Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Cherry-Cherry

#22601 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

@User987 bravo! Ljudi ne vide ili ne žele da vide. Uskoro će ih biti duplo više, postat će većina, dat će im državljanstvo i tek smo onda donji.
maiya

#22602 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

User987 wrote: 30/01/2021 22:05
moonca wrote: 30/01/2021 19:08
wrote: 30/01/2021 18:53 iz jednostavnog razloga što jedini ne pružamo nikakav otpor.
. ne bih se slozila --- jasno je da je vecina migranata iz islamskih zemalja.. i to onih koji su koliko toliko - pruzili pomoc Bosni, tokom rata-- novac ili hrana ili borci- prihvaceno je tada - tako da ne iznenadjuje da ih i danas prihvatamo ...
.. problem je sto ih izgleda EU nece sve.....
Mi njih ne prihvatamo. To se odnosi na ogromnu većinu Bošnjaka. Pomoć iz njihovih zemalja za vrijeme rata i poslije rata je skroz minorna u odnosu na pomoć Zapadnih zemalja. Pakistan je dao neki kredit od 50 miliona dolara, a za Afganistan, Bangladeš, Maroko i ostale zemlje iz kojih dolaze migranti, ne znam ni za kakvu pomoć. Strani borci, mudžahedini su nam nanijeli ogromnu štetu. Nadam se da nešto znaš o tome. Oni su došli zbog borbe za islam, poslužili su i SDA kao sredstvo islamizacije naših muslimana, a njihov doprinos odbrani BiH je vrlo mali. Ali, sve skupa, to i nije važno. Ilegalni migranti, sve redom vojno sposobni muškarci uzrasta od 18 do 25 ili najviše 30 godina jesu vojska koja zauzima prostor bez oružja. Oni bukvalno osvajaju teritoriju, odnosno gradove u kojima su Bošnjaci većina i gdje su džamije. Njihov cilj i njihovi interesi su dijametralno suprotni našima. nerealno je očekivati da momci u tim godinama mogu biti u kampovima i disciplinovani. Nema teorije. Ko god je služio vojni rok prije rata u JNA, sjeća se da vojnicima nikada nije bilo dozvoljeno da budu besposleni. Ako nije bilo vježbi, morali su čistiti krug. Na spavanje se išlo u 21.30, nedjeljom izlazak u grad. Ilegalni migranti lutaju Sarajevom većinom bez dokumenata. Koliko će to trajati? Već se desilo ubistvo, napadi i pljačke se više i ne broje. Policija je već stavila do znanja da nije u stanju kontrolisati toliki broj ilegalaca. Šta ćemo kada ih bude duplo, troduplo? Šta će se dešavati? Ja tačno znam. Poslije svakog većeg incidenta i nereda, Europa će biti zabrinuta i nuditi pare. Za šta pare? Naravno, pare za migrantska naselja i izdržavanje. A onda će jednog dana reći: "Mi smo dali dosta para, sada je na bosanskim vlastima da preuzmu brigu o tim ljudima." A naši bošnjački političari će zaplakati i reći da migranti ne mogu biti briga samo Bošnjaka. A Evropa će im odgovoriti: "To je vaš problem, dogovorite se."
Izvinjavam se na ovako dugim tekstovima. To radim zbog onih Bošnjaka koji uopšte nisu svjesni da su Bošnjaci, tj nisu svjesni da pripadaju bošnjačkom narodu, a ne pakistanskom, turskom, marokanskom ili alžirskom.
Bravo ljudino. Svaka ti je na mjestu. Mudžahedine su namjerno ubacili da bi nas zapoganili. Sjetite kako su se ponašali poslije rata, sjetite se ono za 8. mart u Sarajevu kako će 'naše žene imat slobodu tamo neke afganistanke'. Oni su nam samo zlo donijeli. Da nam nije bio embargo niko na ne bi trebao.
maiya

