njegova majka je osuđena, dok je Hazim Majetić oslobođen s obzirom na to da, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina. Kasnije je osuđivan i za nasilničko ponašanje. Sve osude su mu izbrisane iz kaznene evidencije.

istraga.ba
meridiyan

#22747 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Veze ti o zivotu nemas kad je Hazim u pitanju. Samo nastavi slusati Avdu Avdica i izmisljotine SDA proljeva da opravdaju migrante. Niko ziv ti u Bihacu nece reci ruznu rijec o ovom momku.
Nit je klosar, niti neradnik i prevarant, nego je vrijedan i pozrtvovan, nikoga nije prevario i svi imaju u njega neograniceno povjerenje za bilo sta.
Da si ti imao djetinjstvo kao on ne bi ovakve notorne lazi ni pisao.
Al eto, tebi Avdo rekao da je klosar. :gunjastajl:
meridiyan

#22748 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Chloe wrote: 04/02/2021 12:11

istraga.ba
Vidi, vidi, ko nam dos'o! Kladuska mama! :D
Chloe
Photo mod

#22749 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

meridiyan wrote: 04/02/2021 12:17
Chloe wrote: 04/02/2021 12:11

istraga.ba
Vidi, vidi, ko nam dos'o! Kladuska mama! :D
Bišćanin Hazim Majetić prvi napao migrante, nakon čega je izboden

Prije nego je izboden, Bišćanin Hazim Majetić je dvaput fizički napao migrante, saznaje Istraga.ba. Kada je fizički nasrnuo na djevojku iz Maroka, tražeći seks, migranti su upotrijebili nož i nanijeli mu teške tjelesne povrede. Majetović je, prethodno, od njih naplaćivao korištenje napuštene kuće u tom bihaćkom naselju. Sve su to utvrdili i pripadnici MUP-a USK-a, što je navedeno u izvještaju dostavljenom Tužilaštvu tog kantona.

https://cazin.ba/bihac-uhapseni-migrant ... amiri-dug/

“Utvrđeno je da su migranti Fatim Maydobi i njen suprug boravili u napuštenoj kući gdje je kod istih došao oštećeni Majetić Hazim i koji je fizički napao Fatim Maydobi iz razloga što njen suprug istom nije davao novac, a koji su mu, po izjavama, davali ranije. U pokušaju da odbrani svoju suprugu, drugoprijavljeni je stupio u fizički kontakt sa oštećenim nakon čega je oštećeni napustio kuću”, piše, pored ostalog, u Izvještaju MUP-a USK.
Nakon što je Majetović otišao iz kuće, tu je došao još jedan Marokanac koji je donio hranu Fatim Maydobi i njenom suprugu. Međutim, Hazim Majetić se ponovo vratio u napuštenu kuću i ponovo se sukobio sa migrantima, nakon čega ga je Marokanac koji je donio hranu ubo kuhinjskim nožem. Marokanci su, potom, Majetića izgurali iz kuće a na ulici su mu pomoć pružili stanovnici tog naselja. Prilikom uviđaja, pripadnici MUP-a USK-a su pronašli nož kojim je uboden Majetović.

Image

Podsjećamo, brojni mediji u BiH su izvijestili da je Majetović “još jedna žrtva migranata” koji siju strah ulicama Bihaća. Istraga je prvog dana objavila da su migranti izjavili da je Majetović seksualno uznemiravao jednu od migrantica koje su živjele u tom naselju. Sve je to sada potrđeno u izvještaju MUP-a USK. Hazim Majetić je, objavljivali smo, osoba koja ima policijski dosje. On je 2010. godine hapšen zajedno sa svojom majkom Razijom zbog sumnje da su njih dvoje ubili, a potom sjekirom iskasapili svoju komšinicu čiji su leš kasnije bacili u Unu. Njegova majka je osuđena, dok je Hazim Majetić oslobođen s obzirom na to da, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina. Kasnije je osuđivan i za nasilničko ponašanje. Sve osude su mu izbrisane iz kaznene evidencije.

istraga.ba

Ne širi dezinformacije! I ne utjeravaj u laž one koji znaju bolje od tebe neke slučajeve. :D

Mogla bi ići prijava na klix forum zbog širenja mržnje, rasizma itd.
visuljak

#22750 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

meridiyan wrote: 04/02/2021 12:12

Veze ti o zivotu nemas kad je Hazim u pitanju. Samo nastavi slusati Avdu Avdica i izmisljotine SDA proljeva da opravdaju migrante. Niko ziv ti u Bihacu nece reci ruznu rijec o ovom momku.
Nit je klosar, niti neradnik i prevarant, nego je vrijedan i pozrtvovan, nikoga nije prevario i svi imaju u njega neograniceno povjerenje za bilo sta.
Da si ti imao djetinjstvo kao on ne bi ovakve notorne lazi ni pisao.
Al eto, tebi Avdo rekao da je klosar. :gunjastajl:
A sta ako sam iz Bihaca?
Locked