Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Škobo Habu

#15751 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

ExNihilo wrote: 01/02/2021 15:49
Škobo Habu wrote: 01/02/2021 15:09
Hakiz wrote: 01/02/2021 14:26
Ima na temi o religiji i ateizmu okean upisa vjernika u kojima nabrajaju imena ljudi koji su iz ateizma konvertirali u religiju. Valjda to treba da "pojača" utisak, da im dodatnu težinu, šta ja znam. Ovo je slično, nađeš rijedak primjer koji bi trebao potvrditi da si u pravu, a to što je taj primjer izuzetak, a izuzetaka uvijek i svuda ima, to nije važno.

Slično kao kada nešto kažeš pa počneš nabrajati razne "Ničee" da time podebljaš kako si u pravu. Jer, hajde na mene, al' đeš na Ničea, majčin sine. Nisi siguran u sebe pa ti treba neko da ti "čuva leđa".
:lol: :lol: :lol:

I onda u cijelu raspravu uvedeš premisu "ja tebi vojvodo, ti meni serdaru". Klasično pumpanje ega.

Ti raspravu, u kojoj je Nietzsche samo uzgred pomenut, odnosno njegovu definicija intelektualca, nisi uopšte razumio.

Al' neka je Tolkien intelektualna institucija sa hobitima i sličnim stvorenjima. Šta tek reći za Marvel?
Nije se čovjek uopće referisao na tebe.
Onda moje isprike obojicu.
Bloo
Globalna šefica

#15752 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

sherbett wrote: 01/02/2021 16:28 O joooj :lol:
@Bobi jel ikako moguce da se meni zabrani ulaska na temu? :mrgreen:
Ne mogu ove patetike i licemjerja
samoodstrani se :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#15753 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

saint_mirad wrote: 01/02/2021 16:34 Hoće li ženske davati koke muškarcima čisto iz ljudskosti i empatije kad ovi traže ili empatija može postojati samo jednosmerno? :D
O tito :mrgreen:

ženske
davanje
koke!
Bloo
Globalna šefica

#15754 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

sherbett wrote: 01/02/2021 20:02
Bloo wrote: 01/02/2021 19:52
sherbett wrote: 01/02/2021 16:28 O joooj :lol:
@Bobi jel ikako moguce da se meni zabrani ulaska na temu? :mrgreen:
Ne mogu ove patetike i licemjerja
samoodstrani se :mrgreen:
Maaah, predomislila sam se vec do sada
Ioak sam odlucila boriti se protiv teroristickog jednounlja obojanog licemjerjem, dvostrukin standardima i patetikom :mrgreen:
E sad bi te Šampinjon zapitao...šta činiš u stvarnom životu? Kako se boriš? :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#15755 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

sherbett wrote: 01/02/2021 20:13
Bloo wrote: 01/02/2021 20:04
sherbett wrote: 01/02/2021 20:02

Maaah, predomislila sam se vec do sada
Ioak sam odlucila boriti se protiv teroristickog jednounlja obojanog licemjerjem, dvostrukin standardima i patetikom :mrgreen:
E sad bi te Šampinjon zapitao...šta činiš u stvarnom životu? Kako se boriš? :mrgreen:
Isto :lol:
Ne znam sakrit
Nemam tolerancije
Znaci verbalno se obracunas sa proustaskim/rasistickim/teroristickim elementima u svom okruzenju, ako ako treba i fizicki :mrgreen: jesu pale policijske prijave? krv? umjetni nokti? :lol:
saint_mirad

#15756 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Bloo wrote: 01/02/2021 19:55
saint_mirad wrote: 01/02/2021 16:34 Hoće li ženske davati koke muškarcima čisto iz ljudskosti i empatije kad ovi traže ili empatija može postojati samo jednosmerno? :D

ženske
davanje
koke!
I am a simple man, I see logical inconsistency, I press post reply. :D
medvjed23

#15757 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

zanimljiva podtema..

predrasuda je opasna stvar, može imati jako ružne posljedice.. hitler jevreje nije ubijo nako, u temelju holokausta su predrasude prema jevrejima.. mladić bošnjake nije ubijo nako, u temelju srebreničkog genocida su predrasude prema "turcima".. predrasude je nepoželjno hraniti.. predrasude hrani žrtva zla koja krivca traži u svim osobama koje sa zločiniteljem dijele boju kože, spol, etničku pripadnost ili sl.. predrasude, takođe, hrani i osoba koja uzme slobodu da se ispred svih ljudi, koji sa njom dijele boju kože, spol, etničku pripadnost ili sl, izvini zbog zla učinjeg od strane dijela tih ljudi.. opasno je odmicati od principa individualne odgovornosti.. taj princip je optimalan; dovoljan je da objasni dosta toga, između ostalog i situaciju koja se provlači kroz zadnje stranice teme..

