Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
User987

#22626 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Meridiyan..... U svemu se slažemo samo što si ti još bolje opisao problem. Možda sam naivan, ali mi zaista djeluje nevjerovatno da SDA sa Bakirom Izetbegovićem ne vidi šta se može desiti. Spasili smo u ratu što se dalo spasiti. Nije idealno, ali imamo državu. Šta je to u SDA ili Bakiru Izetbegoviću da ne shvataju koliku opasnost krije ova invazija? Sve se pitam da li je njima možda i svejedno ko živi na prostoru pod njihovom kontrolom pod uslovom da je po vjeri musliman? Oni svakako i ne uzimaju ozbiljno nijednog ateistu sa muslimanskim imenom. Izvanredan primjer njihovog odnosa prema ovom problemu je bio slučaj kada je ilegalni migrant uhvaćen u kradji na Otoci, u tržnom centru. SDA se tom prilikom iznenada oglasila poslije dvogodišnje šutnje i zaprijetila zaštitaru koji je priveo migranta. Istini za volju treba reći i da ostali bošnjački političari uglavnom šute, a pojedini intelektualci otvoreno brane ilegalne migrante. Ponekad poželim da se crne prognoze ostvare jer narod koji se ne zna i ne želi braniti, ne zaslužuje ni da postoji. Znam da će sad neki idiot reći da smo se u ratu znali odbraniti. Vjerujte mi da kao svjedok i učesnik tog rata mogu tvrditi da smo se i tada počeli braniti tek kada nam je bukvalno zaprijetio nestanak.
belfy

#22627 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by belfy »

Palmalma wrote: 31/01/2021 20:36 ...
ko te ranio '88. ba i gdje? reci da te osvetimo dok je svjeze...
User987

#22628 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Za one koji znaju pročitati izmedju redova šta ovo znači za Bošnjake jer su ilegalni migranti kod Bošnjaka.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/profeso ... /210131086
maiya

#22629 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Zaključak: Od područja gdje su Bošnjaci nastat će rezervat, nešto poput Palestine tj. jedan fini križarski pohod gdje ćemo biti proglašeni teroristima, sve zbog migranata i političara.
visuljak

#22630 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

Sada ce se skrajati plan novog genocida prevencije radi.
Nasim komsijama je to normalno. Stari izvrsioci su jos zivi tako da ni plan nije tesko ostvariti.
Valja malo polomiti zube ili sto bi rekli, skupo prodati kozu.

Sve ovo je sarkazam. Prije ce stvar rijesiti odlazak susjeda u jednom pravcu i IMT za komsije nego stvaranje geta.
biscanka2

#22631 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Uf, ovaj dvadeset godina (a vjerovatno bar dvije godine ilegalno po svijetu talasa) a vec profesor engleskog. :lol:
U nekom video snimku takodje jedan (u Kladusi smjesten) isprica da je bio par godina u Ameriki ali je morao napustiti i kako rece tamo je kao profesor plivanja radio. :sad:
U nas u komsiluku zivi stariji egipcanin" inzinjer" ozenjen sa njemicom. Sto taj zna na oci slagati to ni par konja povuci nebi moglo. Inzinjera po njemackoj fali a on kao pomocni radnik u nekom lageru radi.

https://youtu.be/E-d4Eqhldog
irac300

#22632 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by irac300 »

belfy wrote: 31/01/2021 22:28
Palmalma wrote: 31/01/2021 20:36 ...
ko te ranio '88. ba i gdje? reci da te osvetimo dok je svjeze...
Sad se dvoumim, @CRT kao transgender ili @sadeta sa svekrvinim nalogom? :? :D
meridiyan

#22633 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

LIPA

115.000 Nudel-Packungen (tjestenina) - donacija Adriatic Group sa sjedistem u Becu

meridiyan

#22634 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

A kad dodje proljece onda ce se aktivirati lovacka drustva
Koji ce nam klinac flora i fauna