#22603 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

:thumbup:
Cherry-Cherry wrote: 30/01/2021 23:19 @User987 bravo! Ljudi ne vide ili ne žele da vide. Uskoro će ih biti duplo više, postat će većina, dat će im državljanstvo i tek smo onda donji.
Opet sam koliko toliko zadovoljan što se narod malo probudio u odnosu na 2015. kad su svi govorili "dobro došli"
meridiyan

#22604 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Hrvatska policija spriječila zvaničnike EU da provjere tretman migranata na granici s BiH

https://www.klix.ba/vijesti/regija/hrva ... /210130105

Image Image
Palmalma

#22605 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Palmalma »

User987 wrote: 30/01/2021 22:05
Mi njih ne prihvatamo. To se odnosi na ogromnu većinu Bošnjaka. Pomoć iz njihovih zemalja za vrijeme rata i poslije rata je skroz minorna u odnosu na pomoć Zapadnih zemalja. Pakistan je dao neki kredit od 50 miliona dolara, a za Afganistan, Bangladeš, Maroko i ostale zemlje iz kojih dolaze migranti, ne znam ni za kakvu pomoć. Strani borci, mudžahedini su nam nanijeli ogromnu štetu. Nadam se da nešto znaš o tome. Oni su došli zbog borbe za islam, poslužili su i SDA kao sredstvo islamizacije naših muslimana, a njihov doprinos odbrani BiH je vrlo mali. Ali, sve skupa, to i nije važno. Ilegalni migranti, sve redom vojno sposobni muškarci uzrasta od 18 do 25 ili najviše 30 godina jesu vojska koja zauzima prostor bez oružja. Oni bukvalno osvajaju teritoriju, odnosno gradove u kojima su Bošnjaci većina i gdje su džamije. Njihov cilj i njihovi interesi su dijametralno suprotni našima. nerealno je očekivati da momci u tim godinama mogu biti u kampovima i disciplinovani. Nema teorije. Ko god je služio vojni rok prije rata u JNA, sjeća se da vojnicima nikada nije bilo dozvoljeno da budu besposleni. Ako nije bilo vježbi, morali su čistiti krug. Na spavanje se išlo u 21.30, nedjeljom izlazak u grad. Ilegalni migranti lutaju Sarajevom većinom bez dokumenata. Koliko će to trajati? Već se desilo ubistvo, napadi i pljačke se više i ne broje. Policija je već stavila do znanja da nije u stanju kontrolisati toliki broj ilegalaca. Šta ćemo kada ih bude duplo, troduplo? Šta će se dešavati? Ja tačno znam. Poslije svakog većeg incidenta i nereda, Europa će biti zabrinuta i nuditi pare. Za šta pare? Naravno, pare za migrantska naselja i izdržavanje. A onda će jednog dana reći: "Mi smo dali dosta para, sada je na bosanskim vlastima da preuzmu brigu o tim ljudima." A naši bošnjački političari će zaplakati i reći da migranti ne mogu biti briga samo Bošnjaka. A Evropa će im odgovoriti: "To je vaš problem, dogovorite se."
Izvinjavam se na ovako dugim tekstovima. To radim zbog onih Bošnjaka koji uopšte nisu svjesni da su Bošnjaci, tj nisu svjesni da pripadaju bošnjačkom narodu, a ne pakistanskom, turskom, marokanskom ili alžirskom.
Jao, gluposti.
Kao da su Bosnjaci narod koji je ikada ikome pomogao. Ne daj ti Boze zavisiti od bosnjacke pomoci, pa nama je zao onoga sto pojedemo. Nema gorih ljudi na dunjaluku.
Sve svoje frustracije, zbog neznanja da izgrade drzavu dostojnu covjeka, lijece mrznjama prema drugima, a svoju djecu salju da pjevaju na Zvezdama granda - u Prestolnicu genocida. I sa tim se ponose.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#22606 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Romeo 80 »

Jel ovo onaj ublehaš CPT vaskrsnuo?! :-)
vrbas1979

#22607 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by vrbas1979 »