čovjek kao individua (bez obzira na narodnost, rasu, spol..) nije bog, nije svedobar, već u sebi nosi zlo.. to zlo se s vremena na vrijeme ispoljava.. neke okolnosti jako pogoduju ispoljavanju zla, neke druge – manje.. u dobro osvijetljenoj i kamerama pokrivenoj sobi punoj ljudi, šansa za ispoljavanje zla je mala.. u mračnoj uličici kojom hodaju dvije osobe, jedna fizički znatno jača od druge, šansa za ispoljavanje zla je veća.. u takvoj situaciji, razumljiv je strah fizički inferiorne osobe.. sljedstveno, razumljivo je ako fizički superiorna osoba - koja, iako okolnosti pogoduju zlu, ne želi napraviti ništa loše i uz to ima obzira prema tuđim strahovima – uspori korak ili promijeni stranu ulice ili votevr..

to bi bila moja dva centa..

i da, ako dopustite, uzeo bih skormno učešće u takmičenju u moralnoj aroganciji.. dakle, svi koji se slažu sa mojim stavovima su divne osobe pune empatije; hvala vam neizmjerno što postojite i svijet činite ljepšim mjestom.. s druge strane, svi koji misle drugačije su hulje, licemjeri i gulanferi, pu, pu, pu, sram da vas bude!
geralt

#15758 Re: Danasnji "feminizam"

Post by geralt »

hadzinicasa wrote: 01/02/2021 16:23 samo sto to ovdje nije uradjeno. i spinovanje u cilju skretanja s teme je deplasirano.
da mi ti ne bi sad ponovio sta ti znas da sam ja htjela reci, ja cu ti reci - povukla sam paralelu na fonu empatije, anticipacije tudjih osjecaja i korigiranja svog ponasanja uzimajuci u obzir tudje osjecaje. i to je sve.

a i da jesam ne bi bilo potpuno pogresno, recimo s aspekta fizicke nadmoci. (muskarac-zena ili odrasla osoba-dijete etc.) s tim naravno da se moze zlonamjerno interpretirati po potrebi uklapanja u narativ.

ko je razumio shvatice.
I dobro, hocemo li vas sad tretirati kao sebi jednake, ili kao nemocne princeze na zrnu graska od kojih se trebamo skloniti na drugu stranu ulice da ih ne prepadnemo? Jer ne moze oboje.

Mislim, ja se prvi slazem da je patrijarhat sranje, i zelim se odmoriti prema zenama jednako kao prema muskarcima, ali ni to izgleda nije OK.
Bloo
Globalna šefica

#15759 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

medvjed23 wrote: 01/02/2021 22:27 zanimljiva podtema..

predrasuda je opasna stvar, može imati jako ružne posljedice.. hitler jevreje nije ubijo nako, u temelju holokausta su predrasude prema jevrejima.. mladić bošnjake nije ubijo nako, u temelju srebreničkog genocida su predrasude prema "turcima".. predrasude je nepoželjno hraniti.. predrasude hrani žrtva zla koja krivca traži u svim osobama koje sa zločiniteljem dijele boju kože, spol, etničku pripadnost ili sl.. predrasude, takođe, hrani i osoba koja uzme slobodu da se ispred svih ljudi, koji sa njom dijele boju kože, spol, etničku pripadnost ili sl, izvini zbog zla učinjeg od strane dijela tih ljudi.. opasno je odmicati od principa individualne odgovornosti.. taj princip je optimalan; dovoljan je da objasni dosta toga, između ostalog i situaciju koja se provlači kroz zadnje stranice teme..