Image Image
Cherry-Cherry

#22635 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

maiya wrote: 31/01/2021 23:30 Zaključak: Od područja gdje su Bošnjaci nastat će rezervat, nešto poput Palestine tj. jedan fini križarski pohod gdje ćemo biti proglašeni teroristima, sve zbog migranata i političara.
Od kada ja ovo govorim... Vehabije, pa migranti, šta nam je sljedeće... Nema šta nam se neće prikačiti samo zbog vjerske poveznice.
invincible1921

#22636 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by invincible1921 »

Palmalma wrote: 31/01/2021 14:15
User987 wrote: 31/01/2021 10:29
Palmalma wrote: 31/01/2021 00:06 Jao, gluposti.
Kao da su Bosnjaci narod koji je ikada ikome pomogao. Ne daj ti Boze zavisiti od bosnjacke pomoci, pa nama je zao onoga sto pojedemo. Nema gorih ljudi na dunjaluku.
Sve svoje frustracije, zbog neznanja da izgrade drzavu dostojnu covjeka, lijece mrznjama prema drugima, a svoju djecu salju da pjevaju na Zvezdama granda - u Prestolnicu genocida. I sa tim se ponose.
Malo su preteške optužbe iako znam da si Bošnjakinja. Pokušat ću odgovoriti. Na ovoj ruti jedino Bošnjaci individualno pomažu ilegalnim migrantima. Da nije tako zar bi ilegalni momci po cijeli dan stajali ili sjedili u Sarajevu ispred svakog granapa, pekare, na raskrsnicama itd. Kada bi se mogao znati podatak o prikupljenom novcu na taj način, vjeruj mi da bi se iznenadila.
Mi za sebe često kažemo to što i ti kažeš: "Nema gorih ljudi na dunjaluku". To je izraz autošovinizma, ali pitanje je koliko ima veze sa istinom. Istorija se poigravala sa nama. Kada shvatimo da smo Bošnjaci, da imamo svoj interes koji je neodvojivo vezan za opstanak BiH, bit ćemo i bolji ljudi.
Nalazimo se u prokletoj situaciji da se borimo za državu koju dva druga naroda u ovom trenutku ne vole. Imamo i svojih promašaja, korupcije itd. Pogrešno su neki, zna se i koji, uvjerili narod da je vjera islam najvažnija. A najvažnija je država i to sekularna, a ne vjerska. Islamska zajednica rukovodeći se činjenicom da su ilegalni migranti muslimani, pomaže migrantima ne vodeći računa o posljedicama po državu i Bošnjake. Teško je to pomiriti.
Ja sam sa 14 godina, kao ranjenik, morala izaci iz Sarajeva. Nastaniti se u Danskoj i proci citav jedan ciklus u svom zivotu, da bi stala na vlastite noge i nafaku. Danas sam opet u Sarajevu, gdje zivim i radim. 25 godina moga zivota i rada u Danskoj i ovih posljednijh osam u Sarajevu jasno mi ukazuju gdje je problem.
Bosnjaci, hm! U Danskoj jedina stvar u kojoj si ovisan o Bosnjacima je upravo Islamska zajednica, ili kako to oni gore imenuju Bosnjacki kulturni centri - kada bi znao koja je tu borba izmedju samih Bosnjaka od toga ko ce biti predsjednik, sekretar, blagajnik.... kako se lova dijeli i nestaje... zacudio bi se. Ne daj ti Boze da ti sta od njih zatreba. E, to su Bosnjaci.

Migranti, sto se tice BiH tu je zakazala vlast (koja ili je pokrala lovu namjenjenu za migrante ili nema pojma kako to polje urediti) i (ne)svjesno ovaj izbezumljeni Bosnjacki narod gura u otvorenu mrznju prema migrantima.
Bez imalo zadrske sa cistog srca i savjesti cu reci da od sve balkanske bagre Bosnjaci su daleko al dalekooo najsobrocjniji narod...