Cherry-Cherry wrote: 30/01/2021 23:19 @User987 bravo! Ljudi ne vide ili ne žele da vide. Uskoro će ih biti duplo više, postat će većina, dat će im državljanstvo i tek smo onda donji.
Ksenofobija sa notom rasizma.
visuljak

#22608 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

Cherry-Cherry wrote: 30/01/2021 16:34 Ovo je sve dogovoreno na nekom višem nivou, nas niko ništa ne pita. Jednostavno postat ćemo rezervat za kozojebe. Mogli bi oni nama dovući i ženetine, pa da se raskote ovdje, tek smo onda najebali. Pa da im Bakir onda još da državljanstvo i eto njemu glasača. Otišli smo u sto pičkimaterni.
Tako to i treba. :thumbup:
maiya

#22609 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

vrbas1979 wrote: 31/01/2021 00:17
Rasista i bla bla bla femeinizam party. Kada su tvoja prava ugrožena i govoriš ružno na migrante, nisi rasista. Oni su došli na tvoj teren a ponašaju se superiornije od tebe koji si domocilni građanin. Da bez razloga laješ na ove koji su tamo negdje a da nisu došli u BiH e to je rasizam.
moonca

#22610 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

Mozda date sebi malo odushka-- ili nekome -saljete poruke- ali, migranti forum ne citaju, niti ce im iko reci, da nisu dobro doshli.... :-)
Rothmans

#22611 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Rothmans »

meridiyan wrote: 28/01/2021 13:58 Jedna za tebe od kladuskih mama kako im migranti tepaju. Mozda koju i prepoznas! :-D

Image
Uh, ove sa samijama su opasne. Bice ovde trpanja :izet:
User987

#22612 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Palmalma wrote: 31/01/2021 00:06 Jao, gluposti.
Kao da su Bosnjaci narod koji je ikada ikome pomogao. Ne daj ti Boze zavisiti od bosnjacke pomoci, pa nama je zao onoga sto pojedemo. Nema gorih ljudi na dunjaluku.
Sve svoje frustracije, zbog neznanja da izgrade drzavu dostojnu covjeka, lijece mrznjama prema drugima, a svoju djecu salju da pjevaju na Zvezdama granda - u Prestolnicu genocida. I sa tim se ponose.
Malo su preteške optužbe iako znam da si Bošnjakinja. Pokušat ću odgovoriti. Na ovoj ruti jedino Bošnjaci individualno pomažu ilegalnim migrantima. Da nije tako zar bi ilegalni momci po cijeli dan stajali ili sjedili u Sarajevu ispred svakog granapa, pekare, na raskrsnicama itd. Kada bi se mogao znati podatak o prikupljenom novcu na taj način, vjeruj mi da bi se iznenadila.
Mi za sebe često kažemo to što i ti kažeš: "Nema gorih ljudi na dunjaluku". To je izraz autošovinizma, ali pitanje je koliko ima veze sa istinom. Istorija se poigravala sa nama. Kada shvatimo da smo Bošnjaci, da imamo svoj interes koji je neodvojivo vezan za opstanak BiH, bit ćemo i bolji ljudi.
Nalazimo se u prokletoj situaciji da se borimo za državu koju dva druga naroda u ovom trenutku ne vole. Imamo i svojih promašaja, korupcije itd. Pogrešno su neki, zna se i koji, uvjerili narod da je vjera islam najvažnija. A najvažnija je država i to sekularna, a ne vjerska. Islamska zajednica rukovodeći se činjenicom da su ilegalni migranti muslimani, pomaže migrantima ne vodeći računa o posljedicama po državu i Bošnjake. Teško je to pomiriti.
Cherry-Cherry

#22614 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

vrbas1979 wrote: 31/01/2021 00:17
Ja, i?
Scopio

#22615 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Scopio »

Jedini razlog zašto ovi nesretnici lutaju po bošnjačkim sredinama jest što im Bošnjaci dopuštaju ulazak u autobus bez osobne iskaznice, spavanje u hostelu bez ikakvog dokumenta i lutanjem po ulicama bez isprava....