čovjek kao individua (bez obzira na narodnost, rasu, spol..) nije bog, nije svedobar, već u sebi nosi zlo.. to zlo se s vremena na vrijeme ispoljava.. neke okolnosti jako pogoduju ispoljavanju zla, neke druge – manje.. u dobro osvijetljenoj i kamerama pokrivenoj sobi punoj ljudi, šansa za ispoljavanje zla je mala.. u mračnoj uličici kojom hodaju dvije osobe, jedna fizički znatno jača od druge, šansa za ispoljavanje zla je veća.. u takvoj situaciji, razumljiv je strah fizički inferiorne osobe.. sljedstveno, razumljivo je ako fizički superiorna osoba - koja, iako okolnosti pogoduju zlu, ne želi napraviti ništa loše i uz to ima obzira prema tuđim strahovima – uspori korak ili promijeni stranu ulice ili votevr..

i da, ako dopustite, uzeo bih skormno učešće u takmičenju u moralnoj aroganciji.. dakle, svi koji se slažu sa mojim stavovima su divne osobe pune empatije; hvala vam neizmjerno što postojite i svijet činite ljepšim mjestom.. s druge strane, svi koji misle drugačije su hulje, licemjeri i gulanferi, pu, pu, pu, sram da vas bude!
U mracnim ulicicama, kad nosim kapuljacu jer je vrijeme kaka, volim hodati blizu ljudi. :mrgreen: JEdnostavno mi daje neki thrill kad vidim kako ubrzaju i osvrcu se.
hadzinicasa

#15760 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

geralt wrote: 01/02/2021 22:32
hadzinicasa wrote: 01/02/2021 16:23 samo sto to ovdje nije uradjeno. i spinovanje u cilju skretanja s teme je deplasirano.
da mi ti ne bi sad ponovio sta ti znas da sam ja htjela reci, ja cu ti reci - povukla sam paralelu na fonu empatije, anticipacije tudjih osjecaja i korigiranja svog ponasanja uzimajuci u obzir tudje osjecaje. i to je sve.

a i da jesam ne bi bilo potpuno pogresno, recimo s aspekta fizicke nadmoci. (muskarac-zena ili odrasla osoba-dijete etc.) s tim naravno da se moze zlonamjerno interpretirati po potrebi uklapanja u narativ.

ko je razumio shvatice.
I dobro, hocemo li vas sad tretirati kao sebi jednake, ili kao nemocne princeze na zrnu graska od kojih se trebamo skloniti na drugu stranu ulice da ih ne prepadnemo? Jer ne moze oboje.

Mislim, ja se prvi slazem da je patrijarhat sranje, i zelim se odmoriti prema zenama jednako kao prema muskarcima, ali ni to izgleda nije OK.
Niti smo jednake, niti smo bespomocne.
Zene i muskarce treba tretirati ravnopravno. Uvazavati pojedinacne karakteristike i ispoljavati senzibilitet prema drugom ljudskom bicu. Ako je vec koncept odgovornosti ne samo prema sebi vec i prema drugome i drustvu izvan jednacine. I to uzajamno.
Hakiz

#15761 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Bloo wrote: 01/02/2021 22:44
medvjed23 wrote: 01/02/2021 22:27 zanimljiva podtema..

U mracnim ulicicama, kad nosim kapuljacu jer je vrijeme kaka, volim hodati blizu ljudi. :mrgreen: JEdnostavno mi daje neki thrill kad vidim kako ubrzaju i osvrcu se.
Ti i ho oponopono ste mi vrh :kakoste:
Niemand

#15762 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Na stranu i to prelazenje ulice u mraku i ta prica, ali upravo sa zenske strane to uzajamno uvazavanje pojedinacnih karakteristika i ispoljavanje senzibiliteta prema drugom ljudskom bicu nailazi na otpor.
...

At Woodford County High, the dress code bans skirts and shorts that fall higher than the knee and shirts that extend below the collarbone.

...

While research on dress codes remains inconclusive regarding the correlation between their implementation with students’ academic outcomes, many educators agree that they can serve an important purpose: helping insure a safe and comfortable learning environment, banning T-shirts with offensive racial epithets, for example. When students break the rules by wearing something deemed inappropriate, administrators must, of course, enforce school policies.

The process of defining what’s considered “offensive” and “inappropriate,” however, can get quite murky. Schools may promote prejudiced policies, even if those biases are unintentional. For students who attend schools with particularly harsh rules like that at Woodford, one of the key concerns is the implication that women should be hypercognizant about their physical identity and how the world responds to it. “The dress code makes klix feel self-conscious, ashamed, and uncomfortable in their own bodies,” says Sunseri.