Mozda smo glupi i lijeni al u predjenjima sa losim osobjnama ostalih smo andjeli..
GAU8

#22637 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by GAU8 »

Cherry-Cherry wrote: 01/02/2021 17:35
maiya wrote: 31/01/2021 23:30 Zaključak: Od područja gdje su Bošnjaci nastat će rezervat, nešto poput Palestine tj. jedan fini križarski pohod gdje ćemo biti proglašeni teroristima, sve zbog migranata i političara.
Od kada ja ovo govorim... Vehabije, pa migranti, šta nam je sljedeće... Nema šta nam se neće prikačiti samo zbog vjerske poveznice.
Ko je birao politicare???? Marsovci!?!?!?

Kako posijes, tako ces pojesti :run:
cimara

#22638 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

meridiyan wrote: 01/02/2021 17:09 A kad dodje proljece onda ce se aktivirati lovacka drustva
Koji ce nam klinac flora i fauna

Image Image
Čudi me kako Plješevica još nije planula. :-)
Cherry-Cherry

#22639 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

GAU8 wrote: 01/02/2021 17:52

Jesmo birali političare (ako izuzmemo krađu glasova), ali smo većinom protiv migranata.
Nisu ljudi glasali za političare, da bi im ovi doveli migrante, nego iz nekih drugih razloga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22640 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Fuj gadovi :-)
sinuhe

#22641 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sinuhe »

biscanka2 wrote: 01/02/2021 14:09 Uf, ovaj dvadeset godina (a vjerovatno bar dvije godine ilegalno po svijetu talasa) a vec profesor engleskog. :lol:
U nekom video snimku takodje jedan (u Kladusi smjesten) isprica da je bio par godina u Ameriki ali je morao napustiti i kako rece tamo je kao profesor plivanja radio. :sad:
U nas u komsiluku zivi stariji egipcanin" inzinjer" ozenjen sa njemicom. Sto taj zna na oci slagati to ni par konja povuci nebi moglo. Inzinjera po njemackoj fali a on kao pomocni radnik u nekom lageru radi.

https://youtu.be/E-d4Eqhldog
Zasto se ovaj domaci decko predstavlja kao Iranac?
GAU8

#22642 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by GAU8 »

Cherry-Cherry wrote: 01/02/2021 18:30

Jesmo birali političare (ako izuzmemo krađu glasova), ali smo većinom protiv migranata.
Nisu ljudi glasali za političare, da bi im ovi doveli migrante, nego iz nekih drugih razloga.
Pogresan odgovor.
Cherry-Cherry

#22643 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

GAU8 wrote: 01/02/2021 19:13
Cherry-Cherry wrote: 01/02/2021 18:30

Pogresan odgovor.
Kako za koga.
visuljak

#22644 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

Glasaju samo uhljebi.
meridiyan

#22645 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

:thumbup:

User987

#22646 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Najprije mudžahedini u ratu (knjiga "Garibi" Esada Hećimovića), a poslije rata vehabije, zatvorena arapska naselja napravljena nezakonito, i sada ilegalni migranti iz islamskih zemalja. Sve braneći vjeru i boreći se za vjeru, SDA nam je na vrat natovarila stigmu islamista i radikala. Stavili su nam metu na ledja. Ovo treba razumjeti, a da bi se razumjelo mora se poznavati mladomuslimanska ideologija i posebno Alija Izetbegović. Jednom prilikom je Alija rekao: "Oni (tj. Evropa) nas moraju priznati kao muslimane". Meni je ova rečenica uvijek zvučala inadžijski. Ali, kome tjerati inat? Kršćanskoj Evropi da inat tjera dva miliona muslimana iz BiH? A ti isti muslimani koji u ogromnoj većini nisu radikalni, potpuno zavise od Evrope. Možda je sada kasno jer trebali smo se odavno osloboditi Alijinog nasljedja. Profesor Esad Duraković je bio kristalno jasan u jednom tekstu: "Sve što naprave ilegalni migranti u BiH, mi ćemo snositi odgovornost i trpjeti posljedice". Sjetimo se Mevlida Jašarevića koji je 2011. ispalio 105 metaka na američku ambasadu u Sarajevu i teško ranio jednog našeg policajca. Došao je iz Srbije kao srbijanski državljanin da puca u Sarajevu po Amerikancima. Zamislite, ovaj podlac nije otišao u Beograd da puca po ambasadi. Ko je zbog njegovog čina snosio posljedice? Zar je nemoguće da ovako nešto ne ponovi neki ilegalni migrant, dojučerašnji isilovac? Neka nam je Bog na pomoći jer koliko vidim, bošnjački političari kada je riječ o ilegalnim momcima spavaju kao bebe.
visuljak