Pokušaj Livnom, Čapljinom, Bijeljinom ili Gradiškom šetati ulicom bez osobne i ako te policija slučajno zaustavi bez nje pa se javite kako ste se proveli.
Ispada da narod kojem su puna usta ove države je najmanje državotvoran!
GAU8

#22616 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by GAU8 »

Scopio wrote: 31/01/2021 13:38 Jedini razlog zašto ovi nesretnici lutaju po bošnjačkim sredinama jest što im Bošnjaci dopuštaju ulazak u autobus bez osobne iskaznice, spavanje u hostelu bez ikakvog dokumenta i lutanjem po ulicama bez isprava....

Pokušaj Livnom, Čapljinom, Bijeljinom ili Gradiškom šetati ulicom bez osobne i ako te policija slučajno zaustavi bez nje pa se javite kako ste se proveli.
Ispada da narod kojem su puna usta ove države je najmanje državotvoran!
SDA se slama govoreci kako je "drzavotvorna stranka"
Palmalma

#22617 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Palmalma »

User987 wrote: 31/01/2021 10:29
Palmalma wrote: 31/01/2021 00:06 Jao, gluposti.
Malo su preteške optužbe iako znam da si Bošnjakinja. Pokušat ću odgovoriti. Na ovoj ruti jedino Bošnjaci individualno pomažu ilegalnim migrantima. Da nije tako zar bi ilegalni momci po cijeli dan stajali ili sjedili u Sarajevu ispred svakog granapa, pekare, na raskrsnicama itd. Kada bi se mogao znati podatak o prikupljenom novcu na taj način, vjeruj mi da bi se iznenadila.
Mi za sebe često kažemo to što i ti kažeš: "Nema gorih ljudi na dunjaluku". To je izraz autošovinizma, ali pitanje je koliko ima veze sa istinom. Istorija se poigravala sa nama. Kada shvatimo da smo Bošnjaci, da imamo svoj interes koji je neodvojivo vezan za opstanak BiH, bit ćemo i bolji ljudi.
Nalazimo se u prokletoj situaciji da se borimo za državu koju dva druga naroda u ovom trenutku ne vole. Imamo i svojih promašaja, korupcije itd. Pogrešno su neki, zna se i koji, uvjerili narod da je vjera islam najvažnija. A najvažnija je država i to sekularna, a ne vjerska. Islamska zajednica rukovodeći se činjenicom da su ilegalni migranti muslimani, pomaže migrantima ne vodeći računa o posljedicama po državu i Bošnjake. Teško je to pomiriti.
Ja sam sa 14 godina, kao ranjenik, morala izaci iz Sarajeva. Nastaniti se u Danskoj i proci citav jedan ciklus u svom zivotu, da bi stala na vlastite noge i nafaku. Danas sam opet u Sarajevu, gdje zivim i radim. 25 godina moga zivota i rada u Danskoj i ovih posljednijh osam u Sarajevu jasno mi ukazuju gdje je problem.
Bosnjaci, hm! U Danskoj jedina stvar u kojoj si ovisan o Bosnjacima je upravo Islamska zajednica, ili kako to oni gore imenuju Bosnjacki kulturni centri - kada bi znao koja je tu borba izmedju samih Bosnjaka od toga ko ce biti predsjednik, sekretar, blagajnik.... kako se lova dijeli i nestaje... zacudio bi se. Ne daj ti Boze da ti sta od njih zatreba. E, to su Bosnjaci.