Yet Sunseri emphasizes that this isn’t where she and other students take the most issue. “It's not really the formal dress code by itself that is so discriminatory, it’s the message behind the dress code,” she says, “My principal constantly says that the main reason for [it] is to create a ‘distraction-free learning zone’ for our male counterparts.” Woodford County is one of many districts across the country to justify female-specific rules with that logic, and effectively, to place the onus on klix to prevent inappropriate reactions from their male classmates. (Woodford County High has not responded to multiple requests for comment.)

“To me, that’s not a girl’s problem, that’s a guy’s problem,” says Anna Huffman, who recently graduated from Western Alamance High School in Elon, North Carolina, and helped organize a protest involving hundreds of participants. Further north, a group of high-school klix from South Orange, New Jersey, similarly launched a campaign last fall, #IAmMoreThanADistraction, which exploded into a trending topic on Twitter and gleaned thousands of responses from klix sharing their own experiences.
https://theatlantic.com/article/410962/
medvjed23

#15763 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

Bloo wrote: 01/02/2021 22:44
aaaaah, the sweet smell of fear

Image
Hakiz

#15764 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Niemand wrote: 02/02/2021 00:06 Na stranu i to prelazenje ulice u mraku i ta prica, ali upravo sa zenske strane to uzajamno uvazavanje pojedinacnih karakteristika i ispoljavanje senzibiliteta prema drugom ljudskom bicu nailazi na otpor.
...

At Woodford County High, the dress code bans skirts and shorts that fall higher than the knee and shirts that extend below the collarbone.

...

While research on dress codes remains inconclusive regarding the correlation between their implementation with students’ academic outcomes, many educators agree that they can serve an important purpose: helping insure a safe and comfortable learning environment, banning T-shirts with offensive racial epithets, for example. When students break the rules by wearing something deemed inappropriate, administrators must, of course, enforce school policies.

The process of defining what’s considered “offensive” and “inappropriate,” however, can get quite murky. Schools may promote prejudiced policies, even if those biases are unintentional. For students who attend schools with particularly harsh rules like that at Woodford, one of the key concerns is the implication that women should be hypercognizant about their physical identity and how the world responds to it. “The dress code makes klix feel self-conscious, ashamed, and uncomfortable in their own bodies,” says Sunseri.

Yet Sunseri emphasizes that this isn’t where she and other students take the most issue. “It's not really the formal dress code by itself that is so discriminatory, it’s the message behind the dress code,” she says, “My principal constantly says that the main reason for [it] is to create a ‘distraction-free learning zone’ for our male counterparts.” Woodford County is one of many districts across the country to justify female-specific rules with that logic, and effectively, to place the onus on klix to prevent inappropriate reactions from their male classmates. (Woodford County High has not responded to multiple requests for comment.)

“To me, that’s not a girl’s problem, that’s a guy’s problem,” says Anna Huffman, who recently graduated from Western Alamance High School in Elon, North Carolina, and helped organize a protest involving hundreds of participants. Further north, a group of high-school klix from South Orange, New Jersey, similarly launched a campaign last fall, #IAmMoreThanADistraction, which exploded into a trending topic on Twitter and gleaned thousands of responses from klix sharing their own experiences.
https://theatlantic.com/article/410962/
Ovo isto kao u islamu kako žena mora biti obučena. Da ne bi izazivala muškarce koji se, jadni, ne mogu uzdržati (a, je li to nismo životinje, biće da sam u pravu, jesmo :lol: ) nego bi počeli silovati unaokolo po sokacima i avlijama, pod pendžerima i mahalama kada vide članak ženske noge. I još ako ima lančić na njemu, Sodoma i Gomora. Lakiran nokat ne smijem ni spomenuti...

Ne znam da li je takav pristup uvredljiviji za žene ili za muškarce. Biće da je najuvredljiviji za ljude...
¤ jelena ¤

#15765 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

geralt wrote: 01/02/2021 22:32

Priče o nježnim princezama ostavimo u svijetu knjiga, tv ekrana i prošlosti. Realnost zahtijeva malo širu sliku svijesti o prirodi ljudskih bića.

Biti fizički inferiorno ljudsko biće ne znači biti neko ko će se samo bespomoćno zalediti od straha kad mu priđeš na metar udaljenosti u mračnoj ulici gdje nema nigdje nikoga...to je samo jedna u nizu mogućih reakcija.

