Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Tito_i_Partija

#53126 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Bloo wrote: 01/02/2021 22:53
chakany wrote: 01/02/2021 22:38 Joj vidim spominjete Denzela i kako često glumi u filmovima, a niko ne spominje Liam Neesona koji uvijek glumi u istim filmovima :-)
Pogledaš jedan njegov film, pogledao si skoro sve.
Taken, Taken 2, Taken 3, onda onaj Non Stop isto neko spašavanje putnika u avionu, onda onaj The Commuter (ako sam dobro napisao naziv filma), isto spašavanje putnika, ali ovaj put u vozu. Zapravo, The Commuter traži nekoga u vozu, ma hajde isti fazon :lol:
Jedino mi je možda onaj The Unknown bio solidan njegov, pa i Taken prvi dio.
Onda i u onom The Cold Pursuit (čija je norveška ujedno i originalna verzija daleko bolja od američke verzije) isto je otac koji ganja neku osvetu i pravdu :-) .
Eh da, vidio sam da je glumio i u nekoj drami Ordinary Love, ali nisam gledao taj film. Eto malo se pomakao od istih uloga, ali opet je to tanko.
Mislim da je on na vrhu liste, njega ste trebali staviti prvog kad ste raspravljali o tim glumcima koji glume u svemu i svačemu.
Onda pogledaj njegove starije filmove...
The Haunting
Suspect
Schindler's List

Ne, ne....to mjesto je rezervisano za Nicka Cagea :oops:
Suspect i Lista apsolutno, al' The Haunting je bio grozan film koji je totalno ukalj'o svog odlicnog prethodnika iz 60-tih. Bolje ubaci Batman Begins i Kingdom of Heaven (director's cut). :razz:
Tito_i_Partija

#53127 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote: 02/02/2021 00:39
_BataZiv_0809 wrote: 02/02/2021 00:35 Haj izvuci prosjek nominacija za kipic na osnovu broja snimljenih filmova. :D
Denzel ima nominaciju za oskara u 17% svojih filmova, Lewis u 28%.

Da je dramatična razlika i nije, s obzirom da je Denzel snimio duplo više filmova.
Otkud bas ti, od svih forumasa, plasiras toliko vrijednosti u Oscare? Ozbiljnu trolu furas majstore. :-D
Tito_i_Partija

#53128 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 01/02/2021 23:44 Oj kako cu Gangstera zaboravit :-)
Sto se tice gangsterskih filmova, American Gangster je sa dna kace.
Tito_i_Partija

#53129 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 02/02/2021 01:43
Tito_i_Partija wrote: 01/02/2021 20:45
Dok Cage-ovi filmovi mozda jesu trash, al' taj covjek ima toliko fantasticnu i nepredvidivu energiju da ja stvarno nemam pojma sta me ceka kad sjednem da gledam njegov film. Ustvari, znam da ce film vjerovatno bit' gola karina, al' znam i to da ce njegov performans, ma kakav god on bio, opravdat' svo vrijeme sto provedem uz taj film. K'o Denzel i Bruce, i on isto radi za cek, al' za razliku od njih, frajer maksimalno radi za svoju isplatu.
Eh to druže. :thumbup: Ta njegova manijakalna energija kada je kanališe u kombinaciji sa dobrim materijalom zna pružiti fenomenalne
rezultate i rasturiti kao u Mandy, Adaptation, Wild At Heart, Leaving Las Vegas ili Raising Arizona. Da, ima tonu smeća, ali kada je sjajan
onda je jebeno sjajan.
Pa cak ni Denzelovi akcioni filmovi ne mogu u istu recenicu sa Cage-ovim. The Rock, Con Air, Kick-Ass svi bolji od Denzelovih. :-D
dale cooper

#53130 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 02/02/2021 03:54
Tito_i_Partija wrote: 01/02/2021 20:45
Dok Cage-ovi filmovi mozda jesu trash, al' taj covjek ima toliko fantasticnu i nepredvidivu energiju da ja stvarno nemam pojma sta me ceka kad sjednem da gledam njegov film. Ustvari, znam da ce film vjerovatno bit' gola karina, al' znam i to da ce njegov performans, ma kakav god on bio, opravdat' svo vrijeme sto provedem uz taj film. K'o Denzel i Bruce, i on isto radi za cek, al' za razliku od njih, frajer maksimalno radi za svoju isplatu.
Eh to druže. :thumbup: Ta njegova manijakalna energija kada je kanališe u kombinaciji sa dobrim materijalom zna pružiti fenomenalne
rezultate i rasturiti kao u Mandy, Adaptation, Wild At Heart, Leaving Las Vegas ili Raising Arizona. Da, ima tonu smeća, ali kada je sjajan
onda je jebeno sjajan.
Pa cak ni Denzelovi akcioni filmovi ne mogu u istu recenicu sa Cage-ovim. The Rock, Con Air, Kick-Ass svi bolji od Denzelovih. :-D
Da, Nic je jedno vrijeme, posebice u drugoj polovini 90-tih i početkom 00-tih, bio snažno action blockbuster ime. Spomenuti
filmovi su i danas itekako zabavni i gledljivi. :D
Tito_i_Partija