Migranti, sto se tice BiH tu je zakazala vlast (koja ili je pokrala lovu namjenjenu za migrante ili nema pojma kako to polje urediti) i (ne)svjesno ovaj izbezumljeni Bosnjacki narod gura u otvorenu mrznju prema migrantima.
belfy

#22618 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by belfy »

25 godina u Danskoj i sada 8 u Sarajevu znaci da si otisla prije 33 godine u Dansku, sto znaci da si 88. godine otisla u Dansku. ko te ranio 88. i gdje?
Cherry-Cherry

#22619 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Hahaha :mrgreen: :mrgreen: bravo
User987

#22620 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Palmalma wrote: 31/01/2021 14:15 Migranti, sto se tice BiH tu je zakazala vlast (koja ili je pokrala lovu namjenjenu za migrante ili nema pojma kako to polje urediti) i (ne)svjesno ovaj izbezumljeni Bosnjacki narod gura u otvorenu mrznju prema migrantima.
Nije pokrala naša vlast jer pare idu preko IOM-a. Što se tiče odgovornosti vlasti za invaziju ilegalnih migranata, moraš znati i sigurno znaš da imamo tri vlasti. U RS-u se ne zamaraju ilegalnim migrantima. Bukvalno ih nabiju nogom prema gradovima u kojima je vlast bošnjačka. Šta može uraditi bošnjačka vlast osim da ih na silu vrati u RS odakle i dolaze. Tako nešto je nemoguće jer bi se na entitetskoj granici zaratilo, a zna se kome bi to odgovaralo. SDA je tri godine posmatrala dolazak ilegalnih momaka što je naprosto nevjerovatno obzirom na probleme koje su stvarali u Bihaću i Krajini. U prokletoj smo situaciji kao narod. Ako pomognemo ilegalnim migrantima i pružimo smještaj i pažnju, eto ih još. A niko nezna koliko ih još može doći. U Grčkim kampovima je oko sto hiljada, u Srbiji ih trenutno ima blizu deset hiljada. Svi namjeravaju kod nas. Šta ćemo? Naši penzioneri su sirotinja, ogroman broj maldih ne radi, ima porodica gdje radi samo jedan. Narodne kuhinje rade punom parom. U takvoj situaciji utrpavaju nam momke od 20 do 30 godina. Prati ih logistika lopovskih NVO i sumnjivih humanitaraca. U Sarajevu je njihov broj blizu deset hiljada. Nemam ništa protiv njih, ali sam strogo protiv pomaganja. Svi oni imaju porodice u svojim zemljama kojima se mogu vratiti bez velikih problema. Vidi kako su ubice jasmina Berovića bježeći munjevito osvanule u Beogradu i Prištini. Ja od njih okrenem glavu kada ih sretnem i to ne zbog ksenofobije i rasizma nego zato što mislim da je to najbolji način da što prije odu.
irac300

#22621 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by irac300 »

belfy wrote: 31/01/2021 16:02 25 godina u Danskoj i sada 8 u Sarajevu znaci da si otisla prije 33 godine u Dansku, sto znaci da si 88. godine otisla u Dansku. ko te ranio 88. i gdje?
@CRT nam se malo zaHeb'o, cak je i spol promijenio. :lol:
User987

#22622 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Zamislite da mi Bošnjaci ilegalno Dodjemo u Pakistan, Maroko ili Alžir. Sve su to države daleko bogatije i stabilnije nego BiH. Dodjemo mi tamo i zakukamo: Ne možemo da živimo u BiH, ugroženi smo, siromašni. Pomozite braćo. Kao što mi Bošnjaci ovdje u BiH imamo porodice, stanove i kuće, tako isto ilegalni migranti koji su trenutno kod nas imaju U pakistanu, Maroku i Alžiru porodice, kuće i stanove. Dakle, mogu se vratiti. Neko će reći da oni i neće kod nas nego u Evropu. Ali, vidimo da ne mogu i da su zaglavili kod nas. Šta mi trebamo uraditi? Da podijelimo svoju sirotinja sa njima i tako dobijemo desetine novih viceva o Sulji i Muji?
88Sioux

#22623 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by 88Sioux »

:mrgreen:
Last edited by 88Sioux on 31/01/2021 20:09, edited 2 times in total.
meridiyan