#22647 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

User987 wrote: 01/02/2021 22:19
Najprije mudžahedini u ratu (knjiga "Garibi" Esada Hećimovića), a poslije rata vehabije, zatvorena arapska naselja napravljena nezakonito, i sada ilegalni migranti iz islamskih zemalja. Sve braneći vjeru i boreći se za vjeru, SDA nam je na vrat natovarila stigmu islamista i radikala. Stavili su nam metu na ledja. Ovo treba razumjeti, a da bi se razumjelo mora se poznavati mladomuslimanska ideologija i posebno Alija Izetbegović. Jednom prilikom je Alija rekao: "Oni (tj. Evropa) nas moraju priznati kao muslimane". Meni je ova rečenica uvijek zvučala inadžijski. Ali, kome tjerati inat? Kršćanskoj Evropi da inat tjera dva miliona muslimana iz BiH? A ti isti muslimani koji u ogromnoj većini nisu radikalni, potpuno zavise od Evrope. Možda je sada kasno jer trebali smo se odavno osloboditi Alijinog nasljedja. Profesor Esad Duraković je bio kristalno jasan u jednom tekstu: "Sve što naprave ilegalni migranti u BiH, mi ćemo snositi odgovornost i trpjeti posljedice". Sjetimo se Mevlida Jašarevića koji je 2011. ispalio 105 metaka na američku ambasadu u Sarajevu i teško ranio jednog našeg policajca. Došao je iz Srbije kao srbijanski državljanin da puca u Sarajevu po Amerikancima. Zamislite, ovaj podlac nije otišao u Beograd da puca po ambasadi. Ko je zbog njegovog čina snosio posljedice? Zar je nemoguće da ovako nešto ne ponovi neki ilegalni migrant, dojučerašnji isilovac? Neka nam je Bog na pomoći jer koliko vidim, bošnjački političari kada je riječ o ilegalnim momcima spavaju kao bebe.
Jesi li ti musliman?
User987

#22648 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Bošnjak jesam, vjernik nisam. Znači, nisam musliman.
meridiyan

#22649 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Damir Niksic na svom fb nalogu pridruzuje se Nadziri, Dini Mustaficu i Harisu Pasovicu. On ide i korak dalje i otkriva ono o cemu nece niko javno da kaze.
Migrante treba integrisati u nase drustvo. :-)
Znali smo mi to Damire, znali od pocetka, sta je krajnji cilj ove sage sa migrantima

Dobro ga Fatmir prokomentarisa "promigrantsko pismo seljaka iz sjeveroistočne Bosne koji se nastanio u Sarajevu, pa bi htio da bude veći tramvaj od tramvaja".
USTAVNA, MIGRANTSKA I SVAKA DRUGA KRIZA
Želim zamoliti svoje sugrađane, a naročito skupštinske kolegice i kolege da ne generalizuju, da ne djeluju na osnovu predrasuda i stereotipa, već da prihvate mogućnost, a i činjenicu da među migrantima ima dobrih, dragih, nevinih, čestitih, vrijednih i obrazovanih kojima smo dužni pružiti šansu da se integrišu u naše društvo...
Last edited by meridiyan on 01/02/2021 23:38, edited 1 time in total.
Nowicki

#22650 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Nowicki »

Stvarno lik poziva da ih se prihvati i integriše u društvo, sad mu otišo na fb. Ne mogu da vjerujem.
Locked