#53131 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 02/02/2021 04:23
Tito_i_Partija wrote: 02/02/2021 03:54

onda je jebeno sjajan.
Da, Nic je jedno vrijeme, posebice u drugoj polovini 90-tih i početkom 00-tih, bio snažno action blockbuster ime. Spomenuti
filmovi su i danas itekako zabavni i gledljivi. :D
Ono sto drugarica omarka ne razumije je da covjek ima nevjerovatan "range", puno veci od Denzelovog. Akcija, komedija, horor, triler, romansa...covjek je ba pres'o svaki zanr najmanje dva-tri puta i nikad ga nije bilo strah da proba nesto novo...ni kad je bio na vrhu svijeta, a pogotovo ne sad. Zato ga postujem i cijenim, covjek je oduvijek im'o muda da radi ono sto hoce, i za svaku ulogu je dao 100%.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#53132 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

90minut wrote: 02/02/2021 00:58
Za Fences su ga pokrali malo je reci.
Pokrali ga nisu, vala je i Casey bio maestralan u Manchester by the sea. Ali mogao je i Denzel hladno dobiti i to takodjer ne bi bilo nezasluzeno.

I samo da se ispravim za Black Mass, Depp bi ipak bio u konkurenciji godinu prije La la Landa, dakle 2016. sa Di Capriovim Povratnikom, Carstonovim Trumbom, Damonvim Marsovcem, Fassbenderovim Jobsom i Remayaneovom Danskom curom.....hmmmm Depp bi tu meni bio najveci favorit rame uz rame sa Danskom curom, ali dobro znamo da je tad Di Caprio morao dobiti kipic :-)
Better Man

#53133 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Better Man »

Evo razvezala se priča o glumcima i njihovim fimovima i koji je bolji, a koji je lošiji. Po meni jedan od najvećih filmskih umjetnika u svakom pogledu je Clint Eastwood. Lik se dokazao i kao glumac i kao redatelj. Ne znam da je išta loše snimio i napravio u karijeri. Kad misliš da ništa više ne može ponuditi iznenadite odličnim filmom. Isprobao se u svim žanrovima i to jednako uspješno. Možda od svih glumaca ima najkonstantniju karijeru.
Last edited by Better Man on 02/02/2021 09:56, edited 1 time in total.
Porodice Foht

#53134 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Porodice Foht »

Better Man wrote: 02/02/2021 09:16 Evo razvezala se priča o glumcima i njihovim fimovima i koji je bolji, a koji je lošiji. Po meni jedan od najvećih filmskih umjetnika u svakom pogledu je Clint Eastwood. Lik se dokazao i kao glumac i kao redatelj. Ne znam da je ištra loše snimio i napravio u karijeri. Kad misliš da ništa više ne mopže ponuditi iznenadite odličnim filmom. Isprobao se u svim žanrovima i to jednako uspješno. Možda od svih glumaca ima najkonstantniju karijeru.
Da. Snimiti onako mator glavnu rolu u filmu The Mule u 90-oj haman godini je nevidjeno u filmskoj industriji.
Point.

#53135 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Ne znam je li pojedini bacaju trole ili su fakat ozbiljni sa tvrdnjama da je Denzel štancaroš kao i Cage, te da je ovaj drugi bolji glumac jer glumi na fazonu daj šta daš?

Cage je postao parodija samog sebe, kao i Bruce Willis. Iz štancaroša su prešli u trašove. Stavljajti Denzela u isti saf sa njima je svetogrđe bez premca.

Kad smo kod traša, dodao bih tu i John Cuscaka. Nakon 2012 frajer propao.
Better Man

#53136 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Better Man »

Porodice Foht wrote: 02/02/2021 09:26
Better Man wrote: 02/02/2021 09:16 Evo razvezala se priča o glumcima i njihovim fimovima i koji je bolji, a koji je lošiji. Po meni jedan od najvećih filmskih umjetnika u svakom pogledu je Clint Eastwood. Lik se dokazao i kao glumac i kao redatelj. Ne znam da je išta loše snimio i napravio u karijeri. Kad misliš da ništa više ne može ponuditi iznenadite odličnim filmom. Isprobao se u svim žanrovima i to jednako uspješno. Možda od svih glumaca ima najkonstantniju karijeru.
Da. Snimiti onako mator glavnu rolu u filmu The Mule u 90-oj haman godini je nevidjeno u filmskoj industriji.
Još je on režiser i producent filma.
90minut

#53137 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Dobar the little things, little things su mu i trebale da bi bio odlican samo eto..