#22624 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

User987 wrote: 31/01/2021 16:11

Nije pokrala naša vlast jer pare idu preko IOM-a. Što se tiče odgovornosti vlasti za invaziju ilegalnih migranata, moraš znati i sigurno znaš da imamo tri vlasti.
IOM samo uzima 1/3 na plate a sve ostalo tali sa vlasti, prevashodno sa SDA kartelom. Ne uzima se ni jedan ekser da nije koordiniran gdje i kod koga ce se kupiti. Pare su samo formalno na IOM-u ali njihova raspodjela za potrebe upravljanja se i te kako dogovara sa vlasti . Ne obilazi IOM pekare,smjestajne migrantske kampove, mesare,diskonte, hotele, ne daje svoja vozila za prevoz kruha i ostalih zivotnih potrepstina, ne zaposljava IOM potrebnu radnu snagu i saradnike i mnoge druge aktivnosti nego mu iz vlasti sugeriraju. Pa primjera radi, za napustenu bivsu fabriku BIRA se placa kirija 60 000 maraka mjesecno za smjestaj migranata a to je godisnje 700 000 maraka. Sta mislis da se vlast tu nije ugradila?
Ili voznja kruha i drugih ziveznih namirnica iz Sarajeva do Bihaca svaki dan za hiljade migranata je sigurno neko tvoj i moj dobio a oni iz milosti ga predlozili. Ima tu svasta jos.
Šta može uraditi bošnjačka vlast osim da ih na silu vrati u RS odakle i dolaze. Tako nešto je nemoguće jer bi se na entitetskoj granici zaratilo
Sto se nije zaratilo kada smo ih vracali na liniju razdvajanja kod Otoke, kod Veleceva ? Jedino bi se zaratilo izmedju migranata i nasih snaga jer oni bi opet krenuli nazad sporednim i zaobilaznim putevima. Kako bi ih natjerao da idu sa entitetske linije ka granici? Puskama? Pendrecima?
Preklinjanjem i lijepom rijeci. :D
Sumnjam da bi i medjunarodna zajednica ostala ravnodusna na takav postupak.

U Grčkim kampovima je oko sto hiljada, u Srbiji ih trenutno ima blizu deset hiljada. Svi namjeravaju kod nas. Šta ćemo? U SarajNaši penzioneri su sirotinja, ogroman broj maldih ne radi, ima porodica gdje radi samo jedan. Narodne kuhinje rade punom parom. U takvoj situaciji utrpavaju nam momke od 20 do 30 godina. Prati ih logistika lopovskih NVO i sumnjivih humanitaraca.
Dovoljna je spoznaja da ih je po Turskim kampovima oko 4 miliona i da svi imaju namjeru krenuti ka EU zemljama. Zato ih je po svim zemljama koje su im na njihovom putu, od Grcke, Bugarske, Rumunije, Srbije.
Cikotic nas laze i maze da treba sa zemljama odakle stizu migranti sklopiti sporazum o readmisiji pa onda migrantima utvrditi identitet i transportirati u zemlju porijekla. Samo ga muci, hoce li pilot aviona htjeti voziti ih! :lol:
Pa ljudi moji, ne mogu ih vratiti iz EU a BiH ce to uraditi. Zato im i trebaju TRAJNU kampovi da mogu i one iz EU, koji cekaju deportaciju, primiti i smjestiti.
Ove Selmine izjave o nekakvom transportu je samo zamagljivanje ociju nasem narodu a sve se radi da se veliki broj tih kozojeba primi, omoguci smjestaj, a mnogi kasnije i trajno nasele ovdje. Sve polako po principu kuhane zabe. Narod ce jedno jutro shvatiti da mu je neminovnost komsija iz neke afroazijske pripizdine.
Svi oni imaju porodice u svojim zemljama kojima se mogu vratiti bez velikih problema.
Bojim se da je veliki broj njih iz turskih kampova gdje su se sklonili nakon poraza ISIL-a. Mnogima su i porodice tu. A mnogi su i odrasli tu :mrgreen:
Kako drugacije objasniti, da oni iz Maroka prelaze skoro 10 000 km okolo i preko 10 zemalja da dodje do BiH a Spanija mu na 10-15 km vodenim putem.
Tako isto Alzirci, Tunizani....I gledaj paradoksa ono izrazava zelju da ide u Italiju a ona mu pred nosom.
Pa Pakistanci, Afgani, Bangladesh...
Ne kazem da nema i onih koji su i iz svojih zemalja na ovom maratonskom putu
Palmalma