Da ponovim i u nastavku preformulišem...
lijepo je, a i pametno, nikoga ne prepasti u mrakači pa isto važi i za ženu.

Dakle, nismo isti pa samim tim ni jednaki u poimanju, osjećanju i ispoljavanju ugroženosti i straha, ali zato imamo sposobnost i mehanizme uočavanja, prepoznavanja i spoznaje...
¤ jelena ¤

#15766 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

Empatija je i kognitivno svojstvo čovjeka, a ne samo ono nešto što ga čini finim, moralnim i tome slično na onoj pozitivnoj strani sistema vrijednosti.

Glup je i to neviđeno glup - a ne samo bahat, bezosjećajan ili nadmen u svojoj trenutno zamišljenoj superiornosti - onaj čovjek koji misli pa još i napiše da strah drugog čovjeka u njegovom prisustvu nije njegov problem.

Stvarno ne pamtim kad sam posljednji put pročitala veću glupost od navedene. :-)
piupiu

#15767 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Niemand wrote: 30/01/2021 12:11 Ne mogu se bas sloziti sa ovim. Ono sto ja vidim oko sebe kao i na forumu je da mi zapravo odbijamo autoritete. Ikakve.

Nama nije nikakav autoritet "vodja nacije", jer realno, bilo koji clan predsjednistva?-jebi mu mater; visoki predstavnik?-i njemu jebi mater; vodece stranke?-njima pogotovo jebi mater; alija?-jebo i njega; bakir?-jebo i bakira; a jebo svakako i tita. Religijski autoriteti? IZ, od reisa do seoskog hodze- lopovi i jebemo i njima sve po spisku.

Cak kad ovako recimo citas onaj pdf historija i 90te, iako vojska ima hijerarhiju, ljudi se tu krenu prisjecati nekih situacija koje idu otprilike vako nekako- 'ta ce on, ja mu nogom otvaro vrata u komandi, nije meni mogo nista.

A da uopste ne spominjem sklonost ovdasnjeg svijeta kojekakvim teorijama zavjera uz obavezno- ne budite ovce i mislite svojom glavom, jer jel, nas svi ti toboznji autoriteti iz bilo koje struke, lijepo lazu.

Nas jedini trenutni autoritet koji mi pada napamet a da ga iole cijenimo je taj cuveni i magicni svabo, cije odluke prihvatamo jer svabo zna bolje, a i svabo je svabo, jel. Al cak i tog svabu cemo makar pokusati zajebati, ako nista drugo.
Evo ti priča koja ilustruje moj post i ono na šta ciljam (i o čemu je govorio Tomislav Marković u svom tekstu), a i kako, zapravo, izgleda taj famozni patrijarhat sa svim svojim autoritarnim odnosima. Ilustruje zašto smo ponovili jedno 100 puta da su žene stubovi tog sistema — one se potčinjavaju arhaičnim pravilima mahale, porodice, zajednice i to isto čine sa svojom djecom... fizički, psihički, ograničavanjem slobode, potčinjavanjem članova porodice svojoj volji i volji starijih članova porodice, zabranom (i ucjenama) kad djeca sebi biraju put, partnera, karijeru... To lajanje na Mjesec ('ta će on', 'Džeko kloc', 'ja piš'o s Inckom u kafanskom WC-u'), je takodje verbalni čin omalovažavanja i potčinjavanja nekoga, ko je, hijerarhijski (na bilo koji način) u realnom poretku stvari iznad tebe.

https://avaz.ba/vijesti/teme/627912/ime ... pod-zemlju
¤ jelena ¤

#15768 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

wewa wrote: 01/02/2021 09:27
¤ jelena ¤ wrote: 01/02/2021 06:59 Naravno da može, ja to uporno pišem i navodim različite primjere na relaciji fizički slabiji -jači.

Ali samo se muškarci u odnosu prema ženama opiru mogućnosti tog ustupka.

Dakle, nije bez razloga rečeno...koji će muškarac usporiti ili preći ulicu u datoj situaciji.