Leto uvjerljiv baš, na kraju i jeste pošteno ovih 6.5.
dale cooper

#53138 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Point. wrote: 02/02/2021 09:38 Ne znam je li pojedini bacaju trole ili su fakat ozbiljni sa tvrdnjama da je Denzel štancaroš kao i Cage, te da je ovaj drugi bolji glumac jer glumi na fazonu daj šta daš?

Cage je postao parodija samog sebe, kao i Bruce Willis. Iz štancaroša su prešli u trašove. Stavljajti Denzela u isti saf sa njima je svetogrđe bez premca.

Cage zaista snima gomilu treša i nije ni blizu Denzela što se tiče ujednačenosti izbora filmova i odrađenih uloga.
Ali ono što ja govorim je da kada je briljantan onda je Cage prokleto briljantan i obara na guzicu. Što, meni lično, sa Denzelom
nikada nije bio slučaj. Ali to je opet samo moje mišljenje.
Point.

#53139 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

dale cooper wrote: 02/02/2021 12:22
Point. wrote: 02/02/2021 09:38 Ne znam je li pojedini bacaju trole ili su fakat ozbiljni sa tvrdnjama da je Denzel štancaroš kao i Cage, te da je ovaj drugi bolji glumac jer glumi na fazonu daj šta daš?

Cage zaista snima gomilu treša i nije ni blizu Denzela što se tiče ujednačenosti izbora filmova i odrađenih uloga.
Ali ono što ja govorim je da kada je briljantan onda je Cage prokleto briljantan i obara na guzicu. Što, meni lično, sa Denzelom
Ja, da budem iskren, nemam takvo iskustvo sa Cageom. Imao je solidnih filmova i uloga, al meni ni jedan wow.

Što reče Omarka, da bi finansirao privatni otok i kosti dinosaura, snima bilo šta i time se srozao kao glumac i to će mu, na žalost, ostati legacy kada jednog dana preseli na Vječna Lovišta. Šteta, jebiga.
dale cooper

#53140 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Point. wrote: 02/02/2021 12:47
dale cooper wrote: 02/02/2021 12:22

Ja, da budem iskren, nemam takvo iskustvo sa Cageom. Imao je solidnih filmova i uloga, al meni ni jedan wow.

Što reče Omarka, da bi finansirao privatni otok i kosti dinosaura, snima bilo šta i time se srozao kao glumac i to će mu, na žalost, ostati legacy kada jednog dana preseli na Vječna Lovišta. Šteta, jebiga.
To stoji. Međutim njegovi vrhunci (a spomenuli smo ih i ja i kolega tito) su poprilično jebeno visoko. A na tu činjenicu ne bi trebalo da
utiču gomila sranja od filmova koje je akumulirao kao i njegov privatni život. Nije jedini koji je lovu ulupao na gluposti. Johnny Depp
je poprilično cijenjen iako je jednako kao Cage lovu spičkao na gluposti i došao na rub bankrota.
omar little

#53141 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote: 02/02/2021 03:33
Nije mi cilj da se svadjam, nego da ti malo dignem pritisak (kako samo ja to znam :-D ), i da potegnem raspravu. Cekam te evo mjesecima da stagod malo opsirnije prozborimo. :-D
ne znam gdje si nasao buniku u dijaspori, ali si je se zasiguno najeo ako si pomislio da cu se upustati u ovakvu raspravu s tobom o jebenom denzelu i kejdzu. saberi se. cao.
90minut

#53142 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Ne snima on da bi finansirao otok što je kupio ja koliko znam on je to sve izgubio + je u dugovima preko toga jer su ga zajebali savjetnici..

Dakle lik snima da bi se izvukao iz dugova i da ne bi otisao u zatvor.
Tito_i_Partija

#53143 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote: 02/02/2021 13:06
Nije mi cilj da se svadjam, nego da ti malo dignem pritisak (kako samo ja to znam :-D ), i da potegnem raspravu. Cekam te evo mjesecima da stagod malo opsirnije prozborimo. :-D
ne znam gdje si nasao buniku u dijaspori, ali si je se zasiguno najeo ako si pomislio da cu se upustati u ovakvu raspravu s tobom o jebenom denzelu i kejdzu. saberi se. cao.
Sta to fali raspravi? Kulturna, bez vrijedjanja, argumenti i kontraargumenti. Dobar dio forumskog pucanstva se umijes'o, i svi fino pricaju bez ikakve ljutnje.

A kad kazem da "hocu da ti malo dignem pritisak", to ne znaci da hocu namjerno da te isfrustriram, nego da znam iz nase istorije da brzo izgubis zivce. Sto je steta, jer stvarno volim s tobom pricat'.