#22625 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Palmalma »

User987 wrote: 31/01/2021 16:11
Palmalma wrote: 31/01/2021 14:15 Migranti, sto se tice BiH tu je zakazala vlast (koja ili je pokrala lovu namjenjenu za migrante ili nema pojma kako to polje urediti) i (ne)svjesno ovaj izbezumljeni Bosnjacki narod gura u otvorenu mrznju prema migrantima.
Nije pokrala naša vlast jer pare idu preko IOM-a. Što se tiče odgovornosti vlasti za invaziju ilegalnih migranata, moraš znati i sigurno znaš da imamo tri vlasti. U RS-u se ne zamaraju ilegalnim migrantima. Bukvalno ih nabiju nogom prema gradovima u kojima je vlast bošnjačka. Šta može uraditi bošnjačka vlast osim da ih na silu vrati u RS odakle i dolaze. Tako nešto je nemoguće jer bi se na entitetskoj granici zaratilo, a zna se kome bi to odgovaralo. SDA je tri godine posmatrala dolazak ilegalnih momaka što je naprosto nevjerovatno obzirom na probleme koje su stvarali u Bihaću i Krajini. U prokletoj smo situaciji kao narod. Ako pomognemo ilegalnim migrantima i pružimo smještaj i pažnju, eto ih još. A niko nezna koliko ih još može doći. U Grčkim kampovima je oko sto hiljada, u Srbiji ih trenutno ima blizu deset hiljada. Svi namjeravaju kod nas. Šta ćemo? Naši penzioneri su sirotinja, ogroman broj maldih ne radi, ima porodica gdje radi samo jedan. Narodne kuhinje rade punom parom. U takvoj situaciji utrpavaju nam momke od 20 do 30 godina. Prati ih logistika lopovskih NVO i sumnjivih humanitaraca. U Sarajevu je njihov broj blizu deset hiljada. Nemam ništa protiv njih, ali sam strogo protiv pomaganja. Svi oni imaju porodice u svojim zemljama kojima se mogu vratiti bez velikih problema. Vidi kako su ubice jasmina Berovića bježeći munjevito osvanule u Beogradu i Prištini. Ja od njih okrenem glavu kada ih sretnem i to ne zbog ksenofobije i rasizma nego zato što mislim da je to najbolji način da što prije odu.
Nema potrebe da se krivica svaljuje na migrante. Oni imaju svoj put i svoj cilj. Kakav je - takav je, to je njihov izbor i protiv toga se moze boriti samo zakonski. Odnosno, drzava pomocu svog aparata.
Na drugoj temi sam napisala, sto se tice Srbije i Hrvatske - njihov cilj je unistenje i nestanak BiH, i tu se sredstva ne biraju; cak i genocid. Migranti im dobro dodju za pokusaj destabilizacije BiH, odnosno Bosnjaka.
Bosnjaci, kao narod, trebaju pomoci svakome kome mogu - u duhu svoje vjere, pa ako hoces i tradicije.
Gdje je problem?
U vlasti Bosnjaka! Vlasti koja je decenijama nesposobna da rijesi ijedan problem i krene dalje. Bosnjaci na vlasti godinama gomilaju nesposobne i nestrucne ljude, zarad sitnih interesa, i nijedan problem nisu u stanju rijesiti.
Migranti nisu uzrok svih nasih nesreca i ne treba na taj nacin ih ni promatrati.
Locked