Rijetki.
hvala i tebi sto pokusavas pojasniti.
i meni je tesko shvatiti otkud ovi defanzivni nastupi, otkud ucitavanje znacenja i obaveza koje ni u jednom trenu ne spomenuh. o tome bi trebali razmisliti triggerovani, valjda.
meni je drago vidjeti da ima ljudi koji su svjesni svog uticaja na okolinu, koji imaju empatiju prema potencijalno slabijem, na takvima pociva dobrobit drustva.
Van pameti. Predrasude o sagovorniku i posmatranje napisanog kroz čvrsto zabetonirano ubjeđenje da je sve što se na ovoj temi napiše ideološki motivisan napad na muškarce i mržnja prema njima, puko pretjerivanje i nametanje nekakvih obaveza...to mi jedino pada na pamet kao objašnjenje jer prečeste su pojave u ovom forumskom obliku komunikacije i u društvu prezasićenom raznoraznim ideologijama, poput ovog našeg. :|

Nema na čemu, naravno. ;-)

Nego, kako jedno hvala postade problem... :-) to je tek za razmišljanje, ali u sebi ću o tome, ne vrijedi drugačije. :D
ExNihilo

#15769 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Vidi se da ne posjećuješ često ovu temu.
¤ jelena ¤

#15770 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

Pročitam koliko stignem.

Pretjeruje se u čitanju između redova i konfliktima na ličnoj osnovi.

Mislim da zbog toga dolazi do ovakvih nesporazuma i nerazumijevanja.
sinuhe

#15771 Re: Danasnji "feminizam"

Post by sinuhe »

Svako ko zivi sa zenama zna za taj osjecaj nesigurnosti zena u mraku i slicnim situacijama.
Muskarci imaju majke, sestre, supruge i cerke i znaju uzeti te stvari u obzir. Smijesno da to moze biti predmet neke rasprave :D
Niemand

#15772 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

piupiu wrote: 02/02/2021 02:05

Evo ti priča koja ilustruje moj post i ono na šta ciljam (i o čemu je govorio Tomislav Marković u svom tekstu), a i kako, zapravo, izgleda taj famozni patrijarhat sa svim svojim autoritarnim odnosima. Ilustruje zašto smo ponovili jedno 100 puta da su žene stubovi tog sistema — one se potčinjavaju arhaičnim pravilima mahale, porodice, zajednice i to isto čine sa svojom djecom... fizički, psihički, ograničavanjem slobode, potčinjavanjem članova porodice svojoj volji i volji starijih članova porodice, zabranom (i ucjenama) kad djeca sebi biraju put, partnera, karijeru... To lajanje na Mjesec ('ta će on', 'Džeko kloc', 'ja piš'o s Inckom u kafanskom WC-u'), je takodje verbalni čin omalovažavanja i potčinjavanja nekoga, ko je, hijerarhijski (na bilo koji način) u realnom poretku stvari iznad tebe.

https://avaz.ba/vijesti/teme/627912/ime ... pod-zemlju
Mozda je do mene, rano je jos uvijek, iako razumijem da mi objasnjavas ulogu cuvarica patrijarhata, ne razumijem kakve veze ta nesretna prica iz 70tih ima sa mojim prvobitnim postom niti kako to objasnjava nase sadasnje drustvo ili ovo forumsko.

Mada nije ni bitno, vec sam rekla u prethodnom postu da se bas i ne slazem oko onog opisa.
piupiu

#15773 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Bloo wrote: 01/02/2021 19:55

ženske
davanje
koke!
😁

Škobo Habu

#15774 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Škobo Habu »

¤ jelena ¤ wrote: 02/02/2021 02:41 Pročitam koliko stignem.

Pretjeruje se u čitanju između redova i konfliktima na ličnoj osnovi.

Mislim da zbog toga dolazi do ovakvih nesporazuma i nerazumijevanja.
Da.

Ne primjetih, osim par izuzetaka na ovoj temi, da neko traži od žena da po cio dan ribaju pod i usisavaju dok im muževi za to vrijeme puše lulu i čitaju novine. Mi jesmo dosta konzervativno društvo, ali nismo Kongo da spaljujemo naokolo vještice.
88Sioux

#15775 Re: Danasnji "feminizam"

Post by 88Sioux »

Oduvek me iritirao taj termin - davanje. Zvuči tako žalosno, nevoljno i nezainteresovano. U fazonu - ajde, evo ti, nemoj samo da plačeš... ja ću da gledam seriju pa ti vrati kad završiš.

Kaže : "EL ti dala?" Grozno. :lala:

Žene, dosta je davanja, uzmite stvar u svoje ruke!
Post Reply