Al' nema frke, ako je toliko veliki problem, idi pa se cujemo drugi put. Nadam se da ces bit' cesci gost na ovom forumu. :)
Nadzornik

#53144 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Nadzornik »

Better Man wrote: 02/02/2021 09:16 Evo razvezala se priča o glumcima i njihovim fimovima i koji je bolji, a koji je lošiji. Po meni jedan od najvećih filmskih umjetnika u svakom pogledu je Clint Eastwood. Lik se dokazao i kao glumac i kao redatelj. Ne znam da je išta loše snimio i napravio u karijeri. Kad misliš da ništa više ne može ponuditi iznenadite odličnim filmom. Isprobao se u svim žanrovima i to jednako uspješno. Možda od svih glumaca ima najkonstantniju karijeru.
Slazem se a njegov nasljednik moze biti samo Tom Hanks,glumac koji je jednostavno fenomenalan.
Izabrati najlosiji scenarijo,loseg rezisera,nikakvu pricu i iz takvog jednog velikog smeca bi Tom Hanks kao glavni glumac pobrao sve lovorike i film izvukao na pijadestal nominacije za Oskara.
To moze malo koji glumac a medju njima je zasigurno na prvom mjestu Tom Hanks.
chakany

#53145 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

Baš nešto razmišljam kad nam odu: Clint Eastwood, Woddy Allen, Judi Dench i Maggie Smith, koliko će samo izgubiti filmska umjetnost, pa i mi, koji volimo gledati njihove uloge u filmovima.
90minut

#53146 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Kakvi oni uzimaju samo mjesto novoj generaciji koja je i bolja koliko ima samo likova poput Ari Astera koji ne mogu doci na red jer cekaju da se ovi povuku.
kakavdanakneiskustvu

#53147 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

chakany wrote: 02/02/2021 14:32 Baš nešto razmišljam kad nam odu: Clint Eastwood, Woddy Allen, Judi Dench i Maggie Smith, koliko će samo izgubiti filmska umjetnost, pa i mi, koji volimo gledati njihove uloge u filmovima.
Mckellen,Hopkins
omar little

#53148 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote: 02/02/2021 13:52
Sta to fali raspravi? Kulturna, bez vrijedjanja, argumenti i kontraargumenti. Dobar dio forumskog pucanstva se umijes'o, i svi fino pricaju bez ikakve ljutnje.

A kad kazem da "hocu da ti malo dignem pritisak", to ne znaci da hocu namjerno da te isfrustriram, nego da znam iz nase istorije da brzo izgubis zivce. Sto je steta, jer stvarno volim s tobom pricat'.

Al' nema frke, ako je toliko veliki problem, idi pa se cujemo drugi put. Nadam se da ces bit' cesci gost na ovom forumu. :)
now i feel like a fucking asshole. fajn, zasluzeno. isprike na nepotrebno kratko-fitiljnom odgovoru. :)

ajd da probam ovako. nemam puno vremena za forumanje ovih dana i to sto imam mi se ne trosi na raspravu o denzelu i kejdzu jer ni prvi a posebice drugi mi nisu toga vrijedni. ni slucajno ne jos za dekonstrukciju od recenicu po recenicu, kao da je rasprava o modern monetary theory. kejdz me ni najmanje ne zanima, denzel mi je okej, at best. ni blizu brda za koje sam voljna ginuti (gdje ginuti znaci trositi ograniceno vrijeme). jel moze ovako? :)
ExNihilo

#53149 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

MMT je sranje. Just saying. :oops:
Tito_i_Partija

#53150 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote: 02/02/2021 19:03
Tito_i_Partija wrote: 02/02/2021 13:52

now i feel like a fucking asshole. fajn, zasluzeno. isprike na nepotrebno kratko-fitiljnom odgovoru. :)

ajd da probam ovako. nemam puno vremena za forumanje ovih dana i to sto imam mi se ne trosi na raspravu o denzelu i kejdzu jer ni prvi a posebice drugi mi nisu toga vrijedni. ni slucajno ne jos za dekonstrukciju od recenicu po recenicu, kao da je rasprava o modern monetary theory. kejdz me ni najmanje ne zanima, denzel mi je okej, at best. ni blizu brda za koje sam voljna ginuti (gdje ginuti znaci trositi ograniceno vrijeme). jel moze ovako? :)
Naravno da moze. I ja sam se mozda uhvatio za nesto sto nisam treb'o, ili mozda nisam treb'o na taj nacin, al' cesto tako pocnem nesto pricat' sa Nihom i Dejlom iz cista mira, impromptu discussion without an afterthought. Jebiga, tako ti je kad si clan naseg kluba. :-D

Al' k'o sto rekoh, nema nikakve frke i sve je u redu. :)
Post